פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: RE: RE: פיצויי פיטורין- דרך החישוב וצורת התשלום - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: RE: RE: פיצויי פיטורין- דרך החישוב וצורת התשלום - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
08/01/2014 09:52
כמובן שאת השכר הקובע יש להכפיל במספר שנות העבודה.
08/01/2014 09:17
שלום רב
לפני כ5 חודשים עזבתי מקום עבודה בו עבדתי 3 שנים מלאות, על פי שכר שעתי+ בונוסים, עקב מעבר למקום מגורים המקנה לי זכות לקבלת פיצויי פיטורין,
לפני כחודש פניתי (שוב) למעסיק לברר מה קורה עם הפיצויים (בהתחלה ביקשו ממני לחכות חצי שנה למגורי במקום החדש, וחיכתי) ודרשו ממני לשלוח אישור מגורים במקום. שלחתי.
אתמול קיבלתי בדואר צ'ק מזומן מאותה חברה - פיצויי פיטורין, אך על סך של חצי , או פחות, מהסכום לו חישבתי שאהיה זכאית - על פי עבודתי שם של 3 שנים מלאות

1. אשמח לדעת איך בדיוק לחשב- על סמך כך שעבדתי בשכר שעתי+ בונוסים (עיקר השכר הוא לא הבונוסים)
2. שמעתי ממקורות שונים שממליצים 'לא לגעת' בכספי הפיצויים אלא 'להשאיר' אותם בקרן הפנסיה- האם זה נכון, ואם כן- האם המעסיק לא היה צריך לשאול אותי מה לעשות עם הכספים?
בתודה!
08/01/2014 09:31
החישוב הינו ממוצע של שעות עבודה של 12 חודשי עבודה שקדמו לפיטורים במכפלת שכר שעתי האחרון + ממוצע עמלות של 12 חודשים אחרונים שקדמו לפיטורים.
אכן משיכת כספי הפיצויים מקופת הגמל יכולה לפגוע בפנסיה ולא מומלץ למשוך אותם.
08/01/2014 09:47
תודה על התגובה המהירה
האם את הנ"ל צריך להכפיל פי 3 ? (בגלל שלוש שנות הוותק שלי במקום העבודה) ?
או שלא..?
08/01/2014 09:52
כמובן שאת השכר הקובע יש להכפיל במספר שנות העבודה.
08/01/2014 11:12
יש לי עוד מבפר שאלות לעניין החישוב - אם אפשר:
האם 'שעות נוספות' מחושבות כשעות רגילות?
האם צריך לקחת בחשבון תשלום דמי הבראה?
האם שעות חופשה שנפדו בחודש מסויים ושעות מחלה נחשבות לשעות רגילות לצורך חישוב כמות השעות?
כנ"ל לגבי שעות חג..
וכנ"ל לגבי שעות פיצויים שולמו עבור אי עבודה בזמן מבצע 'עמוד ענן' (על פי דרישות החוק, בזמן סגירת העסק) ?
בתודה!!
08/01/2014 13:39
שעות נוספות לא מחושבות לצורך השכר הקובע.
אין לקחת את ההבראה לצורך חישוב שכר קובע.
ימי מחלה וחופשה שניתנו בעדם תשלום יחושבו לצורך השכר הקובע כנ"ל לגבי שעות חג.
08/01/2014 09:31
חישוב הפיצויים נערך לפי ממוצע שכרך + הבונוסים בשנה האחרונה לעבודתך בחברה.
המעסיק נותן מכתב המאפשר לך לשחרר את הפיצויים הצבורים בקופה בצירוף השלמת פיצויי פיטורים- הוא לא יכול לשחרר את כספיי הפיצויים בקופה שלך ללא בקשתך.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: RE: RE: פיצויי פיטורין- דרך החישוב וצורת התשלום - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ