פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 903
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

יוסי
11/12/2014 19:29
שלום וברכה. רציתי לדעת את חוקיות הדבר ומה עליי לעשות בנידון, לפני כשבועיים עמיתה לעבודה התפטרה מהעבודה וולאחר ההתפטרות הגיעה למצב סכסוך עקב אי תשלום מענקים המגיעים לה (לדבריה) חשוב לציין כי העמיתה לעבודה שיתפה אותי בכל המתנהל בינה לבין המנהל בכל תקופת העבודה וכמו כן גם לאחר עזיבתה שיתפה אותי בהתנהלות בינהם תוך כדי שהיא משיבה את תשומת ליבי לאי סדרים המתקימם במקום לרבות הפרות בוטות לרבות זכויות העובדים באחד הימים השארתי על שולחני במקום העבודה את הטלפון הנייד שלי ותוך כדי שאני בעבודה קיבלתי הודעה מאותה עמיתה ובחוסר תשומת לב פתאום אני קולט את המנהל שלי לוקח את הטלפון שלי ופותח את ההודעה וקורא הכל ! חשוב לציין שאני הייתי עם הגב לטלפון . וכשפניתי כשאני בהלם מהמעשה למנהל שלי ושואל אותו על פשר המעשה הוא עונה לי ״חשבתי שזה שייך למישהי אחרת ונקב בשם של עובדת שעבדה איתי במשמרת לאחר ולאחר מכן הסברתי לו שהיא שיתפה אותי וזה זכותה! לאחר מס שעות מתקשר אליי המנהל ומבקש ממני את תמליל ההודעות בינינו ווכמובן סרבתי לכך, ומאותו יום אני מרגיש התנכלויות מהמנהל שלי רציתי לדעת עם פעלתי נכון במקרה זה? ומה עליי לעשות מכאן.. לתשובתכם אודה
עורך דין
11/12/2014 20:35
שלום יוסי

למנהל אין כל זכות לגעת במכשיר הטלפון הפרטי שלך. זוהי חדירה לפרטיות האסורה על פי חוק הגנת הפרטיות. אם אתה חש כי המנהל מתנכל לך בעבודה, תוכל לפנות לשיחה אישית עם עורך דין שיבחן את מסכת העובדות לעומק ויוכל להמליץ לך כיצד לפעול בהמשך הדרך.
קרן
11/12/2014 08:29
שלום ובוקר טוב

אני מבקשת לדעת מהי הדרך הכי טובה ויעילה להתפטר ולקבל פיצויים. אני עובדת בחברה קטנה באזור התעשייה בחולון, בתחום ההייטק. יש לי שכר גלובלי ואני עובדת 5 שנים וחודשיים. לא מקדמים אותי ולא מעלים לי את השכר. החלטתי לעזוב ולהתקדם הלאה. השאלה איך אני מתפטרת ודואגת שישלמו לי פיצויים?
עורך דין
11/12/2014 17:32
שלום קרן

איני מכיר הרבה עובדים שלא היו שמחים להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים. דעי כי המעסיק אינו מחוייב לתת לעובדיו העלאה בשכר, אלא עם כן זה כתוב בהסכם העבודה. כנ"ל לגבי קידום. את רוצה לדעת איך להתפטר ולקבל פיצויים? מציע לך לבדוק האם תוכלי להוכיח הרעת תנאי עבודה במקום עבודתך.

בהצלחה וסוף שבוע טוב.
איתי ש.
11/12/2014 08:25
היי,

אני התקבלתי לעבודה בתור נהג לפני חודש וחצי כאשר הנהג שהחלפתי אותו היה אמור לסיים את עבודתו עקב נעבר לעיר אחרת, באתי לחפיפה של שבוע על ידו ואז התחלתי לעבוד לבד חשוב לציין כי אין לי נסיון בתור נהג חלוקה וציינתי זאת מראש ואף על פי כך קיבלו אותי לעבודה.

השבוע הם גייסו נהג חדש (המנוסה שנים רבות כנהג חלוקה), נהג זה הצטרף אלי בנסיעותי מתחילת השבוע (מ: 7.12) דבר זה עורר את חשדי כיוון שאני אינני נהג מנוסה וכשניסיתי לברר את פשר הדבר נתקלתי בתשובות מעורפלות.

אתמול (9.12.14) היה לי ולאישתי חופש מהעבודה עקב יום נישואין בערב קיבלתי טלפון מכוח אדם (שגייסו אותי), הם הודיעו לי שקיבלו מייל בו הם מודיעים שאינני צריך להגיע לעבודה בבוקר (10.12) זאת ללא פירוט הסיבה למה או מדוע.
ניסיתי לברר איתם את הסיבה לפיטורין הפתאומים, אך נתקלתי באוזניים ערלות.
מיותר להגיד שאני מאוד מתוסכל והלחץ הנפשי+עוגמת נפש שנגרמו לי ולאישתי ביום שאמור להיות מיוחד עבורנו נהרס כליל.
בכול הבלאגן הריגשי שלי ושל אישתי עשיתי אחד ועוד אחד והבנתי שגוייסתי בנתיים על מנת לסתום חור שנוצר עקב עזיבתו של הנהג הקודם, כנראה החברה הייתה צריכה נהג בדחיפות על מנת שלא להפסיד את קו החלוקה הנ"ל, אני הופעתי בזמן הנכון מבחינתם על מנת שהייה מישהו בנתיים עד שימצא נהג מנוסה מתאים יותר.

אז מה אני עושה? האם יש מה לעשות בכלל? האם זה חוקי?
יש להבין כי הפסדתי שתי מקומות עבודה אחרים אלהם כבר התקבלתי... ואני בתמימותי בחרתי בחברה הנ"ל בגלל האווירה הטובה, המלצתו החמה של הנהג הקודם וההבטחה כי זוהי עבודה טובה ארוכת טווח.

אשמח לתשובה מהירה.
איתי .ש.
עורך דין
11/12/2014 17:29
שלום איתי

אכן מקרה מצער ובנוסף לכך, הליך הפיטורים שלך לא לא היה תקין, הגם שהנך מועסק בחברה פרק זמן קצר כל כך. אני מציע שתיצור קשר עם עורך דין ותבחן בשיחה עמו האם משתלם לפנות ולהגיש תביעה לבית הדין לעבודה עקב פיטורים שלא כדין.
ירון
11/12/2014 08:24
בוקר טוב לכם

אני עובד שכיר בחברה במנהל בשכר גלובלי, כל עובדי החברה אשר הינם עובדים שעתיים חתומים על טופס המחייב אותם להחתים שעון נוכחות - אך אני לא חתום על כך, בנוסף לכך ישנם ימים שהם אני עובד מעל ל 9 שעות הן רציפות והן בפיצול, בנוסף המנהל שלי בחברה אמר לי כי אין כל בעיה שאני לא יהיה במקום העבודה כל עוד הכל תקין ושהוא יודע על כך מראש, אכן הייתי החודש ביום חופש אחד אשר המנהל ידע עליו מראש, ומלבד זאת עבדתי כל החודש, היום ראיתי כי שולם לי רק כ 70% מהמשכורת - והמנהל טען בפני כי לא החתמתי שעון נוכחות ולא ביקשתי פדיון ימי חופש ולכן קוזזה משכורתי.

יש לציין כי במקום עבודתי ישנן מצלמות המתעדות את כל ימי העבודה שבהן הייתי נוכח, בנוסף יש לי מייל של החברה ומחשב במשרד שבכדי להשתמש בו עליו להיות במקום העבודה (מהמייל נשלחו מיילים כל יום למנהלים שלי).
מה עליי לעשות?
עורך דין
11/12/2014 17:25
שלום ירון

לא ברור מה כתוב בחוזה העבודה שלך לגבי היקף המשרה שלך. כמו כן, לא ברור כמה זמן אתה עובד במקום והאם התפתח נוהג כלשהו הנוגע לשעות העבודה והשימוש בשעון נוכחות במקרה שלך. חשוב, בנוסף לאמור, לקרוא ולהבין מה כתוב בחוזה עבודתך. רק אחרי התשובות הנ"ל ניתן יהיה לתת לך תשובה רצינית.
נאור
11/12/2014 08:22
בוקר טוב

אני מאבטח בחברת מודיעין אזרחי כבר ארבעה חודשים ואין חודש שלא מחסרים לי סכום נכבד מהמשכורת. כל פעם בגלל סיבה אחרת.

ההבטחה שלהם כל פעם זה שבחודש הבא ישלימו לי והם משלימים לי קצת פחות ממה שהם צריכים אך אני סומך על ההכנסה המסודרת. מה שלא קורה. האם בהכנסה לא מסודרת יש מקום להרעת תנאים או הפרה כלשהי של חוזה עבודה?

ראוי לציין שכמוני כך גם עוד מאבטחים רבים בצוות האבטחה.
בתודה רבה.
יום טוב.
עורך דין
11/12/2014 17:22
שלום נאור

כמובן שאי תשלום שכר עבודה במועד או סכום הדרוש אינו מקובל ואינו חוקי. עומדות לך כמה דרכי פעולה. אני ממליץ שתפנה לשיחה אישית עם עורך דין על מנת שתוכל לקבל את העצה הטובה ביותר, שתתאים לנסיבות המקרה.
זיוה
11/12/2014 08:21
שלום, דיירת בבניין עבדה כמנקה במשך עשר שנים. עכשיו פוטרה. מעולם לא נעשה חוזה, לא דווח למס הכנסה וביטוח לאומי, ולא התקבלה חשבונית עבור התשלום החודשי. במצב כזה היא תיחשב כעובדת? מגיע לה פיצויים הבראה ושאר הזכויות למרות שלא דווח שהיא מועסקת ע"י הועד? ולמרות שהיא דיירת בבניין?
עורך דין
11/12/2014 17:21
שלום זיוה

עובדת ניקיון הנה עובדת שכירה של ועד הבית ברוב המקרים וחלים עליה ועל ועד הבית כל חוקי העבודה. אני מציע לכם לזמן אותה אליכם ולחשב בדיוק כמה כסף היא צריכה לקבל עבור פיצויי פיטורין, דמי הבראה, חופשה שנתית והפרשות לפנסיה. כמובן שלעובדת שפוטרה עומדת הזכות להגיש תביעה משפטית בנושא!!
פנסיה
זהבה
09/12/2014 15:16
שלום
נולדתי בפברואר 1953 ברצוני לדעת אם בגיל 62 אני אקבל קיצבת פנסיה.אם כן כמה אני יכולה להרוויח כעובדת שכירה על מנת לקבל את הקיצבה.

נ.ב.אני גרושה.

בתודה מראש זהבה.
RE: פנסיה
רונית
11/12/2014 15:14
שלום רב,
בדיוק היום בדקתי עם ביטוח לאומי.
גיל קבלת הקצבה מטעם ביטוח לאומי הינו 62, לגבי כמה, זה תלוי בכמות חודשי עבודה (שנים) שעבדת במהלך כל החיים פחות 10 שנים ראשונות.
באם עבדת למשל 475 חודשים , אזי, הגעת למקסימום, כלומר 1,531 ש"ח + 50% מסכום זה. הסכום לפני הורדת ביטוח לאומי ומס בריאות.
לגבי עבודה - מותר לעבוד ולהרוויח עד 5,181 ש"ח.
דני
11/12/2014 00:10
לאחרונה התברר שלא קיבלת תוספת שכר בגין קידום בתפקיד מזה כמעט שבע שנים , אני עובד בהסכם קיבוצי ,
השאלה , חוקית מה מגיע לי לקבל , ואם יש כאן הלנת שכר?
עורך דין
11/12/2014 07:45
שלום דני

לא ציינת באיזה ענף את מועסק ואיזה הסכם קיבוצי חל לגביך. בכל מקרה, אם בהסכם הקיבוצי כתוב כי עובד במעמדך אמור לקבל תוספת שכר תקופתית ולא קיבלת כזאת, הרי שזכותך המלאה לתבוע את זכויותיך, ומאחר ועברו כבר 7 שנים עליך לפעול בהקדם שכן ישנה התיישנות שתחול בקרוב.
דני
11/12/2014 08:41
הטענה שלי נבדקה אצלם ונמצאה מוצדקת , ויש כוונה לתקן בתלוש משכורת את התוספת המגיעה להבא
השאלה , לפי זכויות העובדים האם מגיע לי לקבל את כל הסכום המקוזז ? האם מגיע עליו ריבית והצמדה ? האם יש כאן הלנת שכר....שצריך לקבל בגינה פיצוי הלנה
טלי ואנונו
10/12/2014 14:39
שלום רב
עבדתי במקום עבודה קרוב ל 11 חודשים ועשו לי שם ביטוח פנסיה אומנם באיחור ואחרי דרישה שזה לא חוקי לקחו ממני רטרואקטיבי עבור 3 חודשים והמשיכו לאחר מכן להוריד רצוף
עכשיו אחרי שהתפטרתי התקשרתי למעביד לברר היכן עשה לי פוליסה והנ"ל מסרב לענות הסתכלתי בתלוש וראיתי שהיתה הפרשה להראל פנסיה לאחר שפניתי אליכם אמרו שנפתח תיק על שמי רק שלא היו בו שום הפקדות
ברצוני לתבוע את המעסיק אשמח לקבל עזרה כי אני רוצה לקבל גם את הכסף שלקחו לי וגם מין הסתם מה שהיה אמור להפריש המעסיק איך ידע איך לחשב את הסכום ולבקש גם על עוגמת נפש שנגרמה לי
אשמח לקבל ייעוץ
0549468648 טלי
עורך דין
10/12/2014 15:13
שלום טלי

אם הדברים שאת מתארת מדוייקים שהרי את יכולה וצריכה לפנות לבית הדין לעבודה ולהגיש תביעה כנגד המעסיק. כמובן שיש צורך להתייעץ עם עורך דין לפני כל צעד שתנקטי בו.
טלי ואנונו
11/12/2014 08:10
תודה רבה על התגובה המהירה
הבנתי שאם אני לוקחת עורך דין בנושא הנ"ל זה הרבה מאוד כסף וזה לא משתלם לי
כמה פיצויים עלי לדרוש עבור דבר כזה ?
תודה מראש
עורך דין
11/12/2014 08:20
שלום טלי

איני יכול לעשות את החישוב של גובה התביעה מעל גבי הפורום שכן לפני הגשת תביעה ישנם מרכיבים רבים שיש לבדוק ונדרש תחשיב מדוייק. לכן, תוכלי לשוחח עם עורך דין או כמה עורכי דין, שכן ישנם בהחלט עורכי דין שאינם גובים שכר טרחה גבוה ועובדים לפי אחוזים מפסק הדין בחלק מהמקרים.

בהצלחה
אלה
11/12/2014 03:25
שלום,
ממאי 2014 אני בפנסייה, אך ממשיכה לעבוד במשרה מלאה בעבודה בה אני עובדת כבר 15 שנה. החל ממאי 2015 ברצוני להפסיק לעבוד ולהתחיל לקבל פנסייה. האם ישהבדל מבחינת הזכויות שלי (כמו גובה הפיצויים שמגיעים לי) אם אני אתפטר בשביל לצאת לפנסייה או אם המעסיק יפתר אותי?
תודה
עורך דין
11/12/2014 07:47
שלום אלה

לא, אין הבדל ובכל מקרה תקום לך הזכות המלאה לקבל פיצויים מלאים ואת כל שאר הזכויות על פי חוק. בהצלחה בשנתך האחרונה בעבודה.
עליזה
11/12/2014 00:52
אני נשואה ויש לי שני ילדים בגיל 7,9 במקום אחד אני מרויחה3000ש"ח שהנטו שם זה 2700.
ומקום שני אני מרויחה ברוטו 4500 והנטו ירד לי בטוח לאומי ומס בריאות ו280 ש"ח פנסיה הראל ומוזר איך שירד 300ש"ח!!)עשיתי תיאום מס ולמרות זאת ירד!!
אז נטו 3800.
למה ירד לי מס הכנסה??
בעלי מרויח נטו5500. והברוטו6200.
תודה
עורך דין
11/12/2014 07:46
שלום עליזה

המלצתי כי תפני לחשבת שכר בצירוף תלושי משכורת אחרונים על מנת לבצע תחשיב מדוייק, שייתן לך מענה לשאלותייך.
פנסיה
אילנה
10/12/2014 23:15
לפורום שלום. אני מעסיקה עובד והגיע הזמן שצריך להפחית לו תשלום פנסיה כל חודש הוא אמר חד משמעית שאינו מעוניין וגם הוא חתם שאינו מוכן מרצונו. הסברתי לו שזה מאוד חשוב בשבילו , מה עליי לעשות. אני לא מוכנה לשלם על חשבוני יש לו משכורת די טובה. תודה
RE: פנסיה
עורך דין
11/12/2014 07:41
בוקר טוב אילנה

ההפרשות לפנסיה אינן נתונות למחלוקת ואינן שאלות של רצון. החוק קובע כי יש להפריש לעובדים סכום כסף מינימלי בכל חודש לטובת פנסיה ולכן, הן הפרשות המעסיק והן הפרשות העובד הנן הפרשות חובה ואסור לוותר עליהן בשום מקרה - גם לא לבקשת העובד.
הדס
10/12/2014 22:35
התפטרתי בחודש יולי לאחר לידה לצורך טיפול בילד,כל תהליך קבלת הפיצויים כאילו מעוקב מהמעסיק טוענים שעדיין לא משחררים לי את הפיצויים בגלל שהם מחכים לטופס 101+ 161א , האם מותר להם לעקב לי את הפיצויים בגלל שאין להם את הטפסים הנ"ל ( ממתינה מהם עדיין ל161)
עורך דין
11/12/2014 07:39
בוקר טוב הדס

התשובה שלילית. אסור למעסיק לעקב תשלום פיצויים משום סיבה שהיא והמועד הקבוע בחוק לתשלום הפיצויים הוא המועד הקובע, שלאחריו המעסיק יתפס כמי שמלין את כספי הפיצויים שלך. את 2 הטפסים שציינת ניתן להוריד בקלות רבה באתר הביטוח הלאומי.
אמירה חתן
10/12/2014 21:48
אני כבר 3 חודשים בביית עקב תאונת עבודה . נשלחתי לרופאה תעשייתית והיא לא יכולה לאשר לי עוד ימים . עדיין אני סובלת מכאבים מאוד חזקים בצלעות מכיוון שנפלתי על ברזל במקום עבודתי. יש לי 200 ימי מחלה. השאלה אים אני יכולה להיות עוד בביית ולנצל את ימי המחלה שייש לי אני עושה גם פיזיוטרפייה פעם בשבוע..
עורך דין
11/12/2014 07:38
בוקר טוב אמירה

ניתן לנצל ימי מחלה למנוחה בבית רק בכפוף לאישור של רופא. את יכולה ללכת לרופא המשפחה או לנסות לבקר אצל רופא תעסוקתי אחר במידה והנך סובלת מכאבים.
אלונה
10/12/2014 16:11
שלום למנהלי הפורום המצויין של פורטל זכויות העובדים!

רציתי לשאול ברשותכם האם האיסור על פיטורין בתקופת 60 הימים ממועד החזרה שלי אחרי חופשת לידה, חל עלי גם במקרה שבו הארכתי בהסכמה את חופשת הלידה וכעת אני חוזרת לעבודה? לפי ההגיון התשובה היא שכן, אבל רציתי להיות בטוחה.
עורך דין
10/12/2014 20:45
שלום אלונה

אסור לפטר אשה החוזרת לאחר חופשת לידה ואין זה משנה מה היה אורך חופשת הלידה והאם הגעת להסכמה עם המעסיק על הארכת החופשה ולאיזה תקופה.
מיכל
10/12/2014 10:04
הרופא נשים שלי אמר לי שעליי להיות בשמירת הריון היות ואני בתפקיד שעשוי לסכן את ההריון, שאלתי היא האם ביטוח לאומי יכול לאשר שמירת הריון רק מהעבודה הפיזית, אני עובדת בעבודה נוספת בהיקף שעות מצומצם שלא מצריכה פעילות גופנית והייתי שמחה להמשיך לעבוד בה , אני לא צריכה מנוחה מוחלטת. האם זה אפשרי, או שביטוח לאומי לא יאשר
עורך דין
10/12/2014 15:19
שלום מיכל

למיטב ידיעתי התשובה שלילית. שמירת הריון הנה המנעות מוחלטת מעבודה. בכל מקרה, את בהחלט יכולה לפנות בנושא זה אל המוסד לביטוח לאומי ולהתייעץ איתם.
לרדו
10/12/2014 09:01
אנו שני עובדים העובדים באותו משרד ומבצעים אותה עבודה. כל אחד מהעובדים מבצע כוננות שבועיים בחודש. האחד מקבל 30 שעות כוננות ואילו האחר אינו מקבל. האם זה חוקי
עורך דין
10/12/2014 15:18
שלום לך

בחברה פרטית כל עובד מועסק לפי תנאי העבודה שסוכמו איתו במסגרת חוזה העסקתו.
א.א
10/12/2014 09:42
שלום המעסיקה שלי שילמה עבורי 45 אלף ש"ח עבור לימוד משפטים.
וכתבתי לה בכתב יד כי אכן קבילתי ממנה הסך האמור ולא יהיו לי נגדה תביעות בשנוא בעתיד.

הכסף הינו עזרה ולא הלוואה

הגשתי התפטרות מסיבות אישיות האם היא יכולה לחייב אותי להחזיר הסך האמור ו/או להתנות על זכויותיי
עורך דין
10/12/2014 15:07
שלום לך

קשה מאד לתת תשובה ללא קריאה של ההסכם בינך לבין המעסיקה לגבי הסכום המדובר. בגדול, ברור שהמעסיקה תוכל לדרוש את התשלום בחזרה אם התפטת מהעבודה לאחר שקיבלת את הכסף או בסמוך למועד זה.
ציון
10/12/2014 08:57
האם מעביד חייב להחזיר עובד שהיה בחופשת מחלה למעלה משנתיים לאותו תפקיד שהיה בו קודם
עורך דין
10/12/2014 15:06
שלום ציון

בגדול, התשובה לשאלתך תלויה בחוזה העבודה של העובד. מאידך, חופשת מחלה של שנתיים היא בהחלט עניין לא שגרתי ולכן המעסיק יוכל בתנאים מסויימים להזיז את העובד מעבודתו הקודמת לתפקיד מקביל.
שרה
08/12/2014 21:15
שלום,
האם חוזה שנחתם בין עובד למעביד, הקובע מתן הודעה מוקדמת של 50 ימי עסקים הוא חוקי במקרה שהעובד מבקש להתפטר בטרם חלפו 50 הימים?
או שמאחר שמדובר בסעיף שהוא לרעת העובד הוא לא חוקי (כיוון שלא ניתן להתנות על חוקי העבודה במקרים שהם לרעת העובד)?
תודה
עורך דין
09/12/2014 13:19
שלום שרה

את צודקת. במידה ותרצי להתפטר בטרם חלפו חודשיים להעסקתך, לסעיף המדבר על 50 ימי הודעה מוקדמת בחוזה העבודה שלך אין כל תוקף.
אורן
10/12/2014 15:06
מצטרף לשאלה- האם כל סעיף בתחום ימי ההודעה המוקדמת בחוזה העבודה אינו חוקי?
אני עובד כחודשיים במקום עבודה וכשרציתי לעזוב, המעסיק מכריח אותי לתת 14 ימי התראה לפי החוזה בנינו ללא קשר לתקופה שעבדתי
שי
10/12/2014 08:23
אני עובדת במוסד אקדמי כממלאת מקום כשנה וחודשיים.
חתמתי על חוזה לחצי שנה ולאחר מכן האריכו לי כבר 3 פעמים ב-3 חודשים את החוזה. (עד סוף פברואר 2015)
הבחורה שאותה אני מחליפה כרגע לא תוכל לשוב לעבודה בגלל אשפוז היילודים (תאומים) .
1. האם יכולים כל פעם להאריך לי את החוזה? עד מתי?
2. במוסד הנ"ל ישנו הסכם קיבוצי של העובדים, באחד הסעיפים מצויין שהחוזה אינו כולל עובדים ארעיים ומצויין שההגדרתו של אלו-עובדים שחוזה העסקתם מוגבל לתקופה הקצרה משנת עבודה . האם מתוקף מעבר שנה אני במעמד אחר?
עורך דין
10/12/2014 15:04
שלום שי

באופן תיאורתי ניתן להאריך את חוזה העבודה שלך בכל פעם לתקופה קצובה כל עוד את מסכימה לכך.

לגבי ההסכם הקיבוצי, סביר ביותר כי אם את כבר עובדת יותר משנה ולמרות נושא החוזה המתחדש, ההסכם הקיבוצי יחול עליך.
יוני מ
10/12/2014 08:17
בוקר טוב

6 וחצי שנים שכיר באותה חברה. אני עובד במסגרת של משרה מלאה. אין לי לאן להתקדם יותר. אני רוצה להתפטר. השאלה איך מתפטרים עם פיצויים. אין כל הגיון לעזוב את העבודה בלי הזכויות שלי ובלי פיצויים. מה אני יכול וצריך לעשות בשביל להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים? תודה מראש לעונים.
עורך דין
10/12/2014 13:16
שלום יוני

הרבה עובדים שרוצים להתפטר שואלים את עצמם האם אפש רלהתפטר ולקבל פיצויים. כל מהותו של חוק פיצויי פיטורים הנה לפצות עובד שפוטר מעבודתו בהחלטה של המעסיק ולכן, מרבית העובדים שמתפטרים מרצונם אינם זכאים לקבל פיצויים.

מתי אפשר להתפטר ולקבל פיצויים? בכל אותם מקרים של הרעת תנאי עבודה או במקרים ספציפיים המנויים במפורש במסגרת חוקי העבודה.

קשה לדעת האם אתה נמנה על קבוצת העובדים שיכולים לממש את הזכות להתפטר בדין מפוטר, ולשם כך עליך לפנות לקבלת יעוץ פרטני, לבחון את חוזה העבודה שלך, תלושי השכר והתנהלות המעסיק.
לבי שמחה
10/12/2014 10:08
ברצוני לדעת האם אני כאם חד הורית מפרנסת יחידה לשני ילדים בוגרים...הבן הקטן שלי חייל ואני תומכת בו כלכלית ..התחלתי עבודה חדשה ואני כרגע בהתלמדות והשכר שקיבלתי נמוך...האם אני זכאית להשלמת הכנסה?...ועד איזה גובה?...שאלה נוספת: אני סובלת מ 3 פריצות דיסק ואני לפני ניתוח! בזמן החלמה מהניתוח האם ביטוח לאומי מסייע לי כלכלית ?...ההחלמה היא למשך כ 3 חודשים בערך...!
עורך דין
10/12/2014 12:59
שלום לך

הכללים והתנאים לקבלת הבטחת הכנסה מהמוסד לביטוח לאומי מפורטים באתר המוסד והנם תנאים נוקשים יחסית. לאור מצבך המורכב, אני מציע שתפני באופן אישי לקבלת ייעוץ מעורך דין המתמחה בענייני הביטוח הלאומי ו/או ישירות למשרדי המל"ל.
זאב
09/12/2014 22:08
העוזרת עבדה אצלי פעמיים בחודש
חלתה שלושה חודשים ונפטרה
שילמתי לה ביטוח לאומי בזמן עבודתה כחוק
בעלה קיבל ממני עבורה מחלה , חופש , הבראה ופיצויים ביד רחבה
כעת הוא נזכר לבקש דמי מחלה עבורה לפי יומיים בחודש כפי שעבדה כפול שלושה חודשי מחלתה.
1.האם מגיע לה ממני דמי מחלה
2. האם לא הביטוח הלאומי או כלשהו אחר צריך לשלם מחלתה.
3.אם אני צריך לשלם , מה התחשיב
תודה
עורך דין
10/12/2014 12:56
שלום זאב

לכל עובד יש זכות לקבל תשלום עבור ימי מחלה. צבירת ימי המחלה והתשלום עבורם הנם לפי היקף המשרה של עוזרת הבית.
מיכל
10/12/2014 07:29
שלום,

האם יש הבדל בזכאות לקבל דמי אבטלה כאשר מתפטרים לצורך טיפול בילד לעומת התפטרות בשל מעבר למקום מגורים מרוחק?

ילדתי את בתי לפני חצי שנה וכמה חודשים לפני כן עברנו מהמרכז לפריפריה. המשכתי לעבוד באותו מקום עבודה אבל בתנאים אחרים עד הלידה, כאשר ההתפטרות לאחריה הייתה בהסכמה הדדית ביני לבין המעסיק ובצורה יפה. האם במכתב על סיום עבודתי שמכין לי המעסיק עדיף לכתוב שהפסקת העבודה היא בגלל הלידה או בגלל מעבר מקום מגורים?

תודה!
עורך דין
10/12/2014 12:54
שלום מיכל

דרך המלך במקרה שלך היא התפטרות לצורך טיפול בילד, במידה וטרם מלאו לו 9 חודשים. את צריכה לציין במכתב ההתפטרות שלך כי זוהי הסיבה להתפטרות, שאז תעמוד לך הזכות לקבל את מלוא התנאים והזכויות של עובדת שפוטרה.

כמובן שעליך לתת למעסיק הודעה מוקדמת לפי חוק ובהתאם לוותק שלך במקום העבודה - זה בכל מקרה.
אנה
09/12/2014 21:18
שלום ! אני עובדת במאוחדת במרפ"ש 100% משרה לפי חוזה . 5 שנים . רוצים להעביר אותי לסניף אחר שנמצא מעבר ל30 קמ מהמרפאה .
אם זה נכון שהנהלה צריכה להודיע לי בכתב 30 יום מראש על כל שינוי בתנאי העסקה ?
והאם אסור להם להעביר אותי לסניף שנמצא 30.5 קמ מהסניף האם ? האם ישנה סטיה מותרת בחוק ? והאם זה נחשב הרעת תנאים ?
אם לעובד יש אחוז משרה מסויים בחוזה העובד יכול לבוא לעבודה למרות שאומרים לו לא לבוא ( הרעת תנאים ? פגיעה בשכר ?
בתודה
עורך דין
10/12/2014 12:51
שלום אנה

האם מבקשים להעביר אותך לסניף אחר של קופת חולים אוחדת המרוחק 30 קילומטר מהסניך בו את עובדת כיום או שזה המרחק מביתך? בכל מקרה, יתכן והמדובר בהרעת תנאי עבודה אך לצורך הכרעה בנושא יש לתת מענה בנקודות נוספות וכמובן שיש לבחון את חוזה העסקתך.

אני מציע שתצרי קשר עם עורך דין הבקיא בדיני העבודה על מנת לקבל ייעוץ פרטני, כמובן שלפני שתתני הסכמה או תביעי התנגדות בפני המעסיק.
עדנה
09/12/2014 09:46
שלום,
בעלי הגיע מאנגליה ובתחילת תהליך הסדר התושבות עם משרד הפנים ניתנה לו אשרת ב1 (תייר עם רשיון עבודה). הוא התחיל לעבוד וללא ידיעה לגבי הביטוח הרפואי הוא שילם מכספו עבור ביטוח בריאות פרטי. קראתי באינטרנט שעל המעביד לשלם את הביטוח הרפואי עבורו. בעלי עכשיו זכאי לשירותי בריאות ממלכתית ולא צריך את ביטוח הבריאות הפרטי.
האם אפשר לבקש או לדרוש במידת הצורך מהמעביד לשלם עבור אותם חודשים שהוא שילם על ביטוח הבריאות מכספו?
עורך דין
09/12/2014 18:19
שלום עדנה

אם בעלך אינו אזרח ישראל ועבד עם אישור עבודה, על המעסיק חלה החובה להפריש עבור כספים עבור ביטוח הבריאות הממלכתי.
עדנה
10/12/2014 07:49
תודה על התשובה. במידה והוא עזב את מקום העבודה, האם הוא עדיין יכול לבקש מהם את הכספים עבור ביטוח הבריאות הפרטי שהוא שילם בזמן שעבד שם? מדובר על כמה חודשים ולא על כל תקופת העבודה.
בתודה מראש,
עדנה
שואלת שאלה
09/12/2014 18:41
עובדת מדינה שכירה אשר קיבלה אישור מרופא תעסוקתי לעבוד 5 שעות ביום במקום 8.18 שעות ליום.

עקב כך נלקחו ממנה כוננויות,האם חוקי? מבוטחת בחברת ביטוח באופן פרטי - לא הכירו לה באובדן כושר עבודה חלקי - האם יש מקום לתביעה? יש לה פוליסת אובדן כושר עבודה, טוענים מהביטוח כי לא עמדה בקריטריונים.
עורך דין
10/12/2014 07:24
שלום לשואלת

המעסיק, בין אם המדובר על מעסיק פרטי ובין עם על מעסיק בשירות המדינה, חייב להתייחס ולקיים את הנחיותיו של רופא תעסוקתי כלשונן ולהקל על מסגרת שעות עבודתך. באשר לתביעה לצורך הכרה באובדן כושר עבודה, הרי שצריך לקרוא ולהבין מהם התנאים שמנויים בפוליסת הביטוח שברשותך. חברות ביטוח שונות ופוליסות שונות מכירות באובדן כושר עבודה החל מאחוז מסויים ומעלה.

בכל מקרה, המלצתי כי תפני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בנושא זכויותיך מול חברת הביטוח.
אלינור
09/12/2014 18:23
בעלי עבד כעובד שכיר בחברה כחצי שנה ואז הודיעו לו על פיטורים. התגלו ליקויים שבגינם בעלי הגיש נגדם תביעה לבית הדין לעבודה. כעת בעלי רוצה למשוך את כספי הפנסיה שנצברו . החברה לא מוכנה לשחרר את הכספים בגלל שבעלי הגיש נגדם תביעה. האם מותר להם עפ"י חוק לא לשחרר כספים אלו? בהנחה שלא, מה ניתן לעשות על מנת לאלץ את החברה לשחרר את כספי הפנסיה של בעלי?
תודה מראש
עורך דין
10/12/2014 07:21
שלום אלינור

אנימניח כי בעלך הגיש תביעה לבית הדין לעבודה באמצעות עורך דין ולכן, הדבר הנכון יהיה להתייעץ עם עורך הדין שלכם בשאלה שהעלת. במידה ובעלך הגיש את התביעה לבד ושלא באמצעות עורך דין, הרי שעכשיו זה בדיוק הזמן לפנות לעורך דין ולהבין את הדרך שבה ניתן לפנות לבית הדין לעבודה בבקשה למתן צו שיורה למעסיק לשחרר את כספי הפנסיה.

בהצלחה
מייקל
09/12/2014 17:30
שלום לכם

אישתי עובדת שכירה מעל שנתיים באותו מקום עבודה, והיא בהריון. בשבוע שעבר קיבלה מנוחה מהרופא עקב ההריון של מספר ימים, האם זה נחשב ימי מחלה? המעסיק אמר לה שהוא בדק את הנושא ואלה לא ימי מחלה.

אם זה משנה, היא עובדת לפי משרה מלאה, 5 ימים בשבוע.
עורך דין
10/12/2014 07:19
בוקר טוב מייקל

בהחלט. אם אשתך קיבלה אישור מהרופא למנוחה בבית הרי שהמדובר על ימי מחלה. מעבר לזה, עליה לדעת כי אם היא עובדת בהיקף של משרה מלאה מגיעות לה 40 שעות היעדרות נוספות לאורך חודשי ההריון, מעבר לימי המחלה הצבורים.

הריון קל ובריא!

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ