פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 825
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

יוהנה
04/05/2015 19:22
שלום,

החופשת לידה שלי (14 שבועות) מסתיימת בסוף מאי ובחרתי להאריך בכ-15 שבועות נוספים (מתוכן 12 הנוספים מתוך ה26) ועכשיו בעבודה ביקשו ממני לשלוח מכתב רשמי בו אני כותבת שאני מאריכה (למרות שלא ברור כי אני מנצלת את ה-12 שבועות הנוספים של החל"ד ומאריכה רק בעוד כ-3 שבועות) ושאציין את תאריך חזרתי.

האם חוקי לדרוש ממני כזה דבר? ואם אשנה את תאריך חזרתי אחרי שכתבתי את המכתב? אף פעם אין לדעת...
עורך דין
05/05/2015 10:02
שלום יוהנה

החוק מאפש רלך להודיע למעסיק הנכבד על קיצור החל"ת והקדמת שובך למקום העבודה ללא תנאי. המעסיק יכול לדחות את שובך לתקופה של עד 4 שבועות ולא יותר מכך.

בהצלחה
חן
04/05/2015 19:55
בעלי התחיל לעבוד בעבודה חדשה בשכר של 8000 שח.
שעות העבודה הם 7:30-18:00 ולעיתים יש צורך להישאר יותר מאוחר ואף להגיע יותר מוקדם. ימי שישי הוא עובד 7:30-13:30 או אחת...
מחישוב שלי של שעות העבודה שלו יוצא לו שהשכר שהוא מקבל הוא פחות משכר המינימום לשעה במשק.... זה תמיד נשמע טוב גלובלי אבל כשבודקים כמה זה יוצא לשעה זה ממש מתסכל.
בנוסף....
לבעלי אין חוזה עבודה, זה משהו שנסגר איתו בעל פה. הוא יכול לבקש את החוזה כתוב?
אם כך השכר צריך להיות יותר מ 8000 שח בגלל התוספת שעות...
זה אמור להיות כתוב בתלוש? כמו כן.... בעלי לא עוקב אחרי השעות עבודה כי זה גלובלי, הוא גם לא מדפיס כרטיס... אין יהיה נכון לעקוב על שעות נוספות שבוצעו בפועל? ולדרוש עבורם תשלום...
עורך דין
05/05/2015 10:00
שלום חן

מסגרת העסקתו של בעלך אכן בעייתית.

1. המעסיק מחוייב לתת לו חוזה עבודה כתוב ומסודר המגדיר את כל תנאיו וללא תנאי.

2. בעלך עובד הרבה מעבר ל-186 שעות חודשיות ולמעשה הוא אמור לקבל תוספת תשלום עבור שעות נוספות.

3. המעסיק חייב לנהל פנקס שעות עבודה ובעלך יש זכות מלאה לקבל דיווח מפורט על השעות שהוא עובד בכל יום, בכל שבוע ובכל חודש.

עצתי לדרוש מהמעסיק להסדיר את הנושאים הנ"ל בחוזה עבודה.

בהצלחה
יניב
04/05/2015 20:47
מתיי אנחנו אמורים לראות את התוספת שכר שניתנה עכשיו למשק
עורך דין
05/05/2015 09:57
שלום יניב

לא ניתנה תוספת שכר במשק. שכר המינימום עלה בראשון לחודש אפריל 2015 מה שאומר, שבמשכורת שאותה אתה מקבל החודש (עבור עבודתך בחודש אפריל) ובמקרה ששכרך בגובה שכר מינימום, תראה העלאה.

בהצלחה
מירי
04/05/2015 17:39
שלום.

אני נמצאת כרגע בזמן חופשת לידה. ילדתי בינואר. אמרתי למנהלת שלי שאני רוצה לחזור לעבודה באוקטובר והיא אמרה שאין עם זה בעיה. עכשיו היא בקשה ממני לכתוב מכתב בו אני רושמת שאני מעוניינת להאריך את חופשת הלידה עד אוקטובר. אני מתלבטת האם להאריך את חופשת הלידה בעוד כמה חודשים. האם מכתב כזה יכול לפגוע בי בכך שאני לא אוכל להאריך עוד את חופשת הלידה?
עורך דין
05/05/2015 09:53
שלום מירי

אם זהו רצונך אז אין כל סיבה שמכתב כזה יפגע בך, כל עוד את מודעת למלוא הזכויות שלך בתקופה זאת.

בהצלחה
מורן
05/05/2015 07:48
שלום

יש לי שאלה לגבי אי כושר עבודה. בחודש 5 להריון יצאתי לשמירת הריון מסיבות בריאותיות.אישרו לי הכל וקיבלתי כל חודש קצבה . לאחרונה הבנתי שאני רשאית להפעיל את הביטוח האישי שלי גם . (מגדל) האם זה נוגד? אם אני תובעת גם אותם ביטוח לאומי רשאית לדרוש את הכסף שלהם?

תודה מראש.
עורך דין
05/05/2015 09:52
שלום מורן

אם יש לך כיסוי ביטוחי פרטי הולם אין כל בעיה לעשות בו שימוש. אין לכך כל קשר לקצבה שאת מקבלת מהמוסד לביטוח לאומי.

רק בריאות
ריקי
05/05/2015 08:18
שכחתי לציין, פוטרתי מעבודתי לאחר 3 שנים וללא שימוע האם זה חוקי??? המעסיק מבקש שאחתום על מסמך שאין לי בקשות וטענות!!! האם זה חוקי? תודה, ריקי
עורך דין
05/05/2015 09:50
שלום ריקי

כמובן שאם פיטרת ללא שימוע זה לא חוקי. פני לשיחת ייעוץ עם עורך דין לפני שתחתמי על מסמך כלשהו או תקבלי החלטות כלשהן.

בהצלחה
ריקי
05/05/2015 01:07
פוטרתי ממקום עבודתי כמזכירה. המעסיק סיכם על חודש הודעה ועליי לעבוד. וכך נעשה. אחרי 4 ימים הודיע לי המעסיק שמצא מזכירה במקומי ואין צורך שאגיע לעבוד. אך אמר לי במידה והמזכירה החדשה לא תתאים לי כמזכירה אבקש שתחזירי לעבודה ותסיימי את החודש של הודעה מיום הפיטורים. שאלתי; במידה ואכן יבקש שאחזור לסיים את החודש האם אני חייבת לחזור ?? וזאת מתוך הנחה שהמעסיק ישלם לי שכר עבודה עבור החודש הזה של ההודעה על פיטוריי. תודה, ריקי
עורך דין
05/05/2015 09:41
שלום ריקי

את תוכלי לבחור אם לחזור או לא. אם המעסיק אמר כי אינו זקוק לך עוד, בקשי לקבל את זה כתוב ממנו. הוא יהיה מחוייב לשלם לך עבור תקופת ההודעה המוקדמת כם אם לא תעבדי. רק תדאגי שהדברים יהיו כתובים.

בהצלחה
אני
04/05/2015 14:47
שלום,
יש לנו עובדת ניקיון שמגיעה פעמיים בשבוע, כל פעם לשעה לנקות את המשרד.
הניקיון הוא בימים קבועים א'+ד'- שנקבעו ע"י חברת הקבלן שמספקת שירותי ניקיון לעוד חברות בבניין משרדים.
במידה ונופל חג על אחד מהימים ראשון או רביעי- האם אנחנו כחברה צריכים לשלם על שירות הנקיון למרות שבפועל המנקה לא הגיעה בגלל החג?
עורך דין
05/05/2015 09:31
שלום לך

לפי מה שאני מבין משאלתך אין בינך לבין העובדת יחסי עובד מעביד, שכן היא מועסקת על ידי חברת קבלן ומקבלת מהם תלוש שכר. כל עוד את מקבלת מחברת הניקיון חשבונית מס כחוק עבור התשלום, אינך צריכה לדאוג.

בהצלחה
אני
05/05/2015 09:37
אכן אין יחסי עובד- מעביד ביני לבין העובדת. השאלה שלי היא מדוע בכל זאת אני צריכה לדאוג לה לתשלום על ניקיון שנופל על חגים למרות שבפועל לא בוצע ניקיון ולא קיבלנו את השירות? האם אין זאת חובתו של המעביד שלה לשלם לה על חגים?
תודה!
עורך דין
05/05/2015 09:40
אם אין יחסי עבוד מעביד - אינך צריכה לשלם לעובדת עבור חגים. זאת אחריות של המעסיק שלה ולא שלך.
שיראל
04/05/2015 16:44
שלום

עבדתי חצי שנה במקום עבודה וכבר 3 חודשים אני במקום אחר מפני ששם אמרו לי שאני ישב ויחכה לשעות עבודה ואחרי שישבתי חודש בבית וחיכיתי מצאתי עבודהה אחרת ועכשיו קבלתי טלפון שאני יתן מיכתב התפטרות ואמרתי שאני לא מוכנה ומגיעה לי מיכתב פיטורים מה לעשות בעניין והאם אני צודקת?

תודה מראש
עורך דין
05/05/2015 09:38
שלום שיראל

אם את עובדת כבר 3 חודשים במקום עבודה אחר, אין כל בעיה או מניע הלתת מכתב התפטרות למקום העבודה הקודם שלך. חבל על הוויכוחים. התמקדי במקום עבודתך הנוכחי ותפיקי מעבודתך את המירב.

בהצלחה
הי
04/05/2015 13:32
שלום רב,
לפני כחודש הגשתי תביעה לאבטלה אבל אחר כך נתנו לי סירוב. אני מבוטלת עכשיו ולא מוצאת עבודה שמתאימה. בעלי מרוויח 6000-6600 ממוצע. במקרה הזה האם אני זכאית להבטחת הכנסה, גם אם יש לי סירוב מהאבטלה?
עורך דין
05/05/2015 09:21
שלום לך

אני מציע לך בחום לפנות לשיחה עם המוקד הטלפוני של המוסד לביטוח לאומי, שם תוכלי לקבל את כל התשובות לגבי זכאותך לדמי הבטחת הכנסה. חייגי אליהם 6050*

בהצלחה
שרי
04/05/2015 12:33
אם השכר שלי יותר גבוה מ-25 ₪ לשעה מה שנקע להעלאת שכר האם החוק החדש של העלאת שכר תקף גם לגבי?
עורך דין
05/05/2015 09:12
שלום שרי

אני מניח כי את מכוונת להעלאת שכר המינימום, שאז במקרה זה התשובה שלילית. העלאת שכר המינימום תקפה רק לגבי מי שהשתכר שכר מינימום עובר לתאריך 1 באפריל 2015.

בהצלחה
רוחמה
03/05/2015 21:10
ערב טוב לכם

מקום עבודה ברשת גדולה עובדת כבר חצי שנה 5 ימים בשבוע מאחר ולאחרונה אין מספיק עבודה ומכירות מחסירים לי ימים בשבוע זאת אומרת שלא נותנים לי לעבוד שבוע שלם כפי שאני אמורה , האם זה חוקי? מה עלי לעשות?
עורך דין
05/05/2015 09:08
שלום רוחמה

המדובר לכאורה על הרעה בתנאי העבודה שלך, ואני מציע לך לפנות לשיחה אישית עם עורך דין על מנת לבדוק את דרכי הפעולה האפשרויות והרצויות במחינתך במצב הדברים.

בהצלחה
רונית
23/04/2015 23:09
שלום רב,
אני עובדת מתחילת השנה בשכר שעתי חודשי, כלומר כל חודש השכר שונה.
אהיה בת 62 בחודש יוני, אם כל חודש השכר משתנה כיצד יתנו לי את קצבת הזיקנה? זה לא שכר קבוע.
ביטוח לאומי משלם ברוטו 5278 ש"ח נכון להיום כולל נסיעות כולל הכל.
מה עלי לעשות?
לתשובתכם המלומדת אודה.
רונית
03/05/2015 21:16
אודה על קבלת תשובה לשאלתי זו.
תודה
רונית
04/05/2015 22:11
טרם קיבלתי תשובה.
תודה
רונית
04/05/2015 22:13
טרם קיבלתי תשובה לשאלתי.
תודה
ויקי
04/05/2015 17:57
שלום רב,
אני מועסקת כעובדת גלובאלית ב80% משרה.
במסגרת עבודתי נדרשתי לטוס לחו"ל למשך שבוע לצורך עבודה שם.
הטיסה היתה ב-0100 לפנות בוקר של שבתון בחירות .ביום הקודם הינו ב-16.3. עבדתי כרגיל עד שעה 1400 ויצאתי לשדה תעופה בשעה 2100 באותו היום על מנת להגיע לשדה 3 שעות לפני הטיסה.
הגעתי ליעד בשעה 1600 לערך ביום הבחירות.

המעסיק הסכים לשלם עבור עבודה ביום השבתון 200% אך אינו מוכן לשלם בשכר או בהוספת יום חופש בגין הלילה של ההגעה לחו"ל.
למיטב הבנתי עקב דרישת המעסיק, לא התאפשר לי לקבל את שעות המנוחה המגיעות לעובד בין יום עבודה אחד למשנהו ועל כן המעסיק חייב לפצות אותי בגין שעות הלילה שבהן היתי במהלך טיסה לרבות החלפת מטוסים.
האם אני צודקת? מהו הגמול שהמעסיק חייב בו?

מודה מראש על התשובה.
ויקי
ישראל
03/05/2015 19:14
עובד שעתי עבד 6-7 ימים בשבע.
מכניסת השבת ועד צאתה הוא לא עבד(כל יום השבת היהודי) והמשיך לעבוד ממוצ"ש

חוק שעות עבודה ומנוחה קובע, כי מנוחת השבת השבועית צריכה להיות 36 שעות בלא עבודה.

האם מגיע במקרה כזה 150% על שעות שבת לפחות?
עורך דין
04/05/2015 13:05
שלום ישראל

קשה מאד לדעת כמה תוספת תשלום מגיעה עבור עבודה בשעות נוספות, אם לא יודעים כמה שעות עבדת העובד בכל יום מימות השבוע, לא כל שכן כאשר עבד 7 ימים בשבוע - בניגוד מפורש להוראות החוק.
שושי
03/05/2015 21:01
שלום רב, יש לי שאלה:

עובדת פרילאנס שמקבלת תשלום כנגד חשבונית מה החוק אומר לגביה אם הלקוח שהוא חברה בע"מ החליט שהוא לא משלם לה את ההתחייבויות שלו כלפיה. האם היא יכולה להגיש תביעה לביטוח לאומי לאחר הגשה לפירוק חברה בע"מ?

היא עומדת בקריטריונים של עובדת מן המניין .. היא עבדה בבית העסק של הלקוח לפי שעות ויש לה הוכחות ועדים לכך שהיא עבדה בבית העסק עצמו.

תודה
עורך דין
04/05/2015 13:04
שלום שושי

עליך לפנות תחילה לעורך דין מנוסה בתחום דיני העבודה, על מנת שיגיש בשמך תביעה לבית הדין לעבודה בדרישה להכרה ביחסי עובד מעביד. אם וכאשר בית הדין יפסוק לזכותך, תוכלי בהחלט להגיש תביעת חוב למוסד לביטוח לאומי.

בהצלחה
רון
04/05/2015 12:34
אני יכול לשלם מינימום לייצוג , או שהעו"ד מוכן לקבל את שכר הטירחה של בית הדין פלוס אני יכול לעזור בשדרוג אתר בגוגל .
לירון
04/05/2015 12:14
אמי עם אלצהיימר נמצאת בדיור מוגן, בביתה 2 חדרים. האם מותר להלין עובדת זרה בסלון המיועד למבקרים ולהפעיל עליה מצלימות הבטחה? המטלפת טוענת שאין לה חדר פרטי ובנ וסף המצלימות פוגעות בפרטיותה
עורך דין
04/05/2015 12:30
שלום לירון

לשאלתך אין כל נגיעה לדיני עבודה ואני מציע לך להתייעץ בנושא בפורום המתאים. למיטב הבנתי זה אכן עשוי להתפרש כחדירה לפרטיות - אבל שוב, אני מצי עלהתייעץ עם מי שבקיא יותר ממני בחוק הגנת הפרטיות.

בהצלחה
רז ר.
03/05/2015 18:12
המעסיק שלי לא שילם לי נסיעות במשך שלושת החודשים הראשונים לעבודה.

אני במקום כבר חמישה חודשים וטרם קיבלתי החזר על אותם חודשים.

מדובר על גוף גדול, והבעיה כוללת עוד עובדים. האם מגיע לנו פיצוי? אם אין מענה דרך המעסיק (מחלקת שכר) יש לנו מה לעשות?
עורך דין
04/05/2015 12:29
שלום רז

כמובן שיש מה לעשות. החוק בנושא חד משמעי וברור והמעסיק אינו יכול פשוט לא לשלם נסיעות. מה שכן, אל מנת למצות את זכויותיך לפי חוק פנה בכתב (בלבד) אל מחלקת הנהלת חשבונות תוך פרוט החודשים שבהם לא שולמו לך נסיעות והסכומים שמגיעים לך בכל חודש, ובקש לקבל את ההפרשים ללא דיחוי. פניה בכתב בדרך כלל "מעוררת" פעולה הרבה יותר טוב מבקשות בעל פה.

בהצלחה
תמר
03/05/2015 08:38
אישה לאחר חופשת לידה, עבדה כספרית 7 שנים במשרה מלאה.
עכשיו לא יכולה לחזור למשרה מלאה ובמספרה לא רוצים לפטר אותה ולא מוכנים להוריד את היקף המשרה.

מה זכויותיה?
עורך דין
04/05/2015 11:12
שלום תמר

זכותה להתפטר בדין מפוטר בטרם הגיע התינוק שנולד לגיל 9 חודשים. זכות חוקית זאת נועדה בדיוק למצבים כמו שאת מתארת.

בהצלחה
עדי
03/05/2015 08:25
שלום רב,

התחלתי החודש לעבוד בעבודה נוספת, ובכך אני עובדת כרגע כשכירה בשתי עבודות. רציתי לשאול האם עלי לעדכן את ביטוח לאומי בכך והאם יש איזושהי פרוצדורה שעלי לעשות, כמו שיש תיאום מס במס הכנסה, על מנת שלא ירדו לי סכומים גבוהים שלא לצורך?

תודה רבה ושבוע טוב לכולם!
עורך דין
04/05/2015 11:10
שלום עדי

עליך לבצע תיאום מס לפי חוק - פני ליועץ מס / רואה חשבון על מנת לבצע זאת, למרות שניתן לערוך זאת גם לבד בלי הרבה ידע מוקדם.
ליאת
03/05/2015 08:22
שלום,

אני עובדת בגן ילדים חינוך מיוחד, בתפקיד תרפיסטית, לא במשרה מלאה (ראשון, רביעי, חמישי שמונה שעות ויום שישי 4.5 שעות). אני בשבוע 17.

היו לי מספר בדיקות במהלך ההיריון ועשיתי אותם על חשבון שעות עבודה, מאחר ומגיע לי 40 שעות בדיקות בתשלום לפי הידוע לי. בנוסף, בימים שאני בחופש, אני לא באמת בחופש כי אני בלימודים. ויש לי עוד ילדה בבית ובלי אוטו ככה שקשה להתנייד בערב לבדיקות. בכל מקרה אחרי שהודעתי לגננת על ההיריון היא מאד שמחה ודברנו על ה 40 שעות בדיקות, אמרתי לה שבבדיקות "הגדולות" של השקיפות, סקירה מוקדמת ומאוחרת אני אקח את כל היום כחופש (8 שעות) ובשאר הבדיקות אבוא אחרי הבדיקה.

לבסוף בבדיקה של הסקירה המוקדמת החלטתי לבוא אחרי הבדיקה כי צצו לי עוד בדיקות במיון נשים ולא היה לי נעים להחסיר הרבה (למרות ששוב זה הכל על חשבון מה שמגיע לי ולא מעבר). הבדיקה שלי הייתה בשעה 8:10 בבוקר, אחרי הבדיקה הגעתי בסביבות 11:15 לעבודה כי הלכתי ברגל הבייתה להתקלח ולהתארגן כי לא רציתי ללכת ישר.

בסביבות 10 בבוקר הגננת שלחה אלי הודעה מה קורה איתי ואמרתי לה שהגעתי הביתה להתארגן ואני אגיע והתשובה שלה הייתה- למה לא באת ישר אחרי הבדיקה? הסברתי לה וכשהגעתי לגן היא אמרה שהיא גם עברה את הבדיקות האלו וזה סך הכל קצת ג'ל בבטן מהאולטרסאונד ושהיא הייתה מנגבת את זה ובאה ישר לעבודה.

אמרתי לה שאני הרגשתי צורך להתקלח מה גם שהזעתי כי הלכתי ברגל וחזרתי ברגל מהבדיקה. היא אמרה לי משהו בסגנון של: את יודעת שאני לא לוחצת אבל את לא יכולה לעשות את הבדיקות בערב? אמרתי לה שאין לי אוטו (היא יודעת) ואין לי סידור לילדה וללכת איתה לבדיקות זה בעייתי ואז היא התחילה להגיד לי מה לגבי בייביסיטר. בקיצור הרגשתי ממש "שנכנסים לי לנשמה".

האם אני חייבת לעבור את העינוי הזה? האם זה חוקי שהיא חוקרת אותי ככה על זכות שמגיעה לי או שפספסתי משהו? אין לי בעיה לנהל שיחות על בייביסיטר וחיים אישיים בכיף אבל כשזה גובל בזכות שמגיע לי כעובדת והיא אומרת לי שאני אקח בייביסיטר מכספי הפרטי ואעשה את הבדיקות בערב זה נראה לי קצת מוגזם. אשמח לשמוע לגבי זכויות ודרך פעולה מה הייתן עושות במקומי??
עורך דין
04/05/2015 11:08
שלום ליאת

נתחיל מזה שאני מבין לליבך. נמשיך מכך שאת שואלת שאלות שאין עליהן תשובה בחוק, כמו "האם אני חייבת לעבור את העינויי הזה" בהתייחס להתנהלות של המעסיקה, שממש לא בטוח שהיא מוגזמת אובייקטיבית. לפי החוק, המעסיקה צריכה לשלם לך 40 שעות אקסטרא במהלך ההריון לצורך ביצוע בדיקות. זה לא אומר שאסור לה להקפיד על כך שהיא משלמת רק עבור הזמן בו היית בבדיקות ולא עבור זמן "מסביב" שבו שהית בביתך לדוגמא. את צריכה לנסות להבין גם את הצד של המעסיקה.

אני מציע לקבל דברים בפרופורציה.
ענת
03/05/2015 08:21
אני 4 חודשים לאחר לידת תאומים. טרם הלידה עבדתי בשתי עבודות, אחת מהן רבע משרה 10 ש"ש. התחלתי לעבוד שם במאי 2014 ובדצמבר ילדתי, כאשר בסוף אוקטובר יצאתי לשמירת הריון עד הלידה. סה"כ עד הלידה 8 חודשי עבודה. אתמול נגמרה לי חופשת הלידה בתשלום והייתי רוצה להאריך. התקשרתי בתחילת השבוע להודיע על הארכה. אני קצת מבולבלת מהפרטים ואשמח לקצת סדר. בכמה זמן אני זכאית להאריך את החל"ד (ברור שללא תשלום) עפ"י הוותק שלי? כמו כן, האם עליי לספק תאריך מדויק לחזרתי?
עורך דין
04/05/2015 11:03
שלום ענת

לפי הנתונים שנתת את יכולה להאריך לצורך חל"ת למשך חודש וחצי נוספים.

בהצלחה
רותם
03/05/2015 08:20
אני שלושה וחצי חודשים אחרי לידה ואני מעוניינת להתפטר לצורך טיפול בנסיך הקטן. התחלתי לעבוד ב1/9/12 כעובדת חברה אבל במשך 9 חודשים הייתי עובדת קבלן ורק לאחר ה9 חודשים קלטו אותי לחברה.

האם ה9 חודשים בהם הייתי עובדת קבלן נחשבים לי כוותק לקבלת הפיצויים או שרק מהיום שקיבלו אותי לעבודה???
ובנוסף האם אני צריכה לתת התרעה של זמן? אני עובדת שם שנתיים ו8 חודשים לפי התאריך כעובדת חברה מן המניין ומעל 3 שנים אם מחשבים מיום תחילתי בחברה כעובדת קבלן

תודה ושבוע טוב
עורך דין
04/05/2015 10:55
שלום רותם

התקופה שעבדת כעובדת קבלן נחשבת לצורך חישוב ותק. אם עבדת יותר מ-3 שנים עליך לתת הודעה מוקדמת של חודש ימים לפני ההתפטרות.

בהצלחה
שירלי
03/05/2015 08:18
אשמח להבהרה - אני אחות בבי״ח.

אני בחלד מתאריך24/12/14 ונכון לכרגע מאריכה לחלת על 1/7/15

אני שוקלת להאריך את החל"ת עד שהגוזל שלי יהיה בן שנה.

1) האם ניתן לעשות את זה ואם כן עד איזה תאריך אני צריכה לבקש מהמעסיק ?

2) כמה זמן מראש צריך להודיע על ההחלטה הזו ?

3) האם אני יוכל לקבל דמי הבראה / תמריץ אחיות?

תודה
עורך דין
04/05/2015 10:50
שלום שירלי

האפשרות להאריך חל"ת תלויה במישרין בוותק שלך במקום העבודה. החוק מאפשר לצאת לחל"ת לתקופה שלא יותר מרבע מתקופת העסקתך במקום העבודה ובכל מקרה לא יותר משנה קלנדרית אחת. כמובן שעליך להודיע על החלטתך מראש למעסיק.

בהצלחה
דניאל
03/05/2015 08:17
הי,

התפטרתי בתאריך 25.2 לצורך טיפול בילד . לפני חודשיים +
ועוד לא נכנסו לי הפיצויים ובעבודה אומרים לי שהם צריכים להעביר טפסים לביטוח וזה יקח זמן ! מי משלם את הפיצויים וכמה זמן באמת צריך לקחת ?

לא מקבלת תשובות ברורות בבקשה תעזרו לי להבין מה נכון ..
עורך דין
04/05/2015 10:44
שלום דניאל

3 חודשים זה לא אמור להמשך בכל מקרה. יש את החלק שאותו המעסיק צריך לשלם, וזה היה אמור להיות משולם לך כבר במהלך חודש מרץ 2015. את יתרת התשלום יש לשחרר מחברת הביטוח וזה יכול להמשך עד 30 יום. עליך לכתוב מכתב דרישה חריף למעסיק בנושא.

בהצלחה
עדי
03/05/2015 08:16
שלום לכולם

אני כרגע נמצאת חודשיים לאחר לידה וברצוני להאריך את חופשת הלידה , כמה חודשים ניתן להאריך חל״ת ? האם זה משתנה עם הוותק בעבודה?

תודה מראש.
עורך דין
04/05/2015 10:40
שלום עדי

התשובה כמובן תלויה בוותק שלך במקום העבודה, כאשר זה נספר עד למועד הלידה. החוק מאפשר לך לצאת לחל"ת לתקופה שלא תעלה על רבע מתקופת העסקתך במקום העבודה ובכל מקרה לא יותר משנה קלנדרית אחת.

בהצלחה
גיא
01/05/2015 13:26
שלום
רציתי לדעת אם המנהל העיף אותי באמצע יום העבודה ואמר לי ללכת הבית ,האם לפי החוק הם אמורים לשלם לי יום עבודה מלא?
עורך דין
04/05/2015 10:34
שלום גיא

כן בהחלט. אם הגעת לעבודה והעמדת את עצמך לרשות המעסיק, ואף התחלת לעבוד - המעסיק צריך לשלם לך עבור יום העבודה גם אם החליט מסיבותיו הוא לשחרר אותך במהלך היום - והכל כל עוד אין סיכום אחר במסגרת חוזה העבודה שלך.
אושר ביטון
03/05/2015 12:17
אם אני מעוניינת לעזוב את מקום העבודה ורוצה לעבוד את ימי ההודעה המוקדמת (כדי למצוא עבודה חדשה בינתיים) והמעסיק מוותר על עבודתי (מבחינתו שאני יעזוב עכשיו ) האם הוא מחוייב בתשלום ימי ההודעה המוקדמת ?
עורך דין
04/05/2015 10:32
שלום אושר

התשובה חיובית - אם המעסיק יחליט לשחרר אותך מהגעה לעבודה בתקופת ההודעה המוקדמת, הוא בכל מקרה יצטרך לשלם לך עבור הימים.

בהצלחה
אלינור
03/05/2015 12:27
אני נמצאת בשמירת הריון ועתידה ללדת החודש בעזרת השם ולצאת לחופשת לידה.

יש לי מספר שאלות:

במידה ואני לא ארצה לחזור לעבודה שלי (אני עובדת שם כשלוש שנים) מתי אני צריכה להודיע על התפטרות על מנת שאקבל את הפיצויים וגם אוכל לחתום אבטלה?

אם אני מצהירה שאני לא חוזרת כדי להישאר בבית לטפל בילדים הם חייבים לאפשר לי?

כמה זמן הודעה מראש צריך לתת? אני חייבת לחזור ואז להתפטר או שניתן להאריך את החל"ד ותוך כדי?

הפיצויים המשולמים הם בעצם מכספי הפנסיה שנצברו? כל הנושא הזה ממש לא ברור
עורך דין
04/05/2015 10:29
שלום אלינור

תוכלי להתפטר ולקבל פיצויים מלאים ואת מלוא הזכויות של עובדת שפוטרה בטרם הגיע תינוקך לגיל 9 חודשים. תמיד מומלץ להודיע על התפטרות בסמוך לתום חופשת הלידה.

בהתפטרות לצורך טיפול בתינוק - אין למעסיק שיקול דעת.

עליך לתת הודעה מראש של חודש ימים בהנחה שעבדת במסגרת של משרה מלאה, כעובדת בשכר גלוגבלי ובמשך 3 שנים.

את לא חייבת לחזור - לא.

הפיצויים שמשולמים הנם בחישוב של חודש משכורת עבור כל שנת עבודה שלך. זה בדרך הכספים שהמעסיק הפריש לפיצויים מדי חודש בתוספת של 25%-35% מכיסו של המעסיק.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ