פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 760
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אלון
07/08/2015 06:36
שלום,
בחודש יולי גיליתי להפתעתי כי המעסיק ניכה משכרי בפעם אחת סכום העולה מעל השכר החודשי, כך שכלל לא קיבלתי משכורת מלבד ההבראה שלמזלי נכנסה באותו השכר.
לאחר בירור מסתבר כי חלה טעות בשנות הוותק וכי קיבלתי 2 שנות וותק בטעות.

האם המהלך בו בחר המעסיק היה תקין?
מה הזכויות שלי בהחזר רטרו?
מה אני יכול לעשות כעת?

תודה
גדעון
06/08/2015 22:14
שלום, אני עובד בתור מלצר ברשת מאוד גדולה של בתי קפה בארץ. בתלוש השכר שלי פודים לי את ימי החופשה שלי והם לא מצטברים לי. המנהל אמר לי שהם מגולמים בתוך השכר נטו שלי. בגלל שהסכמנו על נטו אז כיביכול לא מגיע לי חופשה והוא מגלם לי אותם בנטו. אשמח להוכחה כלשהי שאוכל לתת לו בכדי שיחזיר לי אותם. תודה רבה על העזרה
סער
06/08/2015 20:17
אני עובד בחברה בה השכר ברוטו שלי מורכב משכר בסיס-6800, עמלות- משתנה בהתאם למכירות באותו חודש וכן שווי שימוש רכב2300( משלם רק שווי מס). הייתי במילואים 18 יום (13 ימי עסקים) וקיבלתי עבורם 7280 שח בנוסף בחודש זה עבדתי 8 ימים נוספים ועמלות של 3500 שח.
השכר ברוטו שקיבלתי הינו 12800 והמעסיק טוען שלא מגיע לי תשלום נוסף. חשוב לציין שבחישוב שלו הוא הוא הכניס את העמלות שתלויות אך ורק במכירות באותו חודש וכן את שווי השימוש שמנוקה מהשכר בסופו של דבר.
לפי החישוב שלי יש חוסר של 3000 שח.
אשמח עם משהו יוכל להסביר האם אני צודק
קורן חן
06/08/2015 20:00
אני עובדת במלון רמדה ירושלים כ-ארבע שנים,נתתי מכתב התפטרות עם הודעה של 30 יום מראש.יום אחרון בעבודה יהיה 25/08.סיבת ההתפטרות מעבר מגורים למגדל העמק.
מבקשת לדעת באם מגיע לי לקבל הפיצויים בסך 28% מאחר ועוברת להתגורר במרחק של יותר מ40 ק"מ ובישוב פיתוח.

בתודה,

קורן חן
אליקה
06/08/2015 19:48
האם מעסיק חייב לעדכן את העובד המפוטר באשר לחישוב הפיצויים
אבי
06/08/2015 19:29
לא מפרישים לי קרן השתלמות מכיוון שחסרת השמירה טוענת שסייר שמירה שעובד לפי קריאות לא מוגדר שומר. בנוסף לכך לא מפרישים פנסיה משעות שבת ( למרות שאני לא עובד במשרה מלאה ) . האם מחוייבים להפריש פנסיה גם על שעות שבת ?
הריון
06/08/2015 19:17
הי אני בחודש שישי להריון וקיבלתי אישור מהרופא שלי ל5 שעות עבודה שבעיקרון המשרה שלי היא מלאה...רציתי לדעת איך אמורים להתייחס לזה בעבודתי והאם אני אמורה לקבל תשלום עבור שעות החוסר שיהיו לי? בעצם אני יוכל לצאת וישלמו לי עבור משרה מלאה?תודה
חופש
מירה ברזני
06/08/2015 19:14
אני עובדת במשך בית כל יום בבית אחר
בבית מסויים אני עובדת פעם בשבוע 6 שעות כבר 14 שנה
כמה ימי חופשה מגיעים לי?
נחום זימן
06/08/2015 19:11
בינואר 2013 התחלתי לעבוד אצל מעסיקי. לאחר כשנה, בינואר 2014 נאלצתי לעבור מס' ניתוחים אשר מנעו ממני לעבוד עד דצמבר 2014. בדצמבר 2014 חזרתי לעבודה אצל מעסיקי, והמשכתי לקבל תלושי שכר כרגיל, עם וותק של שנתיים - מיום תחילת עבודתי הראשון. כעבור 4 חודשים, שונה תאריך התחלת עבודתי לתאריך בו חזרתי מחפשת המחלה לעבודה, והוותק עמד על 4 חודשים בלבד. כרגע המעסיק פיטר אותי ונתן לי התראה מראש של שבועיים בלבד למרות שלדעתי הוותק שלי הוא שנתיים ושבעה חודשים, ולעניות דעתי מגיע לי הודעה של 25 ימים. האם הצדק איתי - או עם מעסיקי ?
שגית
06/08/2015 17:29
שלום
אני ואחותי עובדות ייצור בבית דפוס / סובלימציה כ 10 חודשים.

העבודה מתנהלת רוב היום במכבש חום של 200 מעלות
עם מזגן שרחוק מאיתנו ומאוורר שצמוד אלינו להקל על החום.

המאוורר התקלקל והפסיק לעבוד לפני שבועיים
בנוסף לזה יש את החום הכבד ששורר בארץ שמוסיף לחום הקיים גם ככה.

ביקשנו מהמעסיק להביא לנו מאוורר חלופי והוא סירב בתואנה שאין לו כסף ״וגם עובדי שווארמה עובדים בלי מאוורר״ ואם יש לנו בעיה אנחנו מוזמנות ללכת הביתה.

בלתי אפשרי ולא אנושי לעבוד בתנאים כאלה ולא הייתה לנו ברירה אלא להגיד שאנחנו לא יכולות לעבוד בתנאים כאלה.
אז הוא עשה לנו שימוע וכתב שאנחנו עוזבות כי חם לנו.
ודרש שנישאר עוד שבוע עבודה.

השאלה אם אנחנו באמת מחוייבות לעבוד שבוע / 7 ימי עבודה לאחר פיטורים?

נשמח לעזרתכם
תודה
חן
06/08/2015 17:06
אני עובדת בשתי עבודות, האחת-קבועה והשנייה לסירוגין.
ממקום העבודה הקבוע קיבלתי דמי לידה וממקום העבודה השני לא. שאלתי היא; מקום העבודה השני הוא משרד החינוך למי אני פונה שם על מנת לקבל מהם את דמי הלידה? חשוב לציין ששלושה חודשים לפני הלידה לא הייתה לי משכורת מהם כלל...
דנית
05/08/2015 21:10
שלום , היכן אני יכולה לברר כמה כסף זכאית מטפלת בתינוק שעובדת שנתיים ושלושה חודשים בחצי משרה?
עורך דין
06/08/2015 16:07
שלום דנית

ממש כאן באתר יש מחשבון לחישוב דמי הבראה. עובדת בחצי משרה זכאית לחצי מהסכום שלו זכאית עובדת בהיקף משרה מלאה. המחשבון יעשה את החישוב המדוייק עבורך.

בהצלחה
ליאור
05/08/2015 21:07
שלום, הייתי רוצה לדעת מה קורה במצב בו עובד נמצא אצל מעסיק מסוים - לאחר כשנתיים הוא עובר לתפקיד אחר תחת חוזה חדש (תנאים שונים) אבל זמני - האם כשהחוזה יגמר המעסיק יהיה חייב לתת לו הודעה מראש בהתאם לותק המקורי? או שזה יחושב לפי החוזה החדש?

כמובן כנ"ל לגבי מתן הודעה מראש בעת התפטרות. האם העובד חייב לתת חודש התראה בתפקיד החדש שלו?
עורך דין
06/08/2015 15:44
שלום ליאור

על פניו הוותק של העובד אמור להשמר ממועד תחילת העסקתו באותו מקום עבודה, שהרי עובדים רבים זוכים לקידום ומחליפים תפקידים אצל אותו מעסי ק- מה שלא פוגע בוותק וברצף הזכויות שלהם כמובן.

בהצלחה
איציק
05/08/2015 19:03
אני עובד עירית אשקלון קבוע דור ב עובד כ15 שנה לערך תמיד קיבלתי קצבת ביגוד והחודש הורידו לכל מי שנמצא בדור ב בטענה שדור ב לא מקבל לפי חוקת העבודה של העיריה האים זה חוקי ומה עושים 0549908943 הטלפון שלי
תודה רבה
עורך דין
06/08/2015 15:42
שלום איציק

על פניו, ביטול דמי ביגוד לעובדים לאחר 15 שנה עלול להתפס כהרעה בתנאי העבודה. פנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני על מנת לבדוק את האפשרות לטפל בנושא משפטית.

בהצלחה
פרץ
05/08/2015 18:45
שלום רבותי

אני עובד שעתי בחברה פרטית באזור התעשיה ציפורית בצפון. אני מבין ומקווה ששם החברה לא משנה לצורך העניין. רציתי להבין איך מחשבים דמי הבראה שמגיעים לעובד שעתי. אני מרוויח 32 ש"ח לכל שעה ועובד גם שעות נוספות כשאפשר. אשמח להבין איך לחשב דמי הבראה. תודה
עורך דין
06/08/2015 15:27
שלום פרץ

את דמי ההבראה של עובדים מחשבים בהתאם לחלקיות המשרה שלהם. בדוק כמה שעות אתה עובד בחודש. 186 שעות חודשיות מהוות משרה מלאה. הסכום שמשולם כדמי הבראה לעובד במשרה מלאה מוכר לך. כעת ובהתאם להיקף המשרה שלך, תוכל לחשב כמה כסף מגיע לך לקבל (יש להתחשב גם בוותק שלך בעבודה ובמגזר אליו אתה שייך).

בהצלחה
דקלה
05/08/2015 18:35
שלום, בעלי עבד בחברת תקשורת לפני מספר שנים. הוא התפטר מהעבודה ועברנו לגור במרחק של יותר מ60 ק"מ. לא הסכימו לתת לו פיצויים, נאמר לו שינתנו לו פיצויים על ידם רק בגיל פנסיה. לפי מה שאני יודעת על פי החוק כאשר אדם עובר לגור בעיר שמרחקה גדול מ60 ק"מ על העבודה לתת פיצויים. הוא עבד שם במשך 5 שנים. האם יש דרך להוציא את כספי הפנסיה? אודה לעזרה יום טוב
עורך דין
06/08/2015 15:25
שלום דקלה

יש לבחון את פרטי ההתפטרות ונסיבותיה על מנת לקבל החלטות בנושא. פנו לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בהקדם, בעיקר לאור פרק הזמן שחלף מאז האירועים שתיארת.

בהצלחה
עובד
05/08/2015 18:03
שלום רב,
ב4 השנים האחרונות עבדתי אצל מעסיק שכנראה "שיחק" עם הנתונים בתלוש שלי. בתלוש רשום שעבדתי 80 אחוז משרה (כ-130 שעות) למרות שבפועל עבדתי כ-170 שעות. בנוסף, קיבלתי העלאה, הוא לא עידכן את השכר שלי לפנסיה, ולכן הפריש לפי שכר נמוך יותר.
מה אומר החוק לגבי המצב הנ"ל? ואיך יחושבו הפיצויים במקרה כזה שבו השעות המדווחות נמוכות יותר?
כיצד מתייחסים לשעות החסרות בתלוש?
תודה!
עורך דין
06/08/2015 15:24
שלום לך

בשלב הזה עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין מטעמך. יש לבדוק את תלושי השכר שלך לאורך שנות עבודתך כמו גם את חוזה העבודה שלך ותנאי העסקתך. רק לאחר בחינה מדוקדקת של הפרטים האמורים ניתן יהיה להוציא מכתב דרישה מסודר למעסיק.

בהצלחה
נחי
05/08/2015 15:53
שלום רב,

ב-2 באוגוסט 2009 אמי עברה תאונה עבודה בעת שרכשה ציוד לעסק שלה. באמצעות עורך דין הוגש כתב אישום ונערך בביה"מ דיון בסופו פסק השופט פיצויים לאמי.
עם-זאת, לאחרונה נודע לנו כי עורכת הדין שלנו קיימה עם הצד הנתבע דיון בפני שופט, ולאחר כחודש, נודע לנו כי הנתבע מסרב לשלם את הפיצויים ויתקיים בנושא דיון נוסף.
עורכת הדין מסרבת לדבר עם אמי ונמצאת בקשר אך ורק עם אבי, שאינו מבין דבר בנושא. אני מעוניין לשלוח מכתב לעורכת הדין ובו מספר שאלות, ולכן זקוק למעט הכוונה מקצועית.

1. אם השופט פסק פיצויים, לשם מה דיון נוסף? האם אין הפסיקה מחייבת את הנתבע לשלם את הפיצויים? האם קיים סוג דיון נוסף בנושא מלבד הגשת ערעור?

2. אם הנתבע מסרב לשלם פיצויים, מה הכלים העומדים לרשות התובע לקבלם? צו בית משפט? הוצאה לפועל?
עורך דין
06/08/2015 14:57
היי נחי

שאלתך מאד לא ברורה. לא ממש הצלחתי להבין דווקא את הפרטים החשובים ביותר. ניתן או לא ניתן פסק דין? מדוע אינך מתייעץ עם עורך הדין שלך....? פסק דין ניתן לגבות באמצעות פתיחת תיק הוצאה לפועל למימוש פסק הדין.

בהצלחה
אירית
06/08/2015 14:22
אני מזכירה רפואית. עבדתי אצל רופא, 3 פעמים בשבוע ימי ב, ד, ו, לפי שעות בשנה שעברה. התחלתי בתחילת מאי 2014 ובתאריך ה-6/7/14 (שהסתבר כחודש האחרון לעבודתי) פיטר אותי. אמר שהוא מרוצה ביותר וקיבל קומפלימנטים מכל הסובבים על תפקודי אך לא יכול לעמוד בתשלום כי הכפילו לו את שכה"ד (נשמע לי מצוץ מהאצבע) ויקח מישהו סטודנטית בשכר סטודנט (לבסוף הסתבר שהוא לוקח את אחייניתו שאחרי צבא) השאלה שלי: אני יודעת שעד שנה מעזיבת העבודה - אפשר לתבוע הלנה שכר. אבל... אני הבת שמטפלת בענייני ההורים. בשנה האחרונה אבא שלי שהינו חולה סיעודי אונקולוגי (סרטן העור), שבר את הירך ועבר 2 ניתוחים מסובכים להסרת גידול סרטני אלים בזרוע והקרנות ובסופו של דבר במרץ ה15 זרוע נכרתה. מובן שיש לי הוכחות לכל הנ"ל. עד תחילת יוני היה באשפוז של כשנה בשיבא ובאיכילוב ובשיקום. לאחר ששב הביתה היה עלי לטפל בקליטתו, להשיג מטפל סיעודי וטיפלתי בכל הניירת הקשורה בעובד זר, רק כעת אני חוזרת לשפיות ולטפל בענייני האישיים. האם יתחשבו בבית הדין לעבודה באם בחודש הקרוב אתבע את הרופא וגם אדרוש הלנה במידה - ואציג להם מסמכים לגבי אבא ? שאלה נוספת: ידוע לי שמשכורת אפשר לתת עד ה-9 לכל חודש. אם כך אולי באפשרותי עדיין להגיש תביעה ביום א הקרוב ה-9.8 או אפילו בשני 10.8?
שאלה שלישית. הרופא, כשפיטר אותי אמר לי שזכותי לקבל שבועיים הודעה על פיטורין. אבל הודיע לי על הפיטורין ב-6/7/14 ואמר שזה נגמר ב-14/7 (כאילו שהודיע לי בסוף יוני 2014)כך שלמעשה לפי דבריו - היה צריך לתת לי שכ"ע עד ה-21/7 (שכאמור לא קיבלתי) . האם ביכולתי לתבוע את הימים הנוספים מ-14/7/14 ועד 21/7/14?
kobi
06/08/2015 14:21
שלום רב
עבדתי(פוטרתי) אצל מעסיק שלא שילם לי הרבה זכויות שמגיעים לי על פי חוק. עכשיו חישבנו הכל והגענו לסכום מסויים
ואז כשהכל כמאט סגור הוא אמר לי שצריך להפריש מיסים חוץ מעל הפיצויי פיטורין

שאלה:האם זה נכון ,וכמה אחוזי מס ?

בנוסף כל הזמן(קצת יותר משנתיים)שאני עבדתי אצלו הוא היה מפריש לי את המיסים (לא על חשבוני)

שאלה: האם הוא יכול פתאום על הסכום שמגיע לי כן לקחת ממני את המיסים ? או שהוא צריך לשלם כפי שעשה תמיד ?

תודה רבה מראש על העזרה
דובשנית
06/08/2015 13:46
עובדת כ שש שנים שכר בסיס נתחיל בשכר 2007 לאחר קבלת דרגה עלה ל2087 ולאחר ולאחר מכן ירד ל1227 הם טוענים שהחליפו תוכנה של מחשב וחישבו את השכר בסיס לפי אחוזי משרה לפני כן לא היו אחוזי משרה חישבו לפי מאה אחוז וזה נכון לעשות כי אני עובדת מעבדה לא היו צריכים לרשום אחוזי משרה וההגדרה שלי לא נכונה דירגו אותי לפי הדירוג אחיד של פקידות ולא כעובד מעבדה
יאנה
06/08/2015 13:24
עזרה מלאתי את כל הטפסים לשמירת הריון כולל מעסיק אני כבר חודש בבית הלכתי לביטוח לאומי הם אומרים שלא הכל ממולא בדקתי את הטפסים והכל מלא כמו שצריך איפה שצריך לחתום הכל חתום בטופס שצריך שמעסיק ימלא פרטים משלימים האם שולמו דמי מחלה עבור שמיר הריון אז המעסיק סימן לא והם אומרים שזה לא ממולא וזה כן ומתחת הצהרת המעסיק הכל חתום ואני לא מבינה מה הם רוצים שאני יעשה עוד זה מייאש
א.מ
06/08/2015 13:23
אז ככה אני עובדת בעבודה כ-11 חודשיים ובמקום העבודה לא מכבדים אותי ומתנהגים בזלזול ורציתי להתפטר אבל אז גיליתי ב"ה שאני בהריון , בתחילת העבודה עברתי ראיון עבודה במקום אחר וקיבלו אותי אבל הרגשתי לא נעים לעזוב את העבודה הקודמת בגלל שזו עבודה עם ילדים.

לאחר כמה חודשים הבנתי שעשיתי טעות כי בכלל לא אכפת להם ממני ועכשיו התקשרו אליי מהעבודה החדשה ובקשו שאני אבוא לראיון השאלה שלי מתי אני מחוייבת לספר על ההריון והאם אני מפסידה את התנאים של החופשת לידה בגלל שאני עוברת למקום עבודה חדש.

סליחה על החפירה והטעויות כתיב התיקון האוטומטי של הפלא ...

תודה ויומטוב
דניאל
06/08/2015 11:49
הבית שלי נמצא ממש קרוב לעבודה ויוצא לא פעם שהמעסיק אומר לי שבנתיים אני יכול ללכת הבייתה וכעבור חצי שעה בערך הוא קורא לי וחוזר חלילה.
איך לחשב את זה? מצד אחד אני בבית ולא עובד
ומצד שני אני לא יכול להתפנות לעיסוקים שלי כי כל רגע אני אמור לחזור לעבודה.
דניאל
06/08/2015 11:43
התחלתי עבודה חדשה והם ביקשו שאאשתמש ברכב הפרטי.
העבודה נמצאת שתי דקות הליכה מהבית
אבל לבוס אין רכב לכן אני צריך לאסוף אותו כל פעם.
חוץ מזה יש נסיעות ארוכות של 100-120 ק"מ לצד .
לדוגמא החודש עבדתי 12 ימים ןעשיתי 1300 ק "מ
יש לי רכב עם מנוע 1100.
תודה מראש..
נטליה
06/08/2015 11:38
שלום,

נכנסתי לעבודה חדשה להחליף מישהי לחופשת לידה ל-4 חודשים, או עד שהיא תחזור. באותה התקופה גיליתי שאני גם בהריון וסיפרתי למעסיק שלי...מאז היו כמה פעמים שהייתי צריכה לצאת קצת יותר מוקדם לכל מיני בדיקות שקשורות להריון או להגיע יותר מאוחר לעבודה בגלל בדיקות דם וכו...

כמובן זה כשלא היה ברירה וכשלא יכולתי לקבוע אותן בשעות שהן לא שעות עבודה... התגובה מצידו לכך הייתה, בסגנון: "לקחנו אותך כדי שתעבדי לא שתיהי בהריון" וכשזה הגיע לזה שבגלל כאבי גב חזקים קיבלתי חופש מחלה (ולא הגעתי רק יומיים מתוך 5 ימים שקיבלתי) הוא אמר לי בטלפון, זאת התגובה הראשונה עוד לפני שאמר תרגישי טוב, "זה לא יילך ככה אני מתחיל לגייס מישהי חדשה".

כמובן ההרגשה שאני מגיעה איתה לעבודה זה להרגיש אשמה שאני בהריון, שאני צריכה לצאת לבדיקות או לפחד להישאר בבית לנוח ולהגיע לעבודה כשאני לא מרגישה טוב... בגלל שהחוזה שלי ל-4 חודשים והם כבר נגמרו והבחורה שחוזרת אמורה לחזור בסוף ספטמבר ובעיקרון עד אז הייתי צריכה להישאר.

אז הוא יכול לפטר אותי כבר עכשיו לפני שהיא חוזרת? והאם יש מקום כלשהו שניתן לפנות אליו בגלל אותו היחס שאני מקבלת בגלל שאני בהריון?

תודה.
דנה
06/08/2015 11:32
שלום לכולם

קראתי את הכתבה המעולה שלכם בנושא חופשת הלידה. עדיין יש לי כמה שאלות ברשותכם: אני צפויה לחזור לעבוד בעוד כחודש, לאחר חצי שנת חופשת לידה.

שתי שאלות:

1. האם בהתייחס לשעת הנקה מדובר על 8.5 שעות עבודה ביום (משרה מלאה סטנדרטית) כלומר ניתן לעבוד 7.5 שעות? או שזה קשור למספר השעות שעבדתי לפני הלידה?

2. במידה ויפטרו אותי כעת - האם עליהם לשלם שכר של חודשיים (שהיו אמורים להעסיק אותי) + פיצויים או שרק פיצויים?

תודה רבה מראש
רפאל
06/08/2015 11:23
לפני כשנה עבדתי בבית קפה תקופה של יותר משנה, בחודש האחרון אצלי בעבודה חלה הפחתה במספר המשמרות אותן קיבלתי (מ-6 פעמים בשבוע ל2-4) עקב סיום תקופת המבחנים של הסטודנטים.(מספר המשמרות של הסטודנטים קפץ מ-2 בשבוע ל-5-6 ולי חלה הפחתה.
היתה לי שיחה עם המעסיק לגבי זה והוא אמר שככה זה כדי לאפשר לסטודנטים גם להרוויח כסף אך אצלי חלה ירידה במשכורת.

החלטתי שאני פשוט מתחיל עוד עבודה כדי שכשלא יהיו לי משמרות אצלו אוכל לשלב את העבודה השניה, וזה היה התכנון. באותו יום שהתחלתי לעבוד בעבודה השניה (לא הודעתי למעסיק אך זה בבירור אמר לי שיש עוד עבודות אבל שהן לא טובות כמו העבודה אצלו) באותו יום הוא ניגש אלי בזמן שהייתי בהפסקה שלי ואמר לי מה נסגר?!

אמרתי לו שבגלל המצב שהוא הפחית לי משמרות אני חייב עוד עבודה כדי לחסוך ללימודים ושאני אשלב את 2 העבודות, כאשר לא יהיו לי משמרות אצלו אעבוד בעבודה השניה. הוא אמר לי במקום שאצלו אני כבר לא עובד! בלי הודעה מוקדמת ובלי תקופת הודעה מוקדמת!

לא קיבלתי פיצויים והייתי צריך לרדוף אחריו כשלושה חודשים כדי שאוכל לקבל את הימי הבראה ופידיון ימי החופשה שצברתי! פחדתי לגשת לבקש ממנו כי הוא איים על זה שהוא יקנוס אותי ב2000 שקל כי אני לא נתתי לו הודעה מןקדמת ולא אמרתי לו שאני מתחיל עבודה חדשה!

לטענתו העבודה שעבדתי בה היא מתחרה שלו אך אין זה נכון! העבודה היתה בבית קפה והעבודה השניה היתה דוכן משקאות בריאות אשר נמצאת כ50 מטרים ממנו!
אשמח לדעת מה אפשר לעשות ומי צודק בטיעונים שלו! אני רוצה לדעת האם מגיע לי כסף ממנו...

תודה לעוזרים
ענת
06/08/2015 11:13
אמי עובדת במקום עבודה מסוים מעל 40 שנה. העסק עבר פשיטת רגל ומונה נאמן שאמור לדאוג לפיצויים לעובדים.

אמי יצרה קשר עם עורך דין שיטפל בהגשת תביעת הפיצויים שלה , הם הסכימו בע"פ על שכ"ט של 7% אך לא נחתם מעולם הסכם שכ"ט (הכל נאמר בע"פ).

העו"ד הגיש את התביעה אך מאז נעלם ואמי שניסתה ליצור איתו קשר פעמים רבות, לא קיבלה ממנו מענה והבינה מהנאמן שעורך הדין שלה לא פעל למען קבלת הכספים המגיעים לה (כאשר עובדים אחרים כבר קיבלו את כספם). כאשר ראתה אמי שאינה מקבלת מענה , היא פיטרה את העו"ד והתנהלה ישירות מול הנאמן.

בינתיים כשהעו"ד הבין שהיא פיטרה אותו, החל לשלוח לה הודעות שיתבע אותה.

אמי שרצתה לנהוג עם עו"ד בהגינות שלחה לו צ'ק ע"ס 500 ש"ח - דמי טיפול זהה למה שעובדים אחרים שאתה שילמו לעורכת הדין שלהם.

בסיכומם של הדברים אמי קיבלה את הפיצויים שמגיעים לה בצורה חלקית (פחות 20,000 ש"ח) בעקבות רשלנות הגשת התביעה ע"י העו"ד. עורך הדין כעת מנסה להשיג אותה ומאיים בתביעה לשכר הטרחה שלו למרות שבגלל רשלנות שלו היא הפסידה סכום גדול של כסף.

מה לדעתם כדאי לה לעשות והאם יש לעורך הדין עילה לתביעה?
עובדת
06/08/2015 10:32
האם יש צורך לציין שעת התחלה וסיום באישור הרפואי, בגין היעדרות מהעבודה לצורך בדיקות היריון?
האם זמן הנסיעה הלוך וחזור, עד להגעה למקום העבודה, מכוסה תחת שעות היריון?
תודה,

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ