פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 721
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

קרן
06/10/2015 19:48
אני עובדת ארבעה חודשים לפי שעות. האם מגיע לי תשלום עבור ימי חג במידה ולא שיבצתי לעבוד בערב חג?
עורך דין
07/10/2015 07:39
שלום קרן

על מנת לקבל תשלום עבור החג עובדת שעתית צריכה לעבוד בערב החג ויום למחרת החג.

בהצלחה
קרן
07/10/2015 22:28
בהמשך לתשובתכם עבור תשלום ימי חג כתנאי לעבוד בערב חג נוגד את מה שכתוב באתר לזכויות עובדים, כאמור מי שעובד למעלה משלושה חודשים ואינו רשום בסידור העבודה על פי הסכמת המעסיק זכאי לקבל תשלום עבור ימי חג. נא תגובתכם בדברים הנ״ל . תודה
שושנה
07/10/2015 13:45
הגשתי תביעה על אובדן כושר עבודה, לביטוח המנהלים שלי, במידה ויאשרו, האם אקבל קצבה גם מהביטוח הלאומי וגם מהביטוח של העבודה, המנהלים שיש לי כבר 3 שנים?
מהם אני אמורה לקבל 75% מהמשכורת?
תודה על התשובות
עורך דין
07/10/2015 18:07
שלום שושנה

אין קשר בין הקצבה שאת מקבלת מהמוסד לביטוח לאומי לפיצוי שתקבלי מפולסית ביטוח פרטית. לגבי תנאי התשלום של הפוליסה הפרטית, עליך להתייעץ בנושא עם סוכן הביטוח שלך.

בהצלחה ורק בריאות
שושנה
07/10/2015 13:44
שלום רב, הנני נימצאת בחופשת מחלה,ואובדן כושר עבודה זמני מיוני 2015, למספר חודשים, עד שנה. יש אישור מביטוח לאומי, אך בפועל הם עוד לא משלמים לי(בירוקרטייה) ולכן אני כבר 3 חודשים בבית בלי הכנסה בכלל.
עבדתי עד אז 3 שנים מלאות באותו מקום.
האם מגיעים לי דמי הבראה עבור שנה זו (אם כי לא סיימתי אותה)עובדת בגן ילדים.
והאם על שלושת החודשים האחרונים של השנה מגיעים לי גם ימי חופש?המעביד נתן לי רק 5 ימי חופש, על השנה ואמר כי לא אקבל את היתרה, כי יצאתי לחופשת מחלה, אובדן כושר עבודה.
תודה על תשובתך.
עורך דין
07/10/2015 18:05
שלום שושנה

על פניו מגיע לך לקבל דמי הבראה - כן.
בתקופת מחלה אינך צוברת ימי חופשה.

רק בריאות.
אורן
07/10/2015 12:37
שלום
לאחרונה ניהלתי פעילות של עוסק מורשה אשר שילם לי שכר חודשי נמוך (מאוד) ובנוסף 50% מהרווח נטו.
את תשלום ה-50% מהרווח הייתי אמור לקבל בפעימה אחת עד התאריך 1/9 (יש בנינו חוזה חתום). קיבלתי רק מחצית מהסכום (בזמן) וטרם קיבלתי את החצי השני.
האם הדבר נחשב להלנת שכר?
כיצד אוכל לקבל פיצוי?
יש לציין שהעסק בהליכי סגירה כיום ושאני עברתי להתגורר בחו"ל לזמן מוגבל לאחר סיום עבודתי בעסק.
תודה מראש!
עורך דין
07/10/2015 18:04
שלום אורן

לא הבנתי את שאלתך לחלוטין... ואם כן הבנתי, הרי שאתה היית עוסק מורשה / מנפיק חשבוניות עבור תשלום, ומכן שמונחים כמו הלנת שכר הלקוחים מתוך עולם דיני העבודה אינם רלוונטים לגביך. התנהלות של עוסק מורשה מול ספק הנה במישור דיני החוזים, ואם הופר החוזה מולך זכותך המלאה להגיש תביעה כנגד הצד המפר.

בהצלחה
איילת
07/10/2015 11:50
אני חוזרת לעבודה אחרי חצי שנה בבית 3 חודשים חופשת לידה ו-3 חודשים חל'ת. אשמח לדעת מהם התנאים לקבלת הזכות לשעת הנקה, מבחינת כמה שעות עבודה יומיות צריך לעבוד ובמשך כמה זמן מגיע לי לקבל זאת? דבר נוסף האם במשך החצי שנה שחלפה (גם בחל'ת) עדין נזקף לזכותי ימי חופש וימי מחלה?

תודה רבה.
עורך דין
07/10/2015 18:03
שלום איילת

כל יולדת החוזרת לעבודה לאחר חופשת לידה ובטרם יציאתה לחופשת הלידה עבדה במסגרת של משרה מלאה, זכאית לקבל שעת הנקה למשך 4 חודשים או עד הגיע התינוק לגיל 10 חודשים - המוקדם מבניהם. שעת הנקה משמעותה, עבודה של פחות שעה בכל יום וקבלת שכר מלא.

בהצלחה
מרק
07/10/2015 18:00
עבדתי במסעדה 3 שנים שבהיינו מקבלים שכר בסיס של מינימום לשעה כמו שרשום בחוק. על שעות נוספות או על שעות שבת לא היינו מקבלים תוספת.

לדמי השירות שהיינו מקבלים, לא היינו מתעדים ולא שום דבר, כלומר זה לא היה עובר שום רישום דרך מחברת קלסר או קופה.

לאחר איזה חצי שנה, שילמו לנו חודש אחד על שעות שבת 150%. מכיוון שהם לא יכלו להוריד לנו כבר את מה ששילמו לנו או לבטל בחודש הבא, ההנהלה החליטה שפשוט אנחנו נפקיד לקופה את ה-50% הפרש (כלומר עבדתי 7 שעות אז כפול 11.5 שזה היה ה50% בזמנו ואז הייתי מפקיד לתוך הקופה 80.5 שח), שאז כאילו הייתי מקבל אותם דרך התלוש משכורת ואז הבעל בית לא היה משלם לנו שום תוספת למרות שכאילו מבחינת החוק הוא היה משלם לנו תוספת שבת.

זה החלק הראשון של התביעה שעליה אני רוצה להתבסס והחלק השני הוא שלאחר 3 שנים של עבודה החליט בעל הבית בלי הודעה מוקדמת לא לשלם לנו יותר שכר בסיס! כלומר היינו רק מקבלים רק שכר מהלקוחות, מה שהיינו מקבלים טיפים זה היה שלנו ואם לא היינו כאילו מבחינו עוברים 30 שקל לשעה אז הוא רצה להשלים לנו.

מבחינתנו זו היתה דבר ראשון הרעה ענקית בתנאי העבודה שלנו, גם שהדבר בוצע בלי הודעה מוקדמת.

כמובן שבעקבות השינוי בתנאי ההעסקה שלנו ישר הודענו שאנחנו מסיימים לעבוד את השבוע של המשמרות שכבר קיבלנו ושאנחנו עוזבים בעקבות הרעה בתנאי השכר!

כמובן שהמסעדה לא הייתה יכולה להתקיים והיא נסגרה לשבוע כאחרי וכשאחרי שבועיים הוא סגר את המסעדה לשיפוצים לצורך פתיחה מחודשת, כמובן שבשבועיים האלו עבדו מלצרים חדשים ועבדו בתנאי ההעסקה הקודמים... כלומר שכר שעתי ודמי שירות לא מתועדים.
אתי
07/10/2015 17:59
בעלי עובד כשף ראשי בחברת קייטרינג למפעל מזה שנתיים (חתום על חוזה העסקה אישי כל שנה מינואר עד ינואר).

ביוני האחרון עשינו תאונה קשה שבה התגלה שבר בעמוד השדרה לבעלי, אורתופד גזר 3 חודשי מנוחה עד שיתאחה השבר.

בעלי לא עבד 3 חודשים, הבוס שלו היה חייב למצוא שף אחר שיחליף אותו והחתים שף אחר לחצי שנה (מיולי עד ינואר) כשבעלי דיבר איתו בנוגע לחזרה לעבודה לאחר 3 חודשים, הוא אמר שהוא לא יכול לפטר את השף המחליף ושאם בעלי יחזור לעבוד זה יהיה בפחות שעות ובמשכורת נמוכה יותר...

האם הבוס יכול לפטר את בעלי? או להפחית לו את המשכורת ?? למרות שיש חוזה אישי ?

תודה
יערה
07/10/2015 17:55
מה קורה כאשר אישה הודיעה לבוס שהיא בהריון וביום למחרת מבקש ממנה להגיע לשיחה. בשיחה נאמר כי העסק במצב לא טוב כלכלית.. ומעוניינים לפטר אותה, אין כסף לשלם משכורות ... נקבע שימוע לשבוע הבא. מה אומר החוק? מה להגיד בשימוע?
אנה
07/10/2015 17:54
שלום,
אשמח לדעת מהן הזכויות החלות על מטפלת אשר מקבלת את הילדים בבית של אחד הילדים.
האם על ההורים אשר הטיפול נעשה בביתם לשלם בבוא הזמן פיצויים ודמי הבראה או האם זה מתחלק בין שאר המשפחות?
באופן כללי אשמח להבין מה כל משפחה (המארחת והמתארחת) נדרשת להביא למטפלת.

תודה רבה
אסדי אסדי
07/10/2015 16:43
האם המעסיק יכול לאסור עלי לעבוד בעבודה נוספת בגלל ניגוד עניינים ?
יש לציין שאין לי תפקיד ניהולי בשני המקומות ולא חתמתי על דבר כזה בחוזה עבודה .
שאלה
אתי
07/10/2015 16:33
הי,
עובד שמחליט להתפטר, האם מגיע לו פיצויים ?
לא היתה הרעה בתנאיו, היתה לו העלאה בשכר לא מזמן . הוא החליט להתפטר משום שביררנו על העסקת עובד נוסף, על מנת לייצר משמרות.
לי
07/10/2015 16:28
אני התחלתי לעבוד בחברת סטארט אפ
ולפני כניסתי לעבודה הודעתי שאני עתידה להתחיל לימודים אקדמאים ב-1.6 ומצד המעסיק נמסר כי לא תהיה כל בעיה לשלב.
יום לאחר התחלת הלימודים המעסיק התקשר ואמר לי שלא כל כך מתאים לו עם הלימודים ושאני אפסיק לעבוד. יש לציין שהספקתי לעבוד שם רק חודש. האם מגיע לי משהו? אני זכאית לפיצוי מסוים?
שלי
07/10/2015 16:02
לכמה חודשים ניתן לצאת לחופשה ללא תשלום? מה המקסימום??
חרות
07/10/2015 15:31
שואלת בשביל חברה - היא בחודש תשיעי להריונה,עובדת כרגע בחוזה עבודה עונתי שעתי לחודשי הקיץ. בנוסף עברה דירה לפני שבוע וחצי שהוא במרחק 76 ק"מ ממקום העבודה. רוצה לדעת האם התפטרות לפני תום החוזה תחשב מוצדקת לקבלת דמי אבטלה? במידה ומתפטרת מה זה אומר לגבי מענק הלידה ודמי הלידה? בנוסף כיוון שמדובר בחוזה עונתי שעתי, מה קורה במידה והחוזה מסתיים לפני שהיא יולדת?

מודות מראש לעונים...
מלכה
07/10/2015 15:26
האם מעביד חייב לתת נסיעות מקסימום או מינימום שאני צריכה? כלומר אם אני באה מקריית ארבע וזה עולה 10.5 כולל נסיעת המשך (שכוללת נסיעה אחת של אוטובוס), אבל לרכבת נסיעת ההמשך לא תקפה. האם זכותי לדרוש שישלמו לי גם על עוד נסיעה למקרה שארצה לנסוע ברכבת?
מיכל
07/10/2015 15:24
אני עובדת בחברה מסויימת מעל 5 שנים. ילדתי לא מזמן ואני מעוניינת לעזוב את מקום העבודה. השאלה אם המונח התפטרות בדין מפוטר חל גם על מי שאינו עובד במשרה מלאה אלא במשרה של פעם-פעמיים בשבוע, כאשר הימים והשעות אינם קבועים, העבודה לפי פרוייקטים.
הדס
07/10/2015 15:15
שלום רב! מקום העבודה שלי נסגר לאחר 4 וחצי שנים שעבדתי בו. במהלך 9 חודשים בשנת 2015 וחודשיים ב 2014 לא הופרשה לי קרן פנסיה לביטוח מנהלים על אף שנוקתה לי פנסיה מהמשכורת בחודשים הנ"ל אך לא הופרשה לשום מקום למעשה. המעסיק אינו חברה בע"מ. האם סגירת המקום יכולה לפתור אותו מהתשלומים שלא הופרשו ומפיצויי פיטורים שבמצב תקין אמורים להיות בתוך קרן הפנסיה? תודה!
גמולים
אביב
07/10/2015 15:13
שלום רב,
אני עובדת בעירייה, יש לי תואר ראשון אשמח לדעת מה התנאים לקבלת גמול א' וב'. תודה
alma
07/10/2015 11:31
אני נמצאת בסטטוס מתמשך של מחלה עם אישור רפואי מעל לחודש. כרגע עוד לא יכולה לממש אובדן כושר עבודה כי לא חלפו 3 חודשים
המעביד מציע לי חודש משכורת במתנה ואפשרות לשקול חזרה לעבודה כשאחלים.
שאלותי
האם הצעתו של המעביד כאילו פיטורים / סיום יחסים
האם מותר למעביד לסיים יחסים לפטר אותי במצב של חופשת מחלה??
האם ניתן לסיים את עבודתי אצלו עם הבטחה בעל פה שכאשר אבריא נתחיל מחדש? האם צריך שייתחייב בהודעה כתובה?
האם יש דרך להסדיר מול המעביד הפסקת עבודה למשך זמן עד שאחלים?
מה עלי לדרוש ומה עלי לוודא ולהבטיח שלא אפגע בהסדר כזה.
תודה
עורך דין
07/10/2015 15:11
שלום עלמה

איני יודע האם המעסיק כלל בהצעתו הצעה לפיטורים / התפטרות, כי זה לא ברור משאלתך...

אסור למעסיק לפטר אותך כל עוד יש לך ימי מחלה צבורים, אך במידה ואין לך ימים צבורים הוא יכול לזמן אותך לקיום שימוע ולאחריו להחליט לגבי פיטוריך.

הבטחות בעל פה זה בעייתי - השתדלי להעלות על הכתב הכל. שלא יגידו "לא אמרתי"...

יש דרך להסדיר כל דבר שרוצים, בהסכמה ובכתב.

בהצלחה
talya
07/10/2015 11:30
אם עובדת בחודש השביעי להריונה מוציאה אישורי מחלה ונמצאת במחלה כבר כחודשיים (הותק שלה בעבודה פחות משנה) האם זה נספר לה כחלק מחופשת הלידה? מהם זכויות המעסיק בנידון במידה ואיננו מעוניין להשיב את העובדת לעבודה בתום חופשת הלידה?
עורך דין
07/10/2015 15:08
שלום טליה

לעובדת אין מספיק ימי מחלה צבורים ולכן היא לא תקבל תשלום. ולא, זה לא נחשב חופשת לידה אלא אם העובדת תבקש להקדים את חופשת הלידה שלה. ולגבי תום חופשת הלידה - המעסיק מחוייב לקבל את העובדת בחזרה בתום החופשה ואסור לפטר אותה למשך 60 ימי לאחר שובה לכל הפחות.

מומלץ ביותר להקפיד על הוראות החוק במקרה של עובדת בהריון ולאחר חופשת הלידה. בתי הדין נוהגים להחמיר עם מעסיקים שפוגעים בזכויות נשים לאורך הריונן.

בהצלחה
חיים
07/10/2015 11:17
שלום רב,

ברצוני לדעת האם בחישוב ימי מחלה מדובר על סכימה של שכר הנטו או הברוטו של 3 חודשים אחרונים? וכיצד בפועל מבוצע החישוב?

היה לי 3 ימי מחלה, החישוב היה לפי סכימה של 3 חודשים אחרונים (רכיב משכורת בתלוש שכר),חילקו את זה ב3 (שזה מספר החודשים,ואז חילקו ב 22 (ממוצע ימי עבודה),ככה טענה החשבת שכר,שכך צריך להתבצע החישוב. חשוב לציין ש מספר ימי העבודה הכולל ב 3 חודשים האחרונים היה 64 ולא 66.

אשמח לעזרה כלשהיא.

בברכה
עורך דין
07/10/2015 15:01
שלום חיים

אכן החישוב הוא בחלוקת השכר שלך למספר ימי העבודה וכך מגיעים לעלות יום עבודה / מחלה. ב-3 ימי מחלה אתה מקבל: 0 ש"ח עבור יום המחלה הראשון, 50% מהשכר עבור יום המחלה השני וכן 50% מהשכר עבור יום המחלה השלישי.

בהצלחה
איימי
07/10/2015 10:52
שלום,
במקום עבודתי אין שעון נוכחות אישי.
המנהל פתח גליון בדרייב שבו כל אחד מתבקש למלא כמה ימי מחלה וכמה ימי חופשה היו לו כל חודש. הגליון פתוח לכל העובדים, לא רק למנהלת החשבונות.
האם יש הגנת פרטיות על מידע שכזה?
האם אני יכולה לדרוש להעביר את פרטי ימי המחלה והחופשה שלי ישירות למנהלת החשבונות כמו שהיה עד כה ולא בתוך גליון חשוף לכל?
מותר להם לעשות זאת?
תודה
עורך דין
07/10/2015 14:59
שלום איימי

אכן על פניו נראה כי המדובר בפגיעה מיותרת בפרטיות של העובד וניתן לבקש מהמעסיק להפוך את הנתונים לאישיים וחסויים, במקום גלויים וחשופים לכולם ללא סיבה.

בהצלחה
ערן בוהם
07/10/2015 08:22
כמה צריך לשלם לעובד משק בית(ניקיון) שפורש עקב בעיות בריאות? האיש עבד אצל הורי פעמיים בחודש שלש שות בכל פעם במשך 13 שנה ?
מורן
07/10/2015 10:19
הי
אני אחרי ניתוח , וערב הניתוח אני לא יכטלה לצאת לאימון משטרתי(אני מאבטחת ) כל חצי שנה אנחנו עוברים אימון ולא דאגו להוציא אותי לפני ,
זאת אומרת שאני לא יכולה לעבוד עד שלא אצא לאימון נוסף במשך חודשיים ...
השאלה היא האם אפשר להשהות אותי ולהשאיר אותי בבית עד האימון ? הם יכולים לפטר אותי ? צה הם אמורים לעשות איתי
עורך דין
07/10/2015 14:58
שלום מורן

יש לבדוק מה קובע חוזה העבודה שלך במקרה שאליו נקלעת.

בהצלחה
עורך דין
07/10/2015 08:49
בוקר טוב ערן

צריך לחשב את חלקיות המשרה של העובד ולשלם לו בהתאם למשך עבודתו - 13 שנים. משרה מלאה הנה 186 שעות בחודש. חלק 6 שעות ב-186 ותבין את מה היקף המשרה של העובד. צבירת הזכויות שלו בהתאם.

בהצלחה
אדם
07/10/2015 14:47
שלום,
אני ואשתי עובדים באותו מקום עבודה ומגיעים לעבודה באותו רכב.
האם לשנינו מגיע דמי נסיעות?
המעביד טוען שבגלל שהוא משלם נסיעות לאחד מאיתנו אז זה נחשב שהשני נוסע בהסעה מטעמו ולכן מגיע דמי נסיעות רק לאחד ולא לשנינו.
*אני מדגיש שהמעביד משלם דמי נסיעות ולא אחזקת רכב.
עורך דין
07/10/2015 14:57
שלום אדם

המעסיק צריך לשלם נסיעות לשניכם כל עוד המרחק ממקום העבודה למקום המגורים עולה על 500 מטרים.

בהצלחה
עדן
07/10/2015 10:18
אני עובדת במקום כשנתיים וחצי, עוד שבועיים אני עוזבת כי אני אני מתחילה ללמוד במכללה והשעות של העבודה עם הלימודים לא מסתדרות ביחד, הודעתי לבוס שלי שאני עוזבת זאת אומרת שהפיטורים הם ממני. האם מגיע לי פיצויים?
עורך דין
07/10/2015 14:55
שלום עדן

התשובה שלילית. פיצויים משולמים לעובדים שפוטרו מהעבודה ביוזמת המעסיק ולא למי שבחר לעזוב מרצונו וללא סיבה המזכה בפיצויים לפי החוק.

בהצלחה
אבי
07/10/2015 10:13
שלום,
אחוז המשרה שהוגדר לי הוא 80%, וכל חודש מפחיתים מהשכר שלי במידה ועבדתי פחות ומוסיפים לי שעות נוספות במידה ועבדתי יותר. בחודש ספטמבר עבדתי רק יומיים, והמעביד שילם לי משכורת לפי אחוז משרה של 12.6% כך שכמעט ולא קיבלתי דמי חגים. ניצלתי את כל ימי החופשה שלי, כך שלא הייתי זכאי לתשלום עבור ימי החופשה שלקחתי בספטמבר. השאלה היא בנוגע לדמי החג - האם במקרה כזה אני זכאי לקבל דמי חג ולפי איזה אחוז?
תודה.
עורך דין
07/10/2015 14:53
שלום אבי

אני מבין שאתה עובד שעתי ולכן, על מנת לקבל דמי חגים עליך לעבוד בערב החג ויום למחרת החג. אחרת לא תהיה זכאי לקבל תשלום.

בהצלחה
דוד
07/10/2015 09:01
בוקר טוב
אני עובד בעבודה כ-14 חודש. אני מחפש עבודה אחרת (חיפוש שיכול לקחת שבוע ואף שנה).

מתוקף החוק ברגע שאמצא עלי לתת למעסיק הודעה של שבועיים מראש, דבר שאני מפחד שיוריד לי את הסיכויים לקבל את העבודה (הרוב מעדיפים זמינות מיידית)
דיברתי עם המעסיק, אמרתי לו שאני שולח מכתב פיטורין וממשיך לעבוד, וזה רק על מנת לאפס את הוותק, כך שלא אצטרך לתת הודעה מוקדמת ארוכה כ"כ, הוא הסכים
שלחתי פקס לחברה לפני 18 יום בבקשה להתפטר (ביקשתי גם שיאשרו קבלה ועדיין לא אישרו, אך יש לי אישור משירות הפקס שזה התקבל) בבקשה להתפטרות לא ציינתי שום סיבה, פשוט ביקשתי להתפטר.

מה מעמדי כרגע? האם החוק מכיר בכך או שאם אני מתפטר וממשיך לעבוד הוותק ממשיך?

אני שואל גם מבחינת ההודעה המוקדמת אבל גם מבחינת אפשרות שיפטרו אותי, האם אני חדש לחלוטין? מה הזכויות שלי כרגע?

תודה
עורך דין
07/10/2015 14:52
שלום דוד

הודעה מוקדמת קבועה בחוק ולא ניתן לבטל או לקצר אותה אלא בהסכמה הדדית בין העובד למעסיק. אם אתה עובד 14 חודשים עליך לתת למעסיק חודש הודעה מוקדמת בהנחה שאתה עובד בשכר גלובלי.

בהצלחה
עבודה
ורד
06/10/2015 15:09
הנני חוזרת ומבקשת עזרה.אני אחות במקצוע כ 18 שנים לפני 3 שנים עברתי תאונת דרכים ןעברתי מחלקה.בשנה אחרונה היו לי מס מקרים עד כדי שימוע.עכשיו היו לי טעויות במתן תרופות ברצף.יהיה שימוע זה מה שהבנתי מועד העובדים.השאלה מה לעשות מלמנוע פיטורין .תודה
RE: עבודה
עורך דין
06/10/2015 19:13
שלום ורד

לא ניתן למנוע פיטורים כי ההחלטה האם לפטר אותך או לאו נתונה באופן בלעדי למעסיק. מה שכן, את יכולה לשכור עורך דין מטעמך ולהגיע ביחד איתו, מוכנה, לשימוע. זה יכול לשפר את הסיכויים שלך לשמור על מקום העבודה.

בהצלחה
ורד
07/10/2015 14:30
בהמשך לשאלה שלי בקשר לפיטורין.אני כ 18 שנים אחות במקצוע .השנה ועקב בעיות במשפחה עשיתי טעויות בעבודה עד כדי שימוע.לפני חודשיים טעיתי במתן תרופות ולפני שבוע גם כן תודה לאל לא נגרם נזק.הבנתי שיהיה שימוע.צלצלה אליי אחראית שאני משופצת לעבודה.האם יש מצב לפיטורין.מטדאגת
בנימין
06/10/2015 18:24
לאחר כמה ימים ניתן לפטר עובד חולה בעל ותק של 8 שנים שלא ניצל אף פעם ימי מחלה.
מה דינה של ההודעה מראש
והאם חלה על המעביד החובה לבצע שימוע במקרה זה.
עורך דין
06/10/2015 19:02
שלום בנימין

ניתן לפטר עובד רק לאחר שאזלו ימי המחלה הצבורים שלו, וגם אז בכפוף לקיום שימוע ומתן הודעה מוקדמת כנדרש לפי חוק.

בהצלחה
בנימין
07/10/2015 09:15
איזה משמעות יש להודעה מוקדמת במידה והעובד
ניצל את כל ימי המחלה העומדים לרשותו והמשיך להיות חולה במשך חודשיים לאחר ניצו

במידה והעובד פוטר מיד בתום ניצול ימי המחלה העומדים לרשותו והמשיך להיות חולה במשך חודשיים
איזה משמעות יש להודעה מוקדמת , עבור מה יש לשלם
לו אם לא עומדים לרשותו ימי מחלה נוספים
טלי
06/10/2015 16:21
שלום רב, בגלל מס ניתוחים שעברתי ותופעות הלוואי שמהם סבלתי לאחר מכן הייתי בחופשת מחלה דיי ממושכת.בשלב מסויים כשחשבתי שייש קצת שיפור אך לא הייתי בטוחה שאוכל לעבוד כמו קודם ביקשתי ממקום עבודתי להיות בחופשה ללא תשלום. זמן מה אחכ התברר לי שהמצב ממש לא משתפר ואני ממשיכה לסבול מאותן בעיות רפואיות שסבלתי קודם, ואז יידעתי את מרום היבודה שבעצם אני ממשיכה להיות על תקן חולה ושאספק את האישור הרפואי הנדרש. מקום העבודה החליט בכל זאת ולמרות שהתרעתי על המשך המחלה להוריד לי שכר כאילו הייתי בחופשה ללא תשלום. כרגע המצב הוא שהם קיבלו את האישור ממני לתקופה שהייתי צריכה לספק אך לא החזירו לי את הכסף שנוקה וגם לא ענו למייל שלי שמסביר להם שהאישור בידי ואחכ אף הועבר אלהם. מה עליי לעשות?
עורך דין
07/10/2015 08:54
שלום טלי

אם יש לך ימי מחלה צבורים והיית בחופשת מחלה על המעסיק לשלם לך עבור כל הימים עד למכסת הימים הצבורים שלך, וללא תנאי. אם המעסיק לא שילם, פני אליו בכתב בדרישה לתקן את הטעות.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ