פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 589
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ברק
17/05/2016 21:18
התחלתי לעבודה בחברה מסויימת דרך קבלן.

לחברה יש שתי חברות קבלן אחת מנתניה צפונה והשני מנתניה דרומה, שאין בחירה לאיזה חברת קבלן תילך אלא לפי מקום מגוריך.

התנאים והקורס לעבודה תואמים אחד לאחד
חתמתי חוזה עם הקבלן על 6300 ש"ח למהלך כל הקורס של העבודה ושחתמתי הובהר לי שזה בדיוק הסכום שמשלמים גם בחברה השניה. בסופו של דבר החברה השניה מקבלת לפי סכום שעתי הרבה יותר גבוה.

האם זה חוקי ואין כאן שום אפליה?

החברה שעובדת עם העובדי קבלן היא חברה ממלכתית ומסודרת.
(מדובר רק על הקורס)
אושר
17/05/2016 21:17
שלום לכולם,

אני עובדת בתור מתרגלת בתיכון בשדרות. בסוף שנה מפטרים את כולנו (10.7.16) ומחזירים אותנו לעבוד בספטמבר 2016.

לא קיבלתי העתק של חוזה העסקה בעת החתימה עליו, ולא קיבלתי גם פירוט תנאי העבודה והשכר כמקובל.
2 שאלות.

א. האם הוותק נצבר ? הרי אנחנו מפוטרים לחודש ו20 ימים בלבד (אולי קצת יותר - מקסימום חודשיים)

ב. פניתי להנהלה כדי לקבל את חוזה ההעסקה עליו חתמתי בתחילת השנה וסירבו לתת לי אותו , מה החוק אומר לגבי העניין ?

תודה מראש
טהוניה
17/05/2016 21:15
שלום לכולם,
חברה שלי החלה לעבוד במקום עבודה חדש ובמקביל גילתה שהיא בהריון.

1. מתי היא צריכה להודיע למקום העבודה על כך והאם צריכה בכלל?

2. האם צריכה לחשוש שיפטרו אותה? האם מותר להם מכיוון שעובדת שם שבועות בודדים?

תודה לעונים.
חן
17/05/2016 20:59
שלום
לאחר כ5 שנים כגננת אני מעוניינת לסיים את עבודתי. הסיבה: בני חלה לפני כ3 שנים במחלה מאוד קשה וחשוכת מרפא שבגינה איבד את כל תפקודיו והוא מונשם ובהכרה חלקית בבית.
הבנתי מהחוק שבגין מחלת בן משפחה ניתן לקבל את התפטרותי כפיטורין וזו סיבה מזכה לקבלת פיצויים. אני בכיוון? ומה לגבי פיצויי הפיטורין שנצברו לי?
תודה מראש
שי
17/05/2016 18:56
שלום רב
לפני 15 שנה עבדתי במקום עבודה שהפריש עבורי לקרן פנסיה ופיצויים, סיום העבודה שלי אצלם כנראה לא בוצע בצורה פורמלית היות והמקום התמזג לתוך ארגון גדול יותר ואני עברתי לארגון החדש ללא שבוצע הליך פיטורין וקבלה מסודר, בינתיים החלפתי עוד כמה מקומות עבודה שגם הפרישו עבורי לאותה קרן, שהגעתי לגיל פנסיה, נגשתי לחברת הביטוח לקבל את הקצבה בקשו ממני מכתב שחרור מאותו ארגון שעבדתי בו לפני 15 שנה, (ד.א הארגון קיים ומצבו טוב) ואז לתדהמתי יושב שם מנהל שהחליט לא לחתום על טופס שחרור באמת ללא כל סיבה הגיונית, הרגע חברת הביטוח לא משחררת לי את הכסף ואני תקוע, להבנתי לא תהיה בררה אלה לפנות לערכאות משפטיות, השאלה תחת איזה חוק מתיישב הדבר הזה? הלנת שכר הלנת פיצויים? או משהוא אחר.
בתודה מראש שי
שחר
17/05/2016 17:46
שלום,

אני מועסק בחוזה שנתי אותו אני מחדש כל שנה לתקופה של שנה נוספת.
להבנתי, סיום העסקה בשל סיום חוזה (במידה ואני מחליט שלא לחדשו) דינה כדין פיטורין ולכן אני זכאי לדמי אבטלה ללא תקופת המתנה.
במידה והמעסיק מציע לי לחדש את החוזה כחודש לפני סיומו ואני מסרב, האם עדיין תחשב סיום ההעסקה כפיטורין?
המעסיק טוען שמדובר בהתפטרות מאחר והוא מעוניין בהמשך העסקתי.
אשמח לחוות דעתכם.

תודה,
שחר.
צחי פרי
17/05/2016 16:11
שלום,

פוטרתי לאחר 10חודשיים (בן 65 ) האם זכאי לפיצויים? פוטרתי יומיים לפני ניתוח עם אישור מחלה לחודשיים
המעסיק מוכן לשלם רק 6% שהפקיד ולא את 2.33% שהיה אמור להפקיד בבית השקעות ולא הפקיד
אבי
17/05/2016 14:53
שלום,
אני בן 32 וסיימתי את 90 ימי ההמתנה שלי וכרגע אני זכאי לדמי אבטלה למשך 90 יום, האם אני חייב במעמד ההתייצבות בלשכה לקבל כל עבודה שמתאימה לי או שיש לי חודשיים ימי חסד שבהם אני יכול לסרב לכל הצעת עבודה גם אם היא מתאימה לי וחייב לקבל הצעות לאחר חודשיים?

תודה
חגית
17/05/2016 14:03
שלום,
אני בהריון וברצוני לעבור דירה לפני הלידה. האם שייך לצאת לחופשת לידה מוקדמת ואז להתפטר אחרי לידה ולהיות זכאית לפיצויים?
אורטל
17/05/2016 12:48
היי

אבקש לדעת מהו שכר גלובלי ל6 שעות ביום, 5 ימים בשבוע

תודה
אינגריד
17/05/2016 12:13
שלום יש לי שאלה אני כרגעה עובדת במפעל גלידות קולורדו בנתיבות , במהלך החודש הייתי עובדת מ שעה 7 בבוקר ועד 5 לאחר הצוהוריים לפעמים היינו נשארים גם עד 6 . כאשר קיבלתי את התלוש הייתי בשוק קיבלתי אפילו לא 3000 , מה עליי לעשות ?
בלה
17/05/2016 11:47
שלום,
רצתי לברר אני מאובחנת במחלת הנפילה מעל 10 שנים , ב3 שנים האחרונות אני עובדת במוקד שירות ההתקפים חזרו לי שלפני כן 5 שנים לא היה לי שום התקף.
בשנה אחרונה שהתחלפה מנהלת שלא כ"כ רוצה להכיר במחלתי ,, רושמת לי בהודעה "תאוששי ותגיעי" היא מצפה שתוף שעה אגיע למוקד, כמו כן במוקד קרו לי מס' התקפים
וקרו מקים שכמעט קיבלתי וב"ה הצלחתי למנוע בגלל ששכבתי על הרציפה והתקף נעלם. כמו כן אני מטופלת ע"י כדורים וביקורת אצל נירולוגית כל 3 חודשים , בנוסף אנחנו בטיפולי פוריות..ולצערי הריון שכן הצליח לנו הסתיים בהפלה .כרגע אני רוצה לעזוב את המוקד כדין מפוטרת
ידוע לי שאם אגש למנהלת היא לא תתחשב בי ולא תפטר אותי (היא הבת של הבעלים )
הייתי לפני כ3 חודשים אצל רופא תעסוקתי והוא הוריד לי את שע' העבודה מ8.5 שע' ל6 שע' , אך לא קיבלו את זה באהבה בעבודה .
האם אני כן יכולה לעשות דבר כדי שיפטרו אותי?
והאם אחרי פגישה 1 עם רופא תעסוקתי אני יכולה להחליף לאחר שכן יוכל לסייע לי?
מודה על על נמענה מראש
רותם
17/05/2016 10:14
היי

התפטרתי ב 8/5 לאחר חופשת לידה ממנה לא חזרתי לעבודה בשל טיפול בילדה.

השבוע הייתי במקום העבודה וקיבלתי מכתב שבו קיבלו את התפטרותי, לא צויין שם שזה בגלל הילדה והטיפול בה אבל כן שזה מרצוני ולא נדרשתי לכך.

דיברו איתי במשאבי אנוש על גמר חשבון במשכורת הבאה וכן טיפול בפיצויים, אבל השאלה מה כעת עליי לעשות כדי להתחיל את הזמן עד לחתימת האבטלה?

אילו מסמכים אני צריכה לקחת איתי ולאן?
אלה
17/05/2016 10:13
התייעצות חזרה לעבודה...

הקטן נולד ב 31/12/15. כששאלו אותי מתי אחזור זרקתי באוקטובר (גם ככה זה הכל חגים). הבוס הישיר שלי התקשר וביקש אם אוכל לחזור לפני כי ממש זקוקים לי.
אמרתי לו שאחשוב על זה.

התקשרו אלי ממשאבי אנוש והציעו לי לחזור ביולי אוגוסט לחצי משרה ומשרה מלאה מספטמבר. הסכמתי כי נראה היה לי מדליק!

אמא שלי תהיה עם הקטן ביולי אוגוסט וכנראה גם ספטמבר ואחרי החגים יכנס לגן.

חצי משרה הכוונה היא בערך 4 ורבע שעות עבודה ביום.
פתאום יש לי תחושה שזה נורא יתסכל אותי. בזמן הזה אני לא אספיק כלום בעבודה, מצד שני, לחזור להיקף משרה מלאה זה 9 שעות (כולל חצי שעה הפסקה), אז בעצם 8 שעות בגלל שעת הנקה ונראה לי שאני נורא אתגעגע וגם יהיה יותר קל לשמור על ההנקה בחצי משרה.

גם מבחינה כלכלית אם אני חוזרת לחצי משרה המשכורת כמובן חצי ואני אפסיד את שעת ההנקה. והאמת, שאין לי מושג אם זה חוקי בכלל ואיך יחשבו לי את השכר.

בקיצור, הסתבכתי עם עצמי...
לי
17/05/2016 10:08
בוקר טוב,
אני ילדתי ב-8.1 ומקום העבודה שלי סגר כמה ימים אחרי, ב-4.3 היתה לי שנה בעבודה (בתוך החופשת לידה).

החברה שלחה לי את רשימת הסניפים בהם אני יוכל לחזור לעבוד אבל הכל רחוק לי, אני לא ניידת.

השאלה שלי היא האם אני מתפטרת על מרחק כי בתכלס זו סיבת ההתפטרות ומקבלת פיצויים או שאני צריכה להתפטר לצורך גידול הילד?
ניקול
17/05/2016 10:07
שלום

שאלה בנושא שמירת הריון.

האורתופד רשם לי המלצה לשמירה עקב בעיות בגב . הלכתי לרופאת נשים מילאתה לי מסמכים לביטוח לאומי ושלחה אותי למעסיק שלי לקחת את שאר הנתונים.

המעסיק לא מוכן לתת לי את הדפים הנדרשים בלי מכתב מהרופא שרשום שמאשר לי יציאה לשמירה מתאריך x לתאריך x וסיבה.

למרות שהבאתי את הדף שהרופאה מילאתה של ביטוח לאומי עם תאריכים וסיבה .

זה לא מספיק למעסיק , זה הגיוני?
צילה
17/05/2016 10:01
שלום רב...אני כרגע במשא ומתן לחזור למקום עבודתי הקודם לאחר התפטרותי באוקטובר 2014 ...האם אוכל לדרוש מהמעסיק לשמור על רצף וותק ורצף ביטוחי פנסייה והפרשות לקרנות
שירן
17/05/2016 09:36
אם מעסיק לא משלם משכורת כחוק מה ניתן לעשות? ואם לתבוע אז זה יכול לגרום לפיטורים? אני אפרט:

למשל על חצי יום עבודה של ערב חג מורידים יום חופש שלם ולא חצי יום. ואם למשל עובדים בערב חג 4 וחצי שעות אז מורידים בשכר את ההפרש של היום (כלומר את ה4 שעות שכביכול העובד לא עבד.. אבל זה ערב חג.. זה החוק.. מתסכל..)

או דוגמה נוספת היא שבחול המועד החליטו שסוגרים את המפעל בשעה 14:00 והורידו על כך שעות בשכר.
משה ינאי
16/05/2016 10:32
שלום רב
עברתי על חוק הפנסיה וחוק פיצויי פיטורין ולא כתוב שחברות הביטוח, שהמעסיק שלי מעביר אליהם את כספי הפיצויים שלי, צריכות לגבות ממני עמלות על החלק של פיצויי הפיטורין.
ברור לי שאם הם מייצרים לי רווחים מכספי הפיטורין הם צריכים לגזור מהם עמלת טרחה אבל לא עמלה באופן גורף כמו שגובים על הפרשות לפנסיה.
אודה לכם אם תוכלו לעזור לי למצוא את החוק שמתיר לחברות הביטוח לגבות את העמלות שלהם מהחלק של כספי הפיצויים.
עורך דין
17/05/2016 09:32
שלום משה

איני בקיא בנושא ביטוחים אבל אני יכול להבטיח לך שחברות ביטוח, ממש כמו בנקים, לא עושות דבר מבלי לגבות עמלה. מומלץ לפנות בנושא זה ליועץ ביטוח שיוכל להעיר את עיניך ולתת לך מענה מקיף ומעמיק לשאלותיך.

בהצלחה
נפטר בחו"ל
16/05/2016 10:19
רציתי לדעת אם במקרה חריג של דחיית הלוויה (קרוב מדרגה ראשונה שנפטר בחו"ל והבאתו לקבורה נמשכה 5 ימים) עדיין זכאי העובד ל7 ימי אבל קלנדריים בלבד ואילו הימים לפני ההלוויה יחשבו כימי חופש (ירדו ממכסת ימי החופשה של העובד)
או שיכוסו ימים אלה על ידי המעביד/ ביטוח לאומי?
עורך דין
17/05/2016 09:31
שלום לך

במידה וקרוב משפחה מדרגה ראשונה נפטר העובד זכאי ל-7 ימי אבל על חשבון המעסיק ללא תנאי.

בהצלחה
ענת
16/05/2016 09:45
פוטרתי ממקום העבודה וכבקשת המעביד סיימתי באותו היום של קבלת המכתב וקיבלתי את ההודעה המוקדמת בעודי יושבת בבית כנדרש.
המעביד העביר לי את טופס 161, ולטענתו היות ובזמן ההודעה המוקדמת כביכול ישבתי בבית אין הוא מחויב להעביר תשלום עבור ביטוח המנהלים, אך במידה והייתי עובדת אז כן.

האם המעביד צודק. האם אני נפגעת בחודש של העברת תשלום לביטוח המנהלים עקב ההחלטה שלו שאשב בבית בזמן הזה?

אודה לתשובה.
עורך דין
17/05/2016 09:30
שלום ענת

לעניות דעתי המעסיק צודק. עבודתך נפסקה במועד הפיטורים תוך שהמעסיק משלם עבור ימי ההודעה המוקדמת ולכן הוא אינו מחוייב לשלם עבור ביטוח המנהלים שלך בתקופה שלאחר הפסקת עבודתך.

בהצלחה
ענבל
16/05/2016 09:44
שלום

אני בהריון בחודש רביעי ולאחרונה התפטרתי מהעבודה בגלל שאני מרגישה לא טוב וצריכה זמן לנוח בבית. כשנכנסתי לעבודה העבירו לי קורס מסוים והייתי אמורה להתחייב לשנה. בחוזה רשום שאם אני עוזבת את העבודה פחות משנה אני חייבת לשלם קנס. אבל כשהתפטרתי הודעתי להם שזה בגלל ההריון , הם לדעתכם יכולים לחייב אותי בקנס הזה? או שלנשים בהריון אסור לגעת להן במשכורת?
עורך דין
17/05/2016 09:28
שלום ענבל

קשה מאד לקבוע מבלי לקרוא את חוזה העבודה שלך. בגדול, סביר שתצטרכי לשלם חלק מהקנס לפי פרק הזמן היחסי שנשאר עד להשלמת שנת עבודה כפי שהתחייבת. צריך לשים לב שהתשלום פרופורציונאלי לעלות ההכשרה שעברת.

בהצלחה
יוליה
16/05/2016 09:41
בוקר טוב לכולם

לפני חופשת הלידה עבדתי חצי שנה, לאחר תום חופשת הלידה הארכתי בחודש לחל"ת. האם החודש הזה נכלל גם בחופשת לידה? כפי שהחלת+ החופשה בתשלום של ה26 שבועות נקרא חופשת לידה? והאם מגיע לי 3 חודשים שעת הנקה או 4 חודשים?
עורך דין
17/05/2016 09:27
שלום יוליה

מגיעה לך שעת הנקה עם עבדת לפני צאתך לחופשת לידה במסגרת משרה מלאה. שעת הנקה הנה למשך 4 חודשים אחרי חופשת הלידה עד הגיע הילד/ה לגיל 10 חודשים.

בהצלחה
דוברת
16/05/2016 09:40
יצאתי לשמירת הריון החל מהיום ובמקום העבודה (משרד החינוך (0) לא יודעים מה לדווח עליי.

הגזברית שאלה משהו על ימי המחלה,שלי אבל הבנתח שעלי להיות 30 יום ללא תשלום בטרם מגישה את המסמכים אם זה המצב לא אמורה להיות חשיבות לימי המחלה שיש או אין לי.

מצד שני אם הן רושמות שאני בשמירה כבר מהיום הן פוגעות בי כי אז ישולם לי הכסף? יצאתי מבולבלת מכל המצב.

תודה על העזרה ויום טוב
עורך דין
17/05/2016 09:26
שלום דוברת

את יכולה לקבל תשלום מהמעסיק עבור ימי מחלה שצברת בעת העדרותך. במקביל פני לביטוח הלאומי לצורך אישור שמירת ההריון.

בהצלחה
אלין
17/05/2016 07:38
היי
אני בימי מחלה כבר מיום ראשון ב 9.5 עד כיום, ובאמצע היה את יום העצמאות שלפי מה שידוע לי משלמים עליו כיום עבודה מלא למי שעובד יום לפני. האם גם לי ישלמו את זה למרות שאני בימי מחלה? כי זה לא שלא הגעתי לעבודה מרצוני, אלא עקב מחלה..
ואם זה כן מגיע אז האם זה מגיע על חשבוני ימי המחלה או בנפרד?
שאלה
17/05/2016 00:22
היי אני עובדת במקום העבודה כחצי שנה ונחתם חוזה עם התחייבות לשנת עבודה. במקביל ניתן מענק של 5000 שח . בעת התפטרות או פיטורין האם חוקי שיגבו ממני את המענק שניתן וכן עלות ההכשרה של קורס בן חודש?
טל
16/05/2016 23:42
שלום,
לקראת לידתי מוזג מקום עבודתי לחברת האם ומאחר שהצעת הקליטה שקיבלתי מחברת האם לא התאימה לנסיוני והשכלתי ולא נמצא עבורי תפקיד מתאים נאלצתי לחתום על סירוב להצעת קליטה לחברת האם בסיום חופשת הלידה.
עברו כבר כחודשיים מאז שליחת הסירוב ולמרות פניותיי הרבות טרם קיבלתי מכתב פיטורים, תשלום עבור חודשי הסתגלות ותשלום פיצויים.
האם זה חוקי? מה עלי לעשות? והאם בגלל העיכוב אני יכולה לדרוש הלנת פיצוייי פיטורים?
אייל
16/05/2016 23:26
התחלתי לעבוד בינואר בביטוח ישיר והחתימו אותי על חוזה שמחייבים אותי ל12 חודשי עבודה ואם אעזוב לפני אשלם קנס של 2500 שח דמי הכשרה
עזבתי כחודשיים לאחר ההכשרה מהסיבה שהעבודה לא התאימה לי
השאלה שלי היא כזאת את ההכשרה עשתה עובדת מטעם החברה לא מישהיא חיצונית ובנוסף בעת יציאתי מנהלת משאבי האנוש התחייבה לי שלא אשלם את הקנס וסמכתי על המילה שלה ולאחר חודש היא התפטרה ולאחר 10 חודשים(ללא ידיעתי)
העבירו את ה"חוב" שלי לעורך דין שעכשיו תובע אותי
על הסכום עם שכר טרחה
מה אוכל לעשות בנושא והאם זה חוקי מבחינתם?
והאם אני יכול ללכת לתביעה איתם?
שני
16/05/2016 22:48
שלום
מקום העבודה שלי לא התחשב במצבי הרפואי שאני עוברת טיפולנ פוריות
המשיך להעמיס עליי המון עבודה שדורשת שעות נוספות והמון לחץ נפשי
ביקשתי מספר פעמים לבוא ליקראתי בגלל ההעדרויות שיש לי בגלל הטיפולים שאני עוברת, לא הסכימו ניתקלתי באטימות מצד המנהלים.
בסוף התפטרתי כי לא יכלתי לעבוד תחת עומס.

השאלה לי היא האם יש אפשרות לקבל דמי אבטלה ללא המתנה של 90 יום?
כי בגדול החברה לא פיטרה אותי אבל למעשה אילצה אותי להתפטר עקב טיפולי פוריות שזה נחשב כאפליה על רקע מוגבלות רפואית.
אם כן , מה הפרוצדורה למי לפנות בביטוח לאומי איזה מסמכים צריך להמציא?
רוני
16/05/2016 22:19
היי יש לי סוגיה שאני רוצה להבין
אני עובדת במקום עבודה חדש סגרו איתי שאחרי 3 חודשים יפרישו לי לפנסיה
(יש לי פנסיה מעבודות קודמות)
במידה ואני עוזבת את העבודה אחרי חודשיים המעסיק פטור משלם פנסיה על החודשיים האלו שעבדתי אצלו?
אשמח לקבל תשובה תודה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ