פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 383
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

פולינה
21/11/2017 06:17
חברתי עובדת בעסק שהינו עסק משפחתי ועתידה לצאת לחופשת לידה בקרוב.
לפני כשבוע נתבשר בעל העסק כי הינו חולה במחלה קשה ולפיכך, החליט כי ייסגור בהדרגתיות את החברה.
בשיחה (אשר יזמה חברתי על מנת להתעניין בשלומו של בעל החברה) נאמר לה שככל הנראה, לא יזדקקו לשירותיה לאחר שתצא לחופשת הלידה.

לפי הידוע לשתינו, מעסיק אשר לא יעסיק עובד שחזרה מחופשת לידה מחוייב בתשלום פיצויים.

האם גם במקרה המתואר היא תהיה זכאית לפיצויים?
כיצד מחושבים הפיצויים(היא עובדת במקום כשנה)?

אודה לתשובה
עורך דין
21/11/2017 12:56
שלום פולינה

החוק בישראל קובע של המעסיק להחזיר עובדת לאותה משרה ולאותו תפקיד בתום חופשת הלידה שלה. כמו כן, החוק מגן על העובדת מפני פיטורים למשך 60 ימים לפחות.

בהצלחה
ספיר
20/11/2017 11:30
שלום,
ילדתי לפני כחודשיים.
לצערי עברתי הריון לא פשוט, ההיתי בשמירת הריון ועברתי במהלכו ניתוח לפריצת דיסק.
לצערי איני במיטבי ואיני יכולה לחזור לעבוד משרה מלאה כבעבר. כיצד אני מגישה מכתב התפטרות?
האם אצטרך להמתין 90 יום ורק אז לחתום?
עורך דין
21/11/2017 12:20
שלום ספיר

זכותך המלאה להתפטר לצורך טיפול בילד בטרם ימלאו לילד 9 חודשים וכך תוכלי לקבל את מלוא הזכויות של עובדת שפוטרה. באשר ל-90 ימי ההמתנה לקבלת דמי אבטלה, הרי שבאתר זה קיימת כתבה מפורטת המסבירה בפירוט כיצד ניתן לפנות לביטוח הלאומי על מנת לבטל את תקופת ההמתנה לאחר התפטרות לטיפול בילד.

בהצלחה ורק בריאות
שיר
21/11/2017 11:51
אני עובדת כמנהלת מכירות מזה כ 5 שנים. השכר שלי מורכב משכר בסיס ועמלות בגין המכירות. עמלות המכירה ניתנות כל חודש באופן קבוע אך משולמות מטעמי נוחיות של המעסיק אחת לרבעון. חשוב לי לחדד כי רכיב עמלת המכירה היא רכיב קבוע בתלוש ולא מדובר בבונוס חד פעמי. דמי הביטוח הלאומי משולמים תמיד ממלוא השכר כולל רכיב העמלות. כשבדקתי קצת יותר לעומק הבנתי כי ביטוח לאומי חישב את גובה הגמלה על בסיס שכר הנמוך מהשכר הרשום בתלוש ויתרה מכך נמוך גם מהשכר הממוצע שלי לתקופה.
הוסבר לי כי מתבצעת פריסה של העמלות 12 חודשים אחורה דבר שנראה תמוה בעייני.
מדוע מבצעים פריסה 12 חודשים אחורה אם העמלות משולמות על תקופה של 3 חודשים (רבעון) ?
מדוע הגיוני לפרוס את תשלום העמלות על תקופה שלא בגינה הוא שולם ??
אם כבר היה הגיוני לפרוס כל חודש שבו שולמו עמלות לתקופה של 3 חודשים אחורה על מנת לקבל את השכר הממוצע ועל בסיס זה לבצע את החישוב.
היות ומטרתם של דמי הלידה להחליף את השכר בתקופה בה אינה עובדת ונמצאת בחופשת לידה הרי שראוי שישקפו את השכר הממוצע ולא פחות ממנו. כששוחחתי עם נציגה מביטוח לאומי היא הסבירה לי שזה לא משנה שהעמלות ניתנות עבור כל חודש , אלה עצם זה שהן משולמות אחת לרבעון זו הבעיה ולכן הם נידרשים לפרוס אותן. יתרה מכך, כששאלית אותה אם העמלות היו משולמות כל חודש במקום אחת לרבעון האם זה היה פותר את הבעיה , אמרה לי חד משמעית כן.
האם יש דרך לערער על החלטה לא הגיונית שכזאת ?? מדובר בהפרש משמעותי
עורך דין
21/11/2017 12:18
שלום שיר

שאלתך מורכבת ומצריכה עיון בתלושי השכר שלך ובחינת התקנות של הביטוח הלאומי. מומלץ לפנות ליעוץ מס שיוכל לבדוק את הנושא לעומק ולהמליץ לך כיצד לפעול.

בהצלחה
יהודית
20/11/2017 11:34
בוקר טוב
תחילת חודש לא הרגשתי טוב שבועיים
עבדתי מס' ימים ושוב לא מרגישה טוב עם אנטיביוטיקה וכו'
לעבודה אני לא יכולה להגיע במצב הזה
ישלי אישור מחלה מהרופא
וישלי ימי מחלה
האם בגלל שזה יוצא שעבדתי (יעבוד) ממש מעט ימים (שעות) החודש לא ישלמו לי את הימי מחלה הללו?
כי רב החודש בעצם לא עבדתי..
ולפי מה אמורים לשלם לי את המחלה?? (אני עובדת לפי שעות)
עורך דין
21/11/2017 12:14
שלום יהודית

המעסיק אמור לשלם לך עבור ימי מחלה לפי מספר ימי המחלה שצברת ולפי מספר הימים שיש ברשותך אישור מחלה עבורם. הפסקה ברצף המחלה דורשת התחלת מניין הימים מחדש.

בהצלחה
נירית
20/11/2017 12:36
שלום לכם

עובדת שכירה במסגרת משרה מלאה במפעל בפתח תקווה. העבודה לפי משמרות כי המפעל עובד 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע כולל יום כיפור. רציתי לדעת איך עובדים בחנוכה - מה מגיע לעובדים, כמה חופש יש, מה עם חול המועד וכו.

שואלת ספציפית לגבי חנוכה אחרי שבסוכות היו כל מיני אי הבנות בנושא העבודה והתשלומים לעובדים.

תודה
עורך דין
21/11/2017 12:13
שלום נירית

בחג חנוכה עובדים כרגיל ואין חופשה מיוחדת.

בהצלחה
מוטי
21/11/2017 09:11
בוקר טוב

דורשים ממני לחתום בעבודה על הסכם סודיות. מה המשמעות של חוזה זה…? מבן ההגבלות, ומה זה יוכל להוביל?

ידוע לי שבשנה הקרובה החברה אמורה להימכר למישהו אחר, ובחודשיים האחרונים בעל החברה ממש ולחוץ שאחתום.

מדובר בחברת מהנדסים.
עורך דין
21/11/2017 11:30
שלום מוטי

הסכם סודיות כשמו כן הוא, הסכם שנועד להרתיע מפני חשיפת מידע ופרטים שיגיעו לידיעתך במסגרת העבודה. בכל מקרה, לפני חתימה על הסכם סודיות או כל הסכם אחר, חשוב לקרוא את ההסכם ביסודיות ולהבין את תוכנו. יכול להיות שההסכם יהיה ברור וקל להבנה ויכול להיות שאחרי שתחשף לתוכנו תרצה להתייעץ עם עורך דין. הכל תלוי בטיב המילוי.

בהצלחה
נ.ד
21/11/2017 06:26
אני בחודש 8 ויש ברשותי 40 ימי מחלה שהחלטתי לנצל כי אמי מתכוונת גם ככה להתפטר.

רציתי לא לדפוק את המנהל שלי ולכן שלחתי לו אתמול הודעה :

ערב טוב רוני, כבר מתחיל להיות לי ממש קשה , כבד ... אני חוזרת מהעבודה מותשת עם כאבים.

אני אעבוד מחר ואז אצא קצת למנוחה עם ימי מחלה.
אז אשמח אם תורידו אותי מהסידור החל מיום שלישי.
הוא ענה לי :

בסדר גמור . העיקר שתרגישי טוב ותנוחי.

היום היתה ישיבת צוות לעובדים בפרוטוקול כתב שאני בשמירת הריון. אחד העובדים אמר לי אם רשם ככה הוא לא מחויייב לשלם לי עבור ימי המחלה !!!

נלחצתי אז שלחתי לו :
היי רוני, כעת קראתי את דוח ישיבת הצוות וראיתי שהגדרת אותי כשמירת הריון. כניראה לא הבנת אותי נכון, אני לא בשמירת הריון אני פשוט לא מרגישה טוב והרופא המליץ על קצת מנוחה. מחר אשלח לך את ימי המחלה וכמובן שארגיש טוב יותר אני אחזור.. יש לי עוד זמן עד הלידה.

והוא ענה : הבנתי, הבנתי.

עכשיו אני בלחץ שלא אקבל תשלום על ימי המחלה שאני הולכת להוציא ממחר.
אדווה
21/11/2017 06:24
בוקר טוב

אני מסיימת לעבוד במקום העבודה שלי לאחר 8 שנים מכיון שהעבודה במשמרות בוקר וערב ולא נותנים לי משרת אם.

מה עושים מעכשיו?

1. אני צריכה בתום חופשת לידה לחתום בלשכת התעסוקה ואז בביטוח לאומי ומה להגיש להם?
מה כדאי? מכתב התפטרות שלי למען גידול הילד
או רק מכתב סיום העסקה בשל עבודה במשמרות?(כדי שאקבל ביטול המתנה של 90 יום)?

2. בנוסף לזה גם 10 תלושי משכורת... יש עוד טפסים להגיש?

3. איך אני אדע שהבוס שלי שילם לי בנוסף פיצויים כדין מפוטרת ולא רק פיצויים רגילים?

תודה לעונות וסליחה על האורך(;
שושי
19/11/2017 17:38
אני כרגע בשבוע 33+3 חודש שמיני.
עבדתי בספטמבר חודש ימים במעון יום ויצו.
(בחברה הזו עבדתי כמעט 4 שנים התפטרתי אחרי חופשת לידה במטרה לגדל את בתי עבר שנה מאז)
בעבר עבדתי בתל אביב.
ובחודש שעבדתי זה היה ליד הבית המנהלת שיגעה אותי שאני יבוא לעבוד וידעה שאני כמובן בהריון.
אחרי חודש לקחה אותי לשיחה אמרה לי שלא מתאים לה וחשבה על זה כנראה גם ראתה את הקושי שלי או שבכללי לא בא לה טוב בעין שאני לא מרימה ילדים יותר מידי כפי שהייתה רוצה.

יש לציין שאמרה לי "את היום הזה את יכולה לסיים " עבדתי רק 4 שעות הורדנו שעות כי באמת היה קשה לי. אני שממש ניפגעתי אמרתי לה שכל מה שבא לי לעשות זה לקום וללכת מה הטעם להישאר לסיים את השעה וחצי שעתיים שנישארו כשאת יודעת שיום למחרת כבר אין לך עבודה?
אמרה לי אם תרצי תוכלי להיות בתור מחליפה מתי שיהיה חוסר בבנות ויצטרכו אותך.

לא אמרתי לה שאני מסכימה. ופשוט הלכתי. אחרי חודש וקצת שלא היה בינינו נושא שיחה פניתי אליה לגבי התלוש ולגבי המכתב פיטורים ממי אני מקבלת כי אני רוצה להגיש לביטוח לאומי כדי לקבל הבטחת הכנסה. היא טוענת שלא פיטרה אותי ומתי שתצטרך תיקרא לי . אמרתי לה סליחה אבל לא רצית אותי מה זה מתי שתצטרכי תקראי לי.

רצתה שאני זו שאכתוב מכתב התפטרות מפה לשם שוחחתי עם מושאבי אנוש שלא טרחו לחזור אליי ופתאום המנהלת התחילה לזמן אותי לעבודה בתירוץ שחסר לה עובדות.

מפה לשם פעמיים זימנה אותי לשימוע על כלום !! היום הרגע באה עד פתח ביתי לתתת לי מכתב לשימוע .. שימוע ראשון לא הלכתי .. אובדת עצות ללכת לא ללכת ? ואיזה שקרים כתוב במכתב! עצות בבקשה. וסליחה על האורך.
עורך דין
20/11/2017 20:21
שלום שושי

מותר למעסיקה לקבל החלטה לפטר אותך וכל עוד הליך הפיטורים מתקיים בצורה תקינה, אין הרבה מה לעשות. אם הבנתי אותך נכון, עד עובדת במקום תקופה קצרה מאד ובסך הכל מספר מועט של שעות עבודה במצטבר... כנראה שאין הרבה מה לעשות במצב הזה.

בהצלחה
אנה
19/11/2017 16:08
הי
עבדתי במשך 6 שנים בניהול רשת מסויימת. הרשת הופעלה ע"י זכיין שלא החתים אותי מעולם על חוזה עבודה.
עזבתי את עבודתי לפני כשנה לאחר סיום לימודי האקדמים והרצון לעבוד במקצוע שרכשתי.

נתתי כחודשיים זמן התראה מראש, הכשרתי את מי שאמור היה לחליף אותי והתנהלתי בצורה הכי הוגנת שיש גם בעזיבה וגם במהלך עבודתי. התנהלותי היתה ללא רבב ונתתי מעצמי יותר מ200% במהלך כל הזמן שעבדתי שם.

לפני שעזבתי את עבודתי שאלתי את המעסיק לגבי תשלום הפיצויים שלי (הכוונה לפיצויי פיטורין, לגבי הפיצויים שמופרשים לי מידי חודש עפ"י החוק- לא היתה לי סיבה לשאול כי מובן מאליו שזה משהו שמגיע לי ממילא ),
המעסיק טען בפני:"אל תדאגי את תקבלי הכל, כל מה שמגיע לך" אבל כשעזבתי את עבודתי ועד עכשיו לא קיבלתי שום דבר (כאמור חוץ ממרכיב הפיצויים שנמצא בקופת הפנסיה שלי).
לאחר בדיקת עורך הדין שלי- הסתבר שמגיעים לי כ 35,0000 ש"ח

המעסיק נתן לי מכתב פיטורים ובתמורה החתים אותי שאני לא אתבע אותו , אך כעת כשאני מבינה ש"עבד עלי" אני רוצה לשלוח לו מכתב התרעה לפני תביעה.

שאלתי היא- במידה והמעסיק יטען שלא הבטיח לי דבר, ובמצב של "מילה שלי" מול "מילה שלו" - האם אוכל לפנות לבדיקת פוליגרף מרצוני בה אוכיח שאכן זה מה שהובטח לי על ידו בסיכום בע"פ?
האם זה קביל בבית משפט לענייני עבודה?
עורך דין
20/11/2017 20:15
שלום אנה

אם יש לך עורך דין מוטב כמובן להתייעץ איתו ולא במסגרת פורום אינטרנטי. על פניו, אם יש לך מכתב פיטורים שקיבלת מהמעסיק עליו לשלם לך פיצויים בהתאם לחוק עבור 6 שנות עבודתך.

בהצלחה
ילנה
20/11/2017 13:07
שלום רב שמי ילנה, אני פונה אליכם לשם קבלת עזרה וייעוץ. נכון להיום אני מועסקת בחברה קבלנית חברת "תקשוב" בדימונה. אני עובדת שמה כמעט חצי שנה. כשהגעתי לעבוד החתימו אותי על חוזה התחייבות ל-9 חודשים בחוזה היה כתוב שאני מחוייבת לעבוד 9 חודשים בחברה. אם אני מתפטרת לפני הזמן אני אהיה מחוייבת לשלם קנס.

גובה הקנס הולך לפי הוותק שלי בחברה. לאחר מכן דיברתי עם המנהלת היא אמרה לי שאין לי מה לדאוג לא אשלם את הקנס ושאני יכולה להתפטר ואף אחד ל א מחזיק אותי בכח. אחרי 3 חודשי עבודה נפתחה לנו קרן פנסיה. בתלוש אינני רואה שהמעסיק מפריש את האחוזים שלו לפנסיה שלי.

דבר נוסף בחוזה הייתי חתומה על היקף משרה של בין 6-8 שעות עבודה ובפועל ישנם ימים שאפילו את זה אין לנו ולפיכך גם המשכורת לא מתקרבת לימינימום שזה 5200 שקלים לחודש.

שאלתי היא האם מותר למעסיק לקצץ לעובד בשעוות על מנת לא לשלם לו את המינימום החודשי?
עורך דין
20/11/2017 20:13
שלום ילנה

לא ברור האם את משתכרת שכר שעתי או שכר גלובלי. בכל מקרה, חוזה העבודה עליו את חתומה מחייב את המעסיק.

בהצלחה
אביבה
20/11/2017 15:42
שלום לכולם

בעלי עבד במקום מסויים במשך שבוע והבין שזה לא בשבילו.

בחוזה שהוא חתם איתם כתוב שכר שעתי של 36 שח, ובנוסף רשום בחוזה עצמו תוספת של שעות נוספות על כל שעה תמיד של 0.9% בסופו של דבר מגיעים ל40 שח לשעה.

בעלי קיבל עכשיו את התלוש עם החוזה המקורי, ובו מחקו בטיפקס את הסכום שנקבע בעת חתימת החוזה וכתוב במקום 28.5 שח לשעה.

בנוסף לא הוסיפו לו כסף על 7 שעות התלמדות - בתגובה לכך טען מהחברה שאת ההבדל בין 28.5 ל40 שע הוא ישלים , אך מסרב לשלם לו על 7 שעות ההתלמדות בטענה שבחוזה כתוב שצריך הודעה מוקדמת של שבועיים במקרה של פיטורים, יש לציין שבעלי עדכן אותם 4 ימים מראש וסיים את המשמרות שלו של אותו שבוע למרות שעל המשמרת הראשונה הבין שזה לא בשבילו.

השאלה שלנו היא האם סעיף זה חוקי? שצריך הודעה מוקדמת של שבועיים מראש והאם הוא יכול לגזוז לו את שעות ההתלמדות?
עורך דין
20/11/2017 20:11
שלום אביבה

המצב שאת מתארת לא חוקי בעליל. מוטב לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בנושא.

בהצלחה
הדס
20/11/2017 15:44
שאלה בנוגע לחתימת דמי אבטלה כשכיר שפוטר ובעל עסק עצמאי.

חבר פוטר היום מעבודתו כשכיר בחברה (בה המשכורת הייתה 25,000 ש"ח לחודש ברוטו)) לאחר קצת פחות משנת עבודה כשכיר. הוא חתם אבטלה מאוגוסט 2016 עד ינואר 2017. בנוסף לעבודה כשכיר הוא מפעיל עסק שמכניס כ-1,200 ש"ח (ממוצע ברוטו) בחודש.

האם הוא זכאי לדמי אבטלה?

מבדיקה הבנתי שיש קיזוז כלשהוא של ההכנסות שלו מדמי האבטלה המגיעים לו.

מישהו יכול לשפוך אור?
עורך דין
20/11/2017 20:10
שלום הדס

מוטב לפנות בנושא זה למרכז המידע של המוסד לביטוח לאומי, שם מדווחות תקופות העסקתו של חברך והוא יוכל לקבל תשובות לכל שאלה.

בהצלחה
אילונה
20/11/2017 15:49
שלום לכולם שאלה בנושא התפטרות מעבודה. בני נולדת ב 17/02/2017 והגשתי את מכתב התפטרותי ב -14/11/2017 שעוד לא מלאו לו 9 חודשים ונשארו כמה ימים... האם אני זכאית לפיצויי השלמה והאם זכויותיי בדין כאדם שמפוטר? אני חתומה על סעיף 14 אז כל מה שהופרש לפנסיה אקבל בכל מקרה. תודה על המענה
עורך דין
20/11/2017 20:08
שלום אילונה

כל עוד הגשת מכתב התפטרות לפני שלבנך מלאו 9 חודשים - גם כמה ימים לפני - הרי שאת עומדת בדרישות החוק והתפטרותך הנה בדין מפוטרת.

בהצלחה
עובד
20/11/2017 11:09
הובטח על ידי מנהלת ארגון כבר בחודש 6 קידום בתפקיד עד אוקטובר הבטחה מתועדת
הוסבר שאם לא קיימת אופציה קידום מבקש לדעת מראש כי קיימות לי אופציות נוספות
במקביל ללא הסכם חתום/שימוע פיטורין/התפטרות מצידי הוציאו מכרז חיצוני לתפקיד שלי כיום ואף התקבל עובד למשרה
הפסדתי אופציות אחרות שהיו לי בגלל ההבטחה שלא קויימה ומועד קבלת הקידום נדחה מעת לעת עד היום
וכרגע יש עובד שגוייס במקומי לתפקיד
אילו זכויות עומדות לפניי ומה אוכל לדרוש?
ליאה
20/11/2017 09:17
היי,

התחלתי לעבוד במקום בו השכר הוא שעתי+בונוסים על מכירות. בתלוש משכורת כתוב שהתעריף לשעה הוא 26 למרות שהמינימום הוא 26.88. בנוסף, לאחרונה הוחלט להעלות לי את השכר ל28 לשעה, כאשר שאלתי האם השכר צפוי לעלות בעקבות עליית שכר המינימום בחודש הבא (עולה ל28.5) נאמר לי שלא, ושאם מחשבים את השכר ברוטו בצירוף הבונוסים זה יוצא הרבה מעל המינימום. אני לא מבינה כ״כ את החישוב שהם עושים אך חשוב לציין שאני חיילת משוחררת ולכן בכל מקרה פטורה ממס הכנסה (המשכורת לא מגיעה לרף הנדרש).

האם זה חוקי לכלול בונוסים בחישוב השכר? האם הם יכולים לשלם לי מתחת למינימום אם הבונוס ׳מחפה׳ על כך?

בנוסף, הסכום נטו לגילום משולם בתעריף של 26 לשעה, אך הסכום לתשלום יוצא גבוה מכך, האם זה תקין?

תודה מראש.
דנה
20/11/2017 09:17
האם זה חוקי להחתים עובד באופן שרירותי על 14 ימי הודעה מוקדמת ללא קשר לזמן שבו הוא עובד. מבחינת החוזה, גם אם הוא עובד שם חודשיים הוא צריך לתת 14 יום הודעה מוקדמת. תודה
סיוון
20/11/2017 00:26
שלום, קיבלתי מכתב שימוע כי אני מועמדת לפיטורים למרות היותי בהריון מתקדם עקב צמצומים. נכון להיום, לא בוצע שימוע ואני נמצאת בשמירת הריון עקב סביבת עבודה.
המעסיק מסרב למלא את החלק של ביטוח לאומי - עקב סביבת עבודה (לסמן וי בהצהרה כי לא נמצא עבורי תפקיד חלופי ולצרף מכתב) וזאת מכיוון שהוא דורש שהרופא שהמליץ על שמירת ההריון יפרט מדוע הוא קבע שהסיבה הינה סביבת עבודה.

רשום בטופס של ביטוח לאומי כי ללא פרטים אלו התביעה לא תידון בבקשה.

אשמח לדעת מה האופציות העומדות בפני וכיצד עלי לפעול.

בנוסף אינני מעוניינת לחשוף פרטים רפואיים גם לא בנאמנות.
האם אני חייבת לחשוף זאת?
רויטל
19/11/2017 21:04
שאלתי בפורום אחר או אפילו 2 פורומים כולל פייסבוק ואף אחד לא יודע לענות לי. מקווה שאצלכם אקבל תשובה רצינית...

אני עובדת 9 שנים בחנות גליק ובמשך כל השנים כאשר פדיתי את ימי החופשה שנצברו לי שולם לי לפי 8 שעות ליום חופשה כפול השכר השעתי שלי. ובאוגוסט ואוקטובר פדיתי עוד ימים וההנהלה החליטה לפדות לפי 170 שח ליום חופשה באוקטובר ו216 ליום חופשה באוגוסט מבלי לידע אותי. כשהתקשרתי להתלונן נאמר לי שבמשך כל 9 השנים נתנו לי בטעות יותר . יש לציין שאין לי חוזה עבודה ומעולם לא היה. וכרגע אני בהריון והם מנצלים את מצבי כדי להרע לי את התנאים. האם זה חוקי?
ליטל?
19/11/2017 21:02
אשמח להתעייצות עם עורך דין לדיני עבודה בעלי עובד בחברת אבטחה עכשיו שכר השעתי שלו 31 לשעה.

הם מבחינת החברה בגלל שהוא מקבל מעל שכר המינימום הוא לא זכאי לשעות נוספות מבחינתם הוא מקבל 31 ₪ כל הזמן גם עם עבד 12 שעות ביום.

אודה לכם על תשובתכם האם זה תקין?
חיה
19/11/2017 21:01
שלום רב, התחלתי לעבוד בספטמבר כשכירה יומיים בשבוע במקום חדש. העבודה בשכר חודשי ולא שעתי.

לטענתם לא היה מגיע לי לקבל דמי חגים וערבי חג כי לא עברו שלושה חודשים מיום העסקתי.

אך גם בערבי החג וגם בחול המועד סוכות המקום היה סגור ולא יכולתי לבחור לעבוד בו.

האם הגיוני להוריד לי את כל הימים הללו מהשכר? (גם את ערבי החג שהיו ימי עבודה שלי וגם את חול המועד?)
ישראל
19/11/2017 20:57
בעניין קרן פנסיה, בעבר משכתי את החלק של הפיצויים מהחברה שמנהלת לי את החשבון ולפני שעשיתי כן, בדקתי את מצב החשבון והבחנתי שחסר סכום די גדול ממה שהיה בפעם הקודמת לה שבדקתי ויש לציין שאני כל הזמן עם היד על הדופק בנושא.

לאחר "מרדפים" לקבלת הסבר, בירורים ודין ודברים ועשרות טלפונים, אחרי שנאמר לי שאני "טועה" למרות שהיו לי אסמכתאות שהצגתי בפניהם נאמר לי שהערך של הכסף פשוט ירד ואין מה לעשות עם זה. וכך גם כשכבר משכתי את הפיצויים היה חסר עוד סכום, אשר אמנם לא היה גדול במיוחד ושוב קיבלתי את אותה התשובה.

העניין הוא שאני לקראת משיכה נוספת מאותה החברה, יודע כמה כסף יש לי,אבל חושש מהבאות, כי לי אין שמץ בענייני ביטוח ולא יודע מה חוקי לעשות ומה לא; מלא ניירת והרבה כאב ראש אך כאב שאני מוכן לחטוף, בסופו של יום מדובר בכסף שלי.

מותר להם לקחת סכומים כאלה של כסף (בערך 20 אחוז למיטב זכרוני) בלי הסבר שמניח את הדעת? אני לא בחרתי להשתמש בשירות של חברה כזאת או אחרת ועצם הכפייה הזאת מפריעה לי לחסוך כמו שאני רוצה ולהפריש את הכסף איפה שאני שם את מבטחי בו.

האם אני יכול פשוט להגיד למעסיק שאין לי עניין בחברה איקס ושבמקום, יפריש לי את הפנסיה למקום אחר נייטרלי ופרטי משלי?
רות
19/11/2017 20:56
שלום,

אבקש לשאול / להתייעץ בנושא דיני עבודה

עובדת בגן ילדים פרטי קיבלה זימון לשימוע ביום חמישי האחרון כשמועד השימוע נקבע ליום שלישי.

עם היוודע הדבר להורי הגן, פנו אל המעסיקה (יום שישי) בניסיון לבדוק אפשרות להמשך העסקת העובדת בגן.
מצד המעסיקה נאמר שההחלטה לפטר כבר התקבלה.
לפני קיום השימוע מול העובדת ולפני מכתב פיטורים.
האם ניתן לתבוע על שימוע שאינו נעשה בפתיחות ותום לב?
חן
19/11/2017 20:53
היי:) עבדתי בחברה מסוימת ובעשירי לחודש (אוקטובר) לא נכנסה לי המשכורת והמעסיק נפנף אותי כל פעם שזה יכנס בקרוב עד שהביא לי צק והודיע לי להפקיד ב10 הבא (נובמבר). לאחר כמה ימים הודיע לי כי פשט רגל ולכן הצק יחזור ושהוא יעשה לי העברה בנקאית במקום. עבר שבוע מאז והוא מסנן אותי ולא קיבלתי משכורת. מה אני יכולה לעשות?
יאנה
19/11/2017 20:50
היי ערב טוב..

הודעתי למעסיקה שאני מתפטרת ולא מגיע יותר מה שאומר שגם לא נותנת לה את הימי ההודעה המוקדמת.

אני מודעת לכך שירד לי מהשכר הימי הודעה מוקדמת אבל קיבלתי ממנה מיכתב אם איום בהגשת תביעה - האם היא יכולה לעשות נגדי משהו?

תודה רבה לעונים והמשך ערב נעים .
רחלי
19/11/2017 20:44
התחלתי לעבוד כטבחית במעון ב1/9 עד יום חמישי הכל דפק בערך טוב
ביום רביעי בערב הודעתי למנהלת האישית שלי שהבן שלי עם חום היא רצתה שאני אגיע בערב לבשל ולא יכולתי אז באתי בבוקר ל3 שעות עם התינוק עם חום
הלכתי איתו לרופא קיבלתי אישור מחלה היא רצתה שאגיע לסיים כמה דברים אמרתי לה שאני לא יכולה כי אני גמורה והתינוק יונק והוא נודניק לכן צריך אותי
אתמול בערב הודעתי לה שאני לא אוכל להגיע היום כי יש לי אישור מחלה והתינוק עדיין לא מרגיש טוב
נלחצה ואמרה שמצידה אגיע באותו רגע להכין להיום
תוך כדי התכתבתי עם עוד 2 המנהלים של המקום
והסברתי להם שאני לא יכולה להשאיר את התינוק עם אף אחד אחר ותוך כדי ניסיתי למצוא מחליפה ולא הצלחתי. עכשיו קיבלתי הודעה שהם פיטרו אותי בגלל שלא הגעתי היום.

מה הדין?
זה חוקי ככה לפטר אותי שיש לי אישור רפואי?
מיקי
19/11/2017 20:41
שלום לכולם, יש לי שאלה:
נגיד ואני לא יכול להמשיך לעבוד במקום העבודה שלי מסיבות רפואיות (אין לי איזה מחלה או משהו כזה, פשוט זה עבודה ממש פיזית שגורמת לי לכאבים שלא מאפשרים עבודה תקינה), מה התקנות במידה ואני מעוניין לעזוב את מקום העבודה? אני עובד שם 11 חודשים.
כשאני מודיע לבוס שאני מעוניין לעזוב האם הוא יכול לחייב אותי לבוא לעבודה (על פי הימים שאני צריך לתת התראה מראש)?

תודה.
אורית
19/11/2017 20:29
שלום,
ברצוני לברר כמה זמן עליי להודיע מראש על רצוני לסיים עבודתי (ותק של כמעט 3 שנים) והאם אני יכולה לסיים לפני התקופה המקובלת .
שאלה נוספת האם אני זכאית לקבלת פיצויים
אנונימית
19/11/2017 17:50
עבדתי במקום עבודה כשנתיים.

בתלושי שכר הופיע הפרשה לקרן פנסיה במגדל. מבדיקה עם מגדל אין שום קרן פנסיה שמנוהלת על שמי.

פניתי למקום העבודה ונאמר לי שהכספים נמצאים בחשבון מעבר שלהם וכי טרם נפתחה קופה כי חסר טופס מסויים וידאגו לזה במהרה.

האם יש כאן אפשרות לתבוע כי לא היו הפרשות לקרן פנסיה על שמי בזמן העבודה? כי היא נפתחה מאוחר?
אודה לתשובתך.
שלומית
19/11/2017 17:49
ימי החופש במקום עבודתי הם באמצע השבוע.

אני גננת ונדבקת מהילדים די הרבה. יוצא שאני "סוחבת" שלישי רביעי חמישי שישי נהיית חולה בשבת ראשון לוקחת חופש ובשני, זה יום החופש שלי ובדרך כלל זה השיא. בשלישי אני כבר בגן שוב.

בעצם אין רצף ימי מחלה ולכן גם לא משלמים לי כך.
יש משהו לעשות בנידון?

כל יום ראשון כזה שאני מפסידה, זה הרבה מאד כסף.
משלמים לי גלובלי - אך כן מורידים בימים בהם אני מחסירה בשל מחלה.

היש מה לעשות?
תודה מראש

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ