פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 343
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

shani
06/03/2018 08:51
שלום
אני עובדת בגן פרטי כבר שנה וחצי עד ארבע בשבוע וחצי האחרונים היא שולחת אותי בשעה אחת לבית מה אני אמורה לעשות אני צריכה לעבוד משרה מלאה ולא חצי
תודה
שיר
05/03/2018 22:12
שלום רב! אני עובדת מעל ל 7 שנים במקום עבודתי. ב 4 שנים האחרונות אני מאחרת בבוקר בממצוע של 15 דקות כל בוקר (מהסיבה של פיזור ילדים במסגרות) לפני חודש הוסבר לי שהחל מהחודש הקרוב יקוזז לי האיחורים בשכר, מה שעד עכשיו לא היה. האם זה נחשב הרעה בתנאים ?
עורך דין
06/03/2018 07:01
שלום שיר

לא, אין המדובר על הרעת תנאים. פשוט תשתדלי לא לאחר לעבודה.

בהצלחה
ירון
05/03/2018 22:29
אשתי עובדת 4 שעות בלילה משעה 8:00 עד 00:00 .
1. האם היא זכאית למספר דקות של הפסקה לפחות רבע שעה?
לפי מה שכתוב בסעיף ב"זכויות עובדים" רק מי שעובד 8 שעות וכו.
2. האם יש מושג כזה שעות "עודפות". האם זה שונה מגדר של שעות נוספות?
3. לפי הנ"ל. האם לפי שעות עבודה הנ"ל האם היא זכאית בשעות עודפות או בשעות נוספות.
אם אפשר לתת תשובה. בהקדם זה יעזור מאוד.
תודה רבה.
עורך דין
06/03/2018 07:00
בוקר טוב ירון

במשמרת של 4 שעות אין זכות להפסקה לפי חוק - רק לפי סיכום מול המעסיק.

בהצלחה
נ.ש
05/03/2018 21:48
אשמח לעזרה ,אני שואבת בלעדית וחזרתי לעבוד בשירות לקוחות טלפוני ... לא מגיעה לי שעת הנקה אני עובדת מ07.40 עד 16.00 או מ10 עד 18 ולפי החישוב שלי אני לא מגיעה ל174.
במשמרת מגיעות לי 2 הפסקות של 10 דקות ואחת של חצי שעה מוכנים לתת לי 5 דקות נוספות להפסקה של 10 על מנת לשאוב אבל זה לא מספיק לי כי ההפסקה מתחילה מרגע סגירת הקו ועד פתיחתו ואני צריכה ללכת למקרר להוציא את הציוד ולהתחבר וגם להתנתק וללכת למקרר לוקח זמן... כך שאני לא מגיעה למנה וגם לא מתרוקנת . ומבקשים ממני לשאוב בהפסקה של חצי שעה שבא אנחנו נוהגים לללכת לחדר האוכל יצא ככה שנשאר לי 5 דקות להיות מחוברת למשאבה שבמהלכה לא יצא הרבה... שאלתי היא האם יש מה לעשות ? אני לא רוצה שעת הנקה על מנת לצאת שעה מוקדם יותר אלה לחלק אותה ל2 ולשאוב במהלך העבודה ולהכין 2 מנות לבן שלי. רציתי לשאוב במהלך השיחות שלא פוגעות ביעילות שלי אבל נאמר שהרעש מפריע ולקוחות עלולים לשמוע וכשהציתי שאשאב עם הידנית נאמר שאסור להתעסק עם משהו אחר בזמן העבודה.
ורד
05/03/2018 21:34
היי.
אני עובדת במקום עבודתי מעל שנה וחצי...
לפני העליה בשכר המינימום הרווחתי 5300 ש''ח כשכר גלובלי ובחוזה שלי הייתי מחוייבת לעבוד 45 שעות שבועיות. לאחר עליית שכר המינימום. השתווה שכרי למשכורת מינימום. אני יודעת שהם לא חייבים להעלות לי את השכר אבל זה אומר שאיני מחוייבת לעבוד כמות שעות שעולה על 43 שעות שבועיות ככתוב בחוק. מכוון שני גם ככה מרוויחה מינימום.
בעקבות כך שאני חתומה על חוזה אני ממשיכה לעבוד 45 שעות שבועיות ....אח על פי מה שידוע לי עליהם לשלם לי כל שבוע שעתיים נוספות מכיוון שאני חורגת מכמות השעות אותם אני אמורה לעשות...האם זה נכון?
דבר נוסף, אני בהריון ולפי מה שאני יודעת אסור להם להעסיק אותי שעות נוספות בלי אישור שלי בכתב.

מה נכון? כיצד פועלים? כשאני שאלתי לגבי הכל התחמקו ממני ומלתת לי תשובות.

מתוסכלת תקופה ארוכה....מדובר פה בתוספת של 200+ ש"ח בחודש.
נירית
05/03/2018 21:23
הצגתי בחודש ינואר חופשת מחלה עש הבת שלי בת שמונה שהייתה מאושפזת. החברה בה אני עובדת לא שילמה לי על חופשת המחלה בטענה שזו שנת מס חדשה וחופשת מחלה של הילדים לא עוברת משנה לשנה ולכן טרם נצברו לזכותי ימי מחלה עבור ילד. אציין שיש לטובתי 25 ימי מחלה. בכל שנות היותי אמא מעולם לא הגשתי חופשת מחלה של ילד.
אני צריכה לתאם עם הבת שלי מחלות רק לסוף שנה?
ליהי
05/03/2018 21:22
יש לי שאלה ואשמח מאוד לעזרה בנושא.
אני בהריון, ובעקבות סיבוכים הייתי שבוע בבית חולים. בעבודה (אני עובדת בסך הכל שעה וחצי ביום, נחשבת עבודה לפי שעה) אמרו שאם אני אעדר שוב הם יאלצו למצא לי מחליף קבוע.

מה גם שכנראה לא ישלמו לי מחלה על הימים שהייתי בבית חולים כי זה על בסיס - לא עבדת לא קיבלת כסף. האם יש משהו שאני יכולה לעשות בנידון? אם יחליפו אותי בשלב הזה לא אצליח למצא עבודה אחרת...
רינה
05/03/2018 21:20
אסיפה כללית בעבודה שלי בה המנהל אומר שהחוזה עבודה משתנה שלפי החוזה החדש מפסידים כסף ויש לנו 2 אופציות לחתום על החוזה החדש או פיטורין ויש לנו 48 שעות להחליט
ניתן לכולנו זימון לשימוע
החלתתי לא לחתום (14 סה"כ כם החליטו לא לחתום)
ביום השימוע נאמר לי שאני אקבל מכתב פיטורין בימים הקרובים
3 שבועות עברו ולא קיבלתי כלום
מתברר שאומרים לנו שאנחנו מפוטרים אבל לא יודעים מתי זה יכול לקחת 2 חודשים 3 או יותר
אני עובדת כאשת מכירות ...
מה אפשר לעשות?
ליאת
05/03/2018 21:11
שלום רב,
אתמול קיבלתי שיחת טלפון מהמעסיק שמבקש שאגיע היום לשיחה. שאלתי מה נושא השיחה והוא ענה ״תבואי נדבר״ שאלתי שוב, אותה תשובה
נסעתי לתל אביב, מירושלים , ושם הוא הודיע לי שיש חוסר התאמה ולכן מפטר אותי. אני עובדת באירגון חודש ושבועיים , הוא ציין שזאת תקופת ניסיון ולכן זה מותר. הוא נתן לי עד יום חמישי לעבוד.
שאלתי מס פעמים למה ולא היתה תשובה ברורה.
כשחזרתי שלחתי מייל שאני מבקשת מכתב סיום העסקה , חזרו אלי- בבקשה שאחתום על ויתור שימוע.
כמובן שלא הסכמתי
האם המהלך בכלל חוקי? לפטר ללא שימוע?
לא ידעתי את מהות השיחה ולא קיבלתי אזהרה לפני.
נעמונת
05/03/2018 21:09
שלום, אודה למענה וסליחה מראש על האורך.

לבעלי היה דרך העבודה ביטוח קולקטיב. ביטוחים אלו בוטלו מיום 31.12.17.
קיבלנו אופציה דרך חברת הביטוח להמשיך את הביטוח הסיעודי בסכום x.
לאחר מספר ימים ראיתי כי חייבו את כרטיס האשראי שלי בסכום הגבוה מx.
פניתי לחברת הביטוח בבקשה להסבר, נאמר לי שיחזרו אליי תוך 3 ימי עסקים עם מענה. אכן חזרו אליי וציינו שהדבר עדיין בבדיקה ויש לשמוע את השיחה שנערכה אם הנציג מטעם.
עוד ביום 28.02.18 אמרתי לנציגה שאני מבקשת לבטל את הפוליסה ולקבל את כספי בחזרה בטענה שזה לא מה שסוכם עמי.
גם היום חזרתי על בקשתי כאמור.
ביקשה עוד מספר ימים לבדוק את הנושא, תחילה סרבתי מאחר ויעברו מגבלת 14 הימים מעת הפקת הפוליסה (20.02.18), לצורך קבלת ההחזר על חוק הגנת הצרכן.
לטענת המוקדנית ניתן לבטל פוליסה עד 60 יום מעת הפקתה, אך מאחר שהפוליסה בתוקף מיום 01.01.18 עברו 60 ימים ולא בטוח שאהיה זכאית לקבל את התשלום שגבו ממני בעת ביטול העיסקה. היא כן יכולה לנסות לבדוק את הנושא.
ואמרה שתחזור אליי מחר עם תשובה.

שאלתי היא: מה החוק אומר לעניין האמור - האם אני זכאית לקבל את כספי בחזרה בהמשך להודעתי כי ביקשתי לבטל את הפוליסה בטענה שזה לא מה שסוכם עימי?
ואלו מבין התאריכים הוא הקובע לעצם ביטול הפוליסה.
סתיו
05/03/2018 21:07
היי אשמח אם תעזרו לי ..
לפני יותר משנה עבדתי בחברה מוכרת במשך 10 חודשים . רק לאחר שהתחלתי עבודה חדשה גילתי שהם לא שילמו לי פנסיה .. בגלל שאני לא במבינה בתלושי שכר . פניתי אליהם ואמרו לי שהם שלחו לי את הטופס בעבר אבל בגלל חוסר שיתוף פעולה מיצדיי הם לא הפרישו לי וזה כבר מאוחר מידיי .. שאלתי כמה אנשים שאמרו לי שהם חייבים אז ביקשתי מאבא שלי שידבר איתם . הם ניסו להתחמק אך לבסוף סוכם שהם ישלחו לי שוב את הטופס.

לאחר כמה ימים שלא שלחו שלחתי להם מייל שעדיין לא קיבלתי את הטופס שאני אמורה למלא. כתגובה קיבלתי שהם בדקו את הנושא ומיכוון שעבר יותר משנה הפוליסה לא קיימת ושניסו לקדם את זה מספר פעמיים אבל לא היה שיתוף פעולה מיצדיי ושאני כבר לא עובדת חברה ואין אפשרותם לעזור לי. השאלה אם באמת חלה על זה חוק התיישנות?

בנוסף יש לי הוכחות ששלחתי אליהם את הטופס הרבה לפני שעברה שנה והם קיבלו את זה.
דניאל
05/03/2018 17:54
עבדתי במשך שנתיים במוסך , הסבת רכב לנסיעה בגז שרשום באיגוד המוסכים ולא קיבלתי תוספת ותק בכלל.
מה המשך התהליך ? והאם אני זכאי ?
טל
05/03/2018 14:37
שלום, אודה לעזרה עבור חברה.
היא זומנה לשיחה בה אמרו לה שיקצצו בשכרה בלא מעט כסף (כמעט 15 אחוז). כמובן שהיא לא מסכימה.
אני מניחה שברור שמדובר בהרעת תנאים, ולכן מניחה שאם תתפטר תקבל פיצויים. האם בוודאות תוכל לקבל גם אבטלה מהיום הראשון?
כיצד עליה להתנהל מול המעסיק- אם לא מתכוונת להסכים- האם צריכה לדרוש שיעלו על הכתב? האם לרשום מכתב התפטרות בו היא מציינת שהיא מסרבת לקיצוץ השכר.. ולכן נאלצת להתפטר.
נודה לעזרה/הכוונה
שואל
05/03/2018 13:37
הוחלט בצו מנהלי לסגור את מקום עבודתי לתקופה חודש. tbh אני עובד במשרה מלאה והתשלום הינו גלובלי (לא משמרות), האם על המקום לשלם לי משכורת בעת אותם ימים שהמקום סגור?
שימוע
אנונימי
05/03/2018 12:04
אם עשו לי שיחת שימוע ולא הגענו להבנה כלשהי משני הצדדים ואותה מנהלת מבקשת ממני להגיע עוד יומיים שוב לשיחה נוספת כששנינו רגועים למרות כי השיחת שימוע היתה מאוד שקטה ונעימה.
מי משלם על זה שאני כבר יומיים שלמים בבית ועוד אמשיך להיות בלי שהיא הכניסה אותי לסידור עבודה.?
טלי
05/03/2018 12:02
שלום,

אני במהלך חופשת לידה והגשתי מכתב התפטרות בגין טיפול בילד. את המכתב הגשתי ב 18.02 כולל הודעה מוקדמת של חודש ימים. איזה מסמכים אני צריכה לקבל ממעביד ומתי? מתי אלי ללכת להירשם ללשכת תעסוקה+ ביטוח לאומי על מנת לקבל דמי הבטלה? מה נדרש כדי להגיש בקשה לביטוח לאומי על ביטול 90 ימי המתנה לפני קבלת דמי הבטלה?
תודה מראש.
רחל
05/03/2018 12:00
היי רציתי לשאול שאלה.

אני עובד לפי שעות ההסכם שלי מול המעביד הוא על עבודה של 40 שעות חודשיות.

במהלך השנה צברתי ימי חופשה לפי החלק היחסי של העבודה (~20% *12 = ~2.5) נניח שאני מרוויח 100 ש"ח לשעת עבודה (משכורת חודשית 4000) כמה כסף אני אמור לקבל על 2.5 ימי החופשה הצבורים?

תודה מראש לעוזרים
התפטרות
דנה
04/03/2018 18:33
היי
אני נמצאת בחברה כמעט 3 שנים
ואני מתפטרת עקב מציאת עבודה חדשה
רציתי לדעת אם בכל זאת אני זכאית לקבל פיצויים?
עורך דין
05/03/2018 11:41
שלום דנה

כל עוד אין תנאי כאמור (סעיף 14 לרוב) בחוזה העבודה שלך, אינך זכאית לקבל פיצויים בהתפטרות.

בהצלחה
עדי
04/03/2018 19:02
אני עובדת שכירה בחברת תוכנה תחת חברת כוח אדם כ-7 חודשים (נשארו לי עוד חודשיים לעבוד עד סיום החוזה).

לפני כשלושה ימים בחנתי את התלושי שכר וראיתי שבטבלת ניכויי חובה יש לי חיוב בגין דמי טיפול ע"ס בין 40-60 ש"ח כל חודש .

כשפניתי לחברת כוח אדם על מה אני מחוייבת , טענו שזה חיוב על דמי טיפול להסתדרות הלאומית לעובדים עפ"י חוק .
שאלתי את הנציגה בכוח אדם למה לא עידכנו אותי ולא היה לי סעיף כזה בחוזה מולם (החוזה דף אחד בלבד התאר תנאי עבודה סה"כ) .

היא טענה שמתנצלת שלא היה רשום ובגלל זה שעפ"י חוק בכל מקום עבודה כנראה לא היה רשום ושלחה לי מייל עם הארכת חוזה מתוקן עם הסעיף שאני אחתום ואחזיר לה חתום .

1. הבנתי שהם בהסכם קיבוצי עם ההסתדרות הלאומית , אבל האם מותר להם לחייב אותי מבלי ליידע אותי לפני כן ? אם לא , אני מחוייבת להחזיר חתום את החוזה המתוקן ששלחה לי או שאני יכולה לבקש החזר על החיובים שחייבו בגין כל חודש להגיד שאני לא מעוניינת לשלם דמי טיפול לארגון שאני לא משתמשת בשירותיו .?

2. אני עובדת עפ"י שכר חודשי גלובלי , בימי חופשה מזכים אותי לפי שעות 8.6 שעות , למרות שאני עובדת 9 שעות יומי , וכשאני לוקחת יום חופש מנצלים ל 9 שעות עבודה , בעיקרון 0.40 שעות נזרק לי סתם ככה , האם זה חוקי ?

סליחה על החפירה , תודה על ההעינות
עורך דין
05/03/2018 11:40
שלום עדי

התשובה לשאלתך הראשונה חיובית.

ובאשר לשאלתך השניה, כנראה שיתרת שעות העבודה מתקזזת עבור הפסקה שאינה משולמת.

בהצלחה
הרפתקנית
04/03/2018 23:17
היום הייתי בריאיון עבודה(פקידת קבלה).
כמעט שעה ממקום מגוריי.
זה כבר אומר עליי משהו, לא?
הריאיון לקח מעל שעה של שאלות די מתישות ולא רלוונטיות.
למה?
האם זה רלוונטי לחזור איתי 12 שנה אחורה?
לשאול אותי האם נהניתי כנהגת האמרים בצבא?
למה בחרתי בתפקיד הזה?
למה לא הלכתי לעשות אודישנים אחרי שלמדתי משחק ארבעה חודשים?
ולאחר מכן להעביר אותי למנהלת בכירה יותר ששוב שואלת את אותן שאלות.
נבהלו ממני.
ראו שאני הרפתקנית מדי, מטיילת בעולם מדי,
עוברת מקומות עבודה בתכיפות גבוהה מדי.
אבל התישו אותי.
התייבש לי הפה, ותאמינו לי, אני יודעת להציג את עצמי מעולה.
מעניין אם התקבלתי.
עורך דין
05/03/2018 11:38
שלום לך

אכן כנראה שלא יקבלו אותך לעבודה לפי הדברים שעלו בראיון. על מנת למצוא עבודה ולעבור ראיון עבודה בהצלחה, צריך להתאמץ ולעשות רושם חיובי על המעסיק / המראיין... אין הרבה ברירה אחרת.

בהצלחה
מזל
05/03/2018 03:18
בחוזה העסקה רשום 12 שעות משמרת, אבל בפועל דורשים ממני להיות בעבודה יותר מ12 שעות בטענה שההפסקה לא כלולה בשעות אלו, השעות הנוספות שמעבר ל12 משולמות לפי 150%, האם זה חוקי? מדובר על כשעה ז״א המשמרת מתחילה ב6:00 ומסתיימת ב18:30-19:00
עורך דין
05/03/2018 11:37
שלום מזל

לא ניתן לכפות עליך לעבוד יותר שעות מאשר הסכמת לעבוד במסגרת חוזה העבודה שלך. בתנאים שציינת, המעסיק חייב לשלם לך עבור שעות נוספות בכל מקרה.

בהצלחה
מענק
מע
05/03/2018 09:29
שלום
יש לי שאלה
סיימתי את עבודתי ב5.2.18 ב1.3.18 העובדים קיבלו מענק תשואה בגין שנת 2016 שנה שבה עבדתי האם אני זכאית לפי חוק לקבל את המענק או בגלל שבהסכם קיבוצי רשום שרק מי שעבד במועד התשלום זכאי לקבלו אז אני לא זכאית ?האם זה חוקי?
תודה מראש מ
RE: מענק
עורך דין
05/03/2018 11:36
שלום לך

לא ברור מה כתוב בחוזה העבודה שלך ולאיזה הסכם קיבוצי את או אתה מתייחסים...

בהצלחה
לינדה
05/03/2018 08:35
שלום
אני יודעת שיש חוק האומר שאין להפלות מועמד לעבודה על רקע שירות צבאי. אם לדוגמא שולחים קו"ח למקום עבודה, ולאחר מכן חוזרים ממקום העבודה עם תשובה ואומרים בפירוש שהמועמד נפסל כי אין לו שירות צבאי- האם יש מה לעשות נגד זה? (יש לציין כי בדרישות לעבודה לא מצויין דרישה לשירות צבאי. והמועמד לעבודה בעל פטור כחוק משירות, ולא השתמטות או משהו בסגנון)
עורך דין
05/03/2018 09:19
שלום לינדה

אכן, אסור להפלות בין עובדים על רקע שירות צבאי במקרים רבים, אך על מנת להבין האם במקרה שלך אכן היתה אפליה חשוב להבין בדיוק לאיזה משרה התמודדת ומי הוא המעסיק שדחה את קבלתך לעבודה על רקע אי שירות צבאי.

בהצלחה
תמרה
05/03/2018 08:42
בוקר טוב, אודה על סיוע . סוכן שמינתה חברה שעבדתי בה העביר קופת פנסיה הונית לא פעילה מחברת ביטוח אחת לשניה (שהוא מקושר אליה), מאז עברו 5 חודשים , והכסף נמשך מהחברת ביטוח הקודמת (שקים נפרעו) ולא מופיע תחת שמי בחדשה. הסוכן מתנער, בחברת ביטוח החדשה לא ממש מספקים תשובות כשאני מתקשרת למוקד, כל פעם מבטיחים תשובה בה תוך 7 ימי עסקים והכסף איננו באף קופה. אני כבר החלפתי מעסיק מאז. (הוא היא סוכן של חברת השמה ועברתי להיות עובדת חברה). מה אפשר לעשות בנידון ? מדובר ב כ 15 אלף שח שנעלמו להם.
עורך דין
05/03/2018 09:18
שלום תמרה

ניתן לפנות בכתב לסוכן הביטוח שלך ולדרוש ממנה להסדיר את הנושא. הוא האחראי לטיפול בנוש אמול חברת הביטוח.

בהצלחה
אלון
04/03/2018 17:28
דמי לידה מלאים.

ע"פ הרשום באתר, על מנת להיות זכאית לדמי לידה מלאים , על עובדת לעבוד 15 מתוך 22 החודשים שקדמו ללידה.

מה קורה במצב הבא?

- עובדת עבדה ברצף מפברואר 2017 ועד פברואר 2018 (לפני זה חצי שנה חופשת לידה מתוכם 3 חודשים בתשלום

- העובדת הפסיקה לעבוד בפברואר 2018 ועד הלידה הצפויה בספטמבר 2018

האם חופשת הלידה הראשונה נספרת? כיצד סופרים 15 חודשים?
נינה
04/03/2018 17:17
היי יש לי שאלה , במידה ובעבודתי ימי המחלה שלי נוצלו אך אני צריכה לעבור 2 ניתוחי שיניים שלפי מה שהרופא אמר אצטרך חודש ימי מחלה שזה כולל ניתוחים וכולל החלמה ביתית. מה אפשר לעשות בשביל לקבל עבור חודש ימים תשלום מהעבודה, ביטוח לאומי או לשכת עבודה או כל דבר אחר?

אשמח לתשובה, תודה .
מאיה
04/03/2018 17:07
חופש בימי הודעה המוקדמת

שאלה - נגיד ויש את תקופת ההודעה המוקדמת (לצורך העניין חודש) והראש שלי ממש לא נמצא בעבודה הנוכחית, האם אוכל לנצל את ימי החופש שלי אז? אין לי בעיה להכשיר את מי שתכנס לתפקיד פשוט לא אשכרה לעבוד וחוסר מוטיבציה שכזה...
הדס
04/03/2018 15:19
שלום לכולם,

אני בהריון ועובדת לפי שעה בביהס פעם בשבוע בקבוצות קטנות של תלמידים כשלמעשה ההורים הם המשלמים.
אני מקבלת שכר עם תלוש דרך מתנ"ס.

כרגע קיבלתי מנוחה של שבועיים ואולי בהמשך גם שמירה. הבחורה שאחראית עליי הודיעה כבר שהיא מבטלת את הקבוצות. ואם ההורים יסכימו לחזור במידה ואחזור אז בבקשה.. השאלה שלי האם זה נחשב פיטורים בזמן הריון? היא טוענת שלא.. מכיוון שאני עובדת פר שעה. אבל אני מקבלת תלוש.

אשמח לעזרה.

תודה.
שירן
04/03/2018 15:08
ניתנה אופציה לעובד שפוטר לא להגיע לעבודה בימי ההתראה מראש ולקבל עליהם תשלום.

במידה ויש לעובד ימי חופשה, האם המעסיק יכול לא לשלם עבור הימים ופשוט לפדות את ימי החופשה?

ומה ההגיון בדבר? שאם מגיעים לו ימי החופשה במיילא שצבר, בעצם נחסכת ממנו הזכות לקבל תשלום על ימי ההתראה.

מה החוק אומר?

תודה מראש
שחר
04/03/2018 15:07
דיני עבודה:
אני עובדת בחברת תמלול, שעושה פרוייקט מסויים. לאחרונה נשאלנו מי רוצה להשתתף בתמלול פרוייקט אחר. נאמר לנו שאין צורך בהדרכה של החברה, אלא רק שנראה סרטון ושנעבור רענון עם מי שעבר הדרכה.
לאחר שתמללנו כך במשך שבוע, ושובצנו לשבוע הבא, נאמר לנו כי רק מי שיעבור הדרכה במשרדי החברה יוכל לעבוד על פרוייקט זה. ולכן, מי ששובץ להשבוע ילך הביתה (וכמובן לא יקבל את הכסף על השעות האלה)

שאלתי היא: האם אנחנו אמורים לקבל את הכסף לפי מה שרשום בסידור העבודה, עליו הסתמכנו? (או שכיוון ששלחו אותנו הביתה, הם יכולים לא לשלם?)

תודה!

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ