ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
גלעד
21/12/2015 12:58
גלעד 21/12/2015 12:58
שלום רב,

לפני מספר חודשים חתמתי על הסכם התקשרות עם מעסיק במתכונת של משרה מלאה (אבל אני מוציא לו חשבונית וכ"ו ולא מקבל תלוש, כלומר איני נחשב כמועסק שלו). המעסיק התנהל בחוסר הוגנות מבחינתי מלכתחילה (למשל, את זה שלא אקבל תלוש אמר בפגישת העבודה שלנו) והשכר שהוא משלם לי מאוד לא משתלם לי (בקיזוז הוצאות המעסיק, נסיעות שהוא לא מפריש וכ"ו יוצא לי שכר קרוב למינימום).

אני לא אטרח לנסות להוכיח את זה, אז זאת לא הנקודה. הנקודה היא שאני מעוניין לסיים את ההתקשרות עמו. אבל יש לי מספר שאלות קודם.

לפי החוזה אני מחוייב להודיע לו שבועיים מראש במידה ואני מעוניין להפסיק את ההתקשרות. זה סביר. מעבר לכך, לפי החוזה, אני מחוייב לחפוף (תמורת שכר) מחליף. לא מצויינת תקופת הזמן שבמהלכה אני נותר מחוייב לכך. הגיונית, אי אפשר לקרוא לי חודש אחרי שסיימתי לעבוד שם לבוא ולחפוף מישהו. האם במצב שבו לא מפורשת תקופת הזמן שבמהלכה אני חייב לחפוף מישהו ולא מצויין שהיא תקופה נוספת מעבר לשבועיים, אפשר להתחשב בה מראש כתקופה שתכלל בתקופת ההודעה מראש ולא כתקופה נפרדת? מה ההגבלות?

בנוסף, השירותים אותם אני נותן הם כתיבת מאמרים אקדמיים עבור איש אקדמיה. אני מחוייב, לפי החוזה, לתכנן ולבצע מחקרים, לאסוף את הנתונים, לבצע ניתוחים סטטיסטיים ולכתוב את המאמרים. מצוין גם שכל שבוע יהיו לי שלוש פגישות עבודה עם מזמין השירותים לצורך הכתיבה. החלק שלו בכתיבה שולי, בעיקר מפריע (אין לו הבנה בסיסית), האם חוזה כזה נחשב לחוזה תקף? כלומר, פגישות העבודה כביכול הופכות זאת לעבודה משותפת מצד שני כפי שציינתי מפורט בחוזה שהכל מוטל עלי אבל בסופו של דבר, מן הסתם, המאמרים יתפרסמו בכתבי עת מדעיים על שמו.

שלישית, בפגישת העבודה האחרונה שהייתה לי איתו הוא ציין שהכסף שהוא משלם לי יוצא מכיסו ולא מהחברה שיש לו (יש לו חברה פרטית והיא עיקר העיסוק שלו, כתיבת המאמרים מיועדת לבנות לו שם שיאפשר לו להרחיב את החברה לתחומים שאפתניים יותר אבל זה לא מפורט בחוזה) ושהוא רוצה שבעתיד נכתוב בקשות למימון מחקר (גרנטים) כך שהשכר שלי ימומן מהם (!) הקלטתי אותו מבקש ממני את זה ובנוסף הוא גם ביקש ממני באמצעות אימייל וגם באופן מילולי (מוקלט) להעלות חומר לאתר שלו כדי לקדם את האתר (מה שלא מפורט בחוזה כשירות שאני אמור לתת לו) ומדי פעם הוא משאיר לי הודעות בטלפון ביום שבת שאינו יום עבודה מבחינתי (המתכונת של מתן השירותים היא במשרה מלאה, כאשר מפורט בחוזה שאיני מתחייב להגיע למשרדים מעבר לשלוש פגישות עבודה). האם זאת הפרה מהותית של החוזה? כי לא מצויין מהם ההפרות המהותיות של החוזה מצד מזמין השירותים, החוזה מדגיש בעיקר את האחריות שלי. אני יודע שהמזמין עובד בין היתר עם עורכי דין בכירים באופן מאוד שוטף, למרות שהוא אינו אחד, ולכן מעניין אותי לדעת אם חוזה כזה בכלל מנוסח באופן ראוי.

דבר אחרון, אני מעוניין להודיע לו על סיום ההתקשרות באמצעות אימייל. מדובר בתיבת אימייל שלו שממנה הוא מדי פעם שולח לי הודעות או בקשות. פעם בשבוע-שבועיים. החוזה דורש ממני להודיע בכתב על סיום ההתקשרות. האם אימייל לצורך העניין עונה לדרישה הזאת או שאנחנו עדיין תקועים עם נייר?

תודה
עורך דין
22/12/2015 13:17
עורך דין 22/12/2015 13:17
שלום גלעד

כעוסק מורשה מול מעסיק הנך נמצא במישור המשפט החוזי וללא קשר לדיני העבודה. לכן, עליך לפנות ולקבל ייעוץ משפטי פרטני באשר לתנאי החוזה שלך ולא ניתן להסתפק בקבלת ייעוץ בפורום מבלי שהחוזה ותנאי העבודה שלך יבדקו.

בהצלחה
נטע
21/12/2015 23:13
נטע 21/12/2015 23:13
שלום,
עבדתי 3 חודשים במעבדת סלולר כטכנאית טלפונים.
סוכם עמי בע"פ בלבד, כי אקבל משכורת גלובלית נטו 5500 ש"ח על עבודה של 8 שעות בימי א-ה ויום שישי לסירוגין.
בחודש ספטמבר, בחוה"מ סוכות אולצתי שלא לעבוד מספר ימים ובגינם קיבלתי תשלום "עבור חצי יום, כי אין חובה לשלם בגין ימי חוה"מ" (להגדרת המעסיק). מעבר לכך, היו ימים שנאלצתי לעבוד מעבר לשעות שסוכמו. ולאורך כל התקופה לא היתה הרבה עבודה בתפקידי לכן אולצתי לסדר את המחסן של העסק\לצאת לנסיעות לסניף אחר או כל מיני מטלות אחרות. מעבר לכך, כל פעם שביקשתי תלושי משכורת או פירוט בדבר חישוב השכר, לא זכיתי לקבל דבר.
אחרי 3 חודשי עבודה, החלטתי לעזוב כיוון שהיחס של המעסיק נהיה בלתי נסבל ולא היתה עבודה והמעסיק טען כי חושש שכלל לא יהיה לו איך לשלם לי משכורת. לאחר עזיבתי לא קיבלתי את משכורתי החודשית ובמשך שבוע רדפתי אחרי המעסיק לקבל את המשכורת שלבסוף הופקד רק חלק ממנה ב2 פעימות. היום, עברו כמעט חודשיים והמעסיק עדין מסרב להמציא לי תלושי שכר\פירוט שכר\הסכם העסקה ולשלם את יתרת המשכורת ולפתע גם ציין כי כלל לא מגיע לי השלמת השכר כי הוא החליט לנכות לי את עלויות התיקונים החוזרים (שחלקם תוקנו במעבדות חיצוניות, ולפני כן מעולם לא דובר על ניכויים מהשכר ולא נתקלתי בתלונות מהמעסיק על תיקונים לקויים) ויתרה מכך, הוצגה בפניי קבלה בגין רכישת מכשיר סלולר חדש בשביל לקוח שהטלפון שלו לא לתיקון וזה לכאורה גם אמור להיות מנוכה ממשכורתי.
כששלחתי לה מכתב רשום בבקשה אחרונה לקבל את מבוקשי בהתאם לחוק, קיבלתי שיחה מאיימת שהמליצה לי לשתוק ולקחת את כל הדרישות שלי בחזרה אחרת אקבל תביעה נגדית שרק תזיק לי יותר.

מה עושים במצב כזה? מדובר בהמון הפרות, המון סבל ואי נעימות, במעל 2000 ש"ח שעדין לא שולמו לי ואיומים בתביעה...
בבקשה עזרתכם
דניאלה
21/12/2015 22:11
דניאלה 21/12/2015 22:11
אם שולם לעובד בטעות חצי מהשכר שמגיע לו ואחרי שעולים על הטעות מעכבים את השכר בעוד שבוע וחצי (בגלל חופשה של המעסיק) האם העובד שיקבל את התשלום השני (בסוף החודש בצ'ק מזומן) זכאי גם לתשלום נוסף על הלנת שכר עבור שבוע וחצי עיכוב ? ( מה 10 לחודש עד 25 לחודש) ואם אכן זכאי מה הסכום (חישוב)?
גסאן
21/12/2015 21:08
גסאן 21/12/2015 21:08
בוקר טוב אני אח מסמך עם תואר שיני עובד בבית חולים של כללית עם ותק של 25 שנה
עבדתי כי סגן אחות אחראית במחלקה בבית חולים מאיר למשך 3 שנים ( מ 10/2015 ) עם דרגה 13 וכעבור שנתיים קבלתי דרגה 14 למשך שנה עד שירדתי מהתפקיד ( בחודש האחרון 11/2015)
ומסיבות אישיות החלטתי לרדת מתפקיד הסגנות לאח מהשורה ואז הורידו לי את ההדרגה ל 12
השאלה 1. האם זה חוקי להוריד דרגות
2. מה עלי לעשות
נעמי
21/12/2015 20:13
נעמי 21/12/2015 20:13
לפני חודשיים וחצי התפטרתי מעבודתי לצורך טיפול בביתי. הגשתי מכתב מסודר ועבדתי עוד כחודש. מאז ועד היום לא קבלתי דבר מהמעסיקה, פרט למכתב סיום העסקה, שגם אותו היה ממש קשה לקבל.

בקשותי ותחינותי לברור מאיפה למשוך את הכסף, לגמר חשבון, לבירור מה גובה הפיצויים נענות תמיד ב"מנהלת החשבונות עובדת כרגע על משכורות, עסוקה" "מנהלת החשבונות החול", "החלפתי סוכן ביטוח"....

מה הלאה? מה אני אמורה לעשות עכשיו?
מורן
21/12/2015 20:11
מורן 21/12/2015 20:11
לדתי כחודש לפני פסח, חברי לעבודה קיבלו שובר קניה על סך 300 ש"ח. מאחר והבנתי שמקום העבודה מחוייב לתת מתנה ליולדת כמו לעובדים שלא בחל"ד פניתי לבקש את המתנה אבל את המתנה שלי עיכבו כל פעם בתירוצים כאלה ואחרים.
בינתיים התפטרתי לצורך גידול הילדה לפני כחודשיים וטרם קבלתי את המתנה.
לאחר התכתבות עם הנוגעים בדבר קבלתי מייל כי המצעים מחכים לי ולאן להעביר לי אותם.
מצעים במקום 300 ש"ח.
קצת מאכזב... לקחת את המצעים ולשמוח בחלקי או שיש מה לעשות?
כאשר אני עונה לה לגבי האיסוף, להעיר על כך שהשאר קבלו מתנה אחרת?
רותם
21/12/2015 20:08
רותם 21/12/2015 20:08
פוטרתי מחברה מאחר ונגמר התקציב והיא צימצמה פעילותה בארץ. מיד פניתי לחברות שתחום עיסוקן דומה על מנת למצוא במהרה עבודה בתחום בו אני מתמחה.

הצלחתי להתקבל לעבודה אך לבקשתם נאלצתי לשלוח את חוזה העבודה הקודם שלי בו יש סעיף המציין כי אסור לי לעבוד בתחום אצל מתחרים שנה אחרי מועד הפסקת העבודה.

מה אני יכולה לעשות בנידון? האם זה אכן עשוי להיות הדיל ברייקר בנושא? האם אין פה מקום לדבר על פגיעה בחופש העיסוק שלי? והאם יש אפשרות מבחינה חוקית שאקח עליי את האחריות לנושא במידה ועשויה להיות בעיה מול המעסיק הקודם?
תודה
אתי
21/12/2015 20:05
אתי 21/12/2015 20:05
שלום. אני עובדת במקום מסויים. עסק פרטי. האם כל החוקים שחלים על חברות גדולות ומוכרות חלות גם על העסק הפרטי בגין תשלום משכורת מלאה (הכוונה לשעות שבת וחג ושעות כפולות).
כשעבדתי אצלו עם תלוש הוא היה מאחר לי עם המשכורת ולא משלם לי על פי חוק. למרות שבתחילת העבודה (כשבועיים ראשונים עבדתי בשחור) הוא אמר ששהשכר הוא 25 לשעה בכל שעות היום ובכל ימות השנה. חשבתי שכשאעבןד עם תלוש הוא ישלם על פי חוק. וזה לא קרה.
בנוסף האם יש איזשהו חוק שמאפשר למעסיק להביא עובד ל4 שעות משמרת ולפעמים פחות בטענה שאין עבודה והוא לא רוצה שאני אקבל כסף סתם. הטענה שלו שבגלל שברוב שעות היום אין עבודה אז אין סיבה שישלם לי שעות נוספות במידה ואני עובדת יותר מ8 שעות.
מישהו בבבקשה בבקשה יכול לעשות לי סדר ולהסביר לי מה אפשר לעשות במצב כזה? תודה מראש וסליחה על החפירה
רחל
21/12/2015 20:04
רחל 21/12/2015 20:04
שלום,

יש לי שאלה. אנחנו 3 אחים אפוטרופוסים של אמא שלנו.

כרגע עלינו לשלם למטפלת הזרה סכום של מעל 6000 שח בגין ימי חופשה שנתיים, חגים וכו'. משכורת היא מקבלת בכל חודש הסכום הזה נפל עלינו כרעם. האם מותר לקחת הלוואה ולשלם למטפלת במיידי ואז להחזיר מהחשבון של אמא בכל חודש את סכום ההלוואה בחלוקה לחודשים ? צריך על כך אישור מהאפוטרופוס? יש דרך אחרת? בכלל עם מי ניתן להתיעץ בכל מה שנוגע לנושאים אלו?
עידן
21/12/2015 20:02
עידן 21/12/2015 20:02
שלום
עבדתי בחרה לפני כמה שנים, עבדתי במכירות ועשינו בונוס על בסיס קבוע ולכן בונוס לא משפיע על זכיות סוציאליות (פנסיה,פיצויים, קרן השתלמות וכו'), לאחר שנה וחצי החברה הבינה שטעתה ואת הבונוס קראה בשם עמלות מכירה כמוגדר בחוק, והתחילה להפריש זכיות סוציאליות גם כנגד הבונוסים/עמלות מכירה. (קיימים תקדימים משפטיים של עובדים שטבעו אותם שלא הופרש להם לפיצויים כנגד "הבונוס" והם זכו) לאחר כמה שנים התקשרתי עם החברה כי יש טווח של שנה וחצי שלא הופרש לי כיאות זכיות סוציאליות כי בעצם הבונוסים לא מקנים זכיות סוציאליות והעמלות מכירה כן מקנים זכיות סוציאליות. החברה הסכיהמ להשלים לי את הפיצויים, את קרן הפנסיה הם מוכנים להפריש לי רק אם גם אני העובד ישלח להם צ'ק של "הפרשות עובד" ולאחר מכן הם יפרישו את הפרשות עובד והפרשות מעסיק לקרן הפנסיה, עכשיו אין לי כסף לשלוח להם להפריש לקרן הפנסיה, אני רק רוצה שהם יפרישו לי לקרן, האם זה חוקי?
2. קרן השתלמות- במהלך התקופה שהחברה קראה לבונוס-בונוס היא לא הפרישה את הבונוס לקרן השתלמות כי זה לא זכות סוציאלית, אך כן הפרישה לי קרן השתלמות משכר הבסיס, לאחר שהחברה קראה לבונוס עמלות מכירה, אז כן הופרשו זכיות סוציאליות וכן הופרש לקרן השתלמות כנגד כל השכר(גם שכר בסיס וגם שכר של עמלות מכירה). קיים סעיף בחוזה שהחברה תפריש לעובד קרן השתלמות והחברה רשאית אם להפריש או לא, אני טוען שברגע שהחברה החליטה כן להפריש לקרן השתלמות (היא הפרישה בתקופת הבונוס רק משכר הבסיס ללא הבונוס) הם חייבים להשלים את ההפרש למרות שרשום בחוזה שהחברה מחליטה אם להפריש לקרן השתלמות וזה הטענה של החברה שהיא לא חייבת להשלים לי את הקרן. האם אני צודק?
לילי
21/12/2015 18:46
לילי 21/12/2015 18:46
שלום רב,
אבקש לדעת האם מותר למעסיק לקזז ללא הסכמה וללא תיאום מראש שעות שהעובד החסיר במהלך כל השנה בסוף שנה בפעם אחת?? אחדד.. במשך כל זמן העסקה גם אם החסיר העובד שעות עבודה במהלך כל החודש בסוף החודש התלוש נותר בעינו ללא קיזוז תוך שהמעסיק מקזז את השעות הללו במצטבר מימי החופש באופן שהעובד נותר במינוס ימי חופש.. ואז בסוף השנה המעסיק מקזז באופן מלא את כל ימי החופש לכאורה החסרים שלא הושלמו ע"י העובד? האם מותר לו? ע"פ איזה חוק? תודה
יונתן
21/12/2015 11:49
יונתן 21/12/2015 11:49
היי,

אני יודע שאם אני מתפטר למען גידול הילד אני זכאי לפיצויים (מכיר את כל העניין של משך העבודה של האישה ועד 9 חודשים מהלידה).
השאלה שלי, אם יש לי עבודה נוספת כעצמאי עם הכנסה של פחות מ-2,000 ש"ח, זה יכול למנוע ממני לקבל פיצויים או/ו לקבל דמי אבטלה אחרי 3 חודשים?

תודה
עורך דין
21/12/2015 11:53
עורך דין 21/12/2015 11:53
שלום יונתן

לגבי פיצויים - אין בעיה לקבל פיצויים בעת התפטרות לצורך טיפול בילד גם יש לך הכנסה נוספת כעצמאי. מאידך, לא ניתן לקבל דמי אבטלה אלא בתנאים הקבועים בחוק.

בהצלחה
דנית
20/12/2015 17:48
דנית 20/12/2015 17:48
אני עובדת כבר בעבודה שנתיים וקצת..כשדברתי עם חשבת השכר אומרת שלפי הנתונים לא מגיעה לי שעת הנקה כי אני נקראת עובדת שעתית חודשית שהאחוזי משרה משתנים בהתאם לכמות ימים שעבדתי כל חודש...

הודעתי למנהלת שלי שאני חוזרת אבל אחרי שראיתי שזה לא מסתדר לי עם חמותי שתשמור עליו, אני ארצה לכתוב מכתב שאני לא חוזרת לטובת גידול הילד.

השאלה האם אחרי שהודעתי לה שאני חוזרת ואני עכשיו לא יכולה כי אין מי שישמור עליו... האם היא יכולה לא לתת לי מה שמגיע לי עפי חוק?
עורך דין
21/12/2015 11:07
עורך דין 21/12/2015 11:07
שלום דנית

כל עוד לא מלאו לתינוק 9 חודשים את יכולה להתפטר לצורך טיפול בילד גם לאחר שהודעת כי את חוזרת לעבודה. זוהי הזכות שלך והמעסיק לא יכול להתנגד לכך.

בהצלחה
תשלום עבור הכשרה
20/12/2015 17:32
תשלום עבור הכשרה 20/12/2015 17:32
שלום רב,
התחלתי לעבוד בחברת אבטחה לטיולים.
לאחר שיחה ובזמן חתימה על טפסים נאמר כי עליי לעבור שבוע הכשרה על נשק .
החברה אמרה שהקורס עולה 2000 שקל ושהיא מבקשת מכל עובד שהולך לעבור את ההכשרה לשלם 450 שקל והיא את ההפרש.
אם קרה ומילאתי 90 יום על משך חצי שנה עבודה, הכסף עבורו שילמתי, 450 שקל על ההכשרה יוחזר לי ובמקביל אם אעזוב טרם השלמתי חצי שנה אשא בתשלום של כל הקורס בשלמותו כלומר, 2000 שקל.

היום, לאחר 6 ימי הכשרה על סך העומד על 40 שעות עבודה בהם הפסדתי עבודה על מנת ללכת להכשרה, נאמר לי מהמנהל כי הוא לא משלם על ההכשרה וזאת כי הוא שילם את כל ההכשרה למעט 450 שקלים אותם אני שילמתי.
על פי דבריו הוא שילם על מעבר פסיכולוג ואת שארי כספי ההכשרה ועל כן הוא פטור מלשלם על השעות הללו.

זה חוקי? מה ניתן לעשות?

אשמח למענה בעניין
תודה מראש.
עורך דין
21/12/2015 11:02
עורך דין 21/12/2015 11:02
שלום לך

על פניו התנהלות המעסיק אינה תקינה. המלצתי לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ובדיקת הנושא לעומק.

בהצלחה
קרן
20/12/2015 15:38
קרן 20/12/2015 15:38
שלום, ברצוני לשאול, המעביד מפריש לי בביטוח מנהלים את רכיב הפנסייה + פיצויים . לפי מה שהבנתי, בשנת 2008 היה עידכון של עיניין הפיצויים. לכן ברצוני לשאול, אם היום אני מתפטרת ממקום עבודתי - האם רכיב הפיצויים שהופרש לקרן - נשאר אצלי ? והאם אלו סכומים שאני יכולה להוציא אותם אם אני מתפטרת? אודה לתשובה.
עורך דין
21/12/2015 11:01
עורך דין 21/12/2015 11:01
שלום קרן

רכיב הפיצויים שהופרש לקרן הפנסיה ניתן לפידיון בעת התפטרות ובעת פיטורים, רק שאין בכל היגיון כלכלי. לפני שמקבלים החלטה על פידיון הכספים שהצטברו לטובת פיצויים מומלץ להתייעץ עם רואה חשבון או יועץ מס בכל מקרה, על מנת להבין את משמעות הפעולה בראיה עתידית.

בהצלחה
סיון
20/12/2015 13:56
סיון 20/12/2015 13:56
המנגינה של ביטוח לאומי בהמתנה: "ביטוח לאומי הביטחון שלי" , זה מתנגן לי כל הזמן כי אני כל הזמן מתקשרת אליהם, אבל הבעיה שאני ממש לא מרגישה שהם הביטחון שלי.

אני 5 חודשים אחרי לידה ועדיין לא קיבלתי את דמי הלידה..
בחודש תשיעי עם כאבי גב והתקשויות של הבטן רצתי ותיזזתי בין עבודות כי ידעתי שאני אצטרך את הכסף הזה לאחר מכן, בדיוק עברנו לדירה בראשל"צ, כדי להיות קרוב להורים ואנחנו משלמים שכר דירה פי 3, ולכן קרעתי את הצורה בעבודה ולא וויתרתי לעצמי גם בסוף ההריון כדי שבחופשת לידה יהיה לי שקט מבחינה כלכלית.

טוב, אם נדייק, הם שילמו. אבל בדיחה. פחות מחצי ממה שאני אמורה לקבל. כשהתקשרתי אליהם לברר על מה הקנס, אמרו לי "חסרים לך טפסים". אמרתי להם שלפני הלידה ווידאתי עם נציגה של ביטוח לאומי איזה טפסים בדיוק אני צריכה לשלוח ושלחתי ב-ד-י-ו-ק את מה שהיא הדריכה אותי. אבל זה כמובן לא עניין אותם. "חסרים לך טפסים" המשיכה להיות תשובתם.

כבר באותו שבוע שלחתי להם שוב את הטפסים שדרשו (בפקס! מי משתמש היום בפקס?!) התקשרתי ווידאתי שהפקסים הגיעו, ו..הכסף? הוא כמובן טרם הגיע..
ושוב חודשיים אחרי לידה, טלפונים, שעות המתנה ובשאלתי מדוע לא קיבלתי את כספי, נענתי שמכיוון שחלק מעבודתי הייתה גם בחברה של אבא שלי (באמת חוצפה.. למה שאעבוד כמזכירה אצל אבא שלי?) אז הדבר צריך להיבדק ושיחזרו אליי.

(יש לציין שעבדתי בחברה של אבא שלי כהשלמת הכנסה ועבדתי בדיוק כמו כל עובד אחר,ללא פריווילגיות והכל כמובן מסודר עם תלושים) חיכיתי בסבלנות, הרי אמרו שבודקים וחוזרים אליי.. אז חיכיתי.

קצת לפני שהמשיח הגיע, ולאחר כמה שבועות של המתנה מורטת עצבים לכסף שמגיע לי ע"פ חוק, התקשרו סוף סוף מביטוח לאומי שרוצים לזמן אותי לשיחת בירור בנתניה. (אני כאמור עברתי דירה לאחר הלידה ליד ההורים שלי ברשל"צ).

אמרתי לנציגה היקרה, שאין בעיה ואגיע בשמחה, רק שעכשיו אני כבר גרה בראשל"צ ולא באזור נתניה. והאם אוכל להגיע לסניף ברשל"צ?

הנציגה ענתה: שבאמת חבל, אל תגיעי עד נתניה, אנו נעביר את התיק לראשל"צ.

אמרתי: "אוקיי". אז עוד לא ידעתי שעשיתי את טעות חיי. כי מאז הם לא חזרו אליי ונעלמו והכסף איתם.

מאז, בכל פעם שאני מתקשרת הנציגים בביטוח לאומי עונים לי : "התיק בטיפול"," או "נגיש בקשה לזירוז התיק" וכלום לא קורה! עשרות פניות שלי נענות ב"התיק בטיפול".
אף אחד לא חוזר אליי והתיק לא מזדרז, ובינתיים אני לא מקבלת את הכסף שהוא שלי, את הכסף שעמלתי עליו, והזעתי עליו.

כבר שלחתי מכתב לביטוח לאומי למחלקת אימהות שאני מבקשת שיזרזו את התיק וענו לי בתגובה אלקטרונית ש..נחשתם נכונה! "הנושא בטיפול".

והתיק שלי עדיין בנתניה (4 חודשים מנסה לעבור לראשל"צ ללא הצלחה). (הציעו לי לנסוע לנתניה אך זו ממש טירחה בשבילי להפסיד יום עבודה ולעשות את הנסיעות האלה בשעות שמחלקת אימהות פתוחה, כדי שאגיע לשם ויגידו לי ש:"התיק בטיפול")

זה פשוט מקומם! אני בטוחה שאם היה הפוך, ואני הייתי חייבת לביטוח לאומי אגורה, הם לא היו נחים לרגע. אבל כשאני דורשת את הכסף שמגיע לי, את הכסף שלי,אני צריכה לעשות טלפונים ומכתבים ומיילים וריצות.ומרגישה שפשוט לאף אחד לא אכפת.אין עם מי לדבר.

מה עושים?
עורך דין
21/12/2015 10:59
עורך דין 21/12/2015 10:59
שלום סיון

למרות שהנושא מרגיז אותך ואולי אף בצדק, למוסד לביטוח לאומי יש סמכות לחקור כל מקרה של תביעה, ובמקרים בהם המדובר על העסקה של בני משפחה לרוב מתבצעות חקירות לצורך מניעת מקרי הונאה. אין הרבה מה לעשות אלא להתעזר בעוד סבלנות ואורח רוח.

בהצלחה
א.ג
20/12/2015 13:53
א.ג 20/12/2015 13:53
- ב 1.1.216 יהיה זה 3 שנים שעבדתי ברציפות במקום עבודתי.

- יצאתי לחופשת לידה מוקדמת ב 1.10.15 כלומר חופשת לידה שלי מסתיימת ב 1.1.2016 (לאחר 3 חודשים.בפועל ילדתי ב 17.11.15).

- אני לא יכולה לחזור לעבוד. הבת הבכורה בת שנה ו 5 חודשים, ולא משתלם לי לשלם מעון 4 אלף ש"ח בחודש עם משכורת של 5500 ש"ח. אם כבר עדיף לי לגדל אותם בעצמי בבית.

העניין הוא שאני לא מבינה את החוקים שאני קוראת. לצערי בנושא "חוקים" אני צריכה הסבר כמו לילדה בכיתה א'. צעד אחרי צעד. אני לא רוצה לפגוע במשהו, שבסוף אשאר ללא כסף וללא אפשרות להישאר עם ילדיי בבית.

מה לעשות קודם?

1. להודיע למעסיק שאני עוזבת לטובת גידול הילד ושיתן לי מכתב שמאשר לי זאת?

2. ואז עם המכתב הזה ללכת ב 1.1.16 לחתום בלשכה?

3. ואז מיד אחרי זה ללכת לביטוח לאומי ולמלא טופס שמבקש אבטלה למען גידול הילד ולכתוב מכתב אישי ולחכות?

אחרי שכתבתי והגשתי מכתב לביטוח לאומי רק להמשיך וללכת פעם בשבןע ללשכה ולחכות. זהו?

מתי להתחיל את הכל? מתי להודיע למעסיק שרוצה להתפטר? עוד 10 ימים נגמרת לי החופשת לידה.
איך להודיע למעסיק על עזיבה?

האם להודיע לו בעל פה ושהוא יכתוב מכתב או שאני כותבת לו והוא רק חותם על זה? ואם אני, אז מה לכתוב במכתב התפטרות?

האם פספסתי משהו?

תודה מראש
עורך דין
21/12/2015 10:57
עורך דין 21/12/2015 10:57
שלום לך

1. אינך זקוקה לאישור המעסיק לצורך התפטרות לשם טיפול בילד - זוהי זכות חוקית שלך ולמעסיק אין אפשרות לסרב לכך.

2. במקרה של התפטרות לצורך טיפולך בילד יש תקופת המתנה של 90 ימים בטרם ניתן לקבל דמי אבטלה, למרות שניתן בהחלט לפנות בכתב אל המל"ל בניסיון לקצר או לבטל את תקופת ההמתנה.

בהצלחה
שרית
20/12/2015 13:51
שרית 20/12/2015 13:51
הארכתי את חופשת הלידה לחצי שנה וחודש הבא אני אמורה לחזור לעבודה. במידה ואני מתפטרת האם אני יכולה לקבל דמי אבטלה ולמשך כמה זמן? אני בת 36 (אם זה קשור לגיל) האם אני צריכה להביא איזשהו אישור מהמעסיק? האם אני יכולה לבקש מהמעסיק שיפטר אותי? האם זה משנה מבחינת הדמי אבטלה אם אני התפטרתי או פוטרתי?
עורך דין
21/12/2015 10:55
עורך דין 21/12/2015 10:55
שלום שרית

בעת התפטרות לצורך טיפול בילד כמו בכל התפטרות בנסיבות אחרות יש להמתין 90 יום עד שניתן לקבל דמי אבטלה. מאידך, במקרה של התפטרות לצורך טיפול בילד ניתן לפנות בכתב אל המוסד לביטוח לאומי ולבקש לקצר או לבטל את תקופת ההמתנה וברוב המקרים יש היענות חיובית מצד המל"ל לבקשות כאמור.

בהצלחה
עינב
20/12/2015 13:50
עינב 20/12/2015 13:50
אני בתהליך של בקשה לשמירת הריון ועובדת בשתי עבודות:

1. סייעת בבי"ס (7 חודשים לפני היציאה לשמירה). יש לי כל התלושים וגם חלק המעסיק מלא.

2. כמורה פרטית מטעם העירייה (3 תלושים לפני השמירה, מעסיק שונה מעבודה עיקרית). יש לי תלוש רק של יולי ותלושים של אוקטובר-ספטמבר עדיין לא הוציאו לי כי המעסיק טוען שהעברתי אליו שעות מאוחר ולא יכולים היו להוציא משכורת לפני כן ולפיכך הוא לא יכול להוציא את הטופס כך שיכלול את חודשים אוקטובר- נובמבר.

השאלה שלי האם זה משנה לי מבחינה כספית? כלומר לפי מה יחושב התקבול בשמירה? האם לפי העבודה העיקרית שבה יש לי 7 תלושים או לפי שתי העבודות גם יחד למרות שבעבודה השנייה יש לי רק 3 תלושים?

תודה רבה
עורך דין
21/12/2015 10:53
עורך דין 21/12/2015 10:53
שלום עינב

התשלום עבור שמירת הריון יחושב לפי הכנסתך בשלות החודשים האחרונים לפני היציאה לשמירת הריון בשני מקומות העבודה יחדיו.

בהצלחה
טל א.
20/12/2015 13:44
טל א. 20/12/2015 13:44
שלום,
עבדתי פעם אחת בחברת שיעורים פרטיים והתפטרתי אחרי שיעור אחד מאחר ולא אהבתי את התנהלות החברה.
חיכיתי להפקדת הכסף על השיעור הפרטי הבודד שעשיתי, אך לא הופקד דבר. התקשרתי לברר למה ולטענתם, אני חתמתי על טופס שאני מאשרת שאם לא עשיתי מעל 10 שעות בחודש של שיעורים פרטיים, אני לא זכאית לקבל את הכסף. האם קביל? האם יש אפשרות לדרוש את הכסף? (חתמתי על מסמך שלא קיבלתי חזרה, אך איני זוכרת אם חתמתי על דבר כזה)
עורך דין
21/12/2015 10:52
עורך דין 21/12/2015 10:52
שלום טל

לא חוקי ולא הגיוני. המסמך שעליו חתמת אינו תקף שכן הוא נוגד את הוראות החוק שאין להתנות עליהם, בכל הנוגע לתשלום שכר עבודה.

בהצלחה
רוני
20/12/2015 13:30
רוני 20/12/2015 13:30
שאלה בענייני עבודה.
אני עובד משרה מלאה 5 משמרות בשבוע ויש במקום העבודה גם שישי וגם מוצש. אני רוצה לנצל את הימי חופש ולרשום על שישי ומוצש כיום חופש ולעבוד 5 משמרות באותו שבוע.

יש חוק האוסר על זה?
עורך דין
21/12/2015 10:51
עורך דין 21/12/2015 10:51
שלום רוני

לא - אין חוק שאוסר זאת אך על מנת לצאת לחופשה עליך לקבל את אישור המעסיק מראש.

בהצלחה
דנית
21/12/2015 10:33
דנית 21/12/2015 10:33
רציתי להבין בבקשה איך מתנהל כל עניין ההתפטרות לטובת גידול הילד? האם צריך להיפגש עם המעסיק? האם אקבל את כל מה שמגיע לי? למי ואיך צריך להודיע? מה זה תקופת המתנה? אם אני מחפשת עבודה קרובה ומתאימה ככה שאהיה קרובה לילד? האם ביטוח לאומי לוקח רטרו? האם אני מחוייבת לחתום בלשכה כדי לקבל פיצויים? והאם זה משנה אם אמרתי למנהלת שאחזור לעבוד כשעכשיו זה לא מסתדר לי האם היא יכולה לעשות משהו כדי למנוע ממני מלקבל את הפיצויים? אפשר לשלוח למקום העבודה מכתב ולא להגיע לשם? מה צריך להיות רשום במכתב? אשמח לנוסח...

תודה מראש
מורן
21/12/2015 10:31
מורן 21/12/2015 10:31
בוקר טוב

אני כ-8 חודשים לאחר לידה. לא חזרתי למקום העבודה שבו עבדתי כ-6.5 שנים. אחרי שסיימתי את החופשת לידה התחלתי עבודה חדשה. עדיין לא קיבלתי את הפיצויים כי לטענתם מגיע לי פחות בהרבה ממה בפועל אני אמורה לקבל. מישהי אמרה לי שעל כל יום עיכוב בפיצויים יש ריבית שבסופו של דבר יצטרכו לשלם לי... האם זה נכון?
טירה 21/12/2015
גסאן סמארה
21/12/2015 09:13
גסאן סמארה 21/12/2015 09:13
בוקר טוב אני אח מסמך עם תואר שיני עובד בבית חולים של כללית עם ותק של 25 שנה
עבדתי כי סגן אחות אחראית במחלקה בבית חולים מאיר למשך 3 שנים ( מ 10/2015 ) עם דרגה 13 וכעבור שנתיים קבלתי דרגה 14 למשך שנה עד שירדתי מהתפקיד ( בחודש האחרון 11/2015)
ומסיבות אישיות החלטתי לרדת מתפקיד הסגנות לאח מהשורה ואז הורידו לי את ההדרגה ל 12
השאלה 1. האם זה חוקי להוריד דרגות
2. מה עלי לעשות
חדש
21/12/2015 08:33
חדש 21/12/2015 08:33
שלום,
האם הגיוני שישלמו לי שכר של 19 שח
לילה בשינה?
חן
17/12/2015 16:29
חן 17/12/2015 16:29
שלום :)
אני עבדתי במקום מסויים במשך שנה וחודש.
אך באמצע השנה הזאת חודש אחד מתוכה לא עבדתי, ולא קיבלתי תלוש שכר.
בחודשים מצטברים כן עבדתי שנה.
השאלה אם אני זכאית לדמי הבראה
הרואת חשבון של החברה אמרה לי שלא :/
עורך דין
20/12/2015 11:15
עורך דין 20/12/2015 11:15
שלום חן

כנראה שרואת החשבון מטעה אותך. לפי החוק על המעסיק לשלם לך דמי הבראה - בהחלט.

בהצלחה
חן
21/12/2015 00:10
חן 21/12/2015 00:10
איך אני יכולה להוכיח לה שמגיע לי דמי הבראה?
אני לא מוצאת שום מסמך שמסביר
סאלי
20/12/2015 23:21
סאלי 20/12/2015 23:21
אני כיום עובדת בחברת קשישים וכיום הפסקתי את עבודתי עקב קושי בעבודה שמצריך ממני להתאמץ יתר על המידה
אני סובלת מפריצת דיסק + דליות ברגל שעברתי לכבוד זה ניתוח
אני כיום משתכרת מביטוח הלאומי ויש לי 60%נכות קבועה
האם אני יכולה כיום לפנות לרופא תעסוקתי כדי להחמיר את מצבי ולקבל אובדן כושר עבודה???
דניאל
20/12/2015 22:27
דניאל 20/12/2015 22:27
אני רוצה לתבוע על הלנת שכר את העסק הקודם שלי כיוון שהם הבטיחו (ויש לי הוכחות) שהם יעלו לי את המשכורת לשעה בשקל והעלימו חודשיים את ההסדר הזה.

בנוסף, יותר חמור, הם לא שלמו לי את ימי החופש שלי אחרי הפיטורין בטענה שהצ'ק פשוט נאבד. ואחרי שקיבלתי אותו סוף סוף וביקשתי פיצויים על הזמן הם שלמו לי את הצ'ק המקורי בטענה של :"מה.. אבל זה לא אשמתנו שזה נאבד בדרך... "

כמו ילדים קטנים ומפונקים. חסרי רגישות. (באיחור של 4 וחצי חודשים!!!) ועוד אחרי מכתבים ואיומים מצידי.
אז לא קיבלתי את הפיצויים על הימי חופש שהגיעו באיחור אדיר, מה שגרם לי לרצות לתבוע אותם על הכל ביחד.

האם אני יכול לעשות זאת לבד? ללא עורך דין? בבית דין לעבודה? כמה פיצויים לדרוש? האם אני יכול לדרוש גם עוגמת נפש על כל הטרטורים? כי באמת שהרסו לי את החיים.

תודה רבה! זה חשוב לי נורא
יוסף
20/12/2015 20:08
יוסף 20/12/2015 20:08
עבדתי ברכבת ישראל 8 חודשים כעובד קבלן בחוזה של עד 9 חודשים ונגמר החוזה ואני רוצה שוב פעם להכנס להיות שוב לרכבת ושוב פעם כעובד קבלן כמה זמן אני צריך לחכות בין לבין??
דניאל
20/12/2015 18:35
דניאל 20/12/2015 18:35
פוטרתי מעבודתי. משכורת אחרונה שולמה לי ויתכן כי פיצויים שוחררו מקופת הפנסיה (עדיין לא נבדק). המעסיק מבקש ממני עתה לחתום על טופס כי קיבלתי את כל המגיע לי ולא יהיו לי תביעות נוספות מכל סוג שהוא. האם זה חוקי בכלל לבקש זאת ממני?האם מחובתי לחתום? מציין כי היתה לי גם פציעה קלה במקום העבודה בעבר וקיבלתי רק ימי מחלה ספורים. תודה רבה