ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
שרונה
05/11/2017 21:40
שרונה 05/11/2017 21:40
ולא בחיפוש בגוגל... מצאתי, אבל כמה תשובות סותרות ואני חייב להבין את הזכויות שלי, אז פונה אליכם כאן בפורום בתקווה לקבל תשובה מפורטת וחד משמעית לעניין הבא:

אם אני מחליטה להתפטר לטובת גידול הילד ואני רוצה אחר כך ללכת לחתום בלשכת התעסוקה וצריכה להמתין 90 יום, האם אני יכול להתפטר עוד בתקופת שלושת החודשים הראשונים (שעליהם ביטוח לאומי שילם לי) כדי שתקופת ההמתנה תתחיל להיספר כבר מרגע ההתפטרות?

וגם - האם אצטרך לשלם לביטוח לאומי בתקופה הזאת (גם אם חלק ממנה הוא עדיין בחופשת הלידה שלי)?

אשמח לתשובות רק ממי שיודע/ת בוודאות
ורד
05/11/2017 21:38
ורד 05/11/2017 21:38
ערב טוב, התפטרתי היום לאחר 4 חודשים בחופשת לידה (סוכם מראש
כי אהיה חצי שנה) ויש לי כמה שאלות בנושא:

1. האם המעסיק היה אמור להפריש לקרן הפנסיה שלי בזמן חופשת הלידה? (לא נעשה...)

2. לפי כמה חודשים מחשבים את הפיצויים במידה ועבדתי במקום 14 חודשים לפני חופשת הלידה? (17.5 חודש כולל חופשת הלידה).

3. המשכורת כללה בתוכה שעות נוספות גלובלי מראש- האם נכלל בפיצויים?

4. המשכורת היתה בנוייה מעמלה משתנה כל חודש (מנהלת מכירות כך שעמלה חלק קבוע כמעט בשכר), כיצד נכנס לפיצויים?

5. אני אמורה בדצמבר לקבל דמי הבראה- לפי כמה חודשים יחושבו?

6. התפטרתי מכיוון ששעות העבודה היו לסירוגין בערב ולא התאפשרו עם הרצון לגדל את ביתי- אצטרך להמתין 90 יום על מנת לחתום דמי אבטלה?

מקווה שהשאלות היום ברורות, הלוואי ופה אמצא מענה
תודה רבה!
סילבי
05/11/2017 21:36
סילבי 05/11/2017 21:36
יש לי שאלה לגבי דיני עבודה.

פיטרו אותי מהעבודה 4.9 וקיבלתי שכר ב-4.10 עד היום לא נשלח לי תלוש שכר...

קיבלתי היום טלפון מהמעסיק חודש אחרי קבלת השכר שנעשתה טעות בשכר שלי ובעמלות מכירה שקיבלתי הם טוענים שנעשתה טעות בסך 700 שח וקיבלתי מעבר למה שהייתי אמורה לקבל.

דרשתי קודם שישלחו לי תלוש שכר למרות שאין לי דרך לבדוק זאת כי עמלות המכירה נמצאות אצלם...אבל חוץ מזה מותר להם לדרוש את הטעות שלהם?

במידה וכן איך ניתן לשלם זאת אני כבר לא עובדת שם?
סיגל
05/11/2017 21:16
סיגל 05/11/2017 21:16
קיבלתי היום זימון לשימוע על התייעלות החברה.
אני עובדת בחברה 3.5 חודשים והנני בחדש השישי להריון.
המעסיק הנוכחי ידע שאני בהריון לפני תחילת עבודתי וניתנה לו ההזדמנות לוותר על המועמדות שלי אך הוא בחר להעסיק אותי בכל זאת.
התפטרתי ממקום עבודה לאחר 4 שנים על מנת לעבור למעסיק הנוכחי כאשר יכולתי להישאר אצל המעסיק הקודם ולממש את כל הזכויות להן אני זכאית.
השימוע מתקיים בעוד יומיים, איך עלי להתנהל?
שרון
05/11/2017 20:43
שרון 05/11/2017 20:43
היי
אני עובד בשכר חודשי קבוע במשרת ניהול.
אני עובד 6 ימים בשבוע..
כל יום עבודה הוא 9 שעות מינימום ... לעיתים גם יותר.
חשוב לציין שאין לי הסכם עבודה עם המעסיק, רציתי לדעת האם על פי החוק מותר למעסיק לדרוש מעובד לעבוד גם בימי שישי במצב כזה?
תאיר
05/11/2017 18:43
תאיר 05/11/2017 18:43
שלום, רציתי לשאול האם רלוונטי להגיש תביעה במקרה כזה. בתור סטודנטית עבדתי בעבודת דיילות בחודש אוגוסט הוציאו לי תלוש והכל ואמרו לי להגיע לקחת את הצק מראשון לציון. העבודה התהלה בבאר שבע ובקיץ חזרתי כבר לצפון לחופשת הקיץץ. בגלל שלא היה באפשרותי לקחת את הצק ביקשתי שיפקידו לי אותו או ישלחו בדואר.. מאז לא ראיתי כסף למרות הבטחות חוזרות ונשנות ..( בפעם האחרונה שאלו שוב אם אני יכולה לקחת את הצק) למרות שהביטחו לי כבר לפני חודשיין שיפקידו לי תכסף.. האם זה נחשב הלנת שכר ואני יכולה לתבוע אותם?
סיגל
05/11/2017 17:41
סיגל 05/11/2017 17:41
צריכה את עזרתכם

אני עובדת באותו מקום עבודה כבר 11 חודשים , יש עובדת שכל הזמן הולכת למנהלת ואומרת דברים לרעתי, בעבר היא עשתה את זה לעובדות אחרות מבוגרות ממני שהצליחו להתמודד מולה והיא ירדה מהן, זה הגיע לרמה שבשיחה הבאה יעשו לי שימוע. החודש הורידו לי את המשמרות מ 5 6 בשבוע לאחת שתיים. 10 משמרות בחודש סהכ.

לפני חודש וחצי זומנתי לשיחה בטענה שלא פתחתי מספיק אופציות למשמרות כי ביקשתי יום חופש קבוע ושלא אקבל חודש הבא מספיק , אז נתתי הפעם את כל האופציות פתוחות (ולמרות זאת קיבלתי מעט) . החודש שוב זומנתי לשיחה ונאמר לי שקיבלתי מעט משמרות בגלל הדברים שנאמרו עלי.

יש לציין שהדברים שאני כביכול לא בסדר בהם אלו דברים ששאר העובדים עושים גם, אבל העובדת הזאת מתלוננת בעיקר עלי , מיום העבודה הראשון שלי זה ככה ואחרי כל משמרת איתה מזמנים אותי לשיחה. אם מפטרים אותי מגיע לי פיצויים? או לחכות עוד חודש שתהיה לי שנה? זה נחשב הרעה בתנאים שהורידו לי את המשמרות ? ואם כן איך ממשיכים עם זה הלאה?

ועוד שאלה. לא מופיע שיורד לי מס בתלוש, גם בחודשים שהמשכורת עברה את שכר מינימום. זה יכול להיות הגיוני? ומה עושים אם לא?
לילך
05/11/2017 17:28
לילך 05/11/2017 17:28
שלום רב,
סיימתי עבודתי לפני כחודש בערך אחרי תקופת עבודה של 8 חודשים .
במהלך תקופת עבודתי בחברה , הופיע בתלוש השכר שלי החלק של בהפרשה לפנסיה.
אתמול קיבלתי לביתי מכתב מחברת הביטוח הפנסיוני שלי , בו כתוב כי כבר כמה חודשים לא הופרשו כספים לביטוח המנהלים שלי , מהחברה בה עבדתי , וכי הקרן שלי עלולה להיפגע.

מה עליי לעשות ? כיתד אני יכולה לוודא כי הכספים המגיעים לי אכן יופקדו באופן מיידי ע״י החברה ?
האם מדובר בהלנת שכר ? האם אני יכולה / צריכ לתבוע אותם ?

תודה מראש על המענה.
מעיין
05/11/2017 17:26
מעיין 05/11/2017 17:26
היי,
התחלתי לעבוד במקום עבודה במשמרות, התחלתי בחמישי משמרת של 4 שעות, יום שישי משמרת של 4 שעות, מוצ"ש 5 וחצי שעות וראשון 4 שעות לאחר מכן עזבתי את מקום העבודה.

השאלה היא האם על השעות של מוצ"ש מגיע לי שכר של שבת (150%\200%) או שכר רגיל.

תודה רבה
טל
05/11/2017 17:24
טל 05/11/2017 17:24
בחוזה שבן זוגי צריך לחתום עליו בעבודה יש סעיף קנסות בסעיף זה רשום שבגין פרישה מעבודה לפני סוף שנת הלימודים ייקנס העובד ב7000 ש"ח. עכשיו מדובר על עובד שעתי שאיננו עובד במשרה מלאה. האם הסעיף חוקי ומותר להם לקנוס ככה משכורת של עובד? יש בנוסף טבלה המפרטת פיצויים נוספים (הגבוהים מערך שעת עבודה) למקום עבודה במקרה של איחורים \ חוסר לויאליות ואי הגשת דוחות . הייתכן הדבר ולמקום עבודה מותר להוריד שכר שעתי ?
נ.י
05/11/2017 17:19
נ.י 05/11/2017 17:19
שלום וערב טוב לעורכי הדין המכובדים ולכל העובדים בפורום של הפורטל.

אני עובד בחברת דלק דיי גדולה בארץ. במשמרת שבת קרה "טעות" ושובצתי הן בתחנת האם שלי והן בתחנה אחרת מחוץ לעירי..בזמן המשמרת רצו לשלוח אותי לתחנה מחוץ לעיר וסרבתי בטענה שהתבקש מימני לעבוד שם אך עניתי בשלילה ובסירוב והדבר לא הועלה בפניי לא בשיחת טלפון לא בהודעה והכי חמור שלא נכתב בסידור העבודה!! כל זאת במשך 13 ימים של שקט וללא ידיעתי בדבר שאני משובץ מחוץ לעיר ללא הסכמתי..
פשוט שיבצו אותי למרות הודעתי שאינני יכול להיות בתחנה מחוץ לעיר.

באותה משמרת היה חילופי מילים עם מנהל בדרג גבוה שבו "התחצפתי" ובלי לחשוב פעמיים אמר לי טלפונית לסגור משמרת וללכת הביתה.

1. האם הם צריכים לשלם לי על יום עבודה מלא למרות שעבדתי רק שעתיים מתוך משמרת של שמונה שעות?..אני מזכיר מדובר בשבת בצהריים.

2. האם זה חוקי לנסות ולכפות עליי לעזוב באמצע משמרת ולעבוד בתחנה אחרת מחוץ לעירי ללא כל הכנה והודעה מוקדמת למרות שסירבתי כבר לפני 13 יום כשנשאלתי והתבקשתי?

תודה מראש
סמדי
05/11/2017 17:18
סמדי 05/11/2017 17:18
למנהלת שלי סיפרתי שאני בהריון וביקשתי ממנה לשמור על סודיות כך מאחר ומדובר בתחילת הריון כעת הרופא המליץ לי על שמירת הריון לחודש והיא שלחה לי הודעה שלאור השמירה היא סיפרה לכל הצוות על ההריון למרות שביקשתי ממנה לא לספר כי זה רק תחילת ההריון לא תיכננתי להסתיר כל ההריון והיא לקחה לי את הזכות בלי לשאול אותי קודם או לעדכן אותי האם זה מותר לה ? ומה אפשר לעשות בנידון?
בתיה
05/11/2017 17:15
בתיה 05/11/2017 17:15
היי, אז התחלתי מקום עבודה חדש ב04.07 והייתה להם תקלה והמשכורת הראשונה לא עברה ב9 לאוגוסט כמקובל בחברה ויום לאחר מכן הם העבירו את המשכורת כמקדמה. עבר עוד חודש ואת המשכורת של אוגוסט קיבלתי בזמן אבל בתלוש עצמו כל שכר יולי רשום כמקדמה. מאחר וזה המקרה הם אמרו לי שאינם יכולים להוציא לי תלוש על יולי ואני ממש מודאגת, מצד אחד כתוב שתחילת העסקה היא ביולי מצד שני אין לי תלוש. מה הנקודות שאני צריכה לשים לב אליהם? ובנוסף, אני מתעקשת לקבל את התלוש והם אומרים שזה בלתי אפשרי כי הם כבר הוציאו דיווחים ואם הייתי פונה אליהם לפני אולי היה מה לעשות (פניתי אליהם רק לאחר קבלת תלוש אוגוסט עם המקדמה) מה אני יכולה לעשות בנידון?
צ.א
05/11/2017 17:14
צ.א 05/11/2017 17:14
היי יש לי התיעצות קלה,

בתחילת הקיץ פוטרתי מהעבודה (חשוב לציין כי מדובר בפנימייה כל שהיא) שלא בצדק הטענה הייתה שאני ממרידה את העובדים למרות שנאמר לי שמקצועית אני מצויינת (מיותר להגיד שזה מוקלט אצלי) עכשיו 2 שאלות עיקריות. האחת האם שווה לי להגיש תביעה? עבדתי שם פחות משנה.

שאלה שנייה הבן זוג שלי גם פוטר אחרי שביקשו ממנו להתפטר בטענה שלא רוצים שאני אגור בפנימייה... בגדול אין לי הוכחה אמיתית לזה שהוא עבד שנה. שווה לנסות להגיש תביעה?

בנוסף היה עניין מאוד גדול של העסקה לא חוקית מעל 14 שעות בלי לקבל תגמול.

זה העניין על קצה המזלג. הסיפור עוד מורכב מאוד... השאלה אם בכלל שווה לבדוק את המקרה אם מדובר בי שעבדתי 10 חודשים ובבן זוג שלי שעבד בדיוק שנה?
נועה
05/11/2017 17:12
נועה 05/11/2017 17:12
כמה זמן מראש הוא סביר לבקש חופשה ארוכה? יש לי כחצי שנה עד לסיום העבודה (ואז אני "מפוטרת" - הסכם ידוע מראש וחוקי, וזה בסדר וידוע מראש לכל הצדדים) ויש לי כ30 ימי חופש שאני רוצה לנצל את כולם ולא לפדות בתשלום.

אני לא רוצה "לדפוק" את מקום העבודה כך שיוכל להתארגן מראש לחופשה שלי, מצד שני מטעמים אישיים וקיבעון של אנשים, אוהבים לעשות לי בעיות עם לקיחת ימי החופש (ולכן גם צברתי כל כך הרבה). מהו זמן סביר וחוקי להודעה שמתאריך X עד תאריך Y אני בחופש 30 יום (כך שלא יוכלו להגיד לי שהבקשה שלי לא חוקית והם לא יכולים להתארגן "מעכשיו לעכשיו". אציין שאין בעיה של כוח אדם כרגע, אנחנו יותר אנשים מאי פעם על אותה כמות עבודה, אבל מטעמים היסטוריים ואישיים אוהבים לא לאשר ימי חופש).
אילן
05/11/2017 17:09
אילן 05/11/2017 17:09
היי, פוטרתי מהעבודה לפני שבוע וקצת, האם מגיעים לי פיצויים נוספים מעבר להפרשות המעסיק לקרן פיצויים?
ביררתי מול חברת הפנסיה והמעסיק הפקיד כסף אך לא פתח לי קרן פנסיה ולא קרן פיצויים, התקשרתי יחד איתו לחברה והפקידה שלחה לי טופס הצטרפות לקרן פנסיה שאני צריך למלא ושלוח ותוך 30 ימים פותחים קרן פנסיה ולאחר מכן המעסיק צריך להתקשר שוב ולהקצות את הכספים ולאחר מכן אוכל למשוך את הקרן פיצויים.

מעבר לשאלה בהתחלה יש לי עוד 2 שאלות:

1. איך יודעים מה גובה ההפרשות הקבוע בחוק לקרן פיצויים?
2. מה אפשר לעשות אם הוא לא הפריש כמו שצריך?
ורוניקה
05/11/2017 17:05
ורוניקה 05/11/2017 17:05
התפטרתי אחרי 4.5 שנים בגלל שינוי תנאי העסקה (מעבר גיאוגרפי).

התפטרתי ביום שלפני החופשה שלי (של חודש וחצי) ונתתי עוד שבועיים של הודעה מראש לאחר החזרה שלי. המעביד החליט שלא יהיה בי צורך אחרי החופשה ושחרר אותי באותו היום. לטענתו לא מגיעים לי ימי הודעה מראש מכיוון שאני לא אהיה נוכחת לתת חפיפה (בגלל החופש). האם זה הגיוני?

אשמח לתשובה
מעיין
05/11/2017 17:04
מעיין 05/11/2017 17:04
שלום,
אם תיקנתי את תיאום המס שלי, אני זכאית להחזר של הסכום שנוכה.
מי מחזיר לי את הכסף? המעביד או מס ההכנסה?
במס ההכנסה אמרו לי שהמעביד יוסיף לי את הסכום שנוכה למשכורת הבאה אבל המעביד טוען שאני מקבלת החזר מול מס הכנסה וזה לא דרכם.
מה נכון?
מה הזכויות שלי...
05/11/2017 16:58
מה הזכויות שלי אחרי העבודה בביביסטר 05/11/2017 16:58
שלום רציתי לדעת מה הזכויות שלי אחרי שעות העבודה (סיעת במעון) האם מותר לי לעשות לילדים שנמצאים איתי במעון ביביסטר מיחוץ לשעות העבודה שלי ואם המעון עצמו יכול לאסור עליי את זה
שרי
05/11/2017 16:56
שרי 05/11/2017 16:56
היי
אני עובדת בתקן סטודנט בעייריה כבר 5.5 חודשים התחתנתי לפני 5 חודשים וציינתי זאת מראש כתוצאה מכך ניגרמו שינויים בבריאותי מה שגרם להוצאת ימי מחלה מרובים העדרות הזאת החשידה את המנהלים מאוד ואף נזרקו הערות לא הולמות בהמשך הייתה רויזיה כלפי ומפה לשם
חלק מיחס חסר מוטיבציה שלי וחלק מהתנהגויות בלתי הולמות ומכובדות מצידם.

נעשה ניסיון לפטר אותי בשיחה זריזה ולא חוקית לאחר שראיתי שוועד העובדים והנציגים סתם משכו את הזמן הסתבר לי שכולם שם חברים וניסו לגונן על המנהל שלי עליתי לסגנית משאבי אנוש באותה טענה תחילה היא הקשיבה לי בריכוז ואז כשהיא הבינה שאני אני היא שינתה טון דרשתי אף על פי כן פגישה תוך רבע שעה וכך היה לא ידעו אותי כל אותו זמן שהוועד לא קשור למקרה מאחר ולא עברה שנה של העסקה.

מאחר וראיתי שאותה נציגה שוחחה איתנו בפלפון אישרתי שהיא תיהי בפגישה לצורך יעוץ והכוונה שלי שם בפועל יצא שהמנהל הסגנית שלו הסגנית של משאבי אנוש ונציגת הוועד כולם צעקו אליי אמרתי להם שהחוק במדינת ישראל אוסר על פיטורים ללא עילה ועילה של אישורי מחלה אינה חוקית ואז ניטען כי העילה היא העדרות וזילזול במערכת (נאמר לי כי אני גורמת לדירדור היחס של העובדים במקום מה ששקר מוחלט)

לאחר מכן הייתי כבר מותשת מהמאבק שלא התקדם לדבר והמנהל מיהר לקרוא לי בתום השיחה לחדר שלו שם ישבה אותה סגנית משאבי אנוש היא שאלה אותי מה אעשה כעת אמרתי לה שאני צריכה זמן לחשוב עם עצמי אולי אבטלה היא ענתה לי ; הייתי נותנת את אותה העיצה לבת שלי - תשמעי לי עדיף שאת תתפטרי מאשר שיפטרו אותך לא יהיה לך שום הפסד אני בעצמי הייתי נציגת וועד עובדים שאלתי אותה לגבי האבטלה והיא ענתה לי שאני אקבל כך או כך בפועל לאחר בדיקה הסתבר לי שרק פיטורים מאפשרים אבטלה שאלתי לגבי פיצויים ונאמר לי שאם אעשה 120 שעות (תקן סטודנט) איהיה זכאית לאחר מכן התברר לי שהכוונה הייתה לקופת גמל ב02.11.17 ניתן לי מכתב זימון לשימוע לאחר שסירבתי להתפטר המכתב היה מיועד לתאריך ה08.11.17 אני יודעת שהחוק דורש שבועיים בין זימון לפגישה ובין זימון לפיטורים לפיטורים עצמם ונוסף הזמון יוצא ביום של לימודים ואמרתי זאת מראש.

לדעת את זכויותי בנושא
אני
05/11/2017 14:50
אני 05/11/2017 14:50
שלום רב,

לכל עובד במשק מגיעים 18 ימי מחלה בשנה. האם 8 ימי המחלה של ילדים הם בנוסף לידי המחלה של ההורה?
דפנה
05/11/2017 12:55
דפנה 05/11/2017 12:55
שלום לכולם,

וותק- 6.5 שנים.

משכורת-שעתית שגדלה במהלך השנים.

היקף משרה- משתנה בהתאם לשעות באותו חודש.
הפרשה לקרן פיצויים - 6%
חתומה על סעיף 14.

התפטרות לצורך גידול הילד מיד בתום חופשת הלידה.

כמה שאלות:

1.האם מגיע פיצויים בנוסף למה שיש בקרן?

2.במידה וכן, איך מחשבים את גובה הפיצויים? האם מקבלים אותם לקרן או בצק לחשבון? האם המעסיק יכול לסרב להשלים את ההפרש?

3.האם בחישוב היקף המשרה לוקחים בחשבון שעות של חג ושעות של פדיון ימי חופש? (לדוגמא לשם חישוב דמי הבראה)

4. כיצד עושים חישוב יחסי של דמי ההבראה?

תודה מראש!
מיכל
05/11/2017 12:50
מיכל 05/11/2017 12:50
צריכה עזרה בנושא של הלנת שכר. הלינו לי שכר לפני 3 שנים למשך 3 חודשים ועד היום לא שילמו לי. הבנתי שעלי לפנות לבית דין לענייני עבודה בנושא. אשמח לשמוע מה עלי לדרוש. איך אני אמורה לחשב הלנת שכר, פיצויים, עוגמת נפש וכדומה. תודה רבה!
א.ר
05/11/2017 12:50
א.ר 05/11/2017 12:50
היי שאלה, עברתי תאונת דרכים שלא מוכרת כתאונת עבודה, חודש מחלה, קרתה לפני כשלושה חודשים ולא נעשה טיפול מול ביטוח לאומי כי המעסיק התעכב ואף סירב להחזיר את הטפסים והאישורים הנדרשים שנתבקש ממנו למלא. למיטב הבנתי צריכים להעביר את הטפסים לביטוח לאומי עד 90 יום לאחר התאונה. בשורה תחתונה, זה שהמעסיק לא החזיר לי את הטפסים מונע ממני לקבל משכורת ולהתנהל מול ביטוח לאומי, מה אני עושה במצב כזה?
שרה
05/11/2017 11:39
שרה 05/11/2017 11:39
שלום רב! מבקשת ייעוץ בדיני עבודה. לאחר 20 שנות עבודה, פוטרתי. המעביד רוצה לנכות מסכום הפיצויים סכום גבוה בתואנה ש ב3 שנים האחרונות לא הגעתי בזמן לעבודוה. חשוב לציין, נושא זה מעולם לא הועלה וגם לא קיבלתי התראה על מצב זה במהלך שנות עבודותי. חודשיים טרם תאריך סיום העבודה, פנה אלי המעביד בטענה שהוא רוצה להעביר אותי משכר קבוע גלובלי לשכר שעתי ומשלא הסכמתי, פוטרתי.

אשמח לייעוץ.

תודה ושבוע טוב
עורך דין
05/11/2017 12:27
עורך דין 05/11/2017 12:27
שלום שרה

הנושא שלך מצריך בדיקה מעמיקה על מנת לתת תשובה מדוייקת. צריך להבין למה ועבור מה מבקש המעסיק לנכות סכומים כלשהם משכרך, והאם היו טעויות בתלושי השכר שלך. מומלץ לפנות לבדיקה של יועץ מס או חשבת שכר, שיבדקו את התלושים שלך.

בהצלחה
דורון
02/11/2017 20:23
דורון 02/11/2017 20:23
שלום,

התחלתי לעבוד ב- 20.11.16. בכוונתי להתפטר. האם, כדי לקבל את מלוא זכויותי אני חייב להמתין עם מכתב ההתפטרות עד ה- 20.11.17 (כדי להשלים שנה) ?

בתודה מראש,

דורון
עורך דין
05/11/2017 10:58
עורך דין 05/11/2017 10:58
שלום דורון

כאשר אתה שואל לגבי מלוא הזכויות שלך, ניתן להניח כי אתה מדבר על זכויות של עובד במקרה של פיטורים ולא במקרה של הגשת מכתב התפטרות מטעמך וביוזמתך... אם אכן כך, הרי שאין למועד הגשת מכתב ההתפטרות יותר מדי משמעות שכן הזכויות של עובד שמתפטר שונות משל עובד מפוטר - אלא אם חוזה העבודה שלך קובע אחרת.

בהצלחה
רפאל
02/11/2017 19:02
רפאל 02/11/2017 19:02
אני עובד בחברה 9 חודשים,ולא הייתה לי קרן פנסיה,עכשיו אני אמור לקבל רטרואקטיבית 3 חודשים של פנסיה.האם אני אמור לשלם את ה 6% שלי על שלושת החודשים האלה במשכורת הבאה שלי?
עורך דין
05/11/2017 10:56
עורך דין 05/11/2017 10:56
שלום רפאל

כן, אלא שניתן לפנות אל המעסיק ולבקש ממנו לפרוס את התשלום שאתה צריך לשלם לתשלומים, על מנת ששכרך לא יפגע בצורה משמעותית בחודש אחד.

בהצלחה
עדן
02/11/2017 18:54
עדן 02/11/2017 18:54
במקרה שעובדים מקבלים החזר נסיעות על פי עלות חופשי חודשי ולא עבדו חודש מלא - האם ניתן לקזז את הימים החסרים באופן יחסי או יש חובה להחזר מלא?
תודה
עורך דין
05/11/2017 10:55
עורך דין 05/11/2017 10:55
שלום עדן

החוזה של המעסיק לשלם דמי נסיעות לעובדים חלה בימי עבודה בלבד.

בהצלחה
דוד
02/11/2017 14:40
דוד 02/11/2017 14:40
היי שלום ,
האם מעסיק יכול לעשות גמר חשבון בעת תאונת עבודה ?
עורך דין
05/11/2017 10:54
עורך דין 05/11/2017 10:54
שלום דוד

אם ימי המחלה שלך תמו ואתה עדיין בתקופת אי כושר, המעסיק יכול להחליט על פיטוריך בתנאים מסויימים ובכפוף להוראות החוק והפסיקה בנושא.

בהצלחה
חנה
02/11/2017 11:10
חנה 02/11/2017 11:10
שלום רב
אני עובדת באותו מקום כבר 7 שנים
המעסיק שלי שילם בטעות כל התקופה את ההפרשות שלו ושלי לפנסיה
השאלה האם הוא יכול לדרוש ממני להחזיר לו את החלק שהוא שילם
מדובר ב 20,000 שח
תודה
עורך דין
05/11/2017 10:53
עורך דין 05/11/2017 10:53
שלום חנה

אם חלה טעות בתשלומים ניתן לדרוש החזר כספי, בתוך פרק זמן הגיוני מגילוי הטעות. בכל מקרה, מאחר והמדובר לפי שאלתך בסכומי כסף ניכרים, מומלץ לבדוק את הנושא לעומק בטרם קבלת החלטות.

בהצלחה