פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 777
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

יוליה
14/07/2015 07:31
מבדיקה שערכתי נראה שהמעסיק לא מחויב בחוק לכתוב סיבת פיטורים במכתב, אם בכל זאת יחליט לעשות זאת, אני יכולה לדרוש שימחקו? אני לא מסכימה עם הסיבה שהופנתה כלפיי.
עורך דין
14/07/2015 14:13
שלום יוליה

השיקול האם לכתוב את סיבת הפיטורים או להשמיטה ממכתב הפיטורים הוא שיקול של המעסיק בלבד ולך אין כל דרך לכפות עליו את דעתך בעניין. מה שכן, לדבר ולבקש תמיד אפשר ואולי יסכים לכתוב מכתב פיטורים ללא נימוקים.

בהצלחה
רונן
14/07/2015 12:27
ברצוני להעסיק עובד
העובד ביקש לקבל מראש בכל חודש את הזכויות הסוציאליות שיהיה זכאי להם בתום העבודה
כמובן יחתום על כך
האם תוספות אלו יחשבו בסוף העסקה כחלק מהמשכורת בכל זאת?
שמרית
14/07/2015 12:27
היי אני עובדת כברמנית באולם כבר שנה וחצי בממוצע 10 משמרות בחודש והשכר הוא שכר יומי, בתלוש משכורת רשום לי שיש לי 6 ימי חופשה אך המעסיק טוען שמי שעובד לי שכר יומי לא זכאי לימי חופשה האם זה נכון כמו כן הוא לא מפריש לקופת גמל האם זה חוקי?
פנסיה
עינת
14/07/2015 12:20
שלום איך מחשבים תשלום פנסיה לעובד כאשר אני מעסיק
תודה
מיכל סיסו
14/07/2015 10:13
האם מנהל יכול לחייב אותי לבוא עם בגדיהעבדה לעבודה או שאני יכולה להחליף אותם לפני החשלפת הכרטיס
אהרון
14/07/2015 10:10
בעבר היתה מופקדת המשכורת בבנק כהפקדת משכורת . זו הפעם השניה שהמעסיק מחליט על דעת עצמו להפקיד את המשכורת כהפקדה רגילה דבר שגרם לביטול מסגרת האשראי שלי. אתמול דיברתי ושאלתי למה הם עושים את זה למרות שסיכמנו והתשובה שקיבלתי היא שככה זה מהיום והוא לא מוכן להפקיד כמשכורת . מיותר לציין לאיזה בלגן זה מכניס אותי עם הבנק . האם מותר לו לסרב להפקיד את המשכורת כמשכורת ומה עליי לעשות במקרה והוא לא חייב ?
ליאת
14/07/2015 08:51
בוקר טוב

המעסיק שלח אותי להדרכה במרכז כאשר אני גרה בצפון . זמן הנסיעה ברכבת + אוטובוסים ארך כמעט 3 שעות לכל כיוון. שלא לדרך על העלות (מעל 100₪).

מבחינתי זה ברור שהוא צריך להחזיר לי עלות כרטיסי נסיעה אך האם אני צריכה לקבל שכר גם על זמן הנסיעה או רק על זמן ההדרכה?

אני עובדת שעתית אם זה חשוב לצורך התשובה.
חגית
14/07/2015 08:23
בוקר טוב

מקווה שכאן בפורום אזכה לתשובות, אחרי שאלתי בפורום של אתר עובדים אחר ולא התייחסו אלי בכלל... אז בבה:

1. במידה ואני רוצה לא לעבוד בחודש בו אני אמורה ללדת (22/9), האם זה חוקי / האם אני יכולה לבקש מהמעסיק לצאת לחופש על חשבון ימי החופשה שנצברו לי והשאר לקחת ימי מחלה שמגיעים לי? הוא לא יוכל לפטר אותי? חברת כח אדם)

2. ב-10/8 אני בדיוק שנה במקום העבודה ולא ניצלתי ימי חופש בכלל.. אני עובדת לפי שעה / משרת סטודנט. כמה ימי חופשה ומחלה מגיעים לי? הסתכלתי בתלוש והמספרים שם לא הגיוניים. רשום יותר מידי אני חושבת.

3. במידה ואני עושה את זה ולוקחת חופש בחודש ספט׳ , דמי הלידה יחושבו לפי שלושת החודשים שקדמו לחודש בו אני אמורה ללדת, נכון? כלומר יוני- יולי- אוגוסט, ממוצע שלהם כפול 3?
תודה מראש!!
יוליה
14/07/2015 08:20
בדצמבר האחרון יצאתי לשמרית הריון,ילדתי במרץ ועכשיו נמצאת בהערכת חופשת הלידה (12 השבועות שמשלימים ל26 שבועות.)

למעשה בשנת 2015 לא עבדתי אפילו יום אחד,אבל הייתי בשמירת הריון.

האם אני זכאית להבראה בעבודה? ימי חופשה? יש לציין שאני לא עבדתי לפני הלידה וגם לא אעבוד אחרי החזרה משרה מלאה, אני עובדת 2/3 משרה. יש לי וותק של 4 שנים אצל המעסיק.

תודה רבה
אסתר
14/07/2015 08:19
בוקר טוב

אני בהיריון, ולפני כחודש הגשתי מועמדות לעבודה. בדיוק היום קיבלתי זימון לראיון באוגוסט, עד אז אהיה בשבוע 23.

(יש לציין שאני מחכה למכרז הזה כ- 8 חודשים, למרות שאני עובדת). האם יש מצב שלא יקבלו אותי לעבודה בשל ההיריון?
מורן
14/07/2015 07:39
התחלתי לעבוד בחברה לפני כארבע שנים ובתחילת העבודה קיבלתי הוצאות רכב. לפני שלוש שנים לערך, קיבלתי רכב חברה. כשנה-שנה וחצי לאחר קבלת הרכב( נתנו לכל העובדים שמחזיקים רכב מסמך בו מצויין כי אנחנו מעדיפים לקבל רכב ולא הוצאות רכב( עד פה תקין) . הבעיה היא שהכניסו בטופס סעיף שלא היה רשום בשום מקום אחר ולא חתמתי עליו עם קבלת הרכב, שהם רשאים לקחת את הרכב מעל חמישה ימים בהם אני לא בעבודה ( משמע יציאה לחופשה שלי או חמור מזה מבחינת העובדות יציאה לחופשת לידה). לפיהם, מי שרוצה להמשיך להחזיק ברכב צריך לחתום על הטופס.

האם זה חוקי? לגרום לי לחתום על הטופס אחרי שהרכב ברשותי מעל לשנה וחצי?
נטלי
14/07/2015 07:39
אדם מועסק כמאבטח דרך חברת קבלן (ונחשב גם כעבודה מועדפת). השכר השעתי עליו חתם בחוזה העבודה הוא 34.90 שח. לאחר תקופה בעקבות שינוי כלשהו בשכר המינימום במשק, התעדכן השכר השעתי ל 35.70 שח. כעת, החברה הקבלנית זכתה פעם נוספת במכרז והודיעה למאבטחים כי עליהם לחתום על חוזה עבודה חדש לפיו השכר השעתי הוא 34.30 שח וכן מחוייבים לתקופת עבודה נוספת, מעבר לתקופת הזמן שנקצבה בחוזה המקורי. האם זה חוקי? האם מדובר בהרעת תנאים? האם יש טיפים כיצד יכול חייל משוחרר להתמודד עם הסיטואציה לאור העובדה כי ההתנהלות היא מול מחלקה משפטית של חברה גדולה? תודה רבה מראש
סופיה
13/07/2015 15:23
צהריים טובים לכם

התפטרתי מהעבודה שלי שבוע שעבר לצורך טיפול בקטנה בת 4 חודשים, בעיקרון אני רוצה להתחיל לעבוד רק בספטמבר כשהיא תלך לגן, השאלה אם בכל זאת ללכת עכשיו ללשכת תעסוקה או לחכות עם זה? כי הבנתי שלשכת תעסוקה כל פעם יכולה להציע לי עבודות ואני חיבת לקבל אותן, נכון? ובכלל מה התהליך? אף פעם לא הייתי באבטלה...
עורך דין
14/07/2015 07:29
שלום סופיה

את יכולה לפנות אל לשכת התעסוקה לא דיחוי.

בהצלחה
אהרון
13/07/2015 16:30
אני עובד במכירות כל יום מ8:00 עד 17:00 . 9 שעות עבודה יומיות . בתלוש מופיע לי שאני עובד 8 שעות יומיות . לרוב אני לא מצליח לצאת להפסקה ואם אני אוכל אז זה תוך כדי עבודה . כשאני אוכל המעסיק מאיץ בי לסיים כי יש המון עבודה .האם זה חוקי ? ואם לא האם אני יכול לתבוע את השעות שנגזלות ממני ? כמה פעמים דיברתי על זה עם המעביד ואמר שזה לא יכול להיות ואמר שיבדוק למה רשום 8 במקום 9 אבל עד היום כמעט 8 שנים שלא קיבלתי תשובה
עורך דין
14/07/2015 07:29
שלום אהרון

אם המעסיק אינו מאפשר לך לצא להפסקה מסודרת ולעזוב את מקום העבודה במהלכה או לחילופין, אם אינך יוצא להפסקה המעסיק צריך לשלם לך שכר מלא עבור כל שעות עבודתך עבורו.

בהצלחה
חנה
13/07/2015 16:45
שלום וברכה,
הפנימיה אותה אני מנהלת עברה מעמותה אחת לעמותה אחרת בפברואר. בעמותה הראשונה עבדתי ב100% משרה במשכורת של 9000 שח, בעוד בעמותה החדשה מנהלות פנימיה עובדות ב50% משרה ומשכורת.
המעבר בין העמותות היה בפברואר 2015. בחוזה שנחתם בינתיים השאירו את שכרי כפי שהיה אך במקביל היו המון דיבורים באויר לגבי הפחתת השכר שלי- וצויין בפני כי באופן הדרגתי יורידו בשכרי. בתחילת יוני 2015 נודע לי באופן רשמי כי בספטמבר 2015 רוצים להוריד את שכרי ל75% משרה, כשבהמשך יורידו את השאר.
שאלתי היא-
אמנם בחודשים אלה לא הבעתי התנגדות אקטיבית לשינוי אך גם לא הסכמה. הרגשתי חסרת אונים לגבי המעבר ואף אחד לא שאל את דעתי.
עדיין לא חתמתי על חוזה חדש, ובחוזה שאני חתומה עליו יש לי 100% משרה ואין סעיף שמדבר על הורדה בשכר או תנאי כלשהו.
האם זה חוקי להוריד לי בשכר? האם יש מקום להתנגד כעת? מה תועיל לי ההתנגדות?
עורך דין
14/07/2015 07:27
שלום חנה

אין זה מקובל להוריד את היקף המשרה או לפגוע בשכר שלך ללא הסכמתך, שכן המדובר על הרעת תנאי עבודה מוחשית. את אינך מחוייבת לקבל את הרעת התנאים ולמעשה אם תסרבי לכך והמעסיק יתעקש, תוכלי להתפטר בדין מפוטר. אם המשרה חשובה לך ואינך רוצה לעזוב מומלץ לפנות לעורך דין כבר בשלב זה על מנת להתייעץ ולהבין כיצד מומלץ לפעול בניסיון לשמור על המשרה מבלי לפגוע בשכר או בהיקף המשרה, בהנחה והדבר אפשרי.

בהצלחה
יואל
13/07/2015 16:49
התראיינתי בעבודה לבנק והבנתי שבשלבים הבאים ישאלו אותי במבחני אמינות וקב״ט וכו׳ לגבי מצב כלכלי וחובות.
לצערי נקלעתי לחובות שהגיעו לתיקי הוצאה לפועל ואף לחייב מוגבל באמצעים דבר שקל לגלות ולא ניתן להסתיר...
האם אני מחוייב לספר על מצבי הכלכלי ויתכן ויפסלו אותי על כך?או שאני יכול לסרב לפרט מתוך חוק שוויון הזדמנויות וכדומה ...
עורך דין
14/07/2015 07:25
שלום יואל

ניתן להניח כי בתפקיד רגיש הנוגע להתעסקות עם כסף בסכומים גדולים שאלות אודות מצבך הכלכלי והסתבכות בחובות הנן שאלות לגיטימיות.

בהצלחה
גילה מאירס
13/07/2015 18:08
העוזרת מועסקת אצלי כשנה.
היא מגיעה פעמיים בחודש (לפעמים רק פעם) ומקבלת 250 ש"ח לכל ביקור.
אני משלמת לה ביטוח לאומי לפי הכנסתה בכל רבעון.
אני מעוניינת לדעת איזה סכום מגיע לה במקום ימי חופשה.
ואם אפשר תשובה מידית !
תודה גילה מאירס
עורך דין
14/07/2015 07:24
שלום גילה

עליך לחשב את היקף משרתה של העוזרת לפי מספר השעות שהיא עובדת עבורך וללא קשר לשכר. משרה מלאה הנה 186 שעות עבודה חודשיות. לפי חלקיות המשרה שלה תוכלי לחשב את מספר ימי החופשה שהיא אמורה לצבור וכן את דמי ההבראה המגיעים לה לפי חוק.

בהצלחה
רבקה
13/07/2015 18:10
שלום, עבדתי במקום עבודה כשנה ו-5 חודשים האם אני זכאית לדמי הבראה , ואם כן באיזה שלב המעביד אמור לשלם לי ? במשכורת האחרונה של ההודעה המוקדמת ?
עורך דין
14/07/2015 07:22
שלום רבקה

אם פוטרת או התפטרת מהעבודה המעסיק אמור לשלם לך דמי הבראה בעת גמר חשבון עבור כל תקופת עבודתך ובהנחה שלא קיבלת תשלום עבור דמי הבראה עד כה.

בהצלחה בדרכך החדשה
אנאל
13/07/2015 18:30
שלום לכולם, אשמח לתשובה...

התחלתי לעבוד בחברה מסויימת בראיון עבודה הוסבר לי שהמשכורת שלי בנויה מ-10% בונוסים מכמות המכירות שלי. ואם סכום הבונוסים לא עוברים את ה-25 ₪ לשעה הם משלימים ל 25₪.

מה שלא הוסבר לי שכל התנאים הסוציאלים מגולמים בתוך ה-10% זאת אומרת שאני משלמת לעצמי מהבונוסים חופשים פנסיה נסיעות הבראה וכו'...

חתמתי על טופס התחייבות ל-4 חודשים אך לא חתמתי על חוזה עבודה שמוסברים הסעיפים הנ״ל. עכשיו אחרי שהבנתי מנציגים שכך בנויה המשכרות אנני רוצה להמשיך שם אני עדיין בתהליך ההכשרה. והם מסרו לי בשיחה היום שאם אני בוחרת לא להמשיך אז הם לא ישלמו לי עבור השלושה שבועות של ההכשרה מאחר וחתמתי על טופס התחייבות.

שוב אני מציינת לא חתמתי על הסכם ההעסקה. אודה לכם על תשובתכם בנושא.
עורך דין
14/07/2015 07:21
שלום אנאל

על פניו המדובר על מבנה שכר שאינו חוקי בעליל ולכן המלצתי לפנות לקבלת ייעוץ משפטי על מנת לבחון את דרך הפעולה הטובה ביותר מבחינתך במקרה הנוכחי.

בהצלחה
סיון
13/07/2015 18:33
שלום,
לפני שנה וחצי בעלי ואני התקשרנו עם חברה ישראלית / קנדית המבטיחה עבודה בקנדה וליווי של עורך דין עד לקבלת אזרחות. כמובן בתשלום נכבד מאוד.

בעלי עמד בכל תנאי ההסכם והוציא רישיון נהיגה על סמיטריילר בעלות של 3600 דולר. אולם בעלי החברה שהתחייבו למציאת עבודה בתחום מסויים לא עמדו בהסכם ובסופו של דבר אחרי לחצים רבים וחודשים שבהם בעלי שהה בקנדה ללא הכנסה על תקן תייר, נמצאה לו עבודה אבל בתחום אחר.

עכשיו אנחנו לפני הגשת מסמכים לתושבות והעו"ד ובעלי החברה נעלמו מה שמחייב אותנו לעשות זאת עצמאית או לשלם שוב לעורך דין אחר.

האם יש כאן הפרת חוזה מצד החברה שמספקת לנו עילה לתביעה למרות שנמצאה עבודה בתחום שונה מהכתוב בחוזה?

ואם כן איפה אני תובעת בישראל או בקנדה?

מקווה שהצלחתי להעביר את התמונה הכללית אשמח לפרט יותר בפרטי.
תודה רבה
עורך דין
14/07/2015 07:20
שלום סיון

על פניו אכן מדובר בהפרת חוזה עבודה ואני ממליץ לך ולבעלך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני על מנת לבחון מה ניתן לעשות במקרה הנדון. קשה לתת חוות דעת בנושא מבלי לקרוא את החוזה ולקבל מכם פרטים נוספים.

בהצלחה
שיראל
13/07/2015 18:36
במקום העבודה שלי- מוקד שירות טלפוני המעסיק עד כה נתן לנו חצי שעה הפסקה על חשבונו- אתמול בישיבה שהתקיימה הודיע כי הוא מתכוון לקחת לנו כסף על חצי שעה של הפסקה מכיוון שלא מדובר בעבודת כפיים.

האם הדבר חוקי? והאם זה נחשב הרעה בתנאים?

תודה מראש
עורך דין
14/07/2015 07:19
שלום שיראל

יש לבחון את חוזה העבודה שלך שכן על פניו שינוי תנאים מיטיבים עם העובד באופן חד צדדי עשוי להתפרש כהרעת תנאי עבודה. אם זאת, התשובה צריכה להנתן רק לאחר בחינת חוזה העבודה שעליו את חתומה.

בהצלחה
יפעת
13/07/2015 20:05
המעביד שלי מכר את העסק האם המעביד החדש צריך לשמור לי על הותק?
עורך דין
14/07/2015 07:18
שלום יפעת

בהנחה שהמעסיק הראשון לא פיטר אותך ושילם את מלוא הסכומים שצריכים לשלם לעובד מפוטר, ואת ממשיכה לעבוד באותו מקום עבודה עבור מעסיק חדש שנכנס בנעליו הוותק שלך נשמר ורצף הזכויות אינו נפגע.

בהצלחה
התפטרות
דורית
13/07/2015 20:58
אני עובדת אצל קבלן פרטי בסוג כזה של עבודה שבחודשים יולי אוגוסט מורידים לכל העובדים את המשכורת החודשים ב50%.זה גם רשום בחוזה. השנה הם נתנו לנו 2 אופציות לגבי יולי אוגוסט: או שישלמו לנו 50% פחות או שיוציאו אותנו לחופשה ללא תשלום ואז נדרוש אבטלה בחודשים אלה. אני בחרתי באופציה השניה יש בידי את המכתב מהמעסיק שאני בחל"ת . והיום החלטתי גם להתפטר לאחר 5 שנים.טרם שלחתי מכתב התפטרות למעביד.
האם זה חוקי מבחינת המעביד להוציא אותי לחלת למרות שזה לא כתוב בחוזה ?
האם כשיש בידי את האישור שאני בחל"ת אני עדיין אמורה לתת התראה מוקדמת להתפטרות , ז"א חודש התראה מראש?
תודה
תודה
עורך דין
14/07/2015 07:17
שלום דורית

כל עוד העסיק מציב בפניך 2 אפשרויות ואת בוחרת באחת מהן, אין סיבה לבוא בטענות. ולגבי התפטרות, את צריכה לתת הודעה מוקדמת לפי חוק בכל מקרה שבו תחליטי להתפטר.

בהצלחה
רובי
13/07/2015 21:13
אני עובד בחברת אבטחה. כשביקשתי מהבוס שלי לצלם לי את החוזה שלי עם החברה הוא אמר שהם לא עושים את זה לאף אחד ושאף עובד לא מקבל העתק של החוזה- רק דף מוכן של תנאים סוציאליים.

הם נתנו לי לראות את החוזה רק פעם אית לפני שחתמתי. האם זה משהו כנגד החוק למנוע ממך לקבל עותק או שזה בגלל שזו חברת אבטחה הם רשאיים לעשות זאת? זה נשמע לי מגוחך (גם אם זה חוקי) שלא נותנים לי לראות את החוזה שלי שוב ואני שוקל להתפטר
עורך דין
14/07/2015 07:15
שלום רובי

אני מציע לך לפנות בכתב אל המעסיק ולבקש לקבל עותק חתום של חוזה העבודה שלך - החוק מחייב את המעסיק להעביר לך עותק זה ואם יסרב הוא עלול למצוא את עצמו בבעיה חוקית וחשוף לתביעה משפטית.

בהצלחה
גלית
13/07/2015 21:37
שלום,

מחפשת תקדים על מקרה של בונוס קבוע במשכורות שלפיו חייב להחשיבו בחישוב של פיצויי פיטורין.. מדובר בבונוס קבוע מתחילת ההעסקה. ללא תנאי בתפוקה או כל תנאי אחר. זמן ההעסקה כ-9 שנים.

תודה
עורך דין
14/07/2015 07:14
שלום גלית

את יכולה לחפש בכל מאגר משפטי דוגמאת נבו פסקי דין כאמור, שכן ישנה פסיקה ענפה בנושא ולא יקשה למצוא פסקי דין התומכים בנושא. כמובן שאם לא תמצאי תוכלי לפנות לכל משרד עורכי דין העוסק בתחום ולבקש מהם לבצע עבורך את העבודה בתמורה לתשלום מינימאלי.

בהצלחה
דורית
13/07/2015 21:38
אני סטודנטית ועובדת במקום עבודה מסוים כבר כ7 שנים, ב-3 שנים האחרונות במשרת סטודנט. אנחנו מקבלים כל 1/8 דמי הבראה, כרגע אחוז המשרה שלי הם 30%- יום וחצי בשבוע.

בשנה הראשונה והשנייה ללימודים באמת הגעתי בממוצע יומיים בשבוע אבל השנה הגעתי הרבה מאוד ואני מאמינה שבניכוי חופשת בחינות זה יוצא בערך 50-60 אחוז משרה.

מבירור שעשיתי מגיע לי דמי הבראה לפי אחוז המשרה שאני מוגדרת - 30 אחוז מדמי ההבראה השנתיים עפ"י הנתונים שלי. השאלה שלי היא בעצם אם יש מה לעשות כי כפי שציינתי הגעתי הרבה יותר ויהיה פער בין מה שאקבל למה שאני מרגישה שמגיע לי בפועל.

אם הייתי יודעת שיש השלכות לכך הייתי מתעקשת שיעדכנו את אחוז המשרה אך החשבת אמרה שאין משמעות לאחוזים כי זה או שאהיה מוגדרת 100%, אגיע פחות ואז ירד לי כסף, או שאהיה מוגדרת 30%, אגיע יותר ואקבל שעות עודפות. היא אמרה שכך או כך המשכורת החודשית תצא אותו הדבר. מקוה שהשאלה שלי ברורה - יש מה לעשות?
עורך דין
14/07/2015 07:13
שלום דורית

דמי ההבראה צריכים להיות מחושבים לפי היקף המשרה שלך בפועל. זאת אומרת שאם עבדת לצורך העניין 50% משרה בשנה מסויימת באותה שנה תקבלי 50% מדמי ההבראה הקבועים בחוק וכך תשלום דמי ההבראה אמור להשתנות בהתאם להיקף המשרה בפועל ולאו דווקא לפי מה שכתוב בחוזה - אם היקף המשרה שונה בפועל.

בהצלחה
גלית
13/07/2015 21:41
יש לי שאלה בעניין הסכם מייסדים טרם הקמה פורמלית של חברה בע"מ. אודה לקבלת התייחסות.

מדובר בהסכם בין 4 שותפים שרוצים להקים חברת סטארטאפ. אחד השותפים שהשקיע במיזם מספר חדשים, נמצא כלא מתאים ולא רלבנטי למייזם ויתר השותפים רוצים להיפרד ממנו.

עוד לא נרשמה חברה ואין לחברה נכסים למעט המוצר שנמצא בשלבי פיתוח. השותף שרוצים להיפרד ממנו לא עסק בפיתוח. בהסכם אין התייחסות למנגנון היפרדות. מה חל במקרה זה?
עורך דין
14/07/2015 07:11
שלום גלית

הסכם שותפים שאינו כולל מנגנון הפרדות כנראה לא נכתב על ידי עורך דין וזאת התוצאה...למעשה, הפרדות או מנגנון ליישוב סכסוכים בין השותפים הנם חלק חשוב בכל הסכם שותפים והנה אתם למדים את חשיבותו. מומלץ לפנות לעורך דין או גישור באמצעות עורך דין על מנת לפתור את הבעיה.

בהצלחה
תהילה כהנוב
13/07/2015 23:00
עבדתי שבמקום עבודה פרטי במשך חודשיים וחצי והתפטרתי מסיבות אישיות ויחסה מחפיר של המעבידה. כעת מגיע לי שכר על שבועיים ימים כאשר מראש סוכם עם המעסיקה שתעביר את השיק לעובד אחר אשר גר קרוב למקום מגוריי.כעת היא מתקשרת ומודיעה לי שהיא אינה מתכוונת להעביר באמצעותו את השיק ושאבוא בעצמי לקחת את השיק ולחתום לה שלא יהיו לי תביעות .האם חלה חובה מסוימת בחוק שעליי לחתום לה שקיבלתי את השיק?
עורך דין
14/07/2015 07:09
בוקר טוב תהילה

לא ניתן לחייב אותך לחתום על מסמך כלשהו כתנאי לתשלום שכר עבודה. חייבים לשלם את שכרך במועד. מאידך, יתכן ושווה לקבל את השכר ולחתום על המסמך כי בכל מקרה, אם לא תקבלי את כל אשר מגיע לך ותחתמי על המסמך, עדיין תוכלי לתבוע את החסר ולמרות החתימה.

בהצלחה
רוני גל
13/07/2015 23:37
האם המעביד רשאי להכיל את התשלום עבור ימי חופש ודמי הבראה כחלק משכר שעתי גלובלי ,או שעליו להוסיף את הסכומים המגיעים עבור המרכיבים הנ"ל למשכורת?
עורך דין
14/07/2015 07:07
שלום רוני

את דמי ההבראה ניתן לכלול בשכר העובד בעוד שאת דמי החופשה לא ניתן לכלול בשכר שכן זה נוגד את ההגיון שמאחורי החוק.

בהצלחה
ליאור
14/07/2015 02:38
אני עובד במשך כחודש בקיוסק משמרת של שבע שעות ליליות ואני רוצה להתפטר אני יכול להתפטר כפי החוק אני פשוט קם והולך?או שאני צריך להביא לבוס זמן למצוא עובד ?ואם כן כמה זמן?ואם הוא לא מצא מחליף הוא יכול לחייב אותי?
עורך דין
14/07/2015 07:05
שלום ליאור

לפי החוק לאחר חודש עבודה אתה צריך לתת יום הודעה מוקדמת שאחרת המעסיק יוכל לנכות משכרך שכר עבודה של יום שלם.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ