פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 747
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

רחל לנדאו
23/08/2015 17:07
אני מעסיקה עובדת בהיקף 10 ש"ש כבר ארבע שנים. האם אני אמורה לשלם לה גם דמי הבראה וגם חופשה שנתית?
ביחס לדמי פנסיה: אני נותנת לעובדת את הסכום כדי שהיא תפקיד בקרן הפנסיה שלה. האם 17.5% כולל גם את פיצויי הפיטורין, אם מישהי מאתנו תחליט להפסיק העבודה שלה אצלי?
עורך דין
24/08/2015 10:36
שלום רחל

כמובן שלעובדת זכות מלאה לקבל ימי חופשה, ימי מחלה ודמי הבראה - הכל בהתאם לחלקיות המשרה שלה. לגבי הפרשות לפנסיה לפי חוק - אני ממליץ לך לפנות לחשבת שכר או עורך דין על מנת שיערכו עבורך תחשיב מדוייק וכמו כן, חשוב להחתים את העובדת על חוזה עבודה מסודר בהקדם האפשרי.

בהצלחה
שירי
23/08/2015 16:45
שאלה לגבי עובדת שהתפטרה. נשלחה אליה משכורתה האחרונה באמצעות הדואר אך לצערי לא נרשם מספר השיק בספח מתוך זריזות וחוסר תשומת לב. העובדת פתחה בתביעה בבית דין לדיני עבודה על כך שמשכורתה האחרונה לא שולמה לה ועוד הוסיפה פיצויים ומה לא. בכתב ההגנה ציינו כי שלחנו לה שיק באמצעות הדואר אך אין לדעת האם היא קיבלה אותו ומחזיקה אותו בתקווה לקבל תשלום כפול או שמא אכן לא קיבלה אותו. אין דרך לבטלו כי אין לנו את הפרטים שלו. ביהמ"ש הזמין אותנו לדיון גישור בחודש נובמבר. הייתי שמחה לפתור את זה בינתיים כי כל מה שייעשה בדיון גישור ניתן גם לעשות עכשיו. השאלה הנשאלת היא מבחינה פרקטית - מה ניתן לעשות בעניין השיק העלום?
עורך דין
24/08/2015 10:31
שלום שירי

השיק נעלם, זאת לבטח אינה בעי השל העובדת המסכנה שלא קיבלה שכר במועד או בכלל. החובה שלך היא לשלם את השכר בפועל עד לתאריך הקבוע בחוק. התביעה הוגשה ובצדק ולכן הייתי מציע לך להגיע לפשרה במסגרת הליך גישור ולא לחכות לדיון בבית הדין לעבודה - שם זה כנראה יעלה לך יותר כסף...

בהצלחה
טלי
23/08/2015 16:43
היי,

האם הודעה מוקדמת צריכה להיות במהלך ה-9 חודשים לאחר הלידה, הכוונה אם אני מודיעה למעביד שבועיים או שבוע לפניי שהילדה תהיה בת 9 חודשים וצריכה לתת הודעה של חודש, בעייתי? יש סיכוי לא לקבל את הפיצויים במצב כזה.

אם אני מתפטרת ויש לי ימי חופשה ומחלה שלא ניצלתי - משלמים לי אותם?

תודה.
עורך דין
24/08/2015 10:30
שלום טלי

פשוט וקל, על מנת שלא לאבד את הזכאות להתפטר לצורך טיפול בילד בדין מפוטרת, עליך להגיש למעסיק את מכתב ההתפטרות שלך בטרם ימלאו לילד 9 חודשים. זה המעוד הקבוע שלאחריו הזכות אובדת ולא ניתן להשיבה.

בהצלחה
מורן
23/08/2015 16:42
היי,

יש לי שאלה בקשר לרכב חברה.

אני עובדת בחברה עירונית ויש לי רכב חברה (כל חודש משלמת שווי למס על הרכב).

היום מנכ״ל החברה הודיע לי שיש לי 2 אופציות:

1. להחזיר את האוטו לחברה בתקופת חופשת הלידה.

2. להשתתף ב- 50% מהוצאות הדלק. הוא הסביר לי כי הרכב הוא רכב שנועד לצרכי עבודה ולא לעניינים אישיים.
האם זה נכון? הוא יכול לקחת ממני כשאני חוזרת אחרי חופשת הלידה 50% מהוצאות הדלק?

אני בשבוע 39 ואין לי ולבעלי עוד רכב.
עורך דין
24/08/2015 10:28
שלום מורן

אין כל בעיה עם שתי הדרישות / הצעות של המעסיק, כל עוד חוזה העבודה שלך אינו מציין אחרת. רכב חברה שייך לחברה ואמור לשמש את העובדים לצרכי עבודה ולא במהלך חופשת לידה לדוגמא. הדרישות מקובלות מאד, עדיין, מוטב לנהל משא ומתן מול המעסיק שכן לאור הצעותיו, נראה ונקרא כאילו יש עם מי ועל מה לדבר.

בהצלחה
חגית
23/08/2015 15:47
היי,
אני עובדת בחברה מסויימת, ועברתי מסניף אחד, לאחר- בעקבות הבטחה לשיפור תנאים (לפני שהסכמתי לעבור דובר על שיפור השכר ונקבו בסכום מסויים) סוג של הסכם בע״פ. היה להם ממש דחוף שאעבור מהר, ועל כן החוזה לא היה מוכן כשעברתי. נכון לעכשיו, אני כבר חודש שני פה, ועדיין לא החילו לי את השכר שהובטח.

האם לפי חוק אני יכולה לדרוש שישלמו לי רטרואקטיבית על תקופת העבודה כאן?
עורך דין
24/08/2015 10:16
שלום חגית

מאחר והסיכום היה בעל פה, עליך להעלות את הכל על הכתב ולשלוח מכתב מפורט למעסיק, בו עליך לפרט מה בדיוק הובטח לך כתנאי לעמבר סניף, עם מי דיברת בנושא ומתי. כמו כן בקשי לממש את ההבטחות שניתנו לך. שילחי את המכתב עם אישור קבלה למעסיק והמתיני לתשובה. באם התנאים לא ישופרו כפי שהובטח לך פני לקבלת ייעוץ משפטי באמצעות עורך דין מטעמך על מנת לשקול את המשך צעדיך.

בהצלחה
נסטיה
23/08/2015 15:45
אני עובדת במפעל פרטי ואין להם דבר כזה הסכם עבודה (העם לפי החוק זה צריך להיות?!) והם מכניסים מכונות עבודה ולא מעלים שכר. מה אפשר לעשות בנושא הזה כי זה יותר עבודה ואני עובדת על שכר מינימום וזה עבודה פיזית כמו להרים לסגור להביא מהמחסן להוציא מהמחסן או כל עבודה שגבר צריך לעשות ואין לנו את הדבר הזה...
תודה מראש
עורך דין
24/08/2015 10:14
שלום נסטיה

אין חוק שקובע כי המעסיק צריך לתת לך או לכל עובדת אחרת העלאה בשכר כי העבודה קשה, כמו שאין שום חוק שכופה עליך להשאר ולעבוד במקום שבו נותנים לך משימות קשות לביצוע ולא משלמים שכר הולם. מאידך, אם תוכלי להוכיח כי גברים המבצעים את אותו תפקיד כמוך ובעלי אותו ותק בעבודה מרוויחים יותר כסף, יתכן ותהיה לך עילה לתביעה בגין אפליה אסורה.

בהצלחה
חכימי אבי
23/08/2015 19:05
אני עובד בתחום הסיעוד, משמרות העבודה מסודרות חודש מראש ובשוע שהגעתי לעבודה הייתי צריך לעבוד רביעי עד ראשון( העבודה כולל ליווי צמוד 24 שעות כולל לינה) והבחור אצלו עבדתי החליט שהוא רוצה להביא את העובד הזר שעובד ביחד איתי לעבודה בשישי שבת במקומי ולכן שלח אותי הביתה לאחר שכבר הגעתי למשמרת הרשומה לי ושהייתה ידועה מראש,
האם מגיע לי תשלום בגין אובדן ימי העבודה הללו?
בנוסף הוא ביטל לי את המשמרות של השבוע שלאחריו (שלישי רביעי) וטען כי הוא לא רוצה להעסיק אותי אלא רק את העובד הזה
חכימי אבי
23/08/2015 19:55
לא יודע אם חשוב לציין זאת אך הוא שלח אותי הביתה כי העובד הזר שלו עולה לו פחות ממני ובמילים מפורשות אמר לי : "יום עבודה שלך בשבת עולה לי פחות משישי שבת שהוא איתי ולכן אני לא רוצה שתעבוד שישי שבת" ולכן הוא שלח אותי הביתה לפני שסיימתי את המשמרת שהייתה אמורה להיות רביעי עד ראשון בבוקר( והוא ידע את זה מראש כן?)
נאוה
20/08/2015 17:58
היתה לי מנקה 6 שנים פעמיים בחודש כל פעם 6 שעות. לפני חודש הודיעה שהיא לא תעבוד יותר בניקיון בתים כי יש לה בעיות בריאות אך כן תנקה משרדים. בשנים אלה לא ביקשה ולא קיבלה הבראה או כל הטבה אחרת. לפני מספר ימים התקשרו בשמה וביקשו את כל מה שמגיעה לה.
1. היא עזבה בפתאומיות בלי לתת לי זמן למצוא מחליפה.
2. 6 שנים היא ידעה כנראה שזכאית לכספים אך לא ביקשה, לדעתי כי ידעה שאין ביכולתי לתת ומטעמי נוחות שתקה.
3. בהתחשב בסעיף 1 מה החוק מחייב אותי לתת היום, ואשמח לדעת כמה לפי 12 שעות בחודש.
תודה מראש
נאוה
עורך דין
23/08/2015 17:56
שלום נאוה

במצב הדברים ועל מנת להמנע מתביעה, פני בהקדם להתייעצות עם עורך דין שינחה אותך כיצד לפעול על מנת להקטין נזקים. לעובדת יש זכויות ומחובתך היה לממש אותן לאורך שנות העסקתה... אל תמתיני לתביעה. פני לקבלת ייועץ משפטי בהקדם.

בהצלחה
דנה
23/08/2015 13:38
אם אני עובדת כל יום 9 שעות ושישי פעם בחודש 5 שעות.
ואני לא יוצאת להפסקות בכלל, אלא אוכלת תוך כדי עבודה.
האם מותר למעסיק להוריד לי חצי שעה כל יום על ההפסקה שאני אמורה לקחת?
עורך דין
23/08/2015 17:53
שלום דנה

אם המעסיק לא מתיר לך לצאת להפסקה הרי שהוא צריך לשלם עבורה. מאידך, אם את יכולה לעזוב את מקום העבודה ולצאת החוצה בזמן ההפסקה הרי שההפסקה הנה על חשבונך ולא על חשבון המעסיק.

בהצלחה
בני
23/08/2015 13:10
1) אשה עובדת במקום עבודה 28 שנים, בסוף שנה זו ימלאו לה 62 שנים.
2) האם זכותה להמשיך לעבוד? ועד איזה גיל?. ואם כן,האם תוכל לפרוש בכל גיל בין 62 ל 67.
3) האם היא צריכה לכתוב למנהל , ואם כן מה הנוסח המקובל.
ממתין לתשובתכם בהקדם. תודה על עזרתכם.

שלחתי כבר הודעה זו ב 20/8 בשעה 08:30 ועדיין לא קבלתי מענה.
עורך דין
23/08/2015 17:31
שלום בני

אכן, אשתך יכולה לבחור אם להמשיך לעבוד ואז תוכל להחלי טמתי לפרוש כפי שציינת. רצוי להודיע למעסיק על כוונתה להמשיך לעבוד למרות שזוהי זכותה המלאה.

בהצלחה
פיטורים
שולה יבגי
23/08/2015 11:52
שלום רב, אני ובדת למעלה משנה, בימים אלה אני מסיימת את חופשת הלידה שלי אך בשל זה שילדי יונק והוא הבכור אני לא מרגישה מוכנה לחזור ורוצה להתפטר.
האם אני זכאים לדמי אבטלה מביטוח לאומי אם אני מתפטרת?
עורך דין
23/08/2015 17:29
שלום שולה

את יכולה לתהפטר לצורך טיפול בילד בטשם הוא יגיע לגיל 9 חודשים, ואז תוכלי לקבל את מלוא הזכויות של עובדת שפוטרה. כמו כן, תוכלי לקבל דמי אבטלה לאחר המתנה של 90 יום אלא שניתן לקצר תקופה זאת באמצעות פניה מנומקת בכתב למוסד לביטוח לאומי.

בהצלחה
הלנת שכר
23/08/2015 11:49
היי שמי מיטל עבדתי בחברה מסויימת כרגע לא אומר את שמה עבדתי בחודשים 6/15 ו 7/15 פוטרתי ביום 12/7/15 ועד היום לא שולם לי משכורת 7/15 המשכורת שסוכם בתחילת עבודתי עם המע סיקה היה 6000 נטו . רציתי לשאול כמה הלנת שכר היא צריכה לשלם לי מ - 10/8 ועד היום 23/8
עורך דין
23/08/2015 17:28
שלום לך

גם כאן באתר יש מחשבון הלנת שכר שיכול לתת לך הערכה לגבי הסכום שתצטרכי לקבל בגין הלנת שכר. פני בכתב אל המעסיקה ודירשי לקבל את שכרך באופן מיידי. היה ולא תקבלי את השכר תוך ימים ספורים תוכלי לפנות לבית הדין לעבודה לצורך הגשת תביעה לתשלום שכר.

בהצלחה
רון
23/08/2015 11:42
היי,
אני נעדרתי מהעבודה מתחילת חודש אוגוסט.
כרגע אני עדיין במחלה. מתי עליי לספק למעסיק את אישורי המחלה לפני מתן משכורת?
מחיפוש שביצעתי קיבלתי 2 סתירות שונות:
1. כ-10 ימים לפני מתן משכורת - שזה יוצא ב-1 לחודש.
2. 3 ימים לאחר הודעה על מחלה - שזה יוצא 3 ימים אחרי שהודעת על מחלה.

אשמח לתשובה.
עורך דין
23/08/2015 17:27
שלום רון

עליך להודיע על המחלה תוך 3 ימים מיום ההיעדרות הראשון מפאת מחלה. את האישור אתה יכול להעביר למעסיק גם בכל שלב מאוחר יותר. כמובן שאם אתה רוצה לקבל שכר בהתאם לימי המחלה, דאג להעביר את האישור לפני סוף החודש.

החלמה מהירה
יפעת
23/08/2015 09:23
בוקר טוב,

שאלה בענייני תשלום הבראה. במקום העבודה שלי, נהוג לשלם את ההבראה בחודש אוגוסט. התחלתי לעבוד בתחילת חודש דצמבר 2014. עד כמה שידוע לי, דמי ההבראה חייבים להיות משולמים בשנת המס כאשר עובד מגיע לותק של שנה. האם המעסיק צריך לשלם לי את ההבראה במשכורת של דצמבר 2015, או שיכול לשלם לי באוגוסט 2016?
עורך דין
23/08/2015 17:24
שלום יפעת

מאחר והתחלת לעבוד לפני 8 וחצי חודשים אינך זכאית לקבל דמי הבראה לפי החוק. רק לעובדים בעלי ותק של שנה לפחות מגיע לקבל דמי הבראה בהתאם לחוק.

בהצלחה
גלי
23/08/2015 09:22
בוקר טוב

זה חוקי שהתחלתי היום לעבוד במקום העבודה החדש שלי ונאמר לי שאני לא אקבל ב-10.9 את המשכורת של אוגוסט אלא אקבל אותה ב-10.10 בגלל שהיום סוגרים משכורות?
זאת לא עבירה של הלנת שכר?
עורך דין
23/08/2015 17:23
שלום גלי

על פניו זה לא חוקי ולא עומד בקנה אחד עם דרישות החוק - המדובר על הלנת שכר.

בהצלחה
עידן
22/08/2015 20:12
האם מותר למעסיק לדרוש חזרה מיילים שהדפסתי מתיבת המייל שלי שיש בהם כדי להוכיח על התנהלות בחוסר תום לב כלפיי?
פוטרתי בטענה של חוסר מקצועיות כאשר המילים מראים לגמרי אחרת
עורך דין
23/08/2015 08:30
שלום עידן

כמובן שניתן לדרוש רק אינך חייב להסכים לדרישה, לא כל שכן אם פוטרת מהעבודה...

בהצלחה
עידן
23/08/2015 15:29
תודה
המעסיק מבקש שאחתום בטופס השחרור על סעיף שבו אני מחויב להחזיר כל חומר שמצוי בידי כולל העתקיו אם אני חותם האם זה אומר שזה כולל המיילים שמצויים בידי? כמו כן מבקש שאחתום על אפשרות של המעסיק להיכנס לתיבת המייל שלי מבלי שתהיה לי טענה בהקשר של חוק הגנת הפרטיות, מה זה אומר? האם מחויב לחתום על זה?
עוז
21/08/2015 11:14
שלום, אני עובד המלצר ברשת מסויימת. רציתי לשאול כמה שאלות לדברים שנראים לי לא הגיוניים.
1) שכר יכול להתבסס רק על טיפים? אנחנו עוברים את השכר של 25 ש"ח לשעה ואם אנחנו לא מגיעים למינימום אז משלימים לנו. (אם זה משנה אנחנו מקבלים תלוש שכר)
2) תחילת משמרת: יש לנו סידור עבודה אבל אם אתה לא מתחיל ראשון או שני במשמרת מסויימת אז השעה שרשומה הופכת להיות שעה משוערת. כלומר, אנחנו צריכים להתקשר ולברר אם להגיע בזמן או יותר נכון "יש צורך בעוד מלצר עכשיו?"
אם לא אז אתה מחכה בבית עד שהתקשרו אליך. או שאתה מגיע ומחכה עד שתהיה עבודה ויצטרכו אותך. האם זה חוקי? האם זה בסדר שאני מפנה את הלוז שלי ומקבל שנה לתחילת עבודה, אבל בסופו של דבר לא מתחיל באותה שעה?

3) יש לנו מישהו בכול משמרת שהוא בכוננות ומתגבר אם מלצר לא יכול להגיע או אם יש עומס יותר מהרגיל. זה דבר חוקי?
תודה רבה מראש, אשמח לתשובה מהירה.
עורך דין
23/08/2015 13:30
שלום עוז

1. כן - כל עוד אתם אכן מקבלים תלוש שכר ואת מלוא הזכויות הסוציאליות המגיעות לעובדים.

2. על פניו המדובר על שעות כוננות ובאין חקיקה בנושא בשלב זה, המצב אינו מנוגד לחוק למרבה האבסורד.

3. ראה תשובתי הקודמת.

בהצלחה
מוריה
21/08/2015 12:48
שלום רב,
רציתי לשאול האם סייעת בגן עם ותק של 35 שנה .
אשר 3 שנים חווה התעמרות מצד האחראית לה עם
השפלות, והמצאת סיבות שיקריות כדי להזיז את הסייעת ממקום עבודתה לגן אחר בישוב אחר בלי הסעה בעוד הסייעת אינה ניידת ואינה רוצה לעבור.
וכן לאחר שיחה שנערכה לה כי מבקשים להעבירה הסייעת נמצאת במשבר קשה ומתבטא בתסימינים גופניים, שצרה היריעה מלהכיל את הסאגה הזו.
רציתי לשאול האם היא יכולה לסרב לעבור למקום החדש בטענה כי הנימוקים אשר נימקו שיקריים ועל כך יש לה ראיות ולתבוע בבית הדין ?
הבטיחו לה תשובה בכתב על מקום ההעברה היא לא קיבלה מכתב רק הודעה טלפונית מהגננת החדשה האם זה תקין?
האם יכולה לצאת לפנסיה מוקדמת היא בת 60 ולקבל את כל זכויותייה?

תודה מראש.
עורך דין
23/08/2015 13:28
שלום מוריה

המדובר על מקרה מורכב לכאורה ולאחר 35 שנות עבודה, מומלץ לפנות אל עורך דין לצורך קבלת ייעוץ ממוקד ופרטני באשר לזכויותיה של העובדת, מה שלא ניתן לפתור בצורה מקצועית בכמה שורות של תשובה כתובה בפורום. זאת עצתי.

בהצלחה
התפטרות
הילה
20/08/2015 17:57
שלום,אני רוצה להתפטר מעבודתי זה 17 שנה ,לפני שנתיים הגיע מנכל חדש וכול היחס לעובדים השתנה,ובכלל אני מרגישה כשק חבטות (כי נמאס לי ואני עונה)אני לא חתומה על סעיף 14 ,אבל כול עובד שנכנס מספטמבר 2014 חתום על סעיף 14,לא חתמתי על כלום משנת 99.רובם של העובדים שמתפטרים מקבלים שחרור של מה שנצבר בקופה ללא בעיה האם כשאתפטר אקבל את מה שנצבר לי בקופה או שהארגון יוכל לא לשחרר לי את הכספים?
עורך דין
23/08/2015 13:26
שלום הילה

הכספים שנצברו בקופת הפנסיה שלך לטובת פיצויים שייכים לך ועל המעסיק לחתום על מסמכי שחרור במקרה של התפטרות או פיטורין. לא ניתן להמנע מכך מבחינה חוקית.

בהצלחה
גרגורי
21/08/2015 13:35
שלום רב!
זקוק ליעוץ.
הסיפור:
התחלתי לעבוד ב01.09.2011 בתור שומר בחברת אבטחה (בהמשך "חברה א") קבלנית שמספקת שרותי שמירהבמתחם מסויים( בהמשך "מתחם"). למתחם קיימת הנהלת המתחם וחברת אחזקה חיצונית שמתחזקת את מתחם ואחראית על שרותי השמירה.
ב15.05.2014 חברת האחזקה והנהלת המתחם החליפו את חברת השמירה "א" ל חברת אבטחה "ב". חברת "ב" בקשה מכמה מהשומרים שאבדו בחברת "א" לעבור ל "ב" כדי להמשיך לעבוד במתחם כדי ליצור גרין של עובדים מנוסים יותר שידריכו את הצוות החדש. לפני שעברנו היתה פגישה במתחם בין מנהל אזור ומנהל סניף חברת "ב" לעבדים שצפוים לעבור ולהמשיך במתחם. מנהל אזור הבטיח לשמור לנו על כמות המשמרות שהייתה לנו בחברה הקודמת ועל סדר משמרות המועדף עלינו. כל זה היה בעל-פה אבל יש לי עדויות בכתב של שני עמיתי שהשתתפו באותה השיחה.
במקרה שלי זה היה 6 משמרות שבועיות, משמרות שעות חג ויום כיפור, משמרת סייר(במקום לובי) אחת בשבוע ומשמרת לילה אחת בשבוע והם במוצ"ש, בלי משמרות בין צוהריים יום שיש לבין מוצ"ש, בלי 3 משמרות ברצף עם הפסקה של 8 שעות ופחות ביניהם.
בפועל נאלצתי לוותר על סדר משמרות המועדף עלי(ברוב המקרים לא מרצוני לטובת חברת "ב"). בנוסף היו מקרים שלא קיבלתי 6 משמרות שבועיות ואת משמרת יום כיפור שגם לא קיבלתי (למרות שבחברת "א" עבדתי כל יום כיפור למשך כל תקופת עבודתי). בכל פעם שפניתי למנהל סניף של "ב" הוא הבטיח לתת לי את המשמרות החסרות אבל לא קבלתי אותם. בשלב מסויים הבעיה של כמות המשמרות התאזן על ידי זה שאני נוהג לתת אופציות לסידור העבודה המתאימות לחברה. בשבועות האחרונים שוב קיבלתי רק 5 משמרות שבועיות בשני מקרים. פניתה פעמים רבות למנהל סניף חברת "ב", בשני המקרים הוא הבטיח לי לתת משמרת נוספת ובשני המקרים לא קבלתי אותם. התשובה האחרונה שלו היתה שאני עובד משרה מלאה שזה 5 משמרות ורק אם מתאפשר זה 6 ובכלל אני סטודנט(לא הייתי סטודנט כשהתחלתי בחברת "ב" ונכון להיום אני גם לא סטודנט). זה לא משהוסכם כשעברתי לחברת "ב" וכמובן שלא הייתי עובר מחברה לחברה.
ברצוני לשלוח מכתב לחברת האחזקה ולהנהלת המתחם בבקשה להתערב ולהשפיעה על חברת "ב" כדי שאני אקבל את כמות המשמרות ואת הסדר המועדף.
השאלות:
1) האם נכון לבקש את עזרתם של חברת האחזקה והנהלת המתחם?
2) האם המכתב מנוסך נכון?
3) האם זה חוקי לדרוש מהשומר להגיע 15 דקות לפני כל משמרת ללא תשלום על ה15 דקות האלה?
עורך דין
23/08/2015 13:24
שלום גרגורי

על פניו אכן המדובר על הפרת חוזה עבודה ויתכן כי המדובר על הרעת תנאי עבודה. אני ממליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בטרם נקיטת פעולה כלשהי. ולשאלותיך:

1. לא - אין להם כל קשר אליך או למעסיק שלך. המדובר על נושא הקשור ישירות ליחסי עובד מעביד ולא יהיה חכם לערב צד שלישי שאינו קשור.

2. מכתב? לא ראיתי מכתב...

3. לא.

בהצלחה
אבי
21/08/2015 14:02
שלום רב,
אני עובד במשרה מלאה בחברה המעניקה שירות בבית העסק של הלקוח. השירות הוא בנושא מיחשוב ואינו כולל ציוד. לצורך עבודה זו אני משתמש ברכבי הפרטי.
ביצעתי תחשיב חודשי וקבלתי כי הנסיעות עולות על 1500 קמ לחודש ואינם כוללות את הקילומטרים מביתי לבית העסק והחזרה.
נכון להיום המעסיק משלם לי סכום של נסיעות בסך 750₪ ובנוסף את הוצאות החניה.

שאלתי: מה הזכויות שלי ומה כדי לי לדרוש, תשלום על אחזקת רכב (כמה לדרוש?) או עדיף לי לדרוש רכב חברה?

תודה.
עורך דין
23/08/2015 13:19
שלום אבי

התשובה תלויה במשתנים רבים ובין השאר גובה התשלום שהמעסיק יהיה מוכן לשלם לך עבור החזר נסיעות לאחר שתנהל איתו מו"מ בנושא, כמו גם גובה השכר שלך דהיום. אני ממליץ לך לפנות אל המעסיק, להציג בפניו את הבעיה ולשאול מה הוא מציע לעשות בנושא: או לשלם לך החזר הוצאות רכב בסכום ריאלי (לפי תעריך חשב לדוגמא) או לספק לך רכב חברה כולל דלקן לדוגמא. לאחר שתשמע את המעסיק תוכל לבחון מול יועץ מס או רואה חשבון מה יותר משתלם כלכלית במקרה שלך.

בהצלחה
אנונימי
21/08/2015 14:21
שלום. אנו עובד באבטחת טיולים.
זוהי עבודתי היחידה.
שכרי החודשי בהרבה מיקרים לא מגיע לשכר המינימום מיפני שלא נותנים לי עבודה, ) עקב מחסור/ התנקלות של המנהלת). האם מגיע לי השלמת הכנסה או משהןא? הרי השכר הנמוך לא תלוי בי ואיןמלי שליטה עליו.
עורך דין
23/08/2015 13:16
שלום לך

חוק שכר מינימום מחייב את המעסיק ולא ניתן לשלם לעובד פחות מאשר התעריף הקבוע בחוק. היה וזה המצב בכל זאת, המעסיק שלך עובר עבירה פלילית והייתי ממליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי בהקדם.

בהצלחה
מורן
21/08/2015 15:20
אני עבדתי במקום עבודה שמתעסק במכירות מעל שנה. המעסיק החליט לפטר אותי והזמין אותי לשימוע. עברו יומיים מרגע קבלת ההודעה על השימוע עד לפיטורים.
לא שולם לי פיצויים כלל, ואף לא שילמו על ימי חופשה שלי.
יש לציין שעבדתי בעבר במשרה מלאה, ובשנה הנוכחית עברתי למשרת סטודנט.
האם הפיצויים שמגיעים לי מתוקף הוותק, תלויים במספר השעות שאני עובדת? והאם זה בסדר שהוא מפטר ללא הודעה מוקדמת של לפחות 14 יום?
עורך דין
23/08/2015 13:15
שלום מורן

במידה ופוטרת לחאר שנה של עבודה מגיע לך לקבל פיצויי פיטורים וכן את מלוא הזכויות הקבועות בחוק, כולל הודעה מוקדמת. אם לא קיבלת פיצויים, לא ניתנה לך הודעה מוקדמת וסביר שגם גמר חשבון לא נעשה כדין - זה הזמן לפנות אל עורך דין על מנת שידאג למימוש הזכויות שלך.

בהצלחה
צליק בני
20/08/2015 08:30
1) אשה עובדת במקום עבודה 28 שנים , בסוף שנה זו ימלאו
לה 62.
2) האם זכותה להמשיך לעבוד ? ועד איזה גיל? . ואם כן , האם תוכל לפרוש בכל גיל בין 62 ל 67 ?

3) האם היא צריכה להודיע למנהל שלה בע"פ ובכתב על כוונתה להמשיך לעבוד, ואם כן , כמה זמן לפני גיל 62.

4) אם היא צריכה לכתוב למנהל, מה הנוסח המקובל.

ממתין לתשובתכם בהקדם
תודה על עזרתכם.
בני
23/08/2015 11:17
עדין ממתין לתשובתכם.
נשלח אליכם בתאריך 20.8.15
אבקש תשובתכם בהקדם
רוני
21/08/2015 17:06
האם דרישת המעסיק לשינוי בהיקף שעות העבודה - ממשרה מלאה ל- 5 שעות ביום בלבד והמשכורת יורדת בהתאמה, כאשר בחישוב השכר התעריף לשעת עבודה זהה - מהווה הרעה בתנאי העסקה המאפשרת התפטרות בדין מפוטר ? אציין כי מדובר במשכורת גלובלית ולא לפי שעות
עורך דין
23/08/2015 09:21
שלום רוני

על פניו אכן מדובר במקרה מובהק של הרעה בתנאי עבודה. על מנת להתפטר בדין מפוטר יש לתת למעסיק התראה בכתב ולדרוש ממנו לתקן את הרעת התנאים, שאם לא יעשה זאת ניתן יהיה להתפטר בדין מפוטר.

בהצלחה
השעיה
roma
21/08/2015 18:51
לפני כחודש עבדתי משמרת לילה של 12 שעות באבטחה, החילוף איחר להגיע ברבע שעה ואני זזתי לבית.
באותו היום עדכנו אותי שאני מושעה ולא נעשה לי שימוע בעניין.
בשבוע ההשעיה הודאתי למעסיק על מתן התראה מוקדמת מצדי של חודש קדימה כי בשבוע ההשעיה הודיעו לי שהתקבלתי לעבודה חדשה ונכון להיום אני עומד לסיים את ימי התראה המוקדמת.
האם על פי מידע זה קיים בסיס לתביעה כנגד המעסיק?
תודה מראש,
ברשדסקי רומן.
RE: השעיה
עורך דין
23/08/2015 09:19
שלום רומן

יש לבדוק מה כתוב בחוזה העבודה שלך לגבי נטישת משמרת. יתכן והחוזה עונה לשאלתך. בהנתן שלא, יתכן מאד שההשעייה אינה הליך תקין. שווה לפנות לעורך דין לצורך בחינת הנושא לעומק.

בהצלחה
יורי
21/08/2015 22:35
האם אישור מחלה לאדם מבוגר(35) אשר ניתן מרופא ילדים הוא אישור חוקי?
עורך דין
23/08/2015 09:18
שלום יורי

אם נבדקת על ידי רופא ילדים והוא נתן לך אישור מחלה אין סיבה שהאישור לא יהיה תקף, למרות שעל פניו זה בהחלט נראה מעט מוזר...

בהצלחה
גלי
22/08/2015 09:56
היי,
אם אני מועסקת במקום פרטי, האם החזר הנסיעות שאני מקבלת צריך להיות לפי כרטיסיה או לפי 26.4 ש"ח ליום (לפי צו הרחבה מינואר 2014)
עורך דין
23/08/2015 09:17
שלום גלי

החזר הנסיעות צריך להיות לפי עלות נסיעה בתחבורה ציבורית ממקום מגורייך לעבודה ובחזרה, בדרך הקצרה והזולה ביותר - על פי רוב המדובר על עלות של כרטיס חופשי חודשי - וזאת עד למקסימום הקבוע בחוק שזה הסכום שציינת.

בהצלחה
יפית
22/08/2015 11:53
היי

ב-14 ליולי יצאתי לראשונה לשמירת הריון כמובן שהם שילמו את יולי מלא כי היה לי ימי מחלה. האם עפ החוק מגיע לי מתנה לחג ככלל העובדים כשאני בשמירה?

אודה לעזרה
עורך דין
23/08/2015 09:01
שלום יפית

בהנחה שכל העובדים האחרים של המעסיק מקבלים מתנה לחגים גם את, בזמן שמירת הריון, נחשבת לעובדת לכל דבר ועל מנת שלא להפלות אותך מפאת הריונך ומצבך הבריאותי, על המעסיק לתת גם לך מתנה לחג.

בהצלחה
רות
22/08/2015 11:55
היי,

רציתי לדעת אם בעל עסק תופס על חם עובד שגנב לו מהעסק... העובד עובד תקופה של שנה, איך מעריכים כמה הוא צריך להחזיר במידה והעובד מודה שזה לא פעם ראשונה אך לא יודע להעריך כמה גנב?

שאלה נוספת: לפי החוק איזה עונש נותנים במדינתנו לגנבים?
עורך דין
23/08/2015 09:00
שלום רות

גניבה ממעסיק הנה עבירה פלילית ויש להגיש כנגד הגנב תלונה במשטרה. על מנת להכריע בשאלתך הראשונה לגבי היקף הנזקים שנגרמו למעסיק בגלל הגניבות, יש לפנות בהקדם ולשכור עורך דין שיטפל בנושא מטעם המעסיק, על מנת להעריך את המצב ואת הדרך לסיים את העסקתו של העובד וקבלת פיצוי הולם ממנו. לא ניתן לעשות זאת מעל גבי הפורום.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ