אני עובד כשמונה חודשים בחברת אבטחה. דבר ראשון שגם לי לחשוד היה כשהבנתי שלא קיבלתי את חוזה העבודה שלי. אחרי שביקשתי אותו מהמעסיק, הוא אמר לי שהתמ"ת לא אישר לו לחלק עותקים, וכל מה שאני קיבלתי היה דף עם התנאים שלי. הוא אמר שאני מוזמן לבוא למשרדי החברה ולהסתכל עליו שם, והוא הביא לי אותו פעם אחת בזמן נסיעה כשהוא אסף אותי בדרך לאנשהו (לא נסיעה ארוכה במיוחד).
על פי זכרוני, החוזה אמר שעליי לתת התראה מוקדמת של שבועיים מראש. כשהודעתי על התפטרותי ביום שלישי 25/08 ואמרתי לו שאני עוד שבועיים עוזב ושייקח אפילו עוד יומיים עד יום חמישי אם הוא צריך , הבוס אמר לי "אני אבדוק את זה" ולא חזר אליי בנושא. בפעם הבאה שדיברנו, כמה ימים אחרי, שאלתי אותו לגבי המחליף ואיך זה מתקדם, הוא אמר שהוא עוד לא מצא אבל מלבד זה נראה שהכל הולך כשורה.
היום הוא התקשר אליי ועקב אי הבנה בשיחה, בה הוא אמר שהוא צריך שאני אעבוד בראש השנה, אמרתי לו שזה כבר אחרי שאני מתפטר.
הוא אומר לי שזה לא נכון וצריך לתת התראה מוקדמת על פי חוק למי שעובד שנה שלושים יום, למרות שלפי זכרוני בחוזה זה היה שבועיים. ככשאלתי אותו על זה, הוא אמר שזה רק אם אני עובד חודש חודשיים ושאחרי זה כבר זה שלושים יום. בנוסף, לא הגשתי מכתב התפטרות, דבר שעלה לי בחיפוש באינטרנט, למרות שזה לא עלה בשיחה.
יש לי ארבע שאלות:
1) האם יש סיכוי שהמעביד יכול למנוע ממני לקבל העתק של החוזה אם התמ"ת לא מאשר או מאשר זאת? והאם יש עילה לצביעה אם מתגלה שהוא משקר?
2) האם חובה לתת התפטרות בכתב או שזה מספיק בעל פה? אם כן, האם תהיה בעיה להגיש אותה שבוע אחרי? (תאריך ההתפטרות הוא יום שלישי של שבוע שעבר)
3) אם יש לי חשד שהתעסקו לי עם החוזה, מאחר ואני לא זוכר אותו בע"פ ולא קיבלתי עותק שלו, אז יש לי עילה לתביעה, או לפחות לצאת מהעבודה בשעה שציינתי בעת ההתפטרות?
4) האם יש עילה לערעור אם המעביד לא ציין את העובדה שאני חייב לתת לו שלושים יום התרעה במקום שבועיים רק שבוע לאחר שהצהרי שאני מתפטר תוך 16 יום? כי אם הייתי יודע בהחלט הייתי מתפטר קודם לכן
5) האם יש בסיס לטביעה מכל החשדות האלה או שאני סתם אבזבז את הזמן שלי?