פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 741
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

נטליה
02/09/2015 09:23
בוקר טוב,

יש לי מספר שאלות. אני עובדת במקום עבודה שבו לפי החוזה אני מוגדרת בתפקיד של מחליפה. לא ברור האם הבחורה שאני מחליפה אותה חוזרת מחופשת לידה, וכרגע מחפשים מישהי חדשה שתחליף אותי במטרה להשאיר אותה גם לאחר מכן. כעיקרון אמרו לי שכל עוד אני מוגדרת כמחליפה בחוזה, עד שלא משנים את החוזה כך זה נשאר. 1.האם יש לי איזה שהם זכויות במקום עבודה זה , אם אני עובדת כבר חצי שנה ,האם הם חייבים לתת לי האופצייה לחזור אחרי חופשת לידה או שבגלל שאני מוגדרת בתפקיד של מחליפה הם לא חייבים? 2. התאריך המשוער שלי הוא סוף אוקטובר, אם אני יוצאת לחופשת לידה בתחילת אוקטובר, אחרי שאני מסיימת לעבוד את כל ספטמבר ( ואצא בשבוע 36) או שאני אעבוד עוד שבועיים של אוקטובר ( עד שבוע 38) , איך זה ישפיע לי על הדמי חופשת לידה מביטוח לאומי? איזה חודשים הם יחשיבו לי? אוקטובר בכל מקרה לא ייחשב ?

תודה !
לי
02/09/2015 09:00
שלום, הנני צפויה ללדת בתחילת נובמבר. אני עובדת בחינוך הבלתי פורמלי, דרך קרן קרב, כך שבחודשים אוגוסט-ספטמבר אין עבודה, אין הכנסה ואין תלושי משכורת. בחודש אוקטובר אחזור לעבודה עד הלידה ואז אקבל תלוש. חשוב לציין שיש לי 15 תלושי משכורת מתוך 22 החודשים האחרונים לפני הלידה, ולכן ברצוני לברר מהי זכאותי לדמי לידה ואיך נעשה החישוב? האם זה שאיני עובדת בחודשיים אלה משפיעים על המצב?
אשמח לתשובה בהקדם האפשרי,
תודה ויום טוב
הודיה
02/09/2015 08:54
היי רציתי להבין האם אני זכאית להשלמת הכנסה..
המשכורת שלי מגיעה גג ל3500 בחודש אני עובדת קופאית העבודה קצת קשה לי זה סופר משנות ה80 הכל ישן שם וקטן לא נוח העבודה הכיסא ללא משענת ונוצרים לי כאבי גב
בעלי מכניס 5000 בחודש אני סטודנטית ויומיים בשבוע אני לומדת..
בזמן שאני בעבודה אני משתדלת להשאר כמה שיותר שעות כדי להגיע ל3500 זה מאדד קשה לי ובנוסף לא רוצים לשלם לי שעות נוספות..
מה עליי לעשות?? אהה ולציין שהשכר לימודים בסביבות 2000 השכר דירה 2300 דירה קטנה מתחת לקרקע
תודה לעונים
לירן
01/09/2015 21:53
רציתי לדעת מה חלקו של המעסיק בתשלום הפיצויים וממי אני אמור לקבל את זה מה מהעסיקה או מחברת הביטוח
עורך דין
02/09/2015 08:49
שלום לירן

בגדול, המעסיק אחראי לכל תשלום הפיצויים שלך. החוק מחייב אותו להפריש מדי חודש אחוז מסויים מהשכר שלך לטובת פיצויים ופנסיה. במקרה של פיטורים, יש לערוך חישוב כמה כסף מגיע לך לקבל פיצויים וכך המעסיק משלים את כל הסכום שלא נצבר בקרן הפיצויים. חברת הביטוח שמנהלת את קרן הפנסיה משחררת (אם תבחר) את הכספים שנצברו אצלה לצורך פיצויים והמעסיק משלם את כל השאר מכיסו.

בהצלחה
יאיר
01/09/2015 22:57
בעבודה החדשה שיש לי המעביד טוען שאני חייב לפי חוק לעבוד עם סוכן הפנסיוני שלו , אני מעונין להמשיך עם הסוכן שלי. מי צודק?
עורך דין
02/09/2015 08:46
שלום יאיר

אתה צודק - זכותך המלאה להחליט מי ינהל את כספי הפנסיה שלך והמעסיק לא יכול לכפות עליך דבר בנושא זה.

בהצלחה
דוד
01/09/2015 23:21
שלום.
עבדתי בחברה שנה וחצי.
פיטרו אותי מהעבודה ב17 לאוגוסט וחייבים לשלם לי עוד משכורת חודש עד 17 בספטמבר, אבל חודש הזה אני כבר לא נמצא בעבודה ולא עובד.

14-15 בספטמבר זה יוצא ראש השנה. האם מגיע לי כסף או מתנה לחג כמו לשער העובדים בחברה?
עורך דין
02/09/2015 08:45
שלום דוד

לא, שכן יחסי העבודה הסתיימו. הסיכוי שהמעסיק יתן לך מתנה לחג שואף לאסף להערכתי.

בהצלחה בהמשך הדרך
פיצויים
שרה פרקש
02/09/2015 00:12
שלום,

אני עובדת בבית חולים כמזכירה בכירה כ-5 שנים.
יש לי תקן של ביה״ח.

נודע לי שמחפשים מזכירה במקומי.

הייתי רוצה לעזוב ולקבל פיצויים. דיברתי עם האחראים והם מבקשים שאכתוב מכתב שאני עוזבת ומבקשת פיצויים ו הם ישקלו את בקשתי.

מה הזכויות שלי וכיצד עלי לנהוג? כבר לא נעים לי להישאר ואני רוצה כמה שיותר מהר.לעזוב

תודה

שרה
054-5683879
עורך דין
02/09/2015 08:44
שלום שרה

אל תעשי דבר! אם תתפטרי / תעזבי מרצונך לא תקבלי פיצויים. אם רוצים להחליף אותך, המעסיק יצטרך לפטר אותך ביוזמתו ואז תקבלי פיצויים מלאים. אל תכתבי מכתב ואל תגידי לאף אחד שאת רוצה לעזוב. חכי שיפטרו אותך אם את רוצה לקבל פיצויים, ואחרי 5 שנים, זה לא מעט כסף.

בהצלחה
צבי
02/09/2015 07:20
ב"ה
שלום,
רציתי לדעת אם יש הבדל בשכר בין ראש השנה לשבתות במהלך השנה.
מבחינת אחוזים.
אם כן,
איפה אפשר למצוא את זה מבחיה חוקית?
תודה רבה
עורך דין
02/09/2015 08:43
שלום צבי

כאן באתר יש כתבה יפה בנושא תשלומים עבור עבודה בחגים. קרא אותה וקבל תשובות לכל השאלות שלך בנושא.

בהצלחה
איציק
01/09/2015 09:44
שלום רב,
יש לי שאלה לגבי הנושא שבנדון,
רקע:
עבודתי אצל מעסיק מסוים הסתיימה לפני יותר מחודש,(פוטרתי)
כחלק מהסכם העסקה אני זכאי לקבל בונוסים על פעילות שיווק בתקופת עבודתי בחברה.
המעסיק לא משלם לי את הבונוסים עד לחתימה שלי על "העדר תביעות".
1. ממה שבדקתי החתמה של עובד על מסמך זה והתניה לקבלת כספים שמגיעים לעובד ע"פ הסכם העסקה אינה חוקית,האם כך הדבר?
2.איני יודע מה לעשות,האם לחתום על המסמך?
עורך דין
01/09/2015 16:59
שלום איציק

אם אתה רוצה לקבל את הכסף בלי בעיות ואם אין לך דרישות או תביעות מיוחדות מהמעסיק, אתה יכול לחתום על המסמך, ולתעד לעצמך את מועד החתימה תחת אילוץ למקרה שבעתיד תגלה כי יש לך עילה לתביעה אחרת מהמעסיק, שאז אותו מסמך לא יהווה מכשול אמיתי להגשת תביעה.

בהצלחה
איציק
01/09/2015 21:23
האם כוונתך בתיעוד היא לדוגמא: לצלם את עצמי חותם וציין שאני חותם תחת אילוץ ולחץ?
או לתעד ביומן את מועד החתימה?
או משהו אחר שאני לא מבין?
יוסי
01/09/2015 19:27
יש מצב עבד 303 שעות בחודש כפול והכל ומנהל שלי אומר שאין שעות נוספות בכל סניפים של רשת וזה חוקי?
שרון
01/09/2015 19:53
לא חוקי. המעסיק שלך לא יכול להחליט אם יש או אין שעות נוספות. חוקי העבודה מחייבים אותו לשלם אם הוא רוצה או לא רוצה. שלח לו מכתב מעורך דין. זה יפתור לך את הבעיה
דימה
01/09/2015 16:52
שלום לכולם! הייתי בראיון עבודה לתפקיד נהג משאית עם מנוף (המשאיות שלוקחות את הגזם) בראיון נאמר לי שאם אני רוצה להתחיל לעבוד אז אני צריך לחתום על הסכם עבודה שמחייב אותי ל-3 שנים כיוון שהבעלים יוציא אותי לקורס מנופאי בעלות של 2000 ש"ח על חשבונו ואם אני לא אעמוד בהסכם אז אצטרך לשלם קנס בגובה סכום משכורת חודשית (7000 ש"ח נטו). השאלה היא מה הן ההשלכות אם לא אעמוד בהסכם? והאם הסכם כזה חוקי בכלל וקביל בבית משפט? זה נראה לי הסכם דרקוני ולא הוגן, אפילו בהייטק עם משכורות מעל 15 אלף לא נראה לי שיש התחייבויות כאלה...
עורך דין
01/09/2015 18:01
שלום דימה

אכן המדובר על קנס הזוי ולא מידתי בעליל, ואין סיכוי שקנס שכזה יעבור את מבחן בית הדין לעבודה. עם עלות הקורס הנה 2000 ש"ח זה יכול להיות הקנס המירבי שניתן לתת לעובד שעזב לפני תקופת ההתחייבות, וגם במקרה הזה הקנס צריך לרדת בהתאם למשך הזמן שהעובד המשיך לעבוד במקום.

בהצלחה
גיא
01/09/2015 16:50
שלום קוראים לי גיא, אני עובד באבטחה בשדה תעופה בן גוריון דרך חברת קבלן, אני עובד שנה בכללי כבר 3 שנים ו6 חודשים.
בחברה הספציפית הזאת עכשיו שנה ו8 חודשים.
אני סובל מבעיה רפואית של דורבן בכף רגל ימין שלחו לי אותי לרופא תעסוקתי אחרי שהייתי בתקופה של מחלה בבית עקב כאבים.
הרופא קבע שאני כרגע לא כשיר לעבודה, אז אני נמצא במצב של אי ידיעה מה עושים? יש מצב שיפטרו אותי ומצד השני אין לי כמעט ימי מחלה לנצל בתשלום אחרי שכבר הייתי תקופה בבית ולא עבדתי, אני יודע בעיקרון שלפי החוק אסור להם לפטר בגלל סיבה בריאותית, אשמח שתייעצו לי מה אני יכול לעשות בנידון איך להתנהל מול הקבלן.
תודה גיא
עורך דין
01/09/2015 18:00
שלום גיא

לא ממש ברור אם הרופא התעסוקתי קבע כי אינך כשיר לעבודה בכלל ואל כן, לאיזה תקופה. אם לא, האם הנך כשיר לעבודה בישיבה לצורך העניין, יהיה על המעסיק למצוא לך עבודה מתאימה.

אם תקופת ההיעדרות עקב אי כושר עבודה נמשכת פנה אל המוסד לביטוח לאומי.

בהצלחה
דוד
01/09/2015 17:59
שלום,
שלום.
עבדתי בחברה שנה וחצי.
פיטרו אותי מהעבודה ב17 לאוגוסט וחייבים לשלם לי עוד משכורת חודש עד 17 בספטמבר, אבל חודש הזה אני כבר לא נמצא בעבודה ולא עובד.

14-15 בספטמבר זה יוצא ראש השנה. האם מגיע לי כסף או מתנה על החג כמו לשער העובדים בחברה?
שירי
01/09/2015 16:46
עובדת בחברה כבר שנתיים וחצי ועובדת שעתית לא גלובלי..מאז ומתמיד היינו מקבלים ערבי חג כיום עבודה של 9 שעות.
מהחג הקרוב הודיעו לנו שמי שעובד שעתי לא יקבל את ערב חג רק את החג עצמו..האם זה תקין?
ובנוסף גם לא לכלל העובדים של החברה זה רלוונטי רק למחלקת מסויימת.
אשמח לתשובה
עורך דין
01/09/2015 17:58
שלום שירי

על מנת לענות על שאלתך יש לבחון את חוזה העבודה שלך ולקבל תשובות לשאלות נוספות. כמו כן, מוזר מאד שאת כותבת כי משלמים או יותר נכון שילמו לכם עבור 9 שעות בערב חג, שכן ערב חג הוא חצי יום עבודה ובכל מקרה לא 9 שעות עבודה...

פני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני במקרה זה.

בהצלחה
ענבל
01/09/2015 16:35
היי,
הגעתי לראיון בתחנת דלק פז. תחנה פרטית אשר קונה את הדלק מרשת פז. הבעלים של התחנה אמר ש3 ההתלמדויות, כל אחת מהן בת 8 שעות ישולמו רק לאחר שלושה חודשי עבודה במקום. אמרתי שהדבר לא נראה לי ובתגובה נאמר לי שאני צריכה להבין גם את הצד של המקום שרוצה לבדוק רצינות. בנוסף, במקום הזה לא משולמים 150 אחוז בשעות שבת.

האם הדבר חוקי ומותר??

לאחר מקרה דומה שקרה לי בו לא שילמו לי את דמי ההתלמדות אני לא מוכנה לעבוד לחינם גם אם מבטיחים תשלום בהמשך.

תודה
עורך דין
01/09/2015 17:56
שלום ענבל

לא חוקי לשלם לעובדת שכר אחרי 3 חודשים - המדובר על הלנת שכר. כנ"ל לגבי תשלום עבור עבודה בשבת - זה לא נתון לשיקול דעת של המעסיק. יש חוק.

בהצלחה
כוהן
01/09/2015 17:55
י
מרחק הנסיעה בין הבית למקום העבודה הוא מעל שעה האם אני זכאי לתשלום על שעת הנסיעה ?
ישי
01/09/2015 16:29
שלום,

כרגע אני עובד במקום שמשלם לי לפי שכר בסיס גלובלי + בונוסים.

בתלוש משכורת האחרון שלי ראיתי כי מתוך 215 שעות נוספות שולמו לי רק 4.

בנוסף לכך, לא קיבלתי עדיין את תנאי ההעסקה שלי בכתב למרות שביקשתי זאת מהמעסיק (עברו כבר חודשיים וחצי).

רציתי לדעת האם יש לי עילה לתביעה ואם כן, אשמח לעזרה באיך להתחיל את כל התהליך.
עורך דין
01/09/2015 17:53
שלום ישי

אתה בטוח שכתבת 215 שעות נוספות?? זאת אומרת שאתה עובד מעל 400 שעות בחודש, מה שמשאיר לך כ-320 שעות בחודש למנוחה... זה מוגזם לכל הדעות ואם אכן זה מתכונת עבודתך ולא שולמו לך שעות נוספות כדין יש לפנות לעורך דין ולמצות את הדין עם המעסיק.

בהצלחה
לני
01/09/2015 15:38
עבדתי בעמותה ופוטרתי לאחר 18 שנות עבודה בתואנה כי "אני לא מכניסה מספיק כסף" . אני בת 59 , ולמצוא עבודה חדשה בגילי, לא פשוט. בקשתי פיצויים מוגדלים בעקבות הפיתוח והתרומה הגדולה שלי במהלך השנים למקום. היה תקדים של פיצויי פרישה מוגדלים לאנשי מפתח בעבר. קיבלתי תשובה שהסכום שמוכנים לתת לי הוא בסך של 20,000 ש"ח ברוטו. השבתי כי הסכום לא משקף את ההשקעה שלי, והתשובה לזה היתה כי המצב הכלכלי של העמותה היום לא מאפשר מענקי פרישה כפי ששולמו בעבר. שאלתי האם יש מקום לדרישתי.
אשמח לתגובתכם.
עורך דין
01/09/2015 17:51
שלום לני

לא ניתן לתת תשובה רצינית ומקצועית לשאלה כה מורכבת, לאחר 18 שנות עבודה, ובהנתן שאת קרובה לגיל פנסיה. יש הרבה שאלות שצריכות מענה מקצועי, יש לבחון את חוזה העבודה שלך, יש לקבל פרטים לגבי אופי העבודה וכל אותם קולגות שפרשו לפניך - לכן: פני לתאום פגישה עם עורך דין על מנת לבדוק את המקרה לעומק. זה בהחלט שווה במקרה הזה.

בהצלחה
מפוטר
01/09/2015 15:32
לאחר 7 שנים פוטרתי מעבודתי הבוס שלי פתח לי תכנית פנסיה מקיפה בשנת 2010 (בגלל חוק פנסיה חובה) הוא הפריש כספים במשך 6 חודשים בהתחלה ואז הפסיק . מה הדרך הטובה ביותר לטפל בעניין .
עורך דין
01/09/2015 17:48
שלום לך

חוצפה שאין כדוגמתה. הדרך הטובה ביותר לטפל בנושא היא באמצעות עורך דין מטעמך ובית הדין לעבודה שימצה את הדין עם המעסיק פורע החוק.

בהצלחה
מפוטר
01/09/2015 14:07
עבדתי בחברה שנתיים ועשרה חודשים,עקב מכירתה של החברה.המעסיק שלי לא נתן לי הודעה מוקדמת לפיטורין והודיע לי שעקב מכירת החברה לחברה שתמשיך בדיוק באותה פעילות,אני יכול לעבור לעבוד בחברה הקונה למשך חודש שזהו פרק הזמן הנדרש להודעה מוקדמת בהתחשב בוותק שלי בעבודה.יש לציין שלמעשה המשכורת שלי עבור החודש הזה תשולם ע"י החברה החדשה.למעשה המעסיק מנסה לחסוך לו את התשלום על ההודעה המוקדמת.בכל מקרה המעסיק הודיע לי שהוא אינו מתכוון לשלם על ההודעה המוקדמת.האם במצב שכזה במידה ואני תובע ,אני אכן אזכה בתביעה לאותו תשלום על הודעה מוקדמת?
בנוסף,המעסיק ציין שאת התשלום המגיע בגין פיצויי פיטורים הוא ישלם ב-10 לאוקטובר,בעוד המשכורת האחרונה שלי מהמעסיק תשולם ב-10 לספטמבר,האם יש זמן מוגדר מרגע סיום יחסי עובד-מעביד ועד קבלת תשלום הפיצויים?
תודה מראש על התשובה!
עורך דין
01/09/2015 17:47
שלום לך

המעסיק אינו יכול לבחור האם לפעול לפי החוק ולתת לך הודעה מוקדמת לפני פיטורים והוא אינו יכול לכפות עליך תנאים אחרים, או מעבר לעבודה תחת מעסיק אחר. שלח למעיסק מכתב דרישה ברור ומנוסח כהלכה ואם לא ישלם את המגיע לך, פנה להגשת תביעה כנגדו בבית הדין לעבודה.

בהצלחה
חנה
01/09/2015 14:07
עבדתי 5 שנים במשק בית שילמו לי לפי החוק דמי הבראה וחופש החודש ביקשתי תוספת של 50 שקל לשעה המעסיקה סירבה לתוספת האם אם אני עוזבת מגיע לי פיצויים?מצפה לתשובה מהירה תודה
עורך דין
01/09/2015 17:45
שלום חנה

ביקשת תוספת של 50 ש"ח לשעה??? לא הגזמת קצת?

בכל מקרה, לעובד שמתפטר אין זכות לקבל פיצויי פיטורין. לא.

בהצלחה
מתפטרת בסיום חל"ת
01/09/2015 13:01
שלום אני עובדת צהרון כאשר החוזה עד כמה שזכור לי הוא מחודש ספטמבר עד יולי כולל. כאשר בחודש אוגוסט מחדשים חוזה לשנה המתחילה בספטמבר. אני ביקשתי במהלך אוגוסט לחתום על חוזה ונדחתי שוב ושוב עד שאתמול רצו להחתים אותי על חוזה אך לא הגענו להסכמה על גובהה השכר, אז אמרתי שאני לא חוזרת לעבודה .
שאלותיי בנושא:
עבדתי 10.5 חודשים , יולי עד 21.7 כי לא היו זקוקים לי בקייטנה. ולא חידשתי חוזה לשנה החדש, (כי לא הגענו להסכם שכר.)
1.האם עליי לתת חודש הודעה מראש?
2. האם הם יכולים לקנוס אותי על סך חודש ?
3. האם הם יכולים לאיים ואו לחלופין להפחיד אותי על קנס ואו תביעה משפטית?
עורך דין
01/09/2015 17:43
שלום לך

1. לא. עליך לתת הודעה מוקדמת לפי חוק הודעה מוקדמת - קראי ועשי חישוב לפי הוותק שלך.

2. לא.

3. אפשר להגיד הכל אבל זה לא אומר שיש עילה לתביעה נגדך במקרה שתיארת.

בהצלחה
leviss
01/09/2015 12:21
שלום
שכיר אשר עובד מעל 4 שנים באותו מקום עבודה ואשר שכרו החודשי משולם על פי שעת עבודה של 21 שמח לשעה !!!
כפי שאני רואה שעת עבודה מינימלית עומדת על-25 שח-
על ימי שבת-כפל תשלום דהיינו-50 לשעה.
האם מעביד אינו עובר על החוק כאשר הוא ממשיך עד עצם היום לשלם שעת עבודה 21 שח ליום חול...ואילו ליום שבת 42 שמח בלבד.
אציין עוד שבשל חובר עובדים אין אפשרות לקחת יום חופש על היום ה-7 של שבוע עבודה...שעל פי החוק אמור להיות משלום-כפל שעת עבודה-דהיינו-50שח...?!?!
תודה רבה לכולם.
עורך דין
01/09/2015 17:41
שלום לך

מעסיק אשר למשלם לעובד שכר הנמוך מאשר שכר המינימום הקבוע החוק עובר עבירה פלילית חמורה. המלצתי לפנות בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי פרטני, בדרך להגשת תביעה משפטית נגד המעסיק.

בהצלחה
אורלי
01/09/2015 11:33
האם קיים מכתב מסוג התחייבות לעובד ממעביד

להצטרפות למקום עבודה כדי להציג בפני מקום עבודה

קודם
עורך דין
01/09/2015 17:38
שלום אורלי

לא הצלחתי להבין את השאלה שלך. נסי להסביר את עצמך שוב.
אילנה
01/09/2015 17:30
היי

רוצה להתייעץ בענייני דיני עבודה.

עבדתי במקום עבודה במשך 3.5 שנים כל שנה קיבלתי בונוס שנתי במשכורות האחרונות של השנה (ששינה משמעותית את השכר השנתי) השנה חילקו לי את המשכורת למספר חודשי השנה וכל חודש הכניסו לי חלק מה בונוס.

ילדתי לפני 4 חודשים והחלטתי להתפטר מהעבודה (הם עשו שינויים בעבודה ורצו לפטר את הבחורה השניה שעבדה איתי ושאני אשאר לעבוד לבד, כשזה היה גורם לי לעבוד יותר שעות) בחישוב הפיצויים הם הכניסו לי רק את שכר הבסיס ללא הבונוס.

האם זה תקין? האם בגלל שמדובר בבונוס שמותנה בהישארות של שנה זה תקין? או שאם כבר הכניסו אותו מספר פעמים זה לא משנה?

חשוב לציין שאת חופשת הלידה שלי חישבו עם הבונוס.

תודה
רז ר.
01/09/2015 17:29
שלום,
אני עובד במשמרות וחתום תחת הסכם קיבוצי.

בכל יום שלישי המעסיק מפרסם את סידור העבודה לשבוע הבא.

האם מותר למעסיק להחליט על דעת עצמו, עקב צרכי מערכת, לשנות משמרות שפרסם ולדרוש ממני להגיע ביום ושעה אחרים?

לדוגמא: להודיע לי ביום חמישי על ביטול משמרת ביום שבת בצהריים ולהחליף אותה במשמרת ביום שישי בבוקר.
עופר
01/09/2015 17:23
שלום,
אם הגעתי לעבודה ואחרי פחות משעתיים אמרו לי שאני יכול ללכת הבית מפני שמי שאני עובד איתו לא מגיע היום בגלל פציעה ולכן אין לי מה לעשות כרגע בעבודה.
האם מגיע לי תשלום על כל יום העבודה? התייצבתי כבר בעבודה עם כל המשמעויות של זה - לקום מוקדם בבוקר, פקקים וכמובן נגרם לי נזק כספי על אותו יום עבודה..
(עובד שעתי)
תודה
אחות בקופת חול...
01/09/2015 17:13
שלום רב,
ברצוני לדעת האם יש משהו מוגדר בחוק לגבי הודעה בדבר העדרות מהעבודה. אם מודיעים למעסיק כמה ימים לפני האם המעסיק יכול לדרוש מהעובד להגיע למרות שיש לעובד סיבה הגיונית לא להגיע לעבודה? (לדוגמא טסט)
אנה
01/09/2015 17:04
שלום,

העניין הוא כזה: חמי עבר ארוע מוחי לפני מס' חודשים. המקרה ארע בזמן עבודה, בהיותו במשרד. משם פונה באמבולנס לבי"ח.

בילה למעלה מחודשיים בחופשת מחלה בבית, ולאחר מכן חזר לאותו מקום עבודה באותה המתכונת.

את הימים ששהה בבית המעסיק החסיר מתוך ימי החופשה שנצברו, במקום מתוך ימי המחלה. יש לציין שהיה לברשות חמי מספיק ימים הן במצבור חופשה והן במצבור מחלה.

פנינו למעסיק בבקשה להחזיר את ימי החופשה ולהחסיר את השהות מתוך ימי המחלה, כפי שצריך להיות. קיבלנו סירוב. כמו כן, גם את הפיצויים בעבור תאונת עבודה המעסיק מסרב לשלם.

לטענת המעסיק, ארוע מוחי לא נחשב כתאונת עבודה, ולכן לא מכיר בשום דבר מהמקרה. לשיטתו, יש להסדיר את העניין מול ביטוח לאומי קודם כל, ולקבל מהם את כל האישורים ואת כל מה שמגיע בעקבות חופשת מחלה ארוכה שכזו, ורק לאחר מכן לדבר איתו שוב.

השאלות שלי הן:

1. מהן בעצם הזכויות שחמי יכול לתבוע מביטוח לאומי? האם ביטוח לאומי אמור להכיר בכך שבעצם מדובר על תאונת עבודה? באיזה בקשה יש לפנות לשם?

2. איך בדיוק מתבצעת הפניה במקרה כזה לביטוח לאומי? אילו מכתבים צריך לכתוב? באילו פרטים חשוב במיוחד לדייק? אילו טפסים יש להמציא?

נאמר לנו משהו על כך שחשוב במיוחד לציין את העובדה שהיום שבו קרה הארוע המוחי היה יום טעון במיוחד, עם המון לחץ ועומס (יש עדים שיכולים להעיד על כך)

3. טיפים והמלצות נוספות יתקבו בברכה רבה, כמובן

תודה מראש
אורטל
01/09/2015 10:08
בוקר טוב, שאלה:
שעת הנקה זה על פי חוק נכון? הכוונה גם אם אני לא מניקה אני זכאית לקחת? מותר לי לקבוע מתי? זותומרת להודיע שאני פשוט רוצה לעבוד שעה פחות? מדובר בשעה עגולה?
וגם... מול מי מסדירים את זה?
עורך דין
01/09/2015 16:58
שלום אורטל

שעת הנקה מגיעה לכל עובדת אחרי חופשת לידה ובתנאי שאותה עובדת הועסקה בהיקף משרה מלאה לפני חופשת הלידה. ולא, אין כל חובה להניק שפועל בשעה זאת. זוהי שעה שהמעסיק "תורם" לאור דרישת המחוקק על מנת לאפשר לאם לחזק את הקשר שלה עם התינוק בחודשים שלאחר הלידה.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ