פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא כמה עניינים בדיני עבודה - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
כמה עניינים בדיני עבודה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
×
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה


פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
10/09/2015 08:50
בוקר טוב

אני עובד בחברה כבר שנתיים ושלושה חודשים, ובתלוש המשכורת גיליתי:

1. שלא שולמו לי דמי ההבראה להם אני זכאי.

2. שעדיין ההפסקות הן ללא תשלום (אפילו שלפי החוזה לאחר שנה ההפסקות נחשבות כחלק משעות העבודה ואמור להיות תשלום עליהן)

3. שלא שילמו לי את הבונוס המגיע לי לפי אחוזים אלא בהרבה אחוזים פחות.

פניתי למנהלים הם אמרו שהם יטפלו בזה. למרות זאת, אני בספק אם אכן הנושא יטופל כראוי ואכן יגיע אליי מלוא הסכום המגיע לי. מדובר באלפי שקלים. הייתי גם רוצה לקבל את התשלום על ההפסקות שלא שולמו לי במשך השנה ו-3 להן אני זכאי, כמו כן זה גם אלפי שקלים.

בנוסף לכך יש סיכוי לעוד מחדלים שכאלו גם בקרן הפנסיה שיתכן שאינה משולמת כראוי וזה בבדיקה, וכנראה גם בחודשים אחרים לא שולם הבונוס כראוי.

בתחילת עבודתי בחברה לא הייתי בודק את התלוש משכורת כי סמכתי על המערכת, לאחר פניות שכדאי לי לבדוק, גיליתי שאכן ''נעלמו'' שעות השוות ל-3 משמרות . כך היו קבוע נעלמות 3 משמרות מדי חודש, אך נוהל זה פסק עם חילוף ההנהלה. עם זאת ישנן בעיות אחרות כפי שציינתי למעלה.

הנושאים האלה בטיפול אחרי שהעליתי אותם, אך הייתי רוצה לדעת מה עליי לעשות במידה ואכן לא אקבל את מה שמגיע לי, למי לפנות.

אודה על עזרתכם.
10/09/2015 19:02
שלום תום

1. פנה אל המעסיק ובקש להבין מדוע לא שולמו לך דמי הבראה כחוק.

2. אם חוזה העבודה שלך קובע כי המעסיק צריך לשלם עבור זמן ההפסקה, דרוש ממנו לקיים את תנאי החוזה (בכתב - לא בעל פה לצורך תיעוד).

3. אני מציע שתפנה אל עורך דין לצורך בדיקת החוזה שלך ותלושי השכר שלך, שכן נשמע כאילו המעסיק מקפח אותך ומגיעים לך סכומי כסף ניכרים.

לאחר הפגישה עם עורך הדין תוכל להחליט האם להוציא למעסיק מכתב באמצעות עורך דין או לבדך, בדרישה לממש את אשר מגיע לך לפי החוזה ולפי החוק.

בהצלחה




האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

 

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין


לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

 

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: כמה עניינים בדיני עבודה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ