פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 738
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

נורית
02/09/2015 11:04
אני עובדת מזה כשנה , במשרה חודשית של 150 שעות חודשיות , מוגדרת כעובדת שעתית
כיצד מחשבים את ימי החופשה שאני זכאית ומה ערך כל יום .

כמו כן האם יש הבדל בן עובד שעתי לעובד רגיל בנושא זה ובכלל ,כאמור עובדת במשרה של 150 שעות
תודה
עורך דין
02/09/2015 11:45
שלום נורית

חישוב צבירת ימי החופשה נעשה בהתאם להיקף המשרה. 186 שעות חודשיות מהוות משרה מלאה. חשבי את היקף המשרה שלך באחוזים וכך תוכלי לחשב את מספר ימי החופשה שאת צוברת בהתאמה.

בהצלחה
נורית
02/09/2015 13:56
הי
אם כך מה ערך יום חופשה ( מה סהכ השעות שמוגדרות כיום )

האם יש שוני בחישוב ימי החופשה בין עובד שעתי לעובד רגיל . למי שמשרתו 150 שעות ?
דוד
01/09/2015 18:00
שלום.
עבדתי בחברה שנה וחצי.
פיטרו אותי מהעבודה ב17 לאוגוסט וחייבים לשלם לי עוד משכורת חודש עד 17 בספטמבר.

המעביד רוצה לשלם שתי משכורות בחודש אחד, גם משכורת אוגוסט וגם 17 ימים מחודש ספטמבר. יש לי משכורת די גבוהה ואני לא רוצה לשלם כל כך הרבה מס.

האם אני יכול לבקש את המעביד לשלם לי משכורות בנפרד?
עורך דין
02/09/2015 11:30
שלום דוד

אתה בהחלט יכול לבקש מהמעסיק להפריד את התשלומים. דבר איתו, זאת הזכות שלך. אין סיבה שלא יסכים.

בהצלחה
דוד
02/09/2015 13:07
האם אני באמת אשלם פחות מס אם אפריד משכורות?

המעביד טוען שאין סיבה לעשות את זה כי זה יהיה אותו סכום של מס, כי המס מצתבר.
מיכל
01/09/2015 11:46
עובד הנמצא בתק' הודעה מוקדמת (פוטר מעבודתו) הציג אישור מחלה עבור 9 ימים מימי ההודעה המוקדמת. היום הראשון למחלה היה יום חמישי ואילך. החברה משלמת ימי מחלה עפ"י חוק. האם ימי המנוחה השבועיים (שישי-שבת) נספרים כך שביום א' יקבל 100% או שימי המנוחה אינם נספרים במניין ימי המחלה? אשמח לתשובה מהירה . תודה
עורך דין
01/09/2015 17:39
שלום מיכל

ימי המחלה הנם ימים קלנדריים וכך יום ראשןו הוא אכן בתשלום של 100% לפי הנתונים שהבאת בשאלתך.

בהצלחה
מיקי
02/09/2015 11:53
ומה קורה במקרה שהעובד נמצא בתקופת הודעה מוקדמת לפיטורים?
עורך דין
02/09/2015 11:59
שלום שוב

ימי המחלה הנם על חשבון ימי הודעה מוקדמת.
מיקי
02/09/2015 12:02
אינני בטוחה שאני מבינה לגמרי. זה בסדר להוריד לו ימי מחלה בתק' הודעה מוקדמת?
א.ש
02/09/2015 08:57
בוקר טוב

אני עובדת דרך חברת כח אדם כמנקה.

בשבוע שעבר החלקתי וכרגע אני עם גבס ביד שמאל יש לציין שלא עשו לי צילום ואין שבר \ סדק...

התחלתי למלא טפסים לביטוח לאומי ויש שם סעיפים שהבוסית צריכה למלא כגון... האם ניצלתי את כל חופשת המחלה שיש לי? כמה נשאר?

ואני שואלת....

יש לי 13 ימי מחלה ובינתיים עד לביקור בשבוע הבא נתנו לי 20 יום חופשת מחלה... איך הבוסית מחשבת לי? משלמת? איך ביטוח לאומי משלם?
עורך דין
02/09/2015 11:58
שלום לך

יש לפנות אל המוסד לביטוח לאומי, מחלקת נפגעי עבודה. המעסיק צריך למלא טופס מתאים ולהעבירו למוסד לביטוח לאומי. פני למוקד המידע הטלפוני של המוסד לביטוח לאומי, עדכני אותם כי נפגעת בתאונת עבודה. הטלפון הוא 6050*

החלמה מהירה
ראדה
02/09/2015 08:55
אשמח לדעת איך מחשבים פיצויים אחרי שהעובד מתפטר?

בחור שעבד 3 שנים בחברה, הודיע חודשיים מראש ושאל את המנהל שלו לגבי פיטורים, המנהל נתן לו להבין שהוא ידאג לו לפיצויים, הבסיס 4800 + שעות נוספות + בונוסים, היה מקבל כ 7000 ש"ח נטו וקיבל 8400 סה"כ...

הגיוני?
עורך דין
02/09/2015 11:52
שלום ראדה

לא לוקחים בחשבון שעות נוספות בעת חישוב פיצויי פיטורים. כמו כן, בונוסים לא תמיד נלקחים בחשבון - תלוי במהות ובנסיבות התשלום. לצורך חישוב פיצויי פיטורים יש לקחת לכל הפחות משכורת אחד עבור כל שנת ותק. מעבר לכך, מומלץ להתייעץ עם עורך דין, רואה חשבון או חשבת שכר.

בהצלחה
עדן
02/09/2015 08:53
בקרוב אחתום על חוזה עבודה. הבנתי מחברי לתחום שנהוג בחברות הייטק מסויימות לא לאפשר לקחת את החוזה הביתה ולקרוא, אלא רק במקום העבודה. ניתן לקרוא זמן לא מוגבל, אבל לא לקחת הביתה. בהתחשב בעובדה שאני לא רוצה לפוצץ את העסקה על עניין כזה, אילו סעיפים נהוג לבדוק מראש בהסכם עבודה? מה שאני יודעת זה קנסות למינהם, פנסיות...

אשמח לעצות או הפניות בנושא.
עורך דין
02/09/2015 11:51
שלום עדן

לא ניתן לתת יעוץ לגבי חוזה עבודה בכלל ובחברות הייטק בפרט, מבלי לקרוא בעיון את נוסח החוזה, להבין את מהות המשרה המוצעת לעובדת ורק אחר כך לתת הערות. מאד לא מקובל שלא לאפשר לעובד לעיין בחוזה בשקט ואף להתייעץ עם עורך דין לגביו. אני ממליץ לנסות ולדבר עם המעסיק ולבקש להעביר את החוזה לעיון של עורך דין מטעמך.

בהצלחה
מורן
02/09/2015 09:26
פוטרתי מעבודתי לאחר 4.5 שנים הסיבה הייתה חיסורים רבים מעבר לחוק כאשר אני אמא לחמישה קטנים הבכורה עדיין לא בת 6 האחרונות הן תאומות בנות שנה שהיו חולות יחסית הרבה ובנוסף גם ילד ששבר את היד בחודש האחרון.

השאלה היא כזאת הבוס שלי נתן לי חודש הודעה מראש האם אפשר לוותר על זה כי הוא דורש שאגיע לעבודה וממש קשה לי? וכמה זמן אני יכולה לחתום??? אני בת 36 עם חמישה ילדים
עורך דין
02/09/2015 11:49
שלום מורן

זכותך המלאה שלא לממש את ימי ההודעה המוקדמת בעבודה ולוותר עליהם, שאז המעסיק לא יצטרך לשלם לך עבור כל אותם ימים ולמעשה תוכלי להפסיק לעבוד לאלתר - מיד לאחר הודעת הפיטורים. הכל לשיקולך.

בהצלחה
נורית
02/09/2015 10:37
אני עובדת שכירה מזה למעלה משנה .
המעביד לא הפריש לי תשלומי פנסיה ופיצויים בעבור השנה הראשונה . כיום לאחר שנה פלוס ביצע ההפרשות אולם לא העביר הפרשות בגין השישה החודשים הראשונים . בטענה שמחויב בתשלומים רק מהחודש השביעי להעסקה .
האומנם ?
האם אין מחובתו לשלם גם תוספת הצמדה על התשלום בדיעבד ?
עורך דין
02/09/2015 11:47
שלום נורית

אכן, אם לא היתה לך קרן פנסיה פעילה בעת תחילת העסקתך במקום העבודה נוכחי, המעסיק היה צריך להתחיל להפריש לך כספים לפנסיה אחרי 6 חודשים. אם לא עשה זאת עליו לעשות זאת עכשיו כולל ריבית. יש לשלוח למעסיק מכתב דרישה (לא בעל פה) על מנת לממש את הזכויות שלך.

בהצלחה
keren
02/09/2015 11:10
"סעיף 8 לחוק חופשה שנתית קובע כי החופשה השנתית תהיה רצופה, אולם בהסכמת העובד והמעסיק ובאישור ועד העובדים (אם ישנו) אפשר לחלקה, כל עוד חלק ממנה יימשך לפחות 7 ימים.

בחופשה מרוכזת של פחות מ-7 ימים אין חובה בהודעה מוקדמת."

באופן עקרוני - האם כמעסיקה, מבחינה חוקית, באפשרותי להוציא את העובדים לחופשה מרוכזת שנמשכת פחות מ-7 ימים ?האם בחוק הכוונה ל-7 ימי עבודה?

באופן ספציפי - האם ביכולתי להוציא את העובדים לחופשה מרוכזת בחוה"מ פסח, דהיינו 27/9-5/10?

בתודה מראש
עורך דין
02/09/2015 11:44
שלום קרן

התושבה חיובית. יש להודיע לעובדים על החופשה מבעוד מועד. יש להקפיד כי לעובדים יש ימי חופשה צבורים ולאלה שאין ימי חופשה צבורים תצטרכי לשלם שכר מלא עבור כל יום חופש, כי אסור לכפות על עובד להכנס ליתרת ימי חופשה שלילית.

בהצלחה
אבישג
02/09/2015 08:53
בוקר טוב

רציתי לדעת כיצד מחושבים ימי חופש למשרה חלקית (40% או 30%) עם ותק של שנתיים בעבודה? והאם מותר על פי החוק לחשב "שעות חופש" ולא ימי חופש (לדוגמא 3 שעות חופש בחודש)?
עורך דין
02/09/2015 11:43
שלום אבישג

קראי כאן באתר את הכתבה המעניינת על ימי חופשה.
שם תוכלי לראות כמה ימי חופשה צובר עובד בהיקף משרה מלאה. חשבי את היקף המשרה המדוייק שלך, וכך לפי אחוז המשרה צבירת ימי חופשה בהתאמה. וכן, ניתן לקזז חצי יום חופשה אם צריך ולאו דווקא יום שלם.

בהצלחה
לירון
02/09/2015 08:52
שלום,

מהן זכויותיו של עובד שכיר במשך 4 שנים שבמהלך 4 חודשיו האחרונים במקום עבודתו משמרותיו (הקבועות) ירדו באופן הדרגתי ע"י הבעלים של העסק עד שבוטלו לגמרי, וזאת ללא שום זימון לשימוע ו\או מכתב פיטורין?

במידה והדבר נחשב לפיטורים- מה הפיצוי המגיע לעובד שפוטר לאחר 4 שנים ?
עורך דין
02/09/2015 11:38
שלום לירון

המדובר לכאורה על פיטורים שלא כדין ויש להגיש תביעה נגד המעסיק לאור התנהלותו הלא חוקית. מומלץ לפנות לפגישה עם עורך דין ובמהלכה יבחן חוזה העבודה שלך, תלושי השכר ונסיבות הפסקת העבודה. סביר ביותר כי במקרה כזה ניתן לתבוע ולקבל פיצויים.

בהצלחה
רוית
01/09/2015 21:15
שלום רב
בין השנים 2010 ל2011 עבדתי בחצי משרה ולא פתחו לי קרן פנסיה אף על פי שיש הסכם עבודה
בתחילת 2012 עברתי ניתוח מוח שהסתבך ואני בנכות ואובדן כושר עבודה לצמיתות
האם יש לי עילה לתבוע את המעסיק ?!
ולמי לפנות אני מתקיימת מקצבת נכות בלבד
תודה מראש
עורך דין
02/09/2015 11:37
שלום רוית

זה הזמן לתאם פגישה עם עורך דין ולהעביר אליו את הטיפול בנושא ללא דיחוי. כמובן שיש לתבוע את מלוא הכספים שמגיעים לך מהמעסיק שלא שילם בעבר.

בהצלחה ורק בריאות
דויד
01/09/2015 19:14
שלום

אני עובד שכיר עם ותק של 3 וחצי שנים במקום העבודה. יש לי המון ימי מחלה צבורים כי אני אף פעם לא חולה כמעט. היום קיבלתי 9 ימי מחלה. רציתי להבין איך משלמים על ימי מחלה. האם סופרים גם שישי שבת בתור ימי מחלה בתשלום? מה לגבי ימי חג?

תודה על הפורום והעזרה שלכם לעובדים. ישר כח
עורך דין
02/09/2015 11:34
שלום דויד

ימי מחלה סופרים ספירה קלנדרית, כולל סופי שבוע. התשלום מחושב כך:

יום ראשון לא מקבלים תשלום
יום שני ושלישי מקבלים 50% מהתשלום עבור יום עבודה
מהיום הרביעי והילך מקבלים 100% מהתשלום כל עוד יש לך ימי מחלה צבורים.

רק בריאות
נטלי
01/09/2015 18:51
אני במשך 6 שנים האחרונות עבדתי ללא הפסקה של יותר מכמה שבועות בכמה מקומות עבודה. מקום העבודה הנוכחי שלי אני התחלתי כעובדת כוח אדם ואחרי מספר חודשים הפכתי לעובדת חברה. סהכ משך הזמן הכולל הוא שנה. אני בטיפולי הפרייה והיות ובחודש אחד לפעמים יוצא שאני ב2 טיפולים אני במינוס של ימי מחלה וחופשה ובקושי מגיע לשכר עגום של 3000 ככימאית. השאלה אם אני זכאית לדמי אבטלה מהיום הראשון רו כמוני האנשים רק אחרי 3 חודשים . ובמידה ובעזרת השם בזמן שאני באבטלה אגלה שאני בהריון האם מגיע לי חופשת לידה.

תודה
עורך דין
02/09/2015 11:33
שלום נטלי

את עובדת - למה שתקבלי דמי אבטלה? ולא, אם תתפטרי מהעבודה, מה שלא מאד חכם לעשות כנראה, תצטרכי לחכות 90 יום לצורך קבלת דמי אבטלה. קיראי את הכתבה באתר של חופשת לידה ושם תמצאי הסברים גם על הזכות שלך לקבל דמי לידה.

בהצלחה
אורטל
01/09/2015 18:48
היא הודיעה לבוס שלה שהיא בהריון ממש בהתחלה ( בשבוע 4) כיוון שקרו דברים ובשבועות שלפני ההריון היא נעדרה הרבה מהעבודה וכבר ''פתחו עליה עין'' עכשיו היא חולה בבית כבר כמעט שבוע והבוס שלה דיבר איתה לראות אם היא יכולה לחזור לפני סוף המחלה כי יש עומס כשהיא אמרה לו שלא אז הוא אמר לה אוקיי אז אני מבקש שבמשך 9 החודשים הקרובים לא תיהיה חולה ואם יש לך בדיקות תעשי אותם אחרי שעות העבודה או שתקחי יום חופשה מלא בכל פעם שיש בדיקה.

זה חוקי? אני אמרתי לה שלדעתי לא חוקי מה שהוא עושה... אגב היא עובדת במקום הזה שנה כבר
עורך דין
02/09/2015 11:31
שלום אורטל

לא זה לא חוקי ולא הגיוני. לבקש מעובדת לא להיות חולה? האם מחלה היא מתוך בחירה? יש חוק ברור בנושא. כנ"ל לגבי בדיקות במהלך הריון. מגיע לה 40 שעות על חשבון המעסיק אם הוא רוצה או לא.

בהצלחה
נורית
02/09/2015 10:59
במהלך חודשיים המעסיק גבה ממני דמי בטלא ומס בריאות גבוה ממה שנדרש ( כ12אחוזים ) מבלי לממש את מדרגות התשלום.
שהסבתי את תשומת ליבו לטעות שנעשתה , נמסר לי שעלי לגשת לבטלא בסוף השנה לבקש ההחזרים
האומנם , שהרי זו טעות שנעשתה ע״י המעביד , האם הוא לא נדרש לתקן את הדיווחים מול בטלא ? , ומדוע עלי לחכות עד סוף השנה
תודה
נטליה
02/09/2015 09:23
בוקר טוב,

יש לי מספר שאלות. אני עובדת במקום עבודה שבו לפי החוזה אני מוגדרת בתפקיד של מחליפה. לא ברור האם הבחורה שאני מחליפה אותה חוזרת מחופשת לידה, וכרגע מחפשים מישהי חדשה שתחליף אותי במטרה להשאיר אותה גם לאחר מכן. כעיקרון אמרו לי שכל עוד אני מוגדרת כמחליפה בחוזה, עד שלא משנים את החוזה כך זה נשאר. 1.האם יש לי איזה שהם זכויות במקום עבודה זה , אם אני עובדת כבר חצי שנה ,האם הם חייבים לתת לי האופצייה לחזור אחרי חופשת לידה או שבגלל שאני מוגדרת בתפקיד של מחליפה הם לא חייבים? 2. התאריך המשוער שלי הוא סוף אוקטובר, אם אני יוצאת לחופשת לידה בתחילת אוקטובר, אחרי שאני מסיימת לעבוד את כל ספטמבר ( ואצא בשבוע 36) או שאני אעבוד עוד שבועיים של אוקטובר ( עד שבוע 38) , איך זה ישפיע לי על הדמי חופשת לידה מביטוח לאומי? איזה חודשים הם יחשיבו לי? אוקטובר בכל מקרה לא ייחשב ?

תודה !
לי
02/09/2015 09:00
שלום, הנני צפויה ללדת בתחילת נובמבר. אני עובדת בחינוך הבלתי פורמלי, דרך קרן קרב, כך שבחודשים אוגוסט-ספטמבר אין עבודה, אין הכנסה ואין תלושי משכורת. בחודש אוקטובר אחזור לעבודה עד הלידה ואז אקבל תלוש. חשוב לציין שיש לי 15 תלושי משכורת מתוך 22 החודשים האחרונים לפני הלידה, ולכן ברצוני לברר מהי זכאותי לדמי לידה ואיך נעשה החישוב? האם זה שאיני עובדת בחודשיים אלה משפיעים על המצב?
אשמח לתשובה בהקדם האפשרי,
תודה ויום טוב
הודיה
02/09/2015 08:54
היי רציתי להבין האם אני זכאית להשלמת הכנסה..
המשכורת שלי מגיעה גג ל3500 בחודש אני עובדת קופאית העבודה קצת קשה לי זה סופר משנות ה80 הכל ישן שם וקטן לא נוח העבודה הכיסא ללא משענת ונוצרים לי כאבי גב
בעלי מכניס 5000 בחודש אני סטודנטית ויומיים בשבוע אני לומדת..
בזמן שאני בעבודה אני משתדלת להשאר כמה שיותר שעות כדי להגיע ל3500 זה מאדד קשה לי ובנוסף לא רוצים לשלם לי שעות נוספות..
מה עליי לעשות?? אהה ולציין שהשכר לימודים בסביבות 2000 השכר דירה 2300 דירה קטנה מתחת לקרקע
תודה לעונים
לירן
01/09/2015 21:53
רציתי לדעת מה חלקו של המעסיק בתשלום הפיצויים וממי אני אמור לקבל את זה מה מהעסיקה או מחברת הביטוח
עורך דין
02/09/2015 08:49
שלום לירן

בגדול, המעסיק אחראי לכל תשלום הפיצויים שלך. החוק מחייב אותו להפריש מדי חודש אחוז מסויים מהשכר שלך לטובת פיצויים ופנסיה. במקרה של פיטורים, יש לערוך חישוב כמה כסף מגיע לך לקבל פיצויים וכך המעסיק משלים את כל הסכום שלא נצבר בקרן הפיצויים. חברת הביטוח שמנהלת את קרן הפנסיה משחררת (אם תבחר) את הכספים שנצברו אצלה לצורך פיצויים והמעסיק משלם את כל השאר מכיסו.

בהצלחה
יאיר
01/09/2015 22:57
בעבודה החדשה שיש לי המעביד טוען שאני חייב לפי חוק לעבוד עם סוכן הפנסיוני שלו , אני מעונין להמשיך עם הסוכן שלי. מי צודק?
עורך דין
02/09/2015 08:46
שלום יאיר

אתה צודק - זכותך המלאה להחליט מי ינהל את כספי הפנסיה שלך והמעסיק לא יכול לכפות עליך דבר בנושא זה.

בהצלחה
דוד
01/09/2015 23:21
שלום.
עבדתי בחברה שנה וחצי.
פיטרו אותי מהעבודה ב17 לאוגוסט וחייבים לשלם לי עוד משכורת חודש עד 17 בספטמבר, אבל חודש הזה אני כבר לא נמצא בעבודה ולא עובד.

14-15 בספטמבר זה יוצא ראש השנה. האם מגיע לי כסף או מתנה לחג כמו לשער העובדים בחברה?
עורך דין
02/09/2015 08:45
שלום דוד

לא, שכן יחסי העבודה הסתיימו. הסיכוי שהמעסיק יתן לך מתנה לחג שואף לאסף להערכתי.

בהצלחה בהמשך הדרך
פיצויים
שרה פרקש
02/09/2015 00:12
שלום,

אני עובדת בבית חולים כמזכירה בכירה כ-5 שנים.
יש לי תקן של ביה״ח.

נודע לי שמחפשים מזכירה במקומי.

הייתי רוצה לעזוב ולקבל פיצויים. דיברתי עם האחראים והם מבקשים שאכתוב מכתב שאני עוזבת ומבקשת פיצויים ו הם ישקלו את בקשתי.

מה הזכויות שלי וכיצד עלי לנהוג? כבר לא נעים לי להישאר ואני רוצה כמה שיותר מהר.לעזוב

תודה

שרה
054-5683879
עורך דין
02/09/2015 08:44
שלום שרה

אל תעשי דבר! אם תתפטרי / תעזבי מרצונך לא תקבלי פיצויים. אם רוצים להחליף אותך, המעסיק יצטרך לפטר אותך ביוזמתו ואז תקבלי פיצויים מלאים. אל תכתבי מכתב ואל תגידי לאף אחד שאת רוצה לעזוב. חכי שיפטרו אותך אם את רוצה לקבל פיצויים, ואחרי 5 שנים, זה לא מעט כסף.

בהצלחה
צבי
02/09/2015 07:20
ב"ה
שלום,
רציתי לדעת אם יש הבדל בשכר בין ראש השנה לשבתות במהלך השנה.
מבחינת אחוזים.
אם כן,
איפה אפשר למצוא את זה מבחיה חוקית?
תודה רבה
עורך דין
02/09/2015 08:43
שלום צבי

כאן באתר יש כתבה יפה בנושא תשלומים עבור עבודה בחגים. קרא אותה וקבל תשובות לכל השאלות שלך בנושא.

בהצלחה
איציק
01/09/2015 09:44
שלום רב,
יש לי שאלה לגבי הנושא שבנדון,
רקע:
עבודתי אצל מעסיק מסוים הסתיימה לפני יותר מחודש,(פוטרתי)
כחלק מהסכם העסקה אני זכאי לקבל בונוסים על פעילות שיווק בתקופת עבודתי בחברה.
המעסיק לא משלם לי את הבונוסים עד לחתימה שלי על "העדר תביעות".
1. ממה שבדקתי החתמה של עובד על מסמך זה והתניה לקבלת כספים שמגיעים לעובד ע"פ הסכם העסקה אינה חוקית,האם כך הדבר?
2.איני יודע מה לעשות,האם לחתום על המסמך?
עורך דין
01/09/2015 16:59
שלום איציק

אם אתה רוצה לקבל את הכסף בלי בעיות ואם אין לך דרישות או תביעות מיוחדות מהמעסיק, אתה יכול לחתום על המסמך, ולתעד לעצמך את מועד החתימה תחת אילוץ למקרה שבעתיד תגלה כי יש לך עילה לתביעה אחרת מהמעסיק, שאז אותו מסמך לא יהווה מכשול אמיתי להגשת תביעה.

בהצלחה
איציק
01/09/2015 21:23
האם כוונתך בתיעוד היא לדוגמא: לצלם את עצמי חותם וציין שאני חותם תחת אילוץ ולחץ?
או לתעד ביומן את מועד החתימה?
או משהו אחר שאני לא מבין?
יוסי
01/09/2015 19:27
יש מצב עבד 303 שעות בחודש כפול והכל ומנהל שלי אומר שאין שעות נוספות בכל סניפים של רשת וזה חוקי?
שרון
01/09/2015 19:53
לא חוקי. המעסיק שלך לא יכול להחליט אם יש או אין שעות נוספות. חוקי העבודה מחייבים אותו לשלם אם הוא רוצה או לא רוצה. שלח לו מכתב מעורך דין. זה יפתור לך את הבעיה
דימה
01/09/2015 16:52
שלום לכולם! הייתי בראיון עבודה לתפקיד נהג משאית עם מנוף (המשאיות שלוקחות את הגזם) בראיון נאמר לי שאם אני רוצה להתחיל לעבוד אז אני צריך לחתום על הסכם עבודה שמחייב אותי ל-3 שנים כיוון שהבעלים יוציא אותי לקורס מנופאי בעלות של 2000 ש"ח על חשבונו ואם אני לא אעמוד בהסכם אז אצטרך לשלם קנס בגובה סכום משכורת חודשית (7000 ש"ח נטו). השאלה היא מה הן ההשלכות אם לא אעמוד בהסכם? והאם הסכם כזה חוקי בכלל וקביל בבית משפט? זה נראה לי הסכם דרקוני ולא הוגן, אפילו בהייטק עם משכורות מעל 15 אלף לא נראה לי שיש התחייבויות כאלה...
עורך דין
01/09/2015 18:01
שלום דימה

אכן המדובר על קנס הזוי ולא מידתי בעליל, ואין סיכוי שקנס שכזה יעבור את מבחן בית הדין לעבודה. עם עלות הקורס הנה 2000 ש"ח זה יכול להיות הקנס המירבי שניתן לתת לעובד שעזב לפני תקופת ההתחייבות, וגם במקרה הזה הקנס צריך לרדת בהתאם למשך הזמן שהעובד המשיך לעבוד במקום.

בהצלחה
גיא
01/09/2015 16:50
שלום קוראים לי גיא, אני עובד באבטחה בשדה תעופה בן גוריון דרך חברת קבלן, אני עובד שנה בכללי כבר 3 שנים ו6 חודשים.
בחברה הספציפית הזאת עכשיו שנה ו8 חודשים.
אני סובל מבעיה רפואית של דורבן בכף רגל ימין שלחו לי אותי לרופא תעסוקתי אחרי שהייתי בתקופה של מחלה בבית עקב כאבים.
הרופא קבע שאני כרגע לא כשיר לעבודה, אז אני נמצא במצב של אי ידיעה מה עושים? יש מצב שיפטרו אותי ומצד השני אין לי כמעט ימי מחלה לנצל בתשלום אחרי שכבר הייתי תקופה בבית ולא עבדתי, אני יודע בעיקרון שלפי החוק אסור להם לפטר בגלל סיבה בריאותית, אשמח שתייעצו לי מה אני יכול לעשות בנידון איך להתנהל מול הקבלן.
תודה גיא
עורך דין
01/09/2015 18:00
שלום גיא

לא ממש ברור אם הרופא התעסוקתי קבע כי אינך כשיר לעבודה בכלל ואל כן, לאיזה תקופה. אם לא, האם הנך כשיר לעבודה בישיבה לצורך העניין, יהיה על המעסיק למצוא לך עבודה מתאימה.

אם תקופת ההיעדרות עקב אי כושר עבודה נמשכת פנה אל המוסד לביטוח לאומי.

בהצלחה
דוד
01/09/2015 17:59
שלום,
שלום.
עבדתי בחברה שנה וחצי.
פיטרו אותי מהעבודה ב17 לאוגוסט וחייבים לשלם לי עוד משכורת חודש עד 17 בספטמבר, אבל חודש הזה אני כבר לא נמצא בעבודה ולא עובד.

14-15 בספטמבר זה יוצא ראש השנה. האם מגיע לי כסף או מתנה על החג כמו לשער העובדים בחברה?
שירי
01/09/2015 16:46
עובדת בחברה כבר שנתיים וחצי ועובדת שעתית לא גלובלי..מאז ומתמיד היינו מקבלים ערבי חג כיום עבודה של 9 שעות.
מהחג הקרוב הודיעו לנו שמי שעובד שעתי לא יקבל את ערב חג רק את החג עצמו..האם זה תקין?
ובנוסף גם לא לכלל העובדים של החברה זה רלוונטי רק למחלקת מסויימת.
אשמח לתשובה
עורך דין
01/09/2015 17:58
שלום שירי

על מנת לענות על שאלתך יש לבחון את חוזה העבודה שלך ולקבל תשובות לשאלות נוספות. כמו כן, מוזר מאד שאת כותבת כי משלמים או יותר נכון שילמו לכם עבור 9 שעות בערב חג, שכן ערב חג הוא חצי יום עבודה ובכל מקרה לא 9 שעות עבודה...

פני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני במקרה זה.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ