פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 676
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אנונימי
23/12/2015 16:31
שלום רב
חליתי וקיבלתי מחלה מיום ג עד ה
ביום א הרגשתי לא טוב וקיבלתי מחלה על יום א
האם זה נכון לחייב את יום שישי ושבת ממשכורתי כאשר אני עובדת 5 ימים בשבוע
אודה לדעתך
עורך דין
24/12/2015 09:27
שלום לך

המדובר על 2 תקופות מחלה נפרדות וספירת הימים לתשלום מתאפסת ביום ה. כך שעבור היום הראשון של 2 תקופות המחלה לא מקבלים תשלום ועבור היום השני והשלישי מקבלים תשלום של 50% בלבד.

בהצלחה ורק בריאות
ארז
23/12/2015 14:24
שלום, ביטוח לאומי אישר לי תביעה לדמי אבטלה. הבעיה היא בחישוב הדמים. ב3 חודשים מתוך 6 (הנכללים בחישוב לדמי אבטלה) עבדתי בעוד מקום זמני בשכר שנקרא לדעתי שכר סופרים/מרצים (עם תלוש,מספר תיק ניכויים, כמובן כל המיסים שולמו וכו). ביטוח לאומי טוען שהתלושים הללו לא נחשבים.
האם זה נכון?ואם כן או לא, אשמח להסבר (לא מצאתי באינטרנט)
תודה רבה מראש
עורך דין
24/12/2015 09:22
שלום ארז

איני בקיא לחלוטין בתקנות הביטוח הלאומי ובכל הנוגע לאופן חישוב הזכאות לקבלת דמי אבטלה ולכן אני מציע לך לפנות למוקד המידע הטלפוני של המוסד בטלפון 6050*

בהצלחה
נופר
23/12/2015 13:58
במידה ואני מתחילה עבודה חדשה, ואני עוד לא בהריון רק בשביל ידע כללי :
1. אחרי כמה חודשי הריון אני מחויבת להודיע למעסיק שלי על ההריון?
2. אחרי כמה חודשי עבודה אסור למעסיק שלי לפטר אותי בזמן הריון?
3. במידה ואני בהריון, ועדיין לא הגעתי לחודש בו אני מחוייבת להודיע למעסיק שלי על ההריון והוא מפטר אותי, אני זכאית להישאר בעבודה או בגלל שהמעסיק עוד לא ידע על ההריון יש לו זכות לפטר?
4. אחרי כמה חודשי עבודה מגיע לי דמי לידה?
תודה רבה.
עורך דין
24/12/2015 09:17
בוקר טוב נופר

1. החל מהחודש החמישי.
2. אסור לפטר בגלל ההריון אף פעם - זאת אפליה. אחרי 6 חודשי ותק צריך בכל מקרה גם אישור של משרד הכלכלה לצורך פיטורי עובדת בהריון.
3. אם את בעלת ותק של 6 חודשים ויותר כאמור, צריך אישור של התמ"ת.
4. יש באתר כתבה מפורטת בנושא זה - קראי אותהוקבלי מענה מפורט וברור מאד.

בהצלחה
אנונימית
23/12/2015 09:14
הבת שלי עובדת באחד המלונות הנחשבים באילת בתור מלצרית ומפנה כלים . אסור לה ולשאר העובדים כמוה לאכול מן השפע המוצע לאורחים גם לאחר סיום העבודה (ברור לי שלבזמן העבודה אין אפשרות) וגם אים נשאר מן האוכל וגם אים הם נורא רוצים דבר מסויים אסור להם לטעום .
נכון שהמלון דואג להם לאכול אך האוכל שמציעים פשוט וסטנדרט (אורז שניצל עוף אין מבחר)
גם אים נשאר המבורגר שהילדה נורא רוצה וגם מהקינוחים המגרים אסור !
האים מותר להם להתנהג לעובדים בצורה זו ?
עורך דין
24/12/2015 09:13
שלום לך

מותר למעסיק בהחלט לקבוע נהלים כאמור ויש בכך לא מעט הגיון. בטח אינה אורחת במלון אלא עובדת במלון והמעסיק יכול לקבוע מה מותר ומה אסור לעשות במקום העבודה.

בהצלחה
אנונימית
23/12/2015 00:06
ביקשתי מהמנהלת שלי חופש לשבוע הבא בגלל אירוע שיש לי, המנהלת ענתה לי שאין חופשים משבוע הבא.
האם זה חוקי? למנוע מהעובדות לא לקחת חופש בשבוע מסוים?
ועוד משהו, מותר למנהלת להתעקש שאני אבוא בחופשת מחלה? היא טוענת שזה בסדר בגלל שזה היום האחרון, אבל אני רוצה לדעת אם לפי חוק מותר לה בכלל לבקש ממני.
תודה.
עורך דין
24/12/2015 09:12
בוקר טוב

נתחיל מהסוף - למעסיק אין כל זכות חוקית להכריח עובדת להגיע למקום העבודה בזמן שיש לה אישור מחלה תקף ומכל סיבה שהיא.

ולגבי חופשה, זכותו המלאה של המעסיק לאשר או שלא לאשר לך לצאת לחופשה במועד מסויים ואין הרבה מה לעשות בנושא. אם המעסיק אינו מאשר לך לצאת לחופשה תצטרכי לדחות את מועד החופשה.

בהצלחה
דן
23/12/2015 09:06
שלום,
נתתי לבוס שלי את הדיסק און קיי שלי על מנת שיוכל להעתיק ממנו מצגת. היו לי שם הרבה חומרים אישיים והוא כנראה העתיק גם אותם.
האם יש מה לעשות בנידון? האם זו בכלל נחשבת עבירה על החוק?
עורך דין
24/12/2015 09:05
שלום דן

פנה אל המעסיק בכתב ובקש ממנו למחוק את הקבצים האישיים שהועתקו מהדיסק און קי שלך, אם בכלל הועתקו כאלה. לא בכל עניין צריך מיד לפנות להגשת תביעה, במיוחד אם אינך בטוח בוודאות שהקבצים בכלל הועתקו וגם אם כן, אולי הדב רנעשה בתום לב.

בהצלחה
מיכל
23/12/2015 00:03
שלום
פוטרתי מעבודה 20.10.15 הודעה מוקדמת חודש
עד 20.11.15. עדיין לא קבלתי את הפיצויים
תחילת עבודה 10.6.13
עורך דין
24/12/2015 09:04
שלום מיכל

פני במכתב דרישה למעסיק ואם לא ישלם את פיצויי הפיטורים תוך ימים ספורים, תוכלי לפנות לבית הדין לעבודה ולהגיש תביעה כנגדו.

בהצלחה
אינס
22/12/2015 22:08
אני עובדת כבר 3 שנים וחודשיים באותו תפקיד.
אחרי שנה וחצי נתנו לי מהעבודה 300 שקל מעל שכר מינימום בגלל שקיבלתי תואר ראשון.
אחרי שלוש שנים הוסיפו לי עוד 700 שקל.. עכשיו המשכורת שלי עומדת על 5800.
כל הזמן ביקשתי תוספת ואפילו התחננתי.
בתחילת החודש התקבלו לעבודה עוד שתי עובדות לאותו תפקיד, רק סיימו לימודים והתחילו לעבוד במשכורת התחלתית של 5500.
אני מרגישה מאוד רע.
האם מגיע לי לתבוע את המעביד שלי?
עורך דין
24/12/2015 09:03
בוקר טוב אינס

כל עוד המעסיק לא הרע את תנאי עבודתך ולא הפר את תנאי חוזה העבודה שלך אין לך עילה לתביעה כנגדו.

בהצלחה
שאלה
מיכל
22/12/2015 20:01
שלום רב, לפני כשנה וחצי חליתי במחלת הסרטן. בעקבות המחלה ירדתי בשעות העבודה מ-8 שעות ל-6 שעות, כאשר השעות החסרות יורדות לי מימי המחלה. כעת ימי המחלה הסתיימו . כמו כן המעביד שלי הודיע לי שהוא אינו מעוניין שאמשיך לעבוד באותה המתכונת אלא לחזור למשרה מלאה. אני במצבי אינני מסוגלת לעבוד משרה מלאה . מהן זכויותיי? הוא יכול לפטר אותי? תודה.
RE: שאלה
עורך דין
23/12/2015 17:44
שלום מיכל

אני מציע לך לפנות לבדיקה של רופא תעסוקתי אשר יחליט אילו מגבלות חלות עליך בעקבות מחלתך. קביעתו של הרופא התעסוקתי תחייב את המעסיק.

בכל מקרה אני מאחל לך רפואה שלמה.
אסנת
23/12/2015 16:47
שלום.
מספר שאלות בדיני עבודה הנוגע להסכם עבודה אישי .
1. מה הם הסכם קיבוצי או הסדר קיבוצי ?
2. האם משרה מלאה היא משרה של 8 שעות בלבד?
3. מה פירוש והאם חוקי לא להעלות הפרשות ותנאים סוציאליים ככתוב, "מוסכם על הצדדים על תחולת סעיף 14 לחוק הגנת השכר, התשי"ח -1953, וכי העלאה בשכרו של העובד לא תגרור העלאה בהפרשות ךתנאים סוציאליים, אלא אם מדובר בהכרח שבדין." ?
4. האם תנאים סוציאליים,ביטוח מנהלים ופיצויי פיטורין אמורים לפי חוק להיות רק מהשכר הבסיסי(שהוא לפי משרה מלאה) במקרה ואדם עובד 9 -10 שעות ?
5. מה מספר ימי החופשה השנתית של עובד בשנה הראשונה לעבודתו?
6. מה מספר ימי המחלה המגיעים לעובד (שנה ראשונה) ומה התשלום עבורם ?
מקוה מאד שאוכל לקבל תשובות לכל השאלות . בברכה ותודה .
עורך דין
23/12/2015 17:42
שלום אסנת

1. יש כאן באתר כתבה בנושא הסכמים קיבוציים - כדאי לך לקרוא אותה.

2. לא בהכרח. משרה מלאה יכולה להיות גם משרה בהיקף כפי שיוסכם מול המעסיק במסגרת חוזה עבודה.

3. אין בעיה בסעיף זה.

4. כן אלא אם סוכם אחרת מול המעסיק במסגרת חוזה עבודה אישי.

5. לפי החוק 14 ימים בשנה הראשונה.

6. יום וחצי מחלה עבור כל חודש עבודה והתשלום הנו לפי שווי שכר עבודה של כל יום עבודה.

בהצלחה
לירון
23/12/2015 16:58
היי,

צריכה תשובה דיי דחופה לפני שאגש ללשכת התעסוקה. היום התפטרתי מהעבודה שלי לאחר חופשת לידה של חצי שנה, הם עשו איתי גמר סיום העסקה אבל עדיין לא קיבלתי מהם פיצויים או איזשהו מכתב שבהם הם עשו לי גמר חשבון בסיום העסקה.

אני צריכה לבקש מהם איזשהי מכתב וללכת איתו ללשכת התעסוקה ולדרוש דמי אבטלה או שאפשר לגשת אליהם עם המכתב לבקשת ביטול דמי אבטלה ותלושי משכורת רק?
עורך דין
23/12/2015 17:39
שלום לירון

אני מקווה מאד שכתבת במכתב ההתפטרות שלך כי ההתפטרות הנה לצורך גידול הילד, שאחרת לא תוכלי לקבל פיצויי פיטורים מלאים וגם לא את שאר הזכויות של עובדת שפוטרה...

בהצלחה
דנית
23/12/2015 17:00
לפני 8 וחצי חודשים היא ילדה ולאחר חופשת הלידה התפטרה והתחילה לחתום אבטלה בלשכת התעסוקה. היא חותמת כבר כחודשיים.

כעת היא גילתה שוב שהיא בהריון. האם היא יכולה להמשיך לחתום מבלי שזה יפגע בה? האם ביטוח לאומי ישלמו לה את דמי האבטלה למרות שהיא בהריון? האם להודיע להם בלשכת התעסוקה שהיא בהריון?

הפקידה שהיא חותמת אצלה ממש מתעללת בה ומדברת אליה לא יפה ואומרת לה מילים כמו "עכשיו אני שולחת אותך למקס 20 (חנות בעיר) תלכי להתחנן על הברכיים שיקבלו אותך". האם להודיע לה שהיא בהריון ואולי כך גם תשלח אותה לעבודות יותר מתאימות למצבה?
עורך דין
23/12/2015 17:36
שלום דנית

אין שום מניעה לקבל דמי אבטלה בזמן הריון ולא יכולה להיות אבחנה מפלה שכזאת בין נשים שאינן בהריון לאלה שהנן בהריון בכל הנוגע לזכות לקבל דמי אבטלה.

בהצלחה
לירן לוי
22/12/2015 17:58
ערב טוב

יש לי שאלה בנושא דיני עבודה והתפטרות: במידה ואני מתפטר ממקום העבודה לאחר שנה וחצי, האם המעסיק חייב להשאיר את הכספים שהופרשו על ידו לרכיב פיצויים בקרן הפנסיה או שבאפשרותו למשוך את כספי הפיצויים אליו בחזרה? (אני לא חתום על סעיף 14).

שנית, האם מי שעובד שנה וחצי מחויב במתן חודש התראה או שבועיים?
עורך דין
23/12/2015 17:19
שלום לירן

הכספים שהופרשו לטובת פיצויים לקרן הפנסיה שלך, שייכים לך ולא למעסיק ואתה זה שיכול להחליט האם למשוך אותם או להמשיך לחסוך. אם עבדת במסגרת של משרה מלאה בשכר גלובלי למשך שנה או יותר אתה צריך לתת חודש הודעה מוקדמת.

בהצלחה
הריונית
22/12/2015 17:20
שלום,
אני בטרימסטר שלישי להריון. בטרימסטר הראשון ניצלתי את כל ימי המחלה שלי ויותר עקב התייבשויות והקאות. לפני יומיים אובחנה אצלי בעיה (לא קשה) אך בעקבותיה אאלץ להעדר מהעבודה לפרק זמן של בין שבוע לשלושה שבועות (הבעיה לא מצדיקה, לטעמי, שמירת הריון ואמורה להיפתר תוך שבועות ספורים). קראתי שהעדרות עקב סיבוך בהריון עם אישור רפואי (עד 30 יום) דינה כדין ימי מחלה. האם זה כך? האם גם במידה ואין לי ימי מחלה? אילו אישורים אני צריכה להמציא?
תודה מראש,
עורך דין
23/12/2015 17:18
שלום לך

במהלך הריון למעט 40 שעות לצורך בדיקות הריון על חשבון המעסיק והאפשרות לצאת לשמירת הריון, אין לך זכויות מיוחדות אחרות, כך שאם ימי המחלה אזלו את בבעיה ולא תקבלי תשלום עבור ימי היעדרות הגם שיש לך אישור מהרופא.

רק בריאות
mali
21/12/2015 17:19
אני גרה בחדרה ועובדת בתל אביב בחנות
השכר שלי הוא שעתי
ותנאי העבודה פשוט לא חוקיים ולא לטובים בכלל
אני מעוניינת לעזוב האם אני חייבת להודיע לו על עזיבתי חודש מראש???
י. זילברמן עו"ד
22/12/2015 21:50
כמה זמן את עובדת ? על כל שנה חובה להודיע חודש מראש. כדי לבדוק אם קיבלת את כל הזכויות הסוציאליות . ממליצה לפנות לייעוץ משפטי.
עורך דין
22/12/2015 13:26
שלום מלי

אם את עובדת יותר משנה מלאה עליך לתת חודש הודעה מוקדמת במקרה של התפטרות. תוכלי להתפטר ללא הודעה מוקדמת, אלא שאז המעסיק יהיה רשאי לנכות את החודש הזה משכרך.

בהצלחה
אסתר
22/12/2015 16:49
אם לא חתמתי על סעיף 14 ואני מתפטרת מה קורה עם כספי ההפיצויים שהופרשו ??? ראיתי את זה באחד האתרים :" במקרה של עזיבה בנסיבות שלא מזכות אותו בפיצוי פיטורים: יוכל להכיל על הכספים רצף קצבה והמעביד לא יהיה זכאי למשוך אותם בחזרה. זאת מכוח סעיף 26 לחוק פיצויי פיטורים" רוצה להבין מה זה אומר ומה צריך לעושת ?
עורכת דין
22/12/2015 21:40
כמה זמן עבדת במקום עבודה
אוחנה
22/12/2015 19:48
מי כלול בצו ההרחבה.?אנחנו 7 נהגים במפעל נוהגים במשאית מעל 15 טון האים אנחנו זכאים לקרן השתלמות ?
אופק
21/12/2015 23:52
אני עובד לפי שכר שעתי בן 18 עובד שנה וחודש ב21.10 חזרתי מחול בבוקר .והייתי בפלאפון רק בלילה המנהל שלח לקראת הצהריים שאם לא אגיע למשמרת באותו יום בצהרים אני מפוטר ללא הודעה מוקדמת עקב הפרעת משמעת חמורה על כל המשתמע מכך בחוק
את המשמרת אני לא קבעתי הוא קבע לי בלי שידעתי עליה וכל זה דרך הפלאפון הוא גם שלח לי הודעות שהייתי בחול ולא ראיתי אותם
אבל בשיחה שלנו אחרי שאמר שאם לא מגיע מפוטר הוא אמר לי מחר תגיע בשתיים לא בשלוש כאילו הציע לחזור לעבוד ואמרתי לו שהוא פיטר אותי ואני לא יגיע לעבוד והוא אמר לי שיביא לי תמכתב פיטורים ואחרי ששאלתי אותו מתי מוכן המכתב והמשכורת שהיה מוכן באתי לקחת אבל לא קיבלתי מכתב פיטורין
האם זה בעיה מבחינת פיצויים שהציעה לי לחזור לעבוד ולא הסכמתי אחרי שפיטר אותי ?
עורך דין
22/12/2015 17:48
שלום אופק

המדובר על הליך פיטורים לא חוקי בעליל ובהחלט מגיע לך לקבל פיצויים ואף מעבר לכך. אני ממליץ לך שלא להסתפק בתשובות בפורום זה ולפנות לקבלת ייעוץ משפטי באמצעות עורך דין, בדרך להגשת תביעה כנגד המעסיק בעקבות התנהלותו.

בהצלחה
התייעצות מאוד ...
22/12/2015 01:01
עם אני עצמאי ויש לי עוסק מורשה ואני עובד בסוכנות ביטוח והם החליטו להוריד את העמלה בצורה משמעותית האם זה ניקרא הרעת תנאים???
האם אני יכול לתבוע אותם??
או מה שהם עשו זה תקין????
בבקשה מאוד חשוב לי תשובות צריך את עזרתכם
עורך דין
22/12/2015 16:40
שלום לך

כל עוד אתה עצמאי הרי שלא קיימים יחסי עבודה בינך לבין המעסיק ואינך כפוף לחוקי העבודה (יש לבחון נושא זה בלי כל קשר לשאלתך), שאז כל מערכת היחסים שלך מול סוכנות הביטוח הנה במישור החוזי והמושג הרעת תנאים אינו רלוונטי.

בהצלחה
rina
22/12/2015 05:50
שלום ,בתי עובדת בפאב בעיר התחתית בחיפה . כדי להגיע לביתה בתום משמרת עבידה בשעות 2-5 , המעביד פוטר מאחריותו להגעה הביתה בתואנה שקיימים קוי לילה . הענין הוא שכדי להגיע הביתה נדרש קרוב לקילומטר הליכה רגלית מהתחנה בכביש הראשי. מעבר לכך קיים סיכון בהמתנה לאוטובוס ובירידה ממנו.
האם המעביד יכול לפטור את עצמו בתואנה זו ? האם הוא לא אמור לדאוג לבטחונה של עובדת ולשלוח מחשבונו מונית ?
עורך דין
22/12/2015 16:39
שלום רינה

המעסיק מחוייב לפי חוק לשלם לעובדיו דמי נסיעות ולא מעבר לכך. אין חובה חוקית לשלוח עובדים במונית, גם לא בשעות הלילה. ניתן להגיע להסכמה בנושא מול המעסיק אך אין זה מחובתו.

בהצלחה
בר
22/12/2015 10:49
שלום,

רציתי לדעת האם ניתן לפתוח עסק של שמי כשאני מתחת לגיל 18?

האם יש איזה שהם הגבלות שחלות עליי? הקלות שחלות עליי?

הבנתי שאני פטור במס הכנסה ומע"מ, וכן זה ברור לי שאני צריך אישור של אחד ההורים

אם זה משנה אני בן 16.5 , יש לי חשבון בנק, יש תעודת זהות

אני אשמח אם תעזרו לי להבין טיפה יותר את
העניין

תודה רבה
בר.
עורך דין
22/12/2015 16:37
שלום בר

למרות שבין שאלתך לבין דיני העבודה אין כל קשר, אומר לך כי אחד התנאים לפתיחת עוסק מורשה הנו שמלאו לך 18 שנים ולכן בגיל 16.5 זה בלתי אפשרי.

בהצלחה
נלי
22/12/2015 10:51
שאלה,

אם עבדתי במקום עבודה מחודש פברואר 2015 רצוף עד חודש אוקטובר 2015 כולל ( באוקטובר הייתי חצי חודש במחלה ששולמה ע"י המעסיק ויש תלוש ששולם גם ביטוח לאומי) חודש נובמבר 2015 אושרה השמירה ( שגם שם נוכה ביטוח לאומי) ובחודש דצמבר ילדתי (כלומר ישנם 10 חודשים מ פברואר 2015 עד נובמבר 2015 ).

האם מגיע לי דמי לידה של 49 או 98 יום ? תודה
עורך דין
22/12/2015 16:29
שלום נלי

לפי הנתונים העולים משאלתך את זכאית לקבל דמי לידה עבור 98 ימים.

בהצלחה
שרית
22/12/2015 10:53
יש לי בעיה,

מסרתי לעבודה מכתב התפטרות לצורך גידול הילד הם נתנו לי מכתב קבלת התפטרות אבל לא ציינו שזה מסיבת גידול הילד.

בשיחה איתם נראה שאינם מוכנים לשנות את נוסח המכתב שמעיד כי אכן יש התפטרות מסיבת גידל הילד הם אמרו שאני יכולה להציג את המכתב שמסרתי עם מכתב קבלת התפטרות ולא יותר מזה...

האם זה עלול ליצור לי בעיה עם הפיצויים שמגיעים לי מתוקף פיטורים מסיבה זאת? או עם דמי האבטלה בהמשך הדרך?
עורך דין
22/12/2015 16:27
שלום שרית

כל עוד נתת למעסיק מכתב התפטרות וציינת כי סיבת ההתפטרות היא לשם טיפול בילד, את זכאית לקבל פיצויי פיטורים ואת כל שאר התנאים של עובדת אשר פוטרה מעבודתה.

בהצלחה
הילה
22/12/2015 12:06
האם אני מחויבת חתום על נהלי עבודה גם כאשר אני כבר עובדת 8 שנים באותה חברה ?
עורך דין
22/12/2015 16:26
שלום הילה

כל עוד נהלי העבודה אינם מרעים את התנאים להם הורגלת עליך לחתום על נהלי העבודה - בהחלט.

בהצלחה
יעקב מונדרי
22/12/2015 13:54
אני עובד בחברה ממשלתית ההנחיות שניתנו לנו שאי אפשר לצבור יתרת חופשה מעבר ל-10 ימים.
היות ויש מצב שלא ניצלתי את מלוא 22 יום השנתי . האם אני מאבד עפ"י חוק את הימים שלא ניצלתי.
עורך דין
22/12/2015 16:25
שלום יעקב

אין המדובר בחוק כפי שאתה בטח מבין, אלא בנוהל פנימי של מקום העבודה. האם הנוהל קובע כי ימי חופשה נמחקים בסוף שנה קלנדרית? היה וכן, אכן יווצר מצב שתאבד את ימי החופשה. בדוק מה כתוב בחוזה העבודה שלך בנושא.

בהצלחה
שלי
22/12/2015 14:12
שלום, אשאל בקצרה... המעסיק שלי תמיד רושם לי ימי חופש במינוס במקום להוריד אותם מהשכר. האם הדבר חוקי? ביקשתי ממנו לא פעם לא לעשות את זה. ביקשתי שאם אין ברשותי ימי חופש צבורים שיוריד לי אותם מהשכר. אך הוא לא עושה את זה וטוען שנוח לו שאני אהיה במינוס ימי חופשה כדי שלא אצבור ימים ולא אקח חופש. האם הדבר חוקי? מה ביכולתי לעשות בנדון?
תודה מראש.
עורך דין
22/12/2015 16:18
שלום שלי

המדובר על התנהלות לא תקינה של המעסיק שכן הוא אינו יכול להכניס אותך ליתרה שלילית של ימי חופשה בניגוד לרצוהך ובמצב הדברים עליו לנכות ימים אלה משכרך, בדיוק כפי שאת מבקשת.

בהצלחה
אביב
22/12/2015 14:18
עבדתי בחברה מעל שנה
בהתחלה עבדתי לפי שכר של 25 לשעה ובונוסים. השכר הגיע כל חודש ל-32-36 שקל לשעה בממוצע.
עבדתי 8-10 שעות משמרת.

ב-3 חודשים אחרונים עברתי לשכר גלובלי (בתלוש עדיין רשום שעתי ואין הסכם רשום, היה הסכם בעל פה עם המעביד). בחישוב השכר הגלובלי יצא עדיין ממוצע של 32-36 שקל לשעה.
משמרת של כ-8 שעות.

שפוטרתי מהעבודה, המעביד חישב את ימי החופשה, פיצויים והודעה מוקדמת לפי משמרת של 8 שעות, לפי 25 שקל לשעה.

האם צריך להיות מחושב לפי ממוצע 3 חודשים אחרונים או כל תקופת העבודה? והאם מחשבים לפי שכר שעתי מינימלי או לפי ממוצע יחד עם בונוסים?
עורך דין
22/12/2015 16:17
שלום אביב

כמובן שחישוב הפיצויים שערך המעסיק אינו תקין ונועד על מנת לחסוך למעסיק בהוצאות. עליך לפנות לחשבת שכר / עורך דין על מנת לבצע תחשיב פיצויים מדוייק, שכן יש לבדוק את הסכם העבודה שלך וכל תלושי השכר.

בהצלחה
עדיה לוי
22/12/2015 14:28
אני כרגע בחל"ת לאחר לידה מרצוני.
במהלך החל"ת החלטתי שאיני רוצה לחזור לעבוד וברצוני להמשיך להשאר בבית ולגדל את בתי.
האם בכל זאת מגיע לי פיצויים על התפטרות בעקבות גידול ילד בבית? והאם אני זכאית לחתום אבטלה לאחר התפטרותי?
עורך דין
22/12/2015 16:15
שלום עדיה

את יכולה להתפטר לצורך טיפול בילד בטרם ימלאו לו 9 חודשים ואז תוכלי לקבל פיצויי פיטורין ואת מלוא הזכויות של עובדת שפוטרה. על מנת לקבל דמי אבטלה יש להמתין 90 יום או לפנות אל המוסד לביטוח לאומי בכתב ובפירוט, ולנסות לקצר / לבטל את תקופת ההמתנה כאמור.

בהצלחה
ענת
21/12/2015 16:36
שלום, לאחר 3 שנים בו עבדתי במשרד מסודר- הכוונה לחדר מסודר, העבירו אותי לשבת בחלל קטן עם תאורה חלשה. למעביד אין כוונה לסדר את התאורה שתהיה מספקת וחזקה מספיק לעבודה. מה עליי לעשות?
תודה.
עורך דין
22/12/2015 13:24
שלום ענת

עליך לכתוב מכתב למעסיק ולדרוש לתקן את הרעת התנאים שנוצרה כאמור. באין התייחסות יתכן ותוכלי להתפטר בדין מפוטר לפי החוק - רק שקודם מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
יפה
21/12/2015 14:53
היי, לפני כחצי שנה התחלתי לעבוד במקום עבודתי הנוכחי. כחלק מתהליך הקבלה לעבודה (גם בתיאור המשרה - יש לי צילום מסך שלו וגם בראיונות) ניתן פרט מטעה שהמשרה תכלול נסיעות בעולם "מעת לעת". העת לא הגיעה וכאשר שאלתי בימים האחרונים לגבי הנושא טענו ש"זה לא בתכנון" וזה "לא קורה פה", "אולי יקרה מתי שהוא אבל כנראה שלא".

מכיוון שהנושא היה כל כך על פני השטח ונכתב בהגדרת המשרה באתר הדרושים זה היה שיקול שלקחתי בחשבון וע"כ התפשרתי על השכר וכמו גם וויתרתי על משרות אחרות ועל כיוונים אחרים. המנהלת הישירה שלי אמרה לי בעצמה שזה יהיה חלק מעבודה וכעת היא זה שאמרה שזה "לא קורה" ושגם שהבחורה שהחלפתי לא נסעה כמעט - שקר נוסף. היא נסעה מספר פעמים לא מועט.

אני מרגישה מרומה, פגועה, שהונו אותי ושאני מבזבזת ובזבזתי את הזמן שלי, הכסף, האנרגיות והמשאבים שלי כאן.

כמה שאלות:
1. האם יש פה פגיעה בזכויות עובדים?
2. האם אני יכולה להתפטר ושזה יחשב לפיטורים (עבור דמי אבטלה)?
3. האם יש כאן איזה שהיא עילה לתביעה?

תודה רבה!
יפה
עורך דין
22/12/2015 13:23
שלום יפה

אם נוסע הנסיעות לחו"ל לא נכלל בחוזה העבודה שלך יהיה לך קשה לבוא בטענות כרגע. לעניות דעתי אין המדובר על נסיבות המאפשרות התפטרות בדין מפוטר - אלא אם נושא הנסיעות לחו"ל כתוב בחוזה העבודה כאמור. על מנת לבחון את הנושא לעומק ולהבין האם ישנה כאן עילה להגשת תביעה יש לפנות לפגישת ייעוץ עם עורך דין, במהלכה תוכלי להציג את מכלול הראיות שברשותך.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ