פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 663
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

עדי
18/01/2016 14:05
שלום,
עבדתי במקום עבודה 5 חודשים ויש לי כבר קרן פנסיה פעילה ממקום עבודה קודם.
סיימתי את עבודתי ועדיין לא הופרשו לי כספי פנסיה ממקום העבודה של 5 החודשים. כיצד אני מחשבת בפשטות כמה עליהם להפריש בגין כל אותם החודשים? האם באחוזים מחשבים החזרי נסיעות ושעות נוספות?
האם מגיע על פי חוק לדרוש פיצויים כלשהם בגין העובדה שהכספים לא הופרשו במועדם?
טל
18/01/2016 14:04
היי שאלה בנושא ביטוח בזמן העבודה.
המעסיק רוצה שאשתמש ברכבי הפרטי לנסיעות קצרות לצרכי החברה במהלך המשמרת, הייתי רוצה לדעת במקרה של תאונה האם ביטוח החברה כלפיי תכלול השתתפות עצמית גם בגין הרכב? תודה מראש.
קריסטינה
17/01/2016 19:31
ערב טוב לכולם

אני אישה בהריון וסוגרים את מקום עבודתי ואין סיבה ברורה למה, פטרו את כולם מלבדי ועוד 2 עובדות. יש אצלינו עוד סניף קטן שעובד בנוסף אך הוא עובד רק בערב וקצת שעות ועכשיו אמור להתחלק ב-3 עובדות כמובן שיש עוד דברים לסיפור הזה יכולה לפרט יותר בפרטי אני ממש אבודה ולא יודעת מה לעשות...

תודה
עורך דין
18/01/2016 14:02
שלום קריסטינה

אני מציע לך להקדים ולפנות לעורך דין על מנת שיסייע לך במיצוי הזכויות שלך לאור מצבו של המעסיק, ויפה שעה אחת קודם.

בהצלחה
סיוון
17/01/2016 19:29
הי.

אני עובד כשנה וחצי במקום עבודה.

קיבלתי דמי הבראה בדיוק שנה אחרי שהתחלתי לעבוד. חצי שנה ראשונה עבדתי חצי משרה ובחצי השני עבדתי 3/4 משרה. שילמו לי רק על חצי השנה הראשונה ולא על כל התקופה. נאמר לי שישלמו לי את היתרה בשנה הבאה. האם זה חוקי לשלם רק חצי מהסכום ולדחות את השאר לשנה הבאה? בנוסף האם יש קשר לעלייה באחוזי המשרה?

תודה.
עורך דין
18/01/2016 14:01
שלום סיוון

בכל שנה צריך לשלם לעובד דמי הבראה ביחס ישיר להיקף העסקתו ולא ניתן לדחות תשלומי דמי הבראה משנה לשנה הבאה.

בהצלחה
ברוך
17/01/2016 17:48
נקראתי לשימוע ביום 17/01/16 וקבלתי מכתב פיטורים שהחל מיום . 18/01/16 אני מפוטר. שאלתי מה עם הודעה מוקדמת. נאמר לי שישולם עבור הודעה מוקדמת. שכר. אני עובד שנתיים וחמישה חודשים בחברה. לפי שכר שעתי. מגיע לי 23.5 ימים הודעה מוקדמת.
המנהל אמר לי שעלי להיות זמין לעבודה כאשר יצטרך כי אני מקבל כסף על הודעה מוקדמת.
אבל מכתב הפיטורים הוא מידי.?!
האם המעביד רשאי להורות לי להיות זמין לעבודה ולא לעבוד בעבודה אחרת?
עורך דין
18/01/2016 14:00
שלום ברוך

הפיטורים שלך יכנסו לתוקף רק בתום תקופת ההודעה המוקדמת, ועד אז עליך להיות זמין לעבודה עבור המעסיק שפיטר אותך - בשכר מלא כמובן.

בהצלחה
מזור אבי
17/01/2016 17:37
שלום רב,

עבדתי בחברה כחצי שנה ובמהלך חצי השנה הזמנתי רכב ליסינג מהחברה. זמן קצר אחרי שקיבלתי את הרכב קיבלתי הצעה מאוד מפתה מחברה אחרת שקשה היה לי לסרב.
הגשתי מכתב התפטרות עלפי החוק ונשארתי את הזמן שנתבקשתי.
להפתעתי בתלוש האחרון חייבה החברה אותי בקנס על החזרת הרכב על סך 3 חודשי ליסינג (מעל 8000 אלף שח).
לה זכור לי בשום מקום שחתמתי על תנאי החזרה כאלה ובטח לא בסכום הזה.
האם קיימת עילה לתביעה?

תודה
אבי.
עורך דין
18/01/2016 13:59
שלום אבי

אכן, אם לא חתמת על הסכמה לניכוי כאמור משכרך, יש לך עילה מצויינת לבוא בטענות כנגד המעסיק.

בהצלחה
שושי
17/01/2016 17:33
עובדת משק בית שעובדת אחת לשבועיים, נעדרת מעבודתה ללא כל הודעה מצידה במשך 3 שבועות, ולא מגיבה להודעות, האם הדבר יכול להחשב כהתפטרות מצידה?
עורך דין
18/01/2016 13:58
שלום שושי

פני אל העובדת בכתב וכתבי לה שאת רואה בהעלמותה כהתפטרות ותני לה כמה ימים לענות. אם לא תענה תוכלי אכן לפרש את היעלמותה כהתפטרות לכל דבר ועניין.

בהצלחה
דלית
18/01/2016 12:13
שלום; חזרתי לעבוד לאחר חופשת לידה של 3 חודשים וכעת רוצים לשנות לי את סידור העבודה לרעתי (להוסיף לי עוד ערב בשבוע) סידור עבודה שלא מתאים לי..
האם על פי חוק יכולים לעשות לי את זה?
בנצי
18/01/2016 11:56
פוטרתי מעבודתי אחרי 22 שנות עבודה בגלל מצבי הבריאותי. בביטוח לאומי קיבלתי 70% נכות רפואית ללא אובדן כושר עבודה. גם בערר על אובדן כושר לא קיבלתי כלום, ונטען שאני יכול לעבוד כשומר בחניון או כמלווה ילדים בהסעות.

בעבודות אלו השכר נמוך ביותר מ-50% ממה שהשתכרתי קודם. נטען שלא הפסדתי את היכולת השתכרות ב-50% אך זה לא נכון.

האם אפשר לעשות משהו?
ורד
18/01/2016 11:42
התפטרתי מעבודה לאחר 12 שנות עבודה כאחות מוסמכת במעון לדירים עם פיגור שכלי. בתפקידי הייתי אחות אחראית. עדין לא שולפ לי תמריץ אחיות .סימתי את תפקידי- בסוף אוקטובר.מה הדין?
עבודה
הוספת תפקיד בע...
18/01/2016 11:35
היי יש לי שאלה אני עובדת כשנה פקידה בשבוע האחרון הוסיפו לי את אותן מטלות שאני עושה לעוד יחידה שנמצאת בחברה שלנו לשמש לה כפקידה נוספת הדרך שיתבצע זה לתת כמה שעות ביום במהלך תפקידי כפקידה ליחידה הנוספת ולבצע את המטלות שזה מתנגש לי ביו 2 יחידות שאני לא יספיק כי זה כפול עבודה האם זה אפשרי או לפי החוק מותר לחברה שלי להוסיף לי עוד מטלות המקשות עליי ומתנקשות לי במהלך העבודה שלי ?
דניאלה אשכנזי
18/01/2016 10:31
שלום. לפני מספר ימים לאחר ויכוח התבקשתי להשאיר את.מפתח המשרד וללכת. מאז מסרבים שאגיע אך גם לא נערך לי שימוע . לטענת הבוסית אני התפטרתי אבל זה לא נכון. לא בעפ ולא בכתב . מדי בוקר אני שולחת הודעה שברצוני להגיע ומסורבת. נקבעה לי פגישת הבהרה לעוד שבוע. שאלתי:מי משלם לי עבור ימי העבודה האלה בהם.לא התפטרתי ולא פוטרתי אך לא מאפשרים לי להגיע לעבודה? תודה
חני
18/01/2016 09:42
שלום.
בימים אלה אני מסיימת חופשת לידה וברצוני להודיע למקום העבודה שאני מתפטרת מהסיבה שאני רוצה להשאר בבית עם התינוק.
אציין שצברתי ותק של מעל 5 שנים.
שאלתי היא האם זה מספיק שאודיע על עזיבה בשל הרצון להשאר בבית לטפל בילד כדי לקבל את הפיצויים באופן אוטומטי?
או שעלי להוכיח שיש סיבה מוצדקת יותר להתפטרות על מנת לקבל את הפיצויים?
סימי
18/01/2016 09:30
היי. אני עובדת כמטפלת במשרה מלאה הכוונה ל5 ימים בשבוע כ- 130 שעות בחודש. הטיפול נעשה ב3 ילדים לאותה משפחה בעיר בה אני גרה. בעבודתי אני מתניידת ברכב הפרטי שלי. הניוד כולל החזרה מבתי הספר ולקיחה והחזרה מחוגים מס פעמים ביום. שאלתי היא מה מגיע לי מבחינת החזרי הוצאות הנסיעה? האם תשלום בעבור דלק בלבד או גם אחזקת רכב..? וכיצד מחשבים זאת בשני המקרים..? תודה מראש.
טלי
18/01/2016 09:14
אני עובדת במעון של נוער בסיכון כשהמשמרות שלי הן שלוש פעמים בדרך כלל בשבוע וכל משמרת למעלה מ24 שעות, כולל לינה במקום. כחודש כבר שאני לא עושה לילות בגלל הקושי הפיזי והנפשי שבדבר ואני עובדת 8 שעות במשמרת. לקחתי עוד משמרות על עצמי בבקרים אבל התעריף הוא שונה ולכן יצא מצב שעבדתי כמעט כל יום, 180 שעות, והמשכורת ירדה לי בכ2000 שקלים רק כי לא נשארתי לישון.

השאלה- מה אפשר לעשות כדי להישאר במשכורת שאני רגילה לה מהעבר ולגבי בדיקות- אני קובעת לא על משמרות אז איזה החזרים מגיעים לי?
מיכל
18/01/2016 09:13
אני כרגע בשבוע 19 להריון ויש לי כאבי גב מטורפים שמקרינים גם על המפשעה. הרופא אמר לי שאני צריכה לנוח אבל שמירת הריון הוא יכול לתת רק משבוע 30. עד אז, הוא נתן לי חודש של סיקים ואמר לי לחזור אליו בהמשך על מנת להאריך עד לשבוע 30 ואז אקבל שמירת הריון.

הבעיה היא שיש לי רק 12 ימי מחלה שנצברו לזכותי. מה אני עושה? אני לא מסוגלת לעבוד כי קשה לי מאוד לשבת ואם אני לא אעבוד אני לא אקבל משכורת דבר שישפיע לי גם על הדמי לידה.

יש מה לעשות?
נ.ל
18/01/2016 09:06
בוקר טוב

שאלתי לגבי התפטרות לאחר לידה, עבדתי במקום עבודתי 4 שנים ויצאתי לחל"ד כשלזכותי ימי מחלה וימי חופש צבורים שלא נעשה בהם שימוש. כרגע כשהתפטרתי לצורך טיפול בילד מקום העבודה חייב להמיר את ימי המחלה והחופש בכסף? כלומר מה דינם של ימים צבורים אלה על פי החוק?
נורית
18/01/2016 07:10
אני עובדת שעתית
עפי חוק מחוייבת בחצי שעת מנוחה בימים בהם עובדת 6 שעות ומעלה .
האם במניין השעות לצורך חישוב זכאות לחופשה או שעות נוספות -יש להתחשב בחצי שעת מנוחה
דהיינו
באם עובדת מהשעה 06:30 עד 17:00 האם יחשב כ10 שעות או 10 וחצי , כאמור לצורך חישוב חופשה ושעות נוספות
ירמית
17/01/2016 22:36
רב טוב,
אני עובדת כמורה לאנגלית בתיכון ברפורמת עוז לתמורה ב 100% משרה, כמו כן עובדת יומיים בשבוע בהדרכה במשרד בחינוך בהיקף של 33% משרה. (סה" כ 54 שעות שבועיות). לפני מספר ימים קיבלתי הודעה שאני בחריגה בהיקף המשרה של 4 שעות שבועיות ולכן הם יקזוזו לי 4 השעות רטרואקטיבית החל מה 1.9.2015. האם זה חוקי לקזז לי את השעות שביצעתי ועבדתי בפועל?

ובנוסף האם אפשר להוריד לי את היקף המשרה באמצע שנת הלימודים?

בברכה,
ירמית
אלבינה
17/01/2016 21:21
קיבלתי תלוש שכר ממקום היבודה הקודם שרשום בו דאני חייבת 150 ש"ח על כרטיס מתנה לחג שקיבלתי האם זה חוקי?
נורית
17/01/2016 21:03
ערב טוב
ב 6,12 נפלתי במקום עבודתי , פינו אותי באמבולנס לבית החולים,קיבלתי מכות יבשות בברכיים בכף יד ימין ובגב,הרופא אישר לי חופשת מחלה עד לתאריך 19,1,2016 יש ליזכוי בתלוש 45 ימי מחלה ,
1, האם מורדים לי את הזכוי הנ"ל בעקבות תאונת עבודה
2, במידה ואני חוזרת לעבודה ואני מרגישה כאבים האם אני יכולה להמשיך תאונת העבודה באישור מהרופא המשפחה או האורטופד כי אני עדיין לא כשירה לעבודה?
אני עובדת ניקיון משרדים,
תודה מראש נורית
אשמח לקבל תשובה באימייל או כאן
אלי
17/01/2016 19:43
מה עושים כשהקמנו ועד (צירפנו כ50% מהעובדים) וההנהלה בתגובה מחתימה אנשים נגד הוועד תוך איומים מרומזים
יעלה
17/01/2016 12:27
פוטרתי מעבודתי וקיבלתי חודש הודעה מראש.
האם מותר לי לעבוד בעבודה חדשה בזמן הזה?
עורך דין
17/01/2016 19:37
שלום יעלה

בתקופת ההודעה המוקדמת את עדיין בקשרי עבודה מול המעסיק שפיטר אותך. באפשרותך לוותר על תקופת ההודעה המוקדמת אם כך תרצי כמובן.

בהצלחה
דויד
17/01/2016 11:45
שלום רב.
עבדתי כשנה אצל מעסיק פרטי .יומיים לפני סוף השנה הוא הודיע לי כי העסק ייסגר ושאחפש עבודה אחרת.הוא מסרב לתת לי מכתב פיטורים ולא משיב לפניותיי לחלוטין.ישנם עוד כמה מחדלים כי הוא לא הפריש לטובת קרן פיצויים ואו פנסיה ,חופשה שנתית הבראה .כיצד אוכל לגרום לו לתת לי את המגיע לי?
תודה מראש למשיבים
עורך דין
17/01/2016 19:36
שלום דויד

בשלב הזה עליך לפנות ולשכור עורך דין על מנת שייצג אותך בהתנהלות מול המעסיק ויפה שעה אחת קודם.

בהצלחה
עמי
17/01/2016 19:33
שלום לכולם,

בתור אחד שעובד במוסך מורשה כאחראי שינוע, יוצא לי להיות לא מעט בכביש, חלק מהסיכון הוא תאונות שנגרמות במהלך העבודה.

רציתי לדעת האם בעל הבית יכול לחייב את הנהג במקרה של תאונה בהשתתפות העצמית?

(ראוי לציין שהרכב של המוסך ופעיל רק בשעות העבודה, לא רכב שנלקח הביתה ולא כזה הנמצא קבוע אצל אחד הנהגים.)
תודה.
טל א.
17/01/2016 19:32
ברצוני לדעת באם נאמר לעובד בשיחה טלפונית (יום לאחר שימוע) כי הוא מפוטר ונאמר לו שישלחו לו המסמכים בדואר (רשום) הדואר הגיע כעבור שבוע וימיים ומכתב הפיטורים לא היה בו. כאשר פנה לחברה נאמר שיגיע בימים הקרובים.

האם זה תקין ו או חוקי? למיטב זכרוני יש להודיע בכתב מיד.

האם העובד יכול לדרוש שהפיטורים יכנסו לתוקף רק כאשר הוא מקבל הודעה בכתב? מדובר על עובד שעבד כחודשיים ונתנו לו שבוע התראה.

תודה מראש!
נסטיה
17/01/2016 09:17
בוקר טוב,

אני חוזרת לעבודה אחרי חצי שנה של חופשת לידה ואשמח להתייעצות.

התפקיד שלי כלל יום אחד בשבוע של עבודה עד השעה 21:00. בגלל שאני עם תינוק עכשיו, אני לא רוצה להישאר לעבוד עד שעה מאוחרת זו. המעסיקה הבהירה לי שאין מה לעשות ואלו דרישות התפקיד.

השאלות שלי:

1. האם אני מחויבת עפ"י חוק להישאר בתפקיד זה חודשיים לאחר החזרה או שאני יכולה לעבור לתפקיד אחר בארגון (מיוזמתי)?

2. אני יודעת שקיים חוק לעניין העסקת אמהות בערב/ לילה. האם הוא מתייחס לשעה זו?
תודה!!
עורך דין
17/01/2016 19:12
שלום נסטיה

1. כן.
2. אין כל חוק שאוסר להעסיק אמהות במשמרות ערב ו/או לילה.

בהצלחה
אוראל
17/01/2016 09:16
בוקר טוב,
חזרתי מחופשת לידה בתום 96 יום כאשר התינוק שלי בן פחות מחודשיים (הקדמתי את חופשת הלידה)
השאלה שלי היא עד מתי אני "מוגנת" מפני הרעת תנאים
והאם ניתן לפטר אותי בכל רגע נתון?
במידה ומפטרים אותי למה אני זכאית ?

ובמידה ואחליט להתפטר מרצוני עד מתי אני יכולה להתפטר לצורך גידול הילד ולשמור על תנאים של התפטרות אחרי לידה?
תוד
עורך דין
17/01/2016 19:10
שלום אוראל

את מוגנת מפני פיטורים למשך 60 יום לאחר חופשת הלידה. על מנת להתפטר בדין מפוטרת לאחר חופשת הלידה עליך להודיע למעסיק ולתת לו מכתב התפטרות לפני שימלאו לילדך 9 חודשים.

בהצלחה
איה
17/01/2016 09:15
היי שאלה קטנה.. האם אפשר להודיע על התפטרות לטובת גידול הילד/ה לפני הלידה או שזה תקף אך ורק לאחר לידה? השכר היה גלובאלי ובחודש הבא הוותק יהיה שנה אצל אותו מעסיק(ביטוח לאומי מחייב במתן הודעה מוקדמת על מנת לחתום בלשכה), אני שואלת מבחינת מתן 90 יום (ישנם מעל 12 תלושים אבל בשתי עבודות שונות ברצף זמן). תודה
עורך דין
17/01/2016 19:08
שלום איה

אין כל הגיון בהתפטרות לצורך טיפול בילד לפני חופשת לידה. ובכל מקרה אם את מנסה "לחסוך" את 90 ימי ההמתנה לצורך קבלת דמי אבטלה בעקבות ההתפטרות כאמור, דעי כי ניתן לפנות אל המוסד לביטוח הלאומי בכתב ולקצר / לבטל את תקופת ההמתנה כאמור.

בהצלחה
קטיה
17/01/2016 09:14
בוקר טוב

לפי בדיקה שלי מבחינת החוק - החובה להודיע על הריון למעסיק החל מחודש חמישי או במהלכו. אתמול נאמר לי ע"י עמיתה לעבודה שהחוק שונה וכיום צריך להודיע מסוף רבעון ראשון. עוד מצאתי מקום שנאמר בו שצריך להודיע עד שהוע 18...

מה החוק אומר בפועל?
עורך דין
17/01/2016 19:07
שלום קטיה

ההודעה למעסיק בדבר היותך בהריון צריכה להיעשות במהלך החודש החמישי, כאשר החוק אינו קובע תאריך מדוייק אך מן הראוי שההודעה תינתן בתחילת החודש החמישי כאמור.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ