פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 650
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מורן
08/02/2016 19:35
היי יש לי שאלה מקצועית אשמח לדעתכם בעניין. האם מותר למעסיק להכניס עובד למינוס בימי חופש בגלל חופשות יזומות של מקום העבודה? במידה וכן ואכן שולמו כימי חופש לעובד... האם מותר למעסיק מתי שבא לו לאפס את ימי החופ ולגבות בחזרה את הכסף על הימים שכרגע במינוס?
עורך דין
09/02/2016 13:34
שלום מורן

אסור למעסיק לכפות על עובדת להכנס ליתרה שלילית של ימי חופשה ומעסיק אשר מוציא עובדים לחופשה יזומה, בשעה שלמי מהעובדים אין ימי חופשה צבורים צריך לשלם שכר מלא.

בהצלחה
הדס
08/02/2016 19:35
עובדת בחופשת לידה במשך שישה חודשים קיבלה הודעה מהמעסיק על סגירת החנות שבה עבדה בעיר מגוריה. ברשות המעסיק סניפים נוספים בערים אחרות והציעו לה להגיע לסניף אחר במרחק 40 ק"מ אך היא איננה מעוניינת.

איך אמורה להיות ההתנהלות במקרה הזה על מנת לממש את הזכויות של העובדת? האם היא אמורה לקבל מכתב פיטורים לביטוח לאומי? כיצד מחושבים דמי הפיטורים מהמעסיק במקרה כזה?

תודה רבה!
עורך דין
09/02/2016 13:33
שלום הדס

על המעסיק לקבל אישור מהממונה על העסקת נשים במשרד הכלכלה לפני פיטוריך או לפני שינוי כלשהו במסגרת העסקתך, וכל עוד זה לא נעשה כדין יש לך עילה מצויינת להגשת תביעה בבית הדין לעבודה.

בהצלחה
אלה
08/02/2016 19:26
הסוגיה שלי היא כזאת. אני עובדת בחברה כבר שנתיים. בשנה הראשונה עבדתי בתפקיד זוטר ואחכ אחרי הרבה השקעה קודמי לתפקיד בכיר יותר. לפני כחודש וחצי התחלפה המנהלת האהובה שלי במנהלת חדשה.

המנהלת החדשה הגיעה מאגף שונה בחברה והיא לא מכירה את הצוות. בשיחת החתך הראשונה בנינו היא טענה שיש לי פערים להשלים ושאין לי מספיק ידע, שאני עושה טעויות קטנות ושיש לי בעיית גישה. את כל זאת היא טענה שהיא הבינה מהמנהלת קודמת. אקח בחשבון שאולי המנהלת שכיום היא כמו חברה, לא בהכרח אמרה לי את כל מה שהיא חושבת עלי (כששאלתי אותה על זה היא אמרה שלא אובנה נכון)

חודש אחרי המנהלת החדשה התחילה להכניס עובדות חדשות מהאגף הקודם שלה וניהלה עוד שיחה עם עובד חדש על זה שגם הוא לא עומד בציפיות.

ביום חמישי היא ניהלה עמי עוד שיחה ואמרה שאם לא אשתפר אפוטר.

אני מרגישה שיש כאן מעין התנכלות על מנת שאעזוב את תפקידי ואפנה אותו למישהו ממקורביה.

מה ניתן לעשות בעניין? אם באמת אפוטר האם אוכל לתבוע פיצויים נוספים מעבר למה שמגיע לי מבחינת החוק בגלל ההתכלות הזו?
עורך דין
09/02/2016 13:32
שלום אלה

למנהלת יש זכות מלאה להגיד את אשר היא חושבת לגביך ויש לה זכות מלאה להחליט לגבי המשך העסקתך או לחילופין על פיטורייך. אם תפוטרי לא תוכלי לקבל מעבר למגיע לך לפי חוק.

בהצלחה
גרטה
08/02/2016 17:24
כמה ימי חופש מגיע לעובד במפעל מתכת משנה ראשונה ועד 11,עובד משרה מלאה כל יום 10 שעות.
האם לעובד מגיע יום בחירה?
עורך דין
09/02/2016 13:30
שלום גרטה

באתר זה יש כתבה מפורטת אודות זכויות העובדים בענף המתכת ואת מוזמנת לקרוא אותה. להלן ציטוט רלוונטי מתוך הכתבה אשר נותן מענה לשאלתך:

משך החופשה שנתית בתשלום מלא יותאם לשנות הוותק של העובד/ת, לפי הכללים הבאים:

בשנה הראשונה והשנייה - 12 ימים
בשנה השלישית והרביעית – 13 ימים
בשנה החמישית – 14 ימים
בשנה השישית ועד השמינית – 19 ימים
בשנה התשיעית ומעלה – 26 ימים
אמא של חייל
08/02/2016 15:18
הבן מעל גיל 18 עבד במשך שנה וחצי בחנות. קיבל דחיית שירות למשך שנה לסיום לימודי תואר.
לקראת הגיוס לשירות הצבאי (כחודש וחצי לפני) התפטר. להלן שאלותיי:

1. האם מגיעים לו פיצויי פיטורין?
2. תוך כמה זמן ממועד הפסקת העבודה מגיעים לו הפיצויים?

תודה,
עורך דין
09/02/2016 11:39
שלום אמא

1. כן בהחלט - לפי חוק.
2. תוך 15 ימים לכל היותר ממועד סיום יחסי עובד מעביד.

בהצלחה לך ולבן בשירותו הצבאי
אמא של חייל
09/02/2016 12:04
בהמשך לשאלתי והתשובה שקיבלתי מכם שמגיע לבני החייל פיצויים תוך 15 יום מהפסקת העבודה -

פניתי למעסיק ולטענתו ע"פ החוק רק אחרי חצי שנה לאחר מועד סיום העבודה הוא צריך לשלם את הפיצויים. ביקשתי שיציג בפניי את החוק והוא סירב והיפנה אותי לאינטרנט....
הדבר היחיד שמצאתי באינטרנט הוא שמי שמתגייס למשטרה או לשב"ס צריך להמתין חצי שנה.
מה ידוע לכם על כך? ומה עושים?

בתודה,
אמא
יונתן
09/02/2016 11:56
אני מועסק למעלה משנה על בסיס חודשי , כאשר שעות העבודה הינן בהתאם למטלות היומיות.
נכנס שותף חדש לחברה והיקף העבודה מתחלק ואי לכך אין צורך בעבודתי באופן מלא , מהיקף של 6-8 שעות עבודה יומיות הציעו לי לעבוד 10 שעות שבועיות בתנאי שיש צורך.
בעקבות הרעת התנאים ביקשתי להתפטר ונתתי חודש הודעה מראש למעסיק שהחליט שהוא רוצה שאני יעבוד.
כרגע על בסיס יומי המנהל שולח לי מטלות שזמן הטיפול בהן הוא 2-3 בלבד והוא גם ביקש ממני להגיש לו דווח מדויק על שעות העבודה הנ״ל. עד היום הייתי שולח דווח שעות מסודר .
האם בסוף חודש ההודעה המוקדמת , המעסיק יכול לטעון שהיקף השעות ירד ואי לכך הוא משלם לי בהתאם לשעות העבודה שהתבקשתי לעבוד?
האם ההודעה המוקדמת מתחילה מיום שהוצאתי למעסיק מכתב או מיום שבו ישבנו הודעתי לו על בקשתי להתפטר ?
את ההודעה על תנאי העבודה החדשים קיבלתי ואחרי יומיים נתתי תשובה והמכתב למעסיק יצא מספר ימים מאוחר יותר .
תודה על העזרה והעצה
אבי
09/02/2016 11:49
אני עובד בחברה שנותנת שירותי טכנאי לחברת הוט וכל פעם הקבלן נותן כעונש יום חופש או שלושה ימים חופש ללא תשלום או כנס כספי השאלה: האם הוא יכול ומותר לו לעשות זאת מבלי להודיע על זה קודם? וגם לעשות את זה מול אנשים רבים.
רחל
09/02/2016 11:45
אני בהריון ועובדת משמרת ערב חלקה מורכבת משעות נוספות, נאלצתי בהוראת רופא להתפנות למיון בזמן הזה האם מגיע לי תשלום על שעות העבודה שהפסדתי?
אולי זה נחשב לבדיקת הריון?
מ' מאיזור המרכז
08/02/2016 15:27
שלום רב,
הבוקר מנהל מש"א קרא לי למשרדו ומסר לי מכתב הזמנה לשימוע לפני פיטורים בעוד יומיים, בטענה שמצב החברה לא טוב ויש קיצוצים.
אני בשבוע השמיני להריון, מיותר לציין שעד הבוקר לא סיפרתי למעסיק.
במהלך השיחה עצרתי אותו ועדכנתי במצבי, הדגשתי שממש לא כך רציתי לספר. הוא עדיין הדגיש שהשימוע יתקיים בעוד יומיים ושאני מוזמנת לחשוב מה אני מעוניינת לומר במעמד השיחה.
אשמח לדעת מה הזכויות שלי בסיטואציה שכזאת...
האם המעסיק יכול לפטר..? האם מניסיונכם יקבל היתר בטענה שלא ידע על ההריון וכי נעשים קיצוצים בחברה? חשוב לציין כי מפטרים מסםר עובדים בחברה, אך במנהלה בה אני יושבת לא ידוע לי על פיטורים. אשמח מאוד לתגובה בהקדם בנושא.
עורך דין
09/02/2016 11:41
שלום לך

אכן הבנת נכון והמעסיק צריך לקבל היתר מהממונה על עבודת נשים במשרד הכלכלה לצורך פיטוריך. לאור העובדה שהשימוע יתקיים בכל מקרה - מחר כנראה, אני ממליץ לך בחום לפנות לקבלת ייעוץ משפטי עוד היום באמצעות עורך דין שינחה אותך כיצד להתנהל. ללא כל קשר, מומלץ להקליט את השימוע בכל מקרה.

בהצלחה
שירה
08/02/2016 15:01
שלום רב
יש לי עובד שהעביר אישור מחלה על 4 ימים .
העובד הינו עובד גלובלי בשכר חודשי קבוע .
האישור מחלה הינו מיום שישי עד יום שני כולל
מאחר ושישי שבת העובד לא נדרש לעבוד בפועל
האם אני מתחילה לספור מיום שישי או מיום ראשון ?
עורך דין
09/02/2016 11:38
שלום שירה

ספירת ימי מחלה הנה ספירה קלנדרית ומכאן שאת סופרת גם שישי שבת.

בהצלחה
יבגני
08/02/2016 13:46
שלום

התחלתי לעבוד בחברה בתאריך 10.2014 לפי החוזה איתם הם היו צריכים להתחיל להפריש לי פנסיה אחרי חצי שנה מתחילת העבודה, אחרי שמונה חודשיים בחברה הזכרתי להם שהם לא התחילו להפריש, דבר לא נעשה בנדון.

עכשיו ב-2.2016 הם רוצים לעשות רטרו, האם זה חוקי? נדרש לציין שהם גם לא הפרישו ממני,ועכשיו הם רוצים שאני יפריש 2500 ש'ח.

תודה על העזרה
עורך דין
09/02/2016 11:37
שלום יבגני

אכן המעסיק חייב להפריש כספים רטרואקטיבית ואם לא ירד משכרך תשלום לצורך הפרשה לפנסיה, בעת ביצוע ההפרשות בפועל גם אתה תצטרך לשלם.

בהצלחה
דחוףף
חיה
08/02/2016 13:40
היי
אני עובדת בעבודתי שנה ו 6 חודשים ואני עוברת עם בעלי לניו יורק רציתי לדעת אם מגיע לי פיצוים מהעבודה כי הם אומרים שלא!
אשמח לשובה מיידית
תודה:)
RE: דחוףף
עורך דין
09/02/2016 11:37
שלום חיה

אכן לא מגיע לך לקבל פיצויים אלא אם בעלך עובר לעבוד בשיחות מדינת ישראל.

בהצלחה
שני
08/02/2016 13:20
היי רציתי לשאול אני התחלתי לעבוד במקום עבודה במרץ 2015 ואני עוזבת החודש ב פבואר. עבדתי החודש.
מגיע לי דמי הבראה?
עורך דין
09/02/2016 11:35
שלום שני

ככל ולא השלמת 12 חודשי עבודה לא מגיע לך לקבל דמי הבראה לפי חוק.

בהצלחה
מתן
08/02/2016 12:27
אני עובד במלון כבר שבועיים, הבנתי שהחוקים אצלנו קשורים להסכם קיבוצי כולשהו, (מלון באילת).
רציתי לדעת אם אני זכאי לדמי מחלה, קיבלתי 6 ימי מחלה מהרופא משפחה שלי בכללית.
עורך דין
09/02/2016 10:46
שלום מתן

לעובדי בתי מלון כמו לכל עובד שכיר אחר במשק יש זכות מלאה לקבל תשלום עבור ימי מחלה בהתאם לחוק. באתר זה ישנה כתבה המסבירה אודות עיקרי הזכויות שלעובדי מלונות ומומלץ בהחלט לקרוא אותה בעיון.

בהצלחה
מאיר
08/02/2016 11:49
שלום לכם .. אני אבא טרי לתאומים בני ארבעה חודשים .. השאלה שלי היא כמה יורד לי מהתלוש כולל מס הכנסה וכל שאר ההוצאות עם אני ירוויח משכורת בערך 20.000 ל22.000 תודה לכם מראש
עורך דין
09/02/2016 10:45
שלום מאיר

השאלה שלך כללית מדי וחסר בה מידע רב מדי. לצורך ביצוע תחשיב שכר מדוייק עליך לפנות לחשבת שכר ו/או יועץ מס/ רואה חשבון.

בהצלחה
שאלה
08/02/2016 11:12
האם קבלת משכורת שכר מינימום של חודש מסוים באיחור של חודש וחצי הינה הלנת שכר ועבירה פלילית עפ"י החוק וניתן להגיש תביעה למשרד הכלכלה על המעסיק ?
עורך דין
09/02/2016 10:44
שלום לך

אי תשלום שכר במועד מהווה בכל מקרה הלנת שכר, ואכן ניתן להגיש תלונה בנושא במשרד הכלכלה.

בהצלחה
תמר גלזר
08/02/2016 11:00
יש לנו עובד נקיון ערבי מירושלים מזה 10 השנים האחרונות.
הוא עובד אחת לשבוע 4-5 שעות בשכר של כ-1000₪ לחודש.
לאחרונה התעוררנו לגלות שהוא אינו מבוטח בביטוח לאומי ולא מתבצע כל חסכון לפנסיה ופיצויים עבורו.
בנסיון להפחית עלויות (כנראה..) היציעה עורכת הדין לנציגי הועד לחייב את העובד להירשם כעוסק עצמאי ולא כשכיר כפי שהיה עד עתה.
מה מעמדו הנכון של העובד והאם הצעד הזה חוקי?
יש לי הרגשה שמנצלים את עדינותו וחוסר ההתמצאות שלו בנבכי המערכת הישראלית כדי לחסוך את העלויות של זכויותיו , או לגרום לו להתפטר וללכת בלא כלום.
אני מוצאת שזה מאד לא הוגן.
עורך דין
09/02/2016 10:44
שלום תמר

לעובד בעל ותק של 10 שנים יש זכויות מלאות כלכל עובד שכיר אחר ויש לדאוג להסדיר את הנושא ללא דיחוי נוסף, שכן כבר עכשיו חלה התיישנות על חלק מרכיבי השכר והזכויות שמגיעים לעובד. מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בהקדם.

בהצלחה
אילן
09/02/2016 10:08
שלום,
הסתבר לי שנצבר סכום מסויים בביטוח בחברה שעבדתי בה לפני שנים רבות.
הבעייה היא שכדי לקבל את הכספים, צריך שיהיה מכתב שחרור מהחברה... שאינה קיימת עוד..
חברת הביטוח אמרה לי שעליי לפנות לבית דין לענייני עבודה כדי לקבל אישור לשחרור הכספים.
שאלתי היא : איך עושים את זה? למי פונים? יש הליך פשוט יחסית או שצריך עורך דין והרבה מאמץ?

תודה!
אילן
שני
09/02/2016 09:40
שלום !
אני עובדת בחברה שהיא נמצאת קרוב לבית שלי.
החברה החליטה לעבור למקום אחר רחוק שעולה על 40 ק"מ .הם עוברים בתחילת אפריל וחשוב לי לציין שאני בהריון וצריכה ללדת בתחילת מאי,השאלה שלי מהם הזכויות שלי הרי אני לא יכולה לנסוע בחודש 9 רחוק?
תודה!
קרן
09/02/2016 09:21
חברתי זומנה לשימוע ויש לה מספר סייגים שעלו בנידון השימוע שהיא תשמח לשמוע חוות דעת עליהם ואיך היא יכולה להגיב או להעלות אותם בשימוע.

אקדים ואומר שחברתי אוהבת את מקום העבודה שלה ולא רוצה לעזוב.

אשמח לשמוע הערות ותגובות כדי להעביר לה על מנת שתוכל להתכונן לשימוע בצורה טובה:

1. לפני כשבועים כשהיא ניגשה למנהל המקצועי שלה להתייעצות היא שמה לב שהוא בוחן קורות חיים של אנשים שיכולים להחליף אותה (הוא בתגובה סגר את הדפדפן מהר). היא לא אמרה לו דבר בנושא אולם היא התחילה לחשוד. בסופו של דבר היא קיבלה שימוע ולא יודעת אם ואיך הדבר יכול להיות לטובתה או רעתה (הרי המנהל תמיד יכול לטעון שנדמה לה וזה לא כך).

האם אפשרי להעלות את הטענה הזאת כקובלנה לזה שאולי כל תהליך השימוע לא "כשר"?

2. לאחרונה יש מספר התנגשויות מקצועיות בינה לבין מנהלה שבמהלכן הוא זורק שדעתה לא מקובלת עליו והוא לא יכול לעבוד כך הדבר נעשה כאשר היו מספר אנשים נוספים בחדר, הדבר התרחש מספר פעמים בעבר אולם בפעם האחרונה זה היה לפני כחודש לטענתה ומאז לא חזר על עצמו...

האם ההערות הנ"ל יכולות להחליף שיחה בינו לבינה שמסבירות את חוסר שביעות הרצון ועליה להבין שעליה להשתפר?

האם צריכה להיות שיחת "יחסינו לאן?" או "שיפור היחסים ודרכי העבודה" לפני שישר קופצים לשימוע?

3. חברתי ביקשה הסבר ופירוט על הנקודות שגינן היא עומדת בפני שימוע והן נאמרו לה...

אולם היא נדהמה לשמוע שהפירוט לא נכון ומתייחס לאיש צוות אחר שעובדים איתו והפירוט משקף את חוסר שביעות הרצון מולו (מדובר בפרוייט מקביל לשלה שהיא לא מתעסקת איתו).

האם זה משהו שיכול לשמש לטובתה למרות שמדובר רק בנקודה אחת מתוך כלל הנקודות מולה?

חברתי תשמח לדעת אם לאור העיל יש משהו שהיא יכולה לעשות / להתגונן בפניו בשימוע.
תודה בשמה מראש.
רונית
08/02/2016 22:28
שלום רב,
קראתי שהממשלה אישרה לעלות את ימי החופשה ב-5 שנים הראשונות מ-10 ל-12.
האם החוק חל גם על מקומות פרטיים?
תודה
איתי עובד קבלן
08/02/2016 20:56
שלום רב...
המעסיק הוציאי אותי לחופשה בת יותר 20 יום מ4.1.16 עד 30.1.16 בטענה שלא היה עבודה. היית הודעה מוקדמת ליציאת החופשה. והוא בזמן הזה טס לחופשה לחו"ל. מה הדין לגבי זה. המעסיק צריך לשלם לי על הימים בהם הייתי בלי עבודה.
חסוי
08/02/2016 16:59
עובדת שנתיים ושבע במקום העבודה.
מתי צריכה להודיע למעסיק על התפטרותי?
האם אני רושמת את תאריך התפטרותי באותו יום שנותנת את המכתב?
האם צריכה להתקשר לפני למעסיק או שילך ישר למשרדים?
האם המעסיק יכול לומר אני לא משלם לך פיצויים?
דיאנה
08/02/2016 16:14
שלום,
חזרתי לעבודה אחרי חופשת לידה סטנדרטית.
מתייחסים אליי מכוער, מרעים את תנאי בכל תחום וחילוקי הדיעות ביני לבין הבוס בשמיים.
אני מתכוננת לתבוע על הרעת תנאים לאחר סיום עבודתי.
במידה ואני רוצה להתפטר בגין פיטורין , האם אני יכולה בנוסף לטעון להתפטרות למען טיפול בילד, כדי לקבל את הפיצויים המגיעים לי גם אם אתפטר ?
בן
08/02/2016 15:41
שלום רב

משרתי מוגדרת משרת אמון ושכרה מורכב
משכר יסוד+שעות נוספות גלובליות

שאלתי היא האם הפיצויים מחושבים לפי כל השכר או רק משכר היסוד?
תודה מראש
עטרת
08/02/2016 10:32
אחרי כמה זמן מקבלים קביעות ברשות?
דניאל
07/02/2016 12:45
אישתי פוטרה ב1.7.14 ולא שולם לה 13,495₪
שהם:
1. פיצוי פיטורין - 8,240₪
2. פדיון חופשה - 1,350₪
3.הבראה - 2,088₪
4. הפרשי שכר - 451₪

יש חישוב שאני יכול לעשות לדעת כמה מגיע לה?
עורך דין
08/02/2016 10:16
שלום דניאל

בלתי אפשרי לבצע את החישוב הזה לבד. יש לפנות לחשבת שכר או יועץ מס על מנת שיבדקו את הסכום המדוייק כולל ריבית לפי חוק, שאז תוכל להגיש תביעה בבית הדין לעבודה.

בהצלחה
לימור
07/02/2016 13:37
היי, עובדת הנמצאת בחופשת הלידה , בתקופה "הלא משולמת" (מעבר לשבוע 14 אך פחות מ 26) מתאשפזת בבי"ח עקב מחלה. האם היא זכאית להארכת חופשת הלידה כמספר ימי האישפוז? האם המעסיק אמור לשלם לה ימי מחלה ( אלו נצברו במקום העבודה עוד בטרם היציאה לחופשת לידה)? אודה לתשובה.
יום נעים.
עורך דין
08/02/2016 10:15
שלום לימור

התשובה לשאלתך שלילית.

בהצלחה ורק בריאות
אלכס
07/02/2016 14:33
שלום,

אני אמור לקבל את הפיצויים מהמעסיק במשכורת האחרונה או במשכורת אחרי?
תוך כמה זמן אני אמור לקבל את הפיצויים שנמצאים אצלי בפנסיה?

תודה
עורך דין
08/02/2016 10:00
שלום אלכס

אתה אמור לקבל את הפיצויים עד 15 ימים ממועד תום יחסי העבודה - כך לפי החוק. את הכספים שהצטברו בקרן הפנסיה אתה אמור לקבל מיד אם שחרורם באמצעות העברת הטפסים המתאימים כשהם חתומים על ידי המעסיק. בפועל זה לקוח זמן ולעיתים יותר מדי זמן...

בהצלחה
נועה
07/02/2016 19:05
היי אשמח לדעת איך משלמים ימי מחלה במשכורת גלובלית
עורך דין
08/02/2016 09:47
שלום נועה

יש באתר זה כתבה מאד ברורה בנושא. עבור יום המחלה הראשון לא מקבלים תשלום, עבור הימים השני והשלישי 50% מהשכר ומהיום הרביעי שכר מלא לפי מספר ימי המחלה שאושרו לך וצברת.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ