פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 599
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שמעון
01/05/2016 12:02
צהריים טובים לכם

אני עובד שכיר בחנות כבר מעל חודש עוד כמה ימים סוגר חודשיים נפצעתי בחול המועד שלא קשור לעבודה שאלתי את המנהל שלי אם אני צריך להביא מכתב מרופא הוא טוען שאני לא רשאי לקבל כי אין לי 3 חודשיים האם זה נכון?
עורך דין
01/05/2016 18:10
שלום שמעון

לא נכון. בכל חודש החל מהחודש הראשון להעסקתך אתה צובר ימי מחלה ויכול לנצל את הצבירה. מה שכן, צברת רק יום מחלה אחד אחרי חודש ולכן לא תקבל תשלום בכל מקרה.

בהצלחה ושבוע טוב
סיון
01/05/2016 16:11
אז הגיע לי הדף נוכחות של החודש הראשון שאני בשמירת הריון... מה11.4 לא עבדתי - מה לבקש שיעשו? הם מבחינתם מורידים לי את זה מימי מחלה אבל זה יצור לי בעיה בביטוח לאומי... כמובן שעוד לא הגשתי את הטפסים לביטוח לאומי, לא עברו 30 יום, ולא יודעת אם יאשרו לי אבל יש לי המלצה מהרופאה במרפאות להריון בסיכון על שמירת הריון עד הלידה בעזרת השם...

מה אתם מציעים לעשות?
עורך דין
01/05/2016 18:09
שלום סיון

אם לא יאשרו לך שמירת הריון תוכלי לעשות שימוש בימי המחלה שלך. גם במידה והמוסד לביטוח לאומי לא יאשר את שמירת ההריון תוכלי להגיש ערר. בכל מקרה, אין סיבה ששימוש בימי מחלה יפגע בדמי הלידה שלך.

בהצלחה ולידה קלה
נטע
01/05/2016 12:01
שבוע טוב,

אני עובדת בעבודת משמרות כולל שישי שבת על פי חוזה עבודה.

במשך ימי השבוע משלמים לי שעות נוספות מעל 8.6 שעות עבודה אך בשבת לא, אני מקבלת על כל המשמרת 150% גם אם אני עובדת למשל 17 שעות רצופות.

רציתי לדעת מהו חוק שעות נוספות בשבת והאם זה תקין.
תודה מראש !
עורך דין
01/05/2016 17:05
שלום נטע

המצב שאת מתארת לא חוקי. המעסיק צריך לשלם לך עבור שעות נוספות גם במשמרת של יום שבת, כאשר שכר הבסיס גבוה יותר (שעות שבת). זכותך המלאה לדרוש הפרשי שכר רטרואקטיבית. מומלץ לפנות למעסיק בנושא זה בכתב בלבד.

בהצלחה ושבוע טוב
נתי
01/05/2016 11:59
שלום,
עובד שלי ביקש לעזוב ורוצה שאפטר אותו על מנת שיוכל לחתום אבטלה.
הוא לא מעוניין בפיצויים מעבר למה שכבר הפרשתי לו.
איך אוכל להגן על עצמי במצב כזה מתביעות עתידיות?
הבנתי שזה נקרא להתפטר בדין מפוטר, אבל אני לא רוצה שבעוד כמה חודשים אקבל תביעה כלשהי על פיצויים חלקיים או משהו דומה.
אודה לעזרתכם.
עורך דין
01/05/2016 17:04
שלום נתי

העובד רוצה לדלג מעל 90 ימי ההמתנה לקבלת דמי אבטלה במקרה של התפטרות ואינך חייב להסכים ולפטר אותו. אם הוא רוצה להתפטר שיתפטר. אתה לא צריך ורצוי שלא תפעל לפי בקשתו מסיבות חוקיות שונות ולא מעטות.

בהצלחה
נתנאל
29/04/2016 20:21
היי אני עושה ניתוח עוד חודש ואשמח לעזרה
אני עובד במשך שנה וחצי בעבודה ואני רוצה לדעת מי אמור לשלם לי על חודש וחצי ימי מחלה
תודה למי שעוזר זה ממש חשוב לי !!
עורך דין
01/05/2016 17:03
שלום נתנאל

ככל שיש לך ימי מחלה צבורים המעסיק ישלם לך בכפוף לאישור רפואי.

בהצלחה והחלמה מהירה
יונתן
29/04/2016 08:10
עקב הרעת תנאים של המעביד שלי , לאחר שנתיים וחצי של עבודה , כתבתי מכתב למעסיק , נתתי לו הודעה מוקדמת של חודש והתפטרותי , יום העבודה האחרון היה 6 במרץ.
סיבה נוספת להתפטרות היתה אי העברה של ההפרשות הסוציאליות במשך כחצי שנה לקופת הפנסיה שלי וגם כאשר העביר את הכספים לאחר חצי שנה , העביר רק חלק מהכספים וזאת רק לאחר שאני פניתי לקרן הפנסיה ודרשתי מהם להוציא מכתב למעסיק . בנוסף את המשכורות האחרונות קיבלתי באיחור של כמעט חודש ימים לאחר שהמעסיק רצה לשלם לי רק עבור השעות שעבדתי בפועל ולא המשכורת החודשית שקיבלתי במשך תקופת עבודתי.
לפי מיטב הבנתי , התפטרתי בנוהל מפוטר ואני זכאי לתשלום מלא של הפיצויים והפרשים לפי המשכורת האחרונה בהתאם למספר השנים והחודשים שעבדתי.
גם גמר חשבון , למרות בקשתי , פדיון חופשה, הבראה , הפרשים שלא שולמו לא בוצעו עד היום כחודש וחצי לאחר סיום עבודתי.
מה עלי לעשות ואיך הכי נכון לפעול על מנת לשמור על זכויותי במקרה הנ״ל?
תודה
עורך דין
01/05/2016 17:02
שלום יונתן

לפני שמתפטרים בדין מפוטר עקב הרעת תנאי עבודה יש לתת למעסיק הזדמנות לתיקון הרעת התנאים, באמצעות פניה אליו בכתב. לאור האמור בשאלתך, מוטב לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני על מנת שתדע כיצד לפעול.

בהצלחה ושבוע טוב
ירון
01/05/2016 10:37
שלום,

האם חובה להשתמש בטופס 703 בעת הגשת תביעה בביה"ד לעבודה? יצוין כי התביעה היא בגין אי תשלום זכויות סוציאליות בעיקרה - נסיעות, פנסיה, הבראה, וכן עבור הפרשי שכר על שעות שלא שולמו.

האם ניתן לחילופין להשתמש בכתב תביעה "סטנדרטי"? מנסיוני קל יותר להמחיש את מהות התביעה בכתב תביעה ולא באמצעות טופס 703.

תודה ושבוע נעים
עורך דין
01/05/2016 17:01
שלום ירון

יש לעשות שימוש בטופס 703 בעת הגשת תביעה לתשלום שכר עבודה בפני בית הדין לעבודה. לא ניתן לקבל ייעוץ לגבי אופן הכנת כתב התביעה מעל גבי פורום ובכל מקרה מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה בטרם הגשתה.

בהצלחה ושבוע טוב
הילה
01/05/2016 10:09
שלום,
רציתי לבדוק האם בעלות על שני רכבים פוגעת בקבלת קיצבת זיקנה? ואם כן איך בידיוק היא פוגעת?
עורך דין
01/05/2016 16:59
שלום הילה

בעלות על רכב או שניים אינה משנה דבר לגבי הזכאות לקבל קצבת זקנה.

בהצלחה
שלומית
01/05/2016 08:44
הנני עובדת מדינה על פי בסיס יומי שעתי מאחר ולפני שנה טארבע חודשים איבדתי את היכולת לעבוד כתוצאה מכאבים ממושכם בגב ברגליים וביידים והעבודה בתהליך ועדה רפואית ולא מוכנה לפטר ואו לקדם הנושא אבקש סיוע בנושא מאז אין לי יכולת פרנסה כלל ומצבי הכלכלי קשה מאוד ללא הכנסות אך מועסקת בתלוש 00 אבקש לברר זכויותי בתודה מראש שלומית
עורך דין
01/05/2016 16:58
שלום שלומית

עליך לפנות לבדיקה אצל רופא תעסוקתי אשר יבדוק אותך ויחליט לגבי יכולתך להמשיך לעבוד ומידת ההגבלה שבתיפקודך. במקביל, ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני על מנת לבדוק אפשרויות פעולה מול המוסד לביטוח לאומי.

בהצלחה ושבוע טוב
ליאת
01/05/2016 16:10
חייבת התייעצות דחופה עובדת בעבודה כמעט 5 חודשים (בכללי עובדת שנה וחודשיים רצוף בכמה מקומות).

המנהל הודיע לי שיש לי שימוע ביום ג על מכירות שהם נמוכות ידוע לי שאחרי זה יפטרו אותי. השאלה כזאת בתאריך 10.5 אני צריכה לעשות בדיקת הריון נראה לי חיובי.

מה אני עושה והאם לומר להם בשיחת שימוע או לחכות מיום ג עד לקבלת מכתב הפיטורים ואז יהיה לי תוצאות. שלא נגיד שיהיה שלילי ויצאתי מפגרת?

אני מבולבלת ברמות...
חיים
01/05/2016 16:07
מקווה שזה המקום הנכון להתייעץ

אני בעל עסק פרטי עצמאי זעיר - עוסק פטור במס הכנסה, אני פעיל שנה אחת , קיבלתי לאחרונה מסמכים מטעמם למלא (דו"ח הכנסות-הוצאות עסקי, הצהרת הון).

השאלה שלי היא כזאת -

החיים שלי כרגע מובילים אותי אל מחוץ לגבולות המדינה לתקופה ארוכה (וכרגע לא מוגבלת), מה התהליכים שאני צריך לעשות לגבי העסק ? האם להשאיר/לסגור ? ואיך זה משליך לגבי הטפסים שעליי להחזיר להם - למלא/לא למלא ?
רונית
01/05/2016 16:05
חבר שלי עבד 7 שנים באותו מקום עבודה ,
עכשיו הודיעו לו לאחר ביצוע כי שימוע על ההודעה לסיום עבודה /החלטה לא להמשיך את עבודתו בשנה הבאה.

האם הדבר נחשב פיטורים ?
איך זה מחינת חתימת אבטלה ?
וכיד מחושבים הפיצויים ?

תודה רבה
איתמר
01/05/2016 14:57
אני עובד במקום עבודה ציבורי (רשות מקומית). תפקידי ונהלי העבודה שעל פיהם אני אמור לפעול אינם מוגדרים בנוהל כתוב ואין תיאור תפקיד כתוב (Job description).

שאלתי: האם מקום עבודה ציבורי כגון רשות מקומית אינו מחוייב בקיום נהלי עבודה כתובים ותיאור תפקיד העובדים בכתב?

תודה מראש
איתמר
ליאת
01/05/2016 12:42
אני עובדת בתפקיד זמני. המנהלת שלי שמעה כי מחפשים עובד למחלקה אחרת דיברה עם המנהל טלפונית והוא הזמין אותי לראיון עבודה.

התפקיד שהתראינתי אליו הינו זמני לחצי שנה להחלפה לחופשת לידה. ביצעתי ראיון עם בחינת אקסל. עבר 14 יום מאז ולא קיבלתי תשובה .

מה החוקיות לגבי המקרה במידה ואין לי תעוד לגבי זימון לראיון?

תודה מראש ושוב טוב!
נטלי
01/05/2016 12:40
התפטרתי בתחילת מרץ ברגע שהסתיימה לי חופשת לידה וישר התחלתי לחתום בלישכה. במקביל שלחתי בקשה לביטוח לאומי בקשה לביטול 90 יום המתנה.

לפני שבוע קיבלתי מכתב שאני זכאית לדמי אבטלה אבל לאחר 90 יום. אני יודעת שאני לא אקבל רטרו על התקופה שכבר חתמתי אבל מה שאני לא מבינה האם להמשיך לחתום או פשוט לא להגיע יותר ללישכה אלא להגיע בתום 90 יום וצריך להירשם מחדש?
חן
01/05/2016 12:08
שאלה בנושא העסקת עובדת במשק בית.

במקרה ואנחנו מעוניינים לסיים את יחסי העובד מעביד, האם יש צורך לפי חוקי העבודה במתן ימי התראה לפני סיום עבודתה או שניתן מיידית לסיים את ההעסקה?

במידה וכן יש צורך בהתראה, של כמה ימים לפי החוק?
אוריאל
01/05/2016 12:06
שואל בשביל מכר שלי שהוא עובד סוציאלי בשירות המדינה עם קביעות. האם מעצר שלו בגין משהו שלא קשור לעבודה, כמו כמות לאחזקה עצמית של סמים קלים, או מעצר במסגרת הפגנה (הפרעה לסדר הציבורי/תקיפת שוטר) יכולה להיות עילה לפיטורים מהעבודה?
יוליה
01/05/2016 12:03
עזרה בבקשה
עבדתי בחנות שקיימת רק 4 חודשים. מאז פתיחת החנות התחלתי לעבוד בה. לאחר 3 חודשים התחלפו הבעלים בחנות כך שיוצא שהוא המנהל החדש שלי.

לאחר 20 יום מאז שהתחיל לנהל את החנות החליט לפטר אותי בלי הודעה מוקדמת וללא סיבה מוצדקת (באותו היום היתה לי פגישה 15 דק לאחר סיום המשמרת, הוא ידע כל כך והחליט שלא מגיע להחליף אותי וקבע עובדה שאם אני סוגרת את החנות בסיום המשמרת שלי אז שאשאיר את הכרטיס עובד והמפתחות ולא אחזור יותר)

מהן הזכויות שלי ? והאם אמור לשלם לי את ימי ההודעה המוקדמת ?

תודה .
עידן
28/04/2016 15:31
עבדתי במקום עבודה עד חודש אוקטובר 2015 ולא שולם לי עדיין משכורת (לא מדובר בהרבה משהו כמו 1000-1200 שקלים)
ניסיתי להתקשר לבעלי המקום אבל הם כל הזמן אומרים לי "הינה עוד יומיים", "הינה עוד שבוע" וכלום.

חשוב לי לציין שכבר מעל חודשיים אני מתקשר והם מסננים אותי ולא עונים.

יש לי את התלוש משכורת אבל ללא המשכורת.

אני יודע שיש דבר כזה שנקרא הלנת שכר - רציתי לדעת מה התהליך ואיך עושים זאת.

תודה רבה לעוזרים והמשך חג פסח שמח לכולם.
דרי שולמית
29/04/2016 23:48
גם אני באותה בעייה כמו שלך, והנני מגישה תביעה בבית משפט לתביעות קטנות תעשה חישוב של הלנת שכר ותגיש תביעה . בהצלחה.
עורך דין
01/05/2016 08:16
עידן ושולמית בוקר טוב

לא ניתן להגיש תביעה נגד המעסיק בבית המשפט לתביעות קטנות אלא רק בבית הדין לעבודה שלא סמכות השיפוט הבלעדית בענייני עבודה ובעניינים שבין עובד למעביד. אני מציע לשניכם לפנות לבית הדין לעבודה ולהגיש תביעה לתשלום שכר עבודה כנגד המעסיק. יש באתר זה מדריך מפורט שמסביר את הפרוצדורה להגשת תביעה כאמור.

בהצלחה ושבוע טוב
רונן
30/04/2016 09:15
שלום רב.
שמי רונן וסיימתי לעבוד ברשות המסים בתחום ייחודי. תחום של מיסוי בפרישה. שאלתי היא כזאת אני מעוניין לפתוח עסק בתחום על ייעוץ כלכלי אני מעניין לסייע לפורשים למלא את הטפסים ולא לייעץ להם!! אלא מילוי הטפסים והבהרתם האם זה מתנגש עם חוק ייצוג יועצי המס ? האם אהיה חשוף תאורטית לתביעות?
עורך דין
01/05/2016 08:14
שלום רונן

סביר מאד כי תוכל לעסוק בתחום אך לצורך תחילת עבודה מומלץ בהחלט לפנות לעורך דין ולקבל חוות דעת כתובה, שתוכל לתת לך גיבוי משפטי שרק יכול לעזור לך.

בהצלחה
טופס 106
מיכל
30/04/2016 15:51
הבוס לשעבר לא נותן לי טופס 106. כל הזמן אומר שזה יקח עוד חודש. מה עליי לעשות?
עורך דין
01/05/2016 08:12
בוקר טוב מיכל

פני אל המעסיק בכתב ודרשי לקבל טופס 106 כפי שמתחייב לפי חוק. סביר שאחרי הפניה בכתב המעסיק יעביר אליך את הטופס.

שבוע טוב ובהצלחה
ניסני
30/04/2016 12:20
השנה החג השני חל ביום שישי ואני כעובד 5 ימים בשבוע רציתי לדעת מה אם החוק הינו שרק אם חג חל בשבת אינו משולם .
אז מדוע אם הוא חל ביום שישי הוא לא משולם ---מה גם שלא אפשרו לנו לעבוד ביום חמישי שהינו ערב חג לגמרי .
זה בכלל מונע מאיתנו כמי שלא עבדו בערב חג לדרוש את התמורה לחג
ברק
28/04/2016 15:32
שלום רב !
דיני עבודה:
עבדתי אצל משהו במשך חודש והוא לא שילם לי שכר עבודה
(עברה יותר מחצי שנה).
הגשתי תביעה בבית הדין לעבודה כנגד 3 גורמים:
2 חברות בע"מ שבבעלותו (חברה של אדם אחד) ונגדו באופן אישי
כי אני לא יודע אצל מי מהשלושה עבדתי בעצם...
לא הוגש כתב הגנה ובקשתי להכיר בתביעה כפסק דין מוגמר נדחתה עקב סמיכות לתאריך הדיון.
מה קורה עכשיו בעצם ? ,
איך אדם או חברה יכולים להגיע לדיון ללא הגשת כתב הגנה ?
מהן הזכויות הנשללות ממנו ? (אם בכלל...)
מהן הזכויות הנוספות שאני זוכה להן עקב המצב ? (אם בכלל)

תודה
מאיה ג.
28/04/2016 15:05
היי, אחיינית שלי עובדת ברשת מזון ונפגעה בעבודה (שבועיים חופש מחלה). היא הגישה את כל הטפסים הרלוונטים לקביעת תאונת עבודה, ביטוח לאומי אישר את הבקשה וביקש להוסיף טופס מהרשת שבו יצוין מה הייתה המשכורת באותו חודש לולא נפגעה. היא ניגשה למנהל שלה והוא אמר לה לפנות למחלקת כספים של החברה והם ייתנו לה את הפרטים. היא התקשרה לבקש, והם ביקשו לשלוח את אותו מכתב מביטוח לאומי שמבקש את הפרטים. אחייניתי לא מוצאת את המכתב והם לא מוכנים לתת זאת ללא המכתב. יש לי שתי שאלות:
הטפסים של התאונת עבודה הודפסו על ידי הרשת ונשלחו ממולאים בחזרה למקום המשרדים לאישור ואז לביטוח לאומי, כלומר החברה מודעת להליך ולאותם שבועיים בהם לא עבדה ושאלתי היא האם היא חייבת לשלוח להם את המכתב? כי פשוט זה נשמע שהם מנסים להתחמק ולמשוך את זה יותר ויותר (גם בשליחת הטפסים הראשוניים וגרסאות שלמנהל נראו לכאורה הגיוניות יותר שקרו)
ולשאלה העיקרית, העובדים מגישים משמרות ומנהל הסניף עושה סידור לשבוע בלי התחייבות לתת משמרות. כלומר אם יתבקש לכתוב מה היה השכר באותו חודש, הוא יכול לומר שכנראה הייתה מקבלת משמרת אחת ולכן השכר היה x שח.

לכן רציתי לדעת איך התהליך מתבצע ולפי מה מחשבים, והאם עליה לשים לב לפרטים נוספים שכן המעסיקים מנסים לעוות לתרפד את מה שקרה.
נדיה
28/04/2016 15:04
אני חייבת עזרה או הפניה לחוק לגבי חופשת מחלה
אני עובדת במוקד טלפוני והייתי בחופשת מחלה האם יש זכות למנהלת שלי ללחוץ עליי שאני יצא במחלה שלי לעבודה כי אני משובצת או לחפש לעצמי גיבוי? כשעובד בחופש מחלה לא אמורים לעזוב אותו בשקט?

תודה מראש וחג פסח שמח
רועי
28/04/2016 10:29
היי.

יש לי אישור מחלה מרופא תעסוקתי עד 31/5/16 ואני רוצה כבר לחזור לעבודה שבוע הבא, האם יש בעיה עם כיסוי ביטוחי עבורי?
דקלה
28/04/2016 08:02
שלום רב,
בעבודתי כעובדת מדינה כשאשר מישהו מקבל קידום לאחמש הוא מקבל תוספת שקל לכל שעת עבודה ובנוסף מקבל עוד חמש שעות מנהלה נוספות. כלומר חמש שעות בונוס לדוח שעות.
אני מתפקדת כאחמשית כבר למעלה מחצי שנה ואינני מקבלת שום תוספת שכר. כששאלתי על הדבר נאמר לי כי זה תהליך חפיפה. מבדיקה שערכתי גיליתי כי כל אחד מהאנשים שעובדים עימי קיבלו ישר את התוספת שכר עוד בחודש הראשון שהחלו בחפיפה ורק אצלי כל פעם מתרצים את זה בתירוצים נוספים. דבר הנותן תחושת ניצול וחוסר שוויוניות. כך יתר האחמשים הינם גברים ורק אני אישה יחידה. קצת מעצבן.
בנוסף לכל זה כבר ארבעה חודשים אינני מקבלת קצובת נסיעה ולכן המשכורת יוצאת נמוכה בהרבה מקודמותיה. מה ניתן לעשות? האם אפשר לתבוע ע"מ לקבל רטרו על כל התקופה הזאת?
שלומי
28/04/2016 07:09
אני עובד במשך 3 חודשים אצל קבלן שמשלם לי גלובלי,
העבודה היא בימי ראשון עד חמישי ללא ימי שישי.
השאלות שלי עכשיו,
בחול מועד פסח הוא נתן לי חופשת מאולצת בת יומיים, אני אמור לקבל כסף עליהם?
ערב חג הוא יכול לקבוע לי עבודה?
תודה לעונים וחג שמח
עובד חדש
27/04/2016 21:39
שלום, התחלתי לפני חודש עבודה חדשה וכרגע קיבלתי אישור מחלה לשבוע.
רציתי לדעת מהי הזכאות שלי אם בכלל כיוון שהנני מועסק רק חודש אחד בלבד.
אשמח להסבר כיצד עובד העניין.
ס.י
27/04/2016 15:21
אשמח לקבל תשובה ממי שמבין ויודע בוודאות מה עליי לעשות תודה...

יצאתי לחל"ד בתאריך 19.2 וילדתי בתאריך 28.2. את הרישום ואישור לידה העברתי לעבודה בתאריך 6.3 ובאותו יום ביטוח לאומי שלח מכתב למעסיק כי חסרים להם פרטים ושעליהם לשלוח את התביעה שוב ודחו את התביעה.

כעבור חודש שלא קיבלתי את הדמי לידה התקשרתי לברר למה לא שולם והחשבי שכר אמרו כי אותה האישה האחראית על שליחת הטפסים בחופש ולכן זה מתעכב.

לאחר שבוע שוב התקשרתי לברר עם שלחו את הטפסים אמרו שכן ואילו בביטוח לאומי טוענים כי לא קיבלו שום תביעה משום מקום.

אני כבר חודשיים בחל"ד ללא שכר האם אני יכולה לתבוע את המעסיק על הלנת שכר?

מה עליי לעשות תודה לעונים.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ