פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 583
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

יעקב
30/05/2016 14:05
צהריים טובים

אני רוצה להגיש עבור אשתי בקשה למענק עבודה. אשתי עובדת אצל אמא שלי, האם ההכנסה נחשבת שהתקבלה ממעסיק "קרוב"?

באתר רשות המיסים רשום " 'קרוב' לעניין חוק זה הוא: בן זוג, אח, אחות, הורה, הורי הורה, צאצא, צאצאי בן הזוג ובן זוגו של כל אחד מאלה".

תודה רבה
לילא
30/05/2016 13:56
שלום,
עבדתי בחברה לפני חמש שנים לתקופה של יותר משנה ואז רציתי למשוך קופת גמל.. ביקשתי מהחברה טופס 161 ועד עכשיו מתעקבים ואומרים לי שנתחשבן ונשלח לך הכסף לחשבון!!!
אין לי מושג על איזה כסף מדברים כי קופת גמל רק אני יכולה למשוך אז כנראה יש לי כסף אצלם ובגלל
מה הזכויות שלי והאם הכסף שאני אמורה לקבל מהחברה עצמה רשום בטופס 161??
נעמה סווידאן
30/05/2016 11:19
אני נמצאת בטיפולי פוריות מעל שנה וחצי. החברה שאני עובדת בה נקנתה ע"י חברה אחרת וכל העובדים הוחתמו על חוזים חדשים מול החברה החדשה. בגלל שאני ממחלקת כספים קיבלתי חוזה זמני שמסתיים בעוד מספר חודשים. האם סיום עבודתי נחשב פיטורין? האם יש לי זכויות מיוחדות שמגיעות לי?
עובד
30/05/2016 10:31
אני עובד בחברת הפצה גדולה במרכז כבר שנה וחודש.. ביום שלישי שבוע לפני המילואים עבדתי כרגיל.. יום רביעי חמישי לא הרגשתי טוב.. ויש לי חופש מחלה מרופא... כבר ביום ראשון יצאתי למילואים של שלושה שבועות!!! לאחר שחזרתי לעבודה.. החברה טוענים שאני לא עובד שם כבר.. ושסיימתי את החוזה ב 4/5/16 דבר שלא ידוע לי עליו.. לאחר שנה + המציאו שסיימתי לעבוד.. נגמר החוזה כביכול.. דבר שלא חתמתי עליו.. ולא ידוע לי עליו.. עכשיו הם לא רוצים להביא לי פיצויים.. ולא לשלם על המילואים.. מה עושים? למי פונים?
זהבה
30/05/2016 09:15
היי , ביוני 2016 ימלאו לי שנתיים בעבודה. אני מתכננת לעזוב ביולי עקב מעבר דירה. האם בחודש אוגוסט אני אהיה זכאית לדמי הבראה ?
שרון
30/05/2016 09:12
שלום, הארכתי את חופשת הלידה שלי לשנה. לפני שבוע וחצי ביקשתי מהמנהל שלי לבדוק אם יוכל לאשר לי לעבוד עד 15:00 ולא עד 17:00 כי אחרת אתפטר. עד כה לא קיבלתי תשובה ודיי מושכים אותי. יום שבת התאומים שלי יהיו בני 9 חודשים ואם לא אקבל עד אז אפסיד את זכויותיי. המנהך טוען כי יהיה במשרד רק יום רביעי. האם זה תקין להתפטר ממש ימים ספורים לפני גיל 9 חודשים? האם עדיף כבר היום להגיש מכתב כי אין תשובה.
אודה להתייחסותכם בהקדם האפשרי
שירן
30/05/2016 09:11
שלום רב
במסגרת החברה בה אני עובדת הוחלט על שינוי וייעול (לדבריהם) כך שחלק מעבודת הנה"ח שנעשתה עד היום ע"י עובד (מנהל חשבונות) בחברה יעשה החל מהחודשים הקרובים על ידי עובדים מאגפים שונים (שאין להם יידע בהנה"ח) אמרו שילמדו אותם בתוכנה מסוימת ואת הביקורת והפיקוח יעשה העובד שעד היום העבודה הייתה בעצם שלו. כמובן שלא שאלו את העובדים והנחיתו עליהם את התוספת החדשה של העבודה. אציין שהעבודה תעשה במסגרת השעות הרגילות (ללא תוספת שעות מיוחדת) וללא כל תגמול נוסף וכמו שציינתי ללא הסכמת העובד... האם יש פה הרעת תנאים???
לי
29/05/2016 10:25
שלום רב,
אני בת 66, נפצעתי לפני כחודש במהלך טיול בחו"ל שלא במסגרת העבודה.
הנני מטפלת ב2 ילדים ומעסיקיי משלמים עבורי ביטוח לאומי
אני מקבלת גם קצבת זקנה
איני יכולה לעמוד ונעזרת בקביים (יש לי קרעים במיניסקוס וברצועה) וכמובן שאין באפשרותי ללכת לעבודה.
מה עלי לעשות? האם מגיע לי משהו מביטוח לאומי?
תודה
לי
עורך דין
30/05/2016 08:36
שלום לי

יש לבחון את נסיבות פגיעתך ולשקול את האפשרות להגיש תביעת נזיקין כנגד הגורפ האחראי לפגיעה. מאחר ואת כבר מקבל קצבה מהמוסד לביטוח לאומי לא תוכלי לקבל קצבה אחרת / נוספת. מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בתחום הנזיקין על מנת לבחון את המקרה כאמור.

בהצלחה והחלמה מהירה
שחר
29/05/2016 10:19
עברתי חוויה ממש לא קלה עם מי שהחליפה אותי בעבודה בחופשת הלידה שלי.

היא הגיעה על תקן החלפה, ואחרי שחזרתי נשארה על תקן התנדבות... (ביקשה אישור מהמנהל להישאר על תקן פרקטיקום כי טענה שלא סיימה אותו, וכאילו נשארה על תקן טודנטית . כמובן שעשתה ופעלה מאחורי גבי על מנת להישאר. אני בוודאות יודעת שזה שקר והיא לא הייתה זקוקה לשעות האלה כי סיימה כבר את הלימודים.
היא במהלך 10 החודשים מאז שהגיעה למקום עבודתי שיגעה אותי בהודעות וטלפונים עד שבחרתי להתעלם.
היא עשתה דברים שלא יעשו... כמו למשל להשאיר את המפתח שלי אצלה (אחרי שביקשה אישור המנהל) או לעשות שינויים מהותיים ללא התייעצות- לטענתה כדי לעשות לי הפתעה טובה.

המנהל שאישר לה להשאר לפרקטיקום כבר עזב. מי שהיה אחראי להדריך אותה הוא העו"ס שכבר ביקש ממנה מספר פעמים לסיים את הפרקטיקום (הייתה אמורה לסיים בסוף אפריל) אך היא מצליחה למשוך אותו עד עכשיו.

בקיצור אני שוב בהריון והיא לצערי הרב גילתה את זה- למרות שמהחשש ממנה שמרתי את זה בסוד עד אמצע חודש רביעי. כמובן שבעקבות מה שעברתי איתה אינני מעוניינת שתחליף אותי שוב. היא מאוד מעוניינת. הרי היא לא סתם נשארה כל הזמן בסביבה אני די בטוחה שקיוותה לקבל את מקומי (לא כמחליפה).

ברגע שאמרתי לה שיש עוד מעומדים לתפקיד ההחלפה החלה לשלוח לי הודעות באורך מגילה עם תוכן מאוד פסיבי אגרסיבי- מצד אחד מתחנף ומצד שני זלזול בעבודתי והתנשאותי.

השאלה היא מה הם זכויותיי - האם יש לי את הזכות לבחור מי יחליף אותי או לתת וטו נגד מישהו שאינני סובלת ומתנהגת בצורה כזאת? האם זה חוקי כל המהלכים שעשתה- נשארה על תקן סטודנטית למרות שהייתה אמורה להיות רק מחליפה שלי חצי שנה? אני ממש חשה שמאז שחזרתי לעבודה אני עוברת ממנה התעללות רגשית.

עצוב לי שככה אישה נוהגת נגד אישה אחרת שיצאה לחופשת לידה. אגב העבודה היא עבודת טיפול רגש.

תודה מראש על היעוץ
עורך דין
30/05/2016 08:34
שלום שחר

יכול להיות שאכן אותה מחליפה פגעה בך בהתנהגותה אך יש אנשים כאלה ויש אחרים. כנראה שזה האופי שלה ואופי קשה לשנות אם אפשרי בכלל... בכל מקרה הזכויות שלך בזמן ההריון ולאחר הלידה שמורות וברורות. אינך יכולה להחליט מי יחליף אותך בזמן חופשת לידה - זאת ההחלטה של המעסיק. את יכולה להיות שקטה ורגועה שכן המעסיק צריך לקלוט אותך חזרה לאותו תפקיד בשובך מחופשת הלידה.

בהצלחה
נופר
29/05/2016 10:17
אני עובדת ברשת קפה קפה כבר שנה תחת זכיין, הזכיין מכר את המקום למישהו אחר והחילוף עתיד להתבצע ביום שלישי (עוד לא הודיעו לנו כלום) המנהל שלי כיום מתכנן לפטר את כל העובדים ולשלם להם מה שמגיע להם.השאלה במצב כזה מהן הזכויות שלי ?

ממש אשמח לעזרה.
עורך דין
30/05/2016 08:32
בוקר טוב נופר

על מנת לפטר אותך יש לקבל אישור של משרד הכלכלה ולמרות חילופי המעסיקים. אני מציע לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בשלב זה על מנת להיות מוכנה לכל מקרה שלא יבוא.

בהצלחה
הילל
29/05/2016 10:08
בוקר טוב

אשתי עובדת בחנות בגדים ומעוניינת להתפטר, יש לה ותק של 3 שנים. היא לא הגישה משמרות בחצי שנה האחרונה מכל מיני סיבות. אשמח לדעת מה הדרישות שיש לדרוש מהמעסיק בעת ההתפטרות.

תודה
עורך דין
30/05/2016 08:30
בוקר טוב הילל

יש לתת למעסיק הודעה מוקדמת ולקבל ממנו פידיון ימי חופשה, שכר אחרון וטופס לשחרור קרן הפנסיה.

בהצלחה
אהרון
29/05/2016 22:08
שלום.
לאחרונה אושר לי גמול השתלמות א רטרו של 3 שנים אחורה ( ממועד תחילת העסקה שלי) כעובד מדינה. נאמר לי במקום העבודה כי על פי הסכם השכר הקיבוצי דור ב כי אני רשאי לקבל גמול השתלמות רק אחרי חלוף שנתיים ממועד העסקתי.
האם זה נכון ?והאם זה חוק?
בתאל
29/05/2016 19:46
שלום אשמח לתשובה,

עבדתי במשווק של בזק, בזק בינלאומי וחברת יס ומכרתי את 3 המוצרים שהחברות הללו מספקות. עזבתי את המשווק מפני שהוא משלם רק או שעות או מכירות הגבוה מביניהם וככה יוצא שלא הייתי מגיעה למשכורת מעל 2000 שח.

מצאתי משווק אחר ועזבתי את הראשון ועוד 3 בנות מאותו משווק עזבו גם כדרכי. עכשיו המשווק שעבדתי אצלו מתקשר למנהל שלי לברר אם אני עובדת אצלו. כמו כן הוא אומר לבנות מהצוות שאני לוקחת לו עובדות ואת אותם 3 בנות שעזבו אותו הוא חסם בבזק ובבזק בינלאומי וכרגע בגללו הם לא יכולות למכור את מוצרי החברות.

מה ניתן לעשות? הבנאדם הזה ממש מטריד אותי וזאת פגיעה של חופש העיסוק לדעתי. אני מבקשת לשמוע ייעוץ מעורך דין שמבין בדיני עבודה בהתייחסות למקרה שלי.

תודה
שני
29/05/2016 18:06
שלום,

לפני כחודשיים פוטרתי בשבוע 7 ע"י המעסיק למרות ובגלל שידע על ההריון.

אחד העיסוקים שלי בעבודה כלל התעסקות בחומרים רעילים (ללא כל הגנה למרות בקשות חוזרות ונשנות מצידי) ולכן הודעתי על ההריון בשלב כ"כ מוקדם.

בדיעבד המעסיק הגיש בקשה לתמ"ת. התמ"ת אסר עליו לפטר אותי ונאלצתי לחזור לעבודה.

שבוע מאוחר יותר עברתי לידה שקטה.

אשמח לדעת אם יש מה לעשות בנושא.
אסתי
29/05/2016 18:04
אני בהיריון בשבוע 23 החל ממחר. אני כבר מעכשיו החלטתי שבעזרת ה' אשאר עם התינוקת חצי שנה בבית (ולא שלושה חודשים). אך אני לא רוצה להתפטר אלא לחזור לאותה העבודה בסיום תקופת החצי שנה.

מה עליי לעשות? האם להודיע למעסיק על התכנון שלי להישאר חצי שנה? האם מגיע לי כסף כלשהו על שלושת החודשים שלא כלולים בחופשת לידה? האם אני אצטרך להמשיך לשלם ביטוח לאומי וכו' בזמן שלושת החודשים האלו?

אשמח לכל מידע שלא ציינתי פה...
רגינה
29/05/2016 18:02
שלום עו"ד נכבד,

אישה שהתפטרה מרצונה בהריון לצורך העניין בחודש 6 להריונה לאחר שעבדה 4 שנים במקום העבודה.

האם היא צריכה ללכת לביטוח לאומי לחתום אבטלה? האם תקופה זו נחשבת כ90 ימי המתנה?

מבחינת דמי הלידה - רשום בטופס " ימולא ע"י המעסיק לאחר הפסקת העבודה" ...מספיק שהיא תגיש את תלושי השכר או שבכל מקרה לבקש מהמעסיק שימלא למורות שהיא לא עובדת שם יותר ?

איזה מסמכים המעסיק אמור לתת לה בגמר החשבון?

תודה רבה
אלה
29/05/2016 14:34
שלום. החלפתי מורה בתיכון (דרך משרד החינוך). ידעתי שבנתיים אם לא יהיה משהו חדש אני שם עד ה 2.6. דיברו איתי בבית הספר ששנה הבאה אני לא ממשיכה ועכשיו מחכים מהמורה שאותה החלפתי שתגיד אם היא חוזרת השנה או לא. בנתיים היום, 29.05 קיבלתי מכתב רשום ממשרד החינוך שמודיע לי על סיום העסקה ב 2.6. יש לציין כי על המכתב רשום 03.05 אבל קיבלתי אותו בדואר רשום רק ביום 29.05. מותר? יש לי מה לעשות? מבחינת תביעה משפטית. תודה וסליחה על האורך
מעסיקה
חן
29/05/2016 13:54
היי שאלה .
אני מעסיקה בתחום הביגוד,יש לי עובדת שעובדת אצלי מזה כ3 שנים.היא חתומה על חוזה העסקה אך לא כתוב בחוזה את המשמרות שהיא מחויבת לתת.בפועל,זה ידוע לכולם וגם לה(עובדת כבר 3 שנים)שחייבים לעבוד סופי שבוע.יום בהיר אחד היא אומרת שהיא לא מוכנה לעבוד יותר סופשים ואם לא מתאים לי שאוציא לה מכתב פיטורין.
האם זה קביל?מה עושים בנידון?
שי
23/05/2016 22:26
אם התפטרתי ממקום העבודה שלי,אני רשאי לקבל דמי אבטלה?

(אגב התפטרתי לפני כחודש)

ויש לי 12 משכורות רצופים מ-2 מקומות שונים

תודה רבה
שי
29/05/2016 13:11
אשמח לקבל תשובה
אורטל
29/05/2016 12:00
שלום ,
אני אמורה להתחיל עבודה חדשה .
הבעיה היחידה שנתקלתי בה היא דמי הנסיעות הנמוך מאוד
17 ש״ח ליום .
המקום עבודה רחוק מאוד מהבית שלי .
נניח והמשמרת שלי בבוקר , אני יכולה להסתדר מבחינת אוטובוס חופשי יומי .
אבל אם המשמרת שלי ערב , אני אצטרך לקחת גם אוטובוס הלוך ולקחת מונית חזור וכל זה יעלה לי מעל ל 25 שקל.
מה אני יכולה לעשות ? ראיתי שכתבתם שדמי נסיעות ליום אמור להיות 26.40 .
מה אני יכולה לעשות בנידון , תודה
שיר
29/05/2016 11:17
למיטב ידיעתי מעסיק מחוייב להפריש אחוז מסויים לקרן פנסיונית של עובד.

האם זה מתחילת ההעסקה? מחודש שלישי? מחודש שישי? כרגע הקרן שלי הופסקה מחודש יולי 15. התחלתי עבודה חדשה בדצמבר 15. עד עכשיו לא הופרש לי שקל. מזכירה שהקרן שלי מופסקת (אני לא שילמתי עליה מיולי הכסף עומד). מה מגיע לי?

תודה לעונים
ג ל י
29/05/2016 11:16
אנו עובדים במשרד דתי. כאשר בכל ימי חול המועד פסח המשרד היה סגור.
שאלה - האם הם לא מחויבים לשלם לנו עבור ימים מסוימים בחול המועד? (כלומר מיום א'. עד ה') היה חוה"מ פסח. ומתכוונים להוריד מאיתנו את כל אןתם ימים. מה כן מגיע לנו על פי חוק?
תודה להיענות המהירה. המשרד סגור בימי שישי.
בת אל
29/05/2016 11:11
במידה ויש לי עובד יהודי והוא חותם על חוזה שהוא יודע שישנה עבודה בשבת. איך החוק מגן עלי?
יעל
26/05/2016 10:03
היי בוקר טוב!
הייתי בשמירה מחודש ספטמבר וילדתי בדצמבר,
אני מקבלת מהעבודה ביגוד, הבראה, אחזקת רכב.
לאחר בדיקה בתלושים ניראה כי גבו ממני הפרשים על הדברים הללו בתקופה בה שהיתי בשמירה/ חופשת לידה.
אשמח לדעת אם מגיע לי החזר על כך ולמי עליי לפנות.
תודה מראש
עורך דין
29/05/2016 09:57
שלום יעל

לצורך עריכת תחשיב ספציפי יש לפנות אם תלושי השכר וכל המסמכים הרלוונטיים אל חשבת שכר ו/או יועץ מס מטעמך.

בהצלחה
סיון
26/05/2016 10:03
בוקר טוב

ב-19.05.16 פוטרתי מהעבודה ניתנה לי התראה של חודש יש לי ימי מחלה בזכות ויש לי אישור מה-10.05.16 עד 15.05.16 ביום השני למחלה כלומר 11.05.16 היה ערב יום העצמאות.

איך יחושבו לי הימים מבחינת התשלום אם היום השני במילא היה חצי יום עבודה לאחר מכן היה חג העצמאות שהוא יום שבתון...
עורך דין
29/05/2016 09:56
שלום סיון

חישוב ימי המחלה הנו חישוב קלנדרי וכל יום נחשב. ימי מחלה יבואו על חשבון ימי ההודעה המוקדמת שלך כמובן.

בהצלחה
עירית
26/05/2016 09:06
אני עובדת בחברה ציבורית, סוכם כי אקבל החזר על נסיעות לשם מטרות עבודה ע"פ ק"מ, רציתי לשאול:
1. מה תעריף ההחזר לקמ", כאשר נפח המנוע של רכבי הוא 1400
2. האם יש מגבלה של זמן לקבלת ההחזר, מאחר ועובר מעל לחודש מיום הגשת הדוח ועד קבלת ההחזר, עקב מנהלות וחתימות מורשי חתימה בחברה ואיטיות התהליך, מעבר לזה, אני צריכה להזכיר לאחראים יום יום האם הצ'ק מוכן, והתשובה היא תמיד שלילית
עורך דין
29/05/2016 09:55
שלום עירית

נהוג לעשות שימוש בתעריף חשב המפרט במדיוק את הסכומים לפי סוג הרכב וכו. בדרך כלל משלמים לעובד החזר נסיעות עבור חודש קודם ביחד עם השכר של אותו חודש, אך הנושא נתון לסיכום בינך לבין המעסיק.

בהצלחה
אור י.
26/05/2016 08:43
עד החודש האחרון, שילמו לאדם שעות נוספות. עד שבתלוש המשכורת של אפריל הוא ראה שלא קיבל כסף עבורן אבל על פי שעבד יותר משמונה שעות ביום (לבקשת המנהל גם).

א. מגיע לו לקבל את הכסף הזה איכשהו? לאן הוא צריך לפנות?

ב. הוא יכול להתפטר ולקבל פיצוים כיוון שאינו מקבל יותר שעות נוספות שמעלות את השכר שלו משמעותית כל חודש?

תודה וחג שמח.
עורך דין
29/05/2016 09:49
שלום אור

א. כמובן שמגיע. יש חוק. צריך לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש לקבל את הכספים המגיעים לפי מספר השעות הנוספות שהעובד עבד בפועל.

ב. לא אם המעסיק טעה ויתקן את הטעות.

בהצלחה
אלונה
26/05/2016 08:42
שלום לכולם, עבדתי במקום עבודה כעובדת שעתית, 3 פעמים בשבוע, עבדתי שם כשנה וחצי. עבור שעת עבודה קיבלתי 36 שקל ועבדתי 8 שעות ביום, כלומר שווי יום עבודה שלי היה 288 ש"ח. בעת עזיבתי צברתי בערך 19 ימי חופש ושולם לי 162 ש"ח עבור יום עבודה אחד. זה נראה לי מעט מידי, האם יש איזה חישוב מסוים שלפיו הגיעו לסכום הזה או שהיתה כאן טעות? זה יוצא בערך 80% פחות ממה שהייתי מקבלת אם הייתי עובדת בימים האלה.
עורך דין
29/05/2016 09:48
שלום אלונה

לא ברור איך המעסיק הגיע לחישוב הזה ואת יכולה לפנות אליו בכתב (בלבד) ולבקש הסבר והשלמת הפרשים בעת הצורך. לא מעט פעמים, בעת סיום יחיס עבודה המעסיק נוטה לעשות "טעויות" דומות... ולא בושה לבקש הסברים.

בהצלחה
אירית
26/05/2016 03:21
שלום רב,

אני עובדת מזה שנה ו8 בחברת סאטראפ קטנה,
אני דיי בצומת דרכים, במקום העבודה שלי נמצאת 8-16 זה מה שסוכם בחוזה בתחילת העסקה וזה למה לקחתי את התפקיד, כל פעם העמיסו עליי עוד ועוד ואני שתקתי ועבדתי ותקתקתי במסגרת השעות שלי ולא דקה יותר כי יש לי ילדה, לפני שבוע פניתי ואמרתי שאני לא מספיקה דברים ושידעו שהכל יעשה אבל לא במיידי, בחמישי פיטרו מישהי והחליטו לא להביא במקומה ולהוסיף לי את התפקיד שלה גם, ועכשיו באו אליי ביציאה שהיקף העבודה השתנה והם רוצים שאשקול משרה של 9-18, כמובן שציינו העלאה במידה וכן אני אמרתי שאין לי מה לשקול שאותו מנהל דיבר איתי על העלאה כשהכניס לי את חלק מהתפקידים האחרונים שהועמסו עליי אבל כבר חצי שנה ורק מורחים, אמרתי שאין לי מה לשקול כי זה השעות שסוכמו מתוך ידיעה שאין לי דקה נוספת לתת כי יש לי ילדה לקחת ושאני אכבד את הצרכי משרד ושאם כך הדבר שיתן לי מכתב ונסיים, נאמר לי שאני לא יכולה לצפות להעלאה אם לא אוסיף שעות פתאום, למחרת נלקחתי לשיחה ובה שוב הוצע לי לשנות את שעות העבודה לאחר ששבתי וסירבתי הודיעו לי על פיטורין, הקטע שלפני שבוע גיליתי שאני בהיריון למחרת נכנסתי ועדכנתי על זה, אמרתי כי לאור המצב הפיטורין לא תקפים, נשאלתי אם ארצה להישאר ואמרתי שהסטטוס צריך להישאר אותן שעות ואותו היקף עבודה אמרתי שכן ואמרו לי שיבדקו ויחזרו אליי, מניחה שכרגע נעשה הכל כדי לבדוק מה האופציות שלהם, יש לציין שלא נערך לי שימוע ולא קיבלתי הודעה מראש על הנושא, ממש רוצה לעוף משם, רוצה לדעת מה הזכויות שלי במצב כזה ובפרט מה הסטטוס שלי עד שמקבלת מהם תשובה , מפוטרת? עובדת?, מה ההשלכות על גובה דמי לידה ברגע שמפוטרת ולוקחת אבטלה האם יכולה לבקש שהמשכורת תחושב לדמי הלידה ולא האבטלה מבחינת גובה השכר? למרות שלא תהיה בחודשים האחרונים , בפיטורין הובטח לי שאוכל לצאת לראיונות והיות ואני בשלב ראשוני זה הזמן למצוא משהו האם לגיטימי לבקש לצאת?
אשמח לקבל תשובה בהקדם המון תודה
עורך דין
29/05/2016 09:46
שלום אירית

אכן מצב סבוך ולא ברור בעליל. אני ממליץ לך לפנות בהקדם האפשרי לשיחה אישית עם עורך דין, שיבחן ביחד איתך את מכלול הנסיבות ויעזור לך לבחור את הדרך הטובה ביותר עבורך.

בהצלחה
פיצויים
אריאלה
26/05/2016 00:43
באם עברתי לגור באירופה והתפטרתי האם מגיעים לי השלמה לפיצויים מלאים?
עורך דין
29/05/2016 09:43
שלום אריאלה

ככל הנראה לא.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ