פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 530
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

נעמה
28/09/2016 14:09
שלום, אני עובדת כבר חודש כמלצרית במסעדה אבל לא מקבלת משמרות כמעט (והמעט שאני כן מקבלת הן בדרך כלל סטנדביי או תגבור שלרוב לא קוראים לי ואני סתם ממתינה בבית).. לפני שלושה שבועות המנהל לקח אותי לשיחה ואמר לי שהוא מודע לזה שאני לא מקבלת משמרות וזה ישתנה עוד חודש כשאנשים עוזבים ללמוד.. אך בינתיים במשמרות שאני כן עובדת אז המשכורת לא טובה ביחס למקומות אחרים באזור ואני שוקלת לעזוב (בין היתר כי אני לא יכולה להרשות לעצמי עוד לשריין ערבים למשמרות בעבודה כשבסוף אני לא עובדת ולא מקבלת כסף שהייתי יכולה לקבל במקום אחר באותו הזמן). כשסיימתי את ההתלמדות הוא החתים אותי על מסמכים, קראתי אותם כמובן וזה היה נראה כמו תנאי העסקה רגילים ושום דבר לא בלט לעין לרעה אך לא נתנו לי העתק ועכשיו כשאני שוקלת לעזוב צצות לי חרדות שהיה שם סעיף שכלל חובה לעבוד לכמה חודשים או משהו דומה (מלצרים אחרים שהגיעו אחריי לא הוחתמו כמוני על שום דבר אבל הוא אמר להם בעל פה שהוא לוקח אותם לעבודה רק אם הם מתכוונים להישאר לפחות 4 חודשים)

השאלה שלי היא האם תיאורטית זה חוקי שיכניס סעיף מעין זה לחוזה ואם כן אז האם יש יכולה להיות עילה להפר זאת כמו העובדה שאני לא מקבלת משמרות ובאלה שאני כן מקבלת אני בדרך כלל לא נקראת לכלל לעבודה או נקראת להיות "סטנדביי" מהמסעדה ובסוף עדיין לא עולה למשמרת?

תודה!! נעמה
עורך דין
28/09/2016 18:15
שלום נעמה

את יכולה להרגיש חופשיה להתפטר בכל רגע בכפוף למתן הודעה מוקדמת (יום אחד לכל חודש). אין כל סיבה שלפיה ניתןו לחייב מלצר להשאר במקום העבודה, לא כל שכן אם אינך מקבלת משמרות.

בהצלחה
יקי
28/09/2016 18:01
בהסכם הקיבוצי לענף הבנייה מוגדר עובד בניין "כל מי שלא עוסק בעבודה משרדית"

למה התכוונו "עבודה משרדית באתר בנייה"

תודה מראש
עורך דין
28/09/2016 18:13
שלום יקי

בכל ענף ובכל תחום עיסוק יש עובדי משרד כמו פקידות, מנהלי חשובות וכו. זאת הכוונה.

בהצלחה
מעיין
27/09/2016 21:05
אני עובדת בחברה שנה ו11 חודשים כשהתחלתי לעבוד היינו עובדים 6 שעות בערב חג. הנוהל לא רשום בחוזה עבודה האישי.
השבוע הודיעו לעובדים שהחל מהחג הקרוב נעבוד 8 שעות במקום 6 שעות עבודה.
בנוסף במידה הייתי רוצה לקחת יום חופש בערב חג החברה הייתה מורידה/מחייבת בחצי יום עבודה והחל מהחג הקרוב יורידו/ יחייבו יום עבודה שלם
האם מצב זה נחשב להרעת תנאים?
במידה ואחליט לעזוב את החברה האם אקבל את מלוא הפיצויים וזכות לדמי אבטלה?
רז
27/09/2016 19:58
התפטרתי ב 1/8/16 ושולמו לי באותו התאריך דמי הבראה לכל 2016 שנה מראש.. לאחר שהתפטרתי קבלתי בגמר חשבון יתרת חוב של 490 שקלים בגין חלק מדמי הבראה ששולמו מראש שכן לא סיימתי את עבודתי עד סוף השנה, האם המהלך של תשלום דמי הבראה שנה מראש תקין והאם תקין ונכון לבקש את ההחזר מהעובד שהתפטר ?
אלכסנדר
27/09/2016 15:22
שלום.
אני רוצה לדעת.
אני חתמתי על חוזה של עבודה. בחוזה נתבקשתי לבחור יום אחד בשבוע של חופש. בחרתי ביום שבת כי אני לא יכול גם ממש להגיע לעבודה ביום כזה. המנהל שלי החליט שיום שבת לא נחשב ליום חופש מלא. ז״א אני לא יעבוד יום שישי מידי פעם אבל אני יעבוד מוצ״ש. יש לו זכות לעשות דבר כזה? מה הזכות שלי בעניין הזה?
בנוסף אני נכה 100 אחוז לצמיתות. האם הוא יכול לפטר אותי מהעבודה אם אני לא גורם שום נזק ממשי לחנות?
מבקש עזרה דחופה
תודה מראש
אינה
27/09/2016 13:27
שלום , אני כרגע נמצאת לקראת סיום חופשת הלידה והחלטתי שאיני רוצה לחזור לעבודה כרגע אלא להישאר בבית ולטפל בתינוקת . מה התהליך הנדרש מבחינת ביטוח לאומי וקבלת דמי אבטלה ? אשמח לקבל תשובה בהקדם . תודה
לירון
27/09/2016 11:33
התפטרתי ממקום עבודתי לטובת גידול הקטן שלי. כשהגישו לי את גמר החשבון של כספי הפיצויים הסכום היה נמוך משציפיתי לקבל אחרי תקופה של שנה וחצי. הוסבר לי שכיוון שלא היתה לי פנסיה פעילה הפרישו לי לפנסיה רק אחרי חצי שנה. את עניין הפנסיה אני מבינה. אך מדוע המעסיק טוען שאני לא זכאית לקבל פיצויים (ללא החלק של הפנסיה) על החצי שנה הראשונה? החצי שנה הזו לא נחשבת לוותק שלי?

תודה מראש.
חיה פלק
27/09/2016 11:27
המשרה שלי 25 שעות שבועיות. כדי לקבל משכורת חודשית
מכפילי4.2 או 4.3?
מישל
27/09/2016 11:24
הייתי בחופש מחלה עקב תאונה (לא תאונת עבודה)
המנהל שלי שלח לי מייל שיש לי שימוע היות ונבצר ממני להגיע לעבודה.

הגעתי לשימוע בתחילת שבוע (יום ראשון) ואמרתי שאני לא יודעת בדיוק מתי אחזור, לבינתיים הוא יכול לחפש מישהי זמנית.

הוא אמר שהוא יחכה ואם במהלך השבוע יהיה שינוי אודיע לו. אין שינוי במצב וביום ראשון הוא שלח לי מייל שאני מפוטרת.

האם זה תקין? חשוב לציין שאני עדיין בחופש מחלה ולא יכולה לעבוד. והאם הוא אמור לשלם לי על ימי הודעה מוקדמת? אני עובדת שם חצי שנה. (מקום העבודה הוא פרטי ולא חברה)

תודה
לילך
27/09/2016 11:12
בוקר טוב

ראשית כל רציתי לדעת אם עובד שעתי צריך לקבל תשלום בגין ישיבות צוות מחוץ לשעות העבודה?

שנית כל רציתי לשאול אם עובד בשכר שעתי צריך לקבל תשלום עבור שעות עבודה בגין מבחנים ופעולות הכשרה שקשורות לחברהבה הוא עובד וזה נעשה מחוץ לשעות העבודה לעיתים במקום מרוחק בהרבה ממנה.
גרישה
27/09/2016 11:03
היי
איך מחשבים פיצויי פיטורים ?

האם שעות שמוגדרות בתלוש כשעות מנוחה כלומר שעות נוספות שקיבלתי בגלל שעבדתי גם בשישי וגם במוצאי שבת נכללות בשכר יסוד לחישוב ימי חופש פיצוים וימי הבראה?

האם יכולה ההסתדרות להתנות את קבלת היום ההבראה הנוסף בהצטרפות לקרן שלהם ? ולטעון שלא מגיע לי יום הבאה נוסף למראות שלא ידעתי על כך ולעולם לא יצרו איתי קשר מההיסתדרות לגבי הצעה להצטרף לקרן שלהם.
אלינה
27/09/2016 11:03
שלום,

ביום ראשון 25.9 התפטרתי ממקום עבודה בו עבדתי 3 שנים עם התראה של חודש מראש. לאחר מכן זומנתי לשיחה ונאמר לי שמבחינת החברה אני יכולה לסיים את העבודה ב28.9. לפי מה שידוע לי הם מחויבים לשלם לי חודש מראש אבל אז המעסיק החליט להוציא לחופשה מרוכזת את כל עובדי החברה על חשבון ימי החופש שלהם (5 ימים שזה בדיוק מספר ימי החופשה שיש לי). האם זה אומר שימי החופשה יקוזזו לי ואני לא אוכל לפדות אותם?
קורל
27/09/2016 11:02
חתמתי על חוזה עם המעסיק ובו כתוב כי לא משלמים לי שעות נוספות בכלל אלא שעתי בשכר של 34 שקלים לשעה פר שעה.

האם זה חוקי?

דבר נוסף שאציין, התלוש כתוב כחוק כלומר מקבלת שכר מינימום ונסיעות וכל השאר מעבר לשעות שאמורות להיות על פי החוק (186) רשומות כבונוס/כתוספות אחרות ולא כחלק מהמשכורת.
אלמוני
27/09/2016 09:27
שלום רב. אני עובד מזה 20 שנה בממשלה בענף המיחשוב כעובד מיקור חוץ. האם יש לי זכויות באותו משרד ממשלתי במקרה של פיטורין / התפטרות? האם יש יחסי עובד מעביד ביני לבין אותו משרד ממשלתי?
גרמן
27/09/2016 09:16
שלום,
שמי גרמן ואני עובד בחברת שמירה וביטחון בחודש אוגוסט עבדתי 255 שעות עבודה סך הכל ובתלוש מוצג לי שאחוז המשרה שלי הוא 96% פניתי למעסיק ותשובה שלו הייתה שמכיוון שאחוז המשרה נקבע רק על סמך השעות הרגילות להלן 178 שעות . מכיוון שאחוז המשרה משפיע על ימי המחלה וימי החופש, הייתי מעוניין לדעת אם השעות הנוספות נכללות לאחוז המשרה ?
תודה מראש אשמח להתיחסות .
זוהר בוסי
27/09/2016 09:04
היי
יש לי עבודה מסודרת עם רכב צמוד שאני משלם מיסים על הרכב וחתום על כל נזק וכו.... כמקובל במקום עבודה מסודר

השבוע הוצאתי חופשת מחלה של 4 ימים (נתפס הגב)
הודיעו לי שרוצים לבוא לקחת את הרכב שלי בתקופת חופשת המחלה שלי לתת למתקין אחר שיעבוד בנתיים

האם זה חוקי? האם זה הרעת תנאים והאם זה פייר שאני משלם מס וחתום על הרכב ומישהו אחר יהנה ממנו בתקופת החופשת מחלה שלי
להזכיר רק 4 ימים לא חודש.

מה עושים במצב כזה
מחכה לתשובה
זוהר
עובדת מפוטרת
27/09/2016 02:11
המנהל שלי ביקש לפטר אותי בזמן הריון וטוען שהוא הולך לפשיטת רגל מה שמתברר כשקר. כי הוא מחפש עובדים חדשים...
האם כדאי להגיד למשרד התמת?
או שכדאי שיקבל אישור וימשיך לעשות טעויות ונתבע אותו בבית משפט על שקרים ועוגמת נפש?
ואם יצא מהתביעה משו טוב??
(כמובן לאחר שיהיו בידי הוכחות)
רחל
26/09/2016 22:05
הועסקתי מ-27.7 ועד 1.9 [כולל], תוך הבטחה שאני ממשיך גם לאחר בין הזמנים, בסופו של דבר, ביום חמישי אמרו לי שלום, את מפוטרת.
לאחר שאמרתי שאני זכאית להודעה מוקדמת, סחבו אותי עד מחר שמחר אני יבוא להשלים את הימי הודעה מוקדמת, ואם אצליח אמשיך לרביעי וחמישי.
מה החוק אומר, חייבים להגיע 'להשלמת ימי הודעה מוקדמת' שזה בהפרש של שלושה שבועות, בדיוק בערב חג שאין לו עובדים אחרים שיעשו את מלאכתו?
סלבה
26/09/2016 18:05
אני מחכה בפורום הזה לתשובה פשוטה מיום שישי, מבין שאנשים לא עובדים בימים מסויימים אחלה
אבל למה להתאלם מהשאלה שלי?
היא כרגע בעמוד 2 אשמח לדעת מה קורה
דסי
26/09/2016 17:29
חברה עובדת קרוב ל8 בעבודה מבלי לקבל תנאים סוציאליים בסיסיים כמו שעות נוספות פנסיה הבראה ועוד. כתבנו מכתב למעסיק על כל מה שמגיע לה שישלם לה (מאחר ועד היום לא שילם דבר מלבד משכורת לא הפריש קרן פנסיה שעות נוספות ונראה שהתלוש שמוציא כל חודש מצוץ מהאצבע)גם הוספנו שבמידה ולא ישלם דינה ההיה כדין מפוטרת לאחר מכן ישבנו לשיחה והוא הבטיח שישלם.
עברו כבר חודשיים והמעסיק מורח ומתחמק
האם דינה ההיה באמת כדין מפוטרת נעזרנו בהסתדרות והם כיוונו אותה בנוסף לא מצאתי את זכר לחברה או פרטים עליה כאשר הזנתי מספר תאגיד. מה זה אומר
ע.ל
25/09/2016 19:06
שלום,

התפטרתי ממקום עבודתי לפני כחודשיים עקב מעבר דירה.

במקום העבודה לא סיפקו לי מכתב סיום העסקה, יצויין כי מדובר ברשת גדולה מאוד בארץ, אני עתידה לקבל משכורת ממקום עבודה חדש, וירד לי ממנה מס הכנסה מאוד גבוה כי מבחינת רשויות המס אין להם הודעה על סיום העסקה.

במקום העבודה הקודם אמרו שהם לא מספקים מכתבים כאלה, אלא על פי דרישה, ובכל מקרה לא יסופק לי מכתב כזה לפני החג הקרוב בשל עומס.

ברצוני לדעת מה אוכל לעשות בנדון?

בברכה
עורך דין
26/09/2016 17:11
שלום לך

עליך לפנות ליועץ מס / רואה חשבון ולערוך תיאום מס. המעסיק מחוייב לתת לך מסמך על סיום העסקה ואם זה יקח עוד כמה ימים, אין הרבה מה לעשות מלבד להתעזר בסבלנות.

בהצלחה
ענבר
25/09/2016 19:03
שלום,

1. האם חוקי לפטר סטודנט בשל חופשת מחלה ארוכה? דהיינו, בשל מחלת רקע שהוצהר עליה בע"פ (לטענת העובד המפוטר,לא לטענת המעסיק) ואופי העבודה נוצרה דלקת גידים המחייבת מנוחה, והמנעות מהעבודה. משרה 75% כאשר ידוע על זמנים קבועים בהם העובד אינו פנוי בשל לימודים (ידוע גם למעסיק בעת ההעסקה). עובד פוטר לאחר שימוע בשל חופשת מחלה ארוכה+ חוסר זמינותו בשל הלימודים.

2. האם חוקי לפטר עובד לאחר שבוע-שבועיים ללא שימוע,ללא הודעה מראש או הסבר פרטני? כמו כן לאחר משמרת-שתיים, ללא הודעה רשמית אף לא בsms.
ב2 המקרים המעסיק טען כי אין חוזים בינו לבין העובדים. לאחר בדיקתי זה נכון לכל העובדים פרט ל1 ותיק.

3. האם חוקי להעסיק ללא חוזה - רק הסכם בעל פה וטופס 101?

אשמח למענה והמלצה על פעולה במקרה ויש צורך.

תודה רבה מראש
עורך דין
26/09/2016 17:09
שלום ענבר

1. ניתן לפטר עובד בחופשת מחלה רק אם ימי המחלה הצבורים שלו אזלו ובכפוף להליך פיטורים תקין.

2. בכל מקרה של פיטורים חייבים לערוך לעובד שימוע לפני קבלת החלטה סופית.

3. לא.

ההמלצה לפעולה בכל מקרה של פגיעה בזכויות עובדים הנה פניה לעורך דין.

בהצלחה
שגיא
25/09/2016 18:55
אם יש אדם בן 59, שחלה במחלת ניוון תאים במוח (פגיעה בהליכה, דיבור, שווי משקל ושלל מתנות אחרות) רופא ממליץ לו על פנסיה רפואית מוקדמת. ההחלטה הייתה בין לקבל פנסיה רפואית ופיצויים מלאים או להמשיך לעבוד.... בסוף הוא החליט להמשיך להרוויח את לחמו כל עוד הוא יכול...

לפתע המעסיק החליט לפטר אותו, עכשיו הוא לא יכול לקבל פנסיה רפואית?? משום שהוא פוטר? או שבכל מקרה הוא יכול להוציא פנסיה רפואית מוקדמת.... אשמח אם מישהו יעשה לי סדר.

תודה מראש לעונים
עורך דין
26/09/2016 17:08
שלום שגיא

במקרה כזה הדבר הראשון שצריך לבדוק הוא מה הסיבה לפיטורים והאם אותו אדם לא יכול היה לבצע את תפקידו במקום העבודה או שפוטר רק בגלל מצבו הרפואי, שאז יתכן והמדובר על אפליה אסורה מחמת מוגבלות רפואית.

בהצלחה
רות
25/09/2016 18:50
עבדתי כשכירה בשני מקומות עבודה ולא עשיתי תאום מס. מס הכנסה לקח 3600 ש״ח מיסים.

הגשתי בקשה לתיאום מס ולהחזיר את הכסף.

לקח זמן ובנתיים פתחתי תיק עצמאית כעוסק פטור. בזמן שהייתי נשואה.

ביקשתי מהרואה חשבון שידאג שהכסף יחזור אלי.
מס הכנסה העביר את הכסף לתיק העצמאית וכתב שהכסף יהיה מקדמות לשנה הבאה.

בנתיים הגרוש (שהיה בעלי) הרויח יותר ממני כשכיר! ולכן איכשהוא התיק הפך להיות על שמו למרות שאני העצמאית.
התגרשנו והתיק עבר להיות על שמו בלבד ואני פתחתי תיק חדש.

הכסף של המקדמות נתקע בתיק שלו למרות שהוא סגר את התיק בשל היותו שכיר.

מס הכנסה טוען שהדרך היחידה לקבל את הכסף זה להעביר אותו לחשבון של האקס ושאנחנו נסתדר בינינו.
התגרשנו לא בגלל אהבה פורחת ולכן לא אקבל את הכסף ממנו.

אני רוצה את הכסף שעבדתי בשבילו בלי שאצטרך להתחנן מהגרוש שיחזיר לי...

יש דרך חוקית להסביר למס הכנסה את חוסר ההגיון בדברים?
עורך דין
26/09/2016 17:06
שלום רות

יכול להיות שישנן דרכים להתמודד מול המצב שתיארת, אך הגורם שיכול לענות ולסייע לך הוא רואה חשבון מוסמך.

בהצלחה
מאשה
25/09/2016 18:38
שבוע טוב. אני חיילת בודדה, חודש עד השיחרור. עושה שבוע שבוע, בשבוע בית עובדת (חצי משרה). סגרתי עם המנהלת שלי שאחרי השיחרור אני מתחילה לעבוד אצלה משרה מלאה. לפני שבועיים התברר שלא אוכל להמשיך לעבוד אצלה משרה מלאה אלה רק חלקית.

היא דורשת ממני לרשום מכתב התפטרות. האם הוא צריכה לפטר אותי במקרה כזה? או שהיא יכולה לדרוש ממני מכתב כי התנאים מהתחלה היו אחרים?
עורך דין
26/09/2016 17:05
שלום מאשה

אם התחייבת לעבוד במשרה מלאה וכעת אינך יכולה לכבד את ההתחייבות עליך להתפטר - כן.

בהצלחה
שלומית
25/09/2016 13:56
שלום רב,

בביתנו (באזור השרון), עובדת מספר שנים עובדת ערבייה/ישראלית מוסלמית בעבודת משק בית פעמיים בשבוע.
בימי חגים מוסלמיים החלים בימי עבודתה והיא אינה עובדת בימים אלה, היא מקבלת תשלום מלא עבור יום העבודה.
מהו הדין לגבי חגי היהודים החלים ביום עבודתה? שבהם היא לא עובדת -כמו יום כיפור, ראש השנה פסח וכדומה -. האם מנקים משכרה את יום העבודה או שיש דין אחר בנושא?

תודה,
שלומית
עורך דין
26/09/2016 17:04
שלום שלומית

לכל עובד הזכות לבחור איזה חגים הוא חוגג ועבורם יקבל תשלום לפי חוק. אם העובדת בחרה בחגים של המוסלמים אינך צריכה לשלם לה עבור החגים של היהודים.

בהצלחה
קטיה
25/09/2016 13:48
שלום רב,
אבי פוטר מסיבה רפואית ממקום העבודה לאחר שעבר ניתוח ולאחר שקיבל מכתב מרופא תעסוקתי כי אינו כשיר לחזור לעבודה (עובדה פיזית).
אבי עובד בחברה מ 2003 ללא חוזה , המעביד רשם אותו ב 2005. במהלך השנים, לא שולמו לא ימי חופשה כמו שצריך, לא ניתנו ימי הבראה מעולם, לא שולמו שעות נוספות, נסיעות שולמו בצורה חלקית. במהלך כל השנים לא ניתנו תלושי שכר, רק לאחר פניה לחשבת שכר קיבלנו רק בחודשים אחרונים את התלושים (שלא מובנים בכלל). התשלום היה משולם במזומן (לא כי אבי ביקש אלא כי כך המעביד משלם כך). והסכום שהיה רושם בתלוש היה יותר נמוך שוב לא כי אבי ביקש אלא כי המעביד ציין סכום אחר שבכלל מתחת למינימום כנראה כדי לשלם פחות מיסים. לא הייתה משולמת פנסיה מ 2008 עד נובמבר 2010. לאחר מכן שולם עד מאי 2015 ומאז לא שולם. רק לאחר בירור מול הפנסיה המעביד שילם את הסכומים לאחר שנים.
אבי היה בפגישה עם המעביד וסגרו על סכום מסוים. (אבי לא רצה לפנות לעורך דין). אותו סכום שלא ברור מאיפה נלקח הכניסו לתוכו ימי חופשה שנותרו בערך כ 60 יום + בנוסף מאותו סכום ציין כי יקזזו את סכום של קרן פיצוים . עכשיו לאחר שאבי קיבל סכום מזערי מקרן פיצוים הטענה שלהם שהסכום שסיכמו כולל גם את הכסף שהופרש לפנסיה (לא קרן פיצויים אלא קרן פנסיה). האם כך הדבר ? אני לא נתקלתי שמקזזים מפיצויים את הסכום שהופרש לקרן פנסיה.
מה ניתן לעשות בנידון? האם יש מקום לתביעה?
על כל התשלומים שמעולם לא שילמו, ובנוסף האם באמת הפיציים כוללים את קרן הפנסיה (לא קרן פיצויים) בפנים?
אבי לא מבין בזה והם פשוט מתעללים בבן אדם נכה ומפנים מאחד לשני.
תודה מראש
עורך דין
26/09/2016 17:03
שלום קטיה

המקרה שאת מתארת אכן מעלה סימני שאלה רבים ומצריך בדיקה קפדנית, על מנת לסייע לאביך לממש את מלוא הזכויות החוקיות שלו. מומלץ אם כן לפנות לעורך דין ולקבל ייעוץ משפטי פרטני בנושא.

בהצלחה
דרגה
25/09/2016 12:53
אני עובד בעיריה כ18 שנה ולא ליתנה ליי דרגה כל השנים האלה, שדרגה מעלה לי את השכר,
לפני כחודשיים קראו ללי כח אדם ובה נאמר לי שהם בדקו וראו שכל השנים שעבדתי לא ניתן לי דרגה, שהייתי צריך לקבל,
כששאלתי אותם אם אני יכול לקבל את ההפרשים על השנים האלו הם טענו שאי אפשר,
שאלתי: האם אני יכול לתבוע אחורה את מה שמגיע לי
בתודה
מיקו
עורך דין
26/09/2016 17:00
שלום מיקו

הנושא שהעלת בשאלתך חשוב ומשמעותי מספיק, ולכן אני ממליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מול עורך דין המתמחה בדיני עבודה, בצורה פרטית ומסודרת, ולא מעל גבי פורום. חייבים לקבל הרבה מידע ולבחון את הנושא לעומק על מנת לתת לך תשובה מסודרת ומנומקת.

בהצלחה
יצחק
25/09/2016 11:24
האם ההנהלה רשאית יום אחד להחליט שיותר לא מספקים שרותי ניקיון למפעל ככלל ולשרותי עובדים בפרט.
עורך דין
26/09/2016 16:57
שלום יצחק

המעסיק מחוייב לספק לעובדיו תנאי עבודה הולימם, שלא יסכנו את בריאותם.

בהצלחה
מיה
25/09/2016 07:53
שלום,
אני נמצאת בחודש 4 להריוני. רציתי לשאול אם ניתן להאריך את תקופת החופשה שלפני הלידה (ליותר מ7 שבועות) ? ואם כן בכמה זמן יותר?

תודה,
מיה.
עורך דין
26/09/2016 16:56
שלום מיה

רק בהסכמת המעסיק.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ