פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 530
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

דנה
06/10/2016 15:36
שלום רב,
קיבלתי צו עיקול עבור עובד ע"ס 13190 ש"ח
העובד משתכר בשכר חודשי של 7000 נטו.
הוא נשוי בשנית ויש לו שני ילדים מנישואים קודמים
השאלה היא:
איזה סכום לא ניתן לעקל משכרו?
אודה לתשובתכם,
דנה
לירז
06/10/2016 13:42
היי, לאחר 10 שנים בעבודה, אני מסיימת עם מכתב פיטורים.
ברצוני לדעת, האם בונוס 1500 ש"ח שמופיע בתלוש 3 שנים, אמור להחשב בפיצוים?
חשוב לציין כי הבונוס, אינו תלוי מכירות או משהו בסגנון.

תודה,
לירז
א.ל
06/10/2016 11:44
שלום, אני התפטרתי כתוצאה מתקרית עם עובד במקום העבודה שלי, תקף אותי מילולית ואיים.
הימי התראה שאני מחוייבת לתת למעסיק עד 16.10.16.
מאז התקרית קשה לי להיות במקום העבודה, זה גורם לי לחרדות, דופק מהיר כל פעם שהוא בסביבתי.
היום שוב נתקפתי בחרדות ודופק מהיר וקיבלתי ימי מחלה 11 יום שזה יוצא עד היום האחרון של ימי ההתראה.
האם אני מחוייבת להחזיר למעסיק ימים אלו?
א.ל
06/10/2016 12:29
רוצה להוסיף,
ת.התפטרות - 23.9.16.
סיום ימי התראה מוקדמת - 16.10.16.
מאז ועד היום עבדתי כרגיל.
Nashwa
06/10/2016 12:18
שלום זאת נשוה
אני עובדת בשופרסל פרדס חנה מדובר בהטרדה של כמה חודשים מילולית טלפונית ובעבודה
לפני שבוע וחצי הבחור היה שיכור במשמרת כמובן נדבק אליי שעות הצלצל לי הטלפון רצה לקחת אותו מהיד שלי צעקתי עליו ויצאתי החוצה לדבר בא אחקיי אחרי 5 דק ישב לידי ממש צמוד אליי אמרתי לו תלך תעזוב אותי בשקט לא הסכים קמתי החזיק לי את היד ודחף אותי והמשיך לדחוף לי את הראש ולאיים עליי פניתי לאחראית שלי אמקה שזה יטופל גיליתי אחרי יומיים שהם סתם אומרים לי שזה יטופל כי אנחנו בתקופת חגים והבחור בכלל מנהל מחלקת דגים לא יכולתי לחזור לעבודה ומאוד פחדתי לא נתנו לי להתקשר למשטרה בסוף דיברתי עם מנהל אשכול אמר לי יטופל אחרי חגים אני לא אוותר על עובד בתקופת חג בלחץ הזה נטפל אחרי חגים ןבדיוק היום אנחנו אחרי חג מהבוקר אני מתקשרת לא עונה לי אז החלטתי לפנות ליעוץ משפטי אשמח לעזרה
יהודית
06/10/2016 11:53
אני עובדת במעון שנה רביעית האם אני זכאית לקבל מעבר לשכר מינימום?
סופי
06/10/2016 09:03
אני (והצוות שעמו אני עובדת) מועסקים בעמותה כאשר בפועל מקום העבודה שלנו הינו בית ספר והמנהל הישיר שלנו הוא מחנך הכיתה.

בתחילת ספטמבר חזרנו לעבוד ומיד הודיעה לנו מחנכת הכיתה שעדיין לא קבלה חוזים חדשים - משמע ידענו שאנו עובדים ללא חוזים.

לאחר שבועיים של תזכורות מאתנו לגבי החוזים היא פנתה לבדוק את העניין ורשמה לנו הודעה שבה היא מבקשת שלא נגיע כרגע לבי"ס משום שאין לנו אישור העסקה.
כלומר- היא הביאה אותנו לעבודה ללא קבלת אישור מפורש מהעמותה.

מתשובות שתנתה לנו היא אמרה שזה ייקח זמן קצר אבל ב"מקרה ו.." נקבל משכורת בחודש הבא (כלומר בנובמבר).
עד כה- שבועיים+ אין ממנה חדש. לא חזרנו בספטמבר וככה"נ גם לא נחזור עכשיו ( ישנם רק 9 ימי עבודה).

1. האם יש חוק / סעיף העומד לצדינו? הובטחה לנו עבודה וכרגע לא ברור מה קורה איתנו וכן, נאלצנו להשתכר פחות בחודש עבודה שהיה אמור להיות מלא.

2. במידה ולא נקבל שכר ב 10.10 מה עלינו לעשות?

תודה ושנה טובה!
קטיה
06/10/2016 09:02
ידוע לי שבמקום העבודה שלי משלמים על חג רק אם העובד עבד יום לפניי החג ויום אחריי
תמיד היו אומרים לנו תבואו תעבדו שעתיים שלוש בשביל לקבל את התשלום על הימי חג
עכשיו קיבלנו מייל שעובד חייב לעבוד לפחות 4 שעות בערב חג כדי לקבל תשלום
במידה ועבדתי 3 וחצי שעות ולא ידעתי שצריך מינימום 4 האם המעסיק צריך בכל זאת לשלם לי על הימי חג כי לא ידעתי וזה גם לא מופיע בחוזה העסקה
דוד
06/10/2016 09:02
יש לי קרן פנסיה מוקפאת, כלומר שלא בוצעו אליה כמה שנים הפקדות ובשנים אלו גם לא היו לי כלל ההפרשות לפנסיה (בתור סטודנט).

כיום התחלתי לעבוד במקום מסודר. לאחר כמה חודשים הם מחוייבים לשלם לי פנסיה, האם צריכים להיות חודשים עבודה מלאים או שגם חצי חודש נחשב בספירה זו?

תודה
הבטחת הכנסה
06/10/2016 05:06
אם המעסיק לא שילם לבטוח לאומי והעסקי אותי ואחרי 14 חודשים משלם לביטוח לאומי ואני מקבלת הבטחת הכנסה אז הבטחת הכנסה יפגעו בקיבה שלי
סמדר
05/10/2016 18:17
שלום וברכה, אני עובדת בתור פקידת קבלה בחברה כבר 7 חודשים ובחודש חמישי להריונה לקראת שישי.
יוצאת להפסקה כמקובל 30 דק, לאחרונה תכיפות מתן השתן שלי עלתה ולמעסיק זה מפריע ומבקש שאשים לב לזה ומשתדל לצמצם. האם הוא יכול להגביל את זמני מתן השתן שלי? כמה זמן עליי להתפנות ביום כאישה בהריון?
שרון
05/10/2016 16:49
שלום. מותר לפטר עובד (חדש) בשל חוסר כימייה בין המעסיק לבינו? מדובר במשרה של ע' למנכל. תודה!
שירי
05/10/2016 15:28
שלום, האם מותר למעסיק לצמצם משרה לאישה 7 חודשים לאחר לידה ? האם זו הרעת תנאים ..?
( למיטב ידיעתי רק לאחר 9 חודשים מהלידה ניתן לעשות שינויים כאלו )
תודה
יתרב
05/10/2016 14:37
שלום, אני עובדת כבר 4 שנים באחת הרשתות על תקן שבתות ! המנהלת החליטה לתת לי בשבת חופש למרות שאני לא רוצה כי לטענתה לפי החוק מותר לתת חופש לעובדי שבת אחת לשלושה שבועות! האם החוק הזה באמת קיים?
הפסקות
רוני
05/10/2016 12:11
רציתי לדעת במקרה שאין עבודה במקום מסוים , האם מותר למנהל להשאיר אותי לבד , כמובן בלי יציאה להפסקות ?
קטי
05/10/2016 11:44
היי
יש חוק שלא מאשר לעובדת לעבוד שעות נוספות החל משבוע 20 אלא אם חתמה שכן מוכנה לכך, נכון?

אז השאלה היא מה עושים אם בחוזה אני חתומה על שעות נוספות גלובליות? האם מקצצים לי אותם? האם זה לא תקף? מה אני יכולה לעשות בענייין?

עובדת בחברת הייטק - 10.5-11 שעות ביום קבוע ולא מקובל לצאת מוקדם (מוקדם=אחרי 9שעות)

יש לציין, לא מתכננת לחזור לאותו מקום עבודה אחרי חופשת לידה.

תודה
אלונה
05/10/2016 11:41
התחלתי לעבוד ב15 לנובמבר 2015, מיד נכנסתי להריון, יצאתי לשמירת הריון במאי 2016 וילדתי ב29 ליולי. צריכה לחזור מחופשת הלידה ב4 לנובמבר. במידה ולא מעוניינת לחזור אלא רוצה להישאר בבית עם הילדה. יש לציין שלפני שהתחלתי לעבוד במקום חתמתי אבטלה 3 חודשים ולפני כן עבדתי במקום אחר כחצי שנה. מספר שאלות-
1. האם מגיעים לי פיצויים? במידה וכן, כיצד מחושבים?
2. האם אוכל לחתום אבטלה?
3. כמה זמן התראה מראש אני צריכה לתת למעסיק לגבי התפטרותי?
תודה מראש והמשך יום נפלא,
הדר
05/10/2016 11:40
היי שלום רב

שואלת בשביל גיסתי היא היתה עובד קרוב ל-10 שנים באותו מקום עבודה, והיא פוטרה. יש בידיה מכתב פיטורין כמובן.

היא התחילה לעבוד בגן ילדים בעירייה היא עובדת שם פחות מחודש וכניראה החליטה שלא מתאים לה והיא רוצה להחתים בלישכה כמגיע לה.

האם בעבודה שעבדה פחות מחודש בגן עירייה תהווה לה בעיה ולא תוכל לגשת ללישכה להודיע ולהחתים?

תודה מראש
שרון
05/10/2016 11:39
יש לי סוגיה שאיננה ברורה לי: התפטרתי מהעבודה לצורך טיפול בילדים, לאחר 3 חודשי חופשת לידה שקדמו להם גם שמירת הריון. הגשתי תביעה לביטוח לאומי לאבטלה כרגע, והייתי צריכה לספק להם 18 משכורות אחורה. כאשר אושרה לי התביעה ראיתי כי נלקחו ממוצע של 6 חודשים, 3 חודשים של שמירת הריון (שהשכר מהווה 70%) ועוד שלושה חודשים אחרונים לפני יציאה לשמירת הריון. האם כך הדבר אמור להיות?? האם לא צריכים להתסכל על יכולת ההשתכרות שלי לפני שמירת ההריון?
זיו פז
05/10/2016 11:11
היי, אני בת 16 וקצת ועבדתי בחברת קייטרינג ב-2 אירועים בסוף אוגוסט. היום התאריך ה5.9 ובצק עוד לא הגיע אליי. אחרי שדיברתי עם האחראים במשך כמעט חודש שלם וכל פעם נתנו תירוץ אחר והבטחה לפיצויים העניין לא טופל. אמרו לי בהתחלה שהצק עוד לא הונפק ואז שהוא נשלח אליי ולא הגיע. היום אחרי שאמרו שיתנו לי פיצויים הודיעו לי כי הצ'ק כן נשלח ב8.9 והייתה איתו בעיה. כל פעם נתנו לי תירוץ אחר וכבר חודש לא קיבלתי את הכסף שמגיע לי. האם זהו הלנת שכר?
זיו פז
05/10/2016 11:12
תיקון- היום ה5/10
איתן
05/10/2016 10:23
אני עובד באבטחה והתחלפו חברות קבלן.

עבדתי בחברה הקודמת שנתיים וחצי והיו לי 13 ימי חופשה. לפני חודש קיבלתי עליהם 1415 אשר מהווה כביכול 50% פר יום חופשה כפול 13.

אני עובד 4 משמרות בשבוע: רק כדי לוודא, מגיע לי על כל יום חופשה 100%?

אם כן מכוח איזה חוק כך שאוכל להכין מכתב התראה. שנית, החברות התחלפו עקב מכרז של משרד הביטחון, כמה זמן אני צריך לתת להם עד שיעבירו לי את הכסף מרגע שקיבלו את המכתב?

תודה!
רועי
05/10/2016 10:12
שנה טובה לכולם,

אני עובד שעתי (משמרות בנתבג בחברת קבלן) ושמעתי שמי שעובד משמרת יום לפני החג(מוצש) והוא על דתי,
זא לא יכול לעבוד ביום ראשון.שני יקבל שכר גם על ימי ראשון ושני.

האם זה נכון?

עבדתי אתמול במוצאי שבת ובגלל החג אני לא עובד בראשון האם חוק זה תקף לגביי?
הילה
05/10/2016 10:02
בוקר טוב,

ידיד שלי נמצא במצב שהוא לא בטוח איך נכון להתמודד איתו:

הוא עובד במשרת מדריך במסגרת חינוך מסויימת כ-18 חודשים מצטברים (מדצמבר לפני שנתיים - שעתי עונתי).
לקראת סוף שנת הלימודים שחלפה הוא הודיע על כך שיש בכוונתו להתחיל ללמוד בשנה הקרובה ומשום שלא יוכל להתחייב לחמישה בקרים בשבוע יהיה עליו לעזוב.

בית הספר שבו עבד התעקש עם הממונה עליו שלפחות יגיע להתחיל איתם את השנה החדשה, יסיע בקליטת התלמידים מהשכבה החדשה.

לפי הסכמה זו הוא התחיל את שנת הלימודים וב14 לספטמבר והגיש מכתב התפטרות שנקוב בו התאריך ה30 לאוקטובר כתעריך העזיבה.

המכתב לא נפתח על ידי הממונה בתאריך האמור והועבר כמו שהוא למחלקת השכר.

ב25 לספטמבר פנתה אליו הממונה וביקשה שישלח לה מכתב מתוקן בו כתוב שהוא עוזב בסוף ספטמבר (חמישה ימים מאוחר יותר).

הוא לא הסכים לשנות את התאריך והממונה אליו מצד אחד לא מוכנה לפטר אותו ומצד שני כותבת שהיא לא מוכנה לאפשר לו להמשיך לעבוד אחרי ה12 לאוקטובר (מבחינתה התגמשות).

מכיוון שהוא עובד שעתי האם הממונה עליו יכולה מבחינה חוקית לא לפטר אותו וכן לשלול ממנו את שעות העבודה מה12 עד ל30 לחודש? או שהעובדה שהיא החליטה שהוא צריך לעזוב ללא תשלום ב12 לחודש היא פיטורים מצד המעסיק?

שאלה נוספת היא: אם הבחור צריך לצאת לסידורים שקשורים ללימודים ויצטרך לפספס שעות עבודה - בהודעה מוקדמת כמובן, האם הממונה תוכל לנצל את העובדה הזו כנגדו?
מיכל
05/10/2016 09:59
אנחנו חקלאים המקיימים מכירת תוצרת ישירה מהשטח, פעמיים בשבוע, כל פעם 5 שעות.

אנחנו רוצים להעסיק מישהו "זר" בתשלום (כדרע רק בני המשפחה נרתמים למהלך ומתחיל להיות לנו קשה...). יש לי כמה שאלות:

1. האם מותר להעסיק מישהו על בסיס שעתי רק 5 שעות, או שיש מינימום?

2. כמה זמן הפסקה עליי לתת לעובד במשמרת כזו?

3. אין שום אוטובוס שמגיע לאמצע השדות... איך אני משלמת נסיעות?

4. האם הוא זכאי לימי חופשה בתשלום?? שוב, מדובר בסה"כ על 10 שעות עבודה בשבוע במקרה הטוב (ייתכנו שבועות שיעבוד רק משמרת אחת מתוך השתיים).

5. איזה עוד דברים אני צריכה לדעת בטרם אעסיק מישהו באופן הזה? כמובן שהוא יקבל פנסיה וכל שאר התנאים לפי החוק.

תודה
פנסיה
05/10/2016 09:22
אני עובדת מחליפה לשלושה חודשים האם חייבים להכניס אותי לפנסיה??
לקוח מאוכזב
03/10/2016 20:57
הנני לקוח של ניצת הדובדבן בקריית שמונה, המעסיק אינו מאפשר לעובדים לשבת במהלך כל המשמרת, אחרי ששאלתי למה אין כיסא בקופה נאמר לי שאסור לשבת, לימים שהגעתי שוב ראיתי כיסא מגוחך להפליא, גבוה מהקופה, מעץ, בקיצור לא מאפשר שם ישיבה הגיונית, כך ששוב אני רואה את העובדות שם עומדות, גם יצא לי לראות כבר פעמיים את בעל הבית מרחיק את הכיסא ושם אותו ליד הקיר.....
שאלתי את אחת העובדות שם מה קורה והיא אמרה שהוא לא רוצה שישבו בכיסא, זה בזבוז זמן מבחינתו, והכיסא שם רק כי נוצר אולטימטום ממנהלת החנות, והוא אפשר זאת בלית ברירה והגדיל ואמר להן שאך ורק בזמן עשיית חשבון ללקוח, לא בשום זמן עבודה אחר....
אכן אני לקוח מאוכזב ולא חושב שאמשיך לקנות שם.
חוצפה להתפרנס על גב של צעירים!
נעמי
02/10/2016 15:28
שלום רב,
אמי יצאה לפנסיה בשנת 2009 בחודש יולי, ומאז קיבלה פנסיה כ 5000 ש"ח.
כעת, המעסיק טוען שבדק את תשלומי הפנסיה שניתנו לאימי ולטענתו אמי קיבלה בכל חודש כ 60 ש"ח יותר.
בתשלום האחרון הוא קיזז לה סכום של 5000 שח. סכום מצטבר של ה 60 שח כפול מס החודשים והשנים.
האם מהלך זה תקין?
עבודה
ישראל
02/10/2016 10:35
היי
המעביד שלי לא מאמין לי שאני לא מרגיש טוב, האם מותר לו לומר לי לבוא לעבודה בשביל לראות אותי ואז להחליט אם לשחרר אותי?
גלי
01/10/2016 22:10
אני מעבירה חוג בגן ילדים פרטי פעמיים שבשוע בשלוש קבוצות. בסה"כ 90 די בשבוע. מקבלת שכר חודשי לפי מספר שעות שעבדתי בפועל.
עבדתי שנה שלמה ולא קבלתי דמי מחלה, תשלום עבור חגים ודמי חופשה.
בעלת הגן רוצה שאני אמשיך שנה שנייה.
איזה זכויות אני יכולה לקבל? האם אפשר לקבל תשלום רטרואקטיבי?
התפתרות
אלכסיי
01/10/2016 15:37
שלום רב!
מעוניין לדעת דבר
האם מאשר חוק לשלוח למעסיק מכתב התפתרות
לידי דואר אלקטרוני?

מאד מודכם על תשובתכם נכונה ו עימיינית

בכבוד רב אלכסיי
יוני
01/10/2016 10:47
שלום, לגבי תשלום שעות נוספות, במידה ואני עובד א׳-ה׳ 8-17 ומורידים ממני שעה הפסקה בכל יום, אם עבדתי עד השעה 18 יום אחד באותו השבוע, איך יחושבו לי השעות הנוספות?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ