פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 468
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

לידיה
04/05/2017 11:30
בוקר טוב

יש לי שאלה לגבי דיני עבודה (במלצרות)

סיטואציה- מלצרית חולה ויש לה אישור מחלה והמעסיק שלה מכריח אותה לבוא לעבוד, והיא כמובן לא מקבלת תשלום על ימי מחלה (במלצרות עובדים רק על טיפים...)
האם היא יכולה לטעון שהיא לא מבוטחת בעבודה בגלל אישור המחלה שיש לה?
מישהו אמר לי ורציתי לוודא את זה
אנה
04/05/2017 09:33
התחלתי לעבוד בחברה שמתעסקת באופציות בינאריות באמצע יולי .בחודש פברואר החברה עברה צמצומים ושינתה שם וכתוצאה נחחתמתי על חוזה עבודה חדש בחברה חדשה.מחברה הקודמת קיבלתי דמי חופש,אבל לא דמי הבראה כי לפי מה שהבנתי מקבלים דמי הבראה רק לאחר שנה.לפני כשבוע קיבלתי זימון לשימוע לאחר יומיים התקיים השימוע ויום למחרת הודיעו לי כי אני מפוטרת. כששאלתי האם אני הולכת לקבל תשלום עבור הודעה כל כך קצרה נאמר לי שמאחר ומדובר בחברה חדשה אני מקבלת תשלום רק על יומיים ולא 13 ימים כמו שהייתי מקבלת אם לא היה נחתם חוזה חדש. האם יש מה לעשות בעניין ? תודה מראש
בר
02/05/2017 05:44
היי,
היום היה ערב יום העצמאות וסיכמתי עם המעסיק שלי שאגיע לאירוע (שנמצא חצי שעה מהבית שלי) עצמאי והוא ידאג לי להסעה בשכר של 50 לשעה
עבדתי 10 שעות וחיכיתי להסעה שעה.
הוא שילם לי 550 אחרי שהתווכחתי כתשלום על השעה שחיכיתי ואני דיי בטוחה שאני אמורה לקבל יותר כשעות נוספות (על פי החישוב שלי 50 שקלים נוספים)
אני אשמח לכל תשובה שאוכל לקבל
יום/לילה טוב
עורך דין
03/05/2017 15:06
שלום בר

יש כללים ברורים לגבי התשלום המינימאלי לעובדת במהלך יום העצמאות. מעבר לכך, אם היה לך סיכום המטיב עמך מול המעסיק, על המעסיק לעמוד בהסכם.

פני אל המעסיק בכתב ובקשי לקבל את השכר והחזר הנסיעות שעליו סוכם.

בהצלחה
אנדה
03/05/2017 07:53
שלום

אני ישמח לעזרה בבקשה אני חוזרת לעבודה לאחר 4 חודשים של חופשת לידה. לפני הלידה הייתי עובדת 8 שעות עכשיו בגלל שהמעון של הבן שלי עובד רק עד השעה 15:30 הסברתי את המצב למנהל שלי וביקשתי משמרת עד השעה 15.

המנהל שלי סירב ואף רמז שיפטר אותי חשוב גם מאוד לציין שני דברים,אחד אצלי בעבודה יד כ-30 אמהות שיוצאות יום יום בשעה 15 עקב אותו מצב, ודבר שני אין לי שום פתרון או מי שיכול לקח את הילד מהמעון (בעלי וההורים שלי עובדים במפעל).

אני באמת לא יודעת מה לעשות כרגע.

אני אשמח בבקשה לעזרה! תודה רבה
עורך דין
03/05/2017 15:01
שלום אנדה

אם עובדות-אמהות אחרות לצידך יכולות לצאת מהעבודה חצי שעה קודם כמו שאת מבקשת ורק לך לא מאפשרים לעשות זאת, יכול להיות שהמדובר על אפליה אסורה. מומלץ לפנות להתייעצות פרטנית עם עורך דין ולבדוק את המקרה לעומקו.

בהצלחה
אלמונימי
03/05/2017 10:00
שלום,אני עובד במשכורת חודשית
מקום העבודה שלי לא פתוח בימי החגים הגדולים(סוכות,פסח)
כדרך קבע,כך שבחודש בהם חלים החגים האלה נאלצים העובדים לעבוד פחות.
רציתי לדעת האם אני אמור לקבל את המשכורת החודשית הרגילה או שאמורים לנכות את ימי חול המועד.
אם מנכים את ימי חול המועד, האם המעסיק אמור לשלם עבור ימי החג עצמו(יומיים)
תודה מראש
עורך דין
03/05/2017 14:59
שלום לך

מומלץ לקרוא את הכתבה בנושא זכויות עובדים בתקופת החגים המופיעה באתר זה. שם תמצא את כל התשובות לשאלותיך.

בהצלחה
מיריפ
03/05/2017 13:58
שלום רב,

השבוע נודע לי כי אני בהריון בסיכון גבוה עם תאומים.
האם אני זכאית לשעות נוספות מעבר ל-40 השעות שכל אחת זכאית?
כמו כן, אני לא מעוניינת לעדכן את המעסיק שלי כי מדובר בתאומים, האם זה משפיע על הזכאות?
אשמח לקבל תשובה בהקדם.
עורך דין
03/05/2017 14:58
שלום מירי

התשובה לשתי השאלות שלך שלילית.

לא מגיע לך שעות ע"ח המעסיק מעבר ל-40 שעות הקבועות בחוק.

ולא, אין מניעה שלא לספר כי את נושאת תאומים. זה עניין שלך בלבד בשלב זה.

ממליץ לך לקרוא את הסקירה באתר בנושא חופשת לידה, שכן לידת תאומים מעניקה לך זכויות מיוחדות נוספות שרצוי להכיר.

בהצלחה
יאיר
03/05/2017 11:14
שלום רב
יש לי רכב צמוד מהעבודה
קיבלתי שלילה לכמה חודשים
המעסיק מוריד לי את שורת הרכב מתלוש המשכורת
לטענתו בשביל לא לשלם מס (כי הרכב יעמוד כרגע מס חודשים)
מה זה אומר לגבי
האם יכול ״לפגוע״ במשהו?
תודה
עורך דין
03/05/2017 13:24
שלום יאיר

הפעולה של המעסיק בסך הכל יכולה לחסוף לך כסף.

בהצלחה
גיא
03/05/2017 02:21
שלום רב, האם עובד שהיה זכאי לגמול השתלמות א ו - ב במשטרה או בצבא יהיה גם זכאי להם גם במעבר לשירות המדינה ?
מעסיק
01/05/2017 15:05
מתי עובדת צריכה להודיע למעסיק על בדיקת הריון הבאה? האם מותר להודיע חצי שעה לפני יציאה לבדיקה ?
דרור
01/05/2017 13:15
שלום
אני בעל ותק של 30 שנה במקום עבודתי
במשך השנים צברתי כ 450 יום חופש ויותר
במקום עבודתי בגלל אופי העבודה 7/24 היה ניתן לצבור ימי חופש ללא הגבלה נכון לשנים עברו (עד לשינוי ההסכם מלפני כ 4 או 5 שנים)
כיום עם התאמת התנאים והחוקים החלים במיגזר הציבורי אין יותר אפשרות לצבור ימי חופש כבעבר אלא לפי החוקים שנהוגים במיגזר הציבורי שחלים כיום
דהיינו 28 יום חופש
18 יום מחלה
מה שבעבר במקום עבודתי 2 הפרמטרים היו יחד
אני רוצה לציין שבעבר גם שרציתי חופשות מידי פעם לרוב ממוניי שללו זאת בטענה שהעונה כרגע לחוצה או אין אנשים וכל מיני תירוצים
במקום עבודתי ניתן לפרוש לפנסיה תקציבית בגיל 56 והזמן עושה את שלו ולכן אני רוצה לשאול כמה שאלות
1. לפי מספר ימי החופש שיש לי (הרשומים גם בתלוש המשכורת) אני רואה שיש באפשרותי לצאת לחופשה עד תאריך יציאה לפנסיה שלי
2. האם מנהליי יכולים לסרב לתת לי את החופש המגיע לי (שאלו היו חלק מתנאי העבודה שלי)
ולומר לי שאין באפשרותם להוציא אותי לחופש לסרב לתת לי את ימי החופש שלי בטענה שאין אנשים או תפדה את הימים האלו או אתה פטור עד 120 יום ממס (בתוכם אני יודע 90 יום זה ימי המחלה שנצברו) וכל מיני רעיונות
3. במידה ואשאר לעבוד נוצר מצב אבסורד והוא
א. המשך ימי צבירת חופש
כאשר מה שקיים במאגר החופש אני לא מקבל זאת אומרת שאמשיך לזרוק ימי חופש במידה ואעבוד כרגיל
ב אני מרגיש שמקום העבודה "אונס" אותי לעבוד בחינם ומנצל אותי על ידי כוחו הפוליטי מבלי שאקבל את התנאים המגיעים לי
4. אני רוצה לצאת לפרישה בגיל 56 גם אמרתי זאת לממוניי האם אין חוק על מעבידים שיש לתת לעובד את כל הזכויות שנצברו לו במשך שנותיו בעבודתו

תודה
איריס
01/05/2017 10:59
חמי לא עבד החל משנת 2000 וקיבל הבטחת הכנסה. לפני יומיים בערך קיבל מכתב הביתה מהביטוח הלאומי על חוב שקיים עבור שנת 2010 2011 2012 עבור חודש מארס בכל שנה.

הם ידעו בביטוח לאמוי שהוא לא עובד באותה תקופה. מדוע עכשו קיבל קנס בגובה 1000 שח ? יש משהו שניתן לעשות מול ביטוח לאומי במקרה כזה?

תודה רבה
רחלי
01/05/2017 10:58
אישה שיצאה לחופשת לידה וחתמה על תקופת התחייבות של שנתיים לחברה שבה עובדת (לאחר קבלת סטאג') מעוניינת להתפטר בעקבות מעבר לצפון הארץ ולטובת גידול הילד.

ההתחייבות כרוכה בתשלום קנס של כ-15,000 שח.

האם תיאלץ לשלם בעת ההתפטרות?

תודה רבה
ספיר
01/05/2017 10:47
בוקר טוב

אם אני עובדת בפועל רק 7 שעות ביום מגיע לי שעת הנקה?
ושאלה נוספת, כמה זמן מאז החזרה שלי לעבודה בתום חופשת הלידה אני אמורה להיות מוגנת מבחינת השכר (המשכורת שלי בנויה משעות ובונוסים של מכירות).
שירה
01/05/2017 10:29
התחלתי לעבוד במקום של מכירות, היה קורס שקרי של יומיים שעליו מחתימים על חוזה מחויבות של חצי שנה או קנס של 600 ש"ח.

בראיון לא הראו לי את המוקד לאחר הקורס ביום השני חתמתנו על חוזה ואז הכניסו אותנו למוקד והעבודה לא מתאימה עבורי ולא מילאתי את הפרטים של החשבון בנק...

ביום שהתחיל הקורס גיליתי שיש אופציה לעבוד מהבית וביקשתי לעבור כי אני סובלת ממיגרנות חמורות והפרעות קשב ולא הסכימו להעביר אותי. יש דרך לצאת מהחוזה הזה? אם עוד לא עבדתי בפועל ?
צחי
01/05/2017 10:24
שלום

התפטרתי בתאריך 4.4.17 ממקום עבודתי בו אני עובד 3 שנים ו- 8 חודשים.

תאריך העזיבה שלי כפי שמחייב החוק הוא 4.5.17.

ברצוני לדעת מה הן זכויות המתפטר? מה אני צריך לקבל?
בנוסף, אני יודע שאני צריך לקבל חופשה והבראה. האם הם צריכים להיות משולמים לי במשכורת של חודש מאי ב- 10.5.17 או שהם צריכים להיות משולמים לי במשכורת של חודש יוני ב- 10.6.17 ?

תודה
שירן
01/05/2017 10:23
בוקר טוב .. אני צריכה עזרה בהקדם

במידה והמנהל שלי שלח לי דוח שעות שאני אמורה לחתום עליו , והורידו לי מלא שעות במהלך החודש לטענתו על צורך התנתקות מהמערכת. כביכול התנתקי ולא הייתי מחוברת, (מה שכן התנתקתי לצורך תדריך , או תקלה או שיחה איתו ולא מעבר )
והוא טוען שזה היה התנתקות לצרכים שלי.

אני יכולה לדרוש ממנו הוכחה מתי התנתקתי ומתי התחברתי למענה.

שיצלם לי פשוט את הדף כדי להוכיח לו שהוא טעה בחישוב שלו.
כריסטינה
01/05/2017 10:22
אם הייתי אמורה למסור כתב תביעה למעסיק והיה כתוב שאני צריכה לעשות את זה תוך 20 יום מרגע קבלת המעטפה, והיה בדיוק פסח וימים קצרים של חול המועד בדואר לכן כמה ימים אחרי שקיבלתי את המעטפה אכן שלחתי בדואר רשום עם אישור מסירה אבל היום זה היום ה-20 ובגלל שהיו כל מיני חגים וערבי חג והדואר לא עובד כרגיל אז עכשיו זה כבר הגיע ליחידת דואר שלו כמו שכתוב לי במעקב משלוחים של דואר ישראל אבל הוא עוד לא אסף את זה...

מה עושים האם זה איחור משמעותי? הדיון הוא ב-10.7
אשדוד
קולט עמוס
01/05/2017 08:57
שלום
האם אני זכאית לתשלום עבור ימי עבודה גם כשחלק מהעובדים בבית. נתבקשתי להיות בבית ) וחלק הגיעו לעבודה

תודה
טליה
01/05/2017 08:53
שלום
שאלה לגבי שעות משולמות לבדיקות בהריון:
אני עובדת כיום 6 שעות ביום, 4 ימים בשבוע (לפני כן עבדתי 4 שעות ביום, 5 ימים בשבוע, לאחר שהבוס ביקש שאתן יותר שעות ביום סיכמנו על להוריד יום עבודה ולהוסיף שעתיים בכל ארבעת הימים שאעבוד, זה סוכם כמה ימים אחרי שאמרתי לו שאני בהריון, הבקשה שלו להוספת שעות היתה כמה דקות לפני שהודעתי לו על ההריון).
כעת הגשתי אישורים על בדיקות שאני עוברת ונופלות על שעות העבודה שלי והבוס לא משלם לי אותן בטענה שאני לא עובדת 5 או 6 ימים בשבוע ורק אז הוא מחוייב לשלם לי על שעות של בדיקות.
האם הוא צודק ואינני זכאית לתשלום? גם לא עבור 20 שעות במהלך ההריון כפי שזכאית מי שעובדת בחצי משרה?
מקווה שהסברתי את עצמי בצורה מובנת
אדיר
01/05/2017 07:10
שלום רב
הגשתי בקשה ב 20 לאפריל 2017,כמו כן ב 22 לאפריל חל יום הולדתי ה 40.
ב 24 לאפריל אושרו לי דמי אבטלה
ב 26 לאפריל קיבלתי מכתב שהנני מוגדר כ מובטל חוזר
הבנתי שכאשר מגיעים לגיל 40 אז הזכאות היא מלאה וכמובן המונח מובטל חוזר איננו תופס

לדעתי נעשתה פה איזושהיא טעות ורציתי לדעת כיצד לטפל בה ולקבל את מלוא הזכאות
תודה
אני
01/05/2017 01:14
אני באבטחה בחברת תקשורת התפקיד שלי מוגדר לדלפק קבלת אורחים במשמרות בוקר בלבד
משמרת של 8 שעות
המנהל שלי קראה לי לשיחת הבהרה בה נאמר לי על נהלים לגבי בלבד
באחד הסעיפים נאמר לי כי עלי לשהות במהלך כל המשמרת בתוך דלפק הקבלה ומותר לי לצאת רק לשירותים והפסקת סיגריה של כל שעתיים ובחצי שעה של הפסקת צהריים
האם זה חוקי?
שובל
30/04/2017 22:58
ערב טוב

המעסיק משלם לי 149 שקלים החזרי נסיעות
בזמן שאני משלמת קרוב ל1000 שח דלק
היות ושעות העבודה אינם תואמות את השעות של האוטובוסים ביקשתי לעבוד בשעות של האוטובוסים אך המעסיק דחה את בקשתי

מה החוק אומר לעניין זה?

האם הגיוני שאשלם כל כך הרבה משכרי דלק עבור נסיעות ? (אציין שאם אאחר מידי בוקר בהתאם לשעות האוטובוס לא אקבל בונוסים)
אשמח לעזרה
חופית
30/04/2017 22:57
שלום, אשמח לעזרה.
אני עובדת כתרפיסטית של ילדים עם אוטיזם בבית משפחת הילד מזה כ7 חודשים (פעמיים בשבוע).
המשפחה לא משלמת לי דבר חוץ ממשכורת ונסיעות- לא ביטוח לאומי ולא פנסיה.
המשפחה טסה פעמיים עם התראה מהרגע להרגע והפסדתי בכל פעם שבועיים עבודה (4 משמרות)
הודעתי על התפטרותי.

שאלתי - כמה זמן מראש צריך לתת התראה?
והאם עצם זה שלא שילמו לי את חובתם כמעסיקים (ביטוח לאומי ופנסיה) גם כן פוטר אותי מהגעה נוספת לאחר שהתפטרתי?
תודה רבה
הרדוף
30/04/2017 22:56
שלום רב, אני דיילת אוויר בחברת תעופה
במהלך עבודתי חליתי פעמיים לתקופה שמצטברת לכדי חודש.
כל מחלה כזו לוותה בקשר רציף עם העבודה , סגירת ימי המחלה נעשו בשיחת טלפון עם רופא החברה והצגת האישורים מהרופא האישי שלי.
לפני כ25 ימים חזרתי מטיסה וחליתי שוב, לאחר כ4 ימי מחלה הבראתי וכאשר ביקשתי לחזור לפעילות טיסתית נאמר לי על ידי החברה כי כיוון שאני חולה הרבה הרופא יצטרך לעבור על מצבי הרפואי ולאשר לי חזרה לעבודה

כאשר התקשרתי לרופא חברה ראשית הוא לא ענה במשך יומיים
כאשר כן ענה שאל אותי שוב לגבי כל ימי המחלה במהלך זמן עבודתי ( למרות שהוא ידע ויתרה מכך כל המסמכים אצלו)
הרופא אמר לי שהוא לא מוצא את המסמכים וכי עליי לדבר עם המזכירה שלו שתכין את המסמכים על שולחנו ב18 לחודש, ורק אז נוכל להתקדם
מהרגע בו נבראתי, דיברתי עם החונכת שלי על כך, עד ה18 לחודש עברו כ8 ימי עבודה בהם אני בריאה ולא עובדת.
ב18 הרופא אמר שהוא ייגש לזה היום, אני בספק אם יקרה עקב חוסר הסדר שמשתקף מהרופא. הייתי בקשר עם דיילים מההנהלה ושיקפתי להם את המצב, הם מצדם ענו לי שכרגע אני תחת אחריות הרופא ועד שהוא לא יאשר שאני כשירה לא אוכל לטוס, הבהרתי להם את אופן התנהגותי הלקוי של הרופא, אך תשובתם נשארה זהה.
רק ב25 הרופא שב ללשכתו ורק יום אחרי אמר לי שאינו מוצא את המסמכים ושעלי להוציא מחדש, מיד ניגשתי לרופא האישי והוצאתי מחדש. כיום אני כ19 ימים ללא עבודה
עוד יום עובר ואני לא עובדת, ומונעים ממני פרנסה כשאני בריאה.
לא משלמים לי על הימים האלו
לכן,
האם זה תקין?
האם כפיית חופשה ללא תשלום מעוגנת בחוק באיזשהי צורה?
האם זו עילה עבורי להתפטר מבלי לשלם את הקנס של התפטרות לאחר פחות משנה בעבודה?
האם יש דרך שהעבודה תשלם לי על הימים האלו? 19 ימים שאני בבית בהם אני בריאה
ולא יכולה לעבוד,
תודה לעונים!
מורן
30/04/2017 22:55
שאלה לגבי דמי אבטלה ודמי לידה -

עובדת העובדת בשני מקומות עבודה ומתפטרת מאחד מהם בשל הרעת תנאים בעבודה בעודה בהריון (הרעת התנאים אינה קשורה להריון)

מה זכויותיה לאחר ההתפטרות? כיצד יושפעו דמי הלידה?
(במקום העבודה הנוסף העבודה תמשך רגיל עד הלידה)
שכר 10+
שולה
30/04/2017 21:51
כמה גובה שכר זו דרגה 10+ דרגה אישית עם ותק של ארבע שנים.
עידן
30/04/2017 20:17
שלום
האם מגיע תשלום לעובד שהמתין למעסיק או לפתיחת מקום העבודה?
לדוגמא
העסק היה אמור להפתח בשעה 7:30 אך נפתח ב 8:30 ישנם עובדים שהמתינו כשעה לפתיחת המקום, האם יש צורך לשלם להם על שעת עבודה בגין האיחור?
אלדד
30/04/2017 18:32
היי שבוע טוב
דמי אבטלה לאשה שהתפטרה בתום חופשת הלידה
בהתאם לחוק ביטוח לאומי יש לראות באישה שהתפטרה כזו שעליה להמתין 90 יום טרם הזכאות לדמי לידה אך מחריגים נשים אשר
המעסיק מאשר שהיולדת נדרשת לעבוד במשמרת מפוצלת
והשאלה: האם מדובר בחוזה העסקה המקורי או יש להמציא אישור שכזה לאחר הלידה ?
רוית
30/04/2017 18:32
במשך כמה חודשים, היא קיבלה תוספת מהמעביד בתלוש על סך כ-500 ש"ח וחשבה שזה בונוס על העבודה שלה כפי שזה הופיע בתלוש ("בונוס").

לפני כשבוע, היא הזכירה זאת בפני המנהל שלה, שלא ידע על מה מדובר לטענתו ואמר שזו טעות ויבטל זאת. לטענתו זו טעות של הנהלת חשבונות. כעת הוא רוצה לגבות ממנה רטרואקטיבית את כל הבונוסים האלו. זה מגיע לסכום לא קטן כלל. האם מותר לו? האם יש מה לעשות נגד זה?
מוטי
30/04/2017 18:16
פרקתי משטח בעבודה של שמנות וחמאות ומאז יש לי כאבי גב חזקים הרופא נתן לי חופשה 4 ימים ולא לקחתי אותם בגלל שהיה תקופת חג והיה הרבה עבודה.

הקצין ביטחון סירב לתת תופס בל 251 בשביל ביטוח לאומי כי הוא אמר שזה לא תאונת עבודה ובאותו יום הודעתי למנהל שלי שיש לי כאבי גב חזקים בגלל המשטח שפרקתי לבד ולפני כן לא היו בעיות גב.

עכשיו הוא רוצה לתת לי בתנאי שאני יחתום שלא לקחתי חופש שהרופא נתן לי ורוצים לזמן אותי לשיחה בקשר להמשך עבודתי בחברה.

מה לעשות?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ