פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 454
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

חייל סדיר
07/06/2017 18:42
שלום אני חייל בשירות סדיר, אני נמצא בחו"ל תקופה ממושכת מטעם הצבא. ידוע לי על זכאות לדמי אשל למקרים כאלו, לא ברור לי האם אני החייל בסדיר זכאי לתשלום זה? ממש אשמח לעזרה, אני לא יכול להוציא שיחות מהסיבה שאני בחו"ל. אשמח לתשובה אמיתית, תודה
יוסף
07/06/2017 17:23
שלום.
אני עובד עם תלמידים במוסד חינוכי מסויים.
כשהתחלתי - אמרתי שחשוב לי שאקבל תלוש משכורת של מורה.
המוסד לא קיבל זאת ובתלוש לא צויין שאני מורה אלא עובד ב'מחלקה כללית'.
פניתי להנהלת המוסד בבקשה שיגדירו את עבודתי כמורה. כנראה שיש לזה עלות מסויימת , שמבחינת החוק הם חייבים לשלם לפי תעריף גבוה יותר וכדומה.
הם אמרו לי שהם מוכנים לכך רק אם אחתום ויתור על החזרי נסיעות?

א. זה חוקי?
ב. יש ערך משפטי להסכמת העובד לויתור על נסיעות?
שבס
07/06/2017 17:22
שלום , אני עובד בשערות בתי הסוהר כבר 3 שנים , הוצאתי השנה 30 יום מחלה לערך , זה אומר יורידו לי ימי חופש או שהמחלה משנים קודמות מצטברת לי ?
2 שאלות
זיוה
07/06/2017 17:21
1. אם אני מגישה מכתב התפטרות יום לפני גיל 9 חודשים של התינוק (כך שבפועל אסיים לעבוד כשיהיה בן 10 חודשים)

האם יכולים למנוע ממני כספי פיצויים?

2. יש את הסעיף הזה בחוזי עבודה חתומים סעיף 14..
שאומר שגם אם התפטרתי המעסיק חייב לשחרר לי את הפיצויים במלואם (ולא רק מה שהופרש ממני)..
אז אם אין לי חוזה העסקה מסודר.

מה עושים??

כשהתחלתי לעבוד הבוס רשם בכתב ידו על דף את השכר ותנאי תעסק וזהו.
עדי
07/06/2017 17:20
שלום, אני בהריון בשבוע 24. לבתי התגלתה מחלת הסרטן ואני נאלצת להפסיק את עבודתי. הטיפולים שלה יערכו כשמונה חודשים. הייתי רוצה לשמור על מקום העבודה שלי. אני אמורה בעזרת ה' ללדת בספטמבר. השאלה היא איך אני שומרת על מקום העבודה שלי מבלי לפגוע בחופשת הלידה. הבנתי שיש דבר כזה לקחת חל''ת ולחתום בלשכה במקביל ואז חופשת הלידה תיחשב על פי מה שאקבל מלשכת התעסוקה. אשמח לקבל תשובה.

תודה מראש
תות
07/06/2017 15:13
שלום רב,
עבדתי בחברת אאוטסורסינג בה סיימתי את עבודתי לפני כ- חמישה חודשים, בינתיים התקבלתי לתפקיד בחברה אחרת שמבצעת את ההעסקה באאוטסורסינג דרך אותה חברה והם רוצים שאתחיל מיידית.

כרגע בחברת האאוטסורסינג אומרים לי שלא מוכנים להחתים אותי שוב לפני שעוברת חצי שנה כיוון שזה מקנה לי זכויות שלא ניתן לספק לי כרגע ורוצים שאמתין חודש עד החתימה מה שלא כל כך מתאפשר מבחינת החברה אליה התקבלתי, הצעתי לחתום על ויתור אותן זכויות ונאמר לי שזה לא אפשרי השאלה היא האם יש דרך אחרת לטפל במצב? זה מאוד חשוב לי? האם אני יכולה לחתום על טופס מסויים שאומר שאני יכולה לוותר על הזכויות האלו?
אשמח לתשובה, תודה :)
רינה
07/06/2017 14:01
מי נהנה מרווחים שנצברו בקופת הפיצויים העובד או המעביד? מדובר בעובד משנת 2006 שלא חתום על סעיף 14 ופוטר וזכאי לפיצויים,האישור שמופק למעביד מחברת הביטוח לפיצויים שנצברו לצורך ט.161 כולל רווחים שנצברו.יוצא שהמעסיק נהנה מהרווחים כי הוא צריך להשלים לעובד הרבה פחות על הפרשים בגין עלית השכר. לדוגמא עובד התחיל בשכר של 5000 וסיים בשכר של 8000.עבד 10 שנים .מגיע לו פיצויים בסך 10*8,000=80,000 ובקופה נצברו לו 78,000שח (מה שהמעביד הפקיד +רווחים שהקופה עשתה)למרות שהמעביד הפקיד במהלך השנים סכום של 60,000 שח נומינלי. האם המעביד צריך להשלים לעובד 2,000 שח או 20,000 שח??
איציק
07/06/2017 13:08
אני עובד כנהג משאית .לפני שבוע אימי נפטרה ונאלצתי לשבת שבעה.בזמן הזה החברה בה אני עובד לקחה את המשאית שהיתה צמודה אלי .כיום שבוע לאחר השיבעה אני יושב בבית כי אין להם משאית אחרת לתת לי.מה קורה עם הימים האלה מי משלם אותם והאם הם רשאים להוריד לי ימי חופשה?
סבטה
07/06/2017 12:39
שלום לכולם. אם עבדתי חודש ו5 ימים אצל מעסיק ובאותו יום שהודעתי שאני מתפטרת לא הגעתי והמעסיק אמר שיקזז לי את יום ההודעה המוקדמת. אמרתי שאגיע לתת את היום הזה. נאמר לי שהייתי צריכה להגיע באותו יום שהודעתי ושעכשיו הכניסה למקום הזה אסורה לי. יש חוקיות בדבריו? ודבר נוסף הוריד לי מהשעות עבודה בתלוש (יום עבודה 8 שעות ללא קיזוז הפסקה) וטוען שהוריד לי על הפעמים שיצאתי להביא אוכל (דקה וחצי בדיוק) ויצאתי לעשן. אף פעם לאף עובד אחר שעבד או עובד אצלו לא קיזז שעות מסיבות אלו. האם יש חוקיות במעשיו?

תודה ויום טוב.
אולגה
07/06/2017 12:00
שלום, חזרתי מחופשת לידה בת חצי שנה למשרה מלאה, וזכאית לשעת הנקה (7.5 שעות) . במידה ואני נשארת שעה נוספת-כאמור 8.5 שעות ,האם המעסיק ישלם לי עבור שעה נוספת (125%) או כשעה רגילה- 100%?
שוש
07/06/2017 10:44
שלום רב. יש לי ביטוח מנהלים במקום עבודה שלי. לפני שנה לקחתי לעצמי עוד עבודה. שם רוצים לפתוח לי ביטוח חדש. כשביקשתי שיפרישו לי לאותה ביטוח מנהלים שכבר קיים לי ענו לי שאי אפשר... האם זה נכון? האם החוק לא אומר שהעובד יכול לבחור לאיזה ביטוח הוא רוצה להפריש? אודה על תשובתך
רמי לוי
07/06/2017 09:27
בוקר טוב,
נפתחה לי קרן ההשתלמות בתאריך 09.06.2011,
חברת הביטוח - כלל, טוענת שהכסף ישוחרר רק בתאריך 29.06.2017 שזה 6 שנים ו-20 יום,
טענתם היא שישנה תקנת חוק כלשהי המנחה את חב' הביטוח שלא לשחרר הכספים עד סוף החודש, האם נכון?
אם כן, אשמח לקבל את מס' התקנה הזו ולקרוא אותה.

תודה
התפטרות
התפטרות
07/06/2017 09:07
אני עובדת שנה וחצי בחברה גדולה
ילדתי לפני חצי שנה הייתי שלושה חודשים בחל''ד וחזרתי לעבודה התינוקת שלי אלרגית להמון דברים וזה דורש ממני להיעדר הרבה מהעבודה חשבתי להתפטר על מנת להיות איתה בבית מה הזכויות שמגיעות לי?
גדידה
סלאם
07/06/2017 01:48
שלום ... אני עכשיו בחופשת לידה ועוד חודש וחצי מסיימת את חופשת ליה אני רוצה לסיים מעבודה שלי בכלל הבן אני רוצה לשאר עם הבן אני עכשיו שנה ועשר חודשים עובדת בעבודה שלי האם כדי לסיים עכשיו לפני שתסתיים את חופשת לידה או לחקות עד שאני יהיה שנתיים בכלל עוד חודשים אני יהיה שנתיים עובדת אם אני מחכה עוד חודשיית אני מקבלת יותר זכויות ופיצויים ?
זכויות
נירי
06/06/2017 18:04
אני מועסק כשנה וחצי במרפאה , שעות העבודה הינן לרב משעות הצהריים עד שעות הערב המאוחרות . האם אחרי שעה מסוימת בערב צריך לקבל אחוז מסוים כתוספת ? מקבל שכר ששעתי,
לפני כחודשיים ביקשתי העלאה בשכר, מאז אני מתוזז הלוך ושוב באמתלות כאלו ואחרות וכן, מרגיש"מחפשים "אותי כל הזמן .
מה אוכל לעשות ?
תודה
גדעון
06/06/2017 17:49
עו"ד יקר.
אני מבקש לדעת :
החברה בה אני עובד יוצאת לטיול שנתי של יומיים. אני מסיבות אישיות לא יכול לצאת. העובדים שיוצאים לטיול מקבלים את ימי הטיול ע"ח החברה. האנשים שלא יוצאים לטיול וכל אחד מסיבתו ובניהם אני לא מקבלים ימים אלו כחופש, המעסיק סוגר בימים אלו את החברה ומאלץ אותנו לא לעבוד. וגם מוריד לנו ימי חופש. השאלה שלי , האם זה חוקי?.
שלומי
06/06/2017 16:10
עבדתי בחברה של חנויות פלאפונים, בה היו תחרויות רבות בהם ניצחתי בפרסים ותגמולים שונים. באופן עקרוני על חוזה התחרות כתוב שעל העובד להישאר בחברה חצי שנה מרגע הזכיה, ובחוזה ההעסקה כתוב 8 חודשים. למרות שביקשתי את הדברים בכתב לא החתימו אותי על אף אחד מהחוזים, וגם כעבור הזמן שכתוב בחוזים לא קיבלתי את הפרסים ופיטרו אותי מהעבודה ללא הפרסים שמגיעים לי..האם יש לי מה לעשות עם זה?
הבראה
דהן יעל
06/06/2017 16:08
שלום,

רציתי לדעת לגבי החוזר מיום ה08.01.17 לגבי התיישנות של דמי הבראה, אם התנתקו יחסי עובד ומעביד ב30.04.17 והתחלתי לעבוד ב2011 האם אני יכולה לתבוע עכשיו על השנים 2011-2014 אשר לא קיבלתי עלהם דמי הבראה

אשמח לתשובה מהירה מצידכם
אמיר
06/06/2017 15:41
שלום רב,
אני עובד באחוז משרה 120% לפי חוזה העבודה שלי, ומקבל שכר משולב בתלוש שמחושב לפי 120%, אך המעסיק מפקיד בקופות לפי משולב רגיל ולא 120%!
האם זה חוקי?
רולא
06/06/2017 15:08
שלום,
אני עובדת בשכר שעתי במקום עבודה כבר שנתיים.
עובדת בערך בין 4-10 ימים בחודש, 6 שעות משמרת. כל חודש משתנה לפי יכולת שלי לתת משמרת. (במקום העבטדה עובדים 6 ימים בשבוע) נתתי הודעה מוקדמת להתפטרותי,
במשך השנתיים לא לקחתי חופשים שנצברו לי.
איך יחושבו לי הימי חופשה האלה שהמעסיק יצטרך לשלם לי אותם במשכורת הבאה?
לפי יומית שעתית שקיבלתי במשמרת או שמא לפי יומית של 8-9 שעות?
משכורת
מאיה
06/06/2017 13:45
המעסיק לא שילם עבור 4 ימי עבודה סה"כ 38 שעות עבודה עבור חודש פברואר
מאז אני בדרישה מהם לשלם מקבלת תשובה של אנחנו מבררים וזהו (לעובדת אחרת במצבי הם טענו ששילמו הכל וזה לא נכון)

איך אפשר להחזיר את הסחר שמגיע לי?
מלכה
06/06/2017 13:40
שאלה לגבי מימוש שעות הריון.

התקן שלי הוא 6 שעות. עובדת בפועל 6 שעות ביום.
בימים שמאחרת / יוצאת מוקדם לבדיקות הריון (כמובן עם אישור)

מחשבים לי את ההפרש של שעות הבדיקה לפי תקן של 9 שעות.

לדוג׳: שעת הגעה שלי ב8:30. בוקר אחד הגעתי ב9:45 והגשתי אישור של בדיקה בין השעות 8:30 ל9:45 (סה״כ 1:15 שעות של בדיקה)

בדו״ח שעות אני רואה שהורידו לי ״שעות הריון-3.94 שעות״ (זה היה היום היחידי החודש שאיחרתי..)
הסבירו לי שמעגלים את זה לפי תקן של 9 שעות.

האם זה חוקי?

(מציינת שבימי החג שמשלמים עליהם משלמים לפי תקן 6 שעות ולא לפי תקן 9 שעות.)
רויטל
06/06/2017 13:39
יש לי עוסק פטור. אני רוצה להגיש דוח הוצאות והכנסות למס הכנסה לשנת 2016 אך משרד רואי החשבון בעבודה הקודמת של בעלי מעכבים לנו את הטופס 106 כבר למעלה מחודשיים ואין צפי להכנתו/לקבלתו.

מה ניתן לעשות בעניין?

יש לציין כי מקום העבודה נסגר ומי שהיה הבעלים מפנה כל הזמן למשרד רו"ח בטענה שגם הוא לוחץ בעניין ואין לו מה לעשות.
נעמה
06/06/2017 11:58
היי,

אני עובדת שעתית והמשמרות לרוב הינן משמרות ערב עד השעה 00.30 או לילה החל מ00.30 או סופי שבוע 24/7.

במקום העבודה ההגעה הינה עצמאית וניתן לראות את תשלום הנסיעות בתלוש.

החברה לא משלמת על ה"דלק" לעובדים אלא סכום קבוע.
האם חוקי לשלם בצורה הזו במידה ואנחנו מגיעים עם רכב פרטי משום שאין אפשרות להגיע/לחזור בתחבורה ציבורית בשעות העבודה שלנו?

***טענת המנהל הינה שהמשכורת היא מעל מינימום לכן לא משלמים נסיעות לפי צריכת דלק וכו'
נועם
06/06/2017 11:56
בוקר טוב.

שאלה בדיני עבודה.

עובד שעתי שעבד משרה חלקית בעבודה, ולאחר תקופה עבר לתפקיד אחר, עם יותר שעות, ומילא טפסי רישום חדשים במעבר תפקיד.

מסתבר שהמעסיק לא עדכן זאת כראוי מה שגרם למשכורת חלקית(כמו בתפקיד הישן) מס' חודשים.
כשהעובד פנה למעסיק כבר אחרי הטעות הראשונה במשכורת, המעסיק אמר שהעובד צודק, ושבמשכורת הקרובה הוא יתקן את זה. מה גם שבמשכורות הבאות שילם פחות מהמגיע. ורק עכשיו המעסיק הבין שלא עדכן את המעבר.

מה ניתן לעשות בנידון? האם יש כאן הלנת שכר?
מורן
06/06/2017 11:17
היי...

שאלה לגבי קרובת משפחה.

החודש התברר לדודה שלי שיש לה חוב חדש במוסד לביטוח לאומי מהחודש בסך 6900 ש"ח, היא מקבלת קיצבת נכות 100% בסך 2500 והורידו לה מהקיצבה 780 ש"ח וכך יורידו לה מידי חודש.

השאלה שלה היא האם מותר להוריד 30% מהקיצבה שהיא גם ככה מזערית או שאפשר לבקש להקטין את החיוב מידי חודש או שאין טעם? האם יש חוק לגבי גובה ההורדה של חוב או שזה נתון לשיקול של פקיד הביטוח הלאומי בלבד?

אודה לתשובה, תודה.
טל
06/06/2017 11:14
דחוף בבקשה

תודה מראש!

אחרי חודש של ימי מחלה אני רוצה להגיש את הטפסים לשמירת הריון בביטוח לאומי.

הבוס רוצה לשלם לי על החודש שלא הייתי עם ימי המחלה שצברתי.

אם אקבל תשלום על החודש הזה (גם אם חלקי), בעצם לא אוכל להגיש את הבקשה לשמירת הריון לא?

הבנתי שאם משלמים לי מהעבודה אז לא יגיע לי החזר מביטוח לאומי ואצטרך שוב לספור 30 ימי מחלה.
מוריה
06/06/2017 11:03
בוקר טוב,

בעלי עובד בסוכנות רכב גדולה.

לקוח שהוא מכר לו רכב תבע את החברה בגין העסקה שבוצעה בין הצדדים. החברה עדכנה את מנהל הסניף כי עליו להגיע לדיון שיתקיים למתן עדות מטעם הסניף בו בוצעה העסקה. היום בבוקר מנהל הסניף עדכן את בעלי כי ייתכן ולא יוכל להתייצב לדיון ובמקרה כזה על בעלי להתייצב במקומו.

האם זה חוקי?

תודה לעונים.
ורוניקה
06/06/2017 11:02
שלום (:

עובדת כפקידת קבלה בבית מלון. לפני כשבוע היה לי ולפקידה הנוספת חוסר בקופה של 100 ש"ח. המנהלת החליטה לגבות מכל אחת מאיתנו 50 שח כדי לכסות את החוסר.

האם זה חוקי? ואם לא, איך קוראים לחוק?

תודה!
לריסה
06/06/2017 11:02
בוקר טוב לכולם

עבדתי במקום עבודה X חודשים והופרשו דמי פנסיה. לאחר שפוטרתי לא עבדתי במשך 3 חודשים. בעבודה בחדשה אחרי כמה זמן צריכים להתחיל להפריש דמי פנסיה?

אודה לתשובה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ