פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 424
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

תהילה
27/08/2017 11:12
אני יצאתי לשמירת הריון ב.2.3 וילדתי ב25.6.17
קיבלתי את השמירת הריון ובעיקרון אני צריכה לחזור לעבוד ב8.10.17 כרגע לא אמרתי בעבודה שאני לא מתכוונת להמשיך אני עובדת שם רצוף כבר 3 שנים אני רוצה להתפטר לטובת גידול הילד ולקבל אבטלה השאלה האם אני עושה את זה לפני שאני מסיימת את החל"ד ? ואז ישר אחרי שמתפטרת ניגשת לביטוח לאומי ומגישה טפסים ? וגם עם החוזה שחתמתי על השנה הזאת התקשרה המנהלת ואמרה שיש איתו כמה דברים שצריך עוד למלא ניגשתי לעבודה שלי כמה פעמים וכל פעם היה תירוץ אין לי מדפסת להוציא כשהמנהלת אמרה לי להגיע עוד פעם ובסוף לא הייתה שם ...

בקיצור אשמח להכוונה.
עורך דין
29/08/2017 08:33
שלום תהילה

בהתפטרות לצורך טיפול בילד יש להמתין 90 ימים עד לקבלת דמי אבטלה, למרות שניתן לפנות בכתב אל המוסד לביטוח לאומי ולבקש לקצר או לבטל את תקופת ההמתנה.

בהצלחה
הילה
27/08/2017 11:09
אני צריכה לחזור מחופשת לידה בקרוב, לפני הלידה עבדתי משרה מלאה, דיברתי עם המעסיק שלי שאני שוקלת לחזור להיקף משרה נמוך יותר (רצון שלי) והוא מאפשר לי אך מן הסתם שהשכר ירד בהתאם- הייתי מרוויחה בערך 9000 ברוטו ועכשיו ארוויח סביבות ה-6000.

השאלה שלי מה קורה במידה ואחרי מס' חודשים אני מחליטה להתפטר לטובת גידול הילד, האם הפיצויים יחושבו לפי שכר אחרון (שהוא כאמור נמוך ממה שהרווחתי לפני הלידה) כפול מס' שנות הותק שלי או שזה יחושב באופן יחסי כך שאני לא אפגע?
עורך דין
29/08/2017 08:32
שלום הילה

הורדת שכר עלולה לפגוע בסכום הפיצויים שתקבלי אם וכאשר תקבלי החלטה להתפטר לטובת טיפול בילד - בהחלט.

בהצלחה
איילת
27/08/2017 11:08
נמצאת בחל"ת לאחר חל"ד. נשלחו אלי הביתה 2 תלושי שכר שמעסיק הוציא לי בגין חודשים בהם שהיתי בחל"ד ובהם תשלום עבור ביגוד ובחודש לאחר מכן, עבור הבראה. ב 2 התלושים הסכום בבנק הוא 0 עקב סעיף של נטו שלילי וניכויי מס, ביטוח לאומי ומס בריאות. האם ניתן להגיש תלושים אלה לביטוח לאומי לקבלת הפרשים? או האם בגלל שהסכום הסופי הוא 0, לא ניתן ? בנוסף, האם זה תקין להנפיק תלושים בזמן חל"ד ולבצע מהם ניכויים?

תוד
עורך דין
29/08/2017 08:31
שלום איילת

אין כל פסול בהתנהלות המעסיק.

בהצלחה
דפנה
27/08/2017 11:06
אשמח לעזרה חופשת הלידה שלי מסתימת באמצע ספטמבר.

הודעתי למעסיק עם מכתב והכל באמצע אוגוסט שבסוף חופשת הלידה אני לא חוזרת לעבוד עקב גידול הילד.

1. האם זה מוריד לי 30 יום מתוך ה-90 שצריך לחכות לאבטלה? (כי נתתי חודש התראה)

2. האם גם על חודש אוגוסט וחצי ספטמבר המעסיק צריך להפריש לי לפנסיה (כלומר תלוש במינוס)?

3. מה התאריך סיום עבודה שהמעסיק צריך לרשום לי במכתב סיום העסקה?

תודה
עורך דין
29/08/2017 08:29
שלום דפנה

1. לא.
2. כן.
3. התאריך שבוא תמה תקופת ההודעה המוקדמת שלך ומסתיימים יחיס עבוד מעביד.

בהצלחה
ראדה
27/08/2017 11:05
היי,

במילוי טופס תביעת אבטלה לביטוח לאומי... כמה שאלות.

- אני עבדתי עד סוף מרץ ואז יצאתי לחופשת לידה, ובסוף מאי סגרו את העסק ופיטרו אותי.

אני רושמת שעבדתי עד סוף מאי נכון?

אך אז התלושים יהיו רק עד מרץ, מה נכון לעשות?

- מבקשים לצרף תלוש משכורת של הבן זוג, הוא עצמאי מה לצרף אז?

תודה
עורך דין
29/08/2017 08:28
שלום ראדה

עליך לפנות בשאלות למוקד המידע הטלפוני של המוסד לביטוח לאומי, שם תקבלי הנחיות ברורות לגבי מילוי הטפסים והגשת המסמכים הדרושים לצורך הגשת תביעה לקבל דמי אבטלה. חייגי 6050*

בהצלחה
ורדית
27/08/2017 10:57
האם מותר למקום עבודה להגיד לי לשים את הפלאפון אצלם בתחילת משמרת ובמידה ואני לא עושה את זה אז לשלוח אותי הביתה?

הם טוענים שאין להם כח למשחקים ואם גם ככה אסור לי לגעת בפלאפון אז עדיף שזה יהיה אצלם.

אני מדגישה שהשאלה היא לא אם מותר להם להגיד לי לא לגעת בפלאפון אלא אם מותר להם להכריח אותי לשים אצלם אותו ובמידה ולא אז להוריד אותי למשמרת שקבעו לי מראש.

*אם זה עוזר אז אני קופאית בסופר
עורך דין
29/08/2017 08:26
שלום ורדית

אפשר לדרוש מעובדת שלא לעשות כל שימוש בטלפון הנייד בזמן עבודה. מאידך, לא ניתן לחייב אותך לתת את הטלפון לאף אחד אחר.

בהצלחה
התחייבות לחצי שנה
28/08/2017 18:26
שלום,
אני ועוד כמה אנשים חתמנו בחוזה על התחייבות של חצי שנה. אל כל חודש ויתור אנחנו מחוייבים לפי החוזה לשלם 300 שח. אנחנו לא אברנו קורס, הייה לנו יום אחשרה 1.
התניים לא מתאימים לנו ורובינו רוצים להתפתר.
השאלה שלי האם אנחנו באמת מחויבים לשלם את הכנס?
סימי
28/08/2017 17:08
שלום לכם

ראיתי פרסום פייסבוק שלכם על תוכנית נטו משפחה. בדקתי את 2 התלושי שכר האחרונים שלי ולא ראיתי שקיבלתי כל תוספת לשכר או החזר מס. יש לי 3 ילדים. 2 מתחת לגיל 6. מה אני אמורה לעשות בשביל לקבל את הכסף שמגיע לי לפי החוק? איך מחשבים בדיוק את ההחזרים שמגיעים לי מהמעסיק לפי נטו משפחה?
ילנה פולודנב
28/08/2017 16:46
שלום לכם.מי יכול לומר מה הוא אופן חישוב עמלות ממכירות?כי אנו שכירים,מקבלים משכורת בסיס+בונוסים.התחלנו לעבוד לפני כחודש אבל לקבל תשובה מפורטת ממעסיק לא הצלחנו.יש איזו נוסחה?כי אני יכולה,לדוגמה,למכור ב13000 ביום עם 30ש"ח בשעה הבסיס.אז על 13000כמה מרוויחים?
אלירן
28/08/2017 15:41
היי, מישהו הביא לי מכה חזקה ברגל (לא בכוונה) בזמן העבודה והרגשתי כאילו העצם יצאה לי מהמקום וחזרה ואני בקושי יכול לעמוד על הרגל...
זה נחשב תאונת עבודה?
מלי
28/08/2017 15:11
יש לי שאלה אני עובדת בגן ילדים פרטי 7 שניים השנה הבוסית שלי התחילה לעבוד עם משרד החינוך ואומרת שהיא מעבירה גם את הזכויות שלנו אגב היא היתההגן של.... ועכשיו קוראת לעצמה הגן של ... בע"מ השאלה של אם אני יכולה לעזוב ולקבל את הפיצויים שלי או שאני מפסידה?
אורטל
28/08/2017 13:09
האם מותר למעסיק שאני עובדת אצלו כמעט חצי שנה לבטל 5 ימי עבודה מלאים בטענה שאין עבודה?

מדובר על משרד שעובד על לידים, ככה שגם הבונוסים שלי נפגעים וגם כמובן 5 ימי עבודה שמבוטלים לי.

מה החוק אומר?

תודה
דר
28/08/2017 12:55
שאלה בדיני עבודה -

1. האם מותר לעובד להתפטר כשהוא בימי מחלה?

2. במידה וכן - האם ימי המחלה נגרעים מימי ההודעה המוקדמת שהעובד מחויב לתת?

מקווה שתוכלו לענות לי בהקדם. התשובה חשובה, מן הסתם, להמשך דרכי המקצועית.
ליאת
28/08/2017 10:27
ביטוח לאומי אמרו לי מאחר ועבדתי במקום אחרון שלושה חודשים עלי להחתים על טופס אישור מעסיק גם במקום האחרון וגם במקום הקודם.

הבעיה שהמשאבי אנוש במקום הלפני אחרון לא עונים מה עושים במצב כזה?

אני כבר מנסה יותר משבוע להשיג אותם. יש לי טופס עם חתימה של המעסיק שעבדתי אצלם יש לי תלושים.

מה עליי לעשות? לשלוח את מה שיש או אולי לרשום אזשהוא מכתב שמסביר את המצב?
צוקי
28/08/2017 10:26
צריכה עזרה בבקשה יעוץ לבעלי שעבר ניתוח לפני ארבעה חודשים ולא יכול לחזור לעבודה. פנה לביטוח בקשר לאובדן כושר עבודה. מה מגיע לו מביטוח לאומי מבטוח מנהלים מהבוס.

יש לציין שלפני שבועיים התקשרו אליו דחוף לבוא לחתום על אובדן כושר עבודה בטענה שאין לו והוא הלך לחתום וחתם האם הפסיד? עובר עכשיו הליך עם רופא תעסוקתי.

אשמח ליעוץ שלכם ולדעת מה מגיע לו לקבל לפי החוק?

תודה מראש למיעצים
ספיר
28/08/2017 10:07
בוקר טוב

יש לי שאלה קטנה.

בקרוב בעזרת ה' אני מתחילה ללמוד אחיות. אני מתעניינת בנוגע ללכת לחתום אבטלה.

(מעולם לא חתמתי על אבטלה).

אבקש מהעבודה לפטר אותי בשביל שאוכל לחתום אבטלה ישר אבל אם הם לא יסכימו (שזה רוב הסיכויים) , האם אוכל לחתום אבטלה ישר מכיוון שאני סטודנטית עם לימודים אינטנסיבים עם תינוקת? (והלימודים רחוקים מביתי ואני מתניידת באוטובוסים).
חנה
27/08/2017 11:28
אני עבדתי בפרוייקט חינוכי הנפתח בחודש נובמבר כל שנה והמסתיים בסוף חודש יולי.
כך עבדתי שנתיים בשנה השנייה ילדתי בחודש דצמבר וחזרתי למקום העבודה בתום חופשת הלידה שבוע לפני שחזרתי המנהלת הודיעה שהמשרה שהיתי עובדת את לחופשת הלידה לא תהיה לי יותר יש עובדת חדשה וכן השכר השעתי שלי ירד וכן ירדה המשכורת ואמרה שתוסיף לי במקום זה שתי שעות נוספות כפיצוי אך גם זה ניתן לי רק בחודש הראשון אחרי שחזרתי לעבוד וגם פעם כן ופעם לא. כיום הפרוייקט נסגר בסוף חודש יולי ואיני מתכוונת לחזור. איך עלי להמשיך מכן שגם אחד החיסרונות שהחברה בה עבדתי כן הורידה ממני קרן פנסיה אבל לא העבירה את חלקה כחוק. האם כן נפגעו כאן התנאים שלי ואם כן לאיכן עליי לפנות?
עורך דין
28/08/2017 10:02
שלום חנה

המעסיקה שלך עוברת על החוק, שכן ישנה הגנה בחוק לאמהות השבות לעבודה לאחר חופשת לידה, במסגרתה על המעסיק לקלוט אותך לאותו תפקיד ובאותה מסגרת העסקה, כמובן שמבלי לפגוע בשכר שלך. אם המקרה שלך שונה, כפי שתיארת, עליך לפנות לעורך דין לצורך קבלת ייעוץ משפטי פרטני בהקדם.

בהצלחה
ילנה פולודנב
27/08/2017 11:35
שלום רב.הנני אמא וסטודנטית.עובדת כנציגת מכירות במשמרות.לפי רצונו של הנהלת החברה אנו עובדים 7 ימים בשבוע כאשר יום שישי עד 15:00 אחר הצהריים ושבת החל מ17:00 אחר הצהריים.האם זה חוקי להסיק אנשים בהקף המשרה זה?
עורך דין
28/08/2017 10:00
שלום ילנה

לא חוקי בהחלט. המעסיק מחוייב לכבד את הוראות החוק ולאפשר לעובדיו לקבל יום מנוחה 1 בשבוע לכל הפחות.

בהצלחה
הדר
27/08/2017 11:39
בשנה שעברה עבדתי בצהרון שנמצא בתוך בית ספר ובסוף שנה שעברה החברה לא ידעה האם היא נשארת בבית הספר בגלל מכרז של בית הספר ולכן הם עשו כאילו שיחות שימוע לכל הבנות כולל אותי כמובן ובסוף גם קיבלתי מכתב פיטורים.

כרגע החברה כן ממשיכה בבית הספר ויכול להיות שאחזור לעבוד שם, איך זה עובד מבחינת ביטוח לאומי? אם אני חוזרת למקום עבודה זה נחשב המשכיות? כן? לא? אני קצת (הרבה) מבולבלת!

מקווה שהסברתי את עצמי כמו שצריך!

תודה.
עורך דין
28/08/2017 10:00
שלום הדר

כל עוד אין פער של יותר מ-6 חודשים ממועד קבלת מכתב הפיטורים ועד למועד העסקתך מחדש, רצף הזכויות שלך בעבודה נשמר.

בהצלחה
אלכס
27/08/2017 11:40
קצת מוקדם עדין אבל אני לא מצליחה להבין.

נניח שבלידה יהיה לי וותק של 11 חודשים אצל המעסיק, לפניו היה לי ותק (ללא הפסקה, התחלתי לעבוד באותו החודש בו התפטרתי) של 3 שנים.

האם אהיה זכאית לחתום ולקבל אבטלה, או שאני חייבת 12 חודשים אצל המעסיק הנוכחי?

מבחינת פיצויים מהמעסיק, אם אני חתומה על סעיף 14 זה מספיק?

תודה רבה
עורך דין
28/08/2017 09:58
שלום אלכס

אם יש לך וותק בעבודה (מספר המעסיקים אינו רלוונטי) יגיע לך לקבל דמי אבטלה לאחר תקופת המתנה של 90 יום שאותה ניתן לקצר או לבטל בשל התפטרות לצורך טיפול בילד באמצעות שליחת מכתב מפורט למוסד לביטוח לאומי.

בהצלחה
אלדד
27/08/2017 14:54
שאלה בנוגע לפיצויי פיטורין האם חוקי להחתים עובד בחוזה העסקה (כאשר ברור שהעובד יחתום על כל חוזה שיוגש לו, מעסיק גדול אשר מקבל את העובד להתמחות) על כך שלמרות שמופרשים לעובד פיצויי פיטורים בהתאם לסעיף 14 אם העובד עוזב לפני 4 שנים חלק מהפיצויים יחזרו למעסיק ?
עורך דין
28/08/2017 09:56
שלום אלדד

גם לך כעובד יש זכות מלאה לנהל משא ומתן עם המעסיק לגבי תנאי החוזה ואינך חייב לחתום על כל חוזה המוצג בפניך.

בהצלחה
טובה
27/08/2017 14:56
כמה שאלות:

1) אני עצמאית וסגרתי עסקה בטלפון עם לקוח, אף פעם לא נפגשנו. איפה בעקרון נסגרה העסקה?

2) הלקוח לא שילם וכל פעם יש לו תירוץ אחר, קודם שישלם ב 9 לחודש, אחר כך שיש שביתה בבנק... מורח ולא משלם.
אני חושבת לפתוח לו תיק בתביעות קטנות, האם כדאי לי לפני זה לשלוח לו מכתב התראה או אין צורך בזה שזה הוצאה לא קטנה.

3) האם מנסיונכם יש זכוי שאחרי המשפט אקבל את הכסף או עדיף לא להכנס לכל זה ולשכוח מהכסף.
עורך דין
28/08/2017 09:50
שלום טובה

פורום זה עוסק בנושא דיני עבודה וזכויות עובדים והמקרה שלך, כעצמאית, אינו רלוונטי לפורום. עליך להגיש תביעה אזרחית כנגד הגורם שחייב לך תשלום וללא כל קשר לבית הדין לעבודה מפאת העובדה שאין בינך לבין החייב יחסי עבודה.

בהצלחה
לינוי
27/08/2017 15:00
עובדת במקום עבודה כשלוש שנים. עוד שבועיים אני חוזרת לעבודה אחרי חצי שנה של חופשת לידה + חל"ת וגיליתי שאני בהריון, כרגע בשבוע 11. האם יש להם את האפשרות לפטר אותי או שאסור להם ע"פ חוק? כמה חודשים אני מוגנת מפני פיטורים? והאם אני צריכה לספר להם על ההריון כבר עכשיו או שאפשר לספר כשאחזור?
עורך דין
28/08/2017 09:49
שלום לינוי

סעיף 9(ג)(1א) לחוק עבודת נשים קובע כי חל איסור על המעסיק הן לפטר אשה עובדת והן לתת לה הודעת פיטורים, במשך 60 הימים שלאחר תום חופשת הלידה או לאחר תום ימי ההיעדרות עקב מצב רפואי הקשור ללידה, וזאת ללא היתר מהממונה על חוק עבודת נשים.

יש באתר זה כתבה מפורטת על ההגנה החוקית המוקנת לאישה לאחר חופשת לידה. מוטב לקרוא ולהכיר אותה.

בהצלחה
שרית ארפי
28/08/2017 07:22
שלום, אני עובדת כ-4 שנים כמטפלת במעון, כל שנה יש לנו חופש כ-3 שבועות באוגוסט, בעלי חולה במחלה ממארת ולכן בזמן החופשה הוצאתי מחלה על כל שלושת השבועות, מה המעסיק צריך לשלם לי? אני יכולה לקבל גם חופשה וגם מחלה על אותו זמן, מגיע לי שבועיים חופשה מותר לי להוציא מחלה על 3 שבועות? ולקבל על הכל?תודה רבה
עורך דין
28/08/2017 09:46
שלום שרית

ימי המחלה באים במקום ימי חופשה ומתקזזים מיתרת ימי המחלה שצברת.

בהצלחה ורפואה שלמה
סול
28/08/2017 09:36
היי, אני עובדת במלצרות, המעסיק נתן לי למלא טופס 101, אך הוא לא משלם לי בכלל, זאת אומרת, הכסף שאני מקבלת זה הטיפים שהלקוחות משאירים בלבד.
כלומר המעסיק לא מוציא עלי כסף,לא מוציא תלוש ולא שום דבר דומה. כמובן שגם הנסיעות לא משולמות. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי במה אפשר לעשות.
עורך דין
28/08/2017 09:45
שלום סול

המעסיק שלך עובר על החוק. פני אליו בכתב, בקשי לקבל חוזה עבודה מסודר, תלוש משכורת ואת מלוא הזכויות המגיעות לך כעובדת לפי חוק.

בהצלחה
יעקב
27/08/2017 16:21
אשתי עובדת בגן. בחודש יולי זה היה משולב 2 שעות מטעם עיריית ירושלים. בסוף החודש כולם הביאו דוח שעות, והיא הביאה כמובן ביד של האישה האחראית כולם קיבלו משכורת ב-10 לאוגוסט על יולי.

אשתי לא קיבלה עד עכשיו התקשרנו כמה פעמים אמרו שלא מוצאים תדוח שעות ושתשלח שוב, שלחנו שוב אע"פ ש-100 אחוז הביאה לה ביד תדוח שעות! עכשיו אומרים שיכולים להעביר לה רק ב-10 לספטמבר כי לא יכולים להעביר באמצע חודש.

האם יש פה הלנת שכר? יש עילה לתביעה?
עורך דין
27/08/2017 16:42
שלום יעקב

אכן לפי החוק המדובר על הלנת שכר. יש לפנות אל המעסיק בכתב בלבד ולדרוש לקבל את השכר מיד וללא דיחוי.

בהצלחה
אביבה
25/08/2017 19:59
עובדת משק בית (מנקה ) עבדה אצלי 9 שנים והחליטה לסיים עבודתה.
לדבריה בשל בעיות בגב.
האם אני מחייבת לשלם לה פיצויים?
תודה מראש
לאה
27/08/2017 12:33
היא הביאה לך מכתב של רופא תעסוקתי שמציין שהיא לא יכולה לעבוד?
ליטל
27/08/2017 11:24
היי אשמח לעזרה הסיפור שלי מורכב וארוך קצת אבל בבקשה זה דחוף לי.

חזרתי לעבודה אחרי החלד ב1/3 לאחר שלא הארכתי את החלד.

למרבה הפתעתי גיליתי שאני שוב בהריון כחודש לאחר חזרתי אבל ההרגשה מאז שחזרתי היא מרדף והתנכלות בלתי פוסקת כיון שאני אמא ולא כפי שבעבר ויש לי אחריות שונה.

הכל התחיל מכך שלא יכלתי להגיע להרמת הכוסית בערב חג פסח בגלל שלא היה לי בייביסיטר עזוב שלבסוף בוטל אבל קשה לי להגיע אחר הצהריים בעיקר כשאני גרה בנתניה ולא קרוב לצריפין למשרדים כשעידכנתי את אליקו הבוס שלי התגובה הייתה שזה לא לעינין ואני תמיד לא באה מה שלא נכון כל פעם שהיה משהו הגעתי.

לטענתו ולטענת האיש קשר שאני מתנהלת מולו ביום יום אני מחסירה המון נכון היו ימים בהם הילד שלי היה חולה ככל הילדים אף אחד אינו חסין מפני מחלות וגם אני הייתי חולה וכמובן זה נתפס בעין לא יפה בחול המועד פסח ביקשתי חופש ואושר לי רק מה שלא היה בתכנון לצערי חליתי טרם החג ולאורך כל החג הייתי חולה ולא באמת בחופש כמתוכנן הגשתי לו את ימי המחלה שניתנו לי כחוק למרות זאת לטענת אליקו ומה שהוא אמר לי ( אגב לא חוקי ואשמח שתבדוק זאת) בגלל שביקשתי חופש מקזזים לי חופש ולא ימי מחלה מה שלא נכון כלל הסתבר לי מול בירור משרד התמת וכך למעשה ירדו לי ימי חופש במקום מחלה.מה שנוגד את החוק ואין שום זכות לעשות זאת אבל מסתבר שכן לטענתו. לאחר חזרתי מהמחלה אליקו זימן אותי לשיחת בירור בא אמר שאיש הקשר טען שאני לא עובדת ולא עושה כלום מאחרת או יוצאת לבדיקות ולא שבה וכל מיני טענות אחרות הייתי בהלם כי מאף לקוח לא החסרתי כלום והסברתי לאליקו שכנראה בגלל שהוא מעיר לי הערות מיניות ואני עונה לו אז הוא מחליט ״לנקום״ בי אמרתי לאליקו שאני רוצה לדבר עם האיש קשר וכך היה שוחחתי איתו וליבנתי איתו את דבריו או כך חשבתי ובשיחה שאחריה אמר לאליקו שהכל בסדר אבל ההתנכלות לא פסקה היה לי מקרה בו לא ביקשתי לצאת מהעבודה אלא להביא את הילד לעבודה לשעתיים כיון שחמתי המטפלת בילד במהלך היום גיסה נפטר במפתיע והיא נאלצת לצאת להלוויה התשובה שבה נעניתי גרמה לי לבכי אני לפתע צריכה לשקול את מקומי וכנראה שאי אפשר להיות אמא ולעבוד שבעלי יצא לשמור על הילד הסברתי לאליקו שהוא יוצא גם להלוויה ואין מי שיהיה איתו ובסהכ אלו שעתיים אחרונות של יום העבודה. מיותר לציין כמה נפגעתי לבסוף מצאתי סידור עם גיסתי וכך נסגר הסיפור.

בחודש מאי האחרון ביקשתי לצאת לחופשה משפחתית ביולי כיון שבפסח לא יצאנו כי חליתי כאמור חודשיים מראש ביקשתי את החופש אך במקום תשובה מהמנהל שלי קיבלתי תשובה מאיש הקשר שבא והראה לי מייל ממנו שבו אמר לו האם אתה מודע לזה? מקובל עלייך ? אין מי שיחליף אותה
וכך החזיק אותי ללא תשובה במשך שבוע בעוד שלאף אחד ממנהלי הציים מעולם לא פנה לאיש קשר ומעולם לא החזיק את אף אחד מהמנהלים שבוע עד למתן האישור ושוב ההרגשה שבה אני נרדפת לא פוסקת ורק להקשות בכוונה עלי.

במהלך חודש יוני התקשרתי לאליקו וסיפרתי לו על כך שאני קיבלתי המלצה לשמירה כיון שאני מוגדרת בהריון בסיכון גבוה אמרתי לו שבינתיים אני חשה מספיק בטוב כדי לעבוד אך אם אתקע בשינוע רחוק אצטרך את עזרתו אליקו סירב ואמר שמבחינתו שאין אפשרות לסייע ( מה שבהריון הקודם כן סייע)
ובכדי לא להרוס את הצי ולשמור על קשר נכון עם האיש קשר הסברתי גם לו ואמרתי שאני לא רוצה לגרום לפאנצר בעבודה ואעשה כמיטב יכולתי להמשיך בעבודה וכך היה נסעתי וביצעתי מסירות בשיא החום הרמתי בוסטר לבד עם כל משקלו והיותי בהריון ולא התלוננתי פעם אחת אבל מסתבר שלאיש הקשר היו שוב טענות ולי שוב נמאס מהמבטים ומשפטים כגון גדל לך ה.... או ממש גדלו... ולצערי המצב הבריאותי שלי גרם לי להגיע לבית חולים מספר פעמים בתחילת החודש אושפזתי עקב המוגלובין נמוך וקיבלתי ימי מחלה נכון שאלו המון ימי מחלה אך אין לי שליטה על מצבי הבריאותי אני לא מאחלת לאף אישה לעבור את מה שאני עוברת ועברתי בהריון הקודם ללדת ילד במשקל של קילו שלוש מאות בסוף חודש שביעי להתנדנד בין חיים ומוות כדבר הרופאים אין כל ספק שהמעקב עלי בהריון זה הרבה יותר נוקשה וצמוד ומודה לאל על כך.

לאחר שחזרתי מחופשת המחלה אליקו הגיע אלינו לצי לקח אותי לחדר צעק עלי שאני מערבבת את כולם ושאני שקרנית ושאגיע שוב לשיחת בירור מול ניר.

כמובן שדבריו גרמו למתח ולחץ נפשי ושוב הגעתי למרפאה וקיבלתי ימי מחלה ולמרות זאת הגעתי לשיחה עם ניר בא שוב אליקו טען שאיש הקשר אינו מרוצה הסברתי גם לניר שאיש הקשר ממציא שקרים ואליקו מאמין לו וחבל שכך בכל הזדמנות שרק הייתה לי הסברתי לאליקו שאיש הקשר לא מפסיק לקלל אותנו והוא פשוט סוטה ולמזלי יש עדים לכך אתה יכול לשאול את ששירלי ששמעה את הקללות שלו את עידית על המבטים המיניים והערות מיניות זו לא רק טענה שלי בנושא אבל כנראה שאת אליקו זה לא מעניין כמו כן ניר ביקש בשיחה שלנו שאדאג להביא אישור רפואי ובו אני כשירה לעבודה אמרתי לו שאפנה לרופאה ואבקש לצערי שוב ושוב אישפזו אותי ושיחררו אותי וכרגע אני בימי מחלה עד ה1/9 ובמעקב מוניטורי יומיומי לטענת אליקו וניר אני מחויבת להחזיר כרגע את הרכב כי הוא רכב עבודה אגב אין חוק ברור ובתי משפט פסקו כבר בעבר לטובת האישה כיון שאם מעולם לא נלקח ממנה הרכב ולאף אחת אחרת במקום העבודה לא לקחו האישה צודקת ובית המשפט הטיל קנסות על מקום העבודה באבל מעולם לא לקחו לי את הרכב בזמן חופשת מחלה או חופשה או לצורך העיניין בחופשת הלידה כך שהרדיפה לא פוסקת גם כרגע הסברתי שאני לא יוצאת לטיול עם הרכב אלא הוא עוזר לי להגיע לבדיקות זה הכל אנחנו חברה שבה לא חסר רכבים בלשון המעטה אלא אנחנו החברה המובילה בתחום הרכבים וזו היתמרות לשמה ביקשתי שישאיר לי את הרכב כי הרי כרגע יש לי צורך בו יותר מתמיד הרי זה לא שאני לא משלמת עליו שילמתי עליו גם כל החלד שלי וכל ימי המחלה שלי עצוב לי וחבל לי שבשנת 2017 זו התחושה להיותי אמא ואישה בהריון לא הייתי חולמת שחברה בסדר גודל כזה כך תתיחס אלי עצוב לי באמת.

זה המכתב ששלחתי היום ל סמנכ״ל שלי אחרי שהבוס שלי אליקו עידכן אותי שמחר מגיעים לקחת ממני את הרכב
אני לא יודעת מה לעשות.

אשמח לכל עזרה
נעה מ.
27/08/2017 10:57
אני עובדת במקום עבודה ממש מחוץ לעירי ולכן ישנה הסעה.

בלילה כאשר ההסעה לוקחת אותנו הביתה לוקח לה להוריד אותי בבית לפחות חצי שעה ולעיתים מגיעה לקרוב לשעה (למשל אתמול יצאנו מהעבודה ב23:10 ואני נכנסתי הביתה ב12 בלילה )

אם ישנו איזשהו סעיף בחוק שמחייב לשלם זמני נסיעה?
מדובר בנסיעה של 5 דקות שהופכת לגיהנום כל פעם מחדש, הנהג מטייל בכל העיר לפני שמוריד אותי בבית בתירוצים מטומטמים כמו למשל היה במרחק 3 דק נסיעה מביתי והחליט להסיע אותנו לצד השני של העיר להוריד עובדים אחרים בתירוץ שהוא לא יקח 12 עובדים לשכונה הזאת.

אשמח לעזרה
חן
27/08/2017 10:54
שואלת בשביל חברה, שאלת זכאות לקבלת דמי אבטלה -

חברתי היתה עצמאית, כך שהיה רשום עסק על שמה. היא רצתה לסגור אותו אך מסיבות בירוקרטיות זה לא התאפשר לה. הפעילות של העסק הסתיימה לפני כשנה ולא היתה לעסק שום הכנסה מאז.

בשנה האחרונה היא עבדה כשכירה בחברה (12 חודשים), ופוטרה. האם היא זכאית כעת לדמי אבטלה? או שכיוון שרשום עסק על שמה אין אפשרות?

תודה מראש!

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ