פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 416
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אורפז
12/09/2017 16:35
ביקשתי לפדות את הימי חופשה שלי ( כבר כמה פעמים )
אני לא מגיעה לעבודה כי האחראית שלי משבצת אותי במשמרות שאני לא יכולה לעבוד בהן (בכוונה)
מה אפשר לעשות ? ואם אני מתפטרת אחרי שנתיים אני זכאית לפיצויים או שזה חל רק אם מפטרים אותי?
עורך דין
12/09/2017 17:17
שלום אורפז

המעסיק אינו חייב לאפשר לך לפדות ימי חופשה שצברת בתשלום, אלא רק במקרה של הפסקת יחסי עובד מעביד - בעת התפטרות או פיטורים.

בהצלחה
חני
12/09/2017 16:25
יש לי שאלה בסיסית על מה שמצוטט כחוק תכופות (למשל, בכל הכתבות בדה-מרקר) - על אורך שבוע העבודה.
43 שעות או 45 שעות? איך מוגדרת משרה מלאה ?
אני יודעת שהיה שינוי לפני כמה שנים.
האם 43 שעות שבועויות זה אכן החוק בשוק הפרטי והציבורי?
אשמח להבהרת אי הבהירות בעניין זה.
גלי
10/09/2017 22:08
בעלה עבר תאונת עבודה והמעסיק מבקש לא לתבוע פיצויים ..מבקש לפצות אאוט אוף דה רקורד..
בעלה עבר פציעה חמורה ואין צפי לחזרת התפקוד ב100 אחוז..
היא חוששת שיאבד את מקום עבודתו אם ילך כנגד המעסיק ומנגד מפחדת שבעלה לא יהיה מסוגל לתפקד בצורה מספיק טובה כדי למצוא עבודה אחרת בתחום אם ילך כנגד המעסיק...
עצות יתקבלו בשמחה..
האם יש קייס?
עורך דין
12/09/2017 14:20
שלום גלי

המצב של בעלה של חברתך לא פשוט ומן הראוי לפנות להתייעצות מסודרת מול עורך דין מנוסה, על מנת שיוכל לבדוק את המצב לעומק ולהמליץ לנפגע על דרכי הפעולה הטובות ביותר עבורו.

בהצלחה
ערן אפלבוים
11/09/2017 13:27
המעסיק שלי ביקש ממני הצהרה על גובה הכנסה מעבודה אחרת כדי לקבוע את תנאי ההעסקה שלי.( לא לצרכי מס הכנסה - לזה אני עושה תאום מס) האם מותר לו ? האם המעסיק יכול לדרוש ממני לעבוד פחות ולהוויח פחות כדי לקבל תנאים טובים יותר?
עורך דין
12/09/2017 14:12
שלום ערן

המעסיק יכול לבקש ממך ואתה יכול להסכים או שלא להסכים לחשוף בפניו את המידע. ברור שאינך חייב לעשות זאת, אך במסגרת משא ומתן לקראת חתימה על חוזה בכלל וחוזה העסקה בפרט, נהוג לבוא בדרישות כאלה ואחרות.

בהצלחה
עמית
11/09/2017 22:03
שלום רב,
שאלה, עבדתי במסעדה בתור ברמן וחתמתי על חוזה עבודה בו צוין שהשכר על ההתלמדויות ישולם 3 חודשים לאחר תחילת העבודה. התחלתי את עבודתי ב 5.6, וב- 5.9 עברו 3 חודשים. עפ"י הבנתי אני אמור לקבל את השכר ב 10.9, אך מנהלת כח האדם טוענת שמכיון שהמשכורות נסגרו בתחילת ספטמבר, אני אקבל את השכר ב 10.10.

האם מדובר בהלנת שכר ?

תודה למשיבים.
עורך דין
12/09/2017 14:09
שלום עמית

עצם העובדה שמשלמים לך את השכר עבור ההתלמדויות כעבור 3 חודשים מהווה הלנת שכר לכשעצמה!

בהצלחה
דנה
12/09/2017 14:01
האם במקום עבודה (עבודה משרדית ללא קבלת קהל) מותר למנהל להגיד לעובדים לא לשמוע מוזיקה באוזניות? יש בעיה של אנשים ששומעים מוזיקה ברדיו, ולשמוע באוזניות נשמע כמו פתרון אשר יתאים לשני הצדדים, אך גם את זה המנהל אינו מאשר. האם זה חוקי? אודה לעזרתכם
נאור
12/09/2017 14:00
התייעצות בנוגע לתביעה בבית הדין לעבודה.
אני רוצה לתבוע מקום עבודה שעבדתי בו חודש על הסעיפים הבאים:
פיטורין שלא כחוק (ע"י הודעה בוואטסאפ בלי אזהרה או שימוע)
אפליה מגדרית (המנהל צעק ואמר שמה שהוא מרשה לבנות הוא לא מרשה לבנים)
השפלה והלבנת פנים (צרחות ליד לקוחות שהם שכנים ועובדים אחרים)
התנכלות (צעקות ופיטורין ללא סיבה ממשית).
הלנת שכר (הובטח לי שכר מסויים וקיבלתי שכר נמוך יותר).
האם ישנה דרך מקצועית לרשום את הסעיפים האלה? בנוסף, כמה רצוי לדרוש בעבור כל סעיף?
תודה רבה!!
הילה
12/09/2017 13:56
ילדתי ויצאתי לחופשת לידה של חצי שנה. מה התנאים שמגיעים לי כעובדת במהלך החצי שנה הזאת?

הפרשות לפנסיה, לפיצויים, ביטוח מנהלים, הבראה, צבירת ימי חופשה וכד'.

והאם משהו משתנה בהנחה שאני לא חוזרת למקום העבודה אחרי החופשה.

תודה רבה
רוני
12/09/2017 12:40
היי
אני מבצעת מילואים שאינם בשעות העבודה, אלה בשעות אחר הצהרים לאחר סיום עבודה.
השאלה היא: האם אני מקבל שכר מלא גם מהמעביד וגם את 140% מביטוח לאומי או שהמעביד מעביר לי שכר מלא שלו ואת החלק הנותר של 40% מביטוח לאומי?
אודה על תשובתכם בהקדם
רחל
12/09/2017 09:24
עבדתי בסופר פארם שבוע וחצי אחרי שעברתי הדרכה לחברת לילית קוסמטיקס. מוכרת אחרת שלא שייכת החליטה למנוע ממני לעשות את עבודתי.

אמרה לכל הנכנס שאני לא נורמלית.

סיפרתי לאחראית ולמנהלת ולא עשו דבר היתי גננת ויש לי המלצות נפלאות. העובדת המשיכה גם ביום שאחרי שדברתי אם המנהלת ויצרה מהומה ואז שלחו אותי לבית ללא שימוע. אחרי חודשים שיחררו תלוש משכורת ולא החזירו אותי לסניף אחר כי אני מבוגרת מדיי בת 55 (הם היו מאוד מרוצים ממני לפני המהומה של העבודת יש לי התכתבויות בפלאפון)
ספיר
12/09/2017 09:22
היי

מסתיימת לי החופשת לידה ואני לא מתכוונת להמשיך לעבוד אלה להישאר בבית עם הפיצויים.

מה צריך לעשות? בעיקרון אני עוברת עיר. אמרתי למנהלת בעבודה שאני עוזבת, אז היא אמרה לי רק להביא מכתב שאני לא חוזרת לעבוד ונשארת בבית לטובת גידול הילדים.

אבל חוץ מזה ביטוח לאומי צריך לדעת?
להגיש טופס משהו? צריכה לחתום בלשכה?

הרי אני לא מתכוונת לעבוד בזמן הקרוב.
אושרית
12/09/2017 09:09
לאחר כמעט 4 שנים, פוטרתי ממקום עבודתי בשל סיום טרום הזמן של התפקיד הזמני אותו ביצעתי ולכן דינו כפיטורין מהחברה (ולא התפטרות).

במהלך אותם שנים ילדתי את בתי הבכורה ונשארתי בחל"ד כ7 חודשים.

כעת ברצוני לדעת כיצד מחושבים לי דמי פיצויים במידה והעסקתי הייתה דרך שכר שעתי?

הבנתי שעושים ממוצע של 12 חודשים אחורה אך בהם הייתי גם בחל"ד.

אשמח לחוכמת ההמונים!
אניה
12/09/2017 09:09
יש לי 27 ימי מחלה שהצטברו ורציתי לשאול אם נגיד אני יוצאת לחופשת לידה בת 3.5 חודשים ורוצה להאריך אותה בעוד חודש על חשבוני, אני יכולה להשתמש בימי מחלה על אותו חודש שאני מאריכה ושישלמו לי עליהם או שאסור ?
חמי
12/09/2017 09:04
אני עובדת במשרד על שכר גלובלי וכל חודש אני מזכירה לה את עניין הפנסיה על פי חוק מהיום הראשון נוצר חוב של 6 חודשים.

החודש היא עצרה לי את השכר החודשי בטענה שכל שכרי הוא התשלום החוב בגין הפנסיה ומסרבת לפרוש את החוב לארבע חודשים.

מסתבר שבחישוב פשוט אני חוששת ש"החוב" שלי כולל את עלות החוב ההפרשות שלה כמעסיק והחוב שלי כעובד.

שאלתי היא האם היא יכולה להתנהג כך ואיך אני יכולה להתגונן ולמנוע ממני להיפגע כלכלית מתוך מהלך זה אני עדיין עובדת באותו מקום?
ה.ה
11/09/2017 22:04
התחלתי מקום עבודה חדש לפני חודש, חתמתי על חוזה מול המעסיק (לפני תחילת עבודה). לאחר חודש, המעסיק שלח חוזה חדש וביקש שאחתום עליו. השינויים פזורים על פני 9 עמודים וקשה לבדוק מה השתנה / התווסף. אשמח להתייעצות עם המומחים שלכם ולקבלת הכוונה כללית בתגובה.
עורך דין
12/09/2017 08:38
שלום לך

לא ניתן לחייב עובד לחתום על חוזה עבודה בכלל ובטח שלא על חוזה עבודה המשנה את התנאים הקודמים ומרע אותם. בכל מקרה, הגיוני לבקש מהמעסיק להדגיש את השינויים בין החוזים על מנת שניתן יהיה לבחון אותם ולקבל החלטה מושכלת.

בהצלחה
מלכה
11/09/2017 22:08
אני עובדת בבי"ח

האם אני חייבת לדבר בשפה כלשהי שאני יודעת אבל לא רוצה לדבר בה? למשל אם אני יודעת גם רוסית אבל לא רוצה לדבר בשפה הזו כי יש לי טעויות ולא נעים לי (או מכל סיבה אחרת)?

אני דוברת 2 שפות זרות בנוסף לעברית ומקבלת עבודה רבה יותר בגלל זה...
עורך דין
12/09/2017 07:41
שלום מלכה

אם נושא השיחה בשפות זרות אינו נכלל במפורש במסגרת חוזה העבודה שלך, איש אינו יכול לכפות עליך לדבר בשפה זרה בעבודה.

בהצלחה
דודי
11/09/2017 22:09
עו"ד לדיני עבודה אשמח לעזרה
אישתי עזבה עבודה אחרי 3 שנים (מטפלת במעון פרטי)
1. מה מגיע לה עזבה מרצונה עקב מציאת עבודה חדשה
2. מנהל המעון רוצה שיהיה כתוב במכתב פיטורים את התאריך 27/7/17 בזמן שהיא בפועל עבדה עד ה28/7/17
3. הם התחילו שוב לעבוד בתאריך 26/8/17 (היא כמובן בעבודה אחרת ) האם מגיע לה מהעבודה הקודמת משכורת על חודש 8/17 ?
עורך דין
12/09/2017 07:40
שלום דודי

1. מגיע לך לפדות בתשלום את ימי החופשה שצברה, לשחרר את קרן הפנסיה ולקבל דמי הבראה.

2. כוונתך אם הבנתי נכון אינה למכתב פיטורים כי אם למכתב התפטרות. ולא, אשתך צריכה לכתוב את התאריך האמיתי במכתב.

3. לא.

בהצלחה
חגית
11/09/2017 22:10
שאלה בנושא עבודה:

אתמול הגשתי התפטרות כעובדת קבלן בחברה ונאמר לי שעליי לעבוד 5 ימים בהתאם ל5 החודשים שעבדתי. את 5 הימים האלו אני לא מסוגלת נפשית ופיזית לעבוד כי העבודה שם שחקה אותי לגמרי.

מה דיני? האם יש לי עילה להגיש נגדם תלונה על כך שנגרם לי נזק נפשי ופיזי כחלק מהעבודה בחברה?
עורך דין
12/09/2017 07:38
שלום חגית

אם תוותרי על העבודה בתקופת ההודעה המוקדמת המעסיק יוכל לנכות משכרך את הימים האמורים. לא מעבר לכך.

בהצלחה
לילך
11/09/2017 22:13
היי כמה שאלות :

1. האם במהלך חופשת הלידה בתשלום המעסיק צריך לשלם עליי ביטול לאומי? אם כן איך זה מתבטא? לא הוציאו לי תלושים על החודשים שלא עבדתי
ומה לגבי תשלום לביטוח לאומי בחופשת לידה ללא תשלום (לאחר 14 שבועות)?

2. האם המעסיק חייב להפריש לי לפנסיה? ומה לגבי הארכה של חופשת לידה לאחר ה-14 שבועות? מי צריך להפריש לפנסיה ?
עורך דין
12/09/2017 07:36
שלום לילך

יש באתר זה כתבה מפורטת המסבירה על תשלומי חובה במהלך חופשת הלידה. מומלץ לקרוא אותה, שכן שם תמצאי את התשובות לכל השאלות שלך ועוד מעבר.

בהצלחה
סיוון
11/09/2017 22:14
כיצד לפי חוק מחושבים פיצויים למי שעובד במכירות כלומר שכר בסיס קבוע ועמלות משתנות בכל חודש? לי נאמר שעבור הבסיס הקבוע בגלל שמופרשים פיצויים בכל חודש אני מקבלת את מה שנצבר בקופה וההשלמה היות שאיני חתומה על סעיף 14 היא ממוצע של 12 חודשים אחרונים של העמלות בלבד כפול ותק - תקין? הייתי בטוחה שההשלמה היא ממוצע הברוטו של התלושים או תלוש אחרון שקדם ללידה.
עורך דין
12/09/2017 07:35
שלום סיוון

מה שנאמר לך לגבי דרך חישוב פיצויי הפיטורים נכון ומדוייק ככל הנראה.

בהצלחה
קטי
11/09/2017 22:15
שלום, יש לי שאלה בקשר לדמי אבטלה - סיימתי שנת השלמה בראיית חשבון ואני ניגשת לבחינות מועצה בדצמבר הקרוב.
עד היום עבדתי כסטודנטית בשרות המדינה והחוזה שלי נגמר בסוף ספטמבר. אני אמורה להיות זכאית לדמי אבטלה, אבל ראיתי באתר של ביטוח לאומי שרואי חשבון הניגשים לבחינות מועצה אינם זכאים לדמי אבטלה בחודשיים שלפני המבחן.
אני לא מבינה את ההיגיון של זה, איך אני שונה מכל אזרח אחר שעבד וזכאי לדמי אבטלה? האם זה חוקי והאם יש משהו שאפשר לעשות בנידון?
תודה מראש
עורך דין
12/09/2017 07:34
שלום קטי

כך קובעות תקנות הביטוח הלאומי ואין הרבה מה לעשות בנושא. הדבר נכון גם לגבי עורכי דין. ההגיון שעומד מאחורי הדברים הנו בכך שבתקופה שלפני בחינות לשכת עורכי הדין או לשכת רואי החשבון, אינך באמת זמינה לעבודה ולכן אינך יכולה לחתום בלשכה. צריך להשקיע את הזמן בלימודים.

בהצלחה
מוטי
11/09/2017 22:18
שלום רב
התפטרתי מעבודתי אחרי 30 שנה .
אני עובד בחברת שילוח שנותנת שירותים ללקוחות .
המעביד מוכן לשלם לי פיצויים רק עם אחתום על סודיות ולא אגע בלקוחות שטיפלתי 30 שנה.
האם זה חוקי?
מה זה אומר מבחינה משפטית?

תודה על תשובתכם
עורך דין
12/09/2017 07:33
שלום מוטי

המעסיק אינו חייב לשלם לך פיצויים אם בחרת להתפטר. לפי דבריך, הוא מנסה לנהל איתך מו"מ במטרה לנסות וללהגן על עצמו מפני תחרות מצידך. זכותך המלאה לקבל או שלא לקבל את הצעתו. בכל מקרה זכור כי הוא אינו חייב לשלם לך פיצויים לאחר התפטרותך.

בהצלחה
רינת
11/09/2017 23:49
אשה בהריון שפוטרה באישור 3 חודשים לפני לידה ומקבלת אבטלה על 3 החודשים הנ"ל. אך האבטלה היא 60% מהסכום בתלוש. לפי מה תקבל דמי לידה?
עורך דין
12/09/2017 07:31
שלום רינת

תוכי למצוא באתר המוסד לביטוח לאומי הסבר מפורט עלל דרך החישוב של דמי הלידה. מומלץ לקרוא שם בפירוט.

בהצלחה
אורית
11/09/2017 15:31
שלום רב,
לאחר 5 שנים של עבודה בחברת outsourcing אני נקלטת כעובדת חברה במקום בו עבדתי.
שום חלק בתפקיד שלי לא משתנה פרט לעובדה שמעכשיו החברה תשלם לי את המשכורת והתנאים הסוציאליים.
שאלתי היא האם אני מתחילה ליצבור הכל מאפס? לדוגמא: תשלום דמי הבראה.
עורך דין
11/09/2017 20:09
שלום אורית

הכל תלוי בדרך שבה תסיימי את יחסי העבודה מול המעסיק הנוכחי ובסיכום שאליו תגיעי מול המעסיק החדש. קראי באתר זה כתבה בנושא: זכויות בעת חילופי מעסיקים ותביני בדיוק מה מגיע לך לקבל.

בהצלחה
אור
11/09/2017 19:17
אני מנהל סניף בחברה גדולה בצפון אם אני מחליט לעבור למרכז ואין סניפים פנויים לניהול יכולים לשנות לי את התנאי העסקה עקב המעבר תפקיד ?
עורך דין
11/09/2017 20:07
שלום אור

האם יש בחוזה העסקתך תנאים כלשהם בעניין העברה מסניף לסניף? היה והתשובה שלילית, המעסיק אינו מחוייב לדבר אם בחרת מרצונך לעזוב את הסניף בוא אתה מועסק והכל פתוח למשא ומתן מולו.

בהצלחה
הדס
11/09/2017 08:08
2 שאלות:

1. כמה זמן אפשר לחתום אבטלה לאחר חופשת לידה?
2. באילו תנאים אפשר לחתום? נותנים לחתום?
יובל
11/09/2017 08:06
היי, צריכה עזרה בדיני עבודה...
אם המקום נסגר עקב קריסת תקרה, סגרו אותנו ליומיים ועכשיו סוגרים לשבוע שלם עקב שיפוצים ומחייבים אותנו לחתום על זה ימי חופש..
מה אומר החוק?
בתשבע
10/09/2017 22:34
עיקר העבודה שלי זה לצאת לביקורי בית אצל הקליינטים. אמור להיות רכב חברה בסניף לצורך זה. מכיוון שהרכב צמוד למובילת סניף, לרוב, הרכב לא נמצא בסניף ואני מאולצת לצאת לביקורי בית עם הרכב הפרטי שלי. זה קורה כמעט כל יום. סוף סוף ביקשתי החזר מהחברה על השימוש ברכב הפרטי שלי. האם יש סכום מסויים שהם אמורים להחזיר לי לקילומטר? ומה בנוגע לאחזקת הרכב (שרוב שימושו היום זה למטרת העבודה)? האם יש חוק לגבי זה? תודה!
דור
10/09/2017 22:10
היי אני חייב את עזרתכם.

מצאתי עבודה במכירות .
בראיון העבודה סיפרו לי על טיב העבודה , סיפרו לי שהעבודה הינה 6 שעות ביום ובנוסף סיפרו לי שלפני תחילת העבודה יש לעבור הדרכה בתשלום מינימום של 3 ימים 8 שעות אך על מנת לקבל את הכסף בגין ההדרכה יש לעבור 16 משמרות.
חתמתי על חוזה שם רשום כי שעות עבודה הינם 6 שעות וכי הקורס הינו בתשלום לאחר 16 משמרות.
במשך 3 שבועות מיום ההדרכה כמעט כל שבוע מתוך 4 משמרות שהגשתי קיבלתי רק 2 ובניגוד למה שהובטח לי כל משמרת היתה 3 שעות. ציינתי במפני המנהלת כי הובטח לי משמרת של 6 שעות ולא 3 כי ל3 אין לי טעם להגיע (לפעמים אפילו פחות מ3) והיא טענה כי אני בהתלמדות ולכן אלו השעות עד שאהיה מוכן אמרתי לה שאני לא מוכן לזה והתפטרתי.
הם לא שילמו לי על ההדרכה האם הם יכולים לעשות את זה?
אם לא מה עליי לעשות?
רומן
10/09/2017 22:09
אשמח לעזרתכם. לפני כשנה וחצי ניתן לי קידום לתפקיד זמני. ע"פ החוזה התפקיד כלל משכורת גבוהה יותר והיה אמור להיות לתקופה של עד חצי שנה. לאחר כ11 חודשים נמצא מחליף לתפקיד זה והוחזרתי לתפקידי הקודם.

למרות זאת השכר נשאר זהה וחשבתי שכך אמור להיות. כעת המעסיק טוען שמדובר היה בטעות ומחזיר את השכר הישן שלי וכמו כן שוקל לקחת ממני רטרו את ה"טעות" ששולמה לי.

האם הנ"ל חוקי? מה ניתן לעשות בנושא? חשוב לציין כי תקופת הזמניות התארכה יותר ממב שבוכם ומעולם לא חתמתי על חוזה חדש סרגע שחזרתי לתפקידי הישן.

אודה לעזרתכם תודה מראש

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ