פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 408
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שרי
02/10/2017 17:48
חישבו לי ימי חופש ונותר כמה ימי חופש ורציתי לצאת לחופשה וחשבת השכר אמרה שיש טעות בחישוב ואני במינוס האם מבחינת החוק אם חייבים לשלם לי על הימים כי זה בעיה שלהם שהם טעו בחישוב ולא שלי.
הילה
02/10/2017 14:11
אני 5 וחצמ חוד לאחר לידה הודעתי שאני חוזרת לעבודה ב1/11. יותר מחצי שנה.
שאלתי היא אם אני מתפטרת האם אני זכאית לכל הפיצויים? אם אני חוזרת ומודיעה חודש לאחר מכן שאני עוזבת איך זה לגבי פיצויים והודעה מוקדמת? עובדת במקום 3 שנים.
ומתי אהיה זכאית לחתום בלשכה?
והאם המעסיק יכול לחייב אותי לעבוד 8-17 גם לאחר שמסתיימת תקופת שעת ההנקה?
אורן
01/10/2017 13:48
אני עובד באותו מקום כבר מעל שנתיים, התפטרתי ב 10/9/17, נתתי התראה של חודש לפני עזיבה.
מקום העבודה עזר לי בהלוואה לפני כמה חודשים, נכון להיום יש לי יתרת הלוואה של כ 4,000 ₪.
האם מותר למקום העבודה להוריד את כל יתרת ההלוואה ממשכורת ספטמבר?
עורך דין
02/10/2017 10:58
שלום אורן

אם אין לכם סיכום מפורש אחר, התושבה חיובית.

בהצלחה וחג שמח
אורן
02/10/2017 14:08
חוק הגנת השכר לא מגביל את כמות הניכויים שהמעסיק יכול לנכות משכר העובד?
נטלי
02/10/2017 13:05
שלום רב!
אני עבדתי 13 חודשים לפני שיצאתי לשמירת הריון (שלא אושרה ע"י ביטוח לאומי), היתי בחופשת מחלה עד חודש ינואר שבתחילת חודש ילדתי.
חזרתי לעבודה בספטמבר, זאת אומרת שהיתי חסרה מעבודה במשך 11 חודשים.
מה מגיע לי לקבל מבחינת ימי חופשה, ימי מחלה ודמי הבראה בתקופה שהיתי חסרה?
תודה
שמואל
01/10/2017 09:53
שלום אני עובד בחברת שליחויות כמעט שנתיים וכרגע אני רוצה להתחיל קורס על אוטובוס ועל משאית מעל 12 טון אז אני יהיה חייב כמה חודשי חופש ולעבוד במקום אחר ערב בכמה החודשים האלה. האם זה ידפוק אותי לגבי הפיצויים מה אתם ממליצים לעשות?

תודה רבה לכם ושנה טובה
עורך דין
02/10/2017 11:11
שלום שמואל

לא ממש הבנתי את כוונתך. חופשה זה דבר אחר ולהתפטר זה דבר אחר. אם אתה מתכוון להתפטר כמובן שלא תקבל פיצויי פיטורים מלאים, אלא חוזה העבודה שלך קובע אחרת.

בהצלחה וחג שמח
גלי
01/10/2017 10:10
בוקר אור.

יש לי ילד בן שנה וחודשיים ואני כרגע בהריון שני בחודש 5. עד לפני חודש, הייתי בחופשת לידה. מעוניינת להתפטר לטובת גידול הבכור. האם יש דרך להתפטר בצורה כזו שאקבל פיצויי פיטורין ( אטלי ע"י הקדמת חופשת לידה וכו')?
תודה רבה
עורך דין
02/10/2017 11:02
שלום גלי

בכל מקרה של התפטרות לטובת טיפול בילד, בטרם הגיעו של העולל לגיל 9 חודשים, זכותך לקבל פיצויי פיטורין מלאים ואת כל שאר הזכויות כמו עובדת שפוטרה מעבודתה.

יש באתר זה כתבה מפורטת בנושא התפטרות לצורך טיפול בילד - מומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה וחג שמח
מיכל
01/10/2017 10:18
שבוע טוב

אני מסיימת חל"ד בעוד כ 4 שבועות ורוצה להשאר בחל"ת.
אני עם ותק של 9 שנים בעבודה.

יש לי כמה שאלות:

1. האם יש הבדל בתנאים בין השלמה ל 26 שבועות לבין הארכה נוספת של החל"ת?
2. עד מתי עלי להודיע על ההארכה?
3. האם עלי להודיע על כל ההארכה מראש?

תודה
עורך דין
02/10/2017 11:01
שלום מיכל

באתר זה תמצאי כתבה מפורטת ומעניינת אודות האפשרות להאריך את חופשת הלידה שלך. מומלץ לקרוא אותה, שכן תמצאי בה תשובות מפורטות לכל שאלותיך ועוד מידע שחשוב לדעת לגבי זכויותיך להארכת החל"ד ולאורך תקופת החל"ת.

בהצלחה וחג שמח
יובל א.
02/10/2017 07:14
פורטל זכויות העובדים שלום,
שמי יובל אהובי, אני עובדת בחברה בע"מ מיוני 2016. ממרץ 2017 המעסיק שלי לא מפריש לי לפנסיה. בתלושי המשכורת נראים ניכויים לטובת קרן הפנסיה שלי, אך בפועל בדוחות הפנסיה ובאימות מאורע זה אכן נמצא כי המעביד עובר על החוק. אני רוצה להתפטר בתואנה כי נעשתה לי הרעת תנאים במקום העבודה ואני לא מעוניינת להמשיך לעבוד במקום בו עבריינות וניצול העובד מתאפשרת. אשמח לייעוץ מה אוכל לעשות. קרן הפנסיה שלי יצרה קשר עם המנכל והוא אמר להם לחכות קצת והכסף יכנס. אני עדיין לא מוכנה להמשיך לעבוד במקום כזה. אני בת 23 מתחילה ללמוד באוניברסיטה ולשכור עורך דין ולקדם תהליך ארוך מנשוא ובעיקר יקר לא מתאפשר לי. מה אוכל לעשות?
עורך דין
02/10/2017 10:56
שלום יובל

מאד לא מומלץ לקבל החלטה על התפטרות בשל הרעת תנאים מבלי להתייעץ קודם, באופן אישי, עם עורך דין. בכל מקרה, אם הדברים שציינת הנם בגדר עובדות מוגמרות מבחינתך, את יכולה לפנות בכת באל המעסיק ולדרוש את תיקון הרעת התנאים ותשלום מיידי של כל הסכומים שהיו צריכים להיות משולמים, ואם לא יעשה כן, תוכלי להתפטר בשל הרעת תנאי עבודה על כל המשתמע מכך.

שוב אדגיש, מומלץ בחום לפנות להתייעצות אישית עם עורך דין לפני קבלת החלטה כזאת ולא להסתמך על תשובה הניתנת במידע חלקי וחסר מעל גבי פורום באינטרנט.

בהצלחה וחג שמח
תום
02/10/2017 07:56
אם המשכורת שלי ברוטו 4935, ויש לי 2.25 נקודות זכות ברשות המיסים, כמה אני אמור לקבל נטו?
עורך דין
02/10/2017 10:51
שלום תום

עליך לפנות ליועץ מס או חשבת שכר על מנת לערוך תחשיב מדוייק של המגיע לך. אחרת ועל מנת לקבל הערכה, תוכל לעשות שימוש במחשבון ברוטו נטו - חפש בגוגל.

בהצלחה וחג שמח
הי
02/10/2017 08:23
שלום, אני עובדת בשתי עבודות, כאשר באחת מהן 20 ש"ש, ובשניה 14 ש"ש. לאחרונה נאמר לי כי על פי החוק אני לא זכאית לקבל תשלום על שעות מעקב הריון בעבודה בה אני עובדת 14 ש"ש. קראתי את החוק, ובאמת נראה שהם צודקים..רק רציתי לוודא האם יש דרך לערער על כך?
עורך דין
02/10/2017 10:50
שלום לך

באתר זה יש סקירה מקיפה המסבירה בדיוק את הזכות הקבועה בחוק. מתוך הסקירה יעניין אותך בעיקר לקרוא את זה:

משך זמן ההיעדרות נקבע על פי היקף המשרה של העובדת, כאמור בסעיף 7(ה)(2) לחוק עבודת נשים:

(א) אשה שעובדת מעל 4 שעות ביום, במשך שבוע עבודה מלא המונהג במקום עבודתה, זכאית ל-40 שעות היעדרות בסך הכל במשך כל חודשי הריונה.

(ב) אשה שעובדת עד 4 שעות ביום, במשך שבוע עבודה מלא המונהג במקום עבודתה, זכאית ל-20 שעות היעדרות בסך הכל במשך כל חודשי הריונה.

בהצלחה וחג שמח
דור
02/10/2017 08:57
אני חייל בשירות סדיר ואני עובד בפיצה בתור שליח עם האוטו שלי.רציתי לדעת אם המעסיק מחוייב לשלם לי הוצאות נסיעה? (אני גר במרחק של 3ק״מ ממקום העבודה)
עורך דין
02/10/2017 10:48
שלום דור

המעסיק מחוייב לשלם לך הוצאות נסיעה מהבית למקום העבודה וממקום העבודה הביתה. אם אתה עושה שליחויות עם הרכב הפרטי שלך אתה צריך להגיע לסיכום מול המעסיק לגבי תשלום הולם עבור כך.

בהצלחה וחג שמח
יו יו
02/10/2017 09:12
אני רוצה לעסוק ביעוץ באינטרנט. מתגורר קבוע במזרח אירופה ועובד מול לקוחות בסין. למי אני חייב לשלם מס ? האם אני נחשב לעובד בניגוד לחוק אם הלקוח בסין? האם אני קשור לישראל?
עורך דין
02/10/2017 10:46
שלום לך

אתה צריך להתייעץ עם עורך דין המתמחה בנושא מיסוי שכן שאלתך אינה רלוונטית לתחום דיני העבודה. לעניות דעתי, אם יש לך עסק במדינה זרה שם אתה מנהל את עניינך ושם מרכז חייך, אינך צריך לשלם מס בישראל.

בהצלחה וחג שמח
שרית
01/10/2017 19:29
שלום,
האם תשלום החג לפי חישוב ממוצע שעות עבודה של 3 חודשים אחרונים מתוך שעות עבודה של משרה מלאה הוא תקין?
אני עובדת משרה מלאה של 9 שעות ביום בשכר שעתי אבל לפני 3 חודשים הייתי בחצי משרה ולכן התשלום שקיבלתי על החג הוא חצי יום עבודה.
שקד
01/10/2017 10:19
בעזרת השם כשאלד (משוער סוף דצמבר) זה יהיה אחרי שיהיו לי כמעט 6 תלושים עם חצי משכורת - רופאה תעסוקתית קבעה לי חצי משרה עקב מצב בריאותי בהריון.

האם אקבל דמי לידה לפי 3 תלושים אחרונים?
האם יתחשבו בי ויקחו יותר מהחצי שנה הזו?

ממש חוששת לקבל דמי לידה עלובים בגלל מצב בריאותי שלא איפשר לי לעבוד...
עורך דין
01/10/2017 12:20
שלום שקד

תוכלי בהחלט להציג את האישור הרפואי שברשותך ותלושי שכר מלאים מהתקופה שקדמה להורדת היקף המשרה וסביר מאד שתזכי להתחשבות מלאה מצד הביטוח הלאומי.

בהצלחה
רננה
01/10/2017 10:20
בוקר טוב.

חזרתי מחופשת לידה לפני חודש ואני שוקלת להתפטר לטובת גידול הילד. להלן כמה שאלות בנושא:

א. יודעת שצריכה לעשות זאת עד שהתינוק בן תשעה חודשים. אם לצורך העניין הוא יהיה בגיל זה ב13.12 ועלי להודיע חודש מראש אזי ההודעה צריכה להיות בעצם חודש לפני(כדי שההתפטרות עצמה תהיה בדצמבר) או שאפשר להודיע עד התאריך הנ"ל ולהתפטר פיזית בינואר?

ב. דמי אבטלה-כיצד יכולה לחשב אותם?

ג. כמה זמן אוכל לחתום בלשכה?
עורך דין
01/10/2017 12:19
שלום רננה

א. עליך להגיש מכתב התפטרות לצורך טיפל בילד לפני שימלאו לילד 9 חודשים. זה החוק.

ב. יש באתר זה מחשבןו דמי אבטלה - נסי לעשות בו שימוש או שתפני למרכז המידע של המוסד לביטוח לאומי בטלפון 6050*

ג. תלוי בנסיבות האישיות שלך.

בהצלחה ושנה טובה
רינת
01/10/2017 10:21
אני בשבוע 39 כרגע ומתכננת חל"ד של חצי שנה.

הותק שלי כשאני צפויה לחזור יהיה כשנה ו 7-8 חודשים.

כפי שהוסבר לנו היום ככל הנראה ב 01/04 המקום עבודה שלי צפוי להיסגר. ייתכן שיועתק למיקום מרוחק שלא אוכל להגיע אליו אך סיכוי גבוה יותר שיסגר לגמרי.

מהם זכויותיי במקרה כזה?
עורך דין
01/10/2017 12:15
שלום רינת

לא ניתן לפנות לקבלת אישור לפיטורי עובדת בזמן חופשת לידה. על פניו המעסיק יצטרך לחכות לתום תקופת הלידה ורק אז יוכל לבקש אישור לפיטוריך.

בהצלחה ושנה טובה
אורית
01/10/2017 10:28
הבנתי שיש איזו פרוצדורה דרך ביטוח לאומי אבל לא מצאתי מידע:

עובד שנאלץ בשל טיפול שיניים (ניתוח) להיעדר מעבר למכסת ימי המחלה שלו. (נניח ייעדר חודש ויש לו 19 ימי מחלה צבורים)

מישהו משלם לו את ההפרש?
עורך דין
01/10/2017 12:14
שלום אורית

אם ימי המחלה שצברת אזלו לא תקבלי תשלום בשל היעדרות מהעבודה לאחר ניתוח שיניים.

שנה טובה והחלמה מהירה
ארז
01/10/2017 09:53
עובד באבטחה בחברת קבלן . לפי החוק כמה המעסיק צריך לשלם לי על משמרת שהתחילה בשישי בלילה ונגמרה ב 19:00 אתמול. (מתוכם נחתי 8 שעות על מזרן על הרצפה ... ) חזרתי למשמרת מ 15:00 עד 19:00
השכר לשעה 46 ₪
תודה מראש לעוזרים
חן
01/10/2017 09:41
בוקר טוב
שאלה בנוגע לעבודה.

אם אני עובדת במשרה חלקית, פעמיים בשבוע (סטודנטית) וצברתי מעל 10 ימים ימי מחלה ויש לי וותק של שנה במקום העבודה.

אם אני מוציאה ימי מחלה של 7 ימים. על כמה ימים ישלמו לי בפועל?!
או שלא מגיע לי בכלל בגלל שאני עובדת פעמיים בשבוע
אניה
01/10/2017 09:19
למשל יש מישהו שהמעסיק שלו על דעת עצמו הכניס אותו למינוס בימי החופש. ז"א העובד לפני חודשיים לקח חופש ולא היה לו מספיק ימים אז המעסיק במקום להוריד לו מהמשכורת הכניס אותו למינוס בימי חופש. ועכשיו העובד הזה מתפטר.. האם בגמר חשבון מול העובד המעסיק רשאי להוריד לו מהמשכורת האחרונה על חשבון הימים שבמינוס?
יאנה
01/10/2017 09:18
שלום לכולם, אתמול נפצעתי בעבודה ברגל ונסעתי למיון ושם אבחנו נקע עם הימטומה
אני עובדת בחנות נוחות (משהו בין קיוסק לסופר קטן) שעובד 24/7 וזה עבודה במשמרות אז המשמרות משתנות (בזמן ובכמות המשמרות השבועית)

השאלה היא אם הוא חייב לשלם לי את כל הימים (מלבד סופ"ש) שבהם אני אהיה בבית בהחלמה? בהתחשב בזה שזו תאונת עבודה.

תודה מראש וגמר חתימה טובה
שאלה
01/10/2017 08:19
אם עובדת שעבדה אצלי בכמטפלת במשרה קבועה במשך שנתיים ולאחר מכן במשרה חלקית שנה החליטה שאינה יכולה יותר לעבוד כל יום מסיבות אישיות ויכולה להגיע רק יומיים בשבוע. האם מגיע לה פיצויים?
יצחק
01/10/2017 06:18
אני עובד במועצה מקומית כמפעיל חוגים 9 שנים , 10 , 11 חודשי עבודה בשנה. מעולם לא קיבלתי דמי הבראה , האם אני זכאי? כמו כן חוץ מקרן הפנסיה אני לא מקבל שום רכיב פנסיוני אחר כמו קרן השתלמות קופת גמל על אף שאני יודע שעובדים במועצה מקבלים זאת. האם מגיע רטרואקטיבית?
עמרם טובי
01/10/2017 05:44
כמה שעות מותר להעסיק עובד עם מוגבלות
אנונימית
29/09/2017 11:25
היי,
התפטרתי ממקום העבודה שלי לפני כחודש ימים.
היה גמר חשבון, קיבלתי את התשלוש האחרון כולל כל מה שמגיע, רק מה? את הטופס של 161 המעסיק אמר שנמצא אצל ההנה"ח, וצריך לדבר איתם...
התקשרתי להנה"ח, ואמרו שהמעסיק צריך לעדכן את הסוכן ביטוח לגבי הסכום שנצבר בקופת הביטוח שלי, ולשלוח אליהם טופס שנקרא "טופס נלווה לטופס 161"... (מאחר והיה פיגור בתשלומי הבעטוח במשך תקופה ארוכה...)
בנוסף, גם לא קיבלתי מכתב על תקופת ההעסקה שלי...

מה לעשות?
איך אני מקבלת את מה שנשאר? ותוך כמה זמן?

תודה רבה!
צום קל, גמר חתימה טובה!
ושבת שלום!
חסויה
28/09/2017 21:21
אם הודעתי למעסיק לפני חודש חמישי להריון האם הוא יכול להעסיק אותי בשעות נוספות ובימי המנוחה?כאשר אני בדכ לא עובדת בימי המנוחה,משרה מלאה.
טלי
28/09/2017 14:56
יצאתי לשמירת היריון (כמובן לפני שביטוח לאומי מאשר, לפי כל הכללים שלו) - ובסוף לאחר הלידה על אף כל המסמכים ביטוח לאומי לא אישר לי את השמירה.

המעסיק שלי מקסים ונתן לי מכתב פיטורין בערך לחודש וחצי אחרי שעזבתי את העבודה בשל המצב, כך שגם אוכל לחתום אבטלה בסוף חופשת הלידה.

האם אני יכולה לקבל פיצויים ממקום כלשהו (שלא מכיס המעסיק)?
לידיה
28/09/2017 14:55
אמא שלי עובדת כמטפלת אצל קשישה שעתיים ביום
הקשישה הזאת עושה לה חיים קשים בוא נגיד ככה
אמא שלי כל הזמן חוזרת הביתה מיואשת ממנה ורוצה לבכות, רק עצבים מביאה לה ולחץ הדם עולה
היא אישה קשה מאוד מאוד וגם בחברה שהיא עובדת דרכה יודעים את זה טוב מאוד.

אמא שלי ביקשה כמה פעמים שהיא רוצה להחליפה כי כבר קשה לה להתמודד איתה!

אך הם לא נותנים לה ומנסים כל הזמן לשכנע אותה תשארי
אני רוצה ללכת לחברה ולדבר שם.

השאלה אם אני יכולה להפחיד אותם בתביעה או משהו?
ליהי
28/09/2017 14:54
יום ליפני העזיבה בעקבות פיטורי מעסיק לאחר שנתיים וחצי בחברה, בדרך חזרה הביתה מהעבודה נפלתי ונחבלתי.
הייתי במיון וכרגע עם יד מקובעת.
למי אני מגישה את טפסי המחלה?
ביטוח לאומי או חברת הביטוח של אותו מעסיק?
אשמח לעזרתכם
שי
28/09/2017 10:20
שלום רב,
אשתי בהריון, והחברה שבה היא מועסקת הודיעה על סגירת פעילותה.
שאלותיי הן:
1. האם זכאית לתשלום דמי אבטלה?
2. במידה ולא תמצא עבודה בחודשים שנותרו עד הלידה, כיצד יחושבו דמי הלידה בהמשך?

תודה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ