פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 407
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

חן
04/10/2017 14:48
שלום רב ,
אני עובדת כמנהלת משרד שלוש שנים בסוף חודש
הייתי עושה כל במשרד גם דברים אישים למנהל.
לאחר שכבר לא בא לי לעשות דברים אישים למנהל אז הוא נהיה רגיש יותר מדי לנושאים בעבודה הוא מחפש אותי כל דבר קטן.
אתמול הכל התפוצץ ביננו ..היה מכתב הייתי חייבת למנהל משאבי אנוש כי המנהל שלי ביקש ממני לא לראות את זה שהשאיר את מכתב התפטרות .
אז לא אמרתי לו על המכתב .
משם התחיל צעקות והוא קרא לי רמאית ושיש לי חוסר אמון ואני הולכת עושה דברים מאחורי גבו (ממש לו כל דבר אני מעדכנת אותו).
אתמול הוא שלח לי הודעה בוואסאצפ שאני מתחילה לעבוד אחרי החג משעה 7:00 -16:00 והוא מבטל לי את הסעות שהיו לי .
אני מתגוררת במעלה אדומים ועבודה שלי בעטרות לכל העובדים יש הסעות גם אלה שגרים במעלה ולי ספציפי לא .
ולגבי השעות שלי אני תמיד הייתי מגיע משש עד שלוש או לפי לחץ בעבודה ..הייתי נשארת עד ארבע .
בתחילת עבודתי הייתי באה גם בשעות בכלל לא שיגרתיות בארבע בבוקר ויוצאת מעבודה בשלוש .
עכשיו כל דבר הוא מתנכל לי ...אם לא מתאים לי תנאי עסקה עכשיו האם אני יכולה להתפטר לקבל פיצויים על הרעת תנאים?מה אני עושה כי באמת לא בא לי לחזור לעבודה כבר.מה עושים?
ליאורה
04/10/2017 08:03
אני מקבלת משכורת ממקום עבודה עיקרי ומקום עבודה משני . עשיתי תיאום מס אצל פקיד השומה בתחילת השנה.

האם אני זכאית לקבל את נקודות הזיכוי המגיעות לי בשכר מהמעסיק המשני ?
חנה דנינו
03/10/2017 23:46
בהיותי בגיל 16-18 עבדתי 27 חודשים במועצה מקומית במשך 27 חודשים 5 ימים בשבוע 4 שעות ביום. שולם עבורי ביטוח לאומי האם יש לי זכות לפנסיה לשנים אלה.
איתי
03/10/2017 18:41
בן 18 עוד חודשיים, עובד במסעדה כשהשכר הבסיסי הוא 25 ומעבר לזה מקבלים מהטיפים( בשחור)
-שבת הוא משלם לנו 150% ממינימום, לא כולל נסיעות(בשום יום)
-בחירות שילם 150%
-שישי בלילה ושבת, כשאין אוטובוסים הבנתי שצריך לממן מונית... את זה בכלל לא חשבתי לשאול, כי אין סיכוי שהוא היה ממן.
-אין לי שום מסמך על השכר המובטח, אולי תהיה הודעה בוואטאפ..

זה מגיע לי לבערך 200-300 שקל אחרי שבועיים עבודה שם, והבנתי שאני לא רוצה לעבוד בתנאים האלו. מחר יש לי משמרת, מה אני עושה מכאן?
המעסיק עובד בצורה תקינה?
ויש דרך לקבל את המשכורת עד עכשיו כמו שצריך, או שלוותר על זה כי זה יותר מידי עבודה בשביל מעט מידי כסף?
ליאור
03/10/2017 18:40
ערב טוב

אני סטודנט המועסק כמאבטח עובד קבלן באחד מהמפעלים הגדולים בארץ, בכל תקופת תעסוקתי שעות העבודה היו מוגדרות ואף מצויינות במפורש בחוזה העבודה כמשמרות של 8 שעות כאשר משמרת בוקר מוגדרת משעה 6:30-14:30 ואילך, כאשר לכל משמרת מחוייבים להגיע רבע שעה לפני הזמן (ללא תשלום יש לציין)
בחודש הבא החליטה החברה שהמשמרות יוקדמו חצי שעה כך שמהמשמרות עדיין יהיו משמרות של 8 שעות אך משמרת בוקר תהיה בין השעות 6-14 וכך הלאה כאשר ההתיצבות תהיה בשעה 5:45 במשמרת בוקר(שוב בלי תשלום)

האם החברה יכולה לשנות באופן חד צדדי את שעות העבודה?

ואם לא אילו אפשרויות עומדות בפני?

בתודה מראש וחג שמח לכולנו,
ליאור
דורי
03/10/2017 16:01
שלום לכם

רציתי לדעת איך מחשבים את התשלום שמגיע לעובד שעתי על עבודה ביום כיפור, מיום שישי בשעה 14:00 ועד יום ראשון בבוקר, בשעה 07:00. זה גם חג וגם שבת וגם המון שעות נוספות.

אשמח להסברים ולמענה שלכם.
שרה
03/10/2017 15:24
היי,

ראיתי שיש המון שאלות בפורום של שמירת הריון... וגם לי יש אחת ברשותכם:

יצאתי לשמירה חודשיים לפני הלידה עקב כאבי גב חמורים בין השכמות, לא יכלתי לישון ולא לתפקד עובדת בתור אסיסטנטית של רופא שיניים ככה שהעבודה הייתה מחמירה את הכאבים.

האורטופד נתן סיקים והרופא מעקב הביא לי שמירה עד הלידה ברוך ה׳ הבן שלי כבר בן 3 חודשים, אחרי שהגשתי מסמכים הבנתי שהם סירבו לשלם וצריכים לשלוח לי מכתב, אני ממש כועסת על הסירוב ורוצה לערער על זה יש מישהי שיודעת אם זה אפשרי ואם כן איך אני עושה את זה כדי לקבל מה שמגיע לי?
עדי
03/10/2017 15:21
שאלה לי..
יצאתי לחופשת לידה ב14.8.17
אני מורה במקצועי, איך בדיוק מחשבים את דמי הלידה? לפי ברוטו או נטו?
כיצד אני מסדרת את התשלום של הקרן פנסיה וכו בכדי שלא ירד לי במשכורת הראשונה כשאני חוזרת מחופשת לידה.

האם נכונה השמועה כי העובדה שילדתי באוגוסט - משמע בחופש הגדול, מקנה לי את המשכורת של אוגוסט במלואה ובנוסף את הדמי לידה?

בכנות, לא מצליחה להבין את החישוב המספרי...
סברינה
03/10/2017 15:20
אני בהריון, עובדת המפעל איפה שעובדים עם דבק מגע, הלכתי לרופא תעסוקתי וישר נתן לי שמירת הריון וביקש שאני אביא לו מכתב מהמעסיק שלי שכתוב מה התפקיד שלי ואיזה חומרים משתמשים איפה שאני עובדת. המנהל שלי לא רוצה לעשות את המכתב, מה אני יכולה לעשות?
אלונה
03/10/2017 15:20
קיבלתי מכתב מקרן הפנסיה שלי על הפסקת תשלומים החל מ-1.8, יצאתי לחופשת לידה ב-22.3. האם זה תקין? האם יש צורך להתקשר ולעדכן את חברת הפנסיה שהארכתי או שזה אוטומטית יירד כשאחזור. הייתי בטוחה שעד 26 שבועות זה נחשב חופשת לידה ולכן הכל משולם ורק אחרי ה26 זה מפסיק.
אפרת
03/10/2017 15:14
אני עובדת עירייה שעובדת בבית ספר.
יש לי הרבה ימי חופשה שהצטברו במהלך השנים וברצוני לנצל אותם מדי פעם.
נאמר לנו ממחלקת כוח אדם בעירייה שניצול ימי חופשה יהיה רק באישור האחראי שלנו, כלומר מנהל בית הספר.
המנהל לא מאשר באופן גורף לקחת ימי חופשה בזמן שיש לימודים בביה"ס, ולא משנה מה תהיה הסיבה לבקשה.
האם זה חוקי? איך בכל זאת אוכל לנצל את ימי החופשה?
נועם
03/10/2017 15:14
שלום

אישתי התחילה לעבוד לפני כשבועיים-שלושה בעמותה והוזמנה אתמול למנהלת אגף כח אדם ופוטרה דה-פקטו (נלקח ממנה המחשב וכ'ו), ההזמנה לשימוע נערכה אתמול בסוף יום העבודה והוא יתקיים היום.

א. מה דין פיטורים בפועל לפני שימוע?

ב. מה דין שימוע תוך פחות מיום (הפגישה אתמול התקיימה סביב 14:00 והשימוע היום ב13:00)?

ג. במכתב הזמנה לשימוע כתבו חוסר מוטיבציה כגורם יחידי האם ניתן להציג בשימוע דברים אחרים/מפורטים?

תודה
ניר
03/10/2017 15:13
שלום אני עובד בדן בדרום עכשיו אני גר בקרית גת ועובד בקרית מלאכי עכשיו לפי ההסכם שלנו עם אני עובד פיצול הם צריכים לשלם לי רצף עכשיו התקשרו אלי מההנהלה ואיימו עלי עם אני לא חותם להם על טופס שאני מוותר על הרצף של התשלום וחותם להם שאני לא יקבל כסף ישאירו אותי בסניף עם לא יעבירו אותי בכוח רציתי לדעת עם זה חוקי ומה אני יכול לעשות?
מורן
03/10/2017 15:12
ברצוני לדעת, לפני כשנה התחלתי לעבוד בפעוטון פרטי, לפני כמספר ימים ביתי הייתה חולה וישבתי איתה בבית (חלקתי את הימי מחלה עם אביה כך שביום הראשון יצאתי מוקדם מהעבודה בשעה 12 ולא חזרתי, ביום שלמחרת בעלי היה איתה בבית וביום השלישי אני זו שהייתי איתה בבית ובעלי עבד, האם מגיע לי ולבעלי תשלום עבור הימים שישבנו בבית עם הילדה, לצורך העניין יום אחד לבעלי ויום אחד לי?

והאם יכול להיות מקרה שהמעסיקה שלי תגיד שלא מגיע לי לקבל דמי מחלת ילד? (שוב מזכירה שזה מעסיק פרטי)
אופירה
03/10/2017 15:08
אם אחרי קבלת אישור מרופאה תעסוקתית שאומר שאני לא יכולה להמשיך לעבוד במשרה שאני עובדת בה כרגע והמעסיק נתן תשובה שהיועץ המשפטי שלהם נתן לו וזה לתת לי תפקידים אחרים אבל במרחק שהוא יותר מפי 2 מהבית.

אם אני לא מסכימה כי זה רחוק מידיי עדיין מגיע לי כל התנאים אם אני מתפטרת?

עו"ד מטעם המעסיק טוען שאין משהו קרוב יותר אליי אז אני צריכה לכתוב מכתב התפטרות, זה נכון או שהוא אמור לפטר אותי?
שני
03/10/2017 13:40
אני עובדת במקום העבודה שלי כבר שנה וחצי החל מחודש פברואר 2016 בחודש אפריל 2017 יצאתי לשמירת הריון והחל מ חודש אוגוסט אני בחופשת לידה.
יש לי ילדה בת חמש וילד בן 6 שבועות הבת שלי צריכה לעבור ניתוח כליות בסוף החודש שזמן ההחלמה שלו הוא לפחות חודשיים חופשת הלידה שלי מסתיימת בסוף חודש נובמבר אם אני מגישה התפטרות לצרוך טיפול בילד ובנוסף בשל מצב בריאותי של בתי עדיין אני אצטרך לחכות 90 ימים על מנת לקבל דמי אבטלה לפי האתר של ביטוח לאומי אם יש מצב בריאותי יש אפשרות שלא צריך לחכות את תקופת ההמתנה האם יש קריטריונים לכך?
תודה
סיגלית
03/10/2017 13:37
האם חוקי לפטר עובד משרות מדינה כלשהו רק כי אחד מילדיו טופל בשירות משיק (עיריה, לצורך העיניין) בשל צרכים מיוחדים ...והיה לו קשר אישי (סביב ילדו) עם מספר אנשי מקצוע בודדים שנמצאים בקשר גם עם מקום העבודה שלו, וייתכן שבהמשך יצטרך להיות עם אותם גורמים (שפנה אליהם בעניין ילדו) גם בקשר מקצועי.

האם זו עילה להפסקת עבודה?
י.ק
03/10/2017 13:36
אני עובדת בחברה ממשלתית. כעובדת ימי. חוזה שלי הסתיים ב30 לספטמבר, אומנם הם המשיכו להעסיק אותי עד היום ללא חוזה. היום בבוקר התקשר מנהל שלי ואמר שהם לא מעוניינים להעסיק אותי יותר.

הבעייה, שלפני החגים נשארתי ללא מכתב פיטורין. זאת אומרת לא יכולה לחפש עבודה חדשה, גם כן, לבקש אבטלה, ואף אחד לא ישלם לי על החופשת חגים. השאלה מה אני אמורה לעשות? אם יש אפשקות לתבוע אותם? תודה לעונים
טלי
03/10/2017 13:33
אני חיילת משוחררת עובדת בחנות בגדים ועכשיו מתחילה לעבוד גם כמורה מחליפה, עכשיו הבנתי שכחיילת משוחררת אני לא משלמת מס בשלוש שנים הקרובות אבל מה לגבי תיאום מס בין שתי העבודות הנ"ל.. אשמח להסבר ממבינים ועוסקים בתחום תודה מראש
נטלי
03/10/2017 13:29
היי לכולם.
שואלת לחבר
עובד שעבד במסעדה, קרתה לו תאונת עבודה (נכרתה לו במטבח חתיכה מהאצבע), הופנה למיון קיבל טיפול רפואי ורצה לתבוע.
פנה לעורך דין, העורך דין שם את כל המידע שקיבל מהעובד בצד, וחלפו להם כשנתיים..
שנתיים שמידי פעם העובד פנה לעורך דין ושאל מה קורה עם התביעה.
והעורך דין או שלא עונה, או שמחוץ למשרד...
מפה לשם המסעדה נסגרה
העורך דין טוען שעכשיו אין את מי לתבוע??

מה עושים? הרי העו"ד היה צריך לתבוע עוד בזמנו...
אשמח למענה

תודה
רונית
03/10/2017 13:24
שלום רב
התחלתי לעבוד ב11/9 .
אמורה להכנס המשכורת עד ה5 לחודש.
היום הודיעו לי שלא אקבל משכורת!
שהיא מועברת לחודש הבא!
לא קיבלתי תשובות מספקות.
נמסר כי תיכנס לי "מפרעה" על חשבון המשכורת.
אני שואלת :
1.זה לא כתוב בחוזה ואף אחד לא אמר לי דבר כזה.לא השאירו לי ברירה ורק האופציה של המפרעה עומדת בעינה.ה

האם זו הלנת שכר?

2. מה לגבי תלוש? אם אין משכורת ותהיה "מפרעה " יהיה תלוש?

אם יש פה מצב לתביעה ?
אשמח לתשובות וכמובן אשמח להסבר .
אם יש שאלות או מידע שהחסרתי אשמח לספק.
תודה
מרינה
03/10/2017 13:22
שאלה דחופה לגבי תשלום ימי חג.

אם עובד משובץ באותו השבוע למשמרת שהיא לא בוקר זכאי לתשלום על הערב חג?

לפי מה שהבנתי מי שעובד בערב חג בוקר פחות מ-9 שעות משלימים לו את זה ל-9 שעות.

בעבודה אצלנו עד החג הנוכחי שילמו לנו תמיד על עקב חג 3 שעות כרגע הם החליטו לבטל.

אם תוכלו למצוא לי את זה כתוב אני אשמח.
אופירה
03/10/2017 13:18
אם אחרי קבלת אישור מרופאה תעסוקתית שאומר שאני לא יכולה להמשיך לעבוד במשרה שאני עובדת בה כרגע והמעסיק נתן תשובה שהיועץ המשפטי שלהם נתן לו וזה לתת לי תפקידים אחרים אבל במרחק שהוא יותר מפי 2 מהבית. אם אני לא מסכימה כי זה רחוק מידיי עדיין מגיע לי כל התנאים אם אני מתפטרת?
עזרא
03/10/2017 13:16
שאלה: בסוף פברואר עברתי תאונת עבודה, מרץ אפריל מאי קיבלתי קצבה מביטוח לאומי, יוני יולי אוגוסט קיבלתי מרופא תעסוקתי אישור לעבוד רק תחת מגבלות, המעסיק לא הסכים לקבל אותי בטענה שאין לו שימוש בי בתור מוגבל, מסיבותיו שלו הוא החליט לפטר אותי, החזיר אותי לעבוד בספטמבר תחת המגבלות על מנת לתת לי הודעה מוקדמת ולקבל את החודש לפי החוק, הפיטורים נכנסו לתוקף אתמול ה 1 לאוקטובר, היום המעסיק טען שיש לו בעיה להוציא לי טופס 161 משום מה..השאלה שלי היא מה קרה איתי מבחינת הפרשות לגמל או פנסייה או פיצויים בתקופה של הפציעה? למי אני משוייך? לביטוח לאומי או למעסיק? הרי הוא החזיר אותי לעבוד בספטמבר על מנת לפטר אותי...סימן שיש לי תלוש על ספטמבר, וגם נרשמתי בלשכת התעסוקה אתמול וביטוח לאומי דורש רציפות של תלושים שאין לי להציג כי פשוט אינני יודע למי אני שייך, האם האבטלה תיפגע?וגם האם שאני בחופשת מחלה תחת רופא תעסוקתי המעסיק מחוייב להעביר לי גמל או תנאים סוציאלים כל עוד אני לא מפוטר?
אניה
03/10/2017 13:15
אני בהריון והמעסיק הגיש בקשה למשרד הרווחה לפטר אותי. כבר אומר שהמעסיק בסדר ואני לא מתנגדת לפיטורין. לכן העניין הוא לא בנקודה הזו.
אתמול (2.10) קיבלנו אני והמעסיק אישור ממשרד הרווחה על כך שהם מאשרים ונותנים היתר למעסיק לפטר אותי.
עד כה הכל בסדר..
אבל..
הם נתנו אישור רטרואקטיבי מיום ההגשה של הבקשה (3.09) והיום קיבלתי מכתב פיטורין מהמעסיק שבו צויין כי אני מפוטרת מה-3.09. ז"א חודש שלם כביכול יכולתי לחתום אבטלה.
האם יש לי מה לעשות עם זה מבחינת ביטוח לאומי ודמי אבטלה? האם אני יכולה לקבל דמי אבטלה רטרואקטיבית עבור חודש שלם או שזהו?
ורד
03/10/2017 13:04
שלום אני מעוניינת לדעת האם על רכיב(במשכורת) הבראה שיש לי מיסוי עליו אני זכאית לקבל ממס הכנסה הנחת תושב ספר
נורית
03/10/2017 12:29
אני רוצה לדעת מה החוק אומר על רכב צמוד מהעבודה במידה והעובד ביום מחלה או חופש האם המעסיק יכול לקחת לו את הרכב?
העובד משלם שווי רכב בתלוש עבור הרכב כמובן
נסיעות
מירב
03/10/2017 12:21
שלום האם מגיע לעובד נסיעות גם אם הוא גר קרוב למקום העבודה יותר מ 500 מטר?
דקלה
03/10/2017 11:17
אז בעקבות התפתחות חדשה - אורטופד הוציא לי שמירת הריון. עכשיו אני רק צריכה שרופא הנשים שכבר אמר שאין לו בעיה , ימלא את הטפסים ועוד 20 יום (כי אני כבר 10 ימים בבית) להגיש לביטוח לאומי. עכשיו הפחד - מה יקרה אם הם לא יאשרו? יש פה נשים שהיו בשמירת הריון ויכולות להגיד לי מהנסיון שלהן כמה ביטוח לאומי עושים בעיות באישור שמירת הריון?
דחופ
ע עעעעע
03/10/2017 10:19
שלום הגיע לי עיקול למשכורת בעבודה ממס הכנסה 1האם יש דרך לבטל את זה
או להסדיר את זה ?
בלי שיגעו במשכורת

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ