פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 403
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

יגאל נורוואני
17/10/2017 12:54
היי, התחלתי לפני חודש עבודה חדשה ולצערי לפני שבועיים התגלה לי גידול בראש ואני מאושפז, עברתי ניתוח ואני במחלה של חודש. את מי אני אמור לתבוע? יש לי קרן פנסיה מעבודה קודמת שעזבתי. האם יש לי אפשרות לתבוע אי כושר עבודה או שמא עליי לתבוע את ביטוח לאומי נכות כללית? נא עזרתכם.
ליאור
17/10/2017 11:21
היום הייתי אמור להתחיל עבודה חדשה, וקבעתי עם המעסיק בנקודת מפגש מסויימת שאליה אני מגיע בשש וחצי בבוקר עם הרכב הפרטי שלי, ומשם הוא אוסף אותי למקום העבודה (משתנה).
הגעתי לאותה נקודה אחרי שהוא ביקש ממני ״לעשות טובה״ ולהגיע 10 דק קודם (6:20), וכשהגעתי למקום התברר שכרתה אי הבנה בינינו ושאנחנו לא באותו מקום,
ז״א כשתיאמנו נקודת מפגש כל אחד התכוון לצומת אחרת (מרחק של 5 דקות מנקודה לנקודה).

אחרי שהבנו את זה, הוא לא היה מוכן להמתין עוד כמה דק עד שאני אגיע למקום בו הוא נמצא, והוא אמר לי ״חזור הביתה ואם אני מעוניין אז שאני אגיע מחר לאותו מקום״ = מקומם ביותר.

לא מגיע לי ממנו איזה פיצוי כלשהו או משהו שהוא יבין שלא מתנהגים ככה לבני אדם?
דקלה
16/10/2017 09:29
שאלה די פשוטה אך משום מה הסתבכתי קצת.

אני מנסה להגיש תביעה לדמי לידה לביטוח לאומי. הליך מאוד רגיל. נכנסתי לאתר שלהם כדי להגיש את התביעה און-ליין, וכבר בשלב הראשון כתוב לי להכין מראש קבצים של תלושי שכר (אין בעיה) ו.. אישור מעסיק.

מה זה אישור מעסיק? אני מורה, והמעסיק שלי היא העירייה. (אני לא עובדת משרד החינוך והשכר מגיע אלי מהעירייה).

מישהו יכול לומר לי מה בדיוק אני צריכה לעשות?
תודה.
עורך דין
17/10/2017 11:05
שלום דקלה

אם כך קובעות התקנות הרי שאת צריכה להביא אישור מהמעסיק, ואם המעסיק שלך הנה רשות מקומית, הרי שעליך לפנות למחלקת כח אדם ברשות ולבקש את המסמך. את בטוח לא הראשונה שפונה אליהם בנושא...

בהצלחה
נטליה
16/10/2017 09:28
שלום! אני התפטרתי מעבודה ונשארתי בבית לגדל את התינוק. לאחר 3 חודשים ניגשתי ללשכת תעסוקה וביטוח לאומי. בביטוח לאומי קיבלתי תשובה חיובית לדמי אבטלה, אל כאשר הגעתי ללשכת התעסוקה קיבלתי תשובה שאני חייבת להיות פנויה למשרה מלאה ולצאת לעבודה. יש לי בבית עוד ילדה בת 5 שנמצאת בגן עד השעה 14:00 כי אין לה מועדונית. מה בעצם הזכויות שלי? אני חייבת להיות פנויה למשרה מלאה עם 2 ילדים קטנים בבית? או שכן יש לי את האופציה לעבוד במשרה חלקית? תודה רבה.
עורך דין
17/10/2017 10:55
שלום נטליה

על מנת לשמור על זכאותך לקבל דמי אבטלה עליך לפנות לכל מעסיק שלשכת התעסוקה תפנה אותך אליו... זה החוק.

בהצלחה
רחל
16/10/2017 09:02
בוקר טוב

שאלה בעניין עבודה. בתי סטודנטית עובדת כחמש שנים במשמרות במקום עבודה גדול ומוכר. בעוד כשבועיים מתחילה שנה שלישית לתואר ונתנה מערכת שעות של לימודים למנהליה. הם לא מאשרים אותה. הם יודעים שהיא לומדת היא החלה לעבוד שם כסטטדנטית ומעולם לא התנגשה לה העבודה עם הלימודים בגלל מאמציה לשמור גן על מקום פרנסתה.

יש לציין שלאחרונה המנהל האישי שלה מתנכל לה לדבריה לאחר שלפני כחטדשיים שברה מרפק ויצאה לחופשת מחלה. מבחינתו היא הייתה בריאה ומתפקדת ופשוט לא הגיעה. הילדה הביאה את כל האישורים הנצרכים.

כמן כן מתחתנת בעוד כחודש והוא מתעקש לל לה חופשה רק בשבוע של החתונה למרות שיש לה ימי חופשה נצברים.

מה עושים? היא מיואשת וכבר שוקלת לעזוב מחמת הרעת התנאים והניכור שמרגישה במקום.האם זכאית לפיצויים?
ניסתה לפנות למנהל ראשי אך הוא עומד מאחורי המנהל שלה.תחושתה שדוחפים אותה להתפטר.

מה זכויותיה?

תודה וסליחה על פוסט ארוך
עורך דין
17/10/2017 10:54
שלום רחל

המעסיק לא חייב לאשר חופשה ואינו חייב לאפשר לבתך לשנות את תנאי העסקתה לאורך השנים... מצד שני, אסור להתנכל לעובדת. המקרה של בתך מצריך בחינה מעמיקה לפני שניתן יהיה להכריע באיזו דרך לפעול ולכן מן הראוי שבתך תפנה לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין מנוסה בדיני עבודה.

בהצלחה
דניאלה
16/10/2017 20:20
ערב טוב ותודה מראש לעונים.

בעקבות העבודה שלי ניהיה לי בעייה בברך וקיבלתי אישור מחלה מהרופא לחודשיים.

על החודש הראשון קיבלתי תשלום מהמעסיק אבל על החודש השני הוא החליט שהוא לא משלם לי.

כששאלתי את החשבת שכר למה לא קיבלתי את הכסף היא אמרה שהוא לא אישר לי את הסיק שהרופא נתן ושאדבר עם הבן שלו שאחראי על הדברים הללו.

הבן שלו כבר שלושה ימים סוחב אותי בטלפונים אומר שיבדוק לי ולא חוזר אלי וככה חוזר כל יום.

אציין שיש לי מספיק מצבור של ימי מחלה מכיוון שאני עובדת אצלו שש שנים וכמעט אף פעם לא השתמשתי בחופשת מחלה.
אציין גם שהאישורי מחלה לא ניתנו חודשיים בפעם אחת אלא כל פעם הרופאה נתנה לי עוד אישור וכמובן שהתאריכים היו עוקבים.

יש לי מספר שאלות

1. מותר לבעל הבית להחליט שהוא לא משלם לי את הימי מחלה האלה?

2. אפשר לתבוע אותו על זה?

3. אני חייבת לקבל תשובה ממנו למה הוא לא שילם או שאפשר פשוט ללכת ולתבוע?

4. במידה וזה מגיע לתביעה איך עושים את זה? ע"י עורך דין או פשוט ללכת לתביעות קטנות?

שוב תודה!
עורך דין
17/10/2017 10:52
שלום דניאלה

1. כל עוד יש לך ימי מחלה צבורים, לא.
2. יכול להיות שכן.
3. רצוי להתנהל מול המעסיק בכתב.
4. בכל מקרה זה לא תביעות קטנות. תביעה נגד מעסיק צריכה להיות מוגשת בבית הדין לעבודה. ניתן לעשות זאת לבד או באמצעות עורך דין.

בהצלחה
ליטל
16/10/2017 20:22
שואלת מסקרנות כי אני סתם עובדת מהמניין ומשהו נראה לי לא נכון (שאלתי את אבי העו"ד אך הוא ענה משהו אחר מהעו"ד של המוסד)

אני עובדת במוסד אשפוזי. חצי פרטי חצי של אחת הקופות. לפני כמעט חודש חבר מהצוות שלי קיבל מכתב זימון לשימוע לפני פיטורים. במכתב נכתב שבמידה ולא יופיע לשימוע הוא יכול לראות במכתב זה מכתב פיטורים (לא יודעת מה הנוסח המדוייק, זו רוח הדברים). הוא לא הגיע באותו יום (ללא כל בקשת חופשה/אישור מחלה/ איזשהי הודעה על כך שלא מגיע) לאחר מכן הגיע עוד פעמיים-שלוש, לא בימים רצופים- בימים בהם המנהלת הישירה אינה נמצאת ומאז נעלם. חלק מהזמן טען שיש לו אישור מחלה אך רוב הזמן פשוט לא מגיע.

אנחנו בתקן חסר וההנחיה היא כרגע לא לקבל עובד חדש עד שהוא יפוטר באופן רשמי ושכרגע הפיטורים לא קבילים. המטופלים הם הנפגעים העיקריים כיוון שהם מקבלים טיפול שטחי וקצר ביחס למצב רגיל.

באמת אי אפשר לקבל מישהו על התקן שלו? מה הסטטוס הרשמי שלו? עובד/ מפוטר/התפטר?
עורך דין
17/10/2017 10:50
שלום ליטל

סביר שניתן לראות בעובד כמי שפוטר מעבודתו, למרות שההליך לא היה תקין. מומלץ לפנות להתייעצות עם עורך דין על מנת למנוע תסבוכת משפטית.

בהצלחה
שרית חפץ
17/10/2017 08:40
הי אשמח לברור.
אני עובדת שנה במקום עבודה בתפקיד עוזרת מנכל ומנהלת אדמניסטרטיבית.היה לי הסכם תקף לחודשיים נסיון ולאחר סיומו המשכתי לעבוד באותו תפקיד ובאותו שכר שנחתם בהסכם. היה רצון להמשך העבודה מצד המעסיק ומיצידי.
לאחר כ7 חודשים הוחלף המנכל ופניתי אליו בבקשה לחידוש ההסכם שהיה תקף ללא הגבלת זמן.
חשוב לציין שמתחילת עבודתו של המנכל החדש הוא מתנכל אלי בכך שאני כבר קרוב לחודשיים יושבת ולא עושה כלום! הוא לקח לי את כל העבודה ומייבש אותי. ( בתקופת המנכל הקודם לא היה לי זמן לנשום)בשי לחג הוא קיצץ לי את השי ב50% - את השי לא לקחתי.
מאיים בקיצוץ בשכרי אם אני יוצאת מוקדם (מכוון שאין לי מה לעשות במשרד אז אני יוצאת) מתסכל לשבת 7 שעות בלי לעשות כלום!
ועכשיו הכין לי טיוטת הסכם חדשה מסובכת,מלאה בסעיפים,שינה לי את התפקיד מעוזרת מנכל למזכירה..
האם זה מוגדר בחוק כהרעת תנאים??
מה אני יכולה לעשות?
אשמח לתשובתכם
תודה
עורך דין
17/10/2017 10:42
שלום שרית

כמו שאמרת בעצמך, המצב מורכב ולכן רצוי לפנות לפגישה עם עורך דין שיעזור לך בכל הנוגע לתנאי החוזה החדש שלך במקום העבודה. לא ניתן לתת ייעוץ רציני ומלא מעל גבי פורום באינטרנט או ברשתות החברתיות.

בהצלחה
שרי
17/10/2017 09:02
בוקר טוב

פוטרתי מהעבודה אחרי שנתיים וחצי של עבודה בשכר גלובלי במסגרת של משרה מלאה + שעות נוספות כמעט כל חודש. ההודעה המוקדמת נגמרה ב-1 לאוקטובר ולמעשה אז (אם הבנתי נכון) נגמרו יחסי עובד מעביד. כעת עולה השאלה אחרי כמה זמן מקבלים את פיצויי הפיטורים?
עורך דין
17/10/2017 10:37
שלום שרי

יש באתר זה כתבה ארוכה ומפורטת בנושא. ובכל מקרה, לפי החוק היבש, המעסיק מחוייב להעביר לעובד את כספי הפיצויים תוך 15 יום ממועד סיום יחסי עובד מעביד בין הצדדים.

בהצלחה
רעות
16/10/2017 20:18
ערב טוב,
אני עובדת במסעדה בת"א החל מתאריך 3.7.17 קצת יותר משלושה חודשים.
ביום שישי האחרון בתאריך 13.10.17 קיבלנו מס מלצרים מכתבים המזמנים אותנו לשימוע לפני פיטורין. השימוע נערך היום בתאריך 16.10.17.

במהלך השימוע הובהר לי כי אני עדיין לא מפוטרת אבל במקביל לא קיבלתי אפילו לא משמרת אחת לשבוע הנוכחי. סוג של פוטרתי כבר.

יש לי 2 שאלות בנושא:

א. האם הם אמורים לתת לי ימי הודעה מוקדמת לפני פיטורין? ואם לא מעסיקים אותי (הגשתי 5 משמרות ולא שובצתי) האם אמורים לשלם לי את מס' ימי ההודעה המוקדמת? אם כן איך נעשה החישוב? האם זה נכון שזה יום לכל חודש כלומר שלושה ימים?

*היום לאחר השימוע ביקשתי מהמנהלת את המעטפות מהמשמרת האחרונה שלי והיא בטעות הביאה לי גם מכתב פיטורין שנראה לי לא תקין.

(המנהלת לא שמה לב שנתנה לי אותו במקום את הכסף, היא דאגה להבהיר לי שעדיין לא יצאו מכתבי פיטורין וההנהלה כביכול שוקלת את הדברים עד יום רביעי ה18.10.18, מסתמן כי בתאריך הזה בעוד יומיים הם מתכננים לפטר אותנו מעכשיו לעכשיו ולהביא לנו את המכתבים האלו)

ב. בתלוש האחרון רשום לי שנצברו לי 0.82 ימי חופשה האם אמורים לשלם לי גם את זה ואיך זה מחושב?

* השכר משולם בטיפים כאשר המסעדה נותנת השלמה ל35 שח (תמיד עוברים את ההשלמה), מס השעות משתנה ממשמרת למשמרת.

סליחה על החפירה
ותודה מראש על העזרה
ליאל
16/10/2017 20:16
אם הגשתי חופש מחלה למעסיק בתחילת חודש קלנדרי האם מותר לו להכניס סכום חלקי כ"מקדמת מחלה" ואת ההפרש בחודש אחרי בטענה שהוא ממתין לאישור של חברת הביטוח?

בנוסף אם אני בחודש 9 וההפרשים האלה עתידים לפגוע לי בחישוב הממוצע של דמי הלידה יש לי מה לעשות או פשוט לקבל את רוע הגזרה?

תודה מראש
שירן
16/10/2017 15:59
אשמח להתייעצות לגבי לשכת התעסוקה.
התחלתי לחתום לפני 3 שבועות , רק מחר אגיש טפסים לביטוח לאומי.
האם תקין לשלוח אותי לכל משרה שבא להם? גם אם לא מתאימה לי מבחינת תפקיד, שכר, שעות?

שבוע שעבר הגעתי לחתום והפקידה שלחה אותי ל4 משרות הכי לא רלוונטיות עבורי רק בגלל שהן באותה הקטגוריה "לוגיסטיקה" ,לא היה עם מי לדבר היא אפילו לא הקשיבה או הסתכלה עליי.... מיותר לציין ש3 משרות כבר היו מאוישות.
אתי
16/10/2017 15:59
שבוע 16. קיבלה אישור מרופא תעסוקתי לעבוד רק 4 שעות ביום. האם ביטוח לאומי אמור להשלים לה הכנסה למשרה מלאה של 9 שעות?

ושאלה נוספת... אם לא עבדה חודש מלא (מחלה או חופשה) איך אמורים לשלם לה נסיעות? עדיין מלא או פר יום?

תודה!
דורין
16/10/2017 15:54
אני מועסקת בחברת כח אדם, חודש ראשון, וכל פעם המעסיק מוצא סיבה חדשה למה הוא לא העביר לי את המשכורת. ביום שישי זה היה כי הוא לא יודע את פרטי הבנק שלי, אז הבאתי לו אותם והוא אמר שהוא יטפל בזה עוד באותו יום. ביום שני הוא התקשר אלי ולא יכלתי לענות. היום התקשרתי אליו והוא אמר שהוא לא יודע כמה נסיעות הוא צריך לשלם לי אז שאני אשלח לו את הפרטים והוא יטפל בזה.

אני מבינה שיש פה צד של אחראיות אישית שלי, מנגד יש פה גם עניין של ניצול תמימות; אני שאלתי אותו בנוגע לפרטי חשבון הבנק באמצע החודש והוא אמר שכשניפגש אחד על אחד אני אתן לו את הפרטים, לא קרה.
האם יש לי אופציה לפעול נגדו?
תומר
16/10/2017 15:47
היי,

אני מורה למוזיקה שמלמד באופן בפרטי דרך סוכנות (אפשר לומר סוג של בית ספר למוזיקה שעושה חוגים של אחרי הצהריים- מתנ״ס) אני עובד שם רוב השבוע ואני מעוניין לקצץ בשעות שלי שם כי לא משתלם לי, אני עובד המון שעות בשביל מעט מאוד כסף, לעומת מה שאני יכול להרוויח אם תלמידי יגיעו אליי ולא דרך המקום.

השאלה שלי היא האם אני יכול לומר לתלמידים שיש להם את האופציה להמשיך ללמוד אצלי ולא דרך המקום בגלל שאני עוזב?

חשוב לי לציין שאני לא חתום על שום דבר, אני מקבל שכר בצ׳ק ומוציא קבלה בכל חודש (אפילו אין לי ימי מחלה או חופש שמגיעים לי באופן מסודר)
חגית
16/10/2017 09:06
שלום לכם

אחרי שקראתי את הכתבה המצויינת שלכם על מודעות דרושים שהפרסום שלהן אסור, רציתי ברשותכם לשאול האם מותר למעסיק לפרסם מודעת דרושים ולכתוב כי משרה מסויימת כוללת עבודה בימי שבת ובחגים. האם אין כאן אפליה של ציבור גדול של עובדות ועובדים שומרי שבת? חוקי לפרסם מודעה שכזאת?
אריה
16/10/2017 15:40
ברור שמותר לפרסם משרות שבהם נדרשת עבודה בשבת ובחגים. יש הרבה עסקים בהמון תחומים שעובדים בימי שישי, בשבת ובחגים - מסביב לשעון. ברור שמותר להגדיר מראש כי מחפשים עובדים שמוכנים לתנאי העבודה האלה ואין כאן כל אפליה כנגד ציבור דתי.
רם כהן
16/10/2017 14:50
מלון יצר איתי קשר וביקש שאהיה אצלו מציל לכמה ימים.
באחד הימים בו הגעתי החל לרדת גשם בבריכה החיצונית שעתיים אחרי שהתחלתי את המשמרת.
החליטו במלון לסגור את הבריכה ושחררו אותי.
שאלתי את הכוח אדם האם אקבל שכר מלא על היום הזה והם ענו בשלילה, אקבל את השעתיים בהם עבדתי.
לאחר שהתווכחתי הסכימו להביא לי חצי משמרת.
האם אני זכאי לקבל תשלום על כל המשמרת?
תודה מראש.
אור
16/10/2017 14:33
שלום. אני בת 19 כרגע עובדת בארומה תל אביב כבר שנתיים וחצי, אני לא בצבא או בשירות אז העבודה הזאת היא המסגרת היחידה שלי. שם אני משרתת את הלקוח הישראלי האנוכי. בתקופה האחרונה שאני עובדת שם, אני חשה באי נוחות ופחד מול הלקוחות הצעקניים והתוקפנים - כבר קרו לי עמה מקרים אלימים עם לקוחות שלא ידעתי מה לעשות בהם. אחרי שהם קרו הודעתי למנהל שלי והוא בתגובה לא הנחה אותי לפעם הבאה שזה קורה. רק מקרה אחד שהוא כן הנחה אותי מה לעשות.
אני מרגישה שהמנהל שלי לא אכפת לו ממני אלא רק מההשקעה והשירות שאני נותנת, ואני נותנת. הוא לא מגבה אותי כמו שמנהל אמור לגבות. ודיברנו על זה לא מעט פעמים.
לאחרונה, קרה מקרה שהיה לחץ שלא התכוננו לו בעבודה וכביכול היה חוסר בעובד. ואני בתור אחראית משמרת אמורה לספוג את הכל. היה הרבה בלגן הרבה בעיות. אבל מה שהכי הרתיח אותי זה שאחרי כל הצעקות ובקללות שספגתי מהלקוחות, המנהל התחיל לצרוח ולדבר לעצמו דברים שרק הכעיסו אותי כמו ״מכל דבר היא עושה סיפור״ ״היא לא יכולה להתמודד לבד״ ועוד.
כבר באותו רגע יצאתי מהסניף להירגע קצת. הרגשתי את גופי רועד ואת ההתנשפויות שלי כאילו רצתי מרתון כרגע. באותו רגע בשירותים, הבנתי שתנאי העבודה האלה לא מתאימים לי.
כשחזרתי הביתה קראתי על הזכויות שלי כעובדת, וזה התגלגל לקריאה על הרעת תנאים. האם אני יכולה לקבל פיצויים בכין הרעת תנאי עבודה?
רון
16/10/2017 11:36
שלום רב,

אני עובד כ-5 שנים בחברה במוקד.

בעת חתימתי על חוזה העבודה, חתמתי על חוזה עבודה בחברה עצמה ולא למוקד ספציפי מבין כמה מוקדים שפועלים בחברה.

כעבור שנתיים וחצי עקב פתיחת מוקד חדש בחברה הגשתי מועמדות למוקד והתקבלתי-לא חתמתי על חוזה חדש.
כרגע אנחנו עומדים בפני צמצום שעות העבודה והורדת משמרות במוקד קרי הרעת תנאים.

במצב זה רציתי לדעת, האם החברה מחויבת לשלם פיצויים בגין הרעת התנאים או יכולה לדרוש ממני לחזור למוקד הקודם ואם אסרב במעשיי זה אומר שאני מתפטר ולא כדין מפוטר?

אשמח לעזרה בנושא.

תודה רבה
מיכל
16/10/2017 11:33
הי יש לי שאלה מה קורה עם ביטוח מנהלים בזמן שמירה? אני בבית מ1.3 עד הלידה (10.7 משוער). מנהלת משאבי אנוש צלצלה בעבר ואמרה שאני צריכה לצלצל לסוכנות שלי ולשלם ריסק זמני וכך עשיתי, היום צלצלו מהסוכנות ביטוח וביקשו שאמלא ואחתים אותם על טופס חל"ת (על הטופס בכלל רשום טופס דילוג תשלומים לביטוח חיים לשכירים).
אשמח להבין:

1. האם עליי באמת לחתום ולהחתים על טופס הנ"ל?

2. האם מקום העבודה אמור בתקופה זו של השמירה וחופשת הלידה שבעצם המשכורת הינה מביטוח לאומי לשלם עליי את הביטוח מנהלים?

תודה מראש
ת.ש
15/10/2017 10:54
במידה ועבודתי מתחילה בשעה 8:00 ותורי נקבע לשעה 8:40 , מה קורה עם ה40 דקות שקודם התור?

מלבד זאת לאחר סיום הבדיקה ייקח לי עוד חצי שעה עד שאגיע חזרה למקום עבודתי, האם זמן זה אמור להיות משולם לי?
עורך דין
16/10/2017 07:24
שלום לך

התשובה שלילית. המעסיק משלם לך במסגרת 40 השעות עבור הזמן בו שהית לצורך הבדיקה ולא עבור זמני נסיעה. תמיד ניתן לבקש מאחות שכותבת את האישור הרפואי לכתוב ששהית בבדיקה שעה אחת יותר. אם תסכים, הרווחת.

בהצלחה
שרה
15/10/2017 09:36
השאלה היא האם בכמות שעות שכזו 27 שעות בשבוע, המעסיק חייב/יכול אם ירצה ויתבקש/ עדיף שיוציא לי תלוש משכורת? דיווח לביטוח לאומי מתבצע.

תודה
שרה
עורך דין
16/10/2017 07:22
שלום שרה

אין חובה להוציא לעובדת משק בית תלוש משכורת.

בהצלחה
עטרה
15/10/2017 00:17
היי.אני חייבת עזרה דחופה ואינני יודעת את מי לשאול כבר..מכל גורם מתקבלת תשובה:"אנחנו לא יכולים לייעץ לך...אני פוטרתי בתחילת אוגוסט ,יחסי עובד מעביד היו אמורים להסתיים בתחילת ספטמבר.שבוע אחרי שקיבלתי את המכתב פיטורים באוגוסט, גיליתי שאני בהריון.פניתי למעסיק בעזרת עו"ד שפוטרתי לא כדין ואני מבקשת להחזיר אותי לעבודה....במשך 3 שבועות לא קיבלתי שום תגובה מהמעסיק ומרוב הלחץ שלא אקבל שום הכנסה החודש הלכתי ללישכת תעסוקה לממש את זכויותיי כעובדת מפורטת.התחלתי לחתום בלשכת תעסוקה אבל עדיין לא הגשתי מסמכים בביטוח לאומי לזכאות של אבטלה. אחרי המתנה של 3 שבועות קיבלתי מסמכים מהמעסיק שהוא פנה למשרד הכלכלה לקבל את ההיתר לפיטורים שלי.בשיחה מול משרד הכלכלה הבנתי שכל התהליך בירור יקח לפחות עוד חודשיים.ובינתיים אני נשארת ללא פרנסה.השאלה שלי האם כדאי לי בכל זאת להמשיך את התהליך של קבלת האבטלה?האם זה שהתחלתי כבר לחתום בלישכת תעסוקה יכול לגרום נזק לזכויותיי בהמשך?האם מכתב פיטורים שקיבלתי באוגוסט בתוקף בכלל הרי אם רק עכשיו המעסיק פנה לקבלת היתר לפיטורים ועוד לא קיבל אותו אומר למעשה אין תוקף משפטי למכתב . ואולי בכלל כדאי לי לבטל הכל בלשכת תעסוקה ולהמתין להחלטת משרד הכלכלה ורק לאחר מכן לפנות ללשכת תעסוקה וביטוח לאומי במידה אם בכל זאת יחליטו לפטר אותי? אשמח לתשובה.בתודה רבה מראש
עורך דין
16/10/2017 07:21
שלום עטרה

מאחר ואת מיוצגת על ידי עורך דין המתמחה בדיני עבודה ומכיר את נסיבות המקרה שלך לפרטים הקטנים, מומלץ לפנות אליו בכל שאלה ולא לחפש תשובות שינתנו במידע חלקי מעל גבי פורום אינטרנטי. בשביל זה את משלמת ממיטב כספך לעורך הדין!

בהצלחה
מור
15/10/2017 21:46
אני מועסקת דרך חברה חיצונית בתפקיד של גיוס עובדים. התחלתי את עבודתי דרכם באוקטובר 2015 כעובדת OS בארגון גדול הממוקם כ10 דקות נסיעה מביתי. בפברואר 2017 יצאתי לחופשת לידה וכעבור 3 חודשים נאמר לי כי הארגון סיים את הפעילות שלו דרך החברה החיצונית וכי החברה שמעסיקה אותי מחויבת למצוא לי מקום חדש מאחר ואני עדיין מועסקת דרכם. סיימתי את חופשת הלידה ב1.9.2017 ועד כה לא מצאו משרה רלוונטית עבורי. לאחר שיחה עם אחת הנציגות הבנתי שאין פסול בכך שאחפש גם באופן עצמאי וכך אני עושה קרוב לחודשיים. הבוקר אותם מעסיקים הציעו לי לעבוד במשרדים שלהם (שעה נסיעה מאזור מגוריי בשעות הפקקים) במשרה של 8-16:00, סירבתי להצעה בגלל המרחק ומבחינת השכר (לאחר הורדות ודלק הנטו שלי יהיה נמוך יותר ממה שקיבלתי עד כה), אז הם הציעו לשלם לי גם עבור שעות הנסיעה וסירבתי בשנית מאחר ואינני מאמינה שאצליח להמשיך לחפש עבודה וגם לשלב עבודה במשרדים שלהם. בעקבות כך הנציגה הכריזה שיש לי 2 אפשרויות: לקבל את ההצעה או להתפטר, עניתי כי אינני מתכוונת להתפטר מאחר ואני עדיין בטווח של 60 יום הגנה ואינני רוצה להשאר ללא עבודה וללא שכר. בתגובה הנציגה חזרה ואמרה שאין לה אופציה אחרת להציע לי ומבחינתה עליי לקבל את ההצעה או להתפטר. האם מותר להם לדחוק אותי ככה לפינה? הרי הם לא לשכת תעסוקה ואינני מחויבת לקבל כל הצעה שנותנים לי, אומנם נקלענו למצב הזה לא באשמתם ולא באשמתי (הארגון שלקח את שירותי הOS החליט לסיים את הפעילות באופן יזום) אך האם על העובד לספוג את זה או על המעסיק? סליחה מראש על ההודעה הארוכה, אשמח לעזרה וייעוץ.
עורך דין
16/10/2017 07:19
שלום מור

התנהלות המעסיק אינה חוקית כבר מעצם אי קליטתך לעבודה מיד לאחר חופשת הלידה, כמו גם הניסיון לגרום לך להתפטר. מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני שכן המקרה שלך מצריך טיפול של עורך דין מול המעסיק.

בהצלחה
ספיר
15/10/2017 21:49
כרגע בהריון בשבוע ה13 להריונה, עובדת כעובדת מדינה כבר שנה ו4 חודשים

כשנכנסה לתפקיד הוא היה כמחליפה של מישהי ונאמר לה שבמידה ותרצה לחזור - תצטרך לעזוב.
כמובן שנכתב חוזה מסודר שמסתיים בחודש דצמבר השנה.

ועכשיו יש שמועות שזו שהחליפה אותה מעוניינת לחזור ... השאלה אם כי היא בהריון תוכל להשאר למרות החוזה? או מה התנאים במצב כזה?
תודה לעונים
עורך דין
16/10/2017 07:17
שלום ספיר

יש באתר זה כתבה מפורטת המסבירה את הזכויות של עובדת המועסקת לפי חוזה לתקופה קצובה וגילתה שהיא בהריון. מומלץ לקרוא את הכתבה שנותנת תשובות לכל השאלות שהעלת.

בהצלחה
מור
15/10/2017 22:07
אני בת 30 אוטוטו נשואה אמא לילד וגרה בפתח תקווה , מאז השחרור מהצבא עבדתי בגני ילדים וזהו כל עולמי . תחילה כסייעת ובהמשך למדתי והתחלתי לעבוד כגננת . אני אוהבת את הילדים ואת מה שני עושה אל מרגישה שאני קורסת פיזית והגוף לי אומר לי תעצרי.

אני חושבת כבר הרבה זמן על שינוי מקצוע אבל אין לי נסיון בשום דבר אחר, אין לי תציב ללימודים כרגע של תחום אחר אבל יש לי המון מוטובציה ורצון להצליח. למישהו יש המלצות מה לעשות / רעיונות / הצעות עבודה ?
עורך דין
16/10/2017 07:14
שלום מור

יכול להיות שכדאי לך לך לפנות למכון להכוונה תעסוקתית, שם יוכלו להפנות אותך לעיסוק בתחומים שהולמים את כישוריך וניסיונך.

בהצלחה
קורין
15/10/2017 23:18
אני בהיריון בחודש 8

ועבדתי 3 חודשים אחרונים במקום עבודה בשביל להכניס את הילד לגן ועכשיו בעל המקום כבר לא צריך עובדת אמרתי לו שאני רוצה לעזוב כי נורא קשה לי לעמוד וגילו לי סכרת.

הבעיה שהוא אומר שהוא לא יכול לפטר אותי. אמרתי שאני יחתום לו על מסמך שאני לא יתבע אותו... לפחות שאני יהיה יכולה ללכת לחתום בלישכה עבודה...?

השאלה עם יש עם זה בעיה להביא מסמך כזה? כי גם ככה החודש הזה לא עבדתי ואין לי תלוש... ולא רוצה שהוא התסבך או משהו.
עורך דין
16/10/2017 07:12
שלום קורין

אין דרך חוקית לכפות על המעסיק לפטר אותך אם הוא אינו חפץ לעשות זאת. שימי לב כי לאחר 3 חודשי עבודה והגם שאת בהריון, מותר לו לפטר אותך כל עוד הפיטורים אינם בשל ההריון. נסי לשוחח איתו שוב.

בהצלחה
מתעניין
16/10/2017 00:00
מה אתם אומרים על לקיחת רכב מהעבודה?
נוסע כרגע כל יום שעה וחצי בממוצע מראשון לציון לרמת החייל עם יונדאי i20 שנת 2009 שעוד שניה מתפרקת לי.

דלק עולה לי בממוצע חודשי סביבות 1000-1200 שח בחודש.

נתנו לי הצעה לקחת רכב ליסינג קבוצה 1 (יאריס, פיקנטו, מיקרה) ב- 2400 שח נטו מהשכר.
זה כולל דלקן חופשי עד 20 אלף קילומטר בשנה, ביטוחים והכל.

מה אתם אומרים, כדאי?

ואם יש פה כאלה שיש להם רכב מהעבודה, האם זה רמת המחירים שאתם משלמים?
תודה
עורך דין
16/10/2017 07:11
שלום לך

מומלץ להתעניין בנושא זה ולבדוק את פרטי ההצעה לעומק מול רואה חשבון או חשבת שכר, שיבדקו את רמת הכנסתך ויערכו חישובי עלויות מדוייקים. מעבר לכך, איני בקיא בעלויות ליסינג לרכבים.

בהצלחה
מרינה
16/10/2017 00:39
זה משגע אותי אז אני אשאל:

1. האם זה בסדר שמעסיק שולח לי אימייל שלא התקבלתי במקום להתקשר?

2. אני תמיד נופלת באותה השאלה בראיון, לא יודעת איך לצאת מזה, המעסיק מספר הכל מכל על מקום העבודה ועל המשרה, ממש הכל מכל, לא משאיר שום דבר בחוץ ואז שאול שאלות כמו "יש שאלות?", "יש שאלות על מקום העבודה?", " שאלות על המשרה?". איך לעזעזעל יהיו לי שאלות אם אמרת הכל מכל על המקום ועל המשרה?!?!

**אני כנראה נופלת על עוד דברים אבל זה משהו שאני יודעת בוודאות שמפיל אותי.
עורך דין
16/10/2017 07:09
בוקר טוב מרינה

1. אין בעיה להודיע למועמדת לעבודה באמצעות דוא"ל שלא התקבלה לעבודה.

2. נסי לחשוב איך להביע עניין וסקרנות לגבי מקום העבודה. מעסיקים רבים מחפשים לראות האם למועמדת שלפניהם יש עניין במשרה עצמה ו/או בתחום עיסוקה של החברה ומועמדת לעבודה ששותקת לא בדיוק עונה לקריטריון הזה.

בהצלחה
שמרית
27/08/2017 10:43
שלום. אשמח לחוות דעתם.

התמיינתי לעבודה בחברה גדולה, לאחר 2 ימי בחינות וריאיונות שעברתי בהצלחה הגעתי לשלב של ריאיון מול הסמנכלית.

לאחר 7 דק של ריאיון היא אמרה לי במילים אלה: "אין לי ספק שאת מתאימה לתפקיד וגם כאדם , אבל את אמא ולכן אני חושבת שלא תסתדרי עם משרה מלאה". כמו כן קיבלתי לאחר מכן תשובה שלילית עקב אי התאמה . ככל הידוע לי זה גובל באפליה, אין לי הוכחה לכל ההתנהלות אך להבנתי חובת ההוכחה מוטלת על החברה ולא עלי. השאלה שלי מנסיונכם בבתי משפט עם תביעות מסוג זה, מה הם יכולים להציג מצידם כטענה?

פשוט מקומם אותי כל הנושא וחשה צורך לדרוש צדק בעבור כל האמהות שמופלות מסיבות כאלו ודומותיהן.
שירי לירון
15/10/2017 23:22
חוצפה ישראלית שאין כדוגמתה. יותר מדי מקרים אני שומעת על אמהות שרוצות לחזור / למצוא עבודה ולא מצליחות כי מעסיקים שומעים שיש להן ילדים קטנים בבית ומוותרים עליהן אפילו שיש לאותן נשים את כל הכישורים להיות עובדות מעולות! #אימופוביה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ