פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 401
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

דניאל
22/10/2017 09:27
מבררת בשביל אם חד הורית.

עבדה שנתיים כקופאית ולא שילמו לה לאורך כל התקופה חופשים, דמי הבראה, נסיעות, וגם כאשר עבדה שעות נוספות שילמו לה רק על שמונה, וזייפו בתלוש.

בנוסף לא קיבלה פיצויים ולא הפרישו לה כסף לקרן פנסיה.

ברצונה לתבוע אותם, האם יש מישהו שירצה לטפל במקרה תמורת אחוז מהכסף שהיא תקבל במידה ותזכה בתביעה?
עורך דין
22/10/2017 10:15
שלום דניאל

על מנת למצוא עורך דין שייצג את האישה, עליה לפנות לכמה עורכי דין העוסקים בדיני עבודה ולהציג את פרטי המקרה. יכול להיות שתצליח למצוא עורך דין שיסכים לעבוד רק עבור אחוזים ויכול להיות שלא. בכל מקרה, בפורום לא תמצאי מתנדבים...

בהצלחה
מור
22/10/2017 09:31
שבוע טוב!

אני גננת בגן פרטי ומשתכרת לפי שעה.

יום שני יש לנו אסיפת הורים בשעה 17:30 והגן נגמר בשעה 16:00. מכיוון שאני גרה רחוק אין לי למה ללכת ולחזור אז הודעתי למפקחת שאשאר בגן. המפקחת אמרה לי שלא אוכל לקבל כסף עבור השעה וחצי שאני נשארת בגן אלא רק מתחילת האסיפת הורים ועד לסיומה.

האם זה חוקי?
עורך דין
22/10/2017 10:13
שלום מור

על פניו המעסיק צריכה לשלם לך רק עבור זמן עבודה, כולל זמן אסיפת ההורים.

בהצלחה
נועם
22/10/2017 09:59
התחלתי עבודה חדשה לחודש ימים דרך חברת כוח אדם..
כמה ימים לפני כן נגנב לי הארנק שבו גם הת.ז שלי. שלחתי לחברת כוח האדםם צילום של ת.ז אך הם טוענים שאם לא אצטרף ספח של ת.ז ל אקבל שכר על עבודה .
האם זה חוקי .? כיוון שבשום עבודה שהייתי לא 'דרשו ספח ת.ז בשביל השכר .
עורך דין
22/10/2017 10:12
שלום נועם

לא חוקי בהחלט. אין להתנות על מועד תשלום שכר העבודה הקבוע בחוק משום סיבה שהיא.

בהצלחה
מעין
22/10/2017 09:47
אני בחודש 3 טרם סיפרתי במקום.עבודתי על היותי בהיריון אך עשיתי כבר מספר.בדיקות על שעות העבודה האם יכולה.לדרוש את השעות לאחר אספר על.היותי בהיריון? כלומר דרישה רטרו??
עורך דין
22/10/2017 09:57
שלום מעין

אם יש לך אישורים רפואיים אין סיבה שלא.

בהצלחה
מעין
22/10/2017 10:01
תודה:)
מורל
19/10/2017 14:12
עבדתי כשנה בגן (מספטמבר עד אמצע אוגוסט).
לאחרונה גיליתי ששלמו לי פנסיה רק על חודש אפריל.
אני יודעת שהעמותה שדרכה עבדתי עושה זאת בשיטתיות ושהם לא שלמו לכמה בנות.

אשמח להכוונה בנוגע לתביעה - שלחתי להם מייל בנוגע לפנסיה לפני מספר שבועות ולא קבלתי מענה.
תודה רבה!
עורך דין
22/10/2017 09:19
שלום מורל

על מנת לקבל הכוונה לפני הגשת תביעה נגד המעסיק יש לפנות לעורך דין באופן פרטני.

בהצלחה
רונית
19/10/2017 14:13
התפטרתי בעקבות הרעת תנאים שלא תתפוס בבית משפט לדעתי. ותק עבודה 24 חודשים. סיום העסקה 30/9, בפועל עזבתי ב27/9 אחרי ריב עם המנהל אמר שלא רוצה שאשלים את 2 ימי ההודעה המוקדמת ולא שילם לי עליהם. (ה30/9 היה יום שבת בכל מקרה).

במעמד סגירת חשבון קיבלתי רק תלוש אחרון שבו נפדו ימי החופשה שנותרו לי, הבראה ניתנה במשכורת חודש אוגוסט. לא קיבלתי טופס שחרור כספי פנסיה. במהלך כל הזמן הזה לפחות פעם בשבוע תזכרתי את הבעלים שאני צריכה את הטופס הזה ובכל זאת טרם קיבלתי אותו.

איך ממשיכים מכאן? מה הכי משתלם לעשות? מה שחשוב זה הטופס, השאר זה באמת זוטות.
עורך דין
22/10/2017 09:17
שלום רונית

פני אל המעסיק בכתב ובקשי לקבל לידיך את המסמך החסר, תוך שאת מציינת בצורה ברורה כי העיכוב בהעברת המסמך החתום פוגעת בך כלכלית. סביר שהמעסיק יעביר לך את מה שצריך.

בהצלחה
רחלי
19/10/2017 23:39
שלום,
עבדתי במשרה מלאה בעבודתי ולאחרונה עברתי לעבוד במשרה חלקית (בשכר שונה, נמוך יותר)
במשרה המלאה היו לי ימי חופשה, אשר נצברו.
אם עכשיו ארצה לקחת ימי חופשה, כיצד אוכל לשמור על ערך יומי זהה לזה של המשרה המלאה? הרי את ימי החופשה האלו צברתי כאשר עבדתי במשרה המלאה. זה לא יהיה הוגן אם יפדו לי אותם עכשיו במשרה חלקית ואקבל עליהם שכר נמוך יותר.
עורך דין
22/10/2017 09:16
שלום רחלי

אין הרבה מה לעשות אלא אם תגיעי להסכמה מפורשת וכתובה בנושא מול המעסיק.

בהצלחה
דודי
20/10/2017 10:00
היי שלום אשמח מאוד לתשובה ,
אני עובד בחברה 4 חודשים ואישתי ילדה ולקחתי 4 ימים חופש שחזרתי מהחופשת לידה המנהל שלי זימן אותי לשיחה בלי שימוע ואמר לי שאני מפוטר האם זה חוקי?בלי שימוע אני יודע שזה לא חוקי השאלה עם הסעיף של החזרה מחופשת לידה שלקחתי לצורך להיות עם האישה ?
עורך דין
22/10/2017 09:15
שלום דודי

למרות משך העסקתך בחברה אני ממליץ לפנות להתייעצות אישית מול עורך דין. פיטורים ללא שימוע, מעכשיו לעכשיו, הם פיטורים לא חוקיים מעבר לכך, כנראה שהמעסיק הפר הוראות חוק נוספות המצריכות בדיקה והתייחסות משפטית.

בהצלחה
סיגל
21/10/2017 09:34
שלום,
במקום עבודתי נהוג שבוע עבודה של 6 ימים (כולל שישי), אני עובדת חלקית 5 שעות ביום 5 ימים בלבד. האם על פי חוק מגיע לי 20 או 40 שעות עבור בדיקות הריון או שכלל לא מגיע?
תודה
עורך דין
22/10/2017 09:13
שלום סיגל

סעיף 7(ה) לחוק עבודת נשים איננו מתייחס משום מה למקרים לנשים המועסקות בשבוע עבודה חלקי, ולפיכך עובדת אשר אינה עובדת שבוע עבודה מלא כנהוג במקום עבודתה, איננה זכאית לכאורה לזכות זו למרות שבהחלט ניתן לשאול את המעסיק בנושא ובמידת הצורך, בהתאם לתשובתו, לנהל מולו מו"מ בנושא.

בהצלחה
אסתי אור
21/10/2017 14:30
אני עובדת במקום פרטי. שכל חודש מעכבים לי שכר בשבוע וכמו עכשיו כמעט 10 ימים. אני כבר עובדת עצות לא יודעת מה לעשות. כבר רבתי עם המנהלת שלי מפתיחה דברים משקרת בפרצוף. והכי גרוע אני לבד במערכה. זה מקום קטן. ואפילו כמה העובדות שעובדות איתי . התרגלו קיבלו את רוע הגזרה מוותרות ולא משתפות פעולה. לפטר אותי היא לא רוצה. לפנות לבית הדין. זה בירוקרטיה שלמה. לוקח הרבה זמן לקבל תשובה מהם אם אני זכאית לעזרת אורך דין דרך המדינה. והיה וקרה מנסיון בעבר חד פעמי שהם חלק מהם ממש לא נחמדים. ולא נותנים הרגשה שהם איתך האזרח שעובד אצל מעביד על מנת לקבל זכיות חוקיות במדינה. אשמח לעזרה וכיוון אחר ותהליך יותר מהיר לטיפול. אני כבר עובדת שנה וחודשים. גם שכר יסוד היא לא שילמה לי כמו שסיכמנו מהתחלה. וגם הבראה הלינה לי בשכר. אבל זה טיפלתי לבד וקבלתי מה שמגיע לי. ככה היא אפשר לעבוד ולשרוד ולחיות טוב עם מעסקים כאלה. ובנוסף היא גם שומרת מצוות. זה שלה לא נכנס כסף לעסק והיא לא יודעת לנהל אותו זה לא בעיה שלי. לא קל לי להתמודד עם זה לבד. וכמובן שאני מחפשת מקום עבודה אחר. אבל זה תהליך ארוך למצוא עבודה טובה לטווח ארוך ואמין. רוצה לציין שעוד לא ניתקלתי במקרה כזה. וזה פעם ראשונה. אשמח מאוד ליעוץ תודה ושבוע טוב.
עורך דין
22/10/2017 09:07
שלום אסתי

את יכולה, אולי ביחד עם כמה עובדים נוספים אם תמצאי כאלה שסובלים כמוך, לפנות אל המעסיקה בכתב ולדרוש שתפסיק להלין את שכרך ותשלם את מלוא הזכויות המגיעות לך לפי חוק, שאחרת תאלצי/ו להתפטר בשל הרעת תנאי עבודה מוחשית.

אם המעסיקה תמשיך להליך את השכר תוכלו, את וחבריך, להתפטר בדין מפוטרים בשל הרעת תנאי העבודה כאמור.

תביעה לבית הדין לעבודה ניתן להגיש גם לבד, למרות שבהחלט רצוי לפנות ולשכור עורך דין שייצג אותך או את קבוצת העובדים הנפגעת.

בהצלחה
פרח
19/10/2017 13:34
היי
עובדת מה 14.11.16 בחברה פוטרתי (ימי הודעה מוקדמת עד 19.10.17) פוטרתי באוקטובר על מנת שלא ישולמו לי דמי פיצויים, המנהל עושה הכל כדי לא לשלם (שלח לי מכתב התרעה מעוד כמובן מלא בשקרים מצידו) מעבר לזה לא שולמו לי פנסיה מחודש אפריל עד היום למרות שהתרעתי כמה פעמים נכון להיום עדיין לא שולם כמובן שממני בתלושים נגבו דמי פנסיה.

מה עליי לעשות לגבי פנסיה? מה עליי לעשות כדי לקבל את פיצויי הפיטורין?
תודה רבה
אלינור
19/10/2017 13:32
שואלת עבור חברה

ב-28/9 חברה הגישה תעודת מחלה עבור למעלה מ15 ימי מחלה. לא שולם תשלום עבור ימי מחלה והמנהלים טוענים שבגלל שזה קרה בסוף חודש , לאחר שנסגר מערכת שעות.

החברה דרשה שיתקנו את הטעות כי היא הביאה את האישור מחלה ב28/9 והמשכורת נכנסה ב10/10 ודרשה שיוציאו לה המחאה . המנהלים טוענים שאין אפשרות ורק ב10/11 יכנס תשלום עבור ימי מחלה .

חשוב לציין שדברו כמה פעמים עם המנהלים והסבירו להם את חומרת העניין מאחר וזה תשלום גדול. היא ניסתה להגיע למישהו יותר בכיר בחברה מנכ"ל / בעלים אך אף אחד לא רצה לדבר איתה.

בנוסף חשוב לי להדגיש שחברה שלי התפטרה מעבודתה וסיימה את עבודתה ב-17/10. השאלה האם ניתן לעשות משהו בנידון ? ואשמח אם מישהו יוכל לייעץ לנו מה ניתן לעשות בנידון.
יסמין
19/10/2017 13:19
אשמח לעזרה.

אני בחודש ה-4 להריוני.
התקבלתי לעבודה, בעוד שבוע אני מתחילה את הקורס.
בנתיים לא סיפרתי על ההריון עקב ראיונות אחרים שלא עברתי (בגלל זה באלף אחוזים)
בנתיים לא שמו לב, אבל
אני כבר לא כל כך מצליחה להסתיר..
האם יחששו לפטר אותי בגלל תביעה?
ואם יגלו.. הם יכולים לפטר כי לא סיפרתי?
ואם יפטרו אותי כשיגלו "עקב אי התאמה" כמו שעושים להרבה נשים בהריון.. האם אפשר להוכיח שזה אכן בגלל ההריון???

ועוד שאלה קטנה... (אני לא יודעת אם זה המקום)
לפי הבנתי ביטוח לאומי משלם את דמי הלידה.
האם המעסיק גם מפריש משהו? אחרת מה אכפת להם להעסיק נשים בהריון?
ערן
19/10/2017 11:00
היי,
החזרתי רכב חברה ואני מקבל אחזקת רכב ,יש לי נסיעות מחוץ לעיר לצורך עבודה האם אני צריך לקבל בנוסף גם החזרי נסיעות?
אמנון
18/10/2017 21:07
בתחילת ובסיום יום העבודה אני מדפיס כרטיס במהלך היום אני נוסע למשימות מטעם העבודה (ביקורי ספקים, לקוחות וכו׳) מדפיס ביציאה ובחזרה.

האם הנוהל תקין? האם אני מכוסה מבחינת הביטוח בזמן שאני בחוץ?
עדי
18/10/2017 20:55
שלום רב,
בתי עבדה לפני כ-5 שנים כמורה מחליפה במשרד החינוך. סיימה את עבודתה לפני תחילת החופש הגדול. לפני מספר שבועות פנו אליה ממשרד החינוך בטענה שבחודש ספטמבר (בתחילת שנת הלימודים שלאחר שסיימה לעבוד במשרד החינוך) קיבלה מיקדמה ע"ח שנת הלימודים שעמדה להפתח. מאחר שלא החלה את שנת הלימודים עליה להשיב את הכסף.

יש לציין כי בתי מעולם לא קיבלה תלוש שכר עבור אותו החודש.

האם עליה להשיב להשיב את התשלום שהם דורשים?
תודה
רועי
18/10/2017 20:51
שלום אני עובד 7 חודשים מדי פעם בעבודה מזדמנת של סדרנות באירועים
הבחור שנותן לי את השכר , קובע את המשמרות טוען שהוא רק מתווך .
מה שהוא עושה הוא מתווך בין הלקוח הוא מביא עובדים והוא "רושם" אותם לחברת כוח אדם מסויימת הבעיה שמתחילת ההעסקה התחלפו 2 אחת הוא טוען שנסגרה ואחת עשתה לו בעייות ומי שכתוב על התלוש שכר זה אותה חברת כח אדם שאלתי היא מי המעסיק שלי ממי אני דורש את הזכויות האם ממנו או מחברת כח האדם שרשומה על התלוש?
כמו כן הוא טוען שלא מגיע לי תשלום על שעות נוספות מכיוון שהוא משלם 30 שקל לשעה וזה לטענתו "9 אחוז משכר המינימום" וזה החוק .
אז זה מכיל שעות נוספות .
הוא טוען שלא מגיע לי דמי חגים למרות שעבדתי יום לפני החג ויום אחרי החג ובסוכות עבדתי יום אחרי החג אבל הוא זה זה שנותן את סידור העבודה לפי הצרכים שלו והסברתי לו שזו העדרות בהסכמת המעסיק ..
הוא אומר זה עבודה מזדמנת אף אחד לא משלם דמי חגים על זה . זה רק לעובד במשרה מלאה .
בנוסף לא קיבלתי הודעה על תנאי העסקה , אי תשלום משכורת ותלוש משכורת בזמן , מה עושים במצב כזה ועל מי האחריות
ליאור
18/10/2017 20:33
על פי החוק, כמה זמן לפני צריך להודיע לממונים עליי שאני מתפטר?

האם צריך לשלם קנס אם חתמתי חוזה לשנה אך ללא קורס? כלומר זאת חברת אבטחה ואני באתי עם קורס, רק חתמתי על חוזה עבודה.

תודה לעונים.
חן
18/10/2017 18:25
היי
אני עובדת מדינה ( אזרחית עובדת צהל) אני לא מניקה ( בכוונה מציינת).
חזרתי לעבודה לאחר 4 וחצי חודשים מהלידה.
האם אני זכאית לשעת הנקה? אם כן עד מתי? האם אני צריכה להציג אישור רפואי שאני מניקה?
לפני הלידה עבדתי במשרת אם של 8.5 שעות ביום ..
אשמח לתשובה ממישהי שמבינה בוודאות.
תודה רבה.
נ.ג
18/10/2017 18:23
שפל. מרגישה שירדתי הכי נמוך שאפשר רגשית. זה התחיל מזה שרע לי כבר תקופה בעבודה... יותר ויותר רע, ואני יותר ויותר לא מוצאת את עצמי שם. עד שיום אחד אמרתי לעצמי: די. מחר אני מודיע על התפטרות. באותו יום גיליתי שני פסים ובכיתי כמו שלא בכיתי הרבה זמן. מאז אני מנסה לשרוד יום ועוד יום ורק המחשבה של להגיע לשם עושה לי רע ואני מרגישה שאני יורדת נמוך יותר ויותר ודיכאון מתחיל לאיים להיכנס לחיי. יש לי ילד בבית (ובן זוג) ומשכנתא והוצאות ולא חושבת שזה חכם פשוט להתפטר בלי כל ההטבות של היריון וגם מפחדת ממש ולא חושבת שזה הוגן לנסות להתקבל למקום עבודה אחר ולהודיע עוד חודשיים שאני בהיריון. בקיצור מבולבלת נורא, בא לי לבכות ולא בא לי להיות. אשמח לשמוע עצות ונשים ששרדו משהו דומה כדי לספר. ומה עושים מכאן?
רויטל
18/10/2017 18:21
שאלה בשביל חברה: הגישה מסמכים לשמירת הריון , היא אחרי תאונה , לא יכולה לתפקד מכאבי גב, כבר חודשיים בבית. מחודש יוני, בחודשמאוגוסט המליץ הרופא והאורטופד על שמירת הריון בנוסף אציין כי יש לה שליה נמוכה. הוגשו מסמכים ולא אןשרה השמירה, האם ניתן לערער? מה עושים במצב כזה? היא לא מסוגלת לתפקד בעבודה כיוון שזה ישיבה ממושכת של 8 שעות אשמח לעצה.
שחר
18/10/2017 18:14
אנחנו קבוצה של של שחקנים שעבדנו יחד בחודשים יולי-אוגוסט בשביל חברת הפקה מסויימת.
כמובן שהשכר אמור להגיע בשוטף+45(כיאה לשחקנים בישראל) וכמובן שיש איחור בתשלום(כיאה לחברות הפקה בישראל).
מה שלא ממש מובן, זה שהחברה החליטה להוריד לחלק מהשחקנים סכומים של כסף התשלום על "איחורים" לעבודה.
בחוזה לא כתוב על זה כלום, ועוד הוצאנו ונתנו קבלות(בעבודות כאלה קודם נותנים קבלה או חשבונית ורק אז מקבלים כסף) על סכומים גבוהים יותר.

כרגע ההפקה מאחרת ב3 ימים והצפי הוא שהם ישלחו צ׳קים ביום ראשון הקרוב, כלומר איחור של 7 ימים עד השליחה ואז יקח זמן עד שהצ׳קים יגיעו(דואר ישראל) ועוד כ-3 ימי עסקים עד שהצ׳ק ייכנס לחשבון.

אנחנו מבינים שההפקה בהפסדים וחובות ובגלל זה יש איחור בתשלום, אבל אנחנו לא מוכנים שיורידו לנו מהשכר המגיע לנו.

מה כדאי לעשות? איום בתביעה? תביעה בתביעות קטנות? עוד הצעות?
יוסי
18/10/2017 18:05
סיימתי את עבודתי ב20.9.2017.
החזרתי את הציוד את הרכב ולאחר שבוע התחלתי עבודה חדשה . לצורך העניין עבדתי בחברת קבלן שמקבלת עבודות מחברה ממש גדולה בארץ.
לאחר שבועיים אני מקבל שיחה מהמוקד של החברה ממש גדולה והם שאלו אותי בקשר ללקוח שהייתי אצלו היום (יש הקלטה) עניתי להם שאני כבר לא עובד שלושה שבועות זה לא הגיוני ....
שלחתי הודעה למנהל על זה שאני רוצה מסמך על זה שסיימתי את העבודה בחברה ונותרתי ללא מענה .
והיום אחרי שבוע מתקשרים אלי שוב מהחברה ה"ממש גדולה" ושואלים אותי שוב דברים על לקוחות שאני צריך להגיע אליהם באותו היום (יש הקלטה )
מה זה אומר שהם עובדים על שמי ?
מה אני יכול לעשות בקשר לזה ?
תודה לעוזרים
אורית
18/10/2017 09:19
שמעתן פעם על המונח: מישרת אב?

אז מדוע אתן מסכימות ועוד משתמשות בעצמכן, במושג מישרת אם?

אוטומטית אתן מוכרות את עצמכן בזול. וכך מוכרות בזול את שאר הנשים.

אתן רוצות שכר שווה? תעריכו את עצמכן.
מותר לכן להיות אמהות, אפילו לפעמים זה די שווה..
רוצות לעבוד קצת פחות? סבבה...הגדרנה שעות, או חפשנה שעות גמישות ושותפות עם הבן זוג. רק אל תמכורנה את עצמכן בזול.

אני נתקלת בנשים שמפרסמות, שהן מחפשות מישרות אם, או מעסיקים שמחפשים נשים למשרת אם...אז לא! כמו שאין משרת אב!
עורך דין
18/10/2017 18:00
תודה על השיתוף.
אנונימי
18/10/2017 11:53
כמה שנים אחורה אני יכול לתבוע אם לא שילמו לי קריאות מחוץ לשעות העבודה, כאשר על כל קריאה מגיע לי לפי החוק 4שעות עבודה.
עורך דין
18/10/2017 17:59
שלום לך

עד 7 שנים לאחור. מעבר לכך חלה התיישנות.

בהצלחה
חופשה
יעקב
18/10/2017 12:40
האם מעבר של מקום עבודה מוחק את הוותק לגבי ימי חופשה. דהיינו אם יש לי וותק של 20 שנה ועברתי חברה אני חוזר ל10 ימי חופשה? או שהוותק יתן לי את המקסימום?
RE: חופשה
עורך דין
18/10/2017 17:59
שלום יעקב

במעבר בין מקומות עבודה צבירת ימי החופשה וימי המחלה מתאפסת ומתחילה מחדש.

בהצלחה
זארה
18/10/2017 13:45
שלום
אני כרגע יושבת בבית בחל״ת נכון לעכשיו זה כבר חצי שנה שאני בבית קודם זה היה 15 שבועות של חל״ד ועכשיו אני בחל״ת
השאלה שלי היא כזאת כמה זמן אני יכולה להיות בבית ושהמעסיק שלי לא יכול לפטר אותי
תודה מראש
עורך דין
18/10/2017 17:58
שלום זארה

יש באתר זה כתבה מפורטת על הארכת חופשת לידה. קראי אותה ותכירי את הזכויות שלך.

בהצלחה
יעל
18/10/2017 14:52
היי!!
התקבלתי לעבודה במשרד ממשלתי וחתמתי על חוזה דרך כוח אדם. התפטרתי מהעבודה שהיתה לי על מנת להתחיל בעבודה החדשה וביום הראשון לפני שהגעתי הודיעו לי שהם ויתרו ושהם לא מעוניינים להעסיק אותי.
זה חוקי? יש לי מה לעשות בעיניין הזה?
תודה מראש
עורך דין
18/10/2017 17:56
שלום יעל

המדובר על הפרת חוזה ואם תוכלי להוכיח שנגרם לך נזק כלכלי מוחשי, יש לך עילה לתביעה בשל הפרת החוזה מולך.

בהצלחה
אושרית
18/10/2017 14:53
אחותי התקבלה לעבודה בסוכנות לתקופה של חצי שנה עם אופציה להארכה היא סיכמה עם הסוכנות שהיא תתחיל ב1/9 כי היא צריכה לעזוב את העבודה הקודמת ולתת להם חודש ב3/9היא הגיעה לעבודה החדשה (1/9 יצא יום שישי) ואז הודיעו לה שאין תקציב ולכל זה מבוטל והם יעדכנו אותה בהמשך כל שבוע אחותי מתקשרת והם טוענים שאין חדש (אמא לארבעה ילדים עזבה את העבודה הקודמת בשביל העבודה בסוכנות) יוצא בנתיים שהיא בבית פיספסה את העבודה הקודמת והם טוענים שבעיה שלה שהיא עזבה שם לצערי חוץ מהתכתבויות אין לה חוזה או משהו השאלה אם זה מותר להם ככה לבטל אותה פתאום?
עורך דין
18/10/2017 17:56
שלום אושרית

בעיה. על מנת שלאחותך תהיה עילת תביעה בשל הפרת חוזה, היא צריכה להוכיח שהיה חוזה ושביטולו החד צדדי גרם לה לנזק מוחשי ובר הוכחה. מוטב לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני על מנת להכריע האם אכן יש עילה לתביעה במקרה הזה. בכל מקרה, רצוי להתחיל לחפש עבודה חדשה כמובן.

בהצלחה
אביגיל
18/10/2017 15:46
היי,
אני עובדת באותה חברה שנתיים באותו תפקיד במקביל לתואר שלי באוניברסיטה הפתוחה. השכר שלי מורכב משכר לפי שעה ותגמולים המבוססים על שיטה מדורגת לפי הכנסות החברה.
כלומר, אם החברה מכניסה 100 שקל אני מקבל 10, אם החברה מכניסה 200 ש"ח אני מקבלת 10+50. בעקבות שינויים בחברה הוחלט לשנות את אופן שיטת התגמולים שתהיה תואמת לפי היקף המשרה. אם החברה הכניסה 100 ש"ח והיקף משרתי הוא 50% אקבל 5ש"ח במקום 10. וזאת ללא שינוי בכמות העבודה. לאחר הדיינות בנינו ואי הסכמתי בנושא הם החליטו שהשיטה תהיה על פי כמות השעות הממוצע שלי. כלומר אם הממוצע שעות שלי הוא 120 שעות ועבדתי 100 אקבל 80% מהתגמול - 8 ש"ח. יתר על כן, אופי התפקיד ישתנה ואדם נוסף יטפל בדברים שהיו תחת אחריותי.

האם מצב זה עומד בתנאי להרעת תנאים?
הרי ממוצע לא משקף את המציאות ויתכן מצב בו אעבוד יותר שעות מהממוצע אך לא אקבל יותר מהתגמול.

אשמח לתשובה בהקדם ותודה רבה!
עורך דין
18/10/2017 17:53
שלום אביגיל

אם הסכמת לשינוי קשה לבוא בטענות ולצורך העניין חשוב מתי חל השינוי בתנאים בכל מקרה, אם היתה הרעת תנאים מוחשית עליך לתת למעסיק הזדמנות לתקן אותה לפני שתקבלי החלטה להתפטר בדין מפוטרת. מוטב לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ולבדוק את הנושא מול עורך דין מטעמך.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ