פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 375
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

טלי
11/12/2017 09:35
שלום, מעברים אותי תפקיד עם משכורת יותר נמוחה ופחות שעות , אני רוצה תקופת נסיון .שאלה ,כמה זמן אני יכולה עדיין להתפתר ולקבל פיצויעים (3 חודשים או חצי שנה אפשר)??
עורך דין
11/12/2017 09:39
שלום טלי

בגדול, עליך להתריע בפני המעסיק על הרעת תנאים מוקדם ככל שניתן לאחר הרעת התנאים - באמצעות פניה כתובה. ישנם בהחלט מקרים שגם אחרי 3 חודשים עדיין ניתן לטעון להרעת תנאים ולהתפטר בדין מפוטר בשל כך. בכל מקרה, מוטב לעשות זאת בסמוך למועד הרעה התנאים ככל שניתן. יש באתר זה כתבה שמסבירה מה צריך לעשות במקרה של הרעת תנאים וכיצד ראוי לפעול מול המעסיק - קראי אותה.

בהצלחה
אמיר
10/12/2017 16:53
שלום רב,
אימי עובדת מדינה (בית חולים), היא צברה חופשות מחלה שלא נוצלו ולאחר כמה שנים עברה תקן (תפקיד) באותה המחלקה, אך לא הייתה המשכיות בצבירת ימי המחלה.
כשפנתה למחלקת שכר ולמשא"ב - הבטיחו לה שזה יטופל אך בפועל חלפו כמה חודשים ושום דבר לא טופל. גם הפעלת לחץ מצד המנהלת שלה לא עוזר...

האם יש כאן עילה לתביעה (המחלקה, משא"ב ואולי אף בית החולים)? או שיש דרך אפקטיבית לקבל את המגיע לה בלי כל זה וללא בירוקרטית?

תודה,
אמיר
עורך דין
11/12/2017 09:17
שלום אמיר

אכן המעסיק אמור להמשיך את צבירת ימי המחלה של אמך. מוטב לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש לתקן את הטעות. אם זה לא יעזור אפשר להוציא מכתב מעורך דין בניסיון לתקן את המעוות.

בהצלחה
שני
10/12/2017 17:20
המעסיק שלי קיבל אותי לעבודה בגלל שאני ניידת. חשוב להם הניידות ברכב. עבודה דינאמית שיש בה אזורים שאוטובוס לא מגיע לשם. אלא לחלק מהאזור לשם.

בכל אופן התשלום עבור נסיעות מבוצע לפי חופשי חודשי 149 שח אך בגלל הניידות שלי אני מוציאה פי 2 מכיסי.

מה האפשרויות שלי / מה קובעים חוקי העבודה?
עורך דין
11/12/2017 09:16
שלום שני

עליך להגיע להסכמה חוזית מול המעסיק באשר לתשלום החזר הוצאות נסיעה מעבר לסכום הקבוע בחוק. סכום דמי הנסיעות הקבוע בחוק הוא שמחייב את המעסיק ולא מעבר לכך. כל תשלום אחר הנועד לכיסוי הוצאות הנסיעה שלך צריך להיות מוסכם במסגרת חוזה עבודה ובהסכמת הצדדים לחוזה - את והמעסיק.

בהצלחה
סיון
10/12/2017 17:28
שלום רב,
בעלי עובד כעצמאי (פרילנסר) כמורה לגיטרה בבית ספר פרטי, הוא עובד שם 5 חודשים. כשהתחיל לעבוד חתם על חוזה עם התחייבות לשנה וסעיף שאומר שאם לא יקיים את ההתחייבות בהסכם, הוא יפצה את המעביד בסך של חודשיים אחרונים. לפני שבועיים הוא בחר לעזוב את בית הספר, כמובן שהוא נתן התראה של חודש והבטיח לעשות חפיפה למורה שיחליף אותו אך בבית הספר לא מוכנים לשלם לו את החודש שעבד - נובמבר וכן את החודש של החפיפה - דצמבר. האם מותר להם לעשות את זה?
תודה רבה לעונים!
עורך דין
11/12/2017 09:14
שלום סיון

מערכת היחסים שבין פרילנסר / עצמאי לבין ספק העבודה אינה במישור דיני העבודה אלא במישור החוזי. אי תשלום עבור עבודה לספק עצמאי מהווה הפרת חוזה וניתן לתבוע את הספק על כך.

בהצלחה
ארץ
10/12/2017 20:29
אני עובדת שנים רבות בחברה. לפי ותק יכולה לצאת לחופשת לידה מוארכת עד שנה. האם נדרש גם הסכמה של מנהל? או שההחלטה היא כולה שלי?
עורך דין
11/12/2017 09:12
שלום לך

ההחלטה אם להאריך את חופשת הלידה הנה החלטה שלך בלבד.

בהצלחה
גל
10/12/2017 20:53
שלום, האם למעסיק או מי מעובדיו מותר לסרב/לבטל ראיון למועמד לאחר ששאל לגילו? לאחר משלוח קו״ח קיבלתי היום שיחת טלפון מבחורה שביקשה לזמן אותי לראיון עבודה, לאחר ששאלה לגילי ה״טון״ שלה השתנה והיא נסתה לומר לי שהמשרה "קטנה" עלי ולכישורי וכנראה לא תתאים לי, למרות זאת הבעתי נכונות להגיע לראיון, (קבענו למחר) כעת היא שלחה לי הודעה שהיא מבטלת את הראיון...לשאלתי היא טענה שהמשרה אוישה.
עורך דין
11/12/2017 09:12
שלום גל

כמו שאתה מבין ודאי, אפליה בין מועמדים לעבודה על בסיס גילם הנה אסורה לפי חוק. אם תוכל להוכיח שאכן הופלת בשל גילך תוכל להגיש תביעה כנגד אותו מעסיק וסביר לוודאי שזכה לפיצויי בבית הדין לעבודה. מומלץ לפנות להתייעצות אישית עם עורך דין אם תחליט לתבוע.

בהצלחה
יוליה
10/12/2017 20:54
היי צריכה עזרה.
עבדתי בחברת אבטחה ויצאתי לקורס נשק 6 ימים דרך החברה.
אחרי חצי שנה התפטרתי וקנס אותי על סך 1500 שקל
הסכום ירד בתלוש תחת השם ״ניכויי קורס״
למיטב ידיעתי לפי ההסכם הקיבוצי רשום שאסור למעסיק לקנוס על הכשרה מטווחים,ירי וכו׳ . וכידוע לי אסור לפי החוק להוריד מהשכר החודשי אלא לשלם מה שמגיע ולאחר מכן יסדירו השניים את זה ביניהם בכתב.

האם מישהו פה מבין או קרה לו ויודע להגיד לי אם זה באמת נכון שאסור לפי החוק או שיש סעיף כלשהו באותיות קטנות שמאפשרות לו?
ולמי אוכל לפנות כדי לטפל בעניין... אוסיף שאני סטודנטית וזה סכום משמעותי...
תודה לכל מי שיעזור
עורך דין
11/12/2017 09:05
בוקר טוב יוליה

מה כתוב בחוזה העבודה שלך בעניין הקורס / הכשרה מקצועית שעברת? חוזה העבודה אמור לתת את התשובה לשאלתך.

בהצלחה
עליזה
10/12/2017 20:58
שלום לעורכי דין!

בעלי עובד כשכיר מהנדס. הוא אינו חתום על חוזה. החודש הוא ביצע 11 שעות נוספות לפני תחילת יום העבודה.

יום עבודה שלהם מתחיל ברבע לשבע בבוקר עד ארבע ורבע. מחלקת שכר לא נותנים לו על החודש את השעות נוספות שעשה בטענה שלא משלמים אצלהם שעות נוספות מלפני תחילת יום עבודה אלא רק לאחר ארבע ורבע.

חודש שעבר שעשה שעות נוספות לפני תחילת יום עבודה הוא כן קיבל כסף על שעות אלו אבל החודש לא בטענה שחודש שעבר טעו.

2 שאלות יש לי אליכם בבקשה.

1. האם תקין שאין לו חוזה? הטענה שלא משלמים לפני תחילת יום עבודה היא עוברת מפה לאוזן אבל ללא הוכחה כלשהי ואף אחד ממחלקץ השכר לא אמר לו זאת אלא שמע זאת משאר העוהדים.

2. האם מותר להם לא לשלם שעות נוספות? האם קיים חוק שהם עומדים בו שמוגדר שמקום עבודה משלם שעות נוספות החל משעה מסויימת ביום?

תודה רבה!
עורך דין
11/12/2017 09:01
שלום עליזה

התשובה לשתי שאלותיך שלילית. המעסיק חייב לתת חוזה עבודה לכל עובד ועמו כן, חייב לשלם עבור שעות נוספות בהתאם להוראות החוק.

בהצלחה
רחל
10/12/2017 20:59
עבדתי 6 שנים בחברה מסודרת ובספטמבר התפטרתי לאחר שנה של חופשת לידה ועוד חודשיים חלט , קיבלתי מכתב פיטורין וטופס 161 רק בחודש נובמבר שזה לעצמו לא חוקי , הבעיה שלי היא כזאת הייתי אמורה לקבל את כספי חופשה הבראה וכל המסביב בספטמבר אך לא קיבלתי שדרשתי הסבר מדוע הם בסוף הביאו לי תלוש של ספטמבר בו מופיע חוב של 7000 אלף לחברה ועוד 3000 לערך מס הכנסה לקחו מיותר לציין שאני לא אמורה לשלם מס הכנסה אני אמא טריה ואלו כספים הפטורים ממס אך בחברה עשו טעות גם בגובה החוב שהוא בכלל 58 שקל ולא 7 אלף ובדיווח טופס 101 שלא דווח עלי הבעיה עכשיו שהם טוענים שזה בבדיקה כבר חודש וחצי ואני לא יודעת מה לעשות על מנת לקבל את מה שמגיע לי האם זה חוקי לעכב בצורה כזו וכדאי לפנות לעורך דין שיטפל בנושא או לבלוע צפרדעים ולחכות שאולי יעזרו לי יש לי הוכחות לכל הדברים תלושים שמראים את החוב והוכחה כי מלאתי טופס 101 בזמן ....בתודה מראש על העזרה רחל
עורך דין
11/12/2017 08:59
שלום רחל

קשה מאד לקרוא את שאלתך הכתובה בלי סימני פיסוק... עליך לפנות אל המעסיק בכתב בדרישה לתקן את תלוש השכר שלך. אם שילמת יותר מדי מס הכנסה, תוכלי לפנות ליועץ מס או חשבת שכר ולבדוק אם מגיעים לך החזרי מס - עכשיו לפני סוף שנה זה מועד טוב לערוך את הבדיקה.

בהצלחה
ורדה
10/12/2017 21:42
היי

פעם ראשונה שמפרסמת כאן - קיבלית עליכם המלצה בקבוצת פייסבוק שבה אניח משתתפת.

אז ככה, שואלת בשביל הבן שלי. התחיל לעבוד במקום עבודה חדש כעובד שכיר במסגרת משרה מלאה. עבד במשך שבועיים.

יום שישי אחרי שבועיים שיחק כדורגל ושבר את הרגל. היה מושבת חודש. משכורת קיבל 1300 שקל מתוך 10.000 שקל. השאלה שלי עכשיו היא האם זה מוכר על ידי ביטוח לאומי והוא זכאי להשלמה דרכם והוא צריך ליתבוע אותם או שלא? מה עושים במצב כזה? אשמח לתשובה מפורטת
עורך דין
11/12/2017 08:56
שלום ורדה

הפני את בנך למחלקת תאונות אישיות במוסד לביטוח לאומי.

בהצלחה
לילי
10/12/2017 22:41
שלום
שאלתי ; אני מסיימת חופשת הלידה ב 10.1.2018 מתכננת לחזור לעבודה כרגיל , האם המשכרת שאקבל תהיה מלאה עבור החודש או לא ?
עורך דין
11/12/2017 08:55
שלום לילי

אם לא תעבדי חודש מלא למה שהמשכורת תהיה מלאה?
שרית
11/12/2017 08:37
שלום רב,

בתי עובדת באחד מסניפי סופר פארם למעלה משלוש שנים. היא החלה את עבודתה שם בהיותה חיילת ובחודשיים האחרונים היא עובדת רק פעמיים בשבוע בשל היותה סטודנטית. דבר שסוכם מראש.

יש לי שתי שאלות:

1. בתי צברה כ-20 ימי חופשה בידיעה שהיא תזדקק לתשלום הימים האלה בזמן לימודיה. כעת המנהלת טוענת שיצא חוק חדש לפיו אינה חייבת לשלם ימים אלו. האם אכן ישנו חוק כזה?

2. בשל מעבר הסניף למקום אחר החנות סגורה כבר למעלה משבועיים. בתקופה זו בתי כמעט ולא מקבלת משמרות בסניפים אחרים ובמקביל היא לא מקבלת תשלום כלשהו מההנהלה בשל סגירת החנות. האם זה חוקי?
עורך דין
11/12/2017 08:53
שלום שרית

1. המעסיק חייב לאפשר לעובד לנצל את ימי החופשה בצבר או לפדות אותם בתשלום במועד סיום העסקתו בשל התפטרות / פיטורים.

2. לא ממש. המעסיק צריך לעמוד בתנאי חוזה העבודה ולספק עבודה לעובדת. לכל הפחות, יש לשלם לה שכר בהתאם לתנאי החוזה.

בהצלחה
דניאל
10/12/2017 15:47
שלום רב!
הרופאה המליצה לי על שמירת היריון
שבוע שעבר ילדתי , ועדיין לא ביקשתי את המכתב הרישמי מהרופאה כדי להגיש לביטוח לאומי על מנת שיאשרו לי את שמירת ההיריון.
ב3 חודשים האחרונים אני מועסקת בבית ספר כמורה
חלק מהמשרה תחת משרד החינוך וחלק מהמשרה תחת העירייה.
הודעתי בבית הספר בזמן היציאה לשמירת היריון על כך.
במהלך הזמן שלא עבדתי בפועל המשכתי לקבל תלושי שכר רגילים ממשרד החינוך ומהעירייה.
מה עלי לעשות כרגע?
האם עלי להודיע למשרד החינוך+עירייה שלא עבדתי בפועל בזמן הנ"ל(והם יבקשו ממני את השכר שקיבלתי בתלושים?) ולהגיש את שמירת ההיריון לביטוח לאומי על מנת שאקבל את הכסף דרכם?
או שזה אחריות בית הספר וברגע שקיבלתי שכר הכל בסדר?
שלא יבואו אלי(אם יש ציור כזה)בעוד X שנים ויאמרו לי שקיבלתי שכר בלי שעבדתי
תודה רבה
מורן
10/12/2017 15:46
ביטוח לאומי, במסגרת השיקום המקצועי, יכול לממן גם לימודים לתואר באוניברסיטה הפתוחה?
אני שואלת כי ע"פ השמועות הוא מממן לימודים בכל אוניברסיטה אחרת, אבל לא בפתוחה, כי אומנם זה תואר לכל דבר אבל עם פחות מחוייבות.
ואני סובלת ממחלה פיזית (ואולי עוד כמה מחלות אבל לא מאובחנות) ומהפרעות נפשיות וגם אם יהיה שיפור ואני אגיע למצב שאני אוכל ללמוד, ככל הנראה זה יהיה רק באוניברסיטה הפתוחה, בגלל שזה פחות מחוייבות.
הבעיה היא שיחד עם זאת, אני לא מסוגלת לעבוד בכלל (יש לי גם 100% אובדן כושר עבודה בעקבות כך) ככה שההכנסה היחידה שלי זו הקצבה, אז לא יהיה לי מספיק כסף כדי לממן בעצמי את הלימודים באוניברסיטה הפתוחה אם ביטוח לאומי לא יכול לממן לימודים באוניברסיטה הפתוחה, ואז אני אצטרך לחשוב אם יש אוניברסיטה אחרת שביטוח לאומי כן מממן שתתאים לי, למרות שלפי מה שנראה לי ככה אז אין כזאת.
מיכל
10/12/2017 13:57
שלום רב.
שירתתי בקבע מעל 8 שנים רצוף ואז פוטרתי עקב אי מעבר לקבע מובהק. הייתי מובטלת חמישה וחצי חודשים ואז התפנה תקן של אזרח באותו משרד בו עבדתי וחזרתי לעבוד בצה"ל כאע"צית בדיוק באותו תפקיד ובאותו מדור. מאז חזרתי ב 1.12.16 ועד יציאתי לחופשת לידה ב 2.7.17 עברו 7 חודשים.

ישנה זכאות לצאת לחל"ת בסיום חופשת לידה עד לרבע מתקופת הוותק במקום העבודה או אצל אותו מעסיק ולא לתקופה של יותר משנה.

שאלתי היא האם אני זכאית למקסימום חל"ת של עד שנה מהלידה (עקב הוותק הקודם טרם הפיטורים) או שמא זכאית רק לרבע מתוך 7 חודשים?

תודה רבה
חדוה
10/12/2017 11:28
שלום לכם.ילדתי לפני 8 חודשים ..כשחזרתי לעבודה לפני 4 חודשים ביקשתי לעבוד עד 15 מכיוון שהעבודה היא משמרות. שמתי את הילד במעון יום ויצו כי שם יש לי עזרה וזה עד 16 אין לי עזרה כלכלית ושום עזרה אחרת כרגע 3 חודשים עולה 1500 שח חודש הבא מתקזז ל1050 אני עובדת רק 3 ימים כ7-8 שעות בסהכ 88 שעות חודשייות המשכורת כמובן ירדה ל2000 שח נטו.מקבלת השלמת הכנסה 1600. שח מביטוח לאומי אחרי בירורים וועדות גרה בדירה שכורה קטנה וללא רכב כמובן שכל זה מגוחך ולא ניתן לחיות כך החודש הילד היה חולה שבוע וקיבלתי להפתעתי 1790 שח.

אז ברצוני לעזוב ואני יאלץ להוציא את הילד מהמעון. כי המינוס תפח שאלתי מה מגיע לי מבחינת זכויות? הבנתי שעד 10 חודשים מהלידה מגיעה לי אבטלה האם מישהוא יכול להסביר לי קצת כי אני במצב לא טוב.

תודה וסליחה על האורך ניסיתי לפרט כמה שיכולתי.
אוסי
10/12/2017 12:42
חדוה, ניתן להתפטר לצורך טיפול בילד עד גיל 9 חודשים לא עשרה חודשים כמו שכתבת ולהיות זכאית לפיצויים, אבל רק במידה שיש לך ותק של מעל שנה במקום העבודה. לגבי אבטלה - אם תתפטרי תצטרכי לחכות 90 ימים לדמי אבטלה לפי החוקים ההזויים של ביטוח לאומי - אבל אפשר לבטל את התקופה הזאת בפניה אל ביטוח לאומי בכתב ... ואולי במקרה שלך בגלל הנסיבות שציינת יבטלו לך את ההמתנה. להרבה אמהות מבטלים את ה-90 ימים אחרי התפטרות לצורך טיפול בילד.
א.ב.ט
10/12/2017 12:39
שלום,
לאחר שהובטחה לי עבודה במקום מסויים עברתי קורס אבטחה דרך חברה מסויימת (הכשרה מקצועית?!?). לאחר קבלת רשיון הנשק החברה משכה זמן ולא העסיקה אותי במשך חודש וחצי (הפרת חוזה מצידם?!?). במשך הזמן הזה ניסו להכריח אותי ליסוע בכל הארץ ולשלם תוספות בשביל לקבל אביזרים לעבודה. לאור זאת התרעתי שבוע מראש על עזיבתי באם לא יעסיקו אותי. עזבתי.

עכשיו החברה שלחה לי מכתב לפני תביעה ומבקשת החזר על הקורס+ פיצויים(לאחר בירור עם יודעי דבר הסכום שהם מבקשים גדול יותר ב 50% מעלות הקורס). האם יש לי קייס ללכת למשפט? או שבמקרה הנוכחי עדיף לי לשלם ולשכוח מזה?

יש לציין שלא קיבלתי מהם עותק של החוזה עד היום.

תודה לעונים!
קורל
10/12/2017 11:20
בעלי עובד כנהג בחברה כ שנתיים
המשכורת שלו בנויה על שכר בסיס ופרמיות
הפרמיות הם לפי מרחק נסיעה ולפי כמות נקודות שמחלק בנוסף עם עושה קווים מיוחדים מקבל פרמיה נוספת

בנוסף לזה יש פרציה של 500 שקלים שזה נתון להחלטת מנהל העבודה !

בתקופה האחרונה לבעלי לא משולמת כלל הפרמיה לא של הנקודות ולא של מנהל העבודה ולא של הקווים המיוחדים למרות הבטחות שישולם

לדוגמא יצא לקו אילת שאומר שיומיים לא בבית והובטח לו בונוס על זה

הסיבה לטענתם היא שהוא עושה נזקים
בפועל הם מפילים עליו הרבה נזקים שלא הוא עשה מאשימים ישר ואז מתנצלים כשהוא מוכיח שזה לא הוא
לדוגמא היה שבר בגק ישר האשימו אותו ובסוף הוכח שנהג אחר גרם לנזק
ועוד הרבה מקרים בסגנון

החודש העוזר נהגר שבר חלק בדלת ( העלות כ30 שקלים ) ושוב במשכורת הנוכחית פסחו לו את כל הפרמיה כ2000 שקלים פחות

הוסיף ואציין שבעלי עוזר המון עושה קווים שאינו חייב לעשות
עובד בחברת שילוח של מוצרים יבשים ויוצא לפעל של בשר להוציא משלוחים משם ( מפעל הבשר ממוקם בעמק חפר) אנחנו מאשקלון
אף נהג אחר לא מוכן לצאת וככה כל שבוע לפחות פעמיים יוצא שמבקשים והוא נוסע

בעלי פגוע ולא מעוניין להמשיך את עבודתו שם כבר דיבר ואמר שזה לא מתאים שפוגעים לו בפרנסה

האם יכול להתפטר בדין מפוטר? בגלל הסיבות שציינתי

סליחה שארוך!
ר.ק
10/12/2017 08:31
הייתי בשמירת הריון במהלך חלק מ-3 החודשים הקודמים לחל"ד. כלומר - קיבלתי גמלה מביטוח לאומי, ועל כן אחת המשכורות שלי מהמעסיק בתקופה הזו נמוכה משמעותית מהרגיל.

האם זה ישפיע על דמי הלידה (כלומר שהם יהיו נמוכים יותר ממה שהיו ללא השמירה) או שמחשבים אותם לפי המשכורת הרגילה?

תודה מראש וסופשבוע נעים!
טל ג.
10/12/2017 08:29
שלום,

עובדת בשדה התעופה בן גוריון כבר שנה ו-7 חודשים.
לפני כשלושה וחצי חודשים נפלתי במקום העבודה והייתי בבית מושבתת כ-40 ימים. כמובן שתבעתי את ביטוח לאומי וקיבלתי את הכספים המגיעים לי.

האם מגיעים לי פיצויים מהמעסיק בנוסף? כמו כן האם אני יכולה לתבוע את רשות שדות התעופה על חוסר גישה בטוחה אל מקום העבודה (דלפקי צ'ק אין)?

בנוסף, העבודה מתבצעת במשמרות (על פי טיסות) וישנם המון מקרים בהם על פי סידור העבודה אין לי הפסקה ועליי ממש להתחנן לקבל הפסקה לאכול. אין משהו שמובנה כך בסידור. האם יש כאן עילה למשהו?

ואחרון (לבינתיים), אני חווה זלזול מצד אחד מהמנהלים כאשר אני זקוקה לעזרתו, ואף ביקשתי לוותר על תפקיד מסוים, בתגובה, מנהלת המחלקה הודיעה לי שהיא תוכל להוריד לי בשכר אם אבחר שלא למלא את אותו תפקיד יותר.

דעתכם?

האם ניתן להגיש תביעה אחת כוללת על כל העוולות הללו?
האם יש עילה בכלל?
קרן
10/12/2017 08:25
בוקר טוב

אשמח לייעוץ,

אני עובדת בגן פרטי לפני תחילת השנה סוכם עם המנהלת משרה 70 אחוז בשל שיקולים של הרשמה פחותה של הילדים ועוד הוחלט על דעת עצמה ללא הסכמתי ואישורי לקצץ במשרה שלי ל50 אחוז משרה ואף קיבלתי הסכם חדש חתום על ידה. וגם אז התנגדתי והוחלט טחרי החגים שארד לחצי משרה אך בנתיים הצתרפו ילדים וכעת בלי דיבורים פשוט אני ממשיכה להגיע ב10 לפי בקשת ההנהלה.

שאלתי היא כזו אני התקשרתי לעבודה אמרתי שאינני מרגישה טוב בגלל שאתמול אילצו אותי להגיע לעבודה להחליף מישהי במשרה מלאה.

ביקשתי להגיע היום מאוחר יותר ב12 (לפי חוק ולפיהחוזה החדש והחתום בו רשום במפורש שהחל מ1.9.17 המשרה תהיה 12 עד 4 ).

שאלתי האם חוקי כרגע לחייב אותי להגיע ב12? על אף שאני לא מרגישה טוב ועל אף שישנו חוזה ? האם מותר למנהלת לשחק איתי ככה בשעות ובזמנים לפי הנוחיות שלה?
תאיר
10/12/2017 08:23
שנה שעברה בחודש אוגוסט עבדתי בתור דיילת מכירות של חברת פאל מל בבאר שבע, משום שהנני סטודנטית חזרתי לחופשת הקיץ לצפון ישר לאחר מכן, כשהגיע ה10 לחודש הוציאו לי תלוש שכר ואמרו לי שעל מנת לקבל את שכרי עלי להגיע למשרדים בראשון לציון במכללה למנהל,ציינתי לפניהם שאני גרה בטבריה ואנני יכולה לבוא לקחת את הצק הזה ( ועוד שאף אחד לא ציין בפניי שלקחת י את העבודה שאני אמורה לאסוף את הצק בעצמי) הם בתגובה אמרו לי שתוך חודש יפקידו לי את הכסף בחשבון.. מאז לא ראיתי ולא שמעתי מהכסף מדובר וכל פעם שאני שולחת מייל הם שולחים לי שיעשו מאמץ להפקיד או לשלוח בדואר ושאם בכל זאת אני יכולה לבוא לקחת את ההכסף..נכון לעכשיו אני רוצה לתבוע אותם על הלנת שכר ( חוץ מזה שניסעות מטבריה לתל אביב כולל בתוכה עולות קרוב ל 80 שקלים) ככה שכבר לא משתלם לי לבוא לקחת את הצק - ( מי ישלם לי את הנסיעות האלה?)

האם יש לי עילה לתביעה??? על הלנת שכר ? ועל חובת הוגנות מצד המעסיק שדורש ממני להוציא סכום של 80 שקלים לבוא לקחת צק של 700 שקל?
לירון
09/12/2017 20:13
שלום!

עבדתי כמלצרית במסעדה במשך 3 וחצי השנים האחרונות. המסעדה מחליפה בעלים בחודש הקרוב ולכן פיטרו את כל הצוות.

למיטב הבנתי אני אמורה לקבל פיצויי פיטורין, ואשמח אם מישהו יוכל להבהיר לי בדיוק איך אמור להיות מחושב הסכום (שכן תחום המלצרות פרוץ למדי מבחינת נהלים וחקיקה..)

תלוש המשכורת שלי מורכב משכר בסיס של תשלום מינימום לכל שעת עבודה ובנוסף את הטיפים באשראי שהיינו מקבלים, תחת סעיף "טיפים".

האם גם הטיפים נכללים בתחשיב הפיצויים?
אודה מאוד למי שיוכל לסייע
עורך דין
10/12/2017 07:58
שלום לירון

אכן תחום המלצרות, משום מה, לא זכה להתייחסות מספיקה במגרת החקיקה ומעסיקים רבים נוהגים לקבל החלטות כפי שמתאים להם, בכל מקרה לגופו. על פניו, אם שכרך היה מבוסס על טיפים הרי שברור שצריך להחשיב אותם בעת חישוב פיצויי הפיטורים שלך. אני ממליץ לך לפנות להתייעצות פרטנית עם עורך דין על מנת לוודא שכל זכויותיך נשמרות לאור פיטורייך לאחר 3 וחצי שנות עבודה.

בהצלחה
דרור
09/12/2017 20:16
יש לי שאלה להלן תאור המיקרה ...
בתאונות עבודה שהיא תאונת דרכים , נגרם נזק לעובד בעמוד שידרה מותני( מוגבל בתנועה) . לאחר 90 יום שביטוח לאומי שילם, חזר לעבודה אך לאחר מספר ימים מפאת מצבו הרפואי קיבל מרופא תעסוקתי אובדן כושר עבודה לתקופה .
בשלב זה מבקש בעל החברה להחזיר את הרכב הצמוד . מיותר לציין שהרכב משרת את הנפגע בהגעה לטיפולים ורופאים .
האם לבעלים של החברה מותר לקחת את הרכב הצמוד מהנפגע ?

אשמח לתשובה בהקדם האפשרי

תודה
עורך דין
10/12/2017 07:56
שלום דרור

כל עוד אין סיכום חוזי אחר בינך לבין המעסיק, הרי שבתקופת אי כושר כמו גם בתקופת מחלה, המעסיק יכול לבקש מהעובד להחזיר את הרכב למקום העבודה.

בהצלחה
ספיר
09/12/2017 20:17
היי , ברצוני להתייעץ על נושא פיצויי פיטורין. בחודש נובמבר לא עבדתי ופיטרו אותי לאחר שעברתי שימוע כי הם לא יכלו לתת לי משמרות יותר (שלחו. לי מכתב פיטורין ב14 לחודש) ונאמר לי כי אני עוד לא יכולה לקבל פיצויים בגלל שלא עשו לי סגירת חשבון (ושאני צריכה לקבל תלוש משכורת על ימי הבראה וחופשה.. מה שהולך לצאת פחות מ200 שח אם בכלל ) ורציתי לדעת האם החודש הזה נכלל כחלק משלושת החודשיים שמהם לוקחים את הממוצע הפיצויים? למרות שלא עבדתי בו בכלל והם פיטרו אותי בגלל שהם לא יכלו לתת לי משמרות? או שחודש נובמבר לא יחשב כחלק מהפיצויים?

חשוב לציין:
*עובדת מעל שנה בחברת דיילות
*עבדתי בפרויקט שעובד מעל שנתיים באופן רציף
*מקבלת שכורת שעתית
*לא נתנו לי אופציה להמשיך לעבוד בזמן הזה, לא נאמר לי כלום בנושא, זה היה די ברור שאין בררה אחרת

תודה מראש!
עורך דין
10/12/2017 07:55
שלום ספיר

יש לחשב את הפיצויים המגיעים לך לפי משכורת של חודשי עבודה מלאים ולא לפי חודש שבו עבדת רק מספר ימים ספורים.

בהצלחה
מיכל
09/12/2017 20:06
עבדתי 7 חודשים כמלצרית בבית קפה, ההעסקה שלי הסתיימה כאשר באחת המשמרות התפתח ויכוח ביני לבין המנהל של המקום אשר בסופו הלכתי במהלך המשמרת כשהמנהל אומר לי לכי לא צריך אותך וכו'.

למחרת המנהלת הישירה שלי התקשרה כדי להבהיר את העניינים והדבר נסגר בכך שהיא מבינה שמבחינת שני הצדדים (הן אני והן המעסיק) אין דרך חזרה ושאני לא ממשיכה יותר בעבודה.
במהלך כל ההעסקה לא שולמו לי נסיעות, שעות נוספות, שעות בגין ישיבות צוות ונצברו 2.5 ימי חופשה. בסיום ההעסקה דיברתי עם הבעלים וביקשתי את המגיע לי.
לאחר חודשיים בהם התחמק ממני, נשלח אליו מכתב מנוסח לפני תביעה בו כל הדרישות שלי (בניהן פרטים על קרן הפנסיה שלי ומכתב סיום העסקה - אלה התקבלו לאחר 3 וחצי חודשים מאז סיום העבודה). לאחר מרדפים של חודש וחצי הבעלים מסר לי טלפונית שמכיוון שלא נתתי התראה מראש הוא מקזז לי את כל מה שהוא חייב לי על חשבון ימי ההתראה שהייתי צריכה לתת לו.
לא בוצע גמר חשבון, לא נחתם שום דבר בנינו. הסכום עומד על כ3000 שקלים.
מה עלי לעשות?
סבטה
09/12/2017 20:06
שלום וברכה מבררת בעבור מישהי,

הנ"ל עובדת ברשת מזון, המשמרות עומדות על 7 וחצי- 8 שעות במעדניה בעקבות מחסור בכוח אדם כאשר פונה על מנת שיחליפו אותה שתוכל לצאת להפסקה נענת כי "אין מי שיחליף אותך".

הגברת עברה לפני כ 4 חודשים ניתוח לקיצור קיבה ועליה לאכול ארוחות סדירות וזה לא קורה חוץ מזה שלהיות 7 וחצי שעות בלי הפסקה קשה מאוד.

מה ניתן לעשות במצב כזה מבחינה משפטית? ברצוני לציין כי העובדת עובדת שם קרוב ל 12 שנה.

האישה עובדת עצות מחשש להתנכרות מצד המעסיק, תודה מראש
אניה
09/12/2017 20:02
עד לפני מספר חודשים עבדתי ב-2 עבודות ואז אחד המעסיקים פיטר אותי.

עכשיו אני ממשיכה לעבוד חצי נשרה אצל המעסיק השני ועבור המעסיק שפיטר אותי מקבלת דמי אבטלה.

בעוד מספר שבועות אצא לחופשת לידה.

אחרי חופשת לידה אני מתכוונת להאריך אותה לעוד 3 חודשים מה שמגיע לפי החוק.

מקום העבודה שאני עובדת עכשיו לא ישלם לי כלום כי זה הרי חל"ת.

אבל האם אני יכולה לחזור ולחתום אבטלה אחרי חופשת לידה (ה15 שבועות הראשונים. אלה שבתשלום) עבור המעסיק שפיטר אותי?
אושרת
09/12/2017 19:58
צריכה ייעוץ עיניני עבודה
הייתי חולה באמצע החודש, הייתי אצל הרופאה שכחתי לקחת ימי מחלה
יום למחרת היא טסה.. שהיא חזרה ביקשתי ממנה את הימי מחלה שמגיעים לי והיא חתמה ונתנה
הגשתי את זה לעבודה לקראת סוף החודש ומהנהלת חשבונות סירבו לקבל את זה , מטענה שהייתי צריכה להגיש את זה באותו היום האם זה חוקי?
אנונימוס
08/12/2017 09:17
שלום, יש לי שאלה בנוגע לפיטורים למרות עמידה ביעדים. אני מנהל בחברה גדולה, ולאחרונה מינו לי בוס חדש שהגביר משמעותית את קצב ועומס העבודה של המחלקה. עד הגעתו היו מרוצים ממני מאוד שכן עברתי את כל היעדים שהוגדרו לי והעלתי את ההכנסות באחוזים רבים. הבוס קרא לי לשיחה ואמר שהוא מצפה ממני להמשיך לעבוד בערבים מהבית ובסופי שבוע ולא עניין אותו העמידה שלי ביעדים. לי מאוד חשובות שעות המשפחה והמנוחה והוכחתי שניתן לעמוד ביעדים גם בלי לוותר על שעות אלו. בסופה של השיחה הבוס אמר שאו שאתיישר עם הדרישות או שנפרד.
האם זה חוקי לפטר עובד מצליח רק בגלל סירובו להמשיך לעבוד מעבר לשעות העבודה? אני עובד גלובאלי ולא לפי שעה.
תודה לעוזרים.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ