בכל משפחה נורמטיבית,
לידה מלווה בציפייה והתרגשות אופטימית....
לצערי ולצערנו, הלידה הקרבה שלי (בעוד כחודש) מלווה בחרדה וחשש כבד לגורל משפחתנו בגלל מחדל וצורת התנהלות הגובלת בהזויה מצד משרד הפנים.
לפני כשנתיים וחצי החלטנו, בעלי ואני, לחזור ולגור בארץ, מתוך רצון לגדל את בננו באווירה הישראלית החמה והמשפחתית ואהבת הארץ עליה גדלתי אני, ובבוא העת לעודדו לתרום למדינה בחזרה, כמו כל אזרח בישראל.
אלא שמדינת ישראל רואה בנו אזרחים סוג ב'...
מאז אוגוסט 2015 ועד היום לא אושר לבעלי, אזרח ארצות הברית שאינו יהודי, למרות פתיחת בקשה להליך "איחוד משפחות", לעבוד בצורה חוקית בארץ.
מאז אוגוסט 2015 ומזה שנתיים וחצי, שאני המפרנסת היחידה במשפחתנו הקטנה ונאלצת לעבוד בשתי עבודות, ולפעמים שלוש, כדי לסגור את החודש ולספק את הצרכים הבסיסיים של כולנו.
לאחרונה עברנו לגור בדירה קטנה בבניין המועד לפרויקט "פינוי בינוי" על כל הבעיות הקיימות בדירה כזו, כולל עובש רעיל בקירות המסוכן לבריאות אנשים בכללי, ואף יותר מסוכן לתינוקות וילדים.
כל זאת כדי שנוכל להרים את הראש מעל המים תוך כדי נסיונות נואשים להשבת החובות הרבים אליהם נקלענו מאז הגיענו ארצה.
מזה שנתיים וחצי שאנחנו נתקלים באטימות מוחלטת ואף רוע טהור של פקידי משרד הפנים בלשכות השונות בארץ, החל בטענה ש"אסור למסור מידע" שאמור להיות נגיש לציבור (מידע הנוגע להליך עצמו), ועד לפקיד ששינה את סטטוס תעודת הזהות שלי מ"רווקה" ל"בבירור" -דבר שפגע קשות בזכאותי לקבל את זכויותי כתושבת חוזרת וכאזרחית מדינת ישראל, שכן לא נחשבתי ל"רווקה" או ל"נשואה".
הקש ששבר את גב הגמל הגיע לפני מספר ימים, בצורת מכתב שנשלח אלינו לפני כשבועיים ואף יותר בדואר - ואשר קיבלנו רק לאחר שבעלי הגיע פיזית ללשכה על מנת לקבל העתק שלו כי בדואר לא קיבלנו דבר.במכתב נאמר כי עלינו לפתוח תיק בקשה מחדש ולשלם שוב סכום פתיחת תיק של 1,000 ש"ח - סכום כסף אותו שילמנו בעבר ושאיננו יכולים לעמוד בו במצבנו הנוכחי.
סכום שאולי ישמע לרבים מכם כסכום סביר והגיוני, אך לצערי בשבילנו דברים שאחרים יגדירו כצורך בסיסי - דוגמת בגדים חדשים, צהרון ואף חוגים לילדים, בשבילנו מוגדרים כ"מותרות" שאין באפשרותנו לשלם עליהם.
אציין שכל הנ"ל קרה לאחר ביקורנו בלשכה לפני מספר חודשים, ואחרי שאלות חוזרות ונשנות לפקיד אשר טיפל בתיק שלנו באם קיים מסמך נוסף אותו עלינו להמציא או פעולה נוספת אותה עלינו לבצע על מנת לזרז את התהליך.
אני בחודש שמיני להריון שאמור להיות משמח ומרגש וכל מה שאני יכולה לחשוב עליו זה החזרה שלי לעבודה בתום חופשת הלידה שלי ואיך נוכל להסתדר עם
משכורת אחת כשהמשפחה תתרחב, ועד שאקבל את דמי הלידה להם אהיה זכאית..
אני פונה לכל מי שיכול לעזור לנו בנושא, מול משרד הפנים, המתייחס לזוגות מעורבים כאילו היו "מוקצה מחמת מיאוס" ופשוט ממאיס עליהם את המחיה פה עד למצב שבו הרבה זוגות פשוט יורדים מהארץ בשל כך.
לא אנחנו.
אנחנו רוצים לחיות בישראל, ומאמינים שנוכל לחיות חיים של כבוד ובלי להיתמך בעזרת אחרים ברגע שנקבל את האישור המיוחל..