פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 352
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

חן
06/02/2018 12:33
היי. אני לא זכאית לממש את הזכאות לשעת הנקה היות ואני עובדת בחצי משרה ב2 העבודות שלי. אבל הבנתי שיש זכאות גם לבן זוג שעובד משרה מלאה לממש את זמן ההורות? האם זה נכון?
שעות נסיעה לעו...
06/02/2018 09:18
שלום רב,
מזה כשנה וחצי הנני מועסק במשרת שטח (אין לי משרד)שנדרש מצורך התפקיד להגיע לסניפים ממרכז הארץ עד הצפון (12 סניפים).
המעסיק דורש להחתים כרטיס נוכחות ברגע ההגעה לסניף (דוגמה נסיעה לסניף טבריה שזמן הנסיעה בערך שעתיים וחצי)
נושא שעות הנסיעה לא היה מוסדר בארגון , הארגון היה דורש להחתים כרטיס ולבסוף חודש לרשום את זמני הנסיעות ובכך הייתה השלמה.
לאחר שנה וחצי נמסר לי נוהל שאומר כך :
• מקום מגוריו של העובד מרוחק מעל ל-40 ק"מ מהאתר אליו הוא נדרש להגיע ו/או לצאת ממנו.
במקרה זה יוכל העובד לדווח בדוח החודשי על תוספת של שעה לכיוון נסיעה.
• יובהר כי במידה וסיים את יום העבודה באתר שאינו מרוחק מעל 40 ק"מ, לא יהיה העובד זכאי להכרה בזמן הנסיעה חזור.
• חל איסור להגיע לחנויות (הקרובות למקום מגוריו של העובד), כשתכלית ההגעה היא החתמת הכרטיס בשעון לצורך דיווח נוכחות.
האם המעסיק צודק בהנחיה או בנוהל הנ"ל ?
אשמח לקבל תשובה
רינה
06/02/2018 08:28
בוקר טוב

יש לי שאלה במקום העבודה שלי ב3 חודשים האחרונים נערכים שיפוצים מדובר על הקומה בה אני עובדת. רוב הקומה פונתה ונמצאו להם משרדים חלופיים בבניין למעט 4 משרדים בטענה שאין מקום .

מדובר בסביבת עבודה בלתי אפשרית ריח של צבע, דבק מגע קדיחות ממקדחה, וקונגו אבק שלא נגמר !!!
מדובר על סדר גדול של חצי שנה עד שנה שזה יימשך . נמאס לי להגיע למקום העבודה ואחרי 10 דקות לחטוף מיגרנה מהריחות והרעש .

בלתי נסבל לעבוד ככה, וזאת עבודה ממש טובה מה עושים ? אין לי זכויות פה ?
אסתי
04/02/2018 13:43
שלום לכם,

יש לי כמה שאלות לגבי דיני עבודה. אני עובדת במקום עבודה 10 חודשים, התפטרתי היום ובקשו ממני להביא מכתב פיטורים. מה כותבים במכתב פיטורים והאם זה מיום שאמרתי שאני מתפטרת או מחר עם המכתב?

אם אני עובדת חמישה ימים בשבוע ואני צריכה לתת להם 10 ימי התראה אז להגיד ששבועיים אני יעבוד?

תודה מראש על התשובות
עורך דין
06/02/2018 08:16
בוקר טוב אסתי

אם התפטרת בטח ביקשו ממך להביא מכתב התפטרות ולא מכתב פיטורים. באתר זה תמצאי הסבר מפורט על איך כותבים מכתב התפטרות ומה קובע החוק בנושא. מומלץ לקרוא אותו.

בהצלחה
ב.ש
05/02/2018 22:16
כעת אני עובד לפי מודל של בסיס + עמלות מכירה.
את העמלה אני מקבל בחודש של הפעילות שבה התרחשה המכירה.

למשל - נניח הפעילות תתקיים בחודש אפריל, אפילו אם אעשה את המכירה עכשיו - אקבל את העמלה באפריל.
בהנחה ואעזוב את החברה לפני החודש בו מתקיימת הפעילות, האם זכותי לדרוש את העמלה בכל מקרה?

* יצויין שאין בחוזה שום דבר על זה, או על מה קורה במקרה של עזיבה.

תודה מראש!
עורך דין
06/02/2018 08:15
שלום לך

לפי דרך חישוב ותשלום העמלות, התשובה לשאלתך חיובית על פניו.

בהצלחה
ס.ש
05/02/2018 22:11
אני חדש פה ואשמח לעזרה: החוק אומר שלאישה בהריון אחרי חודש 5 אסור להשאר שעות נוספות. במידה והמשרה הנה משרה גלובלית שבבסיסה יש שעות נוספות. האם לפי חוק (לא סתם מנחמדות של הבוס) ניתן לדרוש לקיצור שעות העבודה? ואיך זה פוגע בשכר?

ומעבר לזה האם במידה ומדובר בסביבת עבודה שיכולה לסכן את העובר (גזים רעילים וכאלה), מה האפשרויות?
המון תודה
עורך דין
06/02/2018 08:14
שלום לך

הוראות החוק גוברות על הנוהג במקום העבודה ו/או על הכתוב בחוזה שלך ובכל מקרה אסור להעסיק אותך בשעות נוספות כפי שציינת. במידה ואת עובדת בסביבה המסכנת את בריאותך באפשרותך לבקש מהרופא אישור לשמירת הריון.

בהצלחה
ירון
05/02/2018 22:10
אני מחוייב בחוזה להודעה של 30 יום, באתרי אינטרנט / פייסבוק שונים מציינים פסיקה של בית הדין לעבודה משנת 2006 - וממנו נטען שם שהמועסק מחוייב בפועל רק למינימום ההכרחי בחוק גם אם חתם עם המעסיק על תוקפת הודעה מוקדמת הארוכה מהמינימום בחוק.
המעסיק שלי שלח לי פסיקה של בין הדין לעבודה משנת 2002, ובו נפסק שהעובד צריך לשלם פיצויים למעסיק בגין כך שעזב לפני תום תקופת ההודעה המוקדמת (עזב לאחר 30 יום כמחוייב בחוק כיוון שעבד שם למעלה משנה, למרות שחתם על חוזה שחייב אותו על תקופת הודעה מוקדמת של 60 יום).

כיצד ניתן ליישב את הסתירה? לאיזו תקופה אני מחוייב? לפי החוק או החוזה? (עבדתי שם כשבעה חודשים)
(אציין שגם בפסיקה מ2006 העובדים עבדו אצל המעסיק שלהם פחות משנה).
תודה רבה!
עורך דין
06/02/2018 08:12
שלום ירון

יש באתר זה כתבה מפורטת המסבירה על הודעה מוקדמת ארוכה וקצרה מהקבוע בחוק. קרא אותה ותקבל תשובות מפורטות לכל שאלותיך.

בהצלחה
טל
05/02/2018 22:07
אשמח להתייעץ עם עורך דין בנושא דיני עבודה.

חתמתי על חוזה עם מקום העבודה לגבי שעות וזמני עבודה.

לאחר חזרה אחרי חופשת הלידה הסברתי שאיני יכולה לחזור באותם התנאים וזרקתי את הכדור להחלטת ההנהלה אשר הסכימה שאחזור לעבוד לפי התנאים שאני הצבתי.

לצערי הדברים לא עלו על הכתב.

השאלה שלי האם כעת מקום העבודה יכול לדרוש ממני לחזור לתנאי העסקה עפ"י החוזה למרות שמאז חזרה מחל"ד לא עבדתי על פי תנאי החוזה..

אודה מראש להתייחסותכם.
עורך דין
06/02/2018 08:10
שלום טל

תמיד עדיף שדברים יהיו כתובים וגם אם לא ניתן לך הסכם עבודה מתוקן, הקובע את תנאי העסקתך החדשים את יכולה לשלוח דוא"ל למנהל שלך ולכתוב את אשר סוכם איתך, וכך יהיה תיעוד. בגדול, לא ניתן "ללכת אחורה" ולהרע את תנאיך אלא אם כן סוכם אחרת.

בהצלחה
שירי כהן
05/02/2018 20:48
הבוסית שלי נותנת לי ימי חופש ללא רצוני ובהתראה של יום/יומיים.אני מחשבת לעצמי את השעות,האם מותר לי לחשב את זה כימי עבודה?
עורך דין
06/02/2018 08:09
שלום שירי

מותר למעסיקה להוציא אותך לחופשה יזומה כל עוד יש לך ימי חופשה צבורים.

בהצלחה
אביטל נוספת
05/02/2018 17:52
שלום רב,
אני עובדת במקום העבודה הנוכחי רק מסוף חודש 5, היום אני בסוף.חודש 8, ניצלתי את הימי מחלה שהצטברו(בסהכ 3-4) ורק היום נודע לי על ה40 שעות שאני יכולה לנצל בתשלום(שהיו ימים שיצאתי מוקדם או לא הגעתי בגלל טיפולים, אם הייתי יודעת הייתי מחתימה את המעסיק)
נותר לי עוד חודש לקראת הלידה, ואני מעוניינת לנצל את השעות הללו כתשלום ע"י המעסיק. איך אוכל לנצל זאת? נותר לי רק חודש לקראת הלידה.
אביטל נוספת
05/02/2018 17:54
**מחתימה במרפאה/ או מבקשת אישור על השעות.
עורך דין
05/02/2018 19:12
שלום אביטל

לפי החוק המעסיק מחוייב לשלם עבור 40 שעות היעדרות לצורכי בדיקות הקשורות להריון ולא מעבר לכך. אם תצליחי להגיע איתו להסכמה אחרת, מה טוב, למרות שהוא אינו מחוייב לכך כאמור.

בהצלחה
אביטל
05/02/2018 14:30
הבוס שלי לא מוכן לשלם לי את ההלוך והחזור לבדיקה (מדובר בחצי שעה לכיוון, לא משהו לא סביר) ואני הבנתי שהחוק אומר שעליו לשלם עבור כל זמן ההעדרות לצורך הבדיקה, אם אני יוצאת באמצע היום לבדיקה, אני אמורה להפסיד את השעה הזו או שעליו לשלם לי אותה?
עורך דין
05/02/2018 19:10
שלום אביטל

לפי החוק המעסיק מחוייב לשלם רק עבור זמן הבדיקה בפועל ולא עבור זמן הנסיעות אל הבדיקה ומהבדיקה למקום העבודה.

בהצלחה
לימור
05/02/2018 16:20
שלום רב,
אני עובדת כבר 10 שנים במקום מסוים אם אני מתפטרת מגיעים לי פיצויים?
עורך דין
05/02/2018 19:08
שלום לימור

כל עוד אין סעיף שקובע כי מגיעים לך פיצויים גם בהתפטרות, הרי שפיצויי הפיטורים שמורים לעובדות ועובדים שמפוטרים ביוזמת המעסיק.

בהצלחה
מרים
05/02/2018 17:53
אני מועסקת בשני מקומות, בכל אחד 50%. סה"כ אני עובדת משרה מלאה. האם אני זכאית לשעת הורות?
עורך דין
05/02/2018 19:07
שלום מרים

אם את עובדת במסגרת חצי משרה בכל אחד מהמקומות לא מגיע לך שעת הורות.

בהצלחה
שי
05/02/2018 18:26
שלום,
ב-10 לינואר קיבלתי תלוש משכורת וצ'ק על עבודתי בחודש דצמבר, תלוש ראשון מאותו מעסיק.
כשהפקדתי את הצ'ק נמסר לי מהבנק שהצ'ק אינו תקין מכיוון שלא הייתה בו חתימת רושם הצ'ק והצ'ק נשאר אצל הבנק ולפי נהלי הבנק אין באפשרותם להחזירו.
מה-14.1 שיצרתי קשר עם המעסיק לגבי העניין הוא מוליך אותי סחור-סחור ומבקש ממני ליצור קשר עם הבנק ולהביא לו הוכחות לכך ומסרב בכל תוקף להנפיק לי צ'ק חדש.
מה עליי לעשות? האם מישהו מהצדדים (הבנק והמעסיק) אינו פועל כחוק?
כמו כן, האם מכיוון שטרם קיבלתי את השכר המגיע לי, האם הדבר נחשב כהלנת שכר?
עורך דין
05/02/2018 19:05
שלום שי

אכן המדובר על הלנת שכר ובאפשרותך לפנות לבית הדין לעבודה ולהגיש תביעה לתשלום שכר עבודה.

בהצלחה
גוני
05/02/2018 18:31
חבר שהיה באוטבוס כאשר עשה תאונת דרכים.
הלך לעבודה רגיל אך בערב חש כאבים חזקים בגב ולכן התפנה עצמאית לבית החולים.

עשו צילומים, הכל היה בסדר, המליצו על 3 ימים מנוחה.
בפועל נשאר בבית יום אחד (חמישי, שישי שבת לא עובה) על חשבון יום מחלה.

מאז מידי פעם קצת כאבים בעמידה ממושכת ,אך יותר חשוב -בכל פעם שנוסע באוטבוס (הלוך חזור כל יום לעבודה) מפחד כשרואה רכבים צמודים לאוטבוס.

אפשר לתבוע על זה? סכום ששווה מאמץ? מכתב התראה ?
עורך דין
05/02/2018 19:03
שלום גוני

בכל מקרה של פגיעה בתאונת דרכים ניתן להגיש תביעה לפיצויים כנגד חברת הביטוח, במקרה של נזק שנגרם לך.

מומלץ להתייעץ בנושא עם עורך דין המתמחה בדיני נזיקין.

בהצלחה
מורן
04/02/2018 13:56
כמה שאלות בעניין זכויות עובדים:

1. האם זה חוקי להעסיק עובד במשרה מלאה ב-195 שעות?

2. האם ניתן להעביר עובד שחתם על חוזה של 186 שעות ל195?

3. אם החוזה עבודה שלי הוא על 5 ימים ואני עובדת לפעמים בשישי. האם זה חוקי לשלם לי על שישי כשעות רגילות או שצריך לחשב לי את זה כשעות נוספות?

תודה מראש למי שעונה:)
עורך דין
05/02/2018 11:14
שלום מורן

לא ניתן לכפות על עובד לעבוד בשעות נוספות ואם העובד מועסק במסגרת שעות נוספות יש לשלם לו שכר עבור כך.

בהצלחה
רחלי
04/02/2018 15:19
שלום
אני מעוניינת לשאול בנוגע לתשלום על ימי מחלה
אני חתומה בחוזה שלי על 4 ימי עבודה

הייתי במחלה 3 ימים רצופים עם הבאת אישורים רפואיים כמובן ומחשבת השכר טוענת כי מגיע לי תשלום על יום אחד

לאחר מכן הייתי במחלה 6 ימים נוספים רצופים גם כן יש לציין וטוענת כי תשובת זהה למקרה הקודם

אודה על תשובתכם בנוגע לדרך חישוב השכר ואיך אמור להתבצע תשלום על ימי המחלה לפי חוק של עבודה במשמרות
עורך דין
05/02/2018 11:03
שלום רחלי

המעסיקה מטעה אותך. יש באתר זה כתבה מפורטת אודות ימי מחלה, שם גם תמצאי דוגמאות לחישוב התשלום עבור ימי מחלה. מומלץ לקרוא.

בהצלחה
מירו
04/02/2018 15:35
שלום לכם

אני מחפש עבודה ועניתי לכמה מודעות דרושים במקצוע שלי. יש לי ניסיון של מעל 4 שנים בתחום העיסוק שלי ושלחתי קורות חיים לכמה משרות שחיפשו איש מקצוע עם ניסיון בדיוק כמו שלי. אחד המעסיקים שענה לי במייל, שאל מספר שאלות נוספות ועניתי לו במייל. אחרי שעניתי ופרטתי את התשובות לכל השאלות שלו, הוא שאל האם אני אדם דתי משום מה... רציתי להבין האם זה חוקי לשאול שאלה כזאת עוד לפני ראיון עבודה ואיך אני אמור להגיב... לא הבנתי איך זה רלוונטי ונראה לי שזאת אפליה להעדיף עובדים חילוניים על פני דתיים.
עורך דין
05/02/2018 11:01
שלום מירו

ככל שלא יקבלו אותך לעבודה על רקע היותך אדם דתי, הרי שהמדובר על אפליה חמורה כנגדך. בהחלט אין זה ראוי לשאול שאלות כמו שאלה שציינת במסגרת הכנה לראיון עבודה או במהלך ראיון עבודה, כל עוד המשרה אינה דורשת עבודה בשבת ו/או בחג.

בהצלחה
לי-אור
04/02/2018 16:21
בכל משפחה נורמטיבית, לידה מלווה בציפייה והתרגשות אופטימית....

לצערי ולצערנו, הלידה הקרבה שלי (בעוד כחודש) מלווה בחרדה וחשש כבד לגורל משפחתנו בגלל מחדל וצורת התנהלות הגובלת בהזויה מצד משרד הפנים.

לפני כשנתיים וחצי החלטנו, בעלי ואני, לחזור ולגור בארץ, מתוך רצון לגדל את בננו באווירה הישראלית החמה והמשפחתית ואהבת הארץ עליה גדלתי אני, ובבוא העת לעודדו לתרום למדינה בחזרה, כמו כל אזרח בישראל.

אלא שמדינת ישראל רואה בנו אזרחים סוג ב'...

מאז אוגוסט 2015 ועד היום לא אושר לבעלי, אזרח ארצות הברית שאינו יהודי, למרות פתיחת בקשה להליך "איחוד משפחות", לעבוד בצורה חוקית בארץ.

מאז אוגוסט 2015 ומזה שנתיים וחצי, שאני המפרנסת היחידה במשפחתנו הקטנה ונאלצת לעבוד בשתי עבודות, ולפעמים שלוש, כדי לסגור את החודש ולספק את הצרכים הבסיסיים של כולנו.
לאחרונה עברנו לגור בדירה קטנה בבניין המועד לפרויקט "פינוי בינוי" על כל הבעיות הקיימות בדירה כזו, כולל עובש רעיל בקירות המסוכן לבריאות אנשים בכללי, ואף יותר מסוכן לתינוקות וילדים.
כל זאת כדי שנוכל להרים את הראש מעל המים תוך כדי נסיונות נואשים להשבת החובות הרבים אליהם נקלענו מאז הגיענו ארצה.

מזה שנתיים וחצי שאנחנו נתקלים באטימות מוחלטת ואף רוע טהור של פקידי משרד הפנים בלשכות השונות בארץ, החל בטענה ש"אסור למסור מידע" שאמור להיות נגיש לציבור (מידע הנוגע להליך עצמו), ועד לפקיד ששינה את סטטוס תעודת הזהות שלי מ"רווקה" ל"בבירור" -דבר שפגע קשות בזכאותי לקבל את זכויותי כתושבת חוזרת וכאזרחית מדינת ישראל, שכן לא נחשבתי ל"רווקה" או ל"נשואה".
הקש ששבר את גב הגמל הגיע לפני מספר ימים, בצורת מכתב שנשלח אלינו לפני כשבועיים ואף יותר בדואר - ואשר קיבלנו רק לאחר שבעלי הגיע פיזית ללשכה על מנת לקבל העתק שלו כי בדואר לא קיבלנו דבר.במכתב נאמר כי עלינו לפתוח תיק בקשה מחדש ולשלם שוב סכום פתיחת תיק של 1,000 ש"ח - סכום כסף אותו שילמנו בעבר ושאיננו יכולים לעמוד בו במצבנו הנוכחי.
סכום שאולי ישמע לרבים מכם כסכום סביר והגיוני, אך לצערי בשבילנו דברים שאחרים יגדירו כצורך בסיסי - דוגמת בגדים חדשים, צהרון ואף חוגים לילדים, בשבילנו מוגדרים כ"מותרות" שאין באפשרותנו לשלם עליהם.

אציין שכל הנ"ל קרה לאחר ביקורנו בלשכה לפני מספר חודשים, ואחרי שאלות חוזרות ונשנות לפקיד אשר טיפל בתיק שלנו באם קיים מסמך נוסף אותו עלינו להמציא או פעולה נוספת אותה עלינו לבצע על מנת לזרז את התהליך.

אני בחודש שמיני להריון שאמור להיות משמח ומרגש וכל מה שאני יכולה לחשוב עליו זה החזרה שלי לעבודה בתום חופשת הלידה שלי ואיך נוכל להסתדר עם משכורת אחת כשהמשפחה תתרחב, ועד שאקבל את דמי הלידה להם אהיה זכאית..

אני פונה לכל מי שיכול לעזור לנו בנושא, מול משרד הפנים, המתייחס לזוגות מעורבים כאילו היו "מוקצה מחמת מיאוס" ופשוט ממאיס עליהם את המחיה פה עד למצב שבו הרבה זוגות פשוט יורדים מהארץ בשל כך.

לא אנחנו.
אנחנו רוצים לחיות בישראל, ומאמינים שנוכל לחיות חיים של כבוד ובלי להיתמך בעזרת אחרים ברגע שנקבל את האישור המיוחל..
עורך דין
05/02/2018 10:38
שלום לי-אור

אכן השתלשלות האירועים מצערת ומקוממת. איני רואה לצערי דרך לעזור מעל גבי פורום אינטרנטי. ניתן וצריך לפנות לתוכניות הרדיו והטלויזיה בניסיון להשיג חשיפה למקרה לדעתי.

בהצלחה
נטע
04/02/2018 21:35
אני סטודנטית שעובדת במשרד ממשלתי במשרת סטודנט וכפופה לנציבות שירות המדינה. אופי העבודה הוא משמרות - 24/7 הכולל שבתות וחגים.
רציתי לשאול על שעות נוספות בשבת.
משמרת לילה ביום שישי מתחילה בשעה 20:00 בערב ונגמרת ביום שבת בשעה 08:00, כלומר, 12 שעות משמרת שכולן בשעות השבת.
התשלום שאני מקבלת על המשמרת הינו 12 שעות בשווי של 150% לשעה, כלומר - ללא תשלום על שעות נוספות.
קראתי שלפי החוק קיים גמול שעות נוספות בשבת לפי המתכונת הבאה: 175% עבור השעתיים הנוספות הראשונות ו-200% מהשעה השלישית ואילך.
לעומת זאת, לפי התקשי"ר (תקנון שירות המדינה) רשום: "עובד המועסק ביום מנוחה שבועי, ביום העצמאות או ביום מועד המקבל שכר סטודנטים, זכאי לתשלום 50% בלבד משכרו הרגיל בעד כל שעת העסקה כנ"ל, בין ביום ובין בלילה. (27.213)" ולאחר מכן התקשי"ר מוסיף: "עובד שהועסק בשעות נוספות, בלילה, ביום מנוחה שבועי, ביום העצמאות או ביום מועד, במשמרת לילה, או בחלק מצירופים אלה, זכאי לתוספת אחת בלבד, והיא הגדולה מבין התוספות הניתנות בעד עבודה בשעות נוספות, ביום מנוחה שבועי, ביום העצמאות או ביום מועד, או במשמרת לילה, החלות על זמן עבודתו כנ"ל(27.215)"
כמו שזה נראה יש סתירה בין החוק היבש לבין התקשי"ר.

רציתי לשאול מה נכון? מה החוק אומר? האם התקשי"ר מעל החוק? האם המשרד חייב לשלם תשלום שעות נוספות בשבת כמו שרשמתי? או שחובתו היא כמו שרשום בתקשי"ר?
תודה רבה!
עורך דין
05/02/2018 10:35
שלום נטע

המקרה לא כל כך מורכב כמו שזה אולי נראה: בכל מקרה שבו יש כמה אפשרויות, צריך לבחור בהוראת החוק שמיטיבה עם העובדת. אם נצא מתוך נקודת הנחה שלא עבדת יותר מאשר 42.5 שעות בשבוע, הרי שאז עבור השעתיים שלאחר 8.5 שעות עבודה ראשונות את אמורה לקבל שכר בגובה 175% ולאחר מכן 200% עבור שאר השעות.

מקווה שזה עושה לך סדר.

בהצלחה
אלירן
04/02/2018 21:46
שאלה בדיני עבודה פטורתי מהעבודה לאחר שלוש שנים. קיבלתי את מה שמגיע לי בחופש השנתי ודמי הבראה לגבי הפיצוי פיטורים קיבלתי חלק ואת השאר המעסיק אומר שזה אופרש לאיזה קרן השאלה שלי האם אני זה שצריך לשבור את הראש מול הקרן פנסיה הזאת או שהמעסיק אמור לשלם לי הכל ואם יש עוד משהו שכדי שאבדוק אם קיבלתי.
עורך דין
05/02/2018 10:32
שלום אלירן

לאורך תקופת העסקתך המעסיק הפריש מדי חודש כספים לקרן הפנסיה שלך, שחלק מכספים אלה מיועד לטובת פיצויי פיטורים. בעת סיום יחסי עבודה אתה אמור לקבל מהמעסיק מסמך חתום המשחרר את קרן הפנסיה לטובתך. זכותך להחליט האם למשוך את הכספים שהצטברו בקרן לטובת פיצויים או להמשיך ולחסוך אותם עד לגיל פנסיה.

בהצלחה
ל.ב
04/02/2018 23:32
ביום חמישי 11.1 הגעתי למיון עקב בעיה רפואית ובאותו לילה עברתי ניתוח חירום (בגב). אושפזתי כמעט לשבוע ומאז אני בבית בימי מחלה. בסיכום אשפוז של האורתופד ובדף ממחלקת נשים בבית החולים נכתב שממליצים על שמירת הריון עד ללידה (נותחתי בשבוע 23).
הייתי אצל רופא נשים בקופ"ח לפני שבוע וחצי שאמר לי שהוא לא רואה איך עני חוזרת ככה לעבודה ושאת הטפסים נמלא בביקור הבא (יום חמישי הקרוב).

מאיזה תאריך מתחילה השמירה ועליי לספור 30 ימים? מתאריך הניתוח, תאריך השחרור מבית החולים או התאריך בו הוא ממלא את הטפסים?

במידה ומאשרים לי את השמירה בביטוח לאומי, עליי להחזיר את ימי המחלה לעבודה. האם מדובר בפרוצדורה מוכרת או משהו שיכול לסבך?

עוד דברים שעליי לדעת לפני הפגישה עם הרופא?

האם במצב כזה אפשר להפעיל פוליסת אובדן כושר עבודה שאני משלמת עליה כסף כל השנים?

תודה ורק בריאות
עורך דין
05/02/2018 10:20
שלום לך

שמירת ההריון מתחילה מהיום בו קיבלת אישור המורה על כך מהרופא שלך.

בהצלחה
אפריים
04/02/2018 12:05
שלום.
לפני כחודשיים עברתי ניתוח שבר בקע ובעקבותיו
המלצה של רופא מנתח, לא לעבוד בעבודה פיזית
הכוללת הרמת משקלים ומשאות.
אני מועסק כדוור בחברה קבלנית ובמסגרת עבודתי
אני הולך עם תיק על הגב בחבילות דואר.
במשך כ7 שנים.
שבוע שעבר רופא תעסוקתי קבע כי אוכל לחזור
לעבודה משרדית עד לסיום 90 ימי ההמלצה של רופא מנתח,
שאלתי היא עם אקבל משרה משרדית זמנית
מותר לפגוע לי בשכר, או שאקבל בהתאם לשכר שלי בחודשים האחרונים.
ועם יש הורדה, זו הרעת תנאים ומי אמור לשלם את ההפרש.
לעזרה אודה.
מיכל
04/02/2018 11:45
היי , שאלה עבור חברה-

החליקה במקום העבודה ונקעה את הרגל.

לא מדובר בשבר אבל הייתה כחודש בבית עם כאבים
חזרה לעבודה כשהיא עדיין סובלת מכאבים

מה בעצם היא צריכה לעשות מכאן? מילאה טופס רלוונטי לביטוח לאומי בעבודה, כנראה שהטפסים לא הועברו
האם צריכה להפעיל במקביל את הביטוח ואם כן אז איך?
בנוסף, באם ממשיכה להרגיש כאבים ומקבלת שוב ימי מחלה - האם נחשב במסגרת תאונת העבודה למרות שחזרה למספר ימים?

המון תודה
קים
04/02/2018 10:08
התחלתי לחתום בלשכה בתאריך 7.11.17, התפטרתי ממקום עבודתי, קיבלתי מביטוח לאומי שלילה עד ינואר כי עזבתי מרצון את מקום עבודתי, היה לי רע מאוד בעבודה ולכן עזבתי, מה אני יכולה לעשות בשביל לקבל רטרואקטיבית תשלום על החודשים מאז שהתחלתי לחתום?
חאלד
04/02/2018 09:38
שאלה
אני עבדתי בחברה במשך כמה חודשים ובמסגרת חוזה העבודה הייתי צריך לתת ציק פיקדון על סך 5000 ₪ עבור הציוד ...
אחרי מספר חודשים החברה הפסיקה את פיעילותה והבעלים נעלמו בלי התראה ...
השאלה מה יהיה עם הציק שנתתי לפיקדון ??
איך אפשר להוכיח שהציק היה לפיקדון על ציוד שקבלתי ??
ומה אפשר לעשות אם יפקידו את הציק?
ומה יקרה אם אבטל את הציק בבנק ואז הם יפקידו את הציק?
אלון
04/02/2018 09:38
כעקרון היום יש לי שימוע במקום העבודה שלי
הסיפור הוא כזה מדובר במישהי שעובדת עימי במסגרת העבודה.

כיום אני עובד בתור קבט בבית מלון - קרוב לחצי שנה והיא נמצאת (העובדת) שנתיים ומעלה.

אני והיא לא מסתדרים שזה מתבטא בזה שהיא צועקת עלי מידי יום מול אנשים ומנסה לקבל סוג של תצומת לב
מנסה להקניט אותי באיזו צורה מול אחרים מדברת עלי מאחורי הגב ועוד
לאחרונה היא קיבלה קידום של אחמשית אצלנו בעבודה אז היא מרשה לעצמה לקחת את המושכות קדימה ומנסה להפיל אותי בכל דבר אפשרי
היא ממציאה שקרים למנהל שלי בעבודה והוא מאמין לה ולא לי
היא גמרה לו גם לצעוק עלי בכמה פעמים לפעמים בנוכחות שלה
והיא מערבת אותו בדברים שקורים לה איתי ולא במקצועיות כלל ועל פי זה הוא פועל
הוסבר לו שבמטבע יש שני צדדים לפני שהוא מחליט החלטות אך הוא בא טעון מראש פשוט לאחרונה הפך לאדם שלא מאמין לי כלל כניראה היא כל כך הצליחה לעשות מניפולציה אחת גדולה ולשם כך הוא מאמין
בכל אופן אתמול הוא שולח לי הודעה בווצאפ שהוא רוצה שיהיה שימוע מחר ואם לא אגיע יוחלט מה עושים לגבי המשך העסקה האם זה חוקי?
בדרכ לא צריך שזה יהיה במכתב כהסיוע
סורי שזה ארוך
מה אני אמור לעשות
ניסתי לדחות את זה אבל אין עם מי לדבר המנהל שלי כועס שלא בצדק והבחורה שעובדת איתי מנסה בכל דרך להגיע אליו ולהחפיש את שמי
תודה על הסיוע
ורה
04/02/2018 09:36
יש לי שאלה די דחופה אז מי שיכול לענות אשמח. אבא שלי עובד 18 שנה במפעל ויש לו 4 שנים עד הפנסיה. המפעל עושה צמצומים והודיע לאבא לפני 3 חודשים שייתנו לו מכתב פיטורין ומאז כלום. עשו לו פגישה והציעו לו לעבוד במקצוע אחר במפעל שהוא חברה נוספת בקבוצת הרכישה של המפעל שלהם. אבא שלי לא מעוניין ורוצה לעבוד במקצוע שלו. עכשיו זימנו אותו עם מכתב רשמי ומאוד מפורט לשימוע שבו רשמו שתהיה הקלטה של השימוע. רשמו שהוא יכול לבוא עפ עורך דין מטעמו. בקיצור נשמע קצת מאיים. אבא שלי לא חזק בעברית וחושש שמא יעקצו אותו ויעשו ככה שכאילו הוא רוצה להתפטר ולא מפטרים אותו כדי למנוע ממנו פיצויים. אבא שלי רשם לעצמו מכתב שיוכל להקריא אם יתבקש לומר את הצד שלו וחושב שמא שלא ירה הוא לא יחתום על כלום עד שלא ירא בבית. אני רוצה לדעת אם זה הגיוני הנוסח הזה לשימוע שנשמע מאוד רשמי.

האם יכול להיות שבגלל שהוא מסרב לעבוד תחת חברה אחרת שבבעלות החברה שלו בתפקיד שלא המקצוע שלו, יכולים להגיד בכך שהוא מסרב ולמנוע ממנו פיצויים.

תודה מראש
יהודה
04/02/2018 09:23
עד לפני שבוע העבודה שלי הייתה מאבטח טיולים, במסגרת העבודה עשיתי רשיון לאקדח של 6 ימים
והחתימו אותי על חוזה שאם לא אבצע 100 ימי טיול בחצי שנה אצתרך לשלם את ההפרש של עלות הקורס.

חשוב לציין שבמהלך החצי שנה לא נראתה יותר מידי נכונות מצד המעסיק לתת לי טיולים (אני גם סטודנט אז יש לי בעיה להתחייב ל 5 פעמים בשבוע)
כול פעם התבטלו בגלל מזג האוויר, ביטולים אחרים או כי פשוט הגשתי סידור עבודה ברביעי ושבוע אחרי זה בשני בערב אמרו לי שיש לי טיול בשלישי.

בקיצור לא מסודר במיוחד, ויצא שעשיתי בחצי שנה 46 ימי טיולים (כול חודש ינואר עד ה23 שהתפטרתי כבר לא קבלתי עבודה בכלל!)

כשהתפטרתי מהם המעסיק החתים אותי על תופס ביני לבינו (הוא מקריא אני רושם) שבו אני מתחייב להעביר להם 3 חודשים סכום מסויים שזה ההפרש של עלות הקורס, חשוב לציין שלא קשקשתי למטה אפילו חתימה שלי או שלו

עכשיו השאלה הנשאלת, אם זה חוקי שאשלם את ההפרש, האם זה חוקי להחתים אותי על דבר כזה, והאם הם מחוייבים לשלם לי על ימי הקורס.

תודה רבה למי שיעזור!
שחר
04/02/2018 09:21
קיבלתי מיום חמישי 5 ימי מחלה. אני יודעת שהחל מהיום השני משלמים 50% וביום השלישי 50% ולאחר מכן תשלום מלא. איך זה מחושב בהתחשב בכך שמחר שישי ואז שבת ואלו ימים שאני לא עובדת בהם? האם עבור ימים א׳ וב׳ אקבל תשלום מלא או 50%?

והחלק השני של השאלה- אני עובדת כשכירה אצל 3 מעסיקים שונים ( יום/ יומיים בכל מקום). האם יש לזה
איזשהי השפעה על תשלום דמי המחלה?

תודה!

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ