פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 342
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

לינדה
05/03/2018 08:35
שלום
אני יודעת שיש חוק האומר שאין להפלות מועמד לעבודה על רקע שירות צבאי. אם לדוגמא שולחים קו"ח למקום עבודה, ולאחר מכן חוזרים ממקום העבודה עם תשובה ואומרים בפירוש שהמועמד נפסל כי אין לו שירות צבאי- האם יש מה לעשות נגד זה? (יש לציין כי בדרישות לעבודה לא מצויין דרישה לשירות צבאי. והמועמד לעבודה בעל פטור כחוק משירות, ולא השתמטות או משהו בסגנון)
עורך דין
05/03/2018 09:19
שלום לינדה

אכן, אסור להפלות בין עובדים על רקע שירות צבאי במקרים רבים, אך על מנת להבין האם במקרה שלך אכן היתה אפליה חשוב להבין בדיוק לאיזה משרה התמודדת ומי הוא המעסיק שדחה את קבלתך לעבודה על רקע אי שירות צבאי.

בהצלחה
תמרה
05/03/2018 08:42
בוקר טוב, אודה על סיוע . סוכן שמינתה חברה שעבדתי בה העביר קופת פנסיה הונית לא פעילה מחברת ביטוח אחת לשניה (שהוא מקושר אליה), מאז עברו 5 חודשים , והכסף נמשך מהחברת ביטוח הקודמת (שקים נפרעו) ולא מופיע תחת שמי בחדשה. הסוכן מתנער, בחברת ביטוח החדשה לא ממש מספקים תשובות כשאני מתקשרת למוקד, כל פעם מבטיחים תשובה בה תוך 7 ימי עסקים והכסף איננו באף קופה. אני כבר החלפתי מעסיק מאז. (הוא היא סוכן של חברת השמה ועברתי להיות עובדת חברה). מה אפשר לעשות בנידון ? מדובר ב כ 15 אלף שח שנעלמו להם.
עורך דין
05/03/2018 09:18
שלום תמרה

ניתן לפנות בכתב לסוכן הביטוח שלך ולדרוש ממנה להסדיר את הנושא. הוא האחראי לטיפול בנוש אמול חברת הביטוח.

בהצלחה
אלון
04/03/2018 17:28
דמי לידה מלאים.

ע"פ הרשום באתר, על מנת להיות זכאית לדמי לידה מלאים , על עובדת לעבוד 15 מתוך 22 החודשים שקדמו ללידה.

מה קורה במצב הבא?

- עובדת עבדה ברצף מפברואר 2017 ועד פברואר 2018 (לפני זה חצי שנה חופשת לידה מתוכם 3 חודשים בתשלום

- העובדת הפסיקה לעבוד בפברואר 2018 ועד הלידה הצפויה בספטמבר 2018

האם חופשת הלידה הראשונה נספרת? כיצד סופרים 15 חודשים?
נינה
04/03/2018 17:17
היי יש לי שאלה , במידה ובעבודתי ימי המחלה שלי נוצלו אך אני צריכה לעבור 2 ניתוחי שיניים שלפי מה שהרופא אמר אצטרך חודש ימי מחלה שזה כולל ניתוחים וכולל החלמה ביתית. מה אפשר לעשות בשביל לקבל עבור חודש ימים תשלום מהעבודה, ביטוח לאומי או לשכת עבודה או כל דבר אחר?

אשמח לתשובה, תודה .
מאיה
04/03/2018 17:07
חופש בימי הודעה המוקדמת

שאלה - נגיד ויש את תקופת ההודעה המוקדמת (לצורך העניין חודש) והראש שלי ממש לא נמצא בעבודה הנוכחית, האם אוכל לנצל את ימי החופש שלי אז? אין לי בעיה להכשיר את מי שתכנס לתפקיד פשוט לא אשכרה לעבוד וחוסר מוטיבציה שכזה...
הדס
04/03/2018 15:19
שלום לכולם,

אני בהריון ועובדת לפי שעה בביהס פעם בשבוע בקבוצות קטנות של תלמידים כשלמעשה ההורים הם המשלמים.
אני מקבלת שכר עם תלוש דרך מתנ"ס.

כרגע קיבלתי מנוחה של שבועיים ואולי בהמשך גם שמירה. הבחורה שאחראית עליי הודיעה כבר שהיא מבטלת את הקבוצות. ואם ההורים יסכימו לחזור במידה ואחזור אז בבקשה.. השאלה שלי האם זה נחשב פיטורים בזמן הריון? היא טוענת שלא.. מכיוון שאני עובדת פר שעה. אבל אני מקבלת תלוש.

אשמח לעזרה.

תודה.
שירן
04/03/2018 15:08
ניתנה אופציה לעובד שפוטר לא להגיע לעבודה בימי ההתראה מראש ולקבל עליהם תשלום.

במידה ויש לעובד ימי חופשה, האם המעסיק יכול לא לשלם עבור הימים ופשוט לפדות את ימי החופשה?

ומה ההגיון בדבר? שאם מגיעים לו ימי החופשה במיילא שצבר, בעצם נחסכת ממנו הזכות לקבל תשלום על ימי ההתראה.

מה החוק אומר?

תודה מראש
שחר
04/03/2018 15:07
דיני עבודה:
אני עובדת בחברת תמלול, שעושה פרוייקט מסויים. לאחרונה נשאלנו מי רוצה להשתתף בתמלול פרוייקט אחר. נאמר לנו שאין צורך בהדרכה של החברה, אלא רק שנראה סרטון ושנעבור רענון עם מי שעבר הדרכה.
לאחר שתמללנו כך במשך שבוע, ושובצנו לשבוע הבא, נאמר לנו כי רק מי שיעבור הדרכה במשרדי החברה יוכל לעבוד על פרוייקט זה. ולכן, מי ששובץ להשבוע ילך הביתה (וכמובן לא יקבל את הכסף על השעות האלה)

שאלתי היא: האם אנחנו אמורים לקבל את הכסף לפי מה שרשום בסידור העבודה, עליו הסתמכנו? (או שכיוון ששלחו אותנו הביתה, הם יכולים לא לשלם?)

תודה!
אורן
04/03/2018 15:06
שלום,

רציתי לדעת האם ניתן להעסיק עובד שעובד במשרה חלקית (סופי שבוע) ב4 שבתות ברצף מתוך בחירה של העובד.

האם החוק של איסור לעבוד 4 שבתות רצופות תקף לגבי עובד שרוצה לעבוד מתוך בחירה וגם ככה מועסק במשרה חלקית?
תודה לעונים.
מ.י
04/03/2018 15:05
שלום

עבדתי שבוע בחברה שחתמתי התחייבות לחצי שנה.
לאחר שבוע עזבתי את העבודה והחברה לא שילמה לי משכורת (בגלל ההתחייבות)

רציתי רק לקבל מהם תלוש שכר בשביל הביטוח לאומי והם אומרים שלא מגיע לי תלוש בגלל שעזבתי לאחר שבוע והיה לי התחייבות לחצי שנה...זה חוקי ואם לא מה אפשר לעשות בנושא?
ב.מ
04/03/2018 10:07
אני אם חד הורית לילדה בת שנה!
התחלתי לעבוד אחרי החןפשת לידה ב1.10.17. חודש לפני שהתחלתי לעבוד, הצהרתי בכתב שבתאריך האמור אני אמורה להתחיל לעבוד אך בינתיים אני זקוקה לגמלת הבטחת הכנסה כדי שאוכל להתקיים.

כשהתחלתי לעבוד, הבנתי שיש לי אפשרות להגיש בקשה להשלמת הכנסה אז שלחתי ב11.11.17 אישור מעסיק על החודשים שעבדתי. בינתיים המשיכו לשלם לי קצבה וזה היה תמוה אבל חשבתי שזו ההשלמה.

השבוע החלטנו אני ואביה של הילדה לחזור ולשקם את הזוגיות והצהרתי גם על זה בכתב וביקשתי להפסיק את הגמלה.שלחו לי מכתב שיש לי חוב בגלל "שלאחר בדיקה מחדש" גילו שעבדתי ולכן החוב.

השאלה שלי היא כזאת:
אם עבדתי, ובזמן הזה גם גבו ממני דמי ביטוח מהמשכורת, גם דווחתי כעובדת וגם שלחתי אישור מעסיק ותלושים - איך זה יכול להיות שיש לי חוב? הלא ברגע שראו שהתחלתי ואחרי ששלחתי והצהרתי וכו', היו צריכים להפסיק לשלם את הגמלה.

מה ניתן לעשות כדי לא לשלם את החוב הזה? האם אני פטורה מלשלם? אין לי איך להחזיר והרגשה שלי שלא מגיע להם כי זו לא בעיה שלי שהם לא מסונכרנים.

תודה.
מאיר
04/03/2018 09:52
שלום

עבדתי במסעדה כאחמש קרוב לשנה. ב4.2 המסעדה נסגרה לשיפוצים שאמורים לארוך כחודש וחצי , סיכמתי עם המנהל סיכם איתי שיכניס אותי למינוס ימי חופשה כדי לכסות על החודש.

עקב בלתמ"ים שנוצרו כרגע השיפוץ יסתיים בסוף אפריל. עקב כך יום ראשון האחרון 25 2 קיסלתי מכתב פיטורים ללא שימוע או הודעה מוקדמת.

הטם מגיע לקבל תשלום בגין שלושת השבועות מתחילת השיפוץ עד ההודעה ובכללי מה מגיע לי? תודה מראש.
עידן
04/03/2018 09:46
שלום רב.

אני עובד בחברת אבטחה מזה שנה וחצי וישנם ליקויים רבים ואשמח לדעת אם יש פה סיבה לתביעה.

- לא שלמו לי נסיעות לימי רענון במשך 5 ימים שכל יום כזה שווה 100 שח וכמובן גם דיווחתי שלא קיבלתי את ההחזרים ועדיין לא קיבלתי.

- תלושי שכר באופן קבוע מתקבלים פה באיחור של יותר מעשרה ימים ואפילו בחודש דצמבר לא קיבלתי תלוש שכר בכלל ושוב פעם לאחר שהודעתי למנהל שלי שלא קיבלתי.

- המנהל שלי אילץ אותי לעשות משמרת לילה לאחר יום רענון שנגמר ב5 ולכן זה לא חוקי

- המנהל שלי באופן קבוע לא עונה לי לטלפונים וגם לא לחברי לעבודה, מסנן על בסיס קבוע וכשאני מתקשר למשרדים מפנים אותי למנהל שזה בלתי נסבל מכיוון שאפילו נייר טואלט לשירותים אין לי ממי לבקש.
נתי
04/03/2018 09:45
אם אני עובד במשך שנה במשרה של יומיים בשבוע סך הכל (שני וחמישי),

וקיבלתי 6 ימי מחלה,
האם על פי חוק, עדיין פודים לי 6 ימי מחלה נטו? או מפני שאני עובד רק יומיים בשבוע הם יכולים לשלם לי רק על 2 ימים.

(כי בשאר הימים מלבד שני וחמישי אני גם ככה לא עובד)

בקיצור, מה החוק לגבי זה?

תודה!
רבקה
04/03/2018 09:15
הי שאלה
אם יש לי שני מקומות עבודה,
אני מפוטרת ממקום עבודה אחד שהשכר בו יחסית גבוה
והמקום עבודה השני שכר מאוד נמוך רבע משרה.

אני מגישה אבטלה על המקום הגבוה ומקבלת 75 אחוז ממה שמקובל לתת? ואז ממשיכה לקבל את השכר במשכורת השניה כרגיל? או שמקזזים לי את זה?
איך זה עובד באבטלה עם עוד עבודה ? מה תקרת הקיזוז?

תודה
הדס
04/03/2018 08:55
שלום לכולם.

שאלה בנושא חוקי עבודה.

בחורה בת 18 עובדת בחנות.

היתה צריכה לפתוח היום בבוקר את החנות.

אתמול בערב היא התקשרה לאחת מהמנהלות והודיעה שהיא לא מרגישה טוב ולא יכולה להגיע למחרת לעבודה.
כנראה היתה איזו אי הבנה והחנות נפתחה שעה מאוחר יותר.

המנהלת שלה רוצה לתת לה "עונש" ולהוריד לה 1500 ש"ח מהשכר הקרוב.

סיפרו לה שבעבר נורידו שם לעובדת 3000 ש"ח לעובדת.
האם זה חוקי? האם יש מה לעשות עם זה?
ויקי
04/03/2018 08:52
שלום,

אני עובדת בעסק לבירות כבר כמעט שנה וחצי, במהלך כל השנה וחצי האלה לא שולמו לי שעות נוספות, תשלום נוסף כראוי על עבודה בחגים ושבת, החזרי נסיעות ופנסיה, למרות שהעלתי את הבעיות האלו מול המנהל והוא נפנף אותי.

בחודש האחרון הייתי אמורה לקבל שכר על חודש ינואר, עד עכשיו קיבלתי פחות מחצי מהמשכורת שלי ואפילו לא ידעתי כמה אני אמורה לקבל כי הוא לא מעביר לי את תלושי השכר שלי כמו שאני מבקשת, שלחתי לו הודעה אחרונה על כך שאני מבקשת את המשכורת שלי והוא מסנן אותי, שלחתי לו מכתב התפטרות על הרעת תנאים והלנת שכר, השאלה אם אני צריכה להישאר עוד שבועיים לפי החוק או שאני יכולה להפסיק לעבוד לגמרי כי אני בטוחה שהוא לא ישלם לי גם על השבועיים האלה?

והאם אני יכולה לדרוש במקרה כזה פיצויי פיטורין?
תודה
צ.ק
04/03/2018 08:50
שלום רב,

לפני כחודשיים פוטרתי ממקום העבודה לאחר שנתיים שהעסיקו אותי. במהלך אותה תקופה לא גבו ממני תשלום דמי פנסיה והמעביד ככל הנראה לא הפריש מהצד שלו.

רק ברגע שהעליתי את הנושא ונתתי לחברה חודש לתקן את המעוות (לפי חוק, בהודעה במייל) הוחלט לפטר אותי ולגבות רטרואקטיבית את כל התשלומים של הפנסיה ממני. בנוסף הפיטורין לא נעשו כדין מכיוון שלא בוצעה באותם הימים שימוע אלא הם טוענים ששימוע שעשו לי שלושה חודשים קודם עדיין תקף (עם טענות הזויות ומאוד כלליות).

אשמח לעזרה וייעוץ של עורך דין מטעמכם.
שני
04/03/2018 08:49
שלום,

רציתי לשאול כמה שאלות. אבא שלי עובד של הסופר (קואופשופ) מה מינימום זמן ההפסקה שמגיעה לעובד שעובד 8.5 שעות וכמה על 6 שעות (בימי שישי) האם ההפסקה נכללת בשעות העבודה? או שמקזזים ממנה? האם המעסיק צריך לשלם דמי ארוחות? מה קורה במקרה ובמהלך ה2.5 שנים אכלו מהמוצרים של הסופר ופתאום אמרו להם שהם צריכים לשלם על כל ארוחה כזאת 3 ש"ח והגבילו פתאום בכמות.
עופרה
04/03/2018 08:36
שאלה: שני שותפים לעסק שפירקו את השותפות. יש הסכם כתוב בדבר אי שימוש בשם החברה ברגע שתפורק השותפות. אחד הצדדים, חרף ההסכם, ממשיך להשתמש בשם החברה המשותף ומפרסם בשם זה כולל פרסומים ותמונות מהעבר המשותף. לאחר נסיון להידבר בדבר כיבוד ההסכם, ואי רצון לשיתוף פעולה, השותף השני החליט אף הוא להשתמש בשם המשותף לעסק החדש שלו. מהן ההשלכות החוקיות לגבי כפל שימוש בשם ע"י שני הצדדים? האם זכותו של אחד הצדדים לתבוע את משנהו?

תודה מראש על המענה.
עדי
04/03/2018 08:32
היי,

עבדתי עד לא מזמן במקום עבודה שלא אפרסם את שמו
המנהל שם היה מקניט אותי מול לקוחות, מדבר לא יפה, עובר על כל חוק אפשרי,

ואח שלו שעובד עסק לידו היה מתנהג אותו דבר אליי
לפני שהתפטרתי המנהל אמר לי מול לקוח ״סתמי תפה יטמבלית זונה״ באותו רגע קמתי והלכתי (הוא אמר את זה בגלל שהתערבנו ואני צדקתי והוא טעה)

ואח שלו אמר לי ״נו עדי מתי את מתאבדת כבר?״

ולעובדים שלו הוא היה אומר שאני שרמוטה ושאני מתחילה עם כל אחד ושאפילו התחלתי איתו! (הם אנשים בני 30+)

מה אפשר לעשות במצב כזה? אני לא יודעת אם אני יכולה ללכת להגיש תלונה בלי הוכחות כי ההוכחות היחידות שיש לי הם זה ששמעתי ומה שהעובדים שמעו.

בבקשה עזרה
א.ה
04/03/2018 08:31
הי,

ראיתי בתלוש משכורת האחרון שיש לי 13 ימי חופש לא מנוצלים, שבסוף שנת המס הקרובה (זתומרת עכשיו), הם ימחקו וישארו רק 5.

במשאבי אנוש אומרים שאי אפשר לפדות אותם, מה קורה במצב כזה? אפשר לפדות רק כשמתפטרים? אין צבירה רטרואקטיבית? חיפשתי מידע באינטרנט ובקושי מצאתי, אשמח להארות בנושא.

(עובדת שעתית, יותר מ2 משמרות בשבוע ב3 השנים האחרונות. קראתי בכמה מקומות שבמצב של 2 משמרות מינימום בשבוע אפשר לפדות, לא יודעת כמה הדברים נכונים...

מקווה שהסברתי כמו שצריך, תודה רבה
ל.ר
04/03/2018 08:21
יש לי שאלה.

אם אני עבודת במקום מסויים שנה וחצי (עבודה במשמרות) לפי שכר מינימום.

ומצאתי משהו יותר טוב והתחלתי לעבוד שם,וביקשתי את המעסיק מעבודה הראשונה לשבץ אותי רק 2 משמרות בשבוע והוא מסרב. הוא קוראה לזה התפטרות אצמית שאני לא מגישה לפחות 4 משמרות ואני אמרתי שאני לא אתפטר לבד ואמשיך להגיש לן 2 משמרות. הוא אמר שעדיין לא יתן לי 2 משמרות. עכשיו אני לא מבינה מה קורה. האם זה שאני מגישה רק 2 משמרות ולא מקבלת אותם אז מה עושים ?

הוא יכול לפטר אותי? ויש דבר כזה כמו התפטרןת אצמית אם הוא לא נותן לי משמרות?

קצת מסובך הכל.
מירב
04/03/2018 08:19
שלום רב,

בעלי התראיין עכשיו לעבודה והמעסיק שהוא התראיין אצלו אמר לו "שאם אתה האישה בבית וכל פעם שהילד חולה אתה תיקח יום מחלה אז מקומך לא איתנו".

האם זה חוקי?

כבר יש לו ניסיון עם מעסיקים כאלו ואם כבר אומרים את זה בראיון אז הוא מעדיף בדר"כ לא ללכת אליהם.

תודה
לינה
04/03/2018 08:18
היי

אני עובדת במקום עבודה פעם בשבוע, זה עסק פרטי שעובד על בסיס הזמנות, אני משובצת במשמרת משעה 17:00 עד 2 בלילה.

בעצם אם לא נכנסה הזמנה מראש, משעה 17:00 אני יושבת בבית בכוננות ומחכה שיכנסו. בשעה 21:00 אני מגיעה פיזית לעבודה ונמצאת עד 2 בלילה, מקבלת תשלום רק על השעות בהפם הייתי פיזית בעבודה, ומה עם השעות שבין 17:00 ל21:00 שהייתי בבית בכוננות? מגיע תשלום עליהם ואם כן באיזה תעריף?
נטלי
04/03/2018 08:17
שלום שאלה עבדתי במקום עבודה 9 חודשים המעסיקה פיטרה אותי בהודעה בטלפון בלי התראה מוקדמת בלי שימוע בלי מכתב פיטורים אמרתי לה שאני מתייצבת לעבודה כל עוד היא לא נותנת לי מכתב פיטורים חזרתי לעבודה לאחר מכן היא טענה שהיא הייתה בעצבים כשפיטרה אותי ואחרי שבועיים שוב פיטרה אותי בהודעה בטלפון בנוסף לא שילמה לי פנסיה.

יש לי על מה לתבוע אותה זאת השאלה?
רותם
04/03/2018 08:14
מקום העבודה משלם עבור כל שעת הדרכה גם שעת הכנה. כלומר, על שעת הדרכה מקבלים שכר של שעתיים. בתלוש, נרשם כשעת עבודה נוספת. כלומר, באם הדרכתי 40 שעות - יירשם כאילו עבדתי 80 שעות.

בנוסף, מקום העבודה משלם על ימי מחלה 100% כבר מן היום הראשון.

כמו כן, משלם עבור זמן הנסיעה אל ההדרכה.

אבל, בהנחה וחליתי - לא נספרות שעות ההכנה והנסיעה בחישוב שעות עבודה אותן הפסדתי.

כלומר, באם הפסדתי הדרכה של 3 שעות עלייה הייתי מקבלת שכר של 7 שעות (3 שעות הדרכה + 3 שעות הכנה + שעה זמן נסיעות) עקב מחלה, אקבל פיצוי כאילו הפסדתי רק 3 שעות עבודה.

האם ניתן לבוא בטענה למעסיק כי התשלום עבור שעות הכנה ונסיעה הוא קבוע וחלק מתנאי ההעסקה ולכן עליו לפצות עבור 7 שעות עבודה?

יש לציין כי הדברים לא מעוגנים בחוזה העבודה, והם כמעין הסכם שבע"פ, אך ידוע לכל כי כל צוות ההדרכה מקבל שכר עפ"י חישוב זה וכך גם אנו מגישים לרכז ההדרכה את השעות בסוף החודש - טבלה במייל בה מפורטות שעות הדרכה, הכנה וזמן נסיעה.
סטיבן
04/03/2018 08:06
שלום,
פוטרתי ב-7.12 תוך מתן חלף הודעה מוקדמת של חודש. כלומר יחסי עובד מעביד הסתיימו ב-7.1.
מאז ועד היום אני מנסה לקבל אישור מהמעסיק לשחרור כספי הפיצויים שלי ללא הצלחה. פשוט מתעלמים ממני, או אומרים שזה יקח עוד כמה זמן ללא תכלית. ברור שגם לא קיבלתי טופס 161 מהמעסיק או אישור על תקופת ההעסקה. מה עושים במקרה כזה?

תודה רבה
מ.ב
04/03/2018 08:05
בוקר טוב! הייתי שמחה לתשובות בנושא ממי שעוסק ומבין בתחום דיני העבודה.

אני עובדת במקום עבודתי כבר 3.5 שנים (בתפקיד ניהולי)
בחודש אוקטובר 2016 הודעתי למעסיקיי כי אני בהיריון (וזה כאשר אני לקראת חתונה שהתרחשה בדצמבר 2016) ומיד לאחר מכן קיבלתי זימון לשימוע ופיטורים (וזאת מבלי שום כל סיבה מקצועית או הגיונית לפיטורים שלי)

פניתי למשרד הכלכלה, שם לאחר דיון והוכחות שהוכחתי להם על שקרים מצד החברה הוחלט על החזרתי לתפקיד וקבלת רטרו כל התמלוגים והשכר שמגיע לי.

אני ילדתי ביולי 2017 ושבתי לעבודה בדצמבר 2017
כיום אני נמצאת בהיריון נוסף (מעסיקיי עדיין אינם יודעים זאת, היום אעדכן אותם) וקיבלתי מכתב שימוע לפיטורים (כמובן ללא כל סיבה מוצדקת.

האם הם יכולים לקבל היתר לפטר אותי על אף שאני בחודש הרביעי להריוני ואף מעסיק לא יקבל אותי?
מה עליי לעשות בנידון?
תומר
28/02/2018 16:29
נפגשתי אתמול עם יועצת פנסיונית שלא ידעה לענות על שאלות קריטיות (או שאחרי דברים שנשמעים לא הגיוניים) והתשובות משפיעות על ההחלטות שלי.

1. האם קצבת שארים המשולמת ע"י קרן הפנסיה לבן הזוג מחויבת במס? אם כן, האם היא מחויבת כמו שכר נוסף(כלומר "מעל" השכר של בן הזוג) או שהיא מחויבת עצמאית.

2. הבנתי שבמקרה מוות לפני גיל פרישה, הפנסיה משלמת קצבת שארים לבן הזוג עד המוות. מה קורה במקרה מוות לאחר גיל פרישה? האם גיל הפרישה נקבע לפי גיל התחלת משיכת הקצבה ( במקרה של פרישה מוקדמת) או לפי הגיל הקבוע בחוק?

3. במקרה מוות לפני גיל פרישה, ביטוח המנהלים משלם את סכום החיסכון הקיים לשארים. מה קורה לאחר גיל פרישה? כמקרה קיצון- אגם קיבל קצבה חודש אחד ונפטר, לאן הולך הכסף הצבור?

4. מה הפטור הקיים בקופ"ג להשקעה לאחר גיל פרישה/60? האם אדם בגיל פרישה יכול להפקיד לקופ"ג להשקעה ולהנות מהפטור?

5. האם יש גרף או טבלה המציגים את מקדם החלוקה של קרן הפנסיה לאורך השנים?

6. יש לי ביטוח מנהלים"ישן" עם מקדם קבוע, ולטענתה (שנשמעת הגיונית) בלתי אפשרי להתמקח עם המבטח (הראל) כי אין לי יכולת לעזוב אם לעבור. (כרגע משלם 2% מההפקדות,0.5% מהצבורה). האם יש טעם לנהל מולם מו"מ או שזה בזבוז זמן?

תודה
עורך דין
04/03/2018 08:02
שלום תומר

כפי שהבנת בעצמך, הנושאים שהעלת ובכלל, נושאים הקשורים לפנסיה של העובדים, מצריכים תשומת לב קפדנית, תכנון מקצועי ומעסק תדיר מצד העובד. בכל השאלות שהעלת ראוי שתקבל תשובות מקצועיות מיועץ פנסיוני מוסמך ועדיף כמובן להתייעץ עם כמה אנשי מקצוע בלתי תלויים מהתחום, על מנת שתוכל לבחון כמה שיותר אפשרויות לפני שתקבל החלטה מושכלת.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ