פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 337
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אפרת
19/03/2018 17:20
עבדה אצלנו עוזרת בית בין התאריכים: 11/2012 – 6/2014 ( עשרים חודשים, שנה ושמונה חודשים) ,פעם בשבועיים 5 שעות, 60 ש"ח לשעה. בסוף עבודתה קיבלה 1000 ש"ח. שילמתי ביטוח לאומי על כל התקופה.
היום , אחרי כמעט 4 שנים היא דורשת: פיצויים ,חופשה שנתית ,דמי הבראה ופנסיה עבור שנתיים וחודשיים וכמו כן טוענת שעבדה פעם בשבוע במקום פעם בשבועיים כמו שהיה. מציגה יומן שלטענתה בו רשמה את הימים שעבדה. נוסף לכך היא דורשת פיצוי על אי הודעה מוקדמת, אינני זוכרת מתי הודעתי לה על הפסקת עבודתה מכיוון שעברו הרבה שנים. ברור לגמרי שבפעם האחרונה שהיא הגיעה ניתן לה הצ'ק על סך 1000 שקל.
במהלך השנים בקושי שמענו ממנה (מספר פעמים היא הציעה לבוא לעבוד שוב אך לא היינו זקוקים לעוזרת בית) ולא הועלו טענות עד עכשיו.
לפני מספר שבועות היא באה בדרישה שנשלם לה כמעט 7000 ש"ח שכוללים את הנ"ל. החישוב נעשה על ידי עורכת דין של ההסתדרות עם נתונים שקריים שהיא מסרה, לא אלה שמופיעים בביטוח הלאומי. (היא טוענת שהיא עבדה שנתיים וחודשיים ופעם בשבוע)
האם הדיווח לביטוח לאומי היא ראייה קבילה לזמן שהיא עבדה ולמספר הפעמיים בחודש?
האם יכול כל בן אדם להגיע להסתדרות, לדווח שהוא עבד במשק בית אצל מישהו ולדרוש כסף על כך? כי מה שנאמר לי על ידי עו"ד של ההסתדרות זה שחובת ההוכחה עליי, והדיווח של ביטוח לאומי איננו תקף.
עורך דין
20/03/2018 09:47
שלום אפרת

אם זה המצב שאליו נקלעת, מוטב לפנות להתייעצות עם עורך דין, מאחר והעניין מורכב ומצריך בחינה קפדנית של נתונים ומידע מלפני שנים. אין ברירה אלא להתמודד מול טענות העובדת.

בהצלחה
ישראל
19/03/2018 20:43
לאחרונה אני התפטרתי מהעבודה אם וותק של 5 חודש
הגשתי את המכתב ב15.3 ולכן יום סיום העבודה שלי הינו ה20.3
המעביד שאל אם אני יכול לעבוד ב21.3 ואמרתי שכן למרות שזה מעבר להודעה מוקדמת שלי
האם זה חוקי?
האם מותר לו להעסיק אותי מעבר להודעה מוקדמת שלי?
והאם הוא חייב לשלם לי על אותם הימים שלא עבדתי בתוך זמני ההודעה המוקדמת?
עורך דין
20/03/2018 09:46
שלום ישראל

אין כל בעיה לסכם עם המעסיק על עבודה של יום נוסף אן כל תקופה אחרת המקובלת על שני הצדדים, במסגרת ולאחר תקופת ההודעה המוקדמת. כמובן שימי עבודה אלה יהיו בתשלום מלא.

בהצלחה
א.מ
19/03/2018 16:44
עובדי קבלן שהם תחת חברה מסויימת, שבעקבות הפסד במכרז מתבצע הליך פיטורים לכלל העובדים ומעבר לחברה אחרת.

כחלק מהליך הפיטורים, אמורים לתת צ'ק בנפרד הכולל ימי חופש שלא נוצלו.

החברה סיימה את העסקתה באופן רישמי ב31.1 ושילמה משכורת ב10.2.

טפסי הפיצויים והצ'ק ימי חופשה ניתנו בנפרד כחודש לאחר מכן, ובוצעה הורדת מס בתלוש נפרד על ימי החופש - על סכום שהוא מתחת ל3000 שח.

לטענתם הסכום ימי חופש אמור היה להתווסף למשכורת האחרונה (ינואר) ולכן המס התפצל ומתחלק ב2 תלושים נפרדים.

האם זה חוקי להוריד מס באופן כזה, ובכלל על צ'ק ימי חופשה נפרד?
עורך דין
20/03/2018 09:34
שלום לך

חשוב שתביני כי אין הבדל בתשלום המס בין השכר הרגיל שלך לבין תשלום מס על פידיון ימי חופשה. אם שילמת יותר מדי כסף למס ההכנסה, תמיד ניתן לפנות ולבדוק זכאות לקבל החזרי מס. זה לא הליך מורכב מדי.

בהצלחה
הדס
20/03/2018 09:19
שלום
לפני ארבע שנים עבדתי בישוב בו אני מתגוררת כרכזת קיטנות. האחראית שמעליי סיכמה איתי שכר מסוים. כשקיבלתי את התלוש ראיתי כי השכר שונה ממה שסוכם וכששאלתי היא אמרה שהסכום שסוכם הוא "עלות מעביד". לא קיבלתי את זה אבל הם התעקשו שזה מה שהם משלמים. בכל מקרה לא נאמר לי בשיחה על קביעת השכר שזו עלות מעביד שזה אגב, מושג שלא הכרתי. אפילו ברוטו לא נאמר לי. לתומי חשבתי שהשכר נטו. היה בינינו דין ודברים אך היא לא שילמה. חברה אמרה לי שאני יכולה לתבוע ללא הוכחת נזק או משהו כזה כי חובה על המעסיק לוודא שהעובד יודע מהם תנאי העסקתו ושכרו. האם זה עדיין בתוקף לאחר ארבע שנים? בזמנו לא תבעתי כי אני גרה בישוב ולא רציתי שזה יתנקם בי בדברים אחרים. כיום יש בינינו דין ודברים כספי ואני רוצה להעלות את הנושא הזה שוב כתביעת נגד מולם. אני עדיין יכולה?
עורך דין
20/03/2018 09:31
שלום הדס

לא בטוח שיש כאן עילה להגשת תביעה כי נהוג לסכם שכר ברוטו בין עובדת למעסיק. האם לא ניתן לך חוזה עבודה? מדוע חיכית 4 שנים על מנת לעשות משהו אם בכלל?

בהצלחה
חנית
19/03/2018 10:29
שלום לעו"ד,
אני רואה במודעות דרושים רבות דרישה לשעות עבודה שגולשות לשעות הערב, לדוגמא עד השעה 18:00, כשברור לי לפחות שזה נועד "לסנן" מועמדות שהן אימהות לילדים צעירים, שהרי אין כמעט מסגרות שפועלות עד לשעה זו, מעבר לרצון לבלות קצת עם הילדים שלנו... נראה לי שזה חוקי אבל "מסריח", שהרי אסור לציין במפורש שהמשרה לא מיועדת לאימהות.

מה דעתכם המשפטית על כך, מה אומר החוק? תודה מראש
עורך דין
20/03/2018 09:29
שלום חנית,

יש רשימה בחוק שמגדירה אפליה אסורה ואילו שעות עבודה או דרישה לעבודה בשעות ארוכות אינן חלק מהרשימה. מותר לכל מעסיק לפרסם מודעת דרושים ולציין כי המדובר על עבודה בשעות הערב או בכל שעה אחרת, לפי דרישות המשרה הספציפית. אין כאן כל אפליה.

בהצלחה
שי
19/03/2018 14:34
שלום לכולם,

אני חייל משוחרר, עובד בחברת אבטחה מוכרת תחת שירות רכבת ישראל (עובד קבלן).

יש לי כמה סעיפים שאשמח להתייעץ לגביהם ומאוד אודה למי שיענה לי על כל אחד מהם והאם הוא מוצדק או שיש לי עילה לתביעה ;

1. בראיון העבודה הבטיחו ואף התחייבו שב1.1.18 מעלים את השכר השעתי. (בחוזה שחתמנו עליו בקורס אמנם זה לא מצוין). מיותר לומר שהשכר טרם עלה והצפי הוא ביוני.

2. כשסיימנו את ההכשרה, נמנעה מאיתנו עבודה למשך שבוע בגלל שהיינו צריכים לעבור שיחת כ"א לפני והסידור עבודה היה מוכן כבר (לא שילמו לנו על שעות ההפסד האלו ונשארנו בבית לשבוע ולא מבחירה).

3. בחוזה התחייבנו מולם והם מולנו למשרה מלאה של 6 משמרות בשבוע. ישנן משמרות מפוצלות (זא מתחיל מהבוקר עד הצהרים ואז יש הפסקה של שעתיים ואף יותר שלא משלמים עליה ואז משמרת נוספת) זה יוצא בהגדרה מעל 6 בשבוע. לפעמים הגעתי גם ל10.

4. הודיעו לי על ביטול משמרת ביום שבת שהייתה אמורה להתחיל ב7 בבוקר, קיבלתי הודעה על זה בשישי ב12 בערך אחרי שביטלתי תכניות כבר לשבת בעקבות העבודה. מיותר לציין שלא טרחו לשלם לי על המשמרת הזו.

5. הייתי אמור לצאת לקורס הסמכה מיום שני ה19.3.18 למשך כל השבוע (זה מצוין בסידור העבודה ונחשב כמשמרות רגילות בתשלום).

הקצאתי בוטלה עקב החלטה מלמעלה וכשדיברתי עם הכ"א לגבי משמרות חלופיות עפי החוזה, "ינסו לסדר, אעדכן אותך, אודיע לך לפי צרכים. לא בטוח שיהיו." זאת אומרת ; אם נתקע עם חור באמצע, אקרא לך. בהתראה קצרה גם יכול להיות. האם אני זכאי לדרוש תשלום על השעות האלו של השבוע במידה ולא אעבוד את 46 השעות שלי? האם ישנה עילה לתביעה על סעיפים אלו??

תודה רבה רבה לעונים, וסליחה על מגילת העצמאות 2.0 שרשמתי פה.
זיסו
19/03/2018 16:50
אני מציע לך לקרוא בעיון את צו ההרחבה בענף השמירה 2014, סעיף 28 לעניין ביטול משמרת. ואחרי שתקרא תפנה לעורך דין שיבדוק את המקרה שלך לעומק. נראה שאתה לא מרגיש שלא בנוח ללא סיבה...
חן
19/03/2018 09:12
התפטרתי (כחוק כמובן) ממקום עבודה בו הועסקתי לפי שעה, מספטמבר במשך 4 ימים בשבוע כאשר בחודש פברואר עבדתי יום אחד בלבד.

כלומר הגעתי ל 6 חודשים ברוטו.

אשמח לדעת -

1. האם מגיעה לי פנסיה רטרואקטיבי (יש לציין שלפני מקום העבודה הזה הייתי בחופשת לידה ארוכה ולא המשכתי להפריש לקרן פנסיה שלי כך שהייתה הפסקה ארוכה).

2. ביקשתי מספר פעמים מהמנהל לשעבר לשלוח לי את התלוש משכורת האחרון של פברואר אך הוא לא שלח עד כה. מה ניתן לעשות בנדון?! הדבר לחוץ לי בעיקר מפני שלדעתי יש סבירות שהוא לא פדה לי לפחות 5 ימי עבודה בתשלום שצברתי.

3 . האם עליו לתת לי מסמך כלשהו על סיום העסקתי? (הגשתי לו מכתב התפטרות עם חתימה שלי, הוא לא חתם והחזיר לי).

4. האם אני זכאית לפיצויים כלשהם?

תודה רבה למשיבים!
עורך דין
19/03/2018 14:06
שלום חן

לפי החוק את זכאית להפרשה לפנסיה כעבור 3 חודשים רטרואקטיבית למועד תחילת העסקתך.

באשר לתלוש השכר, חובה על המעסיק למסור לך תלוש שכר מדי חודש ואי מסירת תלושים הנה עילה לפיצויי כספי.

אם כבר פנית אל המעסיק בכתב, השלב הבא הוא לרוב לשלוח מכתב באמצעות עורך דין לפני הגשת תביעה.

פני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
סיון
19/03/2018 14:00
אני עובדת בשני עבודות
אחת משרת בוקר משמונה עד אחת כסייעת צמודה לילדה אלרגית והשניה בצהרון מאחת עד חמש.
עכשיו בחופשת הפסח ביקשו ממני להחליף את שעות הבוקר לאחת עד חמש היות והילדה אליה אני צמודה לא נרשמת לקייטנת ביהס.
אמרתי שאני לא יכולה היות ואני מחוייבת לעבודה השניה ונאמר לי שאם לא אעבוד לא ישלמו לי בעבור כל חופשת הפסח כולל חול המועד ועלי לבחור בין העבודות
האם זה חוקי מותר לעשות כזה דבר?
אני עובדת בבוקר מנובמבר 2016 כעובדת עיריה ללא קביעות.
תהילה
19/03/2018 11:59
שלום צהריים טובים

רציתי לדעת עד איזה תאריך מותר למעסיק לשלם משכורת לעובדים שכירים. ראיתי כל מיני דברים כתובים ולא מצאתי תשובה אחת. ראיתי שכותבים עד ליום האחרון של החודש, עד לתאריך ה-1 בחודש העוקב. עד התשיעי לחודש וגם עד ה-10 לחודש. מה התשובה הנכונה והאם יש רק תשובה נכונה אחת?

האם מותר למעסיק להחתים את העובד על חוזה עבודה שבו מופיע תאריך תשלום שכר אחר? מותר לפצל את השכר לשני תשלומים לאורך החודש?
איריס
19/03/2018 09:44
לפני שנים התנכלו לי כעובדת ציבור
א.ז
19/03/2018 09:11
עלי עובד בתור מורה בשני תיכונים אחד דרך העירייה התלוש ותיכון נוסף דרך קבלן ועושים לו בעיות עם החופש שלקח כדי להיות איתי אחרי הניתוח קיסרי מכיון שהוא עובד בשני מקומות הניתוח היה ביום שני 05.03 והוא היה בחופש שני עד חמישי אבל ימי שני רביעי וחלק מהיום בחמישי (שעתיים) עובד במקום אחד וימי שלישי וחלק מהיום בחמישי עובד במקום אחר כלומר שני מעסיקים ואין רצף בחופש בגלל ימי הלימוד אז אמרו לו שהחופש לא רציף לכן לא מקבל . זה לא אמור להיות על ימי מחלה?

אשמח לתשובה.
מלי
19/03/2018 09:00
שלום,
אני עובדת בחצי משרה - שלושה ימים מלאים בשבוע. כרגע אני בחופשת מחלה כבר שבועיים רצופים, האם יורדים לי 14 יום ממכסת ימי המחלה שצברתי עד כה או שיורדים מזכאות ימי המחלה שלי רק הימים בהם הייתי אמורה לעבוד, כלומר 6 ימים בשבועים? תודה.
אלינור
19/03/2018 08:20
היי,

אשמח לעזרה מעורך דין שמבין בדיני עבודה

הבאתי אישור מחלה עבור יומיים של עבודה - ביום הראשון עבדתי במשך 4 שעות וביום השני לא הגעתי - האם לפי החוק אמורים היה לשלם לי עבור היום השני חצי יום ? ולהוריד לי על היום הראשון את החוסר של השעות מחלה ? - כי מה שעשו לי זה : שילמו לי על היום שעבדתי בו - לפי השעות שעבדתי (4 שעות ) ואת היום השני חישבו כ 0 (כאילו לא הבאתי סיק של יום האתמול)

האם זה תקין ? תודה מראש
ליזה
19/03/2018 08:18
היי. אני עובדת במשרה מלאה. קודם כל רק לאחרונה הבנתי שהסכם השכר צריך להיות מעוגן בחוזה (אומנם הכל משולם בזמן ועם כל התנאים הסוציאליים, אבל החוזה היה מילולי בלבד). זה דבר אחד (אולי יעזור לתת תשובה מדוייקת). הודעתי למעביד שנרשמתי לקורס לימודי ושיום בשבוע עלי לצאת שעתיים לפני הזמן (משרד מאוד גמיש בזמנים וחבר'ה אחרים במשרד מקבלים אישורים על דברים דומים). הוא אמר שהוא לא מאשר לי לצאת לקורס בלי אפשרות לדבר על השלמת השעות בזמן אחר. האם מותר לו להטיל וטו על יציאה לקורס? בנוסף ביקשתי לפני חודש העלאה בשכר והוא סירב, ואמר שאם אוכיח את עצמי בחודשיים הקרובים יעלה את השכר, או שאפסיק לעבוד במשרד. אם אני יוצאת מהעבודה ללא אישור לקורס (כמובן מחתימה כרטיס) איזה השלכות זה יגרור?
אריאל
19/03/2018 08:08
אני צריך עזרה מעורך דין לבינתיים רק להתייעצות ואולי גם להמשך תהליך.

אני עבדתי במקום למשך שלושה חודשים ובשלושת החודשים נוקו לי מהמשכורת חמישים אחוז בגלל בעיות בתיאום המס.

אבל הבעיות בתיאום המס הם בגלל הבוס שבחודש הראשון לא הסכים לתת מכתב למס הכנסה שמאשר את זה שאני עובד אצלו, בחודש השני אמר שהתיאום מס לא נקלט עדיין במערכת ובחודש השלישי אמר שלא מוצא את תיאום המס שלי והעותק היחיד שלי אצלו.

אשמח לעזרה האם לתבוע את המקום על הלנות השכר ועל דברים לא נעימים שהבוס אמר לי.
הטרדה
יעל
19/03/2018 07:40
האם עובד יכול לחייב עובדת לרשום לו כל בוקר בוקר טוב?
חן
18/03/2018 20:30
לאחרונה ביקשתי בעבודה שיסדירו לי חניה בבניין של המשרד. נאמר לי על ידי המנהלת שהם כנראה יאשרו לי את החניה אבל זה אומר שזה יהיה במקום תשלום נסיעות. יש לציין שהחזקת החניה עולה להם כסף ולא כל העובדים במשרד מקבלים חניה (רובם מקבלים) האם זה חוקי ותקין שהם לא ישלמו לי נסיעות?
אופירה
18/03/2018 18:43
אני עובדת במקום עבודה 6 ימים בשבוע, ימים א-ה 8 שעות כל יום ויום שישי 4 שעות, ז"א 44 שעות שבועיות. כששאלתי למה לא משלמים לי שעה אחת מתוך ה44 שעות כשעה נוספת נאמר לי שעות נוספות משלמים מעל ל45 שעות שבועיות. האם משלמים שעות נוספות אחרי 43 שעות שבועיות או 45 שעות שבועיות?

תודה רבה
סיון
18/03/2018 18:41
היי, אח של חברה שלי היה אב יחידני ונפטר לפני כמה חודשים. הבת שלו ביקשה להישאר בסביבה שלה כדי לא להתנתק מבית הספר והחברות ונמצאה לה אומנה מקומית. חברתי (הדודה של אותה נערה) היא האפוטרופסית החוקית שלה ורוצה לדאוג להשיג לה את מלוא הכסף והזכויות שמגיעות לה. איך מבררים? האב ז"ל עבד במשך שנים במפעל, בינתיים התקבלה מהמעסיקים רק המשכורת האחרונה שלו, האם לא מגיע לבתו גם תשלום על ימי מחלה / חופשות שלא ניצל? או פיצויים כלשהם? ואיך מבררים מה וכמה? מה לגבי הפרשות לפנסיה / ביטוח מנהלים? איך מבררים אם היה לו ביטוח חיים? האם יש לנערה איזשהן זכויות שכדאי לדעת עליהן? עזרה נוספת (כספית או אחרת) שאפשר להשיג לה?
אולגה
18/03/2018 18:40
אשמח להבהרה לגבי צו ההרחבה שקבע כי כעת נעבוד 42 שעות בשבוע במקום 43. עובדים במשרה סטנדרטית של 5 ימים בשבוע 9 שעות ביום, בשכר חודשי (לא גלובלי, אין מרכיב של שעות נוספות, והשעות הנוספות משולמות בנוסף), כיצד ישתנו שעות העבודה?
ג׳סטין
18/03/2018 17:12
שלום
אני עולה חדש ועבדתי בשנתיים האחרונות בעבודה מסודרת עד שנאלצתי להתפטר בעקבות מצבם הבריאותי של הורי שמתגוררים בארה״ב.

לפני כמה ימים קראתי בפורום שאני יכול לקבל פיצויים על הסיבה הזאת אך כששאלתי את הרואת חשבון של החברה הוא אמר לי שהייתי צריך להגיד ולספק ראיות לפני ההתפטרות ואיבדתי את הזכות.
כשהודעתי למעביד על ההתפטרות באי מייל ציינתי את העובדה שאני עוזב עקב מצבם הבריאותי אך הוא לא ביקש ממני שום הוכחות או ציין שום דבר על פיצויים.
ההתפטרות התרחשה לפני שבועיים אבל עדיין עבדתי בחברה בחודש הנוכחי (חודש מרץ) כך שעדיין לא קיבלתי את בתלוש משכורת האחרון מהם.
האם זה באמת מאוחר מידי?

תודה רבה!
אנה
18/03/2018 15:31
שלום קוראים לי אנה, אני בת 20 ועבדתי החברה שקוראים לה סאן קליניק.
רק בחודש הראשון שלי לעבודה שילמו לי בזמן ולאחר מכן איחרו כל פעם בחמישה ימים ושילמו בצ'ק ולא בהעברה בנקאית כמו שסיכמנו.
אני שוכרת דירה לבד ומבחינתי איחור כזה במשכורת הוא מאד משמעותי.
ראיתי שזה פוגע מאד בחיים שלי והתפטרתי. עבדתי שם חצי שנה בדיוק והודעתי הודעה מוקדמת של שבוע וחצי למרות שהייתי צריכה לעבוד רק שבוע אחד על פי חוק.
שוב פעם הוא לא שילם לי בזמן והייתי צריכה להילחם כמה ימים על מנת לקבל את הכסף
ראיתי בתלוש שהוא לא שילם לי ימי חופש, לא ניצלתי שום יום חופש בכל החצי שנה.
כבר כמה ימים אני רודפת אחריו שישלם לי את זה והוא מתעלם ולא עונה. הוא אמר שמגיע לי 900 אבל בגלל שהייתה טעות בתלוש ובמקום 29 שקלים לשעה הם עשו 30 שקלים לשעה הם יביאו לי רק 800 שקלים שזה גם נשמע לי קצת מדיי. הוא אמר שהעביר לי את הכסף שבוע שעבר, והכסף עדיין לא הגיע אליי, אני מנסה ליצור איתו קשר ואין מענה.
אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בכמה באמת מגיע לי על הימי חופש ומה עליי לעשות כדי שישלם לי.
אנה
18/03/2018 15:37
אם אני לא זמינה אפשר ליצור קשר גם עם הבן זוג שלי 0505803009
וורקנש
18/03/2018 15:08
פוטרתי מהעבודה לפני שנתיים ועד עכשיו לא שולם לי פיצויים .הוצע לי שהחברה תשלם לי את הפיצויים מכספי החברה ובעתיד שקרן הפנסיה שאלה הופרש מדי חודש תמצא אני מחוייבת להחזיר את הכסף שניתן . כמובן שלא הסכמתי ולא חתמתי על מסמך זה. אני שולחת מיילים בנוגע לעניין זה לאירית משאבי אנוש ואין מענה . ניסתי טלפונית ונאמר לי שהעניין בטיפול ,ציינתי כי במייל זה ציינתי את מספר המעודכן ושאשמח שיעדכנו אותי . אני לא יודעת מה לעשות במצב כזה ? אשמח לייעוץ והכוונה . תודה
מוריה
18/03/2018 12:41
שלום לכם,

תוך כמה זמן מתחילת ההעסקה מחויב המעביד להחתים את העובד על חוזה ההעסקה? אם העובד כבר התחיל את עבודתו באותו המקום וכעבור יומיים - שלושה (בטרם קיבל את החוזה או בעת קבלתו) יש חוסר הסכמה בעניין מהותי ושני הצדדים מחליטים לא להמשיך בתהליך ולהיפרד לשלום. האם המעביד מחויב לשלם לעובד את שכרו על אותם ימים ולהוציא לו תלוש משכורת בסוף החודש?

לי אישית ברור שכן, וזו גם התשובה שקיבלתי מחבריי, אך היות שבמציאות אנשים לא תמיד עובדים לפי מה שברור והוגן, רציתי לברר מה החוק בעניין זה.

תודה מראש!
ה.כ
18/03/2018 12:39
אני עובדת בחברה קרוב ל8 שנים אני לאחר טיפולי פוריות קשים של כשנה הצלחתי ברוך השם להכנס להריון רק אציין שאני אם יחידנית.
אני בחודש שלישי ולפניי כשבוע הודיעו לנו בחברה באופן פתאומי שבא קונה למקום ופיטרו את כל העובדים.
עכשיו נימצאת בבעיה כיון שאסור להם לפטר אותי עפ"י חוק אבל גם לא מועסקת
מי יכול לעזור לי בפתרון מענה או כל דבר
תודה
ניקולאי
18/03/2018 11:42
בוקר טוב

יש לי שאלה אליכם בבקשה, אני עובד ברשת כלשהי וסגרו את הסניף שאני עובד בו לפני שבועיים ולא עשו לי שימוע וגם לכל מי שעובד איתי וכולם פשוט ״באוויר״ בלי לדעת לאן הם הולכים ומה נסגר איתם.

האם הרשת מחוייבת לערוך לי שימוע בגלל שנסגר הסניף? אפילו אם היא מתכננת להשאיר אותי
האם זה חוקי שכל העובדים באוויר ואינם מקבלים את הממוצע השעות השבועי שלהם בגלל שאין תקן באזור כרגע ואם מישהו מהעובדים פונה למנהל אזור הוא טוען שהאפשרות היחידה למשמרות היא במרכז הארץ ואנחנו מהצפון מה אפשר לעשות בנידון?

ועוד שאלה אם יחליטו להשאיר אותי בסניף באזור במרחק של 4 קילומטר מהסניף הקודם ואני מעוניין שיפטרו אותי האם יש אפשרות כזאת?
שחר
18/03/2018 11:37
הי,

אני בהריון ועובדת בשלושה מקומות עבודה. באחד ממקומות העבודה, קיימה איתי הממהלת שיחה ואמרה שבקרוב כנראה ירד היקף המשרה שלי מכורח הנסיבות (אני קלינאית תקשורת שמקבלת מטופלים, כאשר כל סדרת טיפולים נמשכת מינימום כשלושה חודשים) מכיוון שכאשר הורים ישמעו שאני בהריון הם לא ירצו להתחיל טיפול אצלי שיגמר באמצע. היא אומרת שהם מבחינתם ימשיכו לשבץ לי טיפולים אבל אין להם מה לעשות אם ההורים לא יהיו מעוניינים.

אני עובדת שם במשרה חלקית בשעות קבועות ומספר השעות השבועיות מצויין בחוזה ההעסקה.

השאלה היא האם זה נחשב הרעה בתנאים שלא באשמת המעסיק ואז זה חוקי, או לא?

והאם אני צריכה לתת למעסיק התרעה על כך שלטענתי יש פה הרעת תנאים למרות שזה עדיין לא קרה בפועל או לחכות שזה יקרה? ואם צריך מראש אז כמה זמן לפני?

תודה!
לין
18/03/2018 11:34
עד היום אשתי עבדה מהבית וישבה עם הילד בן שנה וחצי בבית.
פוטרתי מעבודתי והיא צריכה לצאת לעבוד במשרה מלאה,האם אני זכאי להישאר בבית עם הילד ולקבל דמי אבטלה? הגן שלו מתחיל בספטמבר השנה.האם אני יוכל להתנגד לעבודות?
נילי
18/03/2018 11:33
שלום,

אני מקבלת החזר נסיעות של 5.9 כפול 2 (הלוך חזור) לכל יום עבודה.

ועברתי דירה לפני שלושה חודשים ומסתבר שמאיפה שאני גרה כרגע אני אמורה לקבל 9.10 לכיוון.

האם מגיע לי החזר רטרו אקטיבי?

*אני קונה חופשי חודשי גם ככה כך שלא הייתי מודעת למחיר נסיעה בודדת.

תודה
אסיה
18/03/2018 11:13
בוקר טוב ,

אבא שלי עובד במפעל דרך כוח אדם .

המשכורת שלו הייתה אמורה להיכנס ב 10 לחודש אך בכוח אדם עשו טעות והעבירו את המשכורת שלו לעובד אחר מהפעל אך לא קשור לכוח אדם .

ב 13 מול כח אדם התברר שהם העבירו משכורת לחשבון של אותו העובד האחר לאוצר החייל במקום לאבא שלי לבנק פועלים בטענה שזה הבנק שאבא שלי מסר להם וחתם על טופס 101 .

מה שמתברר בסופו של דבר , שבתאריך 1.3.2018 הגיע בחורה מכח אדם למפעל למלא טופס 101 לשנת 2018 והביאו לה עובד אחר בשם אלכסנדר , וזה לא היה אבא שלי , הכח אדם לא בדק מי מולו ועל הפרטים של אבא שלי רשם פרטי בנק שגוי וחתם העובד .

רק בתאריך 16 לחודש אחרי הרבה ריבים וצעקות שהם טוענים שזו טעות שלנו , הם הכניסו לו משכורת .

יש פה עילה לתביעה ?

1. התבלבלו עובד אחר שלא קשור לכוח אדם עם אבא שלי.

2. טענו שאנחנו אשמים כי זה הפרטים שמסרנו להם וחתמנו עליהם לטענתם .

3. לא רצו להכניס לאבא שלי משכורת עד שהעובד לא יחזיר להם מה שהוא קיבל בטעות .

4. פספוס יום עבודה שלם כדי ללכת לבנק להסדיר את העניינים כבקשת כח אדם , ולהוציא אישור על קיום חשבון בבנק הפועלים .

5. עיכוב המשכורת של 6 ימים, ועיכוב הורדות בבנק .
אבא שלי עובד שם 3 חודשים, ב חודשיים הראשונים המשכורת נכנסה כרגיל לפועלים , רק במרץ זה נכנס לאוצר החייל בנק שגוי.

תודה מראש

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ