פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 306
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

דני
20/06/2018 18:09
שלום רב יש לי שאלה

אני עובד כשומר בבית ספר. בחופשת הקיץ(יולי אוגוסט) הבית ספר יעבוד עד 10.7 בגלל קייטנות שיהיו בבית הספר.

אני יודע שבשנים שעברו היו המעסקים נותנים טפסי חל״ת לעובדי השמירה מה שכבר לא קורה היום.

השאלה שלי היא האם המעסיק מחויב לשלם לי את השכר היומי המלא במהלך תקופת הקטינות(מסימים מוקדם) ואחר כך בחודש וחצי שאין בית ספר?

ממה שהבנתי בצו הרחבה האחרון של עובדי האבטחה המעסיק מחויב לשלם עד בתקופת החופש הגדול.

אני מאמין שהצו הרחבה אמור לעזור לעובדים

תודה רבה
אושר
20/06/2018 18:05
שלום,

יש לי שאלה, אני אמורה ללדת באוגוסט ומסיימת לעבוד בעבודה הנוכחית ב18/7, מדובר על עבודה שמלכתחילה הייתה ל9 חודשים בלבד. לפני כן עבדתי במשך שנה וחצי במקום אחר ויש לי רצף בין העבודות (על אוקטובר אפילו יש לי תלושים מ2 העבודות)

איך עובד הקטע של הטפסים לביטוח לאומי לאחר הלידה לקבלת כל הזכויות? האם אני אצטרך משהו גם מהעבודה הקודמת כמו מילוי טפסים או משהו אחר?

תודה רבה
לידור
20/06/2018 18:04
אשמח לדעת אם אני עובדת במקום עבודה למעלה מארבע שנים והיתה הפסקת עבודה בין החודשים אוגוסט לדצמבר ועבדתי במקום אחר ויש לי את התלושים שבהם עבדתי באותם חודשים אך אין לי קשר עם אותו המעסיק מאז(חברה פרטית).

מבחינת ביטוח לאומי אני יודעת שהמעסיק צריך להגיש מסמך שמפורטים בו התלושים לקבלת דמי הלידה. מה עושים במידה ואין לי קשר עם אותו המעסיק אך רק את התלושים ויש לי רצף של עשרה חודשים בהם עבדתי רצוף?

לא רשום מידע על זה בביטוח לאומי
אורן
20/06/2018 15:36
שלום לכולם רציתי להתעייץ עם עו"ד לגבי ביטוח לאומי אני כבר מקבל קיצבת נכות לצמיתות נכות כללית
ויש לי עוד בעיה שהתגלתה בגבי וביטוח לאומי אינו יודע עלייה אבל הבנתי שזה לא משנה כי אני מקבל כבר קיצבה

היעוץ שלי עם עו"ד היא להתעייץ לגבי עבודה במקום מסודר עד כמה יכולת ההשתכרות שלי אני יודע שיש טבלה והכול רשום באתר אבל אני רוצה עו"ד להיפגש ושיברר בדיוק לגבי מצבי חשוב לי מאוד. אשמח שעו"ד שזה תחום התמחות שלו ביטוח לאומי שיצור איתי קשר - אני מאזור בת ים ונגיש לכל גוש דן והסביבה.
איתי
20/06/2018 15:33
היי, שאלה לגבי חופשת מחלה

התחלתי לעבוד לפני כמה ימים במקום עבודה חדש ולאחר ארבעה ימים חליתי ואני אעדר לפחות שלושה ימים.
כמובן שלא הספקתי עדיין לצבור ימי מחלה.

במקום העבודה הזה מתנהלים לפי החוק (יום ראשון ללא תשלום, שני ושלישי 50% ורק מהרביעי 100%).

האם אני אקבל את התשלום עבור אותם ימים או שבגלל שלא נצברו עדיין ימי מחלה לא מגיע לי תשלום?

תודה מראש לעונים
ניצן
20/06/2018 15:30
שלומות!

אני מורה המועסקת דרך עיריית ת״א (מועסקת שם מספטמבר2017).

היום התקשרה נציגה של העיריה ממשאבי אנוש לבשר לי שבמשך כל החודשי העסקה שלי הם הזינו לי דרגה לא נכונה (דרגת שכר גבוהה מידי) ואי לכך הם הולכים לקזז לי 4000₪ מהמשכורת- בבת אחת או תשלומים לבחירתי.

האם הדבר חוקי לקזז ברטרו? כאשר עברו ככ הרבה חודשים?

אשמח לכל עזרה!
המון תודה.
כוכב
20/06/2018 15:25
אם הוחלט ביני לבין המעסיק החזר נסיעות על בסיס קילומטרז ולא על בסיס נסיעה מוזלת בתחבורה ציבורית (חופשי חודשי). איך נעשה החישוב? כמה אמורים לשלם לי עבור כל קילומטר?
עודד
20/06/2018 14:12
שלום

איך אני משווה את השכר בין שני מעסיקים שונים. בכל אחד ישנם סעיפים אחרים. אחד כולל רכב והשני לא, הפרשות מעביד שונות לפנסיה וכו'.
האם יש מקום בתלוש שמגלם את כל הדברים ונותן במספר אחד את השכר ברוטו?

תודה רבה
דניאל
20/06/2018 10:16
היי,

מעסיק שלי מלפני 5 שנים פשט את הרגל. עבדתי במקום כ10 חוד' בדיעבד גיליתי שלא הפריש את כספי הפנסיה כלל וכן לא הפריש כספים לביטוח לאומי. הבנתי שבית המשפט הכריז עליו פושט רגל ומונה לו כונס (הוא פשט את הרגל בעת העסקתי אצלו,לפני כ5 שנים)

לאחרונה קיבלתי מביטוח לאומי בקשה לתשלום דמי ביטוח לאומי על אותם חודשיים שהועסקתי אצלו. לצערי בשל הבעיות עימו בחודשים האחרונים להעסקתי לא קיבלתי ממנו תלושי משכורת. ונוצר פער של חודשיים שאין באפשרותי להציג תשלום בגינם.

1. האם אני יכולה עדיין להגיש בקשה לכספים הנ"ל מהכונס ולהגישם לביטוח לאומי?הכספים החייבים לי מהמעסיק?
(מעולם לא הגשתי את התביעה)

2. האם יש לי אפשרות לדרוש מביטוח לאומי לנכות חלק מהחוב באיזשהו אופן?
ה.ז
20/06/2018 10:09
לפני חמישה חודשים (ינואר 18) התפטרתי מעבודתי אשר הייתי בה כשנתיים וחצי.

זה קרה לאחר שעברתי אירוע חרדתי (כנראה כתולדה של לחץ) והייתי הרבה בבית ובבדיקות.

עכשיו שכבר התאוששתי, שמתי לב שבפיטורים שלי, לא קיבלתי את הפיצויים, למרות שחשבתי שפשוט זה הועבר אל הפנסיה שלי.

יש לי מכתב רשמי מהעבודה שהם ציינו במפורש שאני סיימתי בנסיבות שאינן מזכות בפיצויים.

כשקראתי באינטרנט לגבי תיקון סעיף 14 או משהו כזה, נראה לי שאני זכאית.

איך אני יכולה לדעת שאני באמת זכאית, בטרם אני פונה אל המעסיק ומבקשת תשובות ?

אודה על עזרתכם.
לוסי
20/06/2018 09:47
בוקר טוב

עובד שהתקבל לעבודה ובעבר היתה לו קרן פנסיה אבל הוא משך את כל הכסף. וכשהתקבל לעבודה אמר שהיתה לו קרן פנסיה וסוכם שלא יופרש משכרו לפנסיה. ולא ציין שמשך את הכסף. לאחר שנתיים התפטר ומבקש את כל ההפרשות לפנסיה שכביכול המעביד היה צריך לשלם לו. האם על פי החוק הוא זכאי להפרשות פנסיה?
מוריה
20/06/2018 09:19
שמירת הריון- חודש חמישי

במיון הרופא הביא לי מכתב שחרור ובו כתב: חופשת מחלה עד הלידה, מומלץ לשקול שמירת הריון.

מה עושים ? אמרו לי שביטוח לאומי קשים בעניין הזה. במוקד שלהם הם לא יודעים לענות על מה הזכאות כל כך מבחינת החמרה רפואית. והרופא נשים אמר לי שלא נירא לו שיאשרו לי אז מה עושים אם יש לי חופשת מחלה ואין לי בתלוש את כל הימים עד הלידה.

תודה
יעל וקנין
20/06/2018 09:10
אני בחופשת מחלה ומקבלת שכר בסיס בילבד ללא הבונוסים האים זה חוקי?
לאה וויס
19/06/2018 22:15
שלו' וברכה
תודה רבה רבה על הפורום הנפלא
ילדתי בשעטומ"צ לפני למעלה משלושה חודשים הגשתי בקשה לתביעה לדמי לידה, עבדתי אצל כמה מעסיקים המעסיק האחרון עבדתי אצלו שלושה חודשים הוא נתן לי שתי תלושים מחברה אחת שבבעלותו ותלוש אחד מחברה אחרת שבבעלותו - לא יודעת למה עשה את זה
למעשה ביטוח לאומי ביקשו שאמלא טופס יחסי עובד מעסיק לתקופות קצרות מילאתי שלחתי כולל תלושים ותדפיסי בנק טופס 106 וכו'
הוזמנתי לחקירה הם רוצים שאוכיח שעבדתי לפי שעות ואין לי הוכחות בידים משום שדיווחתי למעסיק על השעות במייל ואין לי את המיילים האלו כבר לא ידעתי שזה יעשה בעיות...
הם עדיין לא אישרו לי את התביעה מה עושים.
שאלה
ליאורה
17/06/2018 18:34
אני עובדת כמדריכה .אנו טסים לחול עם 30 חניכים עם צרכים מיוחדים השאלה שלי היא
אנו מקבלים על כל יום 10 שעות בלבד כשבפועל אנן עובדים
משבע בבוקר עד 23.00 לפחות.
האם זה תקין?
לציין שאנו לא משלמים!רק בטוח חול.
נוסעים לצורכי עבודה נטו!!
אשמח לתשובה
RE: שאלה
ליאורה משה
19/06/2018 17:59
אני עובדת כמדריכה .אנו טסים לחול עם 30 חניכים עם צרכים מיוחדים השאלה שלי היא
אנו מקבלים על כל יום 10 שעות בלבד כשבפועל אנן עובדים
משבע בבוקר עד 23.00 לפחות.
האם זה תקין?
לציין שאנו לא משלמים!רק בטוח חול.
נוסעים לצורכי עבודה נטו!!
אשמח לתשובה
אסיה
19/06/2018 12:22
חברה שלי עובדת בתור מעצבת גרפית בחברת סטארט-אפ ושכרה מחושב ע"פ שכר גלובלי (כולל בתוכו תשלום על שעות נוספות). לאור החוק החדש שנכנס לתוקף, שמקצר שעות עבודה בשעה אחת, פנתה היא והעובדים האחרים שאיתה בשאלה אל ההנהלה אם זה תקף גם לחברה שהם עובדים בה, (היינו - אם יקצרו להם את שעות העבודה השבועיות בשעה אחת), ונאמר להם שלא, מכיוון שהשכר שלהם הוא גלובלי, ונשאר קבוע. (בגלל השעות הנוספות שכלולות בשכר בין אם הם עובדים אותן או לא).

האם החברה רשאית לעשות את זה? להחזיק את העובדים מעבר לשעות העבודה שכעת דרושות ע"פ חוק?

תודה רבה
שני
19/06/2018 12:18
אני זכאית לדמי לידה?
עבדתי שלוש שנים במקום מסויים, לאחר מכן התפטרתי הייתי חודש ללא משכורת. ולאחר מכן חתמתי אבטלה למשך 3 חודשים נוספים. מיד לאחר האבטלה מצאתי עבודה, עובדת 5 חודשים עד שכנראה מפטרים אותי בחודש רביעי להריון. (מה שאומר שיש לי אעוד 5 חודשים ללדת)

האם אני זכאית לדמי לידה? האם אני יכולה לחתום שוב אבטלה מרגע שיפטרו אותי?

ולפי מה הם מחשבים את הדמי לידה במקרה שלי?
אייל
19/06/2018 12:14
בוקר טוב

לאחר שיחת שימוע המעסיק החליט שהעובד ימשיך לעבוד כרגיל את תקופת ההודעה המוקדמת 30 יום עד לתאריך 4/7

מה אומר החוק לגבי חוסר שעות אם העובד יוצא לראיונות עבודה יש במצטבר חוסר שעות?

הרי אם היה יושב בבית היה מקבל שכר מלא וכאן הוא מספיד שעות במצטבר.

דבר נוסף אם נשארים ימי חופש. משלמים עליהם מס? או שזה מגיע לשכר כרגיל.

תודה רבה
ורד
18/06/2018 14:08
שלום
באמצע אפריל התחלתי לעבוד באיזשהי חברה.
הם בדיוק עברו מרחובות לתל אביב וזו שהיתה לפני ילדה ולא נוח לה לנסוע כל יום רחובות תל אביב אז הם חיפשו עובדת חדשה.
זו הייתה חצי משרה, כמנהלת חשבונות, משרה שעתית, בלי הרבה תנאים, לא פנסיה ולא כלום.
במהלך העבודה הבוס כל הזמן גער בעובדת הותיקה שלו שהיא משאירה אותי הרבה שעות והוא לא מוכן יותר מ- 4 שעות. הייתה אווירה כזו לא נעימה,אבל לא זה העניין.
עברו להם חודשיים והמזכירה הראשית לקחה אותי לשיחה ואמרה לי שהעובדת הקודמת רוצה לחזור והם מחוייבים להחזיר אותה, מה גם שהם רוצים לאחד בין החברה של הבוס ואחיו ואז לקחת מזכירה לשני התפקידים.
לי יש תחושה שמלכתחילה הביאו אותי להחליף עובדת בחופשת לידה ופשוט העדיפו לא למסור את המידע הזה, כי זו כזה ג'וב עלוב
שהם חששו שלא יצליחו לגייס אף אחת
האם זו עילה לתביעה שלא נתנו לי את האינפורמציה המדויקת במועד ראיון העבודה?
תודה רבה
עורך דין
19/06/2018 11:39
שלום ורד

קשה מאד לענות בצורה מלאה לשאלה שלך מבלי לבחון את חוזה העבודה שלך. בכל מקרה, אחרי חודשיים של עבודה לא בטוח ששווה להכנס למאבק משפטי. אם הנושא מטריד אותך ותרצי לקבל תשובה מלאה תצטרכי לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
שרית
18/06/2018 14:11
שאלה בנושא דיני עבודה

ב-2016 התחלתי לעבוד במכללה לחינוך כעוזרת הוראה של מרצה. הגדרת תפקידי הייתה בדיקת עבודות ומבחנים מהבית בהתאם לצורך.

1. בכל שנה הייתה מכסה של שעות וכשהיא הסתיימה, הסתיים תפקידי באותה שנה.

2. בתלוש המשכורת רשום שהתחלתי לעבוד ב-5.1.2016. קיבלתי הפרשות לפנסיה, כאשר כתוב ב-3 שורות: ב.ל. + בריאות, הראל גלעד חובה ופ. לא חייבים במס.

3. המרצה מסרה לי שהיא ביררה במכללה וקופת הגמל כוללת קרן פנסיה ופיצויי פיטורים. זה לא כתוב בתלוש.

4. החל מהשנה שעברה קיים חוזה.לפי חוזה ראשון: כתוב שתקופת ההעסקה הוא מנובמבר 2016 עד כולל יוני 2017,שכר עבודה הוא 50 ₪ לשעה, כאשר הזיכויים מהשכר הם מס הכנסה וביטוח לאומי ופנסיה חובה. בחוזה הנוכחי מנובמבר 2017 כתוב שתקופת העסקה: 8 חודשים, מנובמבר 2017 עד וכולל יוני 2017. עד נובמבר 2017, עם אותן התניות. קודם לכן לא היה בעצם חוזה כזה, אלא הגדרות של מספר שעות העבודה לכל קורס.

5. לטענת המרצה: "את לא מפוטרת כי בחודש אוקטובר ממשיכים לעבוד במו בכל שנה. אין הבדל מבחינת התנאים שלה השנה לשנים קודמות....יש לך סעיף של הפרשות לקופת פנסיה. זה מופיע בתלוש שכר שאת מקבלת. זה כולל גם פיצויים כשתרצי להתפטר... יש לך קופת גמל, נכון? זה כולל הפרשות לקרן פנסיה ופיצויים ויש גם פנסיה חובה".

שאלותיי:

1. האם סיום תקופת העבודה משמעותה שאני מפוטרת ?
2. האם העובדה שלא כתוב בשום סעיף שהשכר או ההפרשות כוללים פיצויי פיטורים, משמעותה שאני זכאית לפיצויי פיטורים?
3. האן העובדה שאין רצף בהפרשות לפנסיה משמעותה שאני מפוטרת?
2. אם כן – האם אני זכאית למכתב פיטורים מסודר?
3. האם אני זכאית לפיצויי פיטורים? לא קיבלתי כאלה עד עכשיו
4. כיוון שבתלושים כתוב שתחילת העבודה ב-5.1.16 - האם המשמעות היא שיש בעצם רצף תעסוקתי? אם הוא קיים, האם המשמעות היא שהמכללה חייבת להפריש לי פנסיה באופן רצוף?
5. האם אני זכאית לימי חופשה? אם כן – איך הם מחושבים? כמה מגיע לי?
6. כיוון שכתוב שתחילת העבודה ב-1.5.2016 – האם המשמעות היא שיש לי רצף תעסוקתי?
7. מה המשמעות של כתיבת סה"כ שעות עבודה לכל קורס, בלי מועד סיום העבודה?
8. מה ההשלכות של זה?
9. האם יש לי זכויות נוספות?

תודה
עורך דין
19/06/2018 11:38
שלום שרית

המקרה שלך מורכב ומצריך התייחסות הרבה יותר רצינית, מאשר הייעוץ וההכוונה הראשונית שניתנים בפורום אינטרנטי כזה או אחר. פני לפגישה אישית עם עורך דין שיוכל גם לבדוק את החוזה שלך ותנאי העסקתך, וכך תוכלי לקבל מענה רציני ומקצועי בכל אחד מהנושאים שהעלת.

בהצלחה
יהודה לוי
18/06/2018 17:05
האם המעסיק רשאי להפריש את התנאים הסוציאליים הכתובים בחוק רק על חלק ( נניח 70-80 אחוז) מהשכר הקבוע ?
כלומר להוסיף סעיף לחוזה שבו השכר הקובע לתנאים הסוציאליים יהיה רק 75 אחוז מסך השכר בקבוע ?
עורך דין
19/06/2018 11:36
שלום יהודה

זה נשמע לא תקין בעליל ופוגע בזכויות שלך. פנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ובדיקת החוזה מול עורך דין מנוסה בדיני עבודה.

בהצלחה
אסתר עדי
18/06/2018 18:07
שלום רב. אני עובדת בעיריית ירושלים מזה 32 שנים. בת 55. מעוניינת לפרוש. הודעתי על כך. כמה פנסיה באחוזים אני אמורה לקבל. יש לי פנסיה תקציבית. לפי מה שהבנתי יש לי 64 אחוז ובעריה מוסיפים 6אחוז ככה שאגיע ל70 אחוז. זה נשמע הגיוני? אוכל לקבל הפנסיה המיידי? אשמח לתשובה. בברכה אסתר
עורך דין
19/06/2018 11:35
שלום אסתר

המקרה שלך מצריך בדיקה יסודית ומעמיקה ולא ניתן לפתור את הנושא מעל גבי פורום אינטרנטי. מוטב לפנות לפגישה אישית עם עורך דין ולקבל ייעוץ מפורט בנושא, בטרם קבלת החלטות.

בהצלחה
לאה וויס
18/06/2018 23:05
בדואר לא ציינו בפני שיש הבדל במילוי בין שכיר לעצמאי ובטעות מילאתי שעבדתי במקום 1 ולא ציינתי שבעצם אני עצמאי ולא שכיר מה עושים?
עורך דין
19/06/2018 11:34
שלום לאה

סביר שצריך למלא את הטפסים שוב ולשלוח אותם מחדש. בכל מקרה, אני מניח שניתן לבדוק את הנושא באתר רשות המיסים.

בהצלחה
רועי מונטג
19/06/2018 06:17
עובד בבנק 17 שנים רק לילה, העבודה יתייתרה ורוצים שנעבוד בוקר/ערב בהרבה פחות כסף עם פיצוי מדורג ל5 שנים, צריך חוות דעת לפני פנייה לבית דין לעבודה
עורך דין
19/06/2018 11:33
שלום רועי

הבנת נכון מאד - אתה צריך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בעניין בטרם קבלת כל החלטה. המדובר על פניו על הרעת תנאי עבודה ולכן מן הראוי שהפיצוי שיוצע לך יהיה הולם וראוי.

חייג למספר 072-334-2000 ובחר את אזור מגוריך - לשיחה עם עורך דין מנוסה.

בהצלחה
הודיה
17/06/2018 13:28
אם מלצר עובד רק שעה או שעתיים במקום ארבע שעות כמו שסוכם והוא מתלונן על זה כבר חודשיים וזה כי המנהל שלו החליט לעשות לו בכוונה, עם המנהל הוא לא מצליח לדבר ועם הבעלים גם לא כי הוא לא מוכן להתערב,

בנוסף, לא קבעו לו משמרות קופה של כמה חודשים ואפילו שהוא מלין על כך זה לא טופל רק לאחר חודשיים שהיו צריכים מלצרים.

המנהל משחרר את העובד לאחר שעה עבודה וגם לאחר שעתיים עבודה כשהדלק עולה לו את אותו סכום שהוא הרוויח ככה שיוצא שהוא עבד במשמרת רק שעה או שעתיים שזה יוצא לו ארבעים שקלים סך הכל למשמרת וזה כאילו עבד בחינם.

בנוסף, המנהל מתעלל בו, משפיל אותו ונותן לו לחכות 40 דקות ולפעמים גם שעה אחרי שקבעו לו משמרת,

יוצא שכל יום הוא עובד גג שלוש שעות (יותר נכון שתשעים אחוז מהזמן הוא עובד רק שעה או שעתיים) שעות ויוצא לו שכר ממש נמוך כמו 35 או 40 לשעה.

האם זה הרעת תנאים?
האם זה שינוי ביחס לעובד?

האם מגיע לו לתבוע מה שמגיע לו מבחינת חוק?
עורך דין
18/06/2018 13:24
שלום הודיה

לא ברור כמה זמן את עובדת במקום. בכל מקרה, על פניו ניתן להניח כי קיימת הרעה בתנאי העסקתך ואם את בעלת ותק במקום העבודה וברצונך לטפל בנושא ולנסות להשיב את המצב לקדמותו, מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בנושא.

בהצלחה
ש.ע
17/06/2018 12:26
שלום רב,

התחלתי חפיפה בעבודה חדשה שבה חתמתי על חוזה לעבוד במשרה מלאה 8-17 בשכר גלובלי.

החופפת שלי עובדת בין 9-16 ועל כן אני מחויב כרגע להגיע לפי השעות שלה.

האם יורידו לי את השעות שבהן לא עבדתי באופן יחסי? האם זה חוקי?
עורך דין
18/06/2018 13:20
שלום לך

תשאלי את המעסיק. על פניו לא צריכה להיות בעיה. הגיעי לעבודה בשעה שמונה ותשארי עד 1700 כפי שכתוב בחוזה שלך.

פשוט.

בהצלחה
אורלי
17/06/2018 12:21
שלום רב רציתי להתייעץ ... אני עובדת ברשת סופרים גדולה בתור סדרנית מכולת.. החוק אומר שאני מחוייבת לנעול נעלי עבודה שהרשת מספקת לי אכן זה גם מה שקורה! לפני שבועיים קיבלתי נעלי עבודה חדשות וכמובן שאת הישנות. שהיו אצלי כ 4 שנים זרקתי לפח.. הלכתי עם הנעליים החדשות כמה ימים והם ממש לחצו לי כי הן צרות לרגל שלי. הודעתי לסגנית מנהל שהנעל צרה לי ועשה לי יבלות ברגליים ושאני איני מסוגלת לנעול אותם כי כואב לי ואני לא מסוגלת ללכת איתם ושאני עובדת בנעלי ספורט שלי התשובה הייתה חיובית . היום בבוקר הגעתי לעבודה כמובן עם נעלי ספורט שלי. הגיעה מנהל אזור צעק עלי שאני בלי נעלי עבודה ושלח אותי הביתה כי אני בלי נעליים כי יש חוק שאני חייבת נעליים. אחרי הסבר שלי שהנעליים שהרשת סיפקה לי הם קטנות עליי לא עניין אותו כלום! עכשיו לדעתי זה לא חוקי מי ישלם לי על הימים האלה? הרי הם שלחו אותי הביתה ( לא פיטרו) בגלל הבעיה שלהם!! הם זה חוקי? ומי ישלם לי על הימים שאני בבית?
עורך דין
18/06/2018 13:09
שלום אורלי

לא הבנתי מה הבעיה להחליף את הנעליים לנעליים במידה המתאימה ולהמנע מחיכוכים ומריבות...? בכל מקרה, אם יש נהלי עבודה עליך להקפיד עליהם.

בהצלחה
שירן
17/06/2018 09:43
יש לי שאלה בעינייני עבודה ושכר.

הגשתי תביעה כנגד המעסיק הקודם שלי על הלנת שכר. כשהוא קיבל את מכתב התביעה הוא םנה למכר משותף שלנו וביקש לבטל את התביעה ובתמורה הוא יביא לי את כל הכסף. האם זכותי לדרוש ממנו גם על השכר המולן או שרק בית משפט רשאי לעשות את זה? והאם בכלל זה כדאי, להגיע להסדר לפני בית המשפט?

תודה מראש.
עורך דין
18/06/2018 12:57
שלום שירן

המעסיק למעשה מבקש להגיע לפשרה וסביר שזאת הזדמנות עבורך, לקבל את כל מה שהוא חייב לך כולל ריבית הלנה ותשלום עבור הוצאות שנגררת אליהן בעל כורחך ובעקובת הלנת השכר. זה הזמן לנהל מו"מ ולעמוד על שלך. תדאגי שהל יהיה מתועד בכתב ורק לאחר שתקבלי את התשלומים בפועל, פני לבית הדין לעבודה למחיקת התביעה שהגשת.

בהצלחה
חלת
אנה צ.
18/06/2018 11:42
שלום לכולם .
יש לי שאלה , מקום העבודה שלי החליט להוציא את כלל העובדים לחלת ללא התראה מוקדמת וללא הודעה מסודרת -מה שאומר שהודיעו לנו בהודעת וואסאפ שיש חופש חודש בהתראה של שבוע לפני האם זה חוקי והאם מקום העבודה מחוייב לשלם על החודש חופש הזה ?
RE: חלת
עורך דין
18/06/2018 12:55
שלום אנה

הודעה של שבוע מראש על חודש חופשה כפויה אינו מספיק ואסור לפי חוק. בכל מקרה, לא ניתן להוציא לחופשה עובדים שאין להם ימי חופשה צבורים אלא אם משלמים על הימים האלה.

בהצלחה
נתנאל
17/06/2018 09:42
שבוע טוב.
שאלה למתמחים בדיני עבודה:
בחברה 'שכחו' להפריש לי הפרשות מעסיק לקרן הפנסיה החל מחודש נובמבר 2016 ועד אפריל השנה. מסתבר שרק אני הפרשתי. ייאמר לזכות החברה שכשהם שמו לב לזה, הם זימנו אותי למחלקת שכר והודיעו לי על הטעות והפרישו בתלוש המשכורת הבא רטרואקטיבית, סכום מלא עבור כל התקופה (ודאגו לכך שלא אפגע ממס ההכנסה הגבוה).

אז נכון שאת הכסף קיבלתי בסופו של דבר, השאלה היא מה קורה לגבי התקופה של השנה וחצי הללו בהן הכסף לא נכנס לקרן ולגבי הריביות שהפסדתי עבור הקרן בתקופה זו?
עורך דין
18/06/2018 12:48
שלום נתנאל

ניתן לבקש מהמעסיק לשלם גם ריבית והפרשי הצמדה על כל התקופה, למרות שאין המדובר על סכום גבוה - עדיין - אלה כספים שמגיעים לך.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ