פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1372
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אלי
14/02/2012 10:28
שלום,
אני גר בצפון, ומגיע לעבודה ברכבת. אוטובוסים עוברים באזור שלי פעם בשעה לערך, ואשר הייתה שביתה במשק ולא היו רכבות, האוטובוסים לא עצרו בתחנות שליד מקום מגורי כי הם היו מלאים כבר. בעכבות השביתה, נאלצתי לקחת יומיים חופש כי לא היה לי איך להגיע לעבודה.
האם היומיים הללו נחשבים לי כימי חופש?

תודה,
אלי
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:33
לצערי כן
נטלי
09/02/2012 22:00
שלום רב!

עבדתי במשרד במשך כ- 5 שנים...

עבדתי לפי שעות...לפעמים בחורף היו לי פחות שעות עבודה ובקיץ יותר...

אז קבלתי ימי חופשה כל הזמן משהו אחר...חודש אחד היה 0.89 יום - חודש אחר היה 0.78 יום...מקסימום שהיה לי זה 1.00 יום לחודש...

התפטרתי לפני שנה וקבלתי כל ימי החופשה שהיו לזכותי בכסף ( כאן דווקא היה הכל בסדר...)

אך עכשיו אני רואה שאכן שילמו לי ימי חופשה לא נכון...במשך כל השנים....המקסימום ששלמו 12 יום לשנה...

עובדי המשרד גם גילו את זה ופנו להסתדרות...ועכשיו המעסיק מחזיר להם ימי חופשה מה שלא נתנו להם בזמנו...הסתדרות עזרו.

השאלה:

האם אני יכולה גם לפנות להסתדרות ולתת תלושי המשכורת שלי לבדיקה ולקבל ימי חופשה החסרים בכסף ( במקום ימים...) כי אני כבר עזבתי אתהמשרד....?

כי אני כבר לא עובדת במשרד אז...אוכל לקבל רק החזר כספי עבור מה שלא שולם לי...( אם בכלל ניתן ואם אני יכולה לעשות משהו אחרי שהתפטרתי...)?

בדקתי את כל תלושי המשכורת שלי וכתוב: "מכסה שנתית 12 יום" - גם בשנה החמישית של עבודה...
אולי בשנה הראשונה עוד פחות...10 יום.
מה עלי לעשות?
התלושים ממש מסובחים וקשה להבין משהו...

ואם זה נכון שלעובד ימי ולעובד שעתי מגיע אותו מספר ימי חופשה בחודש? זה תלוי בשעות עבודה או רק בוותק?

האם בכלל יש מקום לפניה להסתדרות אחרי התפטרות או זה כבר עניין של בית המשפט או בית דין לעבודה?

בתודה
נטלי
עו"ד שרון טייץ
13/02/2012 12:33
גם אחרי סיום יחסי עבודה ניתן לפנות להסתדרות, אחרת תצטרך לשכור עו"ד
נטלי
13/02/2012 20:33
תודה עבור התשובה!

ואם אני מגישה תביעה לבית דין לעבודה אני חייבת עורך דין?
אי אפשר להגיש תביעה קטנה ללא עורך דין?
מה אני יכולה כבר להפסיד בעצמי?
לכל תביעה צריכים עורך דין?
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:33
בבית הדין לעבודה אין חובה לשכור עורך דין
ליאתת
14/02/2012 12:50
שאלתי כבר מספר פעמים שאלה בפורום ללא מענה...אולי אזכה הפעם...שאלתי האים דמי הבראה וחופשה הם אותו הדבר? שאלה נוספת...עבדתי שנה ושמונה חודשים..עבור השנה הראשונה קיבלתי הבראה...האם מגיע לי גם עבור 8 החודשים הנותרים שעבדתי?
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:32
הבראה היא הבראה וחופשה שנתית היא חופשה.

הבראה לפי הטבלה שיש באתר, דמי הבראה ניתנים לאחר שנה אחת שלמה ואח"כ על כל חלק יחסי....לפי הוותק של העבוד בעבודה, ומשולמים לפי תעריף קבוע שנקבע בחוק, השנה הוא 365 ש"ח ליום הבראה.

ימי חופשה נצברים לכל עובדבכל חודש- או שהוא יוצא לחופש ולא עובד ומשלמים לו, או שפודים לו את הימים בכסף במקום לצאת לחופשה
מירי
14/02/2012 15:29
שלום,

ילדתי לפני 7 חודשים ועכשיו חוזרת לעבודתי (8 שעות ביום, 5 ימים בשבוע). האם מגיעה לי שעת הנקה למרות שאני עובדת 8 שעות ולא 9 שעות כמקובל בשוק העבודה. חשוב לציין כי אני עבדתי תמיד 8 שעות בחברה, גם לפני הלידה.

תודה, מירי.
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:29
הדבר אינו מוגדר בחוק ספציפית , סביר הלניח שפהרשנות לטובתך ומגיעה לך שעת הנקה, בכל מקרה מדובר עד שהילד בן תשעה חודשים- ויש לך רק עוד חודשיים, כך שלא נראה לי שזוהי סיבה טובה למלחמה אם את רוצה לשמור על מקום עבודתך
ענת
14/02/2012 16:40
קיבלתי חופשת מחלה מהרופא מיום א' עד יום ה' ביום א' היום הראשון למחלתי עבדתי כ-6 שעות האם ניתן לספור את היום הזה כיום מחלה ראשון ולקבל עבור הימים הבאים ב' ויום שלישי 50%?
האם המעסיק יכול לטעון כי היום הראשון למחלה הינו יום ב' שכן ביום הראשון למחלתי עבדתי חלקית.

אודה לכם על תשובה ברורה.
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:28
אם אישור המחלה הוא מהיום הראשון כן, אם המעסיק יבוא לקראתך הוא יראה את היום הראשון כיום עבודה..אין קביעה ספציפת בחוק
הריונית
15/02/2012 09:36
שלום שרון,
שאלה לי אלייך:

התחלתי לעבוד ב 21.8.11, אתמול קיבלתי הודעה שאני מפוטטרת החלה מה 1.3, קרי קיבלתי שבועיים התראה.
לאחר שניתנה לי ההודעה הודעתי למעביד שלי שאני בהריון. אך היא טענה שזה לא פוגע כי אני לא חצי שנה. האם זה נכון. האם מועד הסיום הוא מועד מתן ההודעה או 29.2.
ב 21.2 נמלאים להם 6 חודשים.
כן, נכנסתי להריון בעזרת טיפול פוריות ( לא הפריה אבל כדורים). האם זה עוזר? (המעביד לא יודעת על הטיפול) מה הזכויות שלי, מה עלי לעשות כעת?

תודה
הילה
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:27
דחוף דחוף התקשרי למשרד- פיטורים אלו אינם חוקיים וגורמים לך נזק כלכלי עצום!
דוד ברוך
15/02/2012 23:35
אני עובד במשרה חלקית סגרנו על 150 ש"ח ליום אני נהג מחלק אוכל
בערך כ5 שעות ביום
האם המעסיק צריך לשם עלי פנסיה ואתשלומים אחרים כמו הבראה וכדומה
וממתי?
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:26
כן כל עובד זכאי לכלל התשלומים הסוציאלים הקבועים בחוק, חלקם מלאים וחלקם לפי אחוזי משרה- אבל עדיין זכאי!
נסיעות
מור
20/02/2012 11:39
שלום רב, אני עובד כ-20 שנה במקום בעבודה שלי, שהיה קרוב לבייתי , בשנתיים האחרונות, בעקבות נישואין התרחקתי כ-70 ק"מ ממקום העבודה. אני מקבל דמי נסיעות חלקי, האם המעסיק מחוייב להעלות לי את דמי הנסיעות גם בגלל שמחיר הדלק עלה ? תודה!
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:26
לא, יש תעריף קבוע לנסיעות
אם אתה גר יותר רחוק אתה משלם את ההפרש או שלא עובד שם...או שהמעסיק הסכים לשלם לך יותר- אבל הוא לא חייב
התפטרות
גלי
16/02/2012 12:01
היי,
אני סטודנטית ועובדת בחברת השמה כשנה וחודשיים במשרה מלאה.
גוייסתי לתפקיד ספציפי שהסכמתי לעבוד בו.
אחרי כ9 חודשים בחברה המשרדים עברו למקום מרוחק אליו מאוד קשה להגיע בתחבורה ציבורית. מכיוון שהחברה היא חברת השמה שיש לה עובדים ברחבי הארץ ביקשתי העברה לתפקיד דומה במקום אחר.
במן שהמתנתי לאישור לעבור לתפקיד החדש נאלצתי להגיע למשרדים החדשים של החברה חודשיים נוספים מה שגרם לזה שהגעתי הבייתה בשעות מאוחרות מאוד ופגע בלימודים שלי.
לאחר חודשיים אלו שבהם התנאים הורעו גם מבחינת גודל הצוות- שקטן, ואיכות העובדים בו- שירדה (גורם שמפיע ישירות על רמת התפקוד שלי בצוות), הועברתי לתפקיד החדש שמבחינת שעות עבודה וקירבה הבייתה היה מצויין.
התפקיד הוצג בצורה שגויה ובמקום לבצע עבודה שאליה הוכשרתי במשרד הקודם ובלימודי ביצעתי עבודת מזכירות.
הדגש שלי למעסיק שהתקבלתי אצלו היה שאין לי יכולת ווקלית לשבת עם טלפון כל היום- התפקיד החדש היה לשבת כל היום עם לקוחות בטלפון.
עזבתי את התפקיד החדש וחזרתי למעסיק שלי לאחר 3 חודשים. המעסיק אמר שיש לו עבודה שאני יכולה לבצע שלא כוללת מאמץ ווקלי, בשלב זה כבר סיימתי את ההתחייבות של שנה למעסיק.
העבודה החדשה לא התאימה לי, המעסיק ניסה לנצל את הידע שלי בעבודה כך שאני אחליף אותו בניהול חלק מהצוות כשהוא צריך ללכת לפגישות. העבודה כללה הרבה נסיעות ושוב הגעתי הבייתה מאוחר.
הודעתי למעסיק שכנראה העבודה לא בשבילי ויצאתי לחופשה.
כאשר חזרתי מהחופשה (כשבועיים וחצי) הודעתי למעסיק שלי על התפטרות. בשלב זה אני לא מקושרת לשום תפקיד ספציפי בחברה. אין משרה אליה אני צריכה לשוב ושום משרד לא מרגיש בחסרוני.
המעסיק שלי אמר בסדר ושאין שום בעיה ויעביר את ההתפטרות הלאה ונוכל לסגור קצוות מול משאבי אנוש לאחר שהוא יעביר להם את ההתפטרות.
כבר מעל שלושה שבועות שאני ב"חופש", את הודעת ההתפטרות העברתי אליו בתחילת השבוע.
כל השבוע הוא לא היה מין, לא בטלפון כשהתקשרתי (הוא לא ענה) ולא למיילים ששלחתי. אתמול בערב הוא סוף סוף ענה לי ואמר שבגלל שהתפטרתי רק עכשיו- ולמרות שאני בחופש כבר 3 שבועות (חופשה ללא תשלום) אני צריכה להישאר עובדת של החברה במהלך החודש הקרוב- אם נצטט חלק ממה שכבתב לי - את לא חייבת להגיע לעבודה אם את לא רוצה.
מזה אני בהחלט מבינה שאין בי צורך.
איך אפשר לעקוף את זה? אני עושה מבחנים בתקופה הזו ובניתי על דמי אבטלה. כל משכורת כזו שאני מקבלת שכר מזערי מורידה לי את דמי האבטלה!
איך אני משתחררת מהחברה הזו?
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:24
מי שמתפטר אינו זכאי לפיצויי פיטורים.
שאלתך לצערי אינה יכולה להענות במייל יש צורך להבין יותר או לראות את החוזה
גל
20/02/2012 14:15
שלום,
עבדתי בחברה 12 חודשים פחות שבועיים. בחברה נאמר שהחברה בגרעון - לכן מורידים לי בשכר בסיס ובאחוזים. כיוון שלא השתלם לי להישאר - אמרתי שאני עוזב. קיבלתי מהם מכתב "סיום העסקה". לשאלתי האם מגיעים לי פיצויים נאמר לי חד משמעית - שאני לא זכאי לפיצוים וזאת כי אני לא עובד שנה בחברה. האם זה נכון??? האם לא מגיע לי פיצויים ודמי הבראה? בנוסף,ביטוח מנהלים שילמו לי רק 3 חודשים אחרונים - האם זה חוקי?
תודה רבה!
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:22
התפטרות עקב הרעה בתנאי העבודה- אם ציינת זאת כסיבה במכתב התפטרותך- מזכים בתשלום פיצויי פיטורים.
פיצויי פיטורים בחודש ה-11 הם דבר בעייתי, הפסיקה חלוקה בבית הדין לעבודה אבל יש סיכוי טוב שכן מגיע.
הבראה רק עם סיום שנת עבודה.
פנסיה החל משנת 2010 יש להפריש רטרואקטיבית ליום תחילת העבודה.
רפאל
16/02/2012 16:19
אני עובד ברשת קימעונאית גדולה. היקף המשרה באופן רשמי הוא 156 שעות חודשיות, לפי 6 ימים בשבוע, 6 שעות ביום (26 ימי עבודה בחודש).
בחודש ינואר היו 27 ימי עבודה, וכמובן עבדתי 27 ימים כפי שדרשה החברה. בתלוש השכר שולמו לי 156 שעות בלבד, ולא 162 שעות כפי שעבדתי בפועל.

לטענת חשבת השכר של החברה, שולם לי "מה שמגיע ובהתאם לחוק".

אני לא עובד גלובלי, ועבדתי כפי שנדרש ממני ולא על דעת עצמי. מעולם לא הושלם לי שכר ל156 שעות כשעבדתי פחות.

האם הדבר, שאני מצליח להגדיר אותו רק כגניבה מהכיס שלי, באמת חוקי?
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:21
בהתאם להוראות החוק מי שעובד לפי שעות על המעסיק לשלם לו בגין השעות שעבד בפועל!!
דבורה
20/02/2012 20:22
עבדתי 4 שנים במרכז קהילתי והתפטרתי כי מצאתי עבודה עם תנאים טובים.
אבל הם לא רוצים לשלם לי פיצויי פיטורין.
מה עלי לעשות האם יש חוק שהם צריכים לשלם לי?
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:20
מי שמתפטר לא מקבל פיצויי פיטורים, רק מי שמפוטר!
איציק
21/02/2012 00:26
אני עובד במפעל דפוס מזה 4 וחצי שנים הייתי מעוניין לדעת עם המעביד צריך לשלם לי משכורת 13 האם יש חוק כזה בענף הדפוס זה מקום שמחזיק מעל 10 מכונות שמיצרות מדבקות לדפוס עם יותר מ100 עובדים ואני נחשב כדפס בכיר שם
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:18
שאלתך נוגעת להסכם קיבוצי ספציפי המאוגד בהסתדרות העבודים- הם הכתובת שלך לשאלות אלו או ועד העובדים במפעל
סיגלית
20/02/2012 17:42
אם אני עוזבת מקום עבודה בשביל מקום עבודה חדש לא מסתדר לי שם
האם מגיע לי לחתום בלישכה?
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:18
לחתום בלשכה כן, רק אחרי90 ימים שבהם לא תהיי מועסקת ולא מיד כמו שמגיע למי שפוטר.
יעלי
16/02/2012 21:08
היי,
עבדתי בחברה מסויימת כ4 חודשים שבסופם פוטרתי עקב מחלה ארוכה שנמשכה כשבועיים, שאלתי היא האם זה חוקי? האם הייתה עילה לפיטורין?
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:17
המעביד יכול לפטר במהלך חופשת מחלה אם שילם לך את כל ימי המחלה שעמדו לרשותך....
לפטר בגלל מחלה וללא כל סיבה אחרת זה אסור, אם עבדת זמן ארוך ייתכן ואתה זכאי לפיצוי על פיטורים שלא כדין, בד"כ פיצוי כזה ניתן בתקופות עבודה ארוכות של מספר שנים ויותר...
אודי
21/02/2012 12:27
שלום רב,
קיבלתי מכתב פיטורין חודש מראש, ומעסיקי הודיע לי כי בחודש האחרון לעבודתי לא אהיה זכאי לרכב צמוד כפי שניתן לי עד למועד קבלת המכתב. האם יש לי בסיס להתנגד להודעה זו ולקבל רכב צמוד גם בחודש האחרון?

תודה מראש,
אודי
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:16
אם אתה עובד בפועל אתה זכאי לאותם תנאים עד סיום עבודתך ויכול להתנגד לכך, או לתבוע תגמול כסף בהתאם לערך ההטבה
peleg
21/02/2012 08:07
רציתי לברר משהו:

נכנס לי משכורת בצ'ק ל 12 לחודש לאחר 3 ימים הצ'ק חזר והמעביד נכון להיום 21 לחודש עדיין לא העביר את המשכורת.

יש עילה לתביע בגין הלנת שכר?
למי פונים?

תודה
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:15
הגש תביעה לבדך ללא צורך בעו"ד היות ומדובר בסכום נמוך יחסית .
בבית הדין לעבודה יש סטודנטים למשפטים שעוזרים למלא טפסים סטנדרטים בעניינים שכאלה
בהצלחה
פיצית
21/02/2012 12:58
שלום,
עבדתי שנתיים במקום עבודה אחד, והתפטרתי במהלך ההריון. לאחר כחודש התקבלתי לעבוד במקום עבודה אחר. בו אני עובדת כיום כחודש. כיום נודע לי שאני צריכה לצאת לשמירת הריון. הודעתי למעסיק שאני יוצאת לשמירת הריון עד הלידה (סה"כ כ-3 חודשים). ולאחר כשבוע החליטו לפטר אותי.
1. האם מותר להם לפטר עובדת שעבדה חודש במקום עבודה בשל ההריון והשמירה?
2. טרם הגשתי טפסים לביטוח לאומי לקבלת גמלה לשמירת הריון (טרם עברו 30 ימים), האם למרות שפיטרו אותי אני זכאית לגמלה לשמירת הריון?
3. האם לאחר מכן אני זכאית לדמי לידה?
תודה
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:15
שלום רב,
האם פיטורייך היו בגלל שמירת ההריון? אם כן אני מציעה שתתקשרי בדחיפות למשרדנו שכן פיטורים כאלו הינם אסורים בתכלית האיסור ומקנים לך תביעה גדולה כנגד המעסיק שנהג כך.
בכל מקרה פיטורים אלו יגרמו לצערי לשלילת זכויות רבות שיש לך כולל ככל הנראה חלק מדמי הלידה, אבטלה לאחר הלידה וכו'....
ישנו מועד מותר לפיטורי אישה בהריון והוא חודשיים מתום חופשת הלידה וחודש נוסף של הודעה מוקדמת...עד אז צריכים לשלם לך, ואם פיטרו אותך בשל שמירת ההריון את עתידה להפסיד כספים רבים.
דחוף! את צריכה עו"ד
יחיאל
21/02/2012 20:09
יש לי שאלה,
המעסיק לא שילם לי את ה150 אחוז המגיעים לי בשבתות, או את ה125 אחוז המגיעים לי בשעות נוספות.
===================
(ולסיפור המלא):
עבדתי במקום מסוים במספר החודשים האחרונים, ועשיתי מספר משמרות בשבת, בציפייה שאקבל עליהם 150 אחוז, ומספר שעות נוספות בצייפיה שאקבל עליהם 125 אחוז.

שהגיעה המשכורת הראשונה, היא הייתה נמוכה בכמה מאות שקלים ממה שציפיתי, אבל הנחתי שזה פשוט כי המעביד הכניס את הימים האחרונים למשכורת הבאה.

אחרי איזה חודש וחצי אחד העובדים עדכן אותי שהוא לא משלם שעות נוספות או שעות שבת, באתי למנהל ושאלתי אותו למה הוא לא משלם, והוא אמר לי שבגלל שהוא משלם מעל שכר מינימום יוצא לי יותר כדאי ככה, מאשר שהוא ישלם מינימום ו150 אחוז בשבת..
מכיוון שהוא אדם מאד דומיננטי ואני לא ממש מצליח לעמוד מול אנשים כאלו, הנהנתי בהסכמה.
ועבדתי שם בסך הכל 3 חודשים עד שבגלל עוד דברים אחרים שלא מצאו חן בעיניי, הפסקתי לעבוד שם.

דיברתי על הנושא עם אחת העובדות לשעבר, והיא אמרה לי שהוא בכלל לא משלם מעל שכר המינימום אפילו, והסתכלתי על תלושי השכר וראיתי שאכן הוא משלם שכר מינימום, עם תוספת קטנה ביותר (לא מנומק על התוספת הזאת, רק היא רשומה בסעיף "השלמה".

==========
יש לי עילה לתבוע אותו?

איך תובעים?

האם אני צריך לדבר איתו קודם ולדרוש את הכסף?
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:13
שלום רב,
במקרה שלך כדאי לפנות להסתדרות העובדים או לארגון קו לעובד שנותנים עזרה משפטית בחינם מול חברות כ"א שמירה ואבטחה.
בהצלחה!
מעיין
17/02/2012 10:10
אני עובדת בחברה כ 6 שנים ומקבלת משכורת חודשית גלובלית.
עובדת 9 שעות ביום ושישי 3 שעות.
המנהל החליט להוריד לי 1700 ש"ח מהברוטו שלי ולהוריד לי את שעות העבודה של שישי. כאשר אני מרוויחה כ 8000 ש"ח ברוטו לחודש.
ובמקביל להרוויח 1% מהמכירות כאשר יש חודשים שהרוויח יותר מ- 1700 ש"ח בחודש אחד(ואז אני מחזירה את המשכורת שלי), וחודש אחד פחות מ- 1700 ש"ח. הוא טוען שזה לטובתי ושזה לא הרעת תנאים האם מותר לו לעשות זאת? והאם אני חייבת להסכים?
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:12
שלום רב,

אם מדובר בהרעת תנאים מבחינת שכר שנפגע, וזאת יוכל לומר עו"ד לאחר בחינת תלושי שכר ותלוש ראשון של אחרי השינוי....הדבר היחיד שאת יכולה לעשות הוא לתהפרט בגלל הרעת התנאים ולקבל פיצויי פיטורים.
באופן עקרוני מעביד יכול לשנות את תנאי ההעסקה בהתאם לצרכיו אם זה לא מתאים לעובד והוא לא מסכים- הפתרון היחיד שעומד לרשותו הוא התפטרות בדין מפוטר, כלומר לקבל פיצויי פיטורים למרות שהוא זה שמתפטר...
ליאתת
19/02/2012 19:52
שלום גב טייץ
פניתי מספר פעמים לפורום בשאלה...ואני לא מקבלת תשובה...יש סיבה לכך?
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:10
שלום
תשובות לשאלות ניתנות מדי מספר ימים איני יודעת על איזו שאלה את מדברת אנא כתבי שוב
גל טיבי
22/02/2012 08:18
שלום רב:
לאחר חיפושים רבים באינטרנט לא מצאתי תשובה לשאלתי
האם חובה על המעסיק לפתוח לי קרן פנסיה וקרן מנהלים? או אחד מהם?
ואם שניהם לאחר איזה תקופה החוק מחייב אותו לפתוח את הקרנות?

תודה רבה מראש
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:07
החל מיום 1.1.2008 כל עובד זכאי לקרן פנסיה, בשנה זו מדובר להחל מיום תחילת עבודתו
רומי
22/02/2012 15:59
שלום רב ,
מהבנתי עולה שאסור לפטר עובדת אשר עוברת טיפולי פוריות וזאת למשך שנתיים.
שאלתי היא, מה לגבי פיטורים כאשר העבודה מוגדרת כזמנית לחצי שנה והעובדת התחילה טיפולים באמצע תקופת זמן העבודה? האם המעביד רשאי לפטר עם הסיבה של "נכנסה לחברה כעובדת זמנית" ?
והאם החוזה עבודה צריך להיות חוזה עבודה זמני כדי שתהיה עילה לפיטורין?

תודה מראש על כל תגובה
המשך יום נעים
רומי מהמרכז
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:06
שלום רב,
התשובה לשאלתך תלויה בגורמים רבים כולל בחינת חוזה העבודה שחתמת עליו, מהו מקום העבודה והאם יש אופציה להמשך העסקה וכו'...
היות ומדובר בזכויות כלכליות מקיפות כדאי שתפני לייעוץ משפטי פרטני
זאב גוברשטיין
23/02/2012 10:23
אני מועסק בחוזה ברשות מקומית,לא מיוצג על ידי איגוד מקצועי וההסתדרות
מעוניין להתאגד לאירגון גג לכל המועסקים בחוזה מיוחד לשמירת זכויות
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:04
קשה לייסד ארגון כזה, אנא פנה להסתדרות להסדרת ארגון כזה
dovik
23/02/2012 10:34
במשך יותר משנה ( מעל 15 חודשים )רצופים משולמת משכורת באיחור של בין 15 - 30 יום.האם ניתן לתבוע הלנה על כל החודשים. במידה וכן תוך כמה זמן.
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:04
שלום רב,
כל משכורת שכבר שולמה לך- אינה נושאת עוד פיצויי הלנה.
הדבר היחיד שניתן לעשות הוא להגיש התפטרות עקב אי תשלום שכר בזמן- ובמקרה שההתפטרות תהיה מסיבה זו תהיה זכאי לתשלום פיצויי פיטורים למרות שהתפטרת ולא פוטרת
דד
23/02/2012 13:19
שלום רב,
האם המעסיק רשאי למנוע מעובדים חימום או קירור במקום העבודה (חדרי משרד) מטעמי חיסכון בחשמל?

תודה על תשובתכם
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:03
אין לכך התייחסות בחוק אלו דברים שנקבעים ביחסים בין הצדדים
לא לכל עניין יש חוק....
שיפרה
23/02/2012 21:13
רק כחודש לאחר פיטוריי (במסגרת צמצום מאסיבי בחברה), גיליתי שאני בהריון, שתחילתו היה בזמן שעבדתי בחברה.
רציתי לדעת מהן זכויותיי ממקום העבודה לשעבר? האם ניתן לדרוש את חזרתי לעבודה או לחלופין לקבל ממקום העבודה משכורת כעת?
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:03
שלום רב,

לצערי איסור פיטורי אישה בהריון הינו רק בגלל ההריון, היות ולא היית בהריון או לא ידעת, ברור שהפיטורים אינם קשורים להירון ומצב זה ישנה בעיה לדרוש השבה לעבודה כי המעביד יוכל לפנות למשרד התמ"ת ולבקש היתר לפיטורייך וככל הנראה בנסיבות אלו יקבל היתר- שכן פיטורייך לא נעשו בגלל ההריון.
ניסן
26/02/2012 09:44
האם עליי לשלם ביטוח פנסיוני לעובדת משק בית רטרואקטיבי כאשר הודעתיי לה על פיטוריה ?!!!
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:01
החל מיום 11.2008 לכל עובד יש זכות לביטוח פנסיוני, אם לא עשית זאת הינך מחויבת בתשלום גם אם היא פוטרה בינתיים
ורד
26/02/2012 08:23
שלום,

ברצוני לדעת מה קורה אם ימי המחלה אשר נקבעו בחוק אינם מספיקים להחלמתי? האם ביטוח לאומי משלם את ההפרש בין 18 ימי מחלה מאושרים עד להחלמתי?
זו הסיבה היחידה שבגללה חזרתי לעבודה ועדיין לא החלמתי.

תודה
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 16:00
המעביד משלם את הימים שעומדים לרשותו לאחר מכן יש לפנות למוסד לביטוח לאומי- פה תלוי אם יש נכות זמנית או כל סיבה אחרת לקיצבה, בכל מקרה הביטוח הלאומי הוא הכתובת ולא המעסיק שמשלםפ רק על ימי המחלה שצברת, ומקסימום 90 יום.
נופשים.
ליאת
26/02/2012 13:38
אני בעובדת בניקיון משרד של חברת נסיעות ידועה. אני עובדת שם כבר 5 שנים . אם כל עובדי החברה יוצאים לנופש על חשבון מקום העבודה האם גם אני זכאית לצאת לנופש איתם למרות שאני עובדת רק פעמיים בשבוע? המנהלת אמרה לי שעובדי הניקיון לא כלולים בנופשים ומסיבות של החברה למרות שאני מקבלת את שכרי מהחברה עצמה.אשמח לתשובה
עו"ד שרון טייץ
26/02/2012 15:59
שלום רב,
החוק אינו מסדיר זאת בוהי החלטה של המעביד בלבד היות ומדובר בהטבה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ