שמי רועי ואני עבדתי עד לפני חודש בחברת עמישב כמאבטח
שכיר בעבודה לפי
משמרות מסביב לשעון.
חוץ מזה שהם לא שילמו לי
נסיעות כמו שצריך, הם לאחר שהודעתי להם שאני מתפטר ללא הודעה על כך הורידו לי כסף מימי החופשה אשר צברתי ומגיע לי לקבל לפי חוק בטענה שהתפטרתי ללא הודעה מראש.
מעבר דירה נחשב
הודעה מוקדמת כי הודעתי להם חודש מראש. הייתי בפגישה עם מנהל מרחב אשר הודיע לי שעל מנת לשמר תנאים קיימים אני צריך לצאת לקורס עם התחייבות לשנה שהקנס עליו 7000 ש"ח בהתאמה.
אמרתי לו שאני מעוניין וחתמתי על טפסים (כאילו אני עובד חדש בחברה) אשר אמרה לי המזכירה שרק לאחר הקורס אני מתחיל בהתחייבות..
לאחר דין ודברים עם עצמי מהסיבות האישיות שלי החלטתי לא לצאת לקורס ועל כן הודעתי למפקח שאני אינני מעוניין לצאת לקורס ולא מעוניין בשאר בתפקידים שהוצעו לי בשכר נמוך בהרבה ממה שקיבלתי.
מה שגם הוא קיבל את
התפטרות שלי (באותו זמן הייתי מזוכה על נשק) ולא סייג אותו בשבועיים מראש או תנאי אחר.
גם לאחר עזיבתי את החברה לא קיבלתי שום מכתב רשמי או תלונה בנושא. מה שגם אם היו מבקשים ממני לעבוד עבודה כל שהיא במהלך השבועיים כביכול הייתי מגיע אך אף אחד לא דרש זאת ממני. על דמי נסיעות הייתי מקבל חופשי חודשי נמוך מאוד כהחזר. לאתר שלוחק להגיע אליו עם 3 אוטובוסים אך מפאת השעות שלא מתאימות לזמני העבודה ההגעה לאתר אך ורק עם
רכב אישי מרחק 40 קילומטר הלוך חזור...ולמקום העבודה אין לפי חברות האוטובוסים כרטיס חופשי חודשי.
עוד שאלה שהיא כנראה עבירה על חוקי מס. שהתקבלתי לעבודה התקבלתי לאתר שמרווחים בו 27 ש"ח
לשעה והייתי משלים משמרות ומגבה באתרים אחרים שמרווחים בהם מינימום. לכן הם בתלוש
משכורת רשמו רק את המינימום ולא ציינו את השכר הגבוה יותר. האם יש בכך עבירת מס, שהם לא רושמים במדוייק את המשכורת ומעוותים את נתונים....?