פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - שינויים בעבודה בניגוד לחוזה כתוב
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
28/07/2013 16:37
מזה כ-10 שנים הנני מועסקת ברשת קמעונאית גדולה.עבדתי במספר סניפים, ועברתי לסניף הנוכחי לפני כחצי שנה. לפני כ-3 שבועות הוחלף מנהל החנות, ובעקבות זאת הוחלף שם החברה (אשר פועל כמובן כסניף רשתי). מספר ימים לאחר תחילת עבודתו של מנהל הסניף החדש, התגלה לי באקראי כי שעת הפתיחה לעובדים נדחתה בחצי שעה.

לא נמסרה כל הודעה פורמלית, וכמו עובדים אחרים העובדה התגלתה במקרה. כששאלתי לפשר הדבר, נאמר לי ע"י הממונה הישירה, שאכן כך ולא הוסיפה דבר.

בהסכם העבודה שלי הוסכם על 8 שעות יומיות, ולפיכך דחיתי את שעה היציאה שלי בחצי שעה ולא נאמר לי על כך דבר. יצאתי לחופשה מתוכננת, אשר הודעתי עליה זמן רב מראש. עם חזרתי מהחופשה גיליתי ששתיים מהעובדות צויידו במפתח לחנות, ע"מ להכנס למקום העבודה ב-8:00 כבימים ימימה.

לפיכך, פניתי לממונה הישירה שלי, ובקשתי אישור לעבוד משעה 8:00 עד 16:00 כמקודם. מתשובתה המגומגמת הבנתי שכל העניין היה לצמצם את משרתי בחצי שעה יומית, אך הדבר לא נאמר מפורשות. משהגיע מנהל החנות, העליתי בפניו את בקשתי, וללא הסוס הוא השיב שהם "מצמצמים". אמרתי לו שאין הדבר מקובל עליי, ושזה סותר את חוזה עבודה שבידיי.

הוא הבטיח לבדוק את העניין, וזימן אותי בהמשך היום לשיחה משולשת עם הממונה הישירה. בשיחה זו הוא התנה בפניי תנאים חדשים הנוגעים לאופי תפקידי, ע"מ לאפשר לי לעבוד בהיקף המשרה הרגיל שלי. טענתי כלפיו שאין הדבר מקובל עליי, ובמעמד השיחה הודיע לי כי אני מפוטרת בתום יום העבודה שלי.

ברצוני להדגיש, כי לא קדם לשיחה זו כל דיון בנושא השעות וגם לא נאמר לי כי מדובר בקיצוץ בשעות עבודתי. האם המהלך שבוצע חוקי, ואם לא באלו אמצעים ניתן לנקוט? אציין כי בהיותי אם חד הורית ומפרנסת יחידה, נותר בי הרושם שהיה ניסיון להפעיל עליי לחץ, ולנצל את המעמד לשנות את תנאי העסקתי, למרות שמעולם לא הוצגה כלפיי כל טענה או תלונה על אופן תפקודי. בסוף הפגישה בקשתי לקבל הודעת פיטורין, אך עד תום יום העבודה הוא לא הועבר לידיי.

אודה על תשובתכם והסבר לבעיה שלי!
תבורכו!

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ