פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 815
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אסתי
19/05/2015 17:38
שלום רב,

בעוד מס' ימים אני אמורה לחזור לעבודה לאחר חל"ד.
ברצוני לדעת האם כתוצאה מהיעדרות בעבודה עקב טיפול בילד (טיפת חלב\רופא\ילד חולה וכו') יורדים לי ימי חופשה\מחלה? אשמח לתשובה מפורטת הן בעניין שבמידה והילד חולה או לשם טיפולים בטיפת חלב וכו'...
עורך דין
20/05/2015 15:48
שלום אסתי

במידה והילד חולה את יכולה להיעדר מהעבודה על חשבון ימי מחלה שלך ולפי הקבוע בחוק. במקרים אחרים כגון בדיקות או טיפולים רפואיים אין כל סידור מיוחד בחוק המקנה לך זכויות עודפות.

בהצלחה
עמיחי
20/05/2015 09:43
האם אפלייה בתנאי העבודה (ספציפית - מתן אישור לענידת עגילים) בין גבר לאשה תקינה? אם לא, מה ניתן לעשות?
בנוסף, האם איסור גורף על קעקועים באיזור גלוי בעבודה תקין? למשל צוואר וידיים וכד'.

האם לעובדת אי אכיפת הכללים הללו מעשית בעבודה יש משמעות?
ניר
20/05/2015 09:30
שלום, אני בהריון בחודש תשיעי ורציתי לדעת אם כשאני לוקחת חופשת מחלה על חשבון הימי מחלה זה פוגע בימי חופשת לידה או בשכר של חופשת הלידה?
לי
20/05/2015 09:20
שלום,
בעלי עובד בחברה גדולה ומוכרת בה הלבוש לא מכבד את מקום העבודה. מגיעים עם כפכפים למשל, ומה שמטריד באמת זה שהבנות מתלבשות בצורה מאוד חושפנית (מכנסונים קצרים וגופיות מאוד פרובקטיביות). בכל זאת צריך להתנהל אל מול העובדים האחרים, ומאוד לא נוח לעבוד בצורה כזו.

השאלה היא אם יש דרך לאכוף על מקום העבודה לבוש מכבד (הגדרה כוללנית מדי, אבל הכוונה למינימום צניעות)?
ובמידה ואין חוק, למי ניתן לפנות בבקשה? היות וההתנהלות היא לא בצוות מסוים, אלא בחברה כולה (פרט אולי ללובשי המדים).
שוב, זו חברה מוכרת וגדולה כך שאני לא כלכך יודעת למי פונים להתייחסות.
אשמח למענה, תודה מראש ושבוע טוב
דורון
20/05/2015 02:54
אם אני עובד משכורת חודשית ואני נמצא בסטנד ביי או שעוד לא זימנו אותי למשמרת, כמה זמן לפני לפי החוק מותר להם לקרוא לי למשמרת?
רונית כהן
19/05/2015 23:59
מבקשת יעוץ לגבי הרעת תנאים. וגרמה לכך שלא אסכים ואלך הביתה
ירון
19/05/2015 23:27
שלום,
אשתי עובדת בגרפיקה תמיד במשמרת שלה ישנה שני עובדים באותו תחום, אבל לאחרונה הרבה פעמים היא עובדת לבדה ונטל העבודה נופל עליה ז.א. עושה עבודה של שני עובדים האם נכון לדרוש שכר גבוה בזה שהיא עובדת יותר קשה וכל המשתמע מזה.

תודה.
ירון
19/05/2015 23:23
אני כמעסיק במסגרת חינוך/צהרון מעוניין לפטר עובד לאחר 7 חודשי עבודה.
מה אני חייב לתת לו.
הוא צריך לסיים את העבודה ב-31 ליולי ואח"כ יש חופש האם החופש נכלל לזכות העובד או לא. האם יש לו פנסיה על החודשים שעבד פתחתי לו תוכנית בביטוחים.
תודה מראש
נופר
19/05/2015 22:20
עובדת במקום העבודה שנה ו3 חודשים. כמוקדנית במוקד ביטחון משמרות בוקר צהריים ולילה.

במהלך העבודה נכנסתי להריון. וסיפרתי להם בחודש ה3. שבוע לאחר מכן זימנו אותי לשיחה ואמרו לי שלא מרוצים מהתפקוד שלי. פתאום כשאמרתי שאני בהריון. מפתיע.

התבקשתי לעבור לסניף יותר רחוק והשעות הן או משמרת לילה או משמרת צהריים עד 11 בלילה. לי זה היה קשה כי זה רחוק לי ולא רציתי להגיע הביתה ב-12 בלילה. ההריון לא היה לי פשוט. ולא הסכמתי לזה.

אחרי חודש של מלחמה הם החליטו לשלוח לי מכתב הביתה: "הנידון- התפטרותך" . אז הרופא עזר לי והוציא לי טופס שבו רשום שאני בהריון בסיכון ולכן אני יכולה לעבוד רק 8 שעות ורק בשעות הבוקר. וכמובן שצירפתי מכתב העונה על המכתב ,ם ורשמתי שם שאני לא מעוניינת להתפטר אלא לעבוד במקום שיתאים ויכבד את מעמדי כשאישה בהריון ובלי לפגוע בזכויות. ושאם הם רוצים הם מוזמנים לפטר באישור משרד התמת. כמובן שלא פיטרו והבטיחו שימצאו לי מקום מתאים. זה לקח להם למעלה מחודשיים.

בסוף מצאו לי עבודה שמתאימה ואני עובדת בה חודש וחצי. אבל מה לעשות עם 4 חודשים שלא עבדתי? לדרוש מהם כסף? לדרוש מביטוח לאומי? לתבוע? ואיך זה יעבוד מבחינת חופשת לידה כי מתוך שנה ו3 חודשים. חסרים לי 4 תלושים.
עדי
19/05/2015 21:15
ערב טוב,

פוטרתי שלא כחוק (ללא שימוע וכו׳). במכתב פיטורין נרשם שמגיע לי 11 ימים הודעה מוקדמת...

בשיחה עם הרוא״ח היא טוענת שמגיע לי פחות כי הייתי ב-3 חודשים תאונת עבודה וזה לא נחשב שעבדתי, האם היא צודקת?
ומה קורה במידה והימי הודעה מוקמת נופלים על שישבת (חוזה עבודה שלי הוא א׳-ה׳) האם מגיע לי תשלום על ימים אלו?
כרמי
19/05/2015 20:25
אני עובדת באותו מקום כמעט 10 שנים
צברתי 90 ימי מחלה, אני בחופשת מחלה כבר שלושה חודשים במהלכם עברתי ניתוח קשה
האם יש לי זכות לקבל תשלום עבור כל ה-90 יום שצברתי במהלך השנים או רק עבור שלושה חודשי עבודה שהם
אודה להתייחסותכם.
גל
19/05/2015 20:21
היי יש לי שאלה: עבדתי 11 חודשים במשרד פרסום, במהלך תקופה זו אף קיבלתי קידום אך לא קיבלתי תוספת שכר שהובטחה לי אלא להיפך, בזמן המלחמה נלקחו ממני (ומכל עובד החברה) ימי חופשה ללא תשלום והובטח לנו שלא יפוטרו אנשים מהחברה- בסופו של עניין פיטרו בערך אדם 2 מכל מחלקה, מה שגרם לעומס רב לאחר שנגמרה המלחמה וכן המשיכו לקחת לנו ימי חופשה ללא תשלום עד נובמבר. (יש לציין שכל מי שהתנגד פוטר)
בתפקידי הייתי ראש תחום דיגיטל ותחת תחום האחריות שלי עבדתי עם ספקים חיצוניים. הועלתה הצעה של אחד הספקים ושל המנכ״ל של החברה לאחד כוחות וכן הספק הציעה לי לעבור לחברה החדשה. כמובן שדבר ראשון פניתי למנכ״ל במשרד הפרסום לספר לו עודות הבקשה. לאחר מגעים רבים ההצעה עלתה על השולחן והמנכ״ל הגיב לבקשת ההעברה ״נחליט כאשר נחתום על החוזה״

אך פנו אלי בבקשה שבמידה ואני אעזוב את תפקידי אני אעזור גם כאשר אהיה עובדת של
החברה החדשה עד שימצאו מחליף והוא יתאקלם. אחד העובדים ששמע את השמועה על החברה החדשה ושאל האם יוכל להחליף אותי. אני העלתי את זה לדיון אל אמרתי שאיני מתחילה חפיפה עד שנחתם חוזה, גם של החברה וגם שלי כעובדת.
אך כבר יום אחרי הודיעו לי שהבחור מחליף אותי ואני מה1.12 לא עובדת במשרד פרסום יותר אבל בחברה החדשה
חברה שעדיין לא קיימת ואין הסכם העסקה.
ההודעה קיבלתי בעל פה 4 ימים לפני סוף החודש וכשאר טענתי שעוד אין לי עבודה חדשה השיבו לי בזלזול וחוסר יחס.
כאשר ביקשתי מכתב פיטורים בדצמבר משרד הפרסום הבין שהוא פיטר אותי לא כחוק וביקש מכתב התפטרות. טענתי שמעולם לא התפטרתי ואני מחוסרת עבודה ולאחר שבועיים בבית קיבלתי מכתב ״התפטרת ללא מכתב״
כמובן שחוזה החברה החדשה עוד לא נחתם ואני נותרתי ללא עבודה כחודש שלם (אחרי 4 חודשים של משכורת נמוכה בגלל החל״ת)
כאשר נחתם החוזה בחברה החדשה וניהלתי שיחה עם הבעלים (הספק לא המנכ״ל של המשרד פרסום) הם הציעו לי 1/3 ממה שהציעו לי לפני ובגלל שהייתי עם הגב לקיר, ללא עבודה. וולא שכר ראוי לקחתי את המשרה בלתי ברירה בטענה שאני אקבל 10% מכל עסקה שתכנס. מה שלא קרה לעולם. היום אני ללא עבודה מאחר והחברה החדשה לא שגשגה.
האם אני יכולה לתבוע פיצויי פיטורים והרעת תנאים?
פנסיה
בר
13/05/2015 09:43
היה לי פנסיה ממקום עבודה קודם (כ3 שנים) ובמקום עבודה החדש כבר חצי שנה הבוס רוצה שאעביר הפנסיה לסוכן וחברה שלו , אני לא יודעת עם זה חוקי ?? לתבוע אותו ?? או הוא חייב להמשיך המסלול שהיה לי ממקום עבודה הקודם ?
RE: פנסיה
עורך דין
13/05/2015 14:53
שלום בר

המעסיק מחוייב לפי חוק להעביר את התשלומים לקרן הפנסיה הפעילה שלך, אלא אם כן את לא רוצה בכך. הוא אינו יכול לכפות עליך את רצונו. פני אליו בכתב ובקשי להעביר את מלוא התשלומים שמגיעים לך אל הקרן הפעילה תחת שמך. דרך אגב, המעסיק היה צריך להתחיל להפריש כספים לטובתך קרן הפנסיה שלך כעבור 3 חודשים ממועד תחילת עבודתך ורטרואקטיבית למועד תחילת העסקתך.

בהצלחה
בר
17/05/2015 15:46
אני במקום החדש לא שילמתי את חלקי לפנסיה , האם המעביד חייב לשלם את הסכום של 3 החודשים רטרואקטיבית ? והעובד שזו אני צריכה גם לשלם על 3 החודשים רטרו ? מה ההיגיון בזה ממשכורת 5000 לשלם 800 שח"????תודה מראש
בר
18/05/2015 08:25
אם היה לי פנסיה של מנהלים והמעביד החדש רוצה( וזה בכפיה בחברת ביטוח שונה ממה שהיה .)רק לשלם פנסיה מינימאלית זה חוקי או לפנות להסתדרות אולי ??
ואם כבר עברו כ 5 חודשים מה ניתן לעשות ???
עורך דין
18/05/2015 16:19
שלום בר

מצטער אבל שאלתך אינה ברורה לי. נסי לנסח אותה מחדש ואני אשתדל לתת לך מענה.
בר
18/05/2015 23:53
היה לי פנסיה פעילה במקום עבודה קודם של 5%(עליי)+6%+7.5% על המעביד . במקום החדש שהתחלתי כבר לפני 5 חודשים המעסיק מעוניין להוריד ל 5.5+6+6 אחוז ובפוליסה שונה מזו שהיה קיים . אם זה חוקי ? או להתעקש שישאר בפוליסה הישנה ? ו ישלם רטרו 3 חודשים ? (שכבר חודשיים התפספסו ) .
עורך דין
19/05/2015 15:39
שלום בר

המעסיק מחוייב להפריש לך כספים לפנסיה כעבור 3 חודשים ממועד תחילת העסקתך ורטרואקטיבית למועד תחילת העבודה. כמו כן, הוא אינו יכול להכתיב לך לאן יעבור הכסף. ההחלטה על כך היא שלך ורק שלך. לגבי גובה ההפרשה - הרי שהכללים קבועים בחוק והמעסיק יכול רק להיטיב איתך ולא להפריש פחות אשר קבוע בחוק.

בהצלחה
בר
19/05/2015 17:57
תודה .האתר יפה ועוזר רק חבל שהמעסיקים לא מסתכלים ולא מעניין אותם החוקים
גבי סבג
19/05/2015 10:29
שלום, אני עובד מאוקטובר 2014 ועד היום לא העבירו לי תשלום פנסיה לקופה, וקרה לי לפני 5שנים עבור בערך 5חודשים שלא שילמו בכלל, ולגבי חופש שנתי רציתי לדעת כמה מגיע עבור חודש,תודה מראש:גבי
עורך דין
19/05/2015 15:54
שלום גבי

לא ברור משאלתך האם היתה לך קרן פנסיה פעילה ממקום העבודה האחרון שלך. היה ואכן היתה, המעסיק היה צריך להפריש לך כספים כעבור 3 חודשים ממועד תחילת עבודתך ורטקואקטיבית. אם לא היתה קרן פנסיה, ההפרשות היו צריכות להתחיל כעבור 6 חודשים.

אתה צובר ימי חופשה לפי חוק ובכפוף להיקף משרתך ו/או הסכם קיבוצי בענף בו אתה מועסק.

פנה אל המעסיק בכתב ודרוש ממנו להפריש לאלתר את כל הכספים שמגיעים לך לפי חוק.

בהצלחה
גבי סבג
19/05/2015 17:27
שלום,כן יש לי עדיין קרן פנסיה פעילה.
מרינה דולידוביץ
19/05/2015 11:47
שלום רב!
עבדתי בחברה מ-01.07.2007 ועד 20.07.2014. בנובמבר 2012 עברתי תאונת דרכים (ביטוח לאומי היגדיר אותה כתאונת עבודה) , חזרתי לעבודה במרץ 2013. מ-13.04.2013 ועד 20.07.2013 היתי בחופש לידה, בין 20.07.2014 ועד 14.04.2015 – חופש ללא תשלום. ב-15.04.2015 פיטרו אותי. את ותק לצורך קביעת דמי פיטורין חישבו לי בלי חודשים שהיתי חולה בגלל תאונת עבודה – 6.8 שנים סה''כ. האם זה נכון?
את דמי פיטורין חישבו כמו משכורת נטו כפול ותק. האם גם זה נכון?
תודה רבה-רבה מראש על הייעוץ!
עורך דין
19/05/2015 16:25
שלום מרינה

חישוב הפיצויים נכון חישוב הוותק לא נכון - גם בתקופה שבה שהית בבית עקב תאונת עבודה היית עובדת פורמלית של המעסיק, ותקופה זאת נספרת כחלק מהווק שלך בעבודה.

בהצלחה
מרינה דולידוביץ
19/05/2015 17:04
תודה רבה!
טל
19/05/2015 13:45
שלום,

כידוע שכר המינימום עלה מ-23 ל-25 (לגילאי 18+) שקלים בחודש אפריל האחרון.

טרם השינוי המשכורת שלי לשעה הייתה 25. ידוע לי שלמעסיק אסור להוריד לי את השכר לדוגמה ל-24 על אף שזה מעל המינימום, ומעשה זה עומד בקטגוריה של הרעת תנאים. שאלתי היא האם לאור השינוי של שכר המינימום המעסיק מחויב להפרש שהיה קיים טרם השינוי?
עורך דין
19/05/2015 16:44
שלום טל

התשובה לשאלתך שלילית. רק מי שהשתכר פחות מאשר 25 ש"ח לשעה עד ל-1 באפריל 2015 נהנה מהעלאת שכר המינימום. עובדים שמרוויחים יותר מאשר שכר מינימום אינם זכאים לכל העלאה בעקבות השינוי בחוק.

בהצלחה
ווילי
19/05/2015 13:42
היי,

לפני העבודה הנוכחית שלי, עבדתי ביוגורטיה קטנה, לאחרונה עשיתי סדר במסמכים וגיליתי שאין לי תלושי שכר מהתקופה שעבדתי שם.(יש אחד כי הייתי צריך לביטוח לאומי). כאשר שלחתי הודעה לבעלים בנושא, לפני יום, אבל הוא עדיין לא ענה לי. השאלה שלי מה ניתן לעשות במקרה שהוא יסרב? לדעתי הוא גם לא שילם לי נסיעות אז זה יכול להיות אחד ממניעים שלו להתעלמות.
עורך דין
19/05/2015 16:41
שלום ווילי

אל תתנהל באמצעות הודעות SMS. פנה אל המעסיק בכתב, באמצעות דואר רשום, ובקש לקבל את תלושי השכר שלך. בתלושים יהיה כתוב אם קיבלת דמי נסיעות או לא.

בהצלחה
עידן
19/05/2015 13:17
האם יכול להיות מצב שבו בתלוש המשכרת לא יופיע לי ניכויי פנסיה?
דיברתי עם המעסיק בנוגע לקבלת הדוחות הרבעוניים בתקופה שבה הועסקתי אצלו ואמר לי "לבדוק אם ובכלל היו לי ניכויים פנסיוניים" , במידה וכן צור קשר עם חברת הפנסיה שאתה מבוטח בה, תציג תעודת זהות והם יגידו לך".
האם כך נכון הדבר? בדקתי ואכן לא היו ניכויי פנסיה כלל
עורך דין
19/05/2015 16:39
שלום עידן

לא ציינת כמה זמן עבדת עבור המעסיק, אך בהנתן שעבדת יותר מחצי שנה, המעסיק היה מחוייב בכל מקרה להפריש עבורך כספים לקרן פנסיה. היה וזה לא נעשה זכותך לדרוש את הכספים גם עתה.

בהצלחה
חופש
בר
19/05/2015 11:54
כמה ימי חופש בתשלום מגיעים אם התחלתי עבודה ב 12/2014
RE: חופש
עורך דין
19/05/2015 16:28
שלום בר

ימי החופשה הנם לפי חוק חופשה שנתית ובהתאם להיקף המשרה שלך.
שרון
19/05/2015 13:07
שלום רב,
רציתי לדעת האם מותר לי להגיש מכתב התפטרות לצורך טיפול בילד לפני שתמו 14 השבועות של חופשת הלידה והאם מותר לי להתייצב בלשכת התעסוקה גם כן לפני שהם תמו?

תודה,
שרון
עורך דין
19/05/2015 16:27
שלום שרון

להגיש מכתב התפטרות לצורך טיפול בילד אפשר תמיד, רק איני מוצא הגיון בכך שתגישי אותו בתוך 14 השבועות הראשונים של חופשת הלידה שלך. ולגבי לשכת התעסוקה - פני לשם רק לאחר חופשת הלידה.

בהצלחה
יהודה
19/05/2015 11:38
שלום, אני עובד 52 שעות בשבוע מתוכם אני עובד גם בשישי וגם בשבת ואין לי מנוחה של 36 שעות לא ביום המנוחה ולא בכלל

א' - . 8-17
ב' - 8-17
ג'- 8-17
ד' - חופש
ה' - 8-17
ו' - 13-22
שבת - 15-22

לא משולמות לי שעות נוספות בכלל ושעות שבת משולמות לי לפי כניסת השבת ויציאתה.

אני רוצה לדרוש את כספי מהמעסיק אך לא ברור לי החישוב, אני מבין שבגלל שאין לי מנוחה אז כל השבת היא בתעריף של 150%, השבת היא גם מעל 43 שעות שבועות לכן אני צריך לקבל 200%, האם כך הדבר?

כדי להכין דרישה מלאה אני זקוק לדוחות שעון, חלקם יש לי וחלקם אבדו לי, האם זכותי לדרוש זאת מהמעסיק?
עורך דין
19/05/2015 16:23
שלום יהודה

על פניו ישנה יותר מבעיה אחת עם שעות העבודה שלך. מאחר ואיני מכיר את חוזה העבודה שלך ולא ראיתי תלושי שכר, לא זה רציני להתייחס לשאלתך ולבצע חישובים על סמך מידע חלקי כל כך. הרשה לי להמילץ לך לפנות לשיחה אישית עם עורך דין, שיבדוק את חוזה העסקתך ותלושי השכר שלך, על מנת להבין כיצד יש להתנהל על מנת למנוע פגיעה בזכויות שלך.
ספיר
19/05/2015 11:32
שלום,
אני עובדת במשרה חלקית לפי שעות (אני סטודנטית)
מקום עבודתי הוא בכפר סבא ולאחרונה עברתי לאשדוד.
מקום מגורי האחרון היה הרצליה וקיבלתי לכל יום עבודה 22 ש"ח יומי עבור נסיעות.
כידוע לי העלו את מקסימום הנסיעות ל26 ומשהו, כשפניתי למחלקת שכר אמרו לי כי אני מקבלת את מקסימום הנהוג בחברה
עזרתכם בבקשה
עורך דין
19/05/2015 16:20
שלום ספיר

אין מושג חוקי כמו "מקסימום הנהוג בחברה". יש חוק ואין למעסיק, לשום מעסיק, אפשרות להתנות עליו. על המעסיק לשלם לך החזר נסיעות ריאלי לפי העלות בפועל של הנסיעות לעבודה ובחזרה ממנה בתחבורה ציבורית והכל עד לתקרה הקבועה בחוק.

בהצלחה
רבקה
19/05/2015 13:52
אני עובדת בחברה מסוימת כבר כמעט 7 חודשים, ביום חמישי שעבר המעסיק שלי הודיע לי בטלפון שהוא צריך להקפיא לי את המשרה בסוף החודש כי החברה נכנסה לחובות מאוד גדולים ואין לו איך לשלם לי משכורת. בגלל שלא קיבלתי שום מכתב רשמי ולא נערכה פגישה רשמית בנושא אני יודעת שאני ממשיכה לעבוד כרגיל עד שהדברים יהיו רשמיים...

היום בבוקר הודעתי למעסיק שלי שאני בהריון כי הגעתי לשלב שאני כבר ממש מחויבת להודיע. למרות ההודעה שלי קיבלתי ממנו במייל מכתב על סיום העסקה...

איך אני אמורה להתנהל מולו כרגע? הרי הודעתי לו שאני בהריון ולמרות זאת הוא שלח לי מכתב סיום העסקה...
עורך דין
19/05/2015 16:09
שלום רבקה

אני ממליץ לך לפנות בהקדם לעורך דין הבקיא בדיני עבודה על מנת שיטפל בנוש אמטעמך. המעסיק עובר על החוק, שכן אסור לפטר אישה בהריון ללא אישור מתאים של משרד התמ"ת.

שוב: פני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בהקדם ובאמצעות עורך דין מיומן בתחום.

בהצלחה
בת-אל
19/05/2015 13:54
היי. ילדתי ב6/9
אני רוצה להתפטר ולהינות מהזכאות שלי לפיצויים לפי החוק עד שהילד בגיל 9 חודשים למיטב הבנתי.
משאבי אנוש בעבודה שלי אמרו לי שעד התאריך ה6/7 אני יכולה להתפטר ולהודיע חודש מראש על ההתפטרות.
נדמה לי שיש טעות בחישוב. מישהו יודע איך מחשבים?
עורך דין
19/05/2015 16:07
שלום בת אל

לפי החוק את יכולה להתפטר לצורך טיפול בילד בטרם הגיעו לגיל 9 חודשים, ולכן החישוב קל. עד 9 חודשים ממועד הלידה... והודעה מוקדמת צריך לתת בכל מקרה, בכפוף למשך העסקתך.

בהצלחה
מירי
19/05/2015 14:15
הנני חולת סרטן מקבלת קצבת הבטחת הכנסה. יצאתי לחו"ל לחודש ימים על מנת לבדוק טיפול רצוי חדש, קבלתי כרטיס טיסה מתנה, שללו לי את הקצבה בחודש הנסיעה.
מה עושים? הרי ההוצאות השוטפות נשארו ולא פחתו
לא יתכן שאני בבית סוהר ןלא אוכל לבדוק טיפולים
אבקש עזרה דחופה
עורך דין
19/05/2015 16:03
שלום מירי

איני בקיא בתקנות הביטוח הלאומי לפרטי פרטים, למרות שאני זוכר כי לא ניתן לצאת מישראל לחו"ל ולקבל הבטחת הכנסה - בכל מקרה, הרשי להמליץ לך לפנות אל מוקד המידע של המוסד לביטוח לאומי ואם צריך תאמי לך פגישה אישית, על מנת להסביר את מצבך ולנסות ולמצוא התחשבות. הטלפון של מוקד המידע: 6050*

בהצלחה ורפואה שלמה
נועה
19/05/2015 15:55
שלום רב,
אני עובדת בחברה פרטית שנה וחצי, וקיבלתי רכב מהחברה אחרי 9 חודשים. שווי הרכב נמצא בתלוש המשכורת ויורד לי סכום של כ-650 ש"ח מהשכר עבור נושא זה.
אני בחודשי הריון מתקדם, ומניחה שאצטרך להפקיד את הרכב בזמן חופשת הלידה, כי הוא לצורכי עבודה...
2 שאלות ברשותכם:
1)דמי הלידה מביטוח לאומי מחושבים ע"פ הנטו מתלוש השכר?
האם אוכל לבקש החזר על הכסף שירד בגלל הרכב מהמעסיק?
2)האם העובדה ש"שילמתי" עליו מקנה לי את השימוש בו בחופשת הלידה?

תודה רבה מראש
עורך דין
19/05/2015 16:01
שלום נועה

1. לא. לפי הברוטו.
2. לא. בדרך כלל במהלך חופשת הליד המחזירים את הרכב, למרות שאין המדובר על "חוק" ואת בהחלט יכולה לנהל מו"מ מול המעסיק בנושא, ולנסות להשאיר את הרכב צמוד גם בחופשת הלידה או לפחות בחלק ממנה.

בהצלחה
אסתר
19/05/2015 11:13
אני עובדת במשרה מלאה .
ויש קצת קשיים בעבודה / מנסה לחסוך עלי .
עכשיו לי אין ימי חופש .
האם למעסיק יכול להוציא אותי לחופשה כפויה ללא תשלום ?
זה פוגע בפרנסתי .

כמו כן אני מטופלת בטיפולי פוריות - מה הזכויות שלי לגבי העבודה ?

תודה רבה
עורך דין
19/05/2015 15:56
שלום אסתר

המעסיק אינו יכול להוציא אותך לחופשה כפויה אם אין לך ימים חופשה צבורים, אלא אם הוא רוצה לשלם עבור כל אותם ימים. לגבי טיפולי פוריות - יש מגוון רחב של הגנות הקבועות בחוק ותוכלי לקרוא עליהן בהרחבה בין השאר גם באתר זה.

בהצלחה
שני
19/05/2015 09:51
שלום, האם בתקופת שמירת הריון:
1. האם נצבר הוותק לצורך חישוב זכאות ימי חופשה?

2. האם לזכאות למספר ימי החופשה עצמם, נספרת תקופת שמירת ההריון או שמתייחסים רק לתקופת ימי העבודה בפועל ומנקים את תקופת ההיעדרות בגין שמירת הריון?

תודה
עורך דין
19/05/2015 15:52
שלום שני

1. כן.
2. כל התקופה נספרת.

בהצלחה
פנחס
18/05/2015 22:03
עובדה במשק בית לאחר כשנתיים חלתה הודיעה שלא תוכל לחזור לעבודה
האם עלי לשלם פיצוים וגם דמי מחלה?
עורך דין
19/05/2015 15:37
שלום פנחס

כמובן שעליך לשלם לעובדת עבור כל ימי המחלה שצברה. מאידך, אם היא החליטה כי אינה רוצה לשוב לעבודה ללא אישור רפואי של רופא תעסוקתי שבו כתוב כי היא אכן אינה יכולה לעבוד, הרי שאינך חייב לשלם לה דמי פיצויים.

בהצלחה
ורדית
18/05/2015 20:26
שלום, אני יצאתי לשמירת הריון וכרגע אני בחופשת לידה. ביטוח לאומי כבר אישר ושילם הכל (לא יאומן כי יסופר אבל אמיתי). הבעיה היא עם 2 מעסיקים שלי שפשוט לא יודעים מהן זכויותי בנוגע להפרשות הפנסיה ולא מוכנים לעשות שום בירור בעניין ואפילו לא מאמינים / מבינים את מה שאני אומרת להם.

רוצה לוודא שהבנתי נכון: מגיעה לי הםרשת פנסיה מהמעביד גם על שמירת ההריון וגם על חופשת הלידה, נכון? איך מחשבים? והאם מורידים מס הכנסה, מס בריאות וביטוח לאומי מהסכום הזה? מה קורה אם המעסיקים לא מעבירים לי את הכסף בזמן? אני עלולה לאבד את קרן הפנסיה שלי??? אשמח לעיצה בעניין...

תודה רבה מקווה שאני ברורה
עורך דין
19/05/2015 15:31
שלום ורדית

אם עבדת אצל 2 המעסיקים למשך תקופה של לפחות 6 חודשים לפני תחילת ההריון, מגיעות לך הפרשות לפנסיה בגין תקופת השמירה על ההריון וכן עבור חופשת הלידה. לא מורידים מיסים או דמי ביטוח לאומי מהסכומים המופרשים לפנסיה. אם המעסיקים לא מכירים את הזכויות שלך, הם צריכים לפנות אל רואה החשבון שלהם שיסביר להם הכל.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ