פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 787
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

רונית
05/07/2015 10:27
עובדת שכירה במקום עבודה כ-8 חודשים , לפני 3 שבועות התבשרה על הריון, העבודה הנוכחית פיזית ומאוד קשה. אם היא מתפטרת ומתחילה עבודה חדשה עד הלידה (7 חודשים) עדיין תהיה זכאית לחופשת לידה? צריך תלושים רציפים של שנה מאותו מקום עבודה או פשוט שיהיה רצף?
עורך דין
05/07/2015 18:43
שלום רונית

ככל ויהיו ברשותך 10 תלושי שכר מתוך 14 החודשים שלפני מועד הלידה תוכלי לקבל דמי לידה מלאים ולצאת לחופשת לידה.

בהצלחה
שחף
02/07/2015 22:54
התפטרתי מעבודה אחרי 10 חודשים, היום המנהלת שמעל המנהלת שלי במקרה ראתה אותי בעבודה החדשה שלי ושאלה אם סגרתי הכל עם המנהלת מבחינת ימי חופש שצברתי וימי מחלה וכאלה.

אני אמורה לסגור משהו? מגיע לי משהו על הימים האלה?
עורך דין
05/07/2015 18:42
שלום שחף

עם סיום ההעסקתו של עובד ניתן לפדות בתשלום ימי חופשה שנצברו ולא נוצלו. לעניין ימי מחלה ככלל לא ניתן לפדות אותם בתשלום אלא במספר מצומצם של מקרים לפי הסכמים קיבוציים ובשירות המדינה.

בהצלחה
נורדמן כרמלה
03/07/2015 23:18
עבדתי בצהרון פרטי במשרה שעתית מאחר ובכל חודש עבדתי שעות שונות אבקש לדעת כיצד לחשב עבור יום חג ועבור 11 ימי חופשה שנצברה לזכותי מאחר ופוטרתי ממקום עבודתי וטרם שולם לי עבור 2 ימי חג וגם עבור חופשה השנתית, לתשובתכם המהירה אודה
עורך דין
05/07/2015 16:19
שלום כרמלה

ימי חופשה מחושבים לפי חלקיות המשרה שלך. אם נצא מנקודת הנחה שהיקף משרה מלאה הנן 186 שעות עבודה בחודש, תוכל ילבדוק כמה שעות את עובדת, להבין מה היקף המשרה שלך ובהתאם לחשב את צבירת ימי החופשה שלך לפי חוק.

בהצלחה
מיכל
05/07/2015 14:44
היי,

ילדתי בצאריך 13.4, חופשת הלידה שלי מסתיימת ב- 20.7 עבדתי במקום עבודתי כחמש וחצי שנים, מעוניינת להתפטר לטובת גידול הילד, להלן כמה שאלות:

1. האם הייתי אמורה להודיע על התפטרות כבר חודש לפני? כלומר ב 20.6?

2. מתי עליי להצייב לחתום בלשכת התעסוקה?

3. האם מכתב בקשה לביטול המתנה של 90 יעזור במקרה זה?

מודה לכן מאוד מאוד על המענה
עורך דין
05/07/2015 16:17
שלום מיכל

את יכולה להודיע על התפטרות לשם טיפול בילד מתי שנח לך ובלבד שזה יעשה לפני שימלאו לילד 9 חודשים. את תקופת ההמתנה של 90 יום לקבלת דמי אבטלה אכן ניתן לנסות לקצר או לבטל באמצעות פניה מנומקת ומנוסחת בקפידה אל המוסד לביטוח הלאומי.

בהצלחה
נטשה
05/07/2015 14:44
היי. יש לי 2 שאלות.
1. לגבי חישוב דמי לידה -פה כולם מדברים על 10 חודשים מתוך 14 או משהו כזה. אבל בכל מקום שקראתי כולל מחשבון של ביטוח לאומי מתייחסים רק ל3 משכורות אחרונות לפני הלידה. מה הנכון? ואם עכשיו אני יוצאת לשמירה אז לפי איזה חודשים יחשבו לי את הדמי לידה?

2. לגבי הגשת בקשה לשמירה- בעבודה נאמר לי שאני צריכה להעביר אליהם את הטפסים הם ממלאים ומעבירים לבד לביטוח לאומי. העניין הוא שאני עובדת בפתח תקוה כך שהם מגישים את שה לסניף שם. ואני גרה באשקלון. זה לא משנה לאיזה סניף להגיש? או שעדיף שאני אקח את המסמכים ואדיש לבד באשקלון?

תודה
עורך דין
05/07/2015 15:58
שלום נטשה

על מנת לקבל דמי לידה מלאים עבור 14 שבועות עליך להעביר למוסד לביטוח לאומי 10 תלושי שכר מתוך 14 החודשים הקלנדריים האחרונים. חישוב דמי הלידה נעשה לפי ממוצע שלושת חודשי השכר האחרונים ברוב המקרים.

ולגבי שאלתך השניה, את בהחלט יכולה להגיש את המסמכים בסניף הביטוח הלאומי באשקלון - ליד ביתך.

בהצלחה
תלושים
שי
05/07/2015 14:43
ברצוני לקבל תלושים 18 חודשים אחרונים, חשבת השכר הודיעה שכל תלוש 5 שקלים הגיוני???
עורך דין
05/07/2015 15:53
שלום שי

בהנחה שקיבלת תלושי שכר במועד לאורך כל אותם 18 חודשים וכעת אתה רוצה לקבל העתקים של אותם תלושים, מותר למעסיק לגבות תשלום עבור זה - בהחלט.

בהצלחה
אמנון
05/07/2015 14:00
שלום אני עובד בחברה מסוימת מעל ארבע שנים. עד סוף 2014 הייתי מועסק ע"י חברת כ"א. בינואר השנה הפכתי לעובד חברה אך ספירת הותק התחילה מהתחלה. האם זה חוקי? לציין שאני עובד באותו המקום ובאותו התפקיד
עורך דין
05/07/2015 15:52
שלום אמנון

אם לא פוטרת על ידי המעסיק הקודם ומימשת את מלוא הזכויות של עובד מפוטר הרי שרצף העסקתך היה צריך להמשך ולא להתאפס. זכותך המלאה לדרוש את תיקון המצב.

בהצלחה
אנונימי
05/07/2015 13:41
אשתי עובדת באותו תפקיד כבר 5 שנים 8.5 שעות ביום 5 ימים בשבוע, בשנה האחרונה הגדילו את כמות העבודה שהיא נדרשת לבצע בצורה משמעותית, בכל יום ישנה כמות תיקים שהיא מחוייבת לטפל בהם, עקב הגדלת העבודה היא אינה לוקחת הפסקת צהריים וכשכן היא אוכלת במקום שהיא יושבת בו, היא אינה מסוגלת לבצע שעות נוספות (אמא ל-2 ילדים), נאמר לה מספר פעמים שהעבודה רק תגדל והם לא יקבלו עוד כוח אדם, אשתי ביקשה לעבור תפקיד עקב העומס, אמרו לה שיחפשו תפקיד בתנאי שתחתום על טופס שאם לא יימצא לה מקום אחר תוך חודשיים, הטופס מהווה מכתב התפטרות.

1. האם הטופס חוקי וניתן לחייב עובד לחתום עליו ?
2. האם לאור כל האמור לעיל ניתן לדרוש פיטורים בשל הרעת תנאים ? אם כן מה חובת ההוכחה עליה ?
עורך דין
05/07/2015 15:51
שלום לך

במענה לשאלותיך:

1. כן, הטופס חוקי, אך לא ניתן לחייב את אשתך לחתום עליו כמובן.

2. יתכן מאד והכבדה ממשית בכמות העבודה עשויה להוות הרעה מוחשית בתנאי העבודה, שאז ניתן וצריך לתת למעסיק הזדמנות לתקן את הרעת התנאים שנוצרה שאם לא כן אשתך תוכל להתפטר בדין מפוטרת.

לצורך קבלת החלטה בנושא יש הכרח לתאם פגישה עם עורך דין ולבחון את נסביות העסקתה של אשתך לעומקן, ולפי חוזה העבודה שעליו היא חתומה נכון להיום.

בהצלחה
איתן
05/07/2015 13:37
שלום,

יש בבעלותי מיניבוס קטן ואני עובד לפרנסתי כנהג הסעות עצמאי.
עבודות הנסיעה שלי מתקבלות עפ"י רוב מחברות נסיעה גדולות, אשר מזמינות אותי לבצע עבורן נסיעות.
בסוף כל חודש אני מוציא לחברה חשבונית מס (המפרטת את מס' הנסיעות שביצעתי כפול התעריף שהוסכם ביננו לנסיעה בודדת) עם החשבון הסופי, ומקבל בהתאמה צ'ק.

בארבעת החודשים האחרונים, לא קיבלתי את שכר נסיעותיי מחברה לה אני נותן שירות כנהג במשך 10 שנים, וזאת בטענה המופרכת שהפרזתי בדיווח מס' הנסיעות, למרות זאת, המשכתי לבצע נסיעות על בסיס זה שהסדרן הבטיח לי ש"הכל יהיה בסדר" ושנגיע לפתרון מוסכם.
עד היום לא הגיעו עימי לפתרון ועדיין לא קיבלתי דבר!

יש לציין כי החוק מחייב אותי להיות רשום בחברת נסיעות לצורך בקרה ופיקוח, ומשכך אני רשום בחברה החייבת תמורת סכום מסויים שאני משלם לה מידי חודש.

שאלותיי:

1. האם בנסיבות העניין, למרות שאני מוציא לחברה חשבוניות מידי חודש אוכל להיחשב כעובד החברה?

2. היכן אוכל לתבוע את שכר עבודתי – בימ"ש השלום או ביה"ד לענייני עבודה?

3. האם אוכל לתבוע גם פיצויי הלנת שכר או שמדובר רק ברכיב שיוכל לתבוע עובד שכיר של החברה?

תודה רבה.
עורך דין
05/07/2015 15:48
שלום איתן

היו בעבר מקרים לא מעטים בהם נהגים פרילנסרים על פניו הגישו תביעות לבית הדין לעבודה לצורך הכרה ביחסי עובד מעביד. היו גם מקרים בהם התביעות התקבלו. מאחר וכל מקרה נבחן לפי נסיבותיו הפרטניות, לא נותר לי אלא להפנות אותך לפגישה אישית עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה, על מנת שיבחן את נסיבות העסקתך וביחד תוכלו לגבש החלטה לגבי האפשרות לנסות ולקבל הכרה ביחסי עבודה.

באם לא תגיש תביעה להכרה ביחסי עבודה, הרי שמערכת היחסים מול חברת ההסעות הנה במישור החוזי, שאז ניתן להגיש תביעה לבית משפט השלום.

ולגבי הלנת שכר, הדברים נוגעים רק לעובדים שכירים.

בהצלחה
מורן
05/07/2015 12:42
שלום,
אני עובדת שנה ו-7 חודשים אצל עורך דין מסויים.

כשאני חולה ולא מגיעה עם אישור רפואי מתאים כמובן, הוא לוקח לי ימי חופשה המגיעים לי וממיר לי אותם בימי מחלה.
ככה שיוצא שאין לי חופש בכלל ....

האם זה יכול להיות לפי חוקי העבודה ?
עורך דין
05/07/2015 15:45
שלום מנורן

התנהלותו של עורך הדין שמעסיק אותך אינה חוקית באופן חד משמעי. את צריכה לפנות אליו בכתב ובקש להחזיר את כל ימי החופשה שמגיעים לך וקוזזו כנגד ימי מחלה. המעסיק אמור לקזז ימי מחלה כנגד ימי מחלה שהעובדת צוברת ואם נגמרים ימי המחלה הצבורי םפשוט לא לשלם עבור היעדרות מפאת מחלה, אך בכל מקרה לא ניתן להמיר ימי חופשה בימי מחלה ללא הסכמת העובדת במפורש.

בהצלחה
נדב
05/07/2015 11:46
אני עובד מפוצל, האם אני זכאי להחזר נסיעות כפול או רק פעם אחת ליום ??
מתחיל ב7 עד 13 וחוזר ב-16 עד 18.
המרחק הוא מעל 5 ק״מ.
עורך דין
05/07/2015 15:43
שלום נדב

אתה זכאי להחזר הוצאות ריאלי עבור נסיעות למקום העבודה וחזרה לביתך. כמובן שאם אתה עושה זאת פעמיים ביום המעסיק צריך לממן את עלות הנסיעה עד לתקרה הקבועה בחוק.

בהצלחה
ר.א
05/07/2015 11:24
שלום חברים,
חבר שלי התפטר ללא הודעה מוקדמת ממקום עבודה לאחר שעבד שם חודש בודד.

בעל העסק קנס אותו ככל הנראה על שבועיים (ולא יום, כחוק) ובנוסף הוריד לו שכר על שני שטרות מזויפים שיש ספק אם בכלל הוכנסו לקופה במהלך המשמרת שלו.
אנחנו רוצים לנסח מכתב התראה לפני תביעה. אשמח לקבל את סעיפי החוק הקשורים לעניין.

תודה!
עורך דין
05/07/2015 15:42
שלום לך

אם תרצה שעורך דין יכתוב עבורך את מכתב ההתראה תצטרך למצוא עורך דין, לקבל הצעת מחיר, ולאחר אישורה תצטרך להעביר לעורך דין (אתה או חברך) מידע רב לצורך עריכת המכתב. אחרת לא ניתן לעשות זאת במקומך.

בהצלחה
דחוףף
שוב שואל
05/07/2015 11:19
היי מכיוון שאני לא מי יודע מה חכם בחישובים אז אני לא רוצה שיעבדו עליי אני חייב תשובה אם אני עובד מ5 בערב עד 2 בלילה זה יוצא 9 שעות אבל איך מחשבים את זה מבחינת שעות יום או לילה וכמה זה יוצא
RE: דחוףף
עורך דין
05/07/2015 11:22
שלום שוב

על מנת לערוך חישובי שכר יש לפנות אל חשבת שכר או עורך דין ולהעביר אליהם את חוזה העבודה שלך ותלושי שכר. לא ניתן לבצע חישובים כאן בפורום במידע חסר.

בהצלחה
קינו ראובן
04/07/2015 21:11
שלום
במידה ואני פורש לפנסיה מוקדמת והמעביד ממשיך
לשלם לי משכורת (70% ללא הפרשות מלבד ביטוח לאומי ומס בריאות)ויש לי ותק בקרן פנסיה של 40 שנה
אני ממשיך לעבוד במקום עבודה אחר השכר נמוך יותר מאשר במקום העבודה הקודם.לאיכן להפריש דמי פנסיה האם לקרן הישנה או לקרן חדשה בכדי לא לפגוע בזכויות הישנות.
תודה
עורך דין
05/07/2015 11:22
שלום ראובן

אתה שואל שאלה חשבונאית שרצוי להפנות לרואה חשבון או יועץ מס, שיכולו לבדוק את התנאים שמציעות לך קרנות הפנסיה השונות ולתת לך תשובה מדוייקת שתפעל לטובתך במידת האפשר.

בהצלחה
רחלי
04/07/2015 21:58
שלום רציתי לברר האם זה חוקי לפטר עובדת זמנית דרך קבלן ללא שימוע כשמודיעים זאת דרך הטלפון? חשוב לציין שההודעת פיטורים התבצעה לאחר 3 חודשי עבודה כשלפני ההודעה הייתי שבוע בחופשת מחלה. האם יש מקום לתביעות קטנות? תודה רבה!!
עורך דין
05/07/2015 11:20
שלום רחלי

מבלי קשר להיותך עובדת קבלן, פסיקת בתי הדין לעבודה קובעת בצורה ברורה כי יש לערוך שימוע לכל עובד לפני קבלת החלטה על פיטוריו. לפי שאלתך, פיטורים שנעשו בהודעה טלפונית אינם חוקיים. אם תחליטי לעשות כן, תוכלי להגיש תביעה לבית הדין לעבודה (לא תביעות קטנות). אני מציע לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני לפני קבלת החלטה כאמור.

בהצלחה
שוב שואל
05/07/2015 04:53
היי מכיוון שאני לא מי יודע מה חכם בחישובים אז אני לא רוצה שיעבדו עליי אני חייב תשובה אם אני עובד מ5 בערב עד 2 בלילה זה יוצא 9 שעות אבל איך מחשבים את זה מבחינת שעות יום או לילה וכמה זה יוצא
עורך דין
05/07/2015 11:18
שלום לך

לפי סעיף 1 לחוק שעות עבודה ומנוחה עבודת לילה הנה: "עבודה ששתי שעות ממנה, לפחות, הן בתחום השעות שבין 22:00 ובין 06.00". קרא את החוק האמור, ואז תוכל להבין בדיוק מה מגיע לך ואיך צריך לחשב את השכר שלך בעבודת לילה לאור הנתונים שהעלת.

בהצלחה
דני
דני
05/07/2015 04:55
יש מעסי'ק שמעסיק מסתננים באוכל לא ינקוט בשם כרגע עכשיו הכול מצולם הם גם מסתנננים ופולשים מהגרי עבודה ואין שום סטריליות ללא כפפות ועוד הרבה דברים עכשיו הכול מצולם יש לי תיעודים של חודשים השאלה אם מותר להפיץ את זה ברשתות ובתקשורת? כדי להזהיר יהודים משלנו מה עושים להם באוכל שהם קונים באלפי שקלים
RE: דני
עורך דין
05/07/2015 11:16
שלום דני

איני יכול לייעץ לך לגבי פרסומים מותרים / אסורים על סמך מידע כה חלקי. אני מציע לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני לפני שתקבל החלטה, על מנת להמנע מלשון הרע ופרסום אסור.

בהצלחה
וינר רבקה
05/07/2015 06:47
בוקר טוב. העסקנו בבניין עובדת ניקיון פעם בשבוע. העובדת החליטה ויום העבודה שנקבע לא מתאים לה וביקשה לשנותו. לא הסכמנו והיא הפסיקה לבוא ללא הודעה. היא אמרה לחברת הוועד האחרת שלא מתאים לה לבוא ביום חמישי. התקשרתי אליה וגם לי אמרה שלא מסתדר לה לבוא ביום חמישי והיא מפסיקה לעבוד. היא החזירה את המפתחות. שילמנו לה עבור עבודתה, נופש והבראה ועכשיו בעלה מעורר את שאלת הפיצויים. האם מגיע לה פיצויים?
עורך דין
05/07/2015 11:15
שלום רבקה

לעובדת שמחליטה להתפטר לא מגיע לקבל פיצויים - זכן זכות זאת שמורה רק לעובדת שפוטרה ביוזמת המעסיק.

בהצלחה
אלעד
05/07/2015 09:18
במהלך תקופת עבודתי אצל מעסיק קודם יצאתי לשתי תקופות מילואים. מיד עם חזרתי הגשתי למעסיק את אישור המילואים.

עברה כשנה מהגשת הטפסים והמעסיק לא העביר לי שום תשלום על ימי המילואים. יתרה על כך על תקופת המילואים הראשונה קיבלתי מכתב מביטוח לאומי שהמעסיק פדה את ימי המילואים אך הוא מסרב להעביר לי אותם בטענה שבאותה תקופה עבדתי בשכר גלובלי ולכן הם שייכים לו, יש לציין שעברתי את מכסת השעות עליה אני אמור לקבל שכר גלובלי וימי המילואים הם מעין שעות נוספות. אין שום חוזה או הסכם עבודה המוכיח את טענתי.

מה עלי לעשות ומה מגיע לי על פי חוק?

תודה רבה
עורך דין
05/07/2015 11:13
שלום אלעד

אם לא קיבלת תשלום עבור התקופה בה היית בשירות מילואים ועברה כבר שנה, פנה אל המעסיק בדירשה כתובה לקבלת התשלום ללא דיחוי! באם לא יסכים לשלם, פנה לעורך דין...

בהצלחה
גאלי
05/07/2015 09:20
היי ,

אני עובדת שכירה בעסק שעובד שישי שבת אני גרה בראשון העסק בתל אביב.

החברה שמעסיקה אותי נותנת אפשרות להסעה מראשון לעבודה אך לפני מספר ימים המנהל טען שבעקבות בעיה שקשורה להחלטת החברה מבטלים לי את ההסעות , מה עליי לעשות אם נאמר לי מהנהג שיש הסעות לעובדים במקומות סמוכים מראשון.

איני רוצה שיבטלו לי משמרות בגלל החלטה זו ...

עצות ופתרונות יתקבלו בשמחה.
עורך דין
05/07/2015 11:11
שלום גאלי

ביטול הסעות לעובדים לאחר שהורגלו לכך לאורך תקופת העסקתם מהווה הרעה מוחשית בתנאי העבודה ואם את עובדת בעלת ותק של שנה לפחות תוכלי להתפטר בדין מפוטר, באם המעסיק לא יסכים להחזיר את המצב לקדמותו ולבטל את הרעת התנאים.

בהצלחה
תמיר
05/07/2015 09:25
שלום,
נקבעה לי אתמול משמרת עבודה לשעה 17:00 והמעביד סיים לי אותה שעה וחצי אח"כ. רציתי לשאול האם יש איזושהי פסיקה שמדברת על קיצור של משמרת שלא כדין מצד המעביד. אם כן אשמח לדעת את מס' ההליך. וכן מה דין בעניין כזה בו אני עומד לרשות העבודה, ומצפה לעבוד כהלכה X שעות והמעביד מקצר לי את המשמרת כיוון שאין עומס בעבודה וכד'.
עורך דין
05/07/2015 11:10
שלום תמיר

אם זומנת לעבודה במשמרת מסויימת שאורכ המוגדר מראש והמעסיק החליט לשחרר אותך מהעבודה לפני תום המשמרת, עליו לשלם לך שכר מלא עבור כל השעות בהן היית אמור לעבוד.

בהצלחה
ריקי
05/07/2015 09:28
בוקר טוב לפורטל זכויות העובדים

האם מותר למטפלת במשפחתון פרטי להודיע שהיא לוקחת את ימי הבחירה שלה בשלושה ימים האחרונים של השנה, בכך היא מקצרת את השבוע האחרון והשנה מסתיימת שלושה ימים מוקדם יותר- אך במקום להיות בחופש בימים אלה היא מפעילה קייטנה בתשלום נוסף.
אין כאן עניין של כפל תשלומים?

הרי אנחנו משלמים על החודש הזה, והשנה הייתה אמורה להמשך שלושה ימים יותר...
עורך דין
05/07/2015 11:08
שלום ריקי

אני מבין שאת אמא לילד או ילדה במשפחתון ולכן אין לשלאתך כל רלבנטיות לנושא של דיני עבודה, שכן את אינך מעסיקה את המטפלת אלא בעלת המשפחתון.

אם בעלת המשפחתון היתה שואלת את השאלה, הרי שהתשובה היתה מורכבת ושונה.

בהצלחה
ריטה
05/07/2015 09:29
בוקר

אני עובדת שכירה בחברה גדולה מעל שנה. לא מזמן גיליתי שאני בהריון (חודש שני) והתבטל בהפתעה הפרוייקט שאני עובדת בו. כל האנשים בפרוייקט התפזרו, מי בתוך החברה ומי החוצה, כרגע מנסים למצוא לי תפקיד אחד בחברה (לא יודעים על ההריון). במקרה שבו לא ימצאו, ואפוטר, האם תהיה לי הגנה עקב ההריון או שלא תהיה לחברה בעיה לפטר אותי? מתי כדאי להודיע על הריוני, כבר עכשיו או רק אם אפוטר?
עורך דין
05/07/2015 11:05
שלום ריטה

לא ניתן לפטר עובדת עם ותק כמו שלך ללא קבלת אישור של משרד הכלכלה. את יכולה לבחור האם להוגי עלמעסיק על ההריון כבר עכשיו למרות שאינך חייבת עדיין לעשות זאת מבחינה חוקית.

בהצלחה
מאי
05/07/2015 09:32
היי

אני מעסיקה עובדת מזה שנתיים, האם יש אפשרות להוציא אותה לחופש של 6 ימים (החופש השנתי שלה) במועד שאני קובעת, ללא הסכמתה?

כמה זמן מראש יש להודיע לה? האם יש בעיה חוקית לעשות את זה לפי דיני עבודה או חוק אחר?
עורך דין
05/07/2015 11:00
שלום מאי

אם לעבודת יתרה של ימי חופשה צבורים באפשרותך להוציא אותה לחופשה יזומה - בהחלט. הודיעה לה מראש כמה שיותר זמן לפני מועד החופשה - על מנת שתוכל להיערך לכך.

בהצלחה
ניצן
05/07/2015 09:33
בוקר טוב
פוטרתי מעבודתי לאחר 5 שנים
במהלך השנים המפעל היה סגור פעמים בשנה בחול המועד סוכות ופסח , בגלל שלא היו ברשותי מספיק ימי חופש צברו לי ימי חופש במינוס, קח שפוטרתי , היו לי 24 ימים במינוס. האם זה חוקי לצבור שלילי?

האם הבוס שלי יכול להוריד לי את הימים מהמשכורת האחרונה??
אשמח לתשובה
תודה.
עורך דין
05/07/2015 10:59
שלום ניצן

אם ימי החופשה אזלו והמעסיק הוציא אותך לחופשה מאולצת ובגלל זה צברת יתרה שלילית של ימי חופשה, המעסיק חייב לשלם עבורם, שכן אין אפשרות להכניס עובדים ליתרה שלילית של ימי חופשה מבלי לשלם על כך שכר עבודה רגיל.

בהצלחה
זוהר
05/07/2015 09:34
אשמח לדעת מה החוק לגבי שעת הנקה בתשלום. אני אמא טרייה לילד בן 7 חודשים. עובדת כשנה ותשעה חודשים. עובדת שעתית: 7:30-15:30 + ימי שישי לסירוגין (=משרה מלאה). האם על המעסיק לשלם לי על שעת ההנקה? עד מתי ניתנת זכות זו? האם המעסיק משלם אותה או ביטוח לאומי? תודה מראש
עורך דין
05/07/2015 10:56
שלום זוהר

לכל עובדת שכירה שעבדה לפי היקף משרה מלאה מגיעה שעת הנקה למשך 4 חודשים החל ממועד סיום חופשת הלידה. זאת אומרת שבפועל תוכלי לעבוד בכל יום פחות שעה אחת לאורך 4 החודשים כאמור.
בהצלחה
אביטל
05/07/2015 09:36
שלום יש לי כמה שאלות בנוגע לדיני עבודה.

המעסיק שלי לא החתים אותי על טופס 101, לא הביא לי תלוש משכורת על חודש שעבר.

לא ביקשו מימני גם צילום תז, או אישור מהרופא שאני כשירה לעבודה.

ביררתי עם שאר העובדים גם אצלם זה לא מתקיים.
בנוסף לכך אני מתחת ל 18, ואני עושה פתיחה לבד, פיזית נורא קשה לי. זה דורש מימני להביא גלידות מהמחסן למטה לבד כשאר כל גלידה שוקלת 3 קילו, ולסחוב עוד דברים מהמחסן למטה, כגון קופסאות של משקאות ומים, זה חוקי בכלל ?
עורך דין
05/07/2015 10:55
שלום אביטל

עליך לפנות לעורך דין לצורך קבלת ייעוץ משפטי פרטני לאור הפרות של זכויותיך במקום העבודה, כפי שעולה משאלתך.

בהצלחה
אלירן
05/07/2015 09:38
זקוק לעזרה,

אני עובד במקום עבודה כשנה ו-5 חודשים. המקום הוא למעשה מעבדה / בית ספר. הבוס שלי לא רוצה אותי במעבדה ורק בתור מרצה בבית ספר, אני חתמתי על חוזה שלמעשה אני פרילנסר אבל רק עם ה"מכללה" ולא במעבדה הוא צריך לשלם לי פיצויים?
עורך דין
05/07/2015 10:47
שלום אלירן

בגדול, פרילנסר / עצמאי אינו זכאי לקבל פיצויי פיטורין אלא אם תוכ להוכיח כי התקיימו יחסי עובד מעביד לפי מסגרת העסקתך, ולצואך כך יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
גולן
05/07/2015 09:57
מהם רכיבי השכר שעל פי חוק מותר למעסיק להגדיר לא כחלק מהבסיס לחישוב התנאים הפנסיוניים (פנסיה, קה"ש). לפני שנים היה מקובל למשל בחלק מחברות ההייטק ואחרות להגדיר חוזה של 80/20 ז"א שעל 20 לא תשולם לעובד פנסיה.

לאחרונה הוצאו הנחיות אכיפה של משרד הכלכלה בנושא כולל קנסות למעסיקים, השאלה היא מה מותר למעסיק לא לכלול: נסיעות, בונוס קבוע, בונוס לא קבוע, עמלת מכירות, שעות נוספות, פיצוי לשווי רכב (במידה והעובד זכאי אבל מוותר). וכו...
עורך דין
05/07/2015 10:46
שלום גולן

איני מכיר את החוק שאתה כותב עליו... רכיבי השכר הקבוע שעליהם מפרישים כספים לפנסיה הנם שכר בסיס ועמלות. מעבר לכך, הכל תלוי בחוזה העבודה שלך והאם כתובים בו רכיבים נוספים המטיבים עם העובד.

בהצלחה
חן
05/07/2015 10:31
אני אמא חד הורית לשני ילדים בן 2וחצי ובן 4,אני כרגע חותמת בלשכה שולחים אותי לעבודות שלא מסתדרות עם הגן של הילדים .אין לי עזרה לא מההורים ולא מהאחים אני היחידה שמכניסה אותם ומוציאה אותם .אני ביקשתי לעבוד בקשישים שעתיים כל יום אך הם מסרבים וטוענים שלא משנה אם יש לי מי שישדאג לילדים אני חייבת לקבל כל עבודה השאלה שלי היא כזאת האם לפי חוק מותר להם לעשות לי סירוב ומה החוק אומר במקרה כזה .שיש קושי עם הילדים .
עורך דין
05/07/2015 10:44
שלום חן

לצערך, זה מה שקובע החוק במדינת ישראל...אין הרבה מה לעשות במקרה הזה.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ