הי,שלום רב
לפני חודש התחלתי לעבוד בדוכן של עיצוב גבות,עיצוב גבות למדתי בגיל 16 וזה משהו שהיה בדם שלי מילדות אני אוהב את זה אני אוהב טיפוח אני ספצי בזה.
התחלתי לעבוד בדוכן הוסבר לי שהשכר הוא מינימום ו5% מכירה ממוצרי קוסמטיקה ומעשית גבות ושפם.
אציין כי הוסבר לי שאצטרך לחתום על
חוזה שאיני עובר לעבוד באף מקום בקניון או אצל מתחרים בתחום. הסכמתי ללא בעיה , ואמרתי שאחתום בכיף.
שלשום אשת המנהל שלי ניגשה אליי ואמרה לי שיש חוזה שאני חייב לעבור עליו מיד ישבתי איתה והתחלתי לקרוא על מה אני אמור לחתום.
בחוזה הופיעו הדברים הבאים:
1. אסור לי לעבוד בבית בשום מצב.
2. לקוחות שהיו באות אליי לבית לגבות כבר לא רשאיות ( אסור לי יותר לקבל בבית )
3. המעביד רשאי לתגמל את העובד בבונוס שהוא בוחר.
4. לאחר שאני עוזב את הגבות לא משנה מתי אבל מתי שאעזוב אסור לי חצי שנה להתעסק בענף הקוסמטיקה, לא גבות לא איפור, לא בבית, לא בארץ, לא בקניון פשוט לא בשום מקום.
לאחר שבאמת הבנתי שזה לא מתאים לי ושזה כבר יותר מידי מוגזם ולא נראה לי החוזה הזה פשוט אמרתי שאיני מעוניין לחתום, ואז שסימסתי לאשת המנהל מה עושים מיד הייתה התשובה דרכנו נפרדות, הייתי אמור לעבוד היום (יום שישי) והיא אמרה לי לא להגיע, אחרכך שלחתי הודעה למנהל שלי ( בעלה ) מה קורה עם הבונוסים ואז קיבלת הודעה שזה מותנה רק בחתימת חוזה ושאני עשיתי נזק שלא הגעתי לעבוד היום ולקוחות חיפשו אותי וכו וכו הוא לא הבין שאשתו ללא סיבה ביטלה אותי סתם כך כי לא חתמתי...
הרגשה הייתה כל כך משפילה ומגעילה. לאחר שהתחברתי למקום ללקוחות, לעבודה, להכל.
חייב לדעת אם חוזה כזה הגיוני כי לא זה לא נראה כך ...