פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 751
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

קובי
17/08/2015 16:17
אני היתי נהג גרר.

אני היתי עובד שלוש שנים על משכורת גלובלית של 4300 לא כולל 1000 שקל אשל. כל השאר זה פרמיות שהיינו מקבלים על גרירות.

המעסיק חייב אותנו לעבוד 12 שעות ביום מיום ראשון עד חמישי כולל ימי שישי מ-7 עד 2 ואם לא עובדים ימי שישי אז היה יורד חופש.

יש פה איזשהו עילה לתבוע את המעסיק על השכר?
לא הינו מקבלים מקבלים שעות נוסעות במידה והינו עוברים את השעות.

כי לפי חישוב פשוט של שעה גולבלית לפי כמות השעות לא היה מגיע לי שכר כזה...
עורך דין
18/08/2015 11:01
שלום קובי

לא יתכן שאדם יעבוד 12 שעות ביום וירוויח רק 4300 ש"ח - זה אומר שהמעסיק שילם לך שכר בסיס נמוך ולא שילם עבור שעות נוספות. אני ממליץ לך לפנות לשיחה אישית עם עורך דין שיבדוק את חוזה העבודה שלך ותלושי השכר, ויוכל להמליץ לך כיצד לפעול.

בהצלחה
דהרי ישראל
18/08/2015 10:47
שלום רב!
ברצוני לשאול אם מגיע לי פיצויי פרישה,
אני התחלתי את עבודתי ב "ויצו " בתאריך 23/06/2011
ומסיים את עבודתי עקב פרישה לגימלאות, בתאריך 1/9/2015
עקב הגיעי לגיל 67 .אני עובד שם במסגרת "עובד שעתי"

שאלתי היא אם מגיע לי פיצוי פרישה ?.

בתודה מראש ישראל
אבטלה
חיים
17/08/2015 12:44
א.מפטרים אותי בסוף אוגוסט האם אני יכול לסוע לטיול לפני שאני דורש דמי אבטלה מבלי לפגוע בזכויות שלי ?
RE: אבטלה
עורך דין
17/08/2015 16:09
שלום חיים

התשובה חיובית.

בהצלחה
חיים
18/08/2015 09:56
תודה

כמה זמן אפשר לנצל לטיול ?.
נועה
13/08/2015 22:34
שלום,
אני עובדת קבלן בענף השמירה, ולעיתים יוצא לי לעבוד בשבוע 6 ימים בני 8 שעות (סה"כ 48 שעות שבועיות).
נניח שחודש מסויים מסתיים ביום שלישי, והבא אחריו (מן הסתם...) מתחיל ברביעי, וזאת כאשר באותו השבוע החצוי בין שני חודשים, יצא שבוע בו עבדתי 6 ימים. האם התשלום בעבור שעות נוספות שבועיות יחושב כרגיל בתלוש של החודש הבא?
תודה נועה
עורך דין
16/08/2015 16:50
שלום נועה

חישוב שעות נוספות נעשה על בסיס יומי ולא על בסיס שבועי / חודשי. בשבוע בן 6 ימי עבודה על המעסיק לשלם לך עבור שעות נוספות ביום שישי.

בהצלחה
נועה
17/08/2015 10:29
שלום,
השאלה שלי מתייחסת לשבוע עבודה בן 6 ימים.
אני שואלת- האם כאשר שבוע עבודה כזה מתפצל בין 2 משכורות, החישוב עבור תשלום השעות הנוספות ביום שישי, מתבצע באופן זהה, כשם שבוע לא מפוצל ב2 חודשים?
תודה רבה!
עורך דין
17/08/2015 15:20
שלום נועה

לא הצלחתי להבין את שאלתך.

נסי להסביר שוב.
נועה
18/08/2015 08:09
שלום,
אנסה להסביר את עצמי: נניח שחודש מסויים מסתיים ביום שלישי והחודש שאחריו מתחיל (מן הסתם..) ברביעי. השבוע הספציפי הזה מתחלק ב2 משכורות, מה שאני רוצה להבין הזה, אם עבדתי בשבוע זה 6 ימים, השעות הנוספות עבור יום שישי יחושבו לי כרגיל במשכורת השניה?
נאוה
17/08/2015 22:03
1.אני עובדת בתור משגיחת בחינות. עבודתי נעשית לפי שעות. שאלתי: אני מגיעה לעבודה ותלמידים לא מגיעים או פורשים לאחר חצי שעה, כיצד עלי לקבל את שכרי עבור השעות שהייתי בפועל או מינימום שעתיים?
2.אני מוזמנת לעבודה משעה עד שעה מסוימת. התלמיד סיים את הבחינה מוקדם יותר. האם עלי לקבל את כל מכסת השעות שאליהן הוזמנתי או את פרק הזמן שהייתי?
במידה וקיימים חוקים כתובים,אודה לכם אם תשלחו לי לפקס. 0773224250.
בתודה מראש
לובה
17/08/2015 21:12
למרות שעוד יש לי זמן עדיין רוצה לבדוק, כדי להיות בטוחה...
הבנתי שאני צריכה 3 משכורות גבוהות יחסית כדי שהכסף שישלמו לי במהלך חופשת לידה יהיה יחסית גבוה...
עכשיו, אני אמורה ללדת בתחילת ינואר 2016...
המשכורות הגבוהות יהיו אצלי בספטמבר-אוקטובר-נובמבר...

נכוו לעכשיו אני ממש לא שוקלת לחזור אחרי חופשת לידה ויש לי המון ימי מחלה וימי חופשה.

1 => השאלה שלי מה עדיף לעשות עם חודש דצמבר??? להיות כל החודש במחלה+חופשה, והאם אז החודש יחשב לי כאחד מהשלושה... או פשוט לצאת לחופשת לידה מוקדמת ולהשתמש במחלה + חופשה לפני?

2 => שאלה נוספת; אם אני לא משתמשת בכל המחלה+חופשה שיש לי עד חופשת לידה האם המעסיק שלי ישלם לי אותם כשאני יתפטר אח"כ??

3=> שאלה לגבי 40 שעות לבדיקות... המעסיק אמר לי בכלל לקבוע טורים לא בשעות העבודה... שאלה: האם המעסיק משלם רק על השעות שבהם הייתי אמורה להיות בעבודה והייתי בבדיקה (כי אני עובדת במשמרות), או על כל השעות שבהם הייתי בבדיקה (כאשר חלק לא במהלך המשמרת שלי)?

שאלה נוספת: נגיד יש לי הבדיקה, והבאתי אישור, המעסיק חייב להוסיף לי את השעות האלה לשעות העבודה באותו יום, נכון?? (כי לגבי ה40 שעות הוא אמר לי שיש לי ימי מחלה בשביל זה)

עוד שאלה... האם יש בדיקות כלשיהן שלא נכנסות ב40 שעות האלה?
עינת
17/08/2015 21:08
שלום, אשמח לדעת מה אומר החוק לגבי הודעה על פיטורים. איך צריך להודיע (מייל, הודעת טקסט, שיחת טלפון, שיחה פנים אל מול פנים, דואר רשום) האם ניתן לשלוח את המכתב במייל? צריך לתת ביד? בדואר רשום? כמו כן ממתי מתחילה הספירה של התראה מראש? ברגע קבלת המכתב או קודם או אחכ?
ויקי
17/08/2015 21:04
היי, שאלה לגבי פנסיה, חברות ביטוח וכו׳-
ב-6 שנים האחרונות עבדתי ב-4 מקומות עבודה מסודרים (כל מקום עבודה לפחות שנה)
ובכל המקומות הייתי מבוטחת דרך העבודה בחברת ביטוח שונה.. כאילו כל מה שקשור לפנסיה, פיצויים וכו׳
ואף פעם לא בדקתי את הדברים האלה, אף פעם לא התקשרתי לחברות ביטוח ועשיתי סדר, אף פעם לא העברתי דברים מחברת ביטוח אחת לשניה..
לא היה לי כח ועצבים להתעסק עם כל זה
יכול להיות עשיתי טעות? יכול להיות הפסדתי כסף? או שאפסיד בעתיד?
כדאי תמיד לעשות סדר בזה?
ללא שם
17/08/2015 20:02
שלום רב , עבדתי שבוע בגן ילדים הייתי צריכה לקבל משכורת ב10 לחודש בצ׳ק ועד היום לא קיבלתי את הכסף שמגיע לי , מה אני עושה ?
רועי סילברמן
17/08/2015 19:32
שלום רב, שמי רועי, אני עובד בחברה במשך כשנה ושמונה חודשים, במהלך תקופה זו עבדתי במשמרות במשרה מלאה, להפתעתי במהלך התקופה האחרונה אני מקבל רק שלוש משמרות בשבוע מה שפוגע לי בשכר, שאלתי היא האם יש לי עילה להתפטר ובעצם להיות מפוטר?
סאמר אלעיסאוי
17/08/2015 19:14
שלום רציתי לדעת מה אני עושה במצב שלא שילמו לי ימי חופשה שמגיעים לי שבכלל לא ניצלתי אותם והאם אוכל להגיש תביעה נגדם על חוסר מענה מצידם כלפי תודה
אורן
17/08/2015 18:40
אני מועסק כמאבטח בחברת קבלן הנותנת שירות למתקן של משרד הבטחון ,אני כרגע עובד כשנה ו8 חודשים ומעוניין להתפטר ,רציתי לדעת האם אני זכאי לפיצויים מהמעסיק במקרה זה ?
בתלוש משכורת שלי יש סעיף פיצויים שמופרש ע"י המעסיק כל חודש ובחשבון שלי במגדל ראיתי שיש גם סעיף כזה של פיצויים.

דבר שני :
פיספתי את אחד האימונים שלי עקב טיסה לחול ,אחד האחראים מטעם חברת הקבלן אמר לי שלא אוכל לעבוד עד שלא אשלים את האימון אז בינתיים אני יושב בבית ללא עבודה ומחכה שיתפנה יום בו אוכל להתאמן ,האם זה חוקי??

תודה רבה.
מירי
11/08/2015 21:28
שלום רב,
לפני כמה שנים עבדתי בעבודה מספר חודשים ולראשונה קיבלתי פנסיה (ע"פ חוק - אחרי חצי שנה).
לאחר מכן התחלתי עבודה נוספת, מעל 3 חודשים אך לא שילמו לי פנסיה כלל מאחר ולא ידעו שיש לי קופה פעילה.
עבודות נוספות לאחר מכן לא שילמו לי פנסיה מאותה סיבה.
היום אני עובדת בעבודה במשך כשנתיים ושילמו לי פנסיה רק לאחר חצי שנה (במקום לאחר 3 חודשים ורטרואקטיבי).
עכשיו שאני מודעת לעניין החוק אני רוצה לקבל את כל הכספים שלא שולמו לי.
פניתי למעסיק הראשון לבירור העניין אך לטענתו לא שולם לי מאחר ולא עדכנתי אותו שיש לי קופה פעילה. מבחינתו הנושא גמור ואין מה לעשות עם זה.
האם יש לי מה לעשות בנדון?
עורך דין
12/08/2015 17:04
שלום מירי

כמובן שלא ניתן לבדוק את המצב מעל גבי הפורום. עליך לתאם פגישה אישית עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה, ולהגיע אליה עם חוזי העבודה השונים מכל המעסיקים שלך + תלושי שכר. לאחר בדיקה יסודית, ניתן יהיה לפנות אל המעסיקים באופן רשמי ומסודר אם יעלה צורך בכך.

בהצלחה
מירי
13/08/2015 08:47
השאלה שלי יכולה להיות יותר תאורטית -
מי אחראי על תשלומי הפנסיה?

המעביד? שצריך לבדוק אם יש לי קופה קיימת?
או העובד? שצריך לעדכן את המעביד בעניין?
עורך דין
17/08/2015 18:09
שלום מירי

המעסיק הוא שאחראי ועליו מוטלת החובה לשלם לך פנסיה לפי חוק, אלא שאם הוא לא ידע שיש לך קרן פנסיה פעילה, כנראה שלא ניתן יהיה להטיל עליו אחריות לכך שלא הפריש לך כספים כעבור 3 חודשים.
מירי
17/08/2015 17:53
אשמח לקבל תשובה תאורטית לפני שאני מקדמת את הנושא שלב וקובעת פגישה.
תאונת עבודה
17/08/2015 16:00
שלום,
אני עובדת במפעל אלקטרוניקה דרך חברת כח אדם ובמהלך העבודה נפל לי קרטון במשקל על הרגל, פינו אותי למיון עם מלווה מהעבודה ולפי החלטת הרופא ואיבחון שהייתי 3 שבעות בבית במחלה.
בזמן המחלה המעסיק לא שלח לי דף שעות ולא תלוש שכר ואפילו לא בדק את מצבי, לאחר שנכנסה המשכורת גיליתי שיש טעות בחישוב מעבר לשהות במחלה על סך 1000 שקל.
כשפניתי אליו בשני הנושאים הללו הוא התנער מאחריות ושלח אותי לביטוח לאומי וטען שאין בזכותי ימי מחלה ולכן זה אחריות אך ורק שלי.
השאלה שלי על מי חלה האחריות של התשלום ומה נכון לעשות במצב כזה?
תאונת עבודה
17/08/2015 16:21
כח אדם העביר לידי את הטפסים לביטוח לאומי.
אבל השאלה מי אחראי לשלם לי על ההתקופה בה הייתי בבית, וריך הנושא אמור להתנהל על פי חוק?
כי נכון לעכשיו גם חודש נשארתי בלי תשלום וגם על חודש קודם עשו חישוב לא נכון בלי קשר למחלה.
עורך דין
17/08/2015 16:03
שלום לך

על המעסיק להעביר למוסד לביטוח לאומי דיווח על תאונת עבודה לפני הכל. אני ממליץ לך להכנס לאתר של המוסד לביטוח לאומי ולקרוא את הטפסים שיש למלא ולהעביר אליהם. זאת אחריות של המעסיק.

בהצלחה
תמר
17/08/2015 12:07
צהריים טובים,
יצאתי לחופשת לידה בתחילת אפריל והיא כבר הסתיימה באופן תיאורטי. איני מעוניינת לחזור לעבודתי, ורציתי לדעת כיצד אני מקבלת את הפיצויים ואת פדיון ימי החופשה? (האם עליי לבקש עוד משהו?) ואם ברצוני להישאר בבית ולגדל את ילדי הפעוט איזה מסמך עליי להוציא?
ודבר חשוב נוסף - קיבלתי רק את המענק וקצבת הילדים, האם יש עוד משהו שעליי לקבל? (הרי אמור להיות תשלום מדי חודש ולא קיבלתי אותו)
תודה רבה !
עורך דין
17/08/2015 16:08
שלום תמר

עליך להגיש למעסיק מכתב התפטרות ולציין כי סיבת ההתפטרות הנה לצורך טיפול בילד. קחי בחשבון כי עליך לתת הודעה מוקדמת, בכפוף לוותק שלך במקום העבודה. בתום תקופת ההודעה המוקדמת יערך גמר חשבון בינך לבין המעסיק, אז תקבלי את התשלום עבור פדיון ימי חופשה. את הפיצויים תקבלי עד 15 ימים לאחר מועד גמר חשבון.

בהצלחה
שירן
17/08/2015 11:38
ביום חמישי אהיה בשבוע 36 ואני רוצה לצאת לחופשה כבר מיום ראשון הקרוב.. (אני נוסעת באוטובוסים וזה ממש כבר קשה בחום הזה). הבעיה שיש לי רק 6 ימי מחלה אני עובדת 11 חודשים במקום.... האם אהיה חייבת לבקש חופשת לידה מוקדמת בגלל זה או שאוכל לצאת לימי מחלה שנשארו לי ואז חל"ת? זה תלוי רק במעסיק?
עורך דין
17/08/2015 16:07
שלום שירן

אם יש לך אישור מחלה מרופא תשארי בבית ונצלי את כל ימי המחלה שלך. אחר כך תוכלי לבקש מהמעסיק לנצל ימי חופשה אם יש לך כאלה שנצברו. באין ברירה, ניתן לצאת לחופשת לידה גם בטרם מועד הלידה ובתשלום.

בהצלחה ולידה קלה
אייל
17/08/2015 15:44
שלום רב.
אני עובד כשנה בחברה, חודש שעבר המנהל פיטר אותי.
כשבאתי לקחת משכורת אחרונה קיבלתי 7 שקל בלבד!!!.

שמתי לב שבתלוש האחרון שינו את תאריך הוותק שלי.
כמו כן גבו ממני תשלום על לימודים שיצאתי ביוזמתם אני לא חתום על החזר תשלום לימודים.
כמו כן גבו ממני ימי מילואים לא ברור מה זה.
כמו כן לא קיבלתי פיצויים, המעסיק לא הפריש לי פנסיה כול השנה למרות שדיברתי איתו על זה כמה פעמים.אתמול פניתי לבית דין לעבודה...
השאלה היא האים אני יראה את הכסף......
עורך דין
17/08/2015 16:02
שלום אייל

אני הייתי ממליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי באמצעות עורך דין מנוסה טרם הפניה לבית הדין לעבודה...אבל כנראה שזה כבר מאוחר מדי כי הגשת תביעה (הבנתי נכון?). אם פני הדברים הנם כפי שאתה מתאר והגשת את התביעה כדין כולל כל המסמכים שיש לצרף, סביר ביותר שתזכה בפסק הדין והמעסיק יצטרך לשלם לך.

בהצלחה
גאיה
16/08/2015 13:15
שלום רב, לפני 3 שנים עשיתי ביטוח מנהלי מהעבודה וסוכן הביטוח כתב שאני מרוויחה 4000 ש"ח ברוטו, מה שמעולם לא היה,המשכורת תמיד הייתה מעל 6.500 ומעלה.אני לא שמתי לב,כמו רוב האנשים מהיישוב שלא מבינים את המסמכים הללו,הוא מעולם לא עידכן לאורך כל ה3 שנים וכרגע אני באובדן כושר עבודה ומה שאקבל,אם בכלל, 3000 ש"ח בלבד וע"פ חוק אני אמורה לקבל 75% מגובה המשכורת.כרגע הוא מתקן זאת ע"י עלייה של 10% בכל חודש, מה שלא יעזור לי, כי בעוד חודש אני כבר אהייה מעל 90 יום בבית ואצטרך לקבל את 75%. מה עלי לעשות? עליו להוסיף את ההפרש נכון?זה ממש לא חוקי מה שהוא עשה!
ומי בזמן אובדן כושר העבודה אמור להמשיך ולהפריש לי פיצויים?
תודה רבה על תשובתך
עורך דין
16/08/2015 13:22
שלום גאיה

המדובר בטעות של הסוכן ושלך שכן את חתמת על המסמכים. איני יודע כיצד, אם בכלל, ניתן לפתור את הבעיה רטרואקטיבית. מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני במקרה זה.

בהצלחה
גאיה
17/08/2015 15:46
תודה על תשובתך, אוכל להוכיח, במקרה הצורך, ע"י הצגת תלושי משכורת מיומי הראשון בעבודה, לפני החתימה. האם זה יספיק?כמו כן המעבידה שלי מודעת לטעות זו ועל סוכן הביטוח לתקנה, מה שהוא עושה בימים אלו, מעלה ב-10% כל חודש.
אך לגבי הכסף מהביטוח, מפני שכרגע אני באובדן כושר עבודה!אני מניחה כי יהיה עלי לעבור בירוקרטיה איומה.
אנא ענו לי.תודה
עורך דין
17/08/2015 16:00
גאיה

הבעיה היא לא להוכיח כמה כסף הרווחת בכל רגע נתון. הביעה היא שחתמת על מסמכים מול סוכן הביטוח ולפיהם את מרוויחה פחות ממה שבפועל... כאן הבעיה.

כמובן שטוב שתיקנת את הנושא פרוספקטיבית, אך לגבי תיקון רטרואקטיבי, יהיה עליך לפנות לקבלת ייעוץמשפטי פרטני על מנת להבין איך לעשות את זה הכי נכון מבחינתך.

בהצלחה
פרץ רבקה
17/08/2015 11:32
אני פרץ רבקה אלמנת עובד מדינה ,
בעלי ז"ל עבד 3 שנים בחוזה במרכז לבריאות הנפש טירת כרמל לאחר 3 שנים התקבל כעובד מדינה מן המניין, ועבד 22 שנות עבודה , לפני שנתיים נפטר
במהלך 25 שנים קיבלנו דוחות כספיים ממבטחים בישמו
בגין השנים שעבד בחוזה והפריש מכספו ,לאומת פנסיה תקציבית שעובד לא מפריש, לאחר פטירת בעלי ביקשתי למשוך את הכספים מקרן הפנסיה במבטחים הוותיקה,
מנהלת הגמלאות התנגדה בטענה שהכספים צורפו לטובת הפנסיה תקציבית ולא אוכל לשחרר את הכספים . אני רוצה לתבוע את הכספים אני חושבת שהם שייכים לי אני שאירה ויש תנאים אחרים לשאירים לאומת עמית, אני רוצה יעוץ ועזרה בהכנת תביעה בבית דין לעבודה, אשמח שיחזור אליי עו"ד המתמצא בדיני עבודה ופנסיה של עובדי המדינה בהקדם תודה רבה
ויום נעים'טל' 0524243755
עורך דין
17/08/2015 15:34
שלום רבקה

אני בטוח שיש לא עט עורכי דין ששימחו ליצג אותך או להנחות אותך בתשלום, לצורך הגשת כתב תביעה לבית הדין לעבודה. תוכלי למצוא טלפונים כאן באתר או בחיפוש מהיר במנוע החיפוש.

בהצלחה
סיוון
17/08/2015 11:32
אתמול פיטרו אותי מעבודתי ועל פי מכתב הפיטורין עבודתי תסתיים ב-9.9.15. התקיים שימוע והכל בסדר. אין לי בעיה עם הפיטורין. רציתי רק להבין האם לפי חוקי העבודה אני מחויבת להופיע לעבודה עד לתאריך זה על מנת לקבל התשלום עד לתאריך הנקוב או שבמידה ואני רוצה אני יכולה לחדול מלהגיע ועדיין לקבל התשלום עד תאריך 9/9/15?

תודה מראש לעונים
עורך דין
17/08/2015 15:32
שלום סיוון

את יכולה לבחור אם לבוא לעבודה בימי ההודעה המוקדמת או שלא לבוא. מה שכן, אם לא תבואי לעבודה המעסיק לא יצטרך לשלם לך עבור הימים האלה.

בהצלחה
גילה
17/08/2015 11:15
שלום רב, ברצוני לדעת: אני עובדת מעט משמרות בשבוע (סטודנטית) ולאחרונה חליתי וקיבלתי כמות של ימי מחלה שלא נפלו על המשמרות עצמן. במקום העבודה נאמר לי שבגלל שלא הייתי משובצת בסידור הם לא צריכים לתת לי ימי מחלה (קיימים לי בצבירה כמות גדולה של ימי מחלה). האם זה אכן כך? תודה מראש.
עורך דין
17/08/2015 15:21
שלום גילה

לא, זה לא נכון. המעסיק אמור לשלם לך לפי ממוצע המשמרות שלך בכל שבוע. אם בדרך כלל יש לך 3 משמרות בשבוע ויש לך 7 ימי מחלה, המעסיק אמור לשלם לך עבור 3 ימים כרגיל.

בהצלחה ורק בריאות
לירז בן אבו
17/08/2015 10:46
שלום לכם

ראש השנה מתקרב ובכלל ספטמבר הוא חודש של חגים, ואני בחופשת לידה עד סוף אוקטובר. רציתי לשאול האם לפי החוק מגיע לעובדת (מעל 6 שנים ותק במקום הנוכחי) לקבל מתנה לחג כמו כל שאר העובדים או שאין חובה לתת מתנה לעובדת בחופשת לידה?
עורך דין
17/08/2015 15:18
שלום לירז

על פניו על המעסיק לתת לך מתנה לחג כמו לכל עובד/ת אחר/ת.

בהצלחה
מיס X
17/08/2015 10:10
ביררתי רבות ולא מצאתי תשובה חד משמעית לגבי השבוע או החודש בו אמורים להודיע למעסיק לגבי הריון האם שבוע 18 ? או חודש חמישי ?
מה אומר החוק היבש.
בנוסף במידה ואני עוסקת בתחום ייחודי האם אני מוכרחה עפ החוק להכשיר מחליף/ה לעבודתי . במידה וכן

במידה ובזמן ההריון הנני מעוניינת להפחית את שיעור משרתי בזמן ההריון בשל קשיים פיזיים האם אני רשאית? האם המעסיק יהיה מחוייב להחזיר לי את שיעור המשרה מאוחר יותר?
עורך דין
17/08/2015 14:48
שלום לך

על עובדת צריכה להודיע למעסיק על דבר הריונה בעת הגיעה לחודש החמישי להריון. כמובן שאפשר לעדכן את המעסיק גם קודם לכן אבל זה לא חובה. מרגע ההודעה אסור להעסיק את העובדת בשעות נוספות, בשעות המנוחה השבועית ובעבודת לילה, אלא אם העובדת הסכימה לכך מרצונה ולצורך שעות נוספות - עליה להתיג אישור רפואי המתיר זאת.

בהצלחה
עבד הייטק
17/08/2015 09:35
שלום רב,

הנני שכיר בחברת סטארטאפ.
בחוזה העבודה שלי מצויין כי אני זכאי לאפציות בחברה (מצויינים, מספר האופציות, האחוז שלהם, תקופת ההבשלה והצוק)

השאלה שלי - כיום, משהסתיימה תקופת ה״צוק״ - האם אני צריך/חייב/אמור לקבל חוזה ״כתב אופציות״ בנפרד מהחוזה?
מה אני אמור לעשות אם אני מעוניין לעזוב את החברה ואני כבר זכאי לחלק מהאופציות?
עורך דין
17/08/2015 14:27
שלום לך

במצב הדברים יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני, על מנת לקור את חוזה העבודה שלך ולהבין כיצד יש לפעול. לא ניתן לייעץ בנושא מעל גבי הפורום.

בהצלחה
עובד קבלן
17/08/2015 09:24
שלום רב

האם עובד קבלן זכאי ליותר ימי מחלה מעובד חברה ?

והאם אני שמועסק ע"י חברה שנותנת בין השאר שירותי מיקור חוץ ומוצב בחברה אחר , נחשב עובד קבלן ?
עורך דין
17/08/2015 14:26
שלום לך

לא. לכל העובדים אותם זכויות לפי חוק.

בהצלחה
יגאל
17/08/2015 09:21
אני עובד 5 שנים במשרד משעה 8:00 - 17:30 ,
מהשבוע המעסיק החליט / קבע שאני צריך להישאר יום אחד בשבוע עד 18:30 לפחות..הוא לא מתכוון לשלם שעות נוספות אלא דורש שנתחיל את יום העבודה מאוחר יותר.
האם הוא יכול לחייב אותי להתחיל לעבוד שעה מאוחר יותר?
האם מותר לי לסרב להשאר את השעה הנוספת?
האם זה נחשב הרעת תנאים?
תודה מראש על העזרה.
עורך דין
17/08/2015 14:20
שלום יגאל

על פניו לא מקובל לבצע שינוי חד צצדי בהסכם העסקה של של עובד. למרות שאיני משוכנע לחלוטין שהמדובר על הרעת תנאי עבודה מוחשית במקרה זה, אם הנושא כה מפריע לך, פנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
נוגה
17/08/2015 09:18
שלום,
כידוע לי לכל אישה הריונית מגיע על פי חןק בין 20-40 שעות בתשלום מהמעסיק עבור ביצוע בדיקות .
אני עובדת במשרה של 6 שעות 5 ימים בשבוע לכן 40 שעות זה שעות הבדיקה עבורי.
ולשאלתי,במידה ולאחר הבדיקה לצורך העניין העמסת סוכר...אינני חשה בטוב . האם אני זכאית לקבל תשלום עבור השעות ששהייתי בבדיקה? או שמה חייבת להגיע לעבודה לאחר הבדיקה? ובעניין העדרות בהריון , במידה ואין לי ימי מחלה שצברתי/חופשה ונעדרתי יום אחד כי לא הרגשתי טוב בגלל ההריון,אני זכאית לתשלום עבור יום זה?
אשמח לתשובה בהקדם :)
תודה ויום טוב.
אשמח
עורך דין
17/08/2015 14:19
שלום נוגה

כפי שאת מבינה וכתבת, השעות הנן לצורך בדיקות הקשורות להריון ולא מעבר לכך. אם את לא חשה בטוב בקשי מהרופא אישור מחלה. המעסיק מחוייב לשלם רק עבור שעות שנועדו נטו לצורך הבדיקה וברוב קופות החולים ובתי החולים נוהגים לתת לעובדות אישור על הבדיקה התחום בזמנים - בדיוק לצורך כך.

בהצלחה
לילך
17/08/2015 13:51
אני עובדת כבר שלוש + שנים במקום עבודה ברשת קניות יצאתי לשמירת הריון בחודש מרץ שמתי לב שבתלושים שקיבלתי אחרי הוותק שלי נעצר.

כשפניתי להנהלת חשבונות נאמר שהוותק נעצר וישתחרר רק אחרי הלידה נאמר שזה כמו מחלה מה שלא נשמע לי הגיוני .

ממה שהבנתי וותק אמור להמשיך רגיל ולא להיעצר
מה נכון ?
לילי
17/08/2015 13:49
צהריים טובים

אם עבדתי במשך שנתיים וחצי במקום עבודה מסויים ומיד התחלתי עבודה חדשה. אני בחודש רביעי...האם אהיה זכאית לקבל דמי לידה מלאים? אם כן איך יחשבו לי אותו רגיל לפי 3 חודשים אחרונים?
ריקי
17/08/2015 13:43
שלום רב,

אשמח לעזרתכם בסוגיה הנ"ל: אני סגרתי מול המעסיק שלי על שכר חודשי אך בפועל הוא הוריד לי מהשכר בימים בהם יצאתי מוקדם יותר ואין לי חוזה חתום מולו.

ביקשתי עשרות פעמים אך הוא לא הכין, המעסיק הינו דתי שלא מרבה לפתוח את העסק בחגים, ולשאלותי

1.האם במצב כזה בערבי חג וחג הוא צריך לשלם לי על יום שלם גם אם עבדתי פחות שעות וכנ"ל לגבי חג? האם הוא מחוייב לשלם על החג? (לא עבדתי בחג ראש השנה )
כנ"ל לגבי פסח וסוכות האם בערב חג מגיע תשלום מלא ? ועל כמה ימים.

2. אני אמורה לתת 9 שעות עבודה ליום האם המעסיק רשאי לחשב 100% מחלה כ-8 שעות ולא כ-9 שעות. ביום הראשון אני יודעת שלא מגיע כלום ביום השני - שלישי 50% וברביעי 100% אך המעסיק חישב זאת על בסיס 8 שעות.

תודה לכם .

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ