פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - דיני עבודה והעסקת מלצרים
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
30/08/2015 10:27
בוקר טוב

אני שואלת בעניין אי תשלום שכר למלצרים, עבודה על טיפים בלבד + ההסדר הוא שאם מגיעים לסכום גבוה מאוד גם מפרישים לעובדים (טבחים וכד) 10% ואז בהפרש מתחלקים המלצרים והברמן. מהטיפים של המלצרים!

ודבר נוסף, משמרת בה שטר של 200 מהקופה היה מזוייף, ופשוט הורד ל-2 המלצריות מה"שכר" שלהן, שכאמור, לא משולם מלכתחילה. ובכלל, ממתי מלצריות סוגרות חשבון לשולחן? זה בכלל תפקיד האחמש או מנהל.

מה גם שנותנים למלצר לחכות עד שתהיה עבודה ורק אז הוא עולה למשמרת ומתוגמל על השעות שעבד. היום חיכיתי שעה ו-40 דק, הגעתי ב-9 וחצי. כשהמשמרת שלי היתה אמורה להתחיל ב-8 בבוקר.

בראיון סוכם שאעבוד יום יום במשך שבועיים כמלצרית כדי "לקלוט את העבודה ולהכיל את המקום" ואז אתחיל לתפקד כיד ימינו של המנהל. לא עבדתי 14 יום למרות שנתתי 14 יום באילוץ, ועבדתי שישי פעמיים ושבת פעמיים.
אחרי היום אני כבר לא אחזור לשם, אבל אני רוצה שבעלי המקום "ישלמו" על הניצול הנוראי של העובדים. אני עבדתי שם רק שבועיים. משערת שלא אוכל לתבוע אף אחד בעצמי. מישהו יודע מה בדיוק אני צריכה לעשות והאם שווה שאתעסק בזה בכלל?

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ