פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 745
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

livtra
28/08/2015 18:03
שלום רב!
אני עובדת שלוש וחצי שנים בחברת אבטחה, בבניין עם כמה לובאים ועובדים.
נמצא במקום עובד ותיק (כ-5 שנים) שהוא מרגיש ומתנהג כ"אחראי" (מתנשא על אחרים ומרשה לעצמו לצעוק ועוד)
לפני שנתיים צעק וקילל בזמן שאיחרתי למשמרת.
ולפני כשבועיים היה לנו ריב על סמך זה שלא מצא חן בעיניו שעשיתי תיקון ברשימות עבודה (הוא עשה רישום על חשבון השעות עבודה שלי) אז הוא התחיל לצעוק, לקלל ובסוף ניגש מאחורי הדלפק שלי ודחף אותי.
במקום יש מצלמות. אז אחרי שהלך שלחתי את הוידאו למנהל שלי.
הוא אמר שיזמין את העובד לשיחה (וחשבתי שלפחות יעביר אותו למקום אחר)
והוא רק נתן לו הזהיר שלא יתנהג ככה יותר.
ואני נאלצת להמשיך ולעבוד איתו.
לא צריכה לציין שזה לא נעים ויותר מזה אני לא יודעת למה לצפות ממנו בפעם הבאה..
הגעתי למסכנה שאני לא רוצה להמשיך לעבוד בתנאים כאלה ואני רוצה להתפטר.
השאלה אם מגיעה לי פיצויים - הרי הרצון להתפטר נובע מהתנאים הלא סבירים בעבודה שלי.
אודה לכם המון על העזרה בנושא!
עורך דין
30/08/2015 10:17
שלום לך

ראשית המדובר לכאורה על תקיפה, המהווה עבירה פלילית, ולכן יש לפנות ולהגיש תלונה במשטרה, לא כל שכן כאשר בידיך תיעוד מצולם של האירוע. שנית, יתכן בהחלט ואת יכולה להתפטר בדין מפוטר עקב המצב, אך לצורך קבלת החלטה שקולה בנושא יש לפנות לפגישה עם עורך דין שיבדוק ביחד איתך את תנאי העסקתך ונסיבות האירועים המתוארים על ידך, על מנת להחליט כיצד להתנהל.

בהצלחה
רונה
28/08/2015 12:07
שלום רב,

פוטרתי ממקום עבודה והתחלתי לחתום לקבלת דמי אבטלה .
לאחר כחודש התחלתי לעבוד במקום חדש .
לאחר שני ימי עבודה הבנתי שהמקום איננו תואם את הצפיות .
במידה ואני עוזבת האם אני יכולה להמשיך ולחתום אבטלה עדיין תחת סטטוס מפוטרת ?
עורך דין
30/08/2015 10:14
שלום רונה

התשובה שלילית.

בהצלחה
איל
28/08/2015 00:15
שלום רב,
האם מעסיק יכול למנוע התמודדות של עובד למשרה על רקע עבודתו בעבר של העובד אצל המעסיק (העובד הוא זה שהתפטר בעבר מהחברה בנסיבות אישיות) וכעת בשל ארועים שוליים שקרו בעבר (יותר מ-10 שנים) לשיטת המעסיק אין לאפשר לעובד לשוב ולהציג מועמדותו לתפקיד שביצע בעבר?
האם אין בכך אפליה אסורה ומניעת הזדמנות מהעובד לשוב ולהתמודד על התפקיד (למעשה מראש אומרים לעובד שאין כוונה להשיבו לעבודה ומשכך לא ישלח לבחינות לתפקיד)?
עורך דין
30/08/2015 10:14
שלום איל

לא ניתן לכפות על מעסיק לשוב ולקבל לעבודה עובד שהתפטר ממנה בעבר.

בהצלחה
נדב
29/08/2015 06:40
אני מועסק כמאבטח במגזר הפרטי, אני עובד כדרך קבע בשבתות ואף עובד בחגים מסויימים... לאחרונה פנה אליי המעסיק בדרישה שאעבוד ביום כיפור, טענתי בפניו שזהו קו אדום מבחינתי ואין שום סיכוי שאעבוד בכיפור.
האם הוא יכול לדרוש ממני לעבוד בכיפור על סמך זה שאני עובד בימי חג ושבתות?
עורך דין
30/08/2015 10:12
שלום נדב

התשובה שלילית.

בהצלחה
קביעות
יעל
27/08/2015 21:25
שלום,אני עובדת 3 שנים בעירייה,2 הייתי סייעת לילדה אלרגית,ועכשיו שנה עבדתי בתיכון בתפקיד סייעת כיתתית לחינוך מיוחד,בעירייה אורמים שלא מגיע לי קביעות בעבודה כי אני נקראת סייעת "תגבור"-שזה סייעת לילד,ועם המון שיחות איתם בעירייה,אני אומרת להם שהייתי סייעת לילדה ועכשיו אני סייעת כיתתית,ועדיין אומרים לי את אותו הדבר שאין קביעות!! זה דבר אחד..

ודבר שני,הם אומרים שלא מגיע לי קרן השתלמות בגלל שאין לי קביעות!

האם זה נכון? האם באמת כל זה לא מגיע לי??

תודה
עורך דין
30/08/2015 09:58
שלום יעל

יש לקרוא את חוזה העבודה שלך, להבין בדיוק את מהות עבודתך, מה מצבם של העובדים המקבילים אליך ומה קובע התקשי"ר על מנת לתת תשובות. פני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
טלי
27/08/2015 20:58
האם שירות מלא בצבא (שנתיים) נחשב כוותק בעבודה? אם כן, איך אני מטפלת בנושא זה? אני שנתיים בעבודה הנוכחית שלי.
עורך דין
30/08/2015 09:57
שלום טלי

התשובה שלילית למעט באותם מקרים שבהם חוזה העבודה של העובדת מול המעסיק קובע אחרת.

בהצלחה
שירה
27/08/2015 20:53
בעת שהותי בבית בחופשת לידה, שלחתי למעסיקי מכתב פיטורין שבו אני מצהירה כי אני מתפטרת לצורך טיפול בילד- (משמע התפטרות בדין מפוטרת), ועל כן עליי לקבל פיצויי פיטורין כמקובל בחוק. תאריך סיום יחסי עובד מעביד שכתבתי היה 10.7.15. עד מתי המעסיק צריך לשלם לי את הפיצויים?
והאם אני יכולה לבקש מכתב המפרט ממה מורכב פיצויי הפיטורין שלי? ומה קוזז מהם? * עד היום לא קיבלתי את הפיצויים...
עורך דין
30/08/2015 09:55
שלום שירה

המעסיק צריך לשלם פיצויי פיטורין עד 15 ימים ממועד סיום יחסי העבודה וזה אומר שכרגע המעסיק מלין את פיצויי הפיטורים שלך. שלחי עוד מכתב דרישה, ואם לא ישלם באופן מיידי, תוכלי להגיש נגדו תביעה משפטית.

בהצלחה
אבידן
27/08/2015 18:03
שלום החלטתי לעזוב את מקום עבודתי בהודעה מראש. כחלק מסגירת חשבון עם המעסיק נתבקשתי להחזיר הוצאות הדרכה על פיהם אני מחויב לפי נוהלי החברה. נוהל החברה קובע כי באחריות העובד למלא טופס רישום עם התחייבות לעבוד מספר חודשים בהתאם לעלויות ההדרכה. במקרה שלי יצאתי להדרכה בחו"ל ומאחר שהרישום להדרכה לא נעשה דרך מערכות המיחשוב של החברה אלא ישירות מול ספק ההדרכה (כולל תשלום עלות הקורס) לא מולא טופס רישום ידני במקום כנדרש בנוהל. שאלותיי בנושא זה הם: 1. האם יצאתי לקורס מהווה הסכמה לתנאי ההתחייבות המקובלים בנוהל למרות שלא התחייבתי לכך בכתב? 2. האם במקרה זה, יש למעסיק עילה לדרוש קיזוז הוצאות ההדרכה (באופן יחסי לפני מספר החודשים שנותרו), הרי גם הוא נוטל באחריות מסוימת של אי החתמת עובד טרם יציאתי לקורס בטופס רישום ידני כנדרש בנוהל? 3. האם החזר הוצאות הדרכה לעובד מיד לאחר ההדרכה מהווה הוכחה לכל שכל הגורמים האחראיים (עובד, מנהל ישיר, מנהל הדרכה, משאבי אנוש) עומדים בדרישות הנוהל - אציין כי מלבד דו"ח הוצאות הדרכה , אין כל רישום על ביצוע ההדרכה. תודה מראש
עורך דין
30/08/2015 09:54
שלום אבידן

התשובות לשאלותיך תלויו בחוזה העבודה שלך, ואנסה לתת תשובות כלליות בלבד:

1. כן
2. כן
3. כנראה שכן

בהצלחה
טל א.
27/08/2015 17:31
ילדתי ולא הספקתי להעביר את כל האישורים על 40 שעות בדיקות הריון שמגיעות לי, האם אוכל לקבל עבורן תשלום גם אם אני בחלד?
איך אני אמורה לדעת אם אני מגישה או שמקום העבודה מגיש עבורי את תשלום דמי הלידה? במידה ואני מגישה עצמאית, מי אמור להפריש לפנסיה עבורי?
תודה רבה על העזרה!!
עורך דין
30/08/2015 09:52
שלום טל

את האישורים על היעדרות לצורך בדיקות הקשורות להריון צריך למסור למעסיק לאחר הבדיקה...לא חודשים לאחר מכן, אחרת שעות אלה ינוכו משכרך לחינם.

בהצלחה
לירז
27/08/2015 17:26
היי שאלה אני עובדת במקום עבודה כמעט שנתיים ב75 אחוז משרה .. כרגע אני בחופשת לידה חצי שנה...
המשרה כשאחזור תהיה משרה מלאה ... האם מגיעה לי שעת הנקה ? לפי מה שאמרו לי לא מגיע לי כי לפני המשרה לא היתה מלאה ...
עורך דין
30/08/2015 09:51
שלום לירז

הזכות לקבל שעת הנקה לאחר חופשת לידה שמורה לעובדות שעבדו במסגרת של משרה מלאה בטרם הלידה ולכן לך לא תהיה זכות כאמור. 75% משרה אינם מספיקים.

בהצלחה
עבאס
27/08/2015 16:52
השכלה :תואר אקדימי , ועדיפות לתואר בסיבה או גיאגרפיה או בטבע או מדעי חיים.

ובדרישות רציות :
תינתן עדיפות לבעלי נסיון בתחום הסביבתי ותינתן עדיפות לבעלי תואר הוראה בהתאם ץ

- מי שקיבל את המכרז יש לו רק הנדסאי תזונה,ללא תואר וללא הוראה .
למרות שיש לי את התואר בניהול ונסיון ומיומניות אחרות שנדרשות במכרז .
האם זה הוגן וחוקי לבעל תואר הנדסאי יהיה הזוכה , ואני לא ???
עורך דין
30/08/2015 09:49
בוקר טוב

כפי שהשבתי לך, על מנת להתמודד ולהעלות טענות נגד מכרז של רשות מקומית יש לבדוק את המקרה לעומק ולא מספיק להתכתב בפורום. אם הנושא מפריע לך ואתה סבור כי נעשה אי צדק ותוצאות המכרז בעיותיות, פנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
רוני
27/08/2015 09:43
שלום רב אשמח אם תעזרו לי ,עבדתי בגן ילדים פרטי 5 חודשים ומסיבות אישיות התפטרתי ,שלחתי למעסיקה שלי מכתב התפטרות במייל ואני צריכה שהיא תאשר אותו בכדי שיהיה לי אישור שהיא קיבלה אותו .
סימסתי לה מה עם התשובה והיא מושכת אותי שרואה החשבון שלה יבדוק הכל ואז היא תאשר .
אני מציינת שאת מכתב הפיטורים שלחתי לה 6 ימים לפני תחילת שנה 1.9.
מה עושים האם מבחינתי עשיתי מה שצריך ומה שהחוק אומר או שאצטרך לפעול אחרת .
תודה מראש .
עורך דין
27/08/2015 11:12
שלום רוני

את צריכה לוודא שהמעסיקה קיבלה את מכתב ההתפטרות שלך וכמו כן לוודא כי נתת הודעה מוקדמת לפי חוק ובהתאם לוותק שלך במקום העבודה.

בהצלחה
רוני
27/08/2015 18:10
נתתי הודעה מוקדמת דרך המייל רק שהיא לא אשרה בטענה שרואה החשבון שלה בחופשה.
ההתכתבות שלך איתי היא דרך הווצאפ ולא דרך המייל כמו שאני כתבתי לה.
השאלה שלי האם לאישור התפטרות שלי היא צריכה את רואה החשבון שלה ?
והאם זה חוקי שהיא מתקשרת איתי דרך הווצאפ ולא דרך המייל ?
עורך דין
30/08/2015 09:48
שלום רוני

מכתב התפטרות נכנס לתוקף ברגע מסירתו למעסיק וללא קשר לרואה החשבון של המעסיק, וכך גם תקופת ההודעה המוקדמת מתחילה מאותו רגע. לגבי דרך ההתקשרות - צריך שניים לטנגו - אם המעסיקה כותבת ואת עונה באמצעות תוכנת מסרים מידיים, וזה נח לשתיכן, אין בכל כל בעיה חוקית. רק תדאגי לתעד ולשמור את הדברים הכתובים מחוץ למכשיר הנייד.

בהצלחה
בוקר טוב
30/08/2015 09:25
תודה.ארצה לבדוק ולאמת אם הבנתי נכון....במקרה שנמצאת בטיפולי פוריות ועובדת חמישה ימים בשבוע 16 ימי המחלה שלי כוללים גם את שישי שבת?שישי שבת נכללים ונספרים בתוך 16 ימי המחלה שלי?
עורך דין
30/08/2015 09:37
שלום שוב

כן - הבנת נכון. ימי מחלה נספרים קלנדרית בכל מקרה.

בהצלחה
בוקר טוב
30/08/2015 09:43
המון המון תודה.שבוע טוב
מאיר
29/08/2015 07:18
ניסיתי לארגן מפגש חברתי בעבודה , פרסמתי את הזמנה למפגש במייל ושלחתי לאנשי הצוות שאני עובד איתם .במייל היה מפורט תוכנית המפגש .
אחד מאנשי הצוות ענה לי במייל שהוא לא מגיע למפגש זה , כי תוכנית המפגש לא מתאים לו , כי על פי דעתו של חבר שלו ( איש מקצוע בתחום יעוץ ארגוני) יכולים לעלות דברים שלא מתאימים למפגש מסוג זה .נאלצתי לשנות את התוכנית המפגש וחלק ממוזנים נאלצו לבטל את השתתפותם .

שאלה : האם ''חוק הגנת הפרטיות התשמ''א-1981 '' חל על המקרה זה , במיוחד סעיף 5 :''העתקת תוכן של המכתב או כתב אחר שלא נועד לפרסום , או שימוש בתוכנו , בלי רשות מאת הנעמן או כותב , וכל אם אין הכתב בעל ערך היסטורי ולא עברו חמש עשרה שנים ממועד כתיבתו.''
עורך דין
30/08/2015 09:43
שלום מאיר

אני מבין שאתה שואל לגבי העובדה הנטענת על ידך, לפיה אותו עובד התייעץ עם בעל מקצוע באשר לתוכן המכתב...אם הבנתי נכון, איני רואה כאן פגיעה בפרטיות וזה מאד מקובל לקבל מכתב בעל אופי מקצועי, בתחום שאינך מומחה בו, ולהתייעץ עם מי שכן מומחה בתחום.

בהצלחה
שירלי
29/08/2015 15:57
שלום. אני עובדת בתחנת דלק. עובדת יחסית טובה. ממלא את כל פקודות המנהלת. היא ביקשה ממני להעביר ארגז ריק כי הפריע לה לעין שהוא נמצא בחנות אל עבר המחסן. וטעות שלי שכחתי לעשות את זה.
לכן היא העניקה אותי ולא שיבצה אותי שבוע אחרי במשך כל השבוע לסידור העבודה. אבקש לדעת מה תגובתך והאם זה בכלל חוקי?
תודה,שירלי
עורך דין
30/08/2015 09:41
שלום שירלי

מקום עבודה אינו צבא ואין פקודות. יש הנחיות או הוראות. פקודות שייכות למערכת הצבאית. ולעניין שאלתך, ענישה מסוג זה אינה מקובלת ואינה חוקית. המעסיק אינו יכול לפגוע בתנאי העסקתך באופן חד צדדי ובצורה כה קיצונית.

בהצלחה
מיכל
29/08/2015 18:40
אני עומדת להעסיק מטפלת אשר גרה ביישוב המרוחק כעשר דק נסיעה מהיישוב שלי. כחלק מתנאי ההעסקה אני ביקשתי שהיא תהיה ניידת בכדי להסיע את ילדי ממוסדות החינוך לבית.
איך אני מחשבת מהם הוצאות הנסיעה שאני צריכה לשלם לה?
עורך דין
30/08/2015 09:39
שלום מיכל

ככל שהמדובר על נסיעות בזמן העבודה, ולא נסיעות אל מקום העבודה וממנו, עליך להגיע לסיכום מול העובדת שכן אין חוק מוגדר בנושא. נהוג לבצע את התחשיב לפי מחירון חשב הכולל כמה קריטריונים לחישוב הסכום הראוי. את יכולה להעזר במחירון לצורך חישוב הוצאות רכב וכפי שציינתי, כל סיכום (בכתב בבקשה) שאליו תגיעי עם העובדת יהיה מקובל.

בהצלחה
שוקי
30/08/2015 07:17
שלום אני עובד כשנה וחצי כאיש מיזוג אויר למרות שאין לי תעודה במקצוע ואני מוגדר בעבודה כהנדסאי אלקטרוניקה האם הם יכולים לחייב אותי להמשיך לעבוד כאיש מיזוג או שהם חייבים לפי בקשה שלי להעביר אותי למקצוע שיש לי בו תעודה
עורך דין
30/08/2015 09:24
בוקר טוב שוקי

התשובה לשלאלתך תלויה מן הסתם בחוזה העבודה ובסיכומים מול המעסיק. אין חוק שמסדיר את הנושא, למעט העובדה שאסור להרע את תנאי העבודה שלך באופן חד צדדי.

בהצלחה
שוקי
30/08/2015 09:34
תודה רבה
שרית
30/08/2015 08:45
בתלוש המשכורת מופיע סכום שכר לפיצויים.
בחישוב סכום פיצויי הפרישה אומר המעביד כי הסכום הנל הינו החל מ 1995. עד אז מחושבים רק חלק יחסי של הוצאות הרכב.
האם זה על פי חוק? האם לא היתה חובה למעסיק לפרט את שני הסכומים בתלוש המשכורת?
עורך דין
30/08/2015 09:23
שלום שרית

לצערי לא ניתן להשיב על שאלות חישוביות, לא כל שכן כאשר המדובר על חישוב פיצויי פיטורין לתקופה של למעלה מ-20 שנות עבודה, מבלי לראות את חוזה העבודה ותלושי השכר שלך. אם פוטרת לאחר שנים כה רבות פני לחשבת שכר או עורך דין על מנת לבצע את החישוב ובדיקת הזכויות שלך בצורה מדוקדקת, שכן אין בכלל ספק שהמדובר על סכומי כסף גדולים.

בהצלחה
בוקר טוב
30/08/2015 09:12
קוראת בכל מקום שלעובדת חמישה ימים בשבוע העוברת טיפולי פוריות מגיעים 16 ימי מחלה במחזור טיפול ולא יותר מארבעה כאלה בשנה.שאלתי....16 ימים זה כולל שישי שבת או שזה 16 ימים הכוללים רק את ימי א עד ה בשבוע?
עורך דין
30/08/2015 09:19
בוקר אור

ימי מחלה הנם ימים קלנדריים וכוללים את כל ימות השבוע.

בהצלחה
בוקר טוב
30/08/2015 09:22
תודה.ארצה להבהיר ולשאול שוב...זאת אומרת שאפילו שעובדת חמישה ימים בשבוע,צריך לספור ולכלול ב16 ימי המחלה שלי גם את שישי ושבת?
סיון
30/08/2015 09:11
שלום!
עבדתי כסדרנית בסניף יינות ביתן.
לפני כחודשיים בערך יצאתי לחופשת לידה שבמהלכה הודיעו חודש לפני שבסניף ניסגר. והציעו לי או לעבור סניף .מה החוק אומר במצב כזה, האם מגיע לי פה משהו?
עורך דין
30/08/2015 09:21
שלום סיון

היכן נמצא הסניף החדש שהציעו לך לעבור לעבוד בו? על פניו, במידה והמדובר על סניף מרוחק או כזה שהגישה אליו קשה יותר עבורך, יתכן ותוכלי להתפטר בדין מפוטר, אך אפשרות זאת פתוחה בפניך בכל מקרה לאחר חופשת לידה ובטרם היגעו של התינוק לגיל 9 חודשים - שאז תוכלי להתפטר לצורך טיפול בילד.

אם את רוצה להמשיך לעבוד, על המעסיק כמובן לקלוט אותך לעבודה באותם תנאים שבהם עבדת לפני חופשת הלידה והנך מוגנת מפני פיטורים למשך תקופה של 60 יום לאחר חופשת הלידה.

בהצלחה
אתי
30/08/2015 09:06
אני עובדת שכירה, כל יום עד השעה 17:00 ופעמיים בשבוע עד השעה 16:00, המעסיק החליט לעשות תדריך אחרי סיום העבודה ז"א אחרי השעה 17:00 ואני לא נשארתי על כן המעסיק החליט לקחת ממני את ההטבה (כביכול להעניש אותי) ז"א שבשבוע הקרוב אני יעבוד כל יום עד השעה 17:00, האם זה חוקי מה שנעשה פה או שזה הרעת תנאי עבודה?
עורך דין
30/08/2015 09:18
בוקר טוב אתי

אם המדובר היה בהטבה כפי שציינת ושעות העבודה לא קבועות בחוזה שלך, הרי שהעסיק יכול להחליט כי הוא מבטל את ההטבה. מאידך, אם שעות העבודה קבועות בחוזה או שעבדת לאורך תקופה ארוכה עד לשעה 16:00 יתכן בהחלט שהמדובר על הרעת תנאי עבודה - אך צריך גם לבדוק האם הארכת שעות העבודה הנה זמנית או קבועה.

בהצלחה
דויד
29/08/2015 09:41
כמה זמן מקובל שיעבור מיום שנאמר בע"פ לעובד שיהיה שימוע מסודר ועד שהעובד מקבל הזמנה לשימוע?
לחילופין, מאז נאמר לי שיהיה שימוע מסודר ביקשתי לקבל הצעת פרישה. כמה זמן אפשר לגרור הצעת פרישה לעובד שמבקש לקבל את ההצעה בכתב, והאם עובד שפורש לגימלאות (שלא מרצון) מגיע לו פיצויים כמו פיצויי פיטורין?
לינוי
27/08/2015 14:01
עובדת בחברה שנה וחצי.
כאשר בשנה הראשונה הייתי חיילת והייתי עובדת סופי שבוע , חגים וחופשות מהצבא..
יש לי תלושי משכורת מכל חודש עבדתי כל חודש בשנה וחצי האלו. רק לא כל חודש עבדתי את אותה כמות שעות וימים זה היה משתנה לפי הצורך של העבודה ..
בחצי שנה האחרונה ישר עם השחרור עובדת קבוע כל יום.
מעוניינת לדעת אם מגיע לי פיצויים בפיטורים ואם הם טוענים שלא מגיע לי איך לפעול
עורך דין
27/08/2015 15:14
שלום לינוי

לכל עובדת שמועסקת שנה וחצי במקום העבודה מגיע לקבל פיצויים במקרה של פיטורים וללא תנאים. אם המעסיק לא רוצה לשלם פיצויים הוא עובר על החוק וזכותך לתבוע אותו כמובן.

בהצלחה
שרון
27/08/2015 12:40
שלום, אני עובדת כבר 5 שנים במקום עבודתי (שנתיים כעובדת במשרה מלאה ו-3 שנים במשרה חלקית).
אני נדרשת להגיע לעבודה עם נעליים סגורות וחולצות עבודה. את החולצות אני מקבלת אך נעליים לא. אני עובדת עם חוזה אישי (הסכם עבודה). האם אני זכאית לדמי ביגוד והנעלה ? האם יש קשר לכך שאיני עובדת במשרה מלאה?
עורך דין
27/08/2015 15:13
שלום שרון

המעסיק אינו מחוייב לספק לעובדים בגדים ו/או דמי ביגוד אלא במקומות עבודה מסויימים. יש לבדוק האם עובדים אחרים במקום העבודה מקבלים דמי ביגוד. בכל מקרה, ניתן כמובן לנהל מו"מ מול המעסיק בנושא.

בהצלחה
עבאס
27/08/2015 14:26
דרישות התפקיד מכרז היה :
השכלה :תואר אקדימי , ועדיפות לתואר בסיבה או גיאגרפיה או בטבע או מדעי חיים.

ובדרישות רציות :
תינתן עדיפות לבעלי נסיון בתחום הסביבתי ותינתן עדיפות לבעלי תואר הוראה בהתאם ץ

- מי שקיבל את המכרז יש לו רק הנדסאי תזונה,ללא תואר וללא הוראה .
למרות שיש לי את התואר בניהול ונסיון ומיומניות אחרות שנדרשות במכרז .
האם זה הוגן וחוקי לבעל תואר הנדסאי יהיה הזוכה , ואני לא ???
עבאס
27/08/2015 14:29
ההנדסאי כמבון לא תואר והוא לא צריך לעמוד בדרישות הקבלה למכרז ......
הדס
27/08/2015 12:21
הי,
אני תובעת בגין הלנת פיצויים.
1. מה שם הטופס אותו עלי למלא
2. האם אפשר להביא עד או תצהיר של עד?
3. האם העובד אמור לייצג את עצמו (אלא אם בחר לשכור עו"ד) והחברה הנתבעת תיוצג ע"י עו"ד?
עורך דין
27/08/2015 13:59
שלום הדס

לצורך הגשת תביעה לבית הדין לעבודה מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני, ולא בפורום. לצורך העניין, יתכן מאד והגשת תביעה רק בעילה של הלנת פיצויי פיטורים אינו הדבר הנכון לעשות בנסיבות המקרה שלך. איני ממליץ על פניה לבית הדין לעבודה בטרם קבלת ייעוץ משפטי פרטני כאמור, גם אם לאחר הייעוץ שתקבלי תבחרי לפעול לבד ולא באמצעות עורך דין.

בהצלחה
לינדה
27/08/2015 11:47
עד לפני כשנה סבלתי בעבודה השמצות ולשון הרע. האם אני יכולה היום להתפטר בדין מפוטרת?
עורך דין
27/08/2015 13:57
שלום לינדה

לרוב, לא ניתן להתפטר בדין מפוטרת בגלל אירוע חד פעמי שהתרחש לפני שנה. מאידך, אם יש לך הוכחות לנושא לשון הרע את יכולה להגיש תביעה כנגד מי שפגע בך.

בהצלחה
רותם
27/08/2015 13:42
3 חודשי עבודה אחרונים קבלתי שכר על פי יומי. לפני כן על פי שעה. בכלליות במלצרות לא עובדים כל החודש. מה לרשום ךהם בטופס אבטלה? שאני על בסיס יום או על בסיס שעה?
ואיך תחושב האבטלה? האם באופן יחסי לימים שעבדתי או שיחושב כאילו עבדתי כל החודש?
סיגל
27/08/2015 13:13
שלום,

אם אני מחליטה להתפטר בטווח של 9 חודשים מהלידה, מקבלת פיצויים ואחרי כמה חודשים ארצה לחזור לאותו מקום עבודה (בהנחה שרוצים להעסיק אותי שוב) האם זה אפשרי? האם יש פרק זמן מסויים שעלי לחכות כדי לחזור לשם? מה הסטטוס שלי יהיה מבחינת וותק וזכויות עובד?

תודה מראש
סיוון
27/08/2015 13:11
היי.

אני עובדת בעבודתי שנה ושמונה חודשים. בתחילת העבודה שם הובטח לכל מי שנשאר שנה מתנה מהחברה. במלוא שנה בחברה הייתי בחופשת לידה ולא קיבלתי את המתנה.

כאשר חזרתי ביקשתי את המגיע לי ואז החלו בסידרת תירוצים מכעיסים ומקוממים. נכון לכרגע בסוף אוגוסט אני כבר לא נחשבת עובדת שלהם והם אינם רוצים לתת לי את מה שאמור להיות שלי.

השאלה מה ניתן לעשות? מאחר וההבטחה הינה הבטחה בע"פ ואינה רשומה בשום מקום, חשוב לציין כי יש עובדים אחרים שקיבלו את המתנה לאחר שנה במדוייק אך מאחר והייתי בחופשת לידה מתעלמים ממני ומבקשתי.

מודה מראש על תשובתכם.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ