פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 741
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אור
31/08/2015 11:31
עבדתי אצל המעסיק 10 חודשים טרם הלידה במשרה מלאה. מה האפשרויות להארכת חופשת לידה לאחר 14 שבועות? האם ניתן לקחת חל״ת? או שצריך אישור מנהל? תודה
רונית אלישיב
31/08/2015 01:48
שלום.פוטרתי ב11/8 אחרי 6.5 שנות עבודה ונתנו לי מכתב שהפיטורים מידיים ואקבל מה שמגיע לי על פי חוק. כרגע אני בבית בחודש הודעה מראש. השבוע חילקו לעובדים תלושי שי לחג. האם אני זכאית לקבלם? ושאלה נוספת האם יש זמן מוגדר לזימון לשימוע? קיבלתי את הזימון לשימוע ב9/8 בסוף יום העבודה והשימוע נקבע למחרת מיד בבוקר. את מכתב הפיטורין קיבלתי כאמור ב11/8.
עורך דין
31/08/2015 11:23
שלום רונית

על פניו את עדיין עובדת החברה ומן הראוי היה לתת לך שי לחג, אך סביר שזה לא יקרה... לגבי השימוע - יש לתת לעובדת מספיק זמן על מנת להיערך לשימוע אך אם זומנת מהיום למחר ולא הבעת כל התנגדות...כנראה שכבר מאוחר מדי. כל עוד מלוא הזכויות שלך ישולמו על ידי המעסיק אין הרבה מה לעשות.

בהצלחה
א.י
31/08/2015 11:16
היי,

התפטרתי לצורך טיפול בבתי, הודעתי על כך למעסיק במכתב התפטרות וחופשת הלידה שלי נגמרת ב-8/9.

טרם קיבלתי ממנו את כל הטפסים חתומים, שיש להגיש לביטוח הלאומי לצורך קבלת דמי אבטלה, בטענה שהוא בודק אם אפשר "לסגור אצלם חשבון" לפני שמסתיימת חופשת הלידה.

האם הוא יכול לסיים את העסקתי מבלי שיפגעו הזכויות שלי לפני שמסתיימת חופשת הלידה שלי?

תודה רבה
נדב
31/08/2015 11:13
שלום לכולם,
התחלתי לעבוד לפני כשנה בתאריך 26.10.14 בחברה.
בחודשי הקיץ החברה הוציאה את העובדים לנופש מסובסד כאשר הורידו 2 ימי חופש.
לפני הנופש החתימו עובדים חדשים על התחייבות כי במידה ואעזוב את החברה בין מרצוני ובין אם לא, וזאת לפני מלאת שנת עבודה מלאה- אחויב במחיר המלא.
האם שנת עבודה לעניין התחייבות זו משמעותה 12 תלושי שכר או ממש על תחילת העבודה לפי יום?
ומה אם אודיע על התפטרות חודש מראש?
אשמח לשלוח את המסמך על מנת לברר את הנושא.
תודה
קרין
31/08/2015 11:11
שלום רב
אני עובדת בחברה שהשכר הוא שכר מינימום.

לפני שהעלו את המינמום לא הורידו לנו על הפסקות. לאחר שהעלו את המינימום התחילו להוריד על ההפסקות. על כל שעה יש הפסקה חמש דקות. זה מאוד מורגש במשכורת. יש לציין שכולן מרגישות זאת. האם יש מה לעשות בנידון ?
מתחיל
31/08/2015 11:07
בתום שלושה חודשים של משרה חדשה הייתה הוראה ללהפסיק את העבודה ללא כתב. מה הן הזכויות שלי? האם מגיע לי פיצויים על פיטורין או הפסקת העבודה שלא כדין?
ליאת
31/08/2015 09:46
עבדתי במקום עבודה במהלך שנתיים, התפטרתי לחודשיים וחזרתי לפני כשבועיים... גיליתי שאני בהריון שבוע 7. האם בעל המקום יכול לפטר אותי כי עדיין אין לי ותק חדש של שלושה חודשים? או שאינו יכול לפטר בכלל לא משנה באיזה שבוע אני נמצאת?

אשמח לתשובה מיידית.. תודה
עורך דין
31/08/2015 10:38
שלום ליאת

אם עזבת לחודשיים וחזרת לאותו מקום עבודה רצף הזכויות שלך בעבודה נשמר וכך גם הוותק שלך, ולכן על מנת לפטר אותך בזמן הריון המעסיק צריך לקבל אישור של משרד הכלכלה.

בהצלחה
תכנאית רנטגן
30/08/2015 22:50
רציתי לשאול על שעות העבודה..
אני עובדת כתכנאית רנטגן בבית חולים. שיבצו אותו לעבוד משעה 7 בבוקר עד שעה 15 יום אחרי (32 שעות. בלילה יש אפשרות לישן בבית חולים ומתקשרים כשצריכים אותי. האם זה חוקי?
עורך דין
31/08/2015 10:29
שלום לך

כמובן שזה קשור לחוזה העבודה שלך ולהסכמות מול המעסיק. בהנתן שלא כפו עליך לעבוד משמרת בשעות כפי שתיארת, ומשלמים לך שכר הכולל שעות נוספות לפי החוק, אין כל מניעה חוקית בכך.

בהצלחה
אפי
30/08/2015 22:07
ילדתי במרץ. חזרתי עכשו לעבודה אחרי 5 וחצי חודשים למעסיק חדש.
לפני הלידה עבדתי 4 חודשים במשרה מלאה (נובמבר-עד ללידה במרץ) ושאר הזמן (לפני נובמבר) עבדתי במשרה לא מלאה.
ע"פ ביטוח לאומי, בגלל שעבדתי 10 חודשים מתוך ה14 לפני הלידה, הגיעה לי חופשת לידה מלאה.
במקום העבודה החדש, אומרים לי שמגיעה לי שעת הנקה עד גיל 7 חודשים של ביתי ולא 4 חודשים מאז שהתחלתי לעבוד כי אין לי ותק של שנה במשרה מלאה לפני הלידה.
האם זה נכון?
האם שעת הנקה למשך 4 חודשים מהחזרה לעבודה, מותנת בזה שעבדתי משרה מלאה במשך שנה שלמה, לפני הלידה?
עורך דין
31/08/2015 10:28
שלום אפי

היה ועבדת במסגרת של משרה מלאה לפני צאתך לחופשת לידה והגם שעברת לעבוד אצל מעסיק אחר, הנך זכאית לשעת הנקה. הזכאות לשעת הנקה למשך 4 חודשים ממועד שובך לעבודה או עד הגיעו של התינוק לגיל 10 חודשים – לפי המוקדם ביניהם.

בהצלחה
פיטורין
רות דרינה
30/08/2015 22:07
היי שמי רות ואני עובדת בגן ילדים כשנה. הודעתי למנהלת שלי לפני צאתנו לחופש הגדול, שאני אוכל לעבוד עד ה1.10.15 כי אני מתחילה ללמוד. עכשיו כבר סיימנו את החופש וכולן חזרו לעבודה. ולי המנהלת לא קראה ולא שיבצה אותי בשום גן. האם אני מפוטרת? מותר לה להחזיק אותי כך? האם היא תיהיה חייבת לפטר אותי?
עורך דין
31/08/2015 10:23
שלום רות

עליך להתייצב לעבודה כרגיל, לפי מסגרת העבודה הרגילה שלך. המעסיקה תוכל כמובן לפטר אותך בכפוף להליך פיטורים תקין, אם כך תרצה.

בהצלחה
עינת
30/08/2015 19:26
שלום, שמי עינת ואני עבדתי בחברה מסודרת עם תנאים טובים כ-15 שנים עזבתי למקום אחר כי רציתי להתקדם מבחינה מקצועית, ויתרתי על ההטבות מסביב כדי להתקדם.. ב-2 ראיונות העבודה שהגעתי במקום שאני נמצאת כרגע הבטיחו לי בע"פ שאעשה מה שרציתי ועוד ילמדו אותי, כרגע אני עובדת במקום הזה חודשיים ושום דבר ממה שהובטח לי לא מתקיים ויותר מזה אני עושה קליטת ממשקים מתוכנה פנימית....אשמח לשמוע מכם
עורך דין
31/08/2015 09:57
שלום עינת

אם אינך מרוצה ממקום העבודה שלך את יכולה להרגיש חופשיה להתפטר ולהמשיך הלאה. אף אחד לא מחזיק אותך בכוח. הרבה פעמים בזמן ראיון עבודה המשרה נשמעת מעניינת וקוסמת למועמדת לעבודה, אבל כשמתחילים לעבוד הכל נראה אחרת...

בהצלחה
לאה אלישייב
30/08/2015 19:22
שלום,
רציתי לקבל יעוץ בגין הודעה מוקדמת.
המעסיק שלי פיטר אותי מעבודה בתאריך 5/8/2015 ונתן לי הודעה מוקדמת החל מתאריך זה ועד 5/9/2015 . אבל מכיון שיש ברשותי אישור מרופא תעסוקתי שאני לא יכולה לעבוד עד 5/9/2015 המעסיק שלי לא מוכן לשלם לי את ההודעה המוקדמת בכסף בטענה שלא מגיעה לי שום תשלום. המעסיק כביכול בחר לוותר על השרותים שלי בזמן הודעה המוקדמת ולא ניתנה לי הזדמנות לעבוד, הוא לא המתין עד לסיום האישור מרופא תעסוקתי ב5/9/2015 ואז לתת לי הודעה מוקדמת האם המעסיק מחוייב להמיר לי בכסף את ההודעה המוקדמת ולשלם לי ?.
אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי.
תודה.
עורך דין
31/08/2015 09:56
שלום לאה

אם יש לך ימי מחלה צבורים המעסיק צריך לשלם לך לפי מספר הימים הצבורים ואם אין לך ימי מחלה צבורים, ימי ההודעה המוקדמת יחלפו מבלי שתקבלי עבורם תשלום.

בהצלחה ורק בריאות
גוני
30/08/2015 18:52
אני עובד שעתי.
החברה שלי הפסידה במכרז ונאלצנו לעבור לחברה אחרת.
הוותק התאפס אין שום קשר בין שתי החברות.
המעביד הקודם צריך לשלם לי פיצויים
אפשר לדעת מה החישוב במקרה זה ?
אני מזכיר חישוב פיצויים לעובד שעתי 5 שנים
המעביד הקודם טוען שבגלל שעברנו חברה אחרת לא פוטרנו ולכן יש רק חישוב של פיצויים מצטברים
לפי דעת זה שטויות וזה המצאה מצוצה מהאצבע !
מה החישוב האמיתי לתשלום הפיצויים לעובד שעתי במקרה זה ?
תודה רבה
עורך דין
31/08/2015 09:55
שלום לך

אם עברת לעבוד בחברה אחרת והוותק שלך התאפס כמובן שהמעסיק הראשון שאותו עזבת צריך לשלם לך פיצויים כמו גם את מלוא שאר הזכויות של עובד שפוטר. שלח למעסיק מכתב דרישה בנושא. יתכן ושווה להתייעץ קודם עם עורך דין ואולי אף לשלוח מכתב באמצעות עורך דין.

בהצלחה
שון קלרק
30/08/2015 18:15
התפטרתי מעבודתי לאחר שנה וחודשיים. האם מגיע לי פיצויים?
עורך דין
31/08/2015 09:53
שלום שון

פיצויי פיטורים מגיעים לעובד שפוטר מהעבודה ביוזמת המעסיק או לעובד שהתפטר בדין מפוטר. אם אינך נופל להגדרות אלה תוכל לפדות רק את הכספים שהצטברו בקרן הפנסיה שלך לטובת פיצויים, למרות שאין לכך הגיון כלכלי וזה מאד לא מומלץ.

בהצלחה
מנשה גולן
30/08/2015 18:13
שמי מני גולן עובד בחברת שחף אבטחה
אני עובד שלוש שנים כשהמעסיק מפריש לי פנסיה כל חודש
אם אני עוזב לחברה אחרת לכמה פיצויים אני זכאי ומה עושים עם ההפרשות לקרן הפנסיה
עורך דין
31/08/2015 09:51
שלום מני

אתה זכאי לשחרר את הכספים שהצטברו בקרן הפנסיה לטובת פיצויים, אך אין בכך כל הגיון כלכלי. בעת הפסקת יחסי העבודה מול המעסיק הנוכחי הוא משחרר את קרן הפנסיה שלך והמעסיק החדש יצטרך להמשיך ולהפריש עבורך כספים לפנסיה כעבור 3 חודשים ורטרואקטיבית למועד תחילת העסקתך.

בהצלחה
דורית כהן
30/08/2015 22:52
שלום אני עבדתי כמעט שנה הייתי בתאונת עבודה כ 5חודשים קיבלתי לפני שבועיים מכתב מרופא תעסוקתי שאנני יכולה לחזור 3עד6 חודשים האם המעסיק צריך לשלם לי על כך פיצויים? אודה על תשובתכם
תמר
30/08/2015 10:27
בוקר טוב

אני שואלת בעניין אי תשלום שכר למלצרים, עבודה על טיפים בלבד + ההסדר הוא שאם מגיעים לסכום גבוה מאוד גם מפרישים לעובדים (טבחים וכד) 10% ואז בהפרש מתחלקים המלצרים והברמן. מהטיפים של המלצרים!

ודבר נוסף, משמרת בה שטר של 200 מהקופה היה מזוייף, ופשוט הורד ל-2 המלצריות מה"שכר" שלהן, שכאמור, לא משולם מלכתחילה. ובכלל, ממתי מלצריות סוגרות חשבון לשולחן? זה בכלל תפקיד האחמש או מנהל.

מה גם שנותנים למלצר לחכות עד שתהיה עבודה ורק אז הוא עולה למשמרת ומתוגמל על השעות שעבד. היום חיכיתי שעה ו-40 דק, הגעתי ב-9 וחצי. כשהמשמרת שלי היתה אמורה להתחיל ב-8 בבוקר.

בראיון סוכם שאעבוד יום יום במשך שבועיים כמלצרית כדי "לקלוט את העבודה ולהכיל את המקום" ואז אתחיל לתפקד כיד ימינו של המנהל. לא עבדתי 14 יום למרות שנתתי 14 יום באילוץ, ועבדתי שישי פעמיים ושבת פעמיים.
אחרי היום אני כבר לא אחזור לשם, אבל אני רוצה שבעלי המקום "ישלמו" על הניצול הנוראי של העובדים. אני עבדתי שם רק שבועיים. משערת שלא אוכל לתבוע אף אחד בעצמי. מישהו יודע מה בדיוק אני צריכה לעשות והאם שווה שאתעסק בזה בכלל?
עורך דין
30/08/2015 20:43
שלום תמר

מותר לשלם לעובדים במלצרות שכר לפי טיפים, לפי כל הסדר שמגיעים להסכמה לגביו מול המעסיק. הנושא אינו מוסדר בחקיקה ולכן הדרישה היחידה הנה ששכר המלצרים (טיפים כאמור) יהיה גבוה יותר מאשר שכר מינימום ושהמעסיק יתן לעובדים תלוש משכורת מסודר + מלוא הזכויות הסוציאליות המגיעות לעובדים לפי חוק.

לגבי ניכויים מהשכר, בהנחה שלא ניתנה הסכמה מראש ובכתב לניכויים כמו זה שציינת, הרי שהמדובר על התנהלות לא חוקית של המעסיק.

בהצלחה
אילנית
30/08/2015 11:03
שלום,

במהלך ההריון סבלתי מבחילות מאד קשות עד כדי חוסר תפקוד והחסרתי המון ימי מחלה ופיטרו אותי מהעבודה. אציין שהפיטורים היו חוקיים מפני שעבדתי שם פחות מחצי שנה. מאפריל עד עכשיו חתמתי בלשכה וקיבלתי דמי אבטלה מביטוח לאומי. השאלה שלי היא האם עדיין אהיה זכאית לקבל משהו אחרי הלידה - כגון דמי לידה או חופשת לידה.

תודה מראש
עורך דין
30/08/2015 20:39
שלום אילנית

אם יהיו לך 10 תלושי שכר מתוך 14 החודשים האחרונים תקבלי דמי לידה מלאים ותוכלי לצאת לחופשת לידה מלאה. לגבי הפיטורים שלך, זה שפיטרו אותך לפני שהיה לך ותק של חצי שנה במקום העבודה לא הופך את הפיטורים שלך בעת הריון לחוקיים! להפך, מהמעט שעולה משאלתך הרי שאלה נבעו כתוצאה ישירה של היותך בהריון ולכן סביר ביותר שהפיטורים אינם חוקיים בעליל. עצתי לפנות אל עורך דין לצורך בחינת המקרה לעומק.

בהצלחה
ל.ס
30/08/2015 11:05
בוקר טוב

אחרי שקראתי את הכתבה שלכם על הזכויות שלנו בזמן חופשת הלידה, נשארו לי עוד כמה שאלות ספציפיות. מקווה שתוכלו לענות...

כשהייתי ההריון עבדתי עד ה- 12.6 כי היה לי כבר ממש קשה (כיתת גנון במעון יום של התמ"ת) היו לי גם ימי מחלה שרציתי לנצל עד הלידה.

ילדתי ב- 23.6. בסוף כל חודש אנחנו מקבלות את דוח השעות מהשעון נוכחות ואנחנו מתקנות / מוסיפות ומצרפות מה שצריך וזה עובר לחשבת השכר (המשכורת נכנסת ב-10 לחודש).

במקום לקבל את דוח השעות בסוף החודש קיבלתי אותו ב- 7.7 וזה כבר היה מאוחר מדיי, כלומר- היא סגרה את המשכורת ואמרה שאקבל את חופש המחלה חודש אח"כ (כלומר ב- 10.8). ואכן קיבלתי.. העניין הוא כזה:

מבחינת ביטוח לאומי יצאתי לחל"ד ב-14.6 ולכן עליי לחזור לעבודה ב- 12.9 (אני לא מתכננת לחזור בכל מקרה) במקום ב- 29.9

1. האם לגשת לביטוח לאומי ולתקן את התאריכים למרות שמבחינת זכויות קיבלתי את כל הימים שהייתי זכאית להם.

2. מבחינת העבודה אני אמורה להודיע על התפטרותי חודש מראש ואני מאחרת.. לחכות? כי מגיעים לי גם 3 חודשי חל"ד.

3. אני לא רוצה לנצל את החל"ד אלא ללכת לחתום בלישכה כבר עכשיו כדי שבמרץ-אפריל אוכל ללכת למשרד החינוך לחפש עבודה.. האם ללכת לחתום ב-12.9 מייד כשחופשת הלידה מסתיימת או לחכות לאישור המעסיק שעזבתי את העבודה?

4. אם לא מאשרים לי ביטטל של תקופת ההמתנה (ולא יאשרו לי) אני אמורה עדיין להתייצב בלשכת התעסוקה כל שבוע?

תודה וסליחה על החפירה.
עורך דין
30/08/2015 20:22
שלום לך

1. לשיקולך.
2. אם אינך רוצה לחזור גם לא לתקופת ההודעה המוקדמת, עליך לתת הודעה מוקדמת זה מכבר.
3. לכי לחתום מיד, בהנחה שאת מתפטרת לצורך טיפול בילד.
4. כן. אבל למה החלטת שלא יאשרו לך?

בהצלחה
סמדר
25/08/2015 18:08
אופן חישוב זכאות לימי חופשה.,הבראה ,חגים,פנסיה לעובדת משק בית שעובדת 8שעות בחודש.
עורך דין
30/08/2015 20:19
שלום סמדר

העובדת צוברת זכויות בכפוף להיקף משרתה שהנו 8/186 משרה, כאשר 186 שעות מהוות היקף משרה מלאה וצבירת הזכויות בהתאם.

בהצלחה
אלכס
30/08/2015 13:04
שאלה, אם אדם עובד משמרת של 8 שעות בסופ"ש , ואין שום דבר פתוח מבחינת אוכל באזור מקום העבודה האם המעסיק צריך לדאוג לעובד באיזושהי צורה?

בנוסף, לעובד חצי שעה הפסקת אוכל שמקוזזת משכרו, האם יש עילה לבקש שלא תקוזז ההפסקה במידה ואין לעובד אפשרות לאכול?
עורך דין
30/08/2015 20:06
שלום אלכס

ניתן לדרוש מהמעסיק לשלם לעובדים עבור ההפסקה רק במקרה שבו אינך יכול לצאת ממקום העבודה בהפסקה לאור דרישת המעסיק. לגבי אוכל, אתה יכול להביא מהבית...

בהצלחה
ימי חופש
30/08/2015 15:36
רציתי לדעת כמה ימי חופש צברתי ב9 חודשי עבודה. 4 ימים ו8 שעות בטיפול בתינוק
תודה
עורך דין
30/08/2015 20:04
שלום

התשובה לשאלתך תלויה בהיקף המשרה שלך. קראי כאן באתר על ימי חופשה ועשי חישוב כמה ימים צברת לפי היקף המשרה שלך.

בהצלחה
אורן
30/08/2015 16:23
שלום רב,
אני עובד כסוכן מכירות בחברת תקשורת שגובה על כל נסיעה פרטית 70 אג' לקילומטר שמנוכים משכר נטו. חשוב לציין כי שיווי רכב מופיע בתלוש השכר שלי.
ברכבים מותקנת מערכת פוינטר עם שני כפתורים, כפתור לעסקי וכפתור לפרטי שבאמצעותה חברה מפריד בין עסקי לפרטי.
שאלתי היא האם זה חוקי ואם כן האם הסכום של 70 אג' לקילומטר סביר ולא מוגזם.
עורך דין
30/08/2015 20:00
שלום אורן

התשובה לשאלתך צריכה להופיע בצורה ברורה בחוזה העבודה שלך, שכן כך נהוג לעשות בעת העסקת עובדים בחברה שעובדיה מרבים בנסיעות. אין כאן עניין של חוקי או לא חוקי כל עוד יש הסכמה מול המעסיק.

בהצלחה
פיטורים
יגאל
30/08/2015 16:43
שלום רב
אני עובד במציל בקנטרי במרכז בחודש וחצי. הנכסתי את בת הזוג שלי במרמה אל הקנטרי ומנהל המקום התקשר עליי והודיע לי על סיום עבודתי בטלפון.יש לציין כי זו עברת המשמעת הראשונה שלי וכי לא העירו לי על שום דבר מקצועי מעולם.
ברצוני לדעת האם יש דרך לבטל את הפיטורים?

תודה רבה ושבוע טוב
עורך דין
30/08/2015 19:58
שלום יגאל

לא, סביר שאין דרך לבטל את הפיטורים למרות שנעשו בדרך לא תקינה. לאור התנהלותך, אני מציע להתחיל לחפש מקום עבודה חדש ולהסיק מסקנות.

בהצלחה
קובי
30/08/2015 10:33
אני התפטרתי מהעבודה שעבדתי בה 3 וחצי שנים. אחרי כמה זמן של פיטורים הוותק נעלם? אם אני חוזר אחרי חודשיים אני נשאר עם אותם תנאים או מתקבל כעובד חדש?
עורך דין
30/08/2015 17:28
שלום קובי

רצף הזכויות אינו נקטע והוותק נשמר כל עוד הפסקת העבודה היתה לתקופה הקצרה מ-6 חודשים.

בהצלחה
נדב אוחיון
30/08/2015 17:25
שלום אני בעל עסק קטן כבר 8 שנים בתחום הגינון.
רציתי לדעת אם מגיע לי הבראה ואם כן איך זה עובד?
שאני יוצא לחופשה עם המשפחה שלי הרואה חשבון שלי אומר שזה לא נחשב לא כהוצאה מוכרת ולא כהבראה...

אשמח לקבל הסבר
תודה
עורך דין
30/08/2015 17:27
שלום נדב

ההסבר פשוט. רק לעובדים שכירים יש זכות חוקית לקבל דמי הבראה. לגבי עצמאיים אין כל חוק כזה.

בהצלחה
אבי מלכה
30/08/2015 16:43
שלום אבקש עזרה סגרו את הסניף שלי בקריות מבקשים שאני יעבוד בירושלים ויש לנו סנפים בקריות מה עלי לעשות
עורך דין
30/08/2015 17:26
שלום אבי

כמובן שלא ניתן לכפות עליך לעבור לעבוד בירושלים אם עבדת בקריות עד עכשיו. אם המעסיק סגר את הסניף בו הועסקת ולא ניתנה לך האפשרות לעבוד בסניף קרוב, על מנת לא להרע את תנאי העבודה שלך, המעסיק יצטרך לפטר אותך ולשלם לך את מלוא הזכויות המנויות בחוקי העבודה.

בהצלחה
איריס נגר
30/08/2015 16:54
שאלתי היא האם מבחינה חוקית רשאי המעסיק (מוסדות חינוך) אחרי 18 שנות עבודה לא לחדש את חוזה העבודה של עובדת בגלל שבאותו מרכז קהילתי מועסקת קרובת משפחה דרגה שנייה(דודה).
כיצד החוק מגדיר את אותו טופס הצהרת קרובים בעבודה והאם יש עילה לתביעה משפטית.
אודה לכם אם תעזרו לי בעניין זה.
עורך דין
30/08/2015 17:25
שלום איריס

המודבר על פיטורי עובד וכל עוד הליך הפיטורים מתקיים כחוק אין מניעה לפטר עובד לפי שיקול דעתו של המעסיק. כמובן שלעובדת יש זכות לקבל את מלוא הזכויות של עובדת מפוטרת לפי החוק.

בהצלחה
עמנואל
אורטל
30/08/2015 17:22
אני עובדת במעון ילדים 3 שנים , משעה 7:30 עד השעה 16:00 .. המעון מספק לעובדות ארוחת צהריים שאני לא אוכלת ממנה כי היא לא בהכשר שלי .. האם הם מחוייבים לתת לי ארוחה בכשרות שלי או כסף תמורת ארוחת הצהריים ?
עורך דין
30/08/2015 17:23
שלום אורטל

לא. אין חוק כזה. רק אם את לא אוכל, וודאי שלא מורידים לך כסף מהשכר עבור ארוחות.

בהצלחה
רלי
30/08/2015 16:56
ערב טוב

ביום חמישי הודיעו לי שאני מפוטרת ונתנו לי 17 יום הודעה מוקדמת שמגיעים לי על פי חוק.

מכתב פיטורים עדיין לא קיבלתי רק הודעה בע״פ. המנהל טוען שהספירה של ה-17 יום מתחילה מיום שנתנו לי את ההודעה בע״פ ומכתב פיטורים יש להם אפשרות לתת מתי שירצו... השאלה אם זה נכון?

הספירה של הימים מתחילה מהיום שאני מקבלת הודעה בע״פ או שמהיום שאקבל מכתב פיטורים ביד? והאם הספירה כוללת שישי שבת?
עורך דין
30/08/2015 17:22
שלום רלי

לפני פיטורי עובדת יש לערוך שימוע מה שלא ממש ברור אם קרה במקרה שלך. בכל מקרה, ההודעה המוקדמת מתחילה במסירת הודעת הפיטורים בכתב לעובדת והמדובר על ספירת ימים קלנדרית.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ