פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 667
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אילנה
12/01/2016 09:55
מבקשת לדעת האם מגיעים לי דמי מחלה בגין ימי מחלה עקב הסתבכות בלידה
מוסטפא
12/01/2016 09:41
אבקש הצטרפותי לפורום
ובה
12/01/2016 09:40
האם זה חוקי שאין צבירה של ימי חופשה/מחלה
המעסיק טוען שרואה החשבון שלו מחשב זאת פעם בשנה או בסוף שנת עבודה לא זכור לי בדיוק אחד משניהם
אני עובד כחמישה חודשים ורק בחודש האחרון גיליתי ששעות העבודה אינן מחושבות כראוי הכוונה ל125 % אחרי 8 שעות (אני עובד שישה ימים בשבוע) 150% אחרי שעתיים נוספות.
בתלוש האחרון מצאתי הפרש 'ל 1728 ₪
נאמר לי מהמעסיק שאקבל החזר חודש הבא , אך מה עליי לעשות עם ארבעת החודשים הקודמים שבהם החישוב נעשה באופן דומה ולא נכללו בו אחוזי השעות נוספות כפי שציינתי למעלה תודה רבה.
נורית
12/01/2016 07:34
אני עובדת שעתית מזה כשנתיים
מבקשת לדעת אם הדרך בה מחושב לי יום חופשה תקין

מזכים אותי ב 0.83 יום חופשה בעבור צבירה של 186 שעות לא כולל שעות מנוחה דהיינו אם אני עובדת 8.5 שעות אז לצורך חישוב החופשה מתיחסים רק ל8 שעות
( מקזזים את חצי שעת המנוחה )

ערך כל יום חופשה הינו 7 שעות עבודה

האם אופן חישוב החופשה תקין האם אכן צריך לקזז את חצי שעת המנוחה
כמו כן האם ערך היום מחושב נכון ?
שאול
12/01/2016 09:39
אני עובד בחברת שמירה. הם נתנו לי 405 ₪ על ניצול 3 ימי חופשה שצברתי. הם טוענים שאופן החישוב הוא 25.5 כפול 8 כפול 0.60(אחוז משרה שלי ב3 חודשים שקדמו למשכורת) כפול 3.
האם זה החישוב הנכון?
מצד שני, בשנה שעברה קיבלו ספרון שנקרא "זכותון" ובו כתוב שאופן החישוב הוא ממוצע של שעות העבודה הרגילות ב3 חודשים שקדמו למשכורת, לחלק 65).
מה נכון?

תודה מראש
שאול
י.א.
12/01/2016 04:09
אני עובדת עיריה,בתאריך23.11.2016 ימלאו לי 67 שנים. ובתאריך 1.12.2016 אגיע ל35 שנות עבודה בעיריה.שאלתי האם אקבל 70% לפנסיה? האם אני צריכה לעבוד עד אותו התאריך או לקחת ימי חופשה-מחלה שמגיעים לי ? אני שייכת לדירוג המינהלי,אבקש שרי חציין את הסע הרלוונטי בהסכם השכר,, תודה מראש.
מיכפז
11/01/2016 23:13
שלום, אני עובדת שעתית בחב' קוסמטיקה כ8 שנים, תקן שעות של 150 בחודש עם גמישות בשעות. מחתימה כרטיס בהגעה ובסיום משמרת, עובדת ללא שותפה ובהסכמת החנות בה אני עובדת קבוע מגיעה במשמרות לא קבועות. החל מ1/1/16 קיבלנו מכתב מהחברה בו הודיעה כי עוברת למע ממוחשבת של שעות וחובה להגיע בשעות קבועות מראש ואין אפשרות לשנות ודיילת שתגיע בשעות שלא מוזנות במע' לא תקבל שכר אלא רק עפי אותן שעות. חייבת לציין כי מדובר במכירות וקורה לא אחת שמתעכבים בשביל לקוחה או לחילופין מקדימים עפי בקשת לקוחות. האם חוקי להלין שכר? מדובר לא במשכורת חודשית אלא שעתית ועפי הדפסת דוח שעות שהחנות מוציאה בסוף חודש. מה עוד שכך תמיד עבדתי ופתאום משנים את חוקי המשחק..אודה לתשובתכם
נועה
11/01/2016 22:38
שלום, שמי נועה ואני רוצה לברר משהו
אני עובדת גלובלית.
הייתה קייטנה ובאותו שבוע המעביד שלי החליט שהוא לא משלם לי את השעות הרגילות אלא רק את השעות של הקייטנה וכך הוא פגע בלי ב1000 שח במשכורת.
ושילם לי בפןעל רק 500 שח על אותו שבוע.
וכמובן שבפועל אם מורידים את אותם שעות של הקייטנה עשיתי את כל השעות שהחודשיות שלי.
והן גם הודפסו בשעון הנוחכות.
השאלה אם הם קודדתי את השעות האלו אם הוא יכול על דעת עצמו לא לשלם אותם ?
המקרה הזה כבר חזור על עצמו פעמים.. (קייטנות)
תודה מראש לעוניםם
גפן
11/01/2016 22:25
החברה שאני עובדת בה פשטה רגל כנראה , ולא הודיעה על כך לאף אחד. לא קיבלנו משכורות, ואין את מי לתפוס כי המנהלת אזור לא עונה . וכמובן המנהלת אזור שואלת אם פתחנו והכל (כמובן שלא).

במידה ופשטו רגל יש סיכוי לא נקבל את המשכורת?
זה חוקי שהם לא עונים לאף אחד וממשיכים כרגיל ?
ירון בביליאן
11/01/2016 21:37
התחלתי בשבוע שעבר לעבוד.היום עשיתי ניתוח וכשהתקשרתי להודיע שאני בחופשת מחלה,המנהלת אמרה לי בטלפון שאני לא ממשיך בעבודה.האם היא יכולה לפטר כך בחופשת מחלה בשיחת טלפון ללא זכות השימוע?אגב,יש לי את השיחה מוקלטת
איציק
11/01/2016 21:04
אני עובד בחברת ניקיון כפקיד
האן אני זכאי לקרח השתלמות כמו עובדי ניקיון שחל עליהם צו הרחבה.

האם כל החוקים שחלים על עובדי הניקיון חלים על י
כאשר התפקיד שלי םקיד
משרה מלאה
11/01/2016 20:43
חתמתי על חוזה במקום עבודה על 8.6 שעות ביום חמישה ימים בשבוע ועוד מידי פעם ימי שישי. החוק אומר כי משרה מלאה היא 186 שעות אך בפועל מקום העבודה שלי טוען כי אני מחויבת על יותר מ190 שעות בחודש לפי החוזה, כך שגם אם אני עושה 186 שעות מקזזים לי שעות בגין היתרה להלן "ההפרש" האם זה חוקי? ראוי לציין כי גם אם ישנן יותר שעות מעל 186 בחודש אין זה נחשב לשעות נוספות! אודה להתייחסות. תודה
ובה
11/01/2016 19:25
האם זה חוקי שאין צבירה של ימי חופשה/מחלה
המעסיק טוען שרואה החשבון שלו מחשב זאת פעם בשנה או בסוף שנת עבודה לא זכור לי בדיוק אחד משניהם
אני עובד כחמישה חודשים ורק בחודש האחרון גיליתי ששעות העבודה אינן מחושבות כראוי הכוונה ל125 % אחרי 8 שעות (אני עובד שישה ימים בשבוע) 150% אחרי שעתיים נוספות.
בתלוש האחרון מצאתי הפרש 'ל 1728 ₪
נאמר לי מהמעסיק שאקבל החזר חודש הבא , אך מה עליי לעשות עם ארבעת החודשים הקודמים שבהם החישוב נעשה באופן דומה ולא נכללו בו אחוזי השעות נוספות כפי שציינתי למעלה תודה רבה.
אוראל
11/01/2016 19:20
בעלי עובד בחברת סטרטאפ פרטית, לפי תלוש המשכורת ולאחר בדיקה נוספת מול המנהלת, הוא מקבל תשלום על נסיעות בעלות של 135 שח.
אנו גרים במרחק אשר עולה על 4 קילומטרים ממקום העבודה שלו.
עלות נסיעה בכיוון אחד הינו 6.9 שח.
לפי חישוב גס הם משחמים בעבור נסיעה בודדת 4 שקלים. מחיר כזה של נסיעה היה לפני למעלה מ10 שנים!
המנהלת לא מוכנה לשלם יותר בגין נסיעות, שלא לדבר על רטרו.
האם עניין זה קביל? האם היא רשאית לנהוג כך?
האם הוא יכול לעשות משהו על מנת לקבל תשלום הגיוני יותר בגין נסיעות? במידה וכן האן ניתן לדרוש רטרו?
תודה אוראל
גיא
10/01/2016 17:59
עבדתי באולם בתור משגיח כשרות וסיכמו איתי על 3000 ש"ח שכר חודשי לתקופה של כמה חודשים עד מרץ וממרץ השכר יעלה ל5000 אך כשדיברו איתי אמרו לי שזה מכיוון שכרגע אין הרבה ימי עבודה באולם.
הסכמתי. אך המציאות הייתה שונה בפועל עבדתי 5 ימים בשבוע במשך 3 שבועות , מ 9.12.15 עד 31.12.15 סה"כ 108 שעות עבודה.
בסוף החודש קיבלתי משכורת של 1979ש"ח כולל נסיעות (150ש"ח) שזה 16.9ש"ח לשעת עבודה.
לזה אני לא הסכמתי.
כרגע אני כבר לא עובד שם - התפטרתי.
מה אני יכול לעשות בנידון ? אני רוצה לקבל את מה שמגיע לי לפחות את המינימום לשעת עבודה. - שכר רגיל של משגיח כשרות הוא 29ש"ח לשעה נטו.
עורך דין
10/01/2016 18:27
שלום גיא

המעסיק עבר על החוק מאחר ושילם לך פחות מאשר שכר מינימום לפי הנתונים שעולים משאלתך. באפשרותך לפנות אל בית הדין לעבודה ולהגיש כנגדו תביעה לתשלום שכר עבודה.

בהצלחה
גיא
10/01/2016 23:15
תודה רבה
שאלה נוספת האם יכול להיות הסכם עם המעסיק לשכר גלובלי כך שיצא לעובד פחות ממינימום לשעת עבודה ?
עורך דין
11/01/2016 10:05
שלום גיא

בהחלט לא. המדובר במצב הדברים על חוזה לא חוקי שכן אסור לשלם לעובד שכר הפחות משכר מינימום מכל סיבה שהיא.

בהצלחה
גיא
11/01/2016 19:09
תודה רבה כשדיברתי עם המעסיק התברר לי שהוא פשוט החליט לא להתייחס לדוח שעות שלי ואמר שהוא לא מוכן לשלם לי יותר מ4.5 שעות ליום ולכן הוא שילם לי רק על 65 שעות עבודה.
הבעלים של האולם שעבדתי בו אומר שמבחינתו אני לא הייתי בכלל באולם אלא באתי בבוקר והלכתי וחזרתי רק בערב (שזה שקר מוחלט ויש מצלמות באולם שתיעדו אותי שם.
למי אני יכול לפנות ??
חברת כח אדם היא זאת שמשלמת לי (היא מקבלת כסף מבעל האולם) והם אמרו לי שהדוח שעות שלי לא חתום ע"י בעל האולם (דבר שהם לא דורשים בד"כ) ולכן הם לא מתייחסים אליו.
גיא
11/01/2016 19:17
שאלה נוספת לא פחות חשובה
מחר יש פגישה לבחור מהכוח אדם עם בעל האולם ואמר לי הבחור מהכוח אדם שאם אני רוצה אני יכול לבוא ולשכנע את בעל האולם שיחתום על הדוח שעות שלי אך דיברתי עם בעל האולם בטלפון הוא לא מוכן לעשות זה.

האם יש טעם שאלך לפגישה הזאת?

מה אני יכול להגיד להם בפגישה כשהם מתעלמים מהשעות שעבדתי כשההוכחה היחידה שיש לי היא הדוח שעות שמילאתי והמצלמות אבטחה של האולם?
אני..
11/01/2016 19:12
אני עובדת על תקן של "עובדת מחליפה" (עם קביעות) חשוב לי לציין שבד"כ אני עובדת חמישה ימים בשבוע. האם יש הבדל בין התנאים שלי לבין תנאים של עובדת שאיננה מחליפה? האם זה גורע משהו מזכוייותי כעובדת? האם יש בזה צד חיובי כלשהו?
תודה מראש על המענה!
חנה
11/01/2016 11:46
במקום עבודה שבו אני עובדת שולחים מונית לעובדים שמתחילים משמרת בשעות שאין תחבורה ציבורית. לפעמים קורה מצב שהמוניות מאחרות משמעותית ואז מאחרים למשמרת. האם המקום עבודה חייב לשלם על הזמן איחור שלא ניגרם בגלל העובד אלא בגלל בעיות ואיחורים של החברת מוניות?
עורך דין
11/01/2016 18:02
שלום חנה

לצערך הרב התשובה לשאלתך שלילית. המעסיק אינו מחוייב לשלם על הזמן שבו את לא נמצאת בעבודה.

בהצלחה
מלכי
11/01/2016 11:12
בהצעת עבודה הציעו לי הפרשות סוציאליות על 70% מהשכר שלי, שמעתי לאחרונה שהמינימום להפרשות הוא מעל 80% מהשכר, מה באמת המינימום, והאם כללית יתכן שחברה תתן פחות מהמינימום תחת איזה קומבינה?
עורך דין
11/01/2016 18:01
שלום מלכי

הפרשות לפנסיה צריכות להיות מהשכר ברוטו שלך וכל הסדר אחר יפגע בזכויות שלך ואינו חוקי.

בהצלחה
ד.ש
11/01/2016 17:36
שלום

פוטרתי מהעבודה ב-28/12 אחרי שלושה חודשים של טירטור מצד הבוסית שלי היא לא הפרישה לי פנסיה כלל תקופה של שנה ושלושה חודשים.

כרגע אחרי שפיטרה אותי היא הכניסה סכום של 9000 ש״ח בערך לחברת ביטוח מיגדל ששם כבר יש לי קופת פנסיה והיא רשמה שם שאת הפיטורים היא ביצעה ב-20/12 שבתאריך זה היה בינינו מריבה והלכתי הביתה מוקדם ובהמשך השבוע הוצאתי מחלה על כאבי יד שאני סובלת ממכה ומעצם העבודה והיא פשוט החליטה שמאז היא פיטרה אותי, מה שבפועל לא נכון.

היא נתנה לי שתי צ'קים של 2000 ומשהו ש״ח כל אחד והיא טוענת שזה כולל פיצויים משכורת של חודש דצמבר וינואר וזה קצת נראה לי תמוהה.

היא נתנה לי כל מיני מסמכים שאני לא ממש מבינה בהם אשמח לעזרה
אלה
11/01/2016 17:30
חודש קודם קרתה טעות וקיבלתי משכורת גדולה.
החודש ראיתי שהמשכורת לא נכנסה וכשהתקשרתי לברר אמרו לי שקרתה טעות אנוש והמשכורת הייתה גדולה מהרגיל ולכן הם קיזזו לי את השכר, ולקחו את הכסף שאני חייבת להם כביכול ולכן החודש לא קיבלתי משכורת.
חייבת לציין שאף אחד לא דיבר איתי על הטעות הזו ועל זה שלא מגיע לי שכר על חודש שלם של עבודה, בעקבות טעות שהחשבי שכר של החברה עשו.

מה אפשר לעשות?

יש לי לשלם על לימודים ושכר דירה ואני לא יודעת איך לנהוג בחברה, מותר להם לעשות דבר כזה?
למה החשב שכר שלהם לא נקנס על טעות כזו?
לירון
11/01/2016 17:21
אתמול קיבלתי את התלוש משכורת שלי וראיתי שהבוס שלי הוריד לי ממנו פתאום בלי התרעה מוקדמת- 600 ש"ח. אין לי חוזה העסקה וסיכמנו דברים בע"פ בכל הנוגע לשכר והתשלום שאמור להיות גלובלי.

האם יש פה מישהו שאני יכולה לשוחח איתו ולהתייעץ איתו, האם יש לי טענה מוצדקת לתבוע?

מה אני יכולה לעשות ואיך?
גיא
11/01/2016 17:09
האם עובד שקיים נגדו צו עיקול על נכס מסויים שבידי צד שלישי מסיים את עבודתו ע"פ החישוב על המעסיק להשלים לו פיצויי פיטורין ע"ח המעסיק
האם דינם של פיצויים אלו להיות משולמים להוצל"פ או הם מוגנים ועוברים לעובד?
גלית
11/01/2016 16:14
הפורום הזה קיים סתם לאנשים חובבנים או שבאמת אמורים לענות כאן אנשי מקצוע כי אני רואה שאין מענה מקצועי באף שאלה
מ.כ
11/01/2016 14:30
שלום
הנני עובד עירייה ומקבל קצובת נסיעה בהתאם למחירון תחבורה ציבורית
אינני מקבל החזקת רכב.
לאור הרפורמה החדשה בתחבורה הציבורית נוצר פרדוכס שמחירון המסלול הנמוך גורם לי לאחר לעבודה ולהגיע כשעה לאחר השעה הנדרשת מתוקף תפקידי,ואילו שילוב בין מספר קווי נסיעה מייקר את הקצבה, אך גורם לי להגיע בזמן,
העירייה מוכנה לשלם לי אך ורק את הקצבה הנמוכה אך אינה רוצה שאאחר ביודעה כי הנני מגיע עם רכבי הפרטי.
לאמור,לאחוז את המקל מ-2 צדדיו.
בנוסף,נניח כי העיריה תאשר את האיחור בשעה,האם אין זו פגיעה בי שכן,אצטרך גם לסיים בשעה אחת מאוחר יותר?
שושי
10/01/2016 15:58
עובדת משק בית שעבדה בין 05/12/14-04/11/15, ולפתע נעלמה ולא מגיעה ,ללא כל הודעה למשך 3 שבועות, ואז פונה בהודעת ווטסאפ, שלפיה עברה תאונה, האם ניתן לחשב זאת כהתפטרות מצידה?
עבדה בד"כ יומיים בחודש ובמחצית מהשנה היו רק יום עבודה אחד בחודש. התשלום נעשה לפי שעות עבודה בפועל.
האם מגיע לה פיצויים בגין תקופה זו?
עורך דין
10/01/2016 18:36
שלום שושי

אם העוזרת עברה תאונה והיא נמצאת בתקופת אי כושר אולי מן הראוי שתחכי שתחלים לפני שתקבלי החלטות לגבי פיטוריה?

בהצלחה
שושי
11/01/2016 13:48
שלום רב,
לא עלה כלל בדעתי לפטרה! נראה לי כמעסיקה שיש חובת הודעה על מחלתה גם מצד העובדת, להזכירך היא נמנעה מהודעה במשך 3 שבועות בתירוץ שאיבדה את מספר הטלפון שלי. למרות שניסיתי להשיגה לא קיבלתי מענה. ולכן קיבלתי זאת כהתפטרות מצידה, מה גם שפנתה כעת וביקשה פיצויים בגין 11 חודשי עבודתה אצלי.
תהילה
11/01/2016 11:47
שלום רב,

חזרתי לעבודה אחרי חופשת לידה ארוכה של כמעט שנה, יש לי בלאגן שלם עם השכר כי לפני החופשה הרווחתי בונוסים ושכר גבוהה, ישבתי עם כל התלושי שכר שלי והממוצע שלי רחוק ממה ששולם לי בפועל בתלוש האחרון, אך זה מתבצע בפועל מה החוקים?

השכר על התפקיד החדש נמוך בהרבה והם חישבו איזה שהיא השלמה כדי להגיע למה שהיה קודם אבל זה רחוק בכמה אלפים.

שאלה נוספת האם מותר להם לשלם לי את ההשלמה מחוץ לתלוש? זה פוגע לי שהתלוש נמוך.

אני כבר מיואשת ומרגישה מרומה
אולגה
11/01/2016 11:46
אני עובדת ברשות המקומית ולמדתי שנה אחת באוניברסיטה איך אני יכולה להמיר את השעות שלמדתי לשעות גמול א כי בהסתדרות המעוף לא ממש נותנים לי תשובה חד משמעית
הילה
10/01/2016 19:18
אני בהריון שבוע 21, וכבר כמעט שבועיים אני שוכבת בבית עם כאבים חזקים בבטן התחתונה (צד שמאל) הייתי מאושפזת יומיים וחצי בדקו כל מה שהיו יכולים, והכל תקין, כרגע מחכה לבדיקת MRI (שיכולה להיות גם עוד חודשיים).

אני גננת ובגלל שהימיי מחלה נגמרים לי הרופא שלי הציע לי לצאת לשמירת הריון / שמירה זמנית. מי יכול להגיד לי מה אני צריכה לעשות עכשיו? הוא נתן לי הפנייה לרופא תעסוקתי, קראתי קצת באינטרנט וראיתי שמקבלים אישור רק אם יש סיכון לעובר או ליולדת.

אני אומנם לא בסיכון אבל עם כאבים מאוד חזקים כל תזוזה / הליכה / מתן שתן... בקיצור... מה עושים עכשיו ?
עורך דין
11/01/2016 10:14
שלום הילה

יותר מדי שאלות הנוגעות בנושאים רפואיים... שבהם אין לי כל מושג. עליך לפנות לרופא הנשים שלך ולבקש ממנו לאשר לך שמירת הריון - מה שיפתור לך את הבעיה.

בהצלחה ורק בריאות
מיכל כ.
10/01/2016 19:20
ערב טוב

אני עובדת בגן פרטי בתל אביב חודשיים. הגן פועל עד ה-8.8 ואז יש קייטנה עד 17.8

האם המעסיק יכול להכריח אותי לעבוד? הוא טוען שזה חלק מפעילות הגן וחובה עליי לעבוד - -האם הוא צודק?
ומה לגבי התשלום? אני עובדת לפי שכר גלובלי האם זה נקרא תשלום רגיל או יותר?
עורך דין
11/01/2016 10:11
שלום מיכל

התשובות לכל שאלותיך תלויות כמובן בחוזה העבודה שלך.

בהצלחה
מוטי
10/01/2016 19:26
שלום רב.
המעסיק החליט לתת לי בונוס במשכורת החודש האחרון לשנת 2015.
גובה הבונוס הינו 54% מסכום המשכורת ברוטו המלאה.
בכל חודשי שנה היתה לי אותה משכורת (ללא הבונוס).
האם עלי לגשת לפקיד המס ולבצע תאום מס לשנת 2015?

תודה
מוטי
עורך דין
11/01/2016 10:09
שלום מוטי

ככל ואתה מקבל שכר ומועסק רק על ידי מעסיק אחד אינך צריך לבצע תיאום מס. תשלומי מס הכנסה יורדים משכרך ומשולמים על ידי המעסיק.

בהצלחה
עלי אבניאל
10/01/2016 22:07
לפני שנה הצעתי לעוזרת לעשות לה בטוח פנסיוני,נתקלתי בדחיה
עכשו היא הביאה לי מקו לעובד מה מגיעה לה.היא לא מסכימה שאשלם בבטוח לאומי לפי דרישתה לבטוח פנסיה,האם הסכום חייב להיות שווה
האם הפנסיה כוללת את הפצויים, כמה עלי לשלם לפנסיה ממשכורתה
היא אינה מוכנה להפריש את חלקה לפנסיה
היא רוצה את ההפרשה לפנסיה שאשלם לה במזומן, אין לה חשבון בנק
מה אומר החוק בקשר לשאלותי, כיצד עלי לפעול
אנחנו בגילינו שבויים בידי העוזרות!!!
עורך דין
11/01/2016 10:08
שלום עלי

שאלתך אינה ברורה לחלוטין. מה שכן ברור הוא שאתה מעסיק עוזרת בית בצורה לא חוקית וזה עלול לסבך בעיקר אותך. לכן, פנה בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי פרטני על מנת להסדיר את הנוש אולהמנע מהסתבכות מיותרת.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ