פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 651
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ליאת
07/02/2016 21:36
שלום רב , בעלי עובד בחברה פרטית
כשנתיים וחצי , המעביד שלו לא החתים אותו על חוזה עבודה או הסכם ., למרות בקשותיו החוזרות של בעלי. התנאים קשים מאוד , שעות עבודה מרובות וגם בימי שישי וערבי חג עד שעות אחר הצהריים . בעלי עובד מחוץ למשרד כל היום בלי הפסקות צהריים ובלי אשל. לאחרונה המעביד שלו בלי שום הודעה או התייעצות עם בעלי החליט להעביר אותו לתפקיד אחר במחסן והיום הוא הביא עובד אחר במקום בעלי ללא שום הודעה . האם זה חוקי מה שקורה כאן? הסיפור עוד ארוך וכתבתי בקצרה , אשמח לעזרה אנחנו אובדי עצות. תודה רבה על ההתייחסות .
עורך דין
08/02/2016 09:46
בוקר טוב ליאת

ניכר כי המעסיק של בעלך פוגע בזכויותיו ובחוקי העבודה. מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בתשלום, באמצעות עורך דין כמובן, שיבחן את נסיבות העסקתו ותנאי עבודתו של בעלך. קשה מנאד לחוות דעה במידע חסר כפי שעולה משאלתך - למרות שעל פניו העסקה ללא חוזה מהווה הפרה ברורה של חוקי העבודה ועומדת לרעת המעסיק.

בהצלחה
מיקי
07/02/2016 10:12
שלום
אני נמצא בחברה 3 שנים. שכר קבוע מעל 30אלף ברוטו בחודש. פנו אליי מחברה אחרת בהצעת עבודה.
רציתי לדעת מה ההבדל מבחינת החזר כספית מהפיצויים אם אתפטר או יפטרו אותי?
תודה,
מיקי.
עורך דין
08/02/2016 09:43
שלום מיקי

אם תתפטר תוכל רק למשוף את כספי הפיצויים שהצטברו בקרן הפנסיה שלך (אין בכל היגיון כלכלי) בעוד שאם תפוטר ביוזמת המעסיק תקבל פיצויי הפיטורים מלאים ואת כל שאר הזכויות של עובד לפי החוק. ההבדלים גדולים.

בהצלחה
ניסן מיכאלוב
08/02/2016 00:08
במשך 3 / 4 שנים הוציאו לי תלושיי משכורת.שזה אצל רשת של חמי.ועד שנודע לי למה בכלל?,זה היה מובן..וביום שיצאתי מביתי לקראת הליך גירושים מאוד כואב מאישה שבגדה בי.ביתו של הבעלים אגב.ואז נודע לי מבלי שאדע שהפסיקו לי את התלושים וזה גם יצא בטעות..וזה עוד מורכב..וכל השנים האלו לו קיבלתי אגורה אלא ההפך ולו הודיעו לי אל "התפטרות"-לא שימוע לו שום הודעה מוקדמת ועוד המון.אשמח לדבר אם מישהו בדחיפות.כי קשה לי להיפתח לכל אחד..תודה רבה
עורך דין
08/02/2016 09:41
שלום ניסן

עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין לפי עניות דעתי. לא ממש הצלחתי להבין את שאלתך ולרדת לסוף דעתך.

בהצלחה
שלום
08/02/2016 03:06
אני (בן 17) עובד במאפיה עד אחרי 11 בלילה (שתיים אפילו שלש ) רציתי לדעת אם אפשר לתבוע על שהעסיקו אותי מעל השעות המותרות

(מכוון שפטרו אותי בפתאומיות אחרי חודשיים וחצי )

תודה
עורך דין
08/02/2016 09:39
בוקר טוב שלום

עליך לבדוק האם למעסיק היה אישור מיוחד הנדרש לצורך העסקת בני נועד בגילאים 16-18 בשעות הלילה, שכן אם היה לו אישור כאמור הוא לא עבר על החוק.

בהצלחה
חיים גולדנברג
08/02/2016 05:38
התפטרתי מעבודתי לאחר שנה וחצי בנהיגה . האמת שבחודשים האחרונים לא היה לי טוב בעבודה.בעל הבית שהבטיח לי עוזר נהג .התחיל לא פעם לשלוח אותי לעשות דברים ללא עוזר זאת שבמשך שנה וחודשיים לפני כן היה לי עוזר צמוד .מה גם שבעל הבית לא התיחס ברצינות כשהתרעתי בפניו על צופר באוטו שלא היה פועל . שבוע נתן לי לנסוע ללא צופר עד שעמדתי על שני רגלי האחוריות ואמרתי שככה אני לא יוצא לנסיעות . גם דמי ההבראה לא שולמו לי בחודשי הקייץ כפי הנהוג נאמר לי שאקבל בדצמבר ואז הוא שילם רק 5 ימים ובתעריף נמוך מהמקובל . כול זאת הביא אותי למצוא משהו חילופי והעמיד אותי במצב שאני יכול לתת רק 20 ימים הודעה . בעל הבית דורש 30 כי הוט טוען שמשלם לי גלובלי . אני חושב איזה מין גלובלי זה שאני עובד לפחות 9 שעות ביום אם לא יותר ומדפיס כרטיס בבוקר .מה לעשות ?
עורך דין
08/02/2016 09:37
בוקר טוב חיים

במידה ועבדת במסגרת של משרה מלאה ולפי שכר גלובלי יותר משנה, עליך לתת חודש הודעה מוקדמת במקרה של התפטרות. אם המעסיק חייב לך כספים ו/או לא שילם את המגיע לך לפי חוק כמובן שזה הזמן לדרוש את כל המגיע לך - ועדיף לפנות אליו בכתב בנושא.

בהצלחה
שרון
07/02/2016 22:18
שלום,
פוטרתי לפני שבוע, אבל רק עכשיו הודיעו לי שמחר אקבל את מכתב הפיטורים עם המועד של "לפני שבוע" (קיבלתי חלף פיטורים).

האם הפסדתי את השבוע שעבר מבחינת התביעה לדמי אבטלה היות ורק מחרתים אגיע ללשכת התעסוקה ואפתח את התיק (עד עכשיו לא היו לי סימוכין לפיטורים), או שיחשיבו לי גם את השבוע שכבר, לפי התאריך של מכתב הפיטורים?

תודה רבה!
אוהד
07/02/2016 20:33
אני עובד במרום עם הסכם קיבוצי,
המנהל שלי דורש שאשאר בבית ולא אגיע לעבוד כיון שיש לו טענות על משמעת.
לדבריו ישולם שכר עבודה (לא ידוע לגבי בונוסים) עד שאסדר את הנושא מולו.
-אציין כי אין לזה סעד בחוזה הקיבוצי- האם אפשרי מבחינתו או שאין לו הסמכות לכך?
ורד
07/02/2016 17:34
פוטרתי ממקום עבודתי ומועד סיום העבודה נקבע ליום שישי ה- 5/2/2016.
במהלך השבוע האחרון התרעתי במפני המעסיק שאין לי מכתב סיום העסקה עם התאריך.
רק היום, יום ראשון 7/2 בשעה 16:00, קיבלתי לידי את מכתב סיום ההעסקה, כאשר הוא נושא את התאריך של יום שישי ה5/2.

השאלה שלי היא זו:
מחר יש לי כנס מקצועי עבורו שילמתי כמה מאות שקלים וחבל לי לאבד את הכסף ששילמתי.

במידה ואלך ללשכת התעסוקה לפתוח תיק רק ביום שלישי ה- 9/2, האם ימי הצבירה לתקופת האבטלה יימנו מיום ה 5/2 או מיום 9/2?
קמילה
07/02/2016 17:09
עובדת בחברת ניקיון כמעט 3 שנים. משלמים לי על 4 שעות עבודה, ואני לא מחתימה כרטיס מסיימת ב שעתיים והולכת. עכשיו החברה מחייבת להחתים כרטיס ולהישאר בעבודה את כל ה 4 שעות. לי התנאים החדשים לא מתאימים מה עושים? אם יביאו מנקה חדשה במקומי זה אומר שפיטרו אותי או שאני עוזבת בגלל שלא מתאים לי? האם זה חוקי?
אורי
07/02/2016 16:29
ידוע לי מה אומר החוק לגבי הודעה מוקדמת שצריך לתת העובד לפני סיום עבודותו. שאלתי היא האם ניתן (בהסכמתו של העובד כמובן) לקבוע בחוזה העבודה על תנאים מחמירים ממה שמבקש החוק, למשל 90 יום התראה מראש?
קרן
07/02/2016 16:28
שלום וברכה!
האם תוכלו לעזור לי ביעוץ. אני מתחילה עבודה כאשר בעוש שלושה חודשים אני צריכה בעזרת ה' ללדת.
אני מבינה שאני לא זכאית לדמי לידה. אז מה החוק בנןשא? האם ני חייבת לצאת לחופשת לידה על חשבוני? לכמה זמן? אם המעסיק מוכן לשלם לי משכורת בזמן החופשה יכולה להיות עם זה בעיה?
תודה על התשובה!
לנה
07/02/2016 16:28
שלום,
אני עובדת בחנות בגדים ומעולם לא שולמו לי שעות נוספות החל משעה תשיעית (125%) והחל משעה 11 (150%), לאחרונה נודע לי שישנו חוק כזה. אני מעוניינת בבקשה לברר במה כרוך החוק, האם ישנם תנאים מסויימים: משרה מלאה / מינימום מס׳ שעות עבודה ביום / מינימום מס׳ שעות עבודה בשבוע ?!
תודה לעונים.
פולה
07/02/2016 16:06
הייתי בחופש מחלה במשך שבוע שלם.
במהלך המחלה, עבדתי מהבית מס' שעות לא מבוטל.
בתלוש השכר לא היה שום ציון לשעות שעבדתי מהבית.
יש לציין כי השכר גלובאלי ויש התייחסות בחוזה לשעות עבודה נוספות גלובאליות.
האם ע"פ החוק המעסיק צריך לשלם לי על השעות שעבדתי, או לא?
אשמח לתשובה. תודה!
עדה חג'ג
07/02/2016 15:25
שלום רב..
עבדתי במשך 19 שנה במועצה המקומית.לפני כ7 שנים מינו אותי לעבוד כפקחית חניה.הגיע מנהל חדש שהחליט לנייד אותי .משום שלטענתו לא החלפתי משמרת.ניסו לתת לי לעבוד כמנקה דבר שהתנגדתי לו.לאחר דין ודברים הוחלט לפטר אותי ממקום עבודתי..כמובן שהסכמתי לזה.היות ועברתי משבר דיי גדול מעצם פיטוריי..הוחלט לשלם לי פיצויי פטורין וכו..לי אין מושג מה מגיע לי חוקי.אני ממש לא מאמינה בהם.הייתי מאוד שמחה להגיע לבית הדין לעבודה.על מנת שמישהו ישמע את טענותיי ומצוקתי..ושיעזרו לי לקבל את מה שמגיע לי..תודה על תשובתכם..עדה..
קיריל
07/02/2016 14:59
שלום,
אני עובד במעבדה רשמית (חברה X) של מחשבים DELL, בתיקונים של מחבים ניידים.
האם מותר לי לעבור לעבוד למעבדה רשמים של מחבים DELL בחברה אחרת (חברה Y)?
תיקונים של מחשבים ניידים - זה מה שאני יודע לעשות במשך שנים.
בחברה X אני מוכן לחתום על סודיות עבודה (אם צריך) בכדי לא להעביר לחברה Y.
אורית
07/02/2016 14:14
חשוב מאד,
האם מגיע לי תשלום עבור מחלת ילד אם הבן זוג לומד
ולא עובד.
לימור
07/02/2016 13:43
היי , לאחרונה בוצע אצלנו במחלקה שינוי להגדרות התפקיד לכל אחד מאנשי המחלקה. עד כה הוגדרנו אותו דבר ופתאום הם החליטו לחלק את התפקידים בצורה שונה בין האנשים כאשר הם הודיעו שהם לא יעדכנו את השכר בהתאם לשינוי כלומר, אם התפקיד גדל עכשיו או קטן המשכורת נשארת זהה. האם זה חוקי?

אודה לתשובה.
יוסי
07/02/2016 13:27
שלום שמי יוסי ואני רוצה לדעת לגבי דמי מחלה אמי חייל והייתה לי איזה בעיה רפואית אני עובד כבר כמעט 4 חודשים ברצף בעבודה קבועה ואני חייל רציתי לדעת האם מגיעה לי דמי מחלה כמו כל אזרח רגיל בגלל שהמצב הבריאותי שלי לא אפשר לי לעבוד. יש לי אישור רפואי מהרופא וכל מה שצריך .האם מגיעה לי דמי מחלה?
בונוסים
שירה
06/02/2016 15:32
היי..אני עובדת בעבודה שהשכר שלי בה מורכב משכר בסיס ובונוסים..היעד היה אותו יעד במשך כמה חודשים ומי יודע שבמכירות המטרה היא לעבור את היעד ולהרוויח מעל המצופה..באופן מוזר בתקופה האחרונה משנים את היעד מעלה ולא משנים את הסכום הכספי עבורו..למרות שהובטח לנו שלא יעלו את היעד..כל חודש בחודשו ! אני תוהה לעצמי האם זה הגיוני ? האם כשמעלים את היעד לא אמורים לתגמל כספית בהתאם ? האם הגיוני להבטיח ללא הרף ופשוט לרמות אותנו כל חודש ואף להתנהג כאילו הם לא יודעים על מה אנחנו מדברים ? ואף להגיד לנו שהמטרה היא שלא נעבור את המקסימום סכום כספי שהם הקציבו לשלם לנו ? ולכן מעלים ?
עורך דין
07/02/2016 07:47
שלום שירה

בשאלתך חסר מידע חשוב ולכן לא ניתן לתת תשובה חד משמעית בנושא. צריך להכיר את חוזה העבודה שלך לפרטיו וכן את נסיבות העסקתך.

בהצלחה
שירה
07/02/2016 12:06
יש דרך ליצור אתכם קשר טלפוני ?
ש.ס
07/02/2016 12:03
1. לאחר חופשת הלידה, אני יכולה להגיד שאני מתפטרת לטובת גידול הילד ואז יגיעו לי פיצויים, אבל לא אוכל לחתום 3 חודשים אבטלה נכון? והאם אוכל לעבוד בעבודה אחרת? אם אמרתי שאני עוזבת לטובת גידול הילד?

2. אם אני עובדת במשמרות, אני יכולה לא לחזור למקום העבודה בטענה שזה לא מתאים עם ילד קטן. ואז לחתום אבטלה. נכון?
תודה רבה!
סיון
07/02/2016 12:03
אני בחודש תשיעי ולא מסוגלת להגיע יותר לעבודה (נסיעה ארוכה וכאבים בלתי אפשריים).
אני רוצה לנצל את ימי המחלה שנשארו לי לפני שאתחיל את חופשת הלידה. השאלה שלי היא איך לעשות את זה שזה לא יפגע לי בדמי הלידה:
לקחת את כל ימי המחלה ברצף כולל שישי שבת ואז הם יתבזבזו לי יותר מהר (אין לי הרבה ימים) או לקחת אותם ראשון עד חמישי בכל פעם, ואז בכל יום ראשון אני לא אקבל תשלום? האם הספירה מתחילה מחדש בכל פעם, אם לוקחים ראשון-חמישי בכל פעם?
מקווה שהייתי ברורה... תודה!
נינה
07/02/2016 12:02
בוקר טוב. ב31 לינואר לאחר שימוע קיבלתי מכתב פיטורים בו מצויין כי כי כלל הכספים המגיעים לי ישולמו עד ל31 למרץ. זא יש לי חודשיים הודעה מוקדמת אך המעסיק בחר לוותר על עבודתי בפועל ואמר שאין צורך שאגיע למשרד. ממחלקת הכספים נמסר לי שגמר החשבון ייעשה במשכורת של פברואר כולל שכר מרץ מה שאומר שהסכום יהיה מאוד גבוה. האם זה חוקי? ביקשתי לפצל את המשכורות בהתאם ונענתי שזה תלוי בשיקול המעסיק. בנוסף - ברשותי מחשב נייד וטלפון נייד מהחברה- עד מתי הם יכולים להשאר ברשותי? כי המעסיק דורש אותם עוד השבוע
הילה
07/02/2016 12:00
מורה שאינה קבועה במערכת (עובדת שנתיים ברצף) יצאה לחופשת לידה בחודש מאי. בתום חופשת הלידה ניגשה למשרד החינוך וחתמה על חל"ת.

לפני כשבועיים הגיע מכתב פיטורין והודעה על פיצויים. כאשר ביררה מול משרד החינוך הבינה כי לא היתה לה זכאות לחל"ת, ושאכן יצא מכתב פיטורין. האם יש עילה לתביעה?
תודה מראש
דנה
07/02/2016 11:59
שלום, יש לי חברה שהיא עובדת כמחליפה של סייעות בגני ילדים הווה אומר שהיא לא עובדת כל יום) .עכשיו היא ממש חולה שוכבת בביתכבר שבוע בקושי זזה וקיבלה מהרופאה יומיים שו שלושה ימי מחלה שתקפים עד היום. ראיתי וששמעתי אותה והיא ממש לא במצב לעבוד . אמרתי לה שתבקש מהרופאה שלה להאריך את החופשת מחלה והיא לא רוצה כי היא טוענת שהיא לא זכאית לקבל תשלום עבור הימים האלה מכיוון שהיא רק מחליפה והיא תפסיד כסף. בכלל א
ני מרגישה שעוברים איתה על החוק מכמה היבטים.איל תוכלו לעזור לי לעזור לה? תודה
לימור
07/02/2016 11:59
אימי הועסקה כסייעת בגן לפני מספר חודשים. בחוזה עליו חתמהמלא מצוינת שום התייחסות לאי תשלום בחופשות החגים. לאחר שהתחילה לעבוד נאמר לה בע"פ כי בשלושת החודשים הראשונים להעסקתה היא לא תקבל תשלום עבור חגים למרות שלא ניתנת לה האפשרות לעבוד בזמן הזה ולהתפרנס. לאחר כחודשיים נאמר לה, שוב בע"פ כי ב5 השנים הראשונות להעסקתה היא לא תקבל תשלום עבור החגים!

כשאימי התקוממה נגד זה, נאמר לי כי כך כתוב בהסכם קיבוצי אותו מעולם לא ראתה ומעולם לא חתמה עליו. יש לציין כי בדומה לבתי הספר, גם בגנים יש חופשות רבות בתקופות החגים ובקיץ שכוללות הרבה ימי חול המועד ואיסרו חג. מכיוון שבניגוד לעיריית ומועצות אחרות, בעירייה בה אימי עובדת מסרבים לשלם עבור ימים אלה, יוצא שבחודשים רבים בשנה שכרה נפגע באופן משמעותי וללא שום אפשרות להתפרנס.

אשמח לדעת האם זה חוקי ומה ניתן לעשות בנדון?
תודה מראש על תשובותיכם.
שלי לב
07/02/2016 10:07
שלום,ע"פ חוק מגיע לעובד 10 ימי חופשה בשנה.
אצלנו במקום העבודה - מוציאים לחופשה כפויה בחול המועד פסח + סוכות ומורידים יום מלא על ערבי חג.
מה שאומר שרק בחופשה הכפויה הזו אני יוצאת לחופש שהוא גם ללא תשלום וגם אני כבר נשארת במינוס של ימי חופשה מה שלא מותיר לי שום אופציה לקחת כשאני באמת רוצה.
אני לא מבינה איך דבר כזה הגיוני שמהרגע שהתחלתי לעבוד אני נמצאת במינוס כל הזמן.
פיטורים
שני
07/02/2016 10:00
שלום!
אני עובדת בחברה 8 שנים . עכשיו אני בהריון ,שאני אמורה לחזור אחרי חופשת לידה המקום עבודה עובר ל40 קמ מרחק.אני לא מתכוונת לעבור ורוצה להיתפטר השאלה שלי בגלל שאני התפתטרתי אני יוכל לחתום דמי אבטלה ישר אחרי חופשת לידה עקב הרעת תנאים ? איזה תפסים צריך לבקש?
יאנה
07/02/2016 09:24
שלום,
בראיון עבודה אצל מעסיק חדש ביקשתי שעת הנקה עד גיל שנה (התינוק היה בן 7.5 חודשים) והמעסיק הסכים. שבעה חודשים לאחר מכן הוא אמר שלפי החוק לא הגיעה לי שעת הנקה וקיזז לי מהשכר עבור שעות שהעדרתי עקב שעת הנקה. האם זה חוקי לקחת ממני כסף רטרואקטיבית עבור משהו שאישר לי?
שבוע טוב,
יאנה.
עמרם
04/02/2016 15:54
שלום מזה 25 שנה שאני עובד בראשות מקומית לפני כ 15 שנה הוגדרתי על ידי המנכ"ל במכתב חתום כמנהל מדור ספורט אך במשאבי אנוש אנני מוגדר כלל וכלל.כמו כן הדרגה שלי 8+ כבר שנים רבות.פניתי למנכ"ל למנהל משאבי אנוש ואין תגובה הם מספרים לי סיפורים שונים אבקש את עזרתכם
עורך דין
07/02/2016 07:54
בוקר טוב עמרם

פנה בכתב למחלקת משאבי אנוש ובצירוף המכתב שחתום על ידי המנכ"ל ובקש לשנות את הגדרת תפקידך בהתאם. במקביל תוכל לפנות לוועד העובדים ברשות לקבלת סיוע בנושא.

בהצלחה
מורן
04/02/2016 15:44
מה קורה במצב הבא:אישה בהריון שעוזבת עבודה עקב מקום מגורים חדש ויש לה וותק מעל חצי שנה..היא מקבלת מענק לידה ממקום העבודה למרות שעזבה?
עורך דין
07/02/2016 07:53
בוקר טוב מורן

דמי הלידה מלאים עבור 14 שבועות ישולמו ליולדת ששולמו בעדה דמי ביטוח עבור 10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע, כך שחשוב לדעת האם האישה עבדה במקום עבודה נוסף ואחר לפי מקום עבודתה הנוכחי.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ