פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 567
×
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה


פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

יעקב
04/07/2016 10:22
האם בעל המסעדה חיב בתשלום זמן המתנה בביתת זאת אומרת שהמלצר חייב להיות זמין במקרה שיצטרכו אותו?
מרים
04/07/2016 08:27
רציתי לדעת - אם אני עובדת בחברת תוכנה ועובדת ככוח אדם לחברה ספציפית.
האם אני נחשבת עובדת קבלן וזכאית לזכויוית של עובדי קבלן?
עובד אבטחה
04/07/2016 07:44
אני עובד מזה שנה באבטחה, ונשלחתי מטעם העבודה לקורס בן ארבעה ימים, האחראי עלי הסביר לי שאני מחוייב להשאר ללון במקום הקורס ולא ישלמו לי נסיעות במידה ולא אשאר, האם המעסיק מחוייב בתשלום שעו הלינה שלי?
מ.ישי
03/07/2016 23:41
התקבלתי לעבודה חדשה שמתחילה בקורס של חודש.. הודיעו לי על תאריך התחלת העבודה בתאריך מסויים וכתוצאה מכך הודעתי למעסיק הנוכחי על התפטרות. בסמוך לפתיחת הקורס בעבודה החדשה יצרו איתי קשר והודיעו שפתיחת הקורס נדחית ביומיים נוספים לכן נשארתי בעבודה הישנה את אותם ימים לאחר יומיים שוב הודיעו על דחיית הקורס ביומיים נוספים והבטיחו שזאת דחייה אחרונה אז המשכתי ימים נוספים בעבודה הישנה.. יום חמישי שלפני תחילת הקורס שנאמר לי שהפעם נפתח סופית יום ראשון יצרתי קשר עם מקום העבודה החדש כדי לוודא שאכן הקורס מתחיל בראשון ובמידה ולא נפתח הייתי מושכת ימים נוספים בעבודה הישנה כדי לא לפספס שכר עבודה והודיעו לי שסוף סוף הקורס נפתח בראשון ולכן הודעתי למקום עבודתי הישן על סיום עבודתי באופן סופי ביום חמישי. הגעתי לעבודה החדשה בראשון החתימו אותי על חוזה עם תאריך חדש ואז אחרי כמה שעות החליטו שעקב מיעוט משתתפים והצורך בגיוס נוסף הקורס יחזור וימשיך ביום חמישי של אותו השבוע מה שאומר שנותרתי עם ימי עבודה ללא שכר עקב כך, ויצאתי קרחת משני הצדדים שכן אם היו מעדכנים אותי שהקורס נדחה בשבוע נוסף הייתי ממשיכה לעבוד שבוע נוסף בעבודה הישנה ולא נותרת ללא שכר.. השאלה מה הדין במצב כזה לאור העובדה שהחתימו אותי על חוזה העסקה שמתחיל מתאריך מסויים... איפה החוק בא לטובתי כאן??
אנה שיי
03/07/2016 19:57
שלום רב רציתי לדעת האם ניתן לקבל קיצבת נכות מחברת מביטוח ובאותו הזמן גם לפדות ימי מחלה הצבורים לזכותי אצל המעסיק?
אמא עברה תאונת עבודה בנובמבר שנה שעברה וקיבלה שלושה חודשים דמי ביטוח לאומי לאחר מכן עדיין לא הייתה מסוגלת לחזור לעבודתה לכן הגישה לחברת הביטוח בקשה לתשלום קיצבת אובדן כושר עבודה זמני. המעסיק בזמן הזה שילם לה ופדה לזכותה חופשי מחלה שהצתהרו לזכותה במשך השנים. כעבור חצי שנה בבית היא חזרה לעבודה ובאותו הזמן הועברו לרשותה כספים מחברת הביטוח. בעבודה נאמר שאינה יכולה לפדות גם את החופשי מחלה וגם לתבוע קיצבת אובדן כושר עבודה ? האם קיים חוק מפורט בעניין? ומה עליה לעשות
ויקה
03/07/2016 18:50
אני בהריון בחודש שישי, עובדת משרה מלאה בקניון כסיירת (אבטחה) תודה לאל לפחות הורידו ממני את הנשק. במהלך התקופה האחרונה החמירו לי הכאבים ברגליים ובגב התחתון ולאחר משמרת בעבודה אני חוזרת הבית בלי יכולת לתפקד בסיסי פשוט כואב לדרוך על הרגליים.

היתי אצל רופא הביא לי 15 יום מחלה על מנת לנוח,כשחזרתי אליו לדבר שאין ביכולתי להמשיך לעבוד כי הכאב גב גם במנוחה התשובות שקיבלתי ממנו פשוטות. או לבקש עבודה משרדית ואין אפשרות להעביר אותי לעבודה משרדית כי אני שייכת לאבטחה. או לשבת בבית עד הלידה והוא יביא לי חופשות מחלה אבל הם יהיו ללא תשלום כיוון שאין לי ימים. וכשאמרתי לו על שמירת הריון הוא אמר לי שהעבודה שלי היא אינה עבודה פיזית ולכן הוא לא רואה שום סכנה.

אני כבר לא יודעת מה לעשות הבטן גם ככה גדולה לחודש שישי וכבד לי מה יהיה הלאה מפחיד אותי מיום ליום.
לנה
03/07/2016 18:49
אני עובדת בשני מקומות עבודה.

מקום אחד 50 % משרה( 20 שעות שבועיות שמפוזרות על גבי 4 ימים ), במקום עבודה השני אני עובדת יומיים נוספים( כל פעם 4 שעות לא כולל נסיעות).

סך הכל יוצא לי 6 ימי עבודה. נעדרתי לצורך בדיקות מעבודה של 50 % . התבשר לי שאיני זכאית ל-20 שעות בדיקה של מעקב הריון כי אני לא עובדת 5 ימים בשבוע אצלהם , אלא רק 4 ויש לי יום אחד נוסף בשביל הבדיקות .
בעיני משהו לא הגיוני , כי זה לא שבאמת יש לי יום נוסף לבדיקות.
יוצא שאני עובדת 6 פעמים בשבוע בשתי עבודות שונות , ולכן חייבת להיעדר מאחת העבודות. בנוסף, אני מוגדרת כהריון בסיכון, על כן זקוקה לקצת יותר ימים לבדיקה מהריון רגיל. חופשות מחלה לא כל כך מכסות על כך .

אשמח לייעוץ בנושא כיצד עליי לדרוש את זכויותיי .

תודה !
ליאור
03/07/2016 18:45
היי. בעלי היה עד כה בחופשת מחלה ממושכת בבית. ביום ג' האחרון ביקר אצל רופא תעסוקתי שאיפשר לו לשוב לעבודה (מקום העבודה ידע מראש על תאריך הביקור במרפאה התעסוקתית).

על מנת לחזור ולבצע את תפקידו עליו לבצע אימון חזרה לכשירות אשר מתקיים רק ביום ג' הקרוב (כשבוע ממועד ביקורו במרפאה התעסוקתית).

על אף בקשותיו לשיבוץ בתפקיד כלשהו במהלך השבוע החולף, לא נענה (אפילו לחלק מהימים). האם הדבר חוקי? האם המעסיק לא מחויב כלפי העובד במקרה כזה? לציין כי בשל אישור מהרופא התעסוקתי לא ניתן לקבל על ימים אלו אישור מחלה
ערן
03/07/2016 17:09
לאחר 8 שנים + חודש כמה ימים עליי לתת למעסיק ?
והאם אהיה זכאי לפיצויים ?
מלי
03/07/2016 16:55
היי

המעסיק לא מפריש לי כסף לפנסיה למרות שאני עובדת שכירה בעסק שלו מאז חודש מאי 2015 - בדיוק שנה וחודש. לפני חצי שנה בערך ביקשתי ממנו לשלם לי פנסיה והוא אמר שברור ושזה מגיע לי בכל מקרה, ומאז יש לי הורדה בתלוש שכר אבל בפועל - הוא לא משלם לי כי בדקתי ואין לי קרן פנסיה. עכשיו שנודע לי שהוא לא משלם אני מבקשת לדעת מה לעשות...

כמובן שאני לא רוצה להמשיך לעבוד אצלו כי הוא שקרן ועבד עלי, אבל לפני שאני מקבלת החלטות רציתי לשאול מה אפשרי לעשות מבחינת חוקי העבודה במצב שבו המעסיק לא משלם לי פנסיה.

תודה על העזרה שלכם
סימונה
03/07/2016 16:04
שאלה - חודש הבא אני מקבלת הבראה ורוצה להגיש בבקשה להפרשים לדמי לידה. יש לי שאלה - מעבר לדמי הבראה קיבלנו גם בונוס שנתי במרץ. אני חזרתי לעבוד באפריל כלומר בתלוש שבו מופיע הבונוס אין שכר (יש בו גם ניכוי של מס הכנסה, בגלל שהייתי בחופשת לידה לא מילאתי טופס 101 - זה הוחזר לי בחודש אחרי). האם זה בסדר להגיש את 2 התלושים וזהו? יש משהו נוסף שעליי לצרף?
שני
03/07/2016 16:01
מה אפשר לעשות במידה והתחלנו מספר בנות לעבוד במקום לתקופה של 20 ימים, התחייבו שהעבודה היא 9 שעות ביום. גם על כל ה20 ימים התחייבנו. בפועל ביום הראשון שחררו אותנו אחרי 6 שעות, וביום שני כמה שעות לפני העבודה מעדכנים שלא צריכים אותנו היום כי יש מספיק עובדים...

הם מחוייבים לשלם לנו על ימי העבודה?
אסף
03/07/2016 16:00
בתאריך 06/07/14 עברתי ניתוח לקיצור קיבה.

שלושה ימים הייתי מאושפז ועוד 40 ימים הייתי בסיקים כי לא הייתי מסוגל לעבוד.

מהמעסיק שלי קיבלתי עבור 4 ימי מחלה ותו לא כי לא היה לי בצבירה ימי מחלה.

כתוצאה מכך שלא עבדתי כמעט חודשיים נכנסתי לבור כלכלי קטן.

ולא הגיוני שלא מגיע לי על כך כסף מביטוח לאומי כמו שאמרו לי.

האם זה נכון?
נועם
03/07/2016 15:55
לפני כחודש הייתה לי תאונה בדרך לעבודה, כתוצאה נשארתי במחלה בבית.

בגלל אופי העבודה הכרחתי את עצמי לחזור לפני שבוע אפילו שיכולתי להמשיך את המחלה- וספגתי על עצמי את השעות שלא יכולתי להגיע בשביל לסדר את הרכב ולטיפולים למיניהם.

היום הגעתי לעבודה והבוס שלי הודיע לי שמשחררים אותי כי עושים שינויים בחברה...

אני קצת בלי מילים ואני מרגישה שהזמן שלא הייתי השפיע כביכול.

האם זה חוקי?
טניה
03/07/2016 15:53
1. התפטרתי לפני שנה וקצת ממעסיק והייתי אמורה לקבל יחד אם תלוש משכורת אחרון טופס 161 את התלוש קיבלתי ואת הטופס 161 לא, פניתי למנסיק מספר פעמים אמרו לי שמעבירים לבדיקה וכלום לא נעשה ומאז גם אין מענה. מאחר ולא קיבלתי את הטופס איני יכולה למשוך את הפיצויים.

אשמח לדעת מה ניתן לעשות בנידון.

2. עכשיו אני עובדת בעבודה ששעות העבודה שלה זה מ 7 עד 16:30 אני ילדתי לפני חודשיים ואמורה לחזור לעבודה בתחילת ספטמבר, אני מכניסה את הילדה שלי לגן וביקשתי ממעסיק להגיעה ב 7:30 ולצאת ב 16:15 כדי להספיק לאסוף את הילדה מהגן המעסיק לא מאפשר לי לצאת מוקדם יותר ולא נותן לי חלופה בהתאם ובפירוש אומרים לי שאם לא מתאים לי אני יכולה להתפטר כי להם אסור לפטר אותי.

האם מותר להם להגיד דבר כזה? ואם אני מתפטרת אני יכולה לגשת לתביעה מולם?

תודה רבה מראש!
מ.פ
03/07/2016 15:46
שאלה בענייני עבודה.
זומנתי לשימוע ביום ג׳ שעבר בכתב. השימוע היה אמור להערך למחרת - יום ד׳. עדין לא נערך השימוע. הבוס עובד בעיר אחרת וכל יום דוחה את השימוע בטענה אחרת. היום נאמר לי שכנראה יגיע ביום ג׳ הקרוב לעשות את השימוע.
האם זה מותר מבחינה חוקית?
מור בש
03/07/2016 15:32
שלום רב,
אני תרפיסטית באומנות ומועסקת בפנימייה. לפני מספר שבועות הובא לידי חוזה ההעסקה שלי ובו רשום באחד הסעיפים כי אני מוותרת על הזכויות הסוציאליות שלי לרבות- דמי הבראה, דמי מחלה, פיצויים וכו'.
רציתי לדעת האם זה חוקי לכתוב סעיף כזה בחוזה?

יש לציין כי אני מוגדרת כעובדת שעתית ואיני עובדת/מקבלת שכר בחודשי הקיץ או בחופשות

תודה רבה מראש!
ליאן
01/07/2016 19:56
אם סיימתי י״ב, ואני עוד לא בת 18 אני יכולה לעבוד בשבת?
עורך דין
03/07/2016 15:28
היי ליאן

חוק עבודת הנוער אוסר להעסיק בני נוער מתחת לגיל 18 בשבתות ולא ניתן להתנות על חוק זה.

בהצלחה
מיקי
02/07/2016 23:07
היי,

במידה ואני עובד במקום מסויים מספטמבר 13, כאשר כל שנה אחוז המשרה שלי ירד מ-5 משמרות ל-4 ועכשיו 3, ועכשיו מפטרים אותי - איך מחושבים הפיצויים?
והאם זה חוקי לפטר בגלל אילוצים של משמרת אחת בשבוע מסויים (בגלל לימודים ומבחנים) ועוד שני ימי חופש כדי להשלים ל-3 ימי עבודה כביכול?
עורך דין
03/07/2016 15:26
שלום מיקי

כל עוד הליך הפיטורים נערך באופן תקין, אין כל מניעה לפטר אותך. לשם חישוב פיצויי פיטורין עליך לפנות לחשבת שכר ולהציג בפניה את תלושי השכר שלך.

בהצלחה
כוכי
02/07/2016 23:09
שאלה לגבי התפטרות על סעיף 6. מי מורשה להביא לי אישור על מנת שיבהיר את מצבו של בעלי לאור תאונה שעבר לפני כחודש וזקוק לסיוע שלי בכל הנדרש? יש ברשותי המלצה של עובדת סוציאלית שטפלה בו בבית החולים כשאושפז. האם המלצתה מספקת או שיש צורך באישור רפואי מרופא מוסמך שטיפל בו ומכיר את הרקע הרפואי שלו? מי מורשה לתת אחוזי נכות כתוצאה מהפציעה? אשמח לתשובות וכן איזה עורך דין מטפל בנושא כזה...

תודה מראש.
עורך דין
03/07/2016 15:24
שלום כוכי

לשם התפטרות ממקום העבודה בהתאם לחוק עליך להביא למקום העבודה שלך אישור רפואי של בית החולים או קופת חולים - מהרופא המטפל בבעלך כיום.

לעניין אחוזי נכות - יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מעורך דין.

בהצלחה
אינה
02/07/2016 23:11
היי לכולם יש לי שאלה בנוגע לדיני עבודה

אחותי (בת 18.5) עובד במקום מסויים - העבודה הינה במשמרות.

אתמול הודיעו למי שעובד לילה (18.00-01.00) כי אין חזרה לבתים באמצעות מוניות אלה הסעה בעזרת מונית למקום בו יש תחבורה ציבורית - בתחבורה הציבורית היחידה שיש בשעה 1.00 בלילה זה קווי לילה אחת לשעה משמע צפי חזרה הביתה במסלול שכזה הוא בערך 03.00 בלילה... האם זה חוקי?
עורך דין
03/07/2016 15:22
שלום אינה

אין בכך כל בעיה חוקית.

בהצלחה
אילן
02/07/2016 23:12
לאחר שירות מילואים שעשיתי, שלחתי את אישור המילואים לחברת האבטחה בה עבדתי, את רוב השכר שקיבלתי מתקופת המילואים קיבלתי, אבל חסר עוד בקירוב ל400 ש"ח שחברת האבטחה לא מביאה לי וטוענת שקיבלתי במלואו את הכל, אבל זה לא נכון ושלחתי להם את כל תלושי המשכורת ובנוסף לכך מסמך של ביטוח לאומי על כמה עמד התשלום.
יש באפשרותי משהו לעשות? מכיוון שזה כבר כמה חודשים שהם מסרבים או אומרים שהם בודקים ולא חוזרים אלי...

תודה רבה
עורך דין
03/07/2016 15:13
שלום אילן

יש לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש לקבל לאלתר את הפרשי השכר המגיעים לך. אם לא תענה מכל סיבה שהיא תוכל לפנות להגשת תביעה לתשלום שכר עבודה בבית הדין לעבודה.

בהצלחה
אוריה
02/07/2016 23:17
היי , אני עובד כבר חצי שנה בחברה מסויימת , ומעוניין להתחיל ללמוד .
בחוזה אני חתום לשנה , אך אאלץ לעזוב חודשיים לפני בגלל שאני מעוניין להתחיל לימודים.
אני רוצה לחתום אבטלה - אך בשביל זה אני צריך לגרום למקום העבודה לפטר אותי .
מעוניין לצאת ברושם טוב , חשבתי על האפשרות להגיד למעסיק שמעכשיו אוכל לעבוד רק חמישי שישי , ומאוד אבין אם לא יהיה מקובל עלייך .. ואז תיהיה לו אפשרות לפטר אותי
השאלה אם הוא יכול שלא לפטר אותי - כיוון שחתמתי על חוזה של 75 אחוזי משרה , ואני כביכול מפר את החוזה.
אשמח מאוד לתשובה בנושא , ועזרה.
תודה רבה !!
עורך דין
03/07/2016 15:12
שלום אוריה

איני יודע מה יחליט המעסיק רק שסביר כי במצב הדברים המתואר אתה תצטרך להתפטר - אלא אם המעסיק "לא עושה חשבון" ויחליט לפטר אותך...

בהצלחה
אבי
03/07/2016 01:26
סיימתי לעבוד במקום עבודה לאחר 6 שנים וקיבלתי טופס 161, אני כרגע לא עובד ומקבל דמי אבטלה ולאחר שלושת חודשי האבטלה מתכוון להתחיל בעבודה חדשה, אני לא מעוניין למשוך את הכספים שצברתי אלא להשאיר אותם בקופה של הביטוח ולהמשיך את ההפקדות לשם כשאני אתחיל לעבוד בעבודה חדשה, האם עליי למלא את סעיף רצף פיצויים בטופס 161א ולהגיש למס הכנסה? או שאני לא אמור כי עד סוף שנת המס אני כבר אמצא עבודה ואמשיך להפקיד לקופה מהעבודה החדשה? כי כאמור אני אתחיל לעבוד בספטמבר השנה וזה לפני סוף שנת המס

תודה
עורך דין
03/07/2016 15:11
שלום אבי

מומלץ לפנות בנושא שאלתך להתייעצות עם רואה חשבון או יועץ מס.

בהצלחה
מיקי
03/07/2016 10:14
שלום,
אני מועסקת בחוזה אישי. י"ע מוגדר 9 שעות כאשר חצי שעה ממנו היא הפסקה. ביקשתי לשנות את אחוז המשרה כך שאעבוד סה"כ 8.5 שעות (ולא 9).
לפי חישוב שעשיתי 8.5/9 = 94.44 אחוז משרה
ואילו בחברה חישבו לי 8/8.5 = 94.11 אחוז משרה
מהו החישוב הנכון ?
האם זה מוגדר בחוק?
אשמח לתשובה.
עורך דין
03/07/2016 15:08
שלום מיקי

על פניו נראה כי החישוב של המעסיק נכון.

בהצלחה
חנה
03/07/2016 11:31
בוקר טוב לכולם

מקום העבודה שאני עובדת בו שולח לעובדים מונית שמסיעה אותנו לעבודה בשעות שאין תחבורה ציבורית (לילה, שבתות, חגים). לפעמים קורה מצב שמונית מאחרת, והפעם האיחור היה בצורה משמעותית. המונית הגיעה בשעה איחור שעה אחרי השעה שהיא הייתה אמורה להגיע, ולכן איחרתי לעבודה בצורה משמעותית.

האם בעבודה חייבים לשלם לי על השעה הזו שאיחרי והמתנתי למונית והאיחור היה לא באשמתי?

מותר לי לא להעביר אצבע בכניסה ולבקש שיכניסו לי אוטומטית את שעה הכניסה שהייתי אמורה להתחיל לעבוד בה אם המונית הייתה מגיעה בזמן שהוזמנה?

תודה מראש

*** בחברת מוניות נאמר שלא היו להם נהגים בלילה, למרות שההזמנה בוצעה ע"י מקום העבודה שלי יום מראש ואפילו לפעמים ההזמנות מבוצעות כשבוע לפני...
עורך דין
03/07/2016 15:07
שלום חנה

אם ההסעדה מאורגנת על ידי המעסיק ובאחריותו, הרי שסביר שניתן לדרוש ממנו תשלום עקב האיחור שהנו בעל כורך. מצד שני, אם המדובר בהסעה שאינה קשורה למעסיק לא תוכלי לבוא אליו בטענות על פניו.

בהצלחה
ענת
03/07/2016 11:33
איך הולכים ימי החופשה בהעסקה של עובדת מוסלמית?
היא יכולה לעבוד רק בימי העבודה של היהודים (כך שבכל מקרה לא ניתן להעסיקה בחגי ישראל ולא בחול המועד), כמה ימי חופש מגיעים לה? האם מלבד ימי החופש של החגים של היהודים ושל המוסלמים מגיעים לה ימי חופש נוספים? כי זה יוצא המון ימי חופש.

האם זה מעוגן בחוק שברמדאן מוסמלמים מסיימים שעה אחת מוקדם יותר?
עורך דין
03/07/2016 15:06
שלום ענת

התשלום לעובדים ממוצא מוסלמי הנו אך ורק עבור חגים של המוסלמים. לכל עובד יש זכות מאילו חגים הוא רוצה להנות ככל שהדב רנוגע לקבלת תשלום לפי חוק וכך גם לעובדים מוסלמים.

ולא, ככל הידוע לי אין כל חוק המקנה לעובדים מוסלמים זכות לצאת מהעבודה בשעה שונה בתקופת הרמדאן.

בהצלחה
עידן
03/07/2016 11:34
שלום,

התחלתי עבודה חדשה בחודש 9, עבדתי כ 4 משמרות סה"כ באותו חודש אז את השכר של אותו חודש צרפו ביחד עם השכר של חודש 10.

מה מבחינת ביטוח לאומי? איך ניתן לדעת אם הופרש להם גם בחודש 9? בתלושי שכר כתוב תחילת עבודה חודש 10.
יש כאן משהו מסריח? כי כרגע עושה רושם שנוצר מצב שעבדתי בחודש 9 ועדיין אצטרך לשלם בעצמי לביטוח לאומי...

מקווה שהשאלה ברורה, אם לא תגידו ואנסח מחדש.

תודה רבה.
עורך דין
03/07/2016 15:05
שלום עידן

יש לדרוש מהמעסיק הפרשות רטרואקטיביות, שכן התנהלותו לא היתה תקינה לפי העולה מדבריך.

בהצלחה
עדן
03/07/2016 13:44
הגעתי לעבודה בחברת ביטוח לתפקיד של בקרה ואיכות מכר (בקרה ואיכות מכר=מאזינה לשיחות המכירה ובודקת האם בוצעו באופן תקין ואם יש אפשרות להפיק את הפוליסה.) בוצע שינוי בחברה בה אין יותר בקרות לצורך הפקה אלא בקרות בודדות לצורך בקרה והאפשרות היחידה שבה מפיקים פוליסה זה רק דרך שיקופים (שיקוף=מתקשרים למבוטחים ועוברים איתם שוב על תהליך המכירה ומאשרים הפקה.) החברה העבירה אותי ואת כל מי שנמצא איתי בתפקיד להיות משקפים- שזה אומר להתחיל להוציא שיחות למבוטחים ולעבוד על פי תסריט שיחה ולשכנע מבוטחים לאשר את המכירה. האם החברה יכולה להכריח אותי לעשות את תפקיד המשקפת? האם אני יכולה לעמוד על שלי שאני לא מוכנה להוציא שיחות ולשכנע מבוטחים? האם החברה יכולה לפטר אותי בגלל שאני לא מסכימה למעבר של התפקיד? אודה לעזרתכם..
עורך דין
03/07/2016 15:04
שלום עדן

התושבה לשאלתך תלויה בעיקר בחוזה העבודה שלך ובהגדרות משרתך, כמו גם בשאלה האם יש בשינוי התפקיד כדי הרעת תנאי עבודה - על מנת לתת תשובה לשאלות אלה יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מול עורך דין, בחינת חוזה העבודה שלך וקבלת מענה לשאלות רבות נוספות.

וכן, למעסיק שמורה הזכות המלאה לפטר כל אחת ואחד מעובדיו לפי שיקול דעתו הבלעדי.

בהצלחה
יפה
03/07/2016 14:07
שלום
הבנתי שמתמחה לראיית חשבון שנה ראשונה מיד אחרי לימודים יכול לדחות ניצול של נקודת זיכוי בגין תואר ראשון לשנה הבאה?. איזה טפסים עלי למלא כדי לדחות את הזכות לניצול נ.ז
תודה
עורך דין
03/07/2016 15:02
שלום יפה

יש לך בנושא זה למרכז המידע של מס הכנסה - סביר שבאתר האינטרנט של רשות המיסים תוכלי גם למצוא מידע בנושא.

בהצלחה




: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ