פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 513
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

נסטיה
29/11/2016 21:05
שלום

עבדתי במשק בית כשנתיים ויצאתי לחופשת לידה ועכשיו כשהיא נגמרה התפטרתי לטובת גידול הילדה..שילמו עלי ביטוח לאומי כחוק כל התקופה השאלה היא למה אני זכאית?? אציין שלשילמו רק ביטוח לאומי ללא פנסיה, הבראה וכדומה.
תודה מראש
עורך דין
01/12/2016 10:53
שלום נסטיה

עובדת משק בית כמו כל עובדת שכירה אחרת זכאית למלוא הזכויות המגיעות בעת התפטרות לצורך טיפול בילד. יש באתר זה כתבה מפורטת בנושא - קראי אותה ותקבלי את כל התשובות.

בהצלחה
קארין
29/11/2016 20:50
שלום, אשמח לחוות דעת.

התפטרתי בסוף יולי והחזרתי את מדי העבודה בתחילת אוגוסט. לקחו לי עליהם כסף בשני תלושים. זה יצא בערך 300 ומשהו שח.

תזכרתי אותם לפחות חמש פעמים, שני אנשים שונים, וזה עדיין לא מוחזר אליי ואין להם תשובה! כל פעם "אני אברר". עברו 4 חודשים.

זה נחשב הלנת שכר? אפשר לתבוע? מה הפרוצדורה? ובכלל - הבנתי שזה לא חוקי לקחת סכום על מדים מלכתחילה!

תודה
עורך דין
01/12/2016 10:52
שלום קארין

לא ממש הבנתי את המקרה שאת מתארת. נסי לשאול בצורה ברורה יותר ואשתדל לעזור.

בהצלחה
עובדת בשירות ה...
29/11/2016 18:55
לאחר חיפושים ללא הצלחה בתקשי"ר אני פונה אליכם. בשל מחלת עור אטופית בפנים , הוציא הרופא שלי מסמך רפואי בו הוא מבקש להפסיק את עבודתי מחוץ למשרד בשל החשיפה לתנאי מזג אויר שפוגעים בעור הפנים שלי ומחמירים את מצבו. אדגיש, העבודה מחוץ למשרד היא חלק מדרישות התפקיד. העבודה בחוץ איננה עיקר עבודתי. האם קיים סעיף בתקש"יר המתייחס לכך? אם לא היכן כן ? מודה לתגובתכם.
עורך דין
01/12/2016 10:52
שלום לך

אם ברשותך מסמך של רופא תעסוקתי שקובע כי אסור לך לעבוד מחוץ למשרד, על המעסיק למצוא עבורך משרה מתאימה.

בהצלחה
נופר
30/11/2016 13:04
היי

אני אמורה לחזור לעבודתי הנוכחית אחרי חופשת לידה של חצי שנה בעוד כחודש .

אני רוצה לכתוב להם מכתב התפטרות עקב שעות שלא מתאימות לי כלל - התפטרות לצורך גידול הילד.

בנוסף מצאתי עבודה שמתאימה לי מבחינת השעות ואני אמורה להתחיל אותה בתאריך שאני אמורה לחזור בעצם לעבודה הנוכחית.

האם אני צריכה לציין במכתב התפטרות שמצאתי עבודה חדשה? כי אני רוצה לקבל את הפיצויים שלי.

תודה מראש:)
עורך דין
01/12/2016 10:47
שלום נופר

לא, אינך צריכה לעדכן במסגרת מכתב ההתפטרות שלך כי מצאת עבודה חדשה.

בהצלחה
לי-אל
30/11/2016 13:05
יש לי ותק של שנה וחצי כולל החופשת לידה.

הייתי בחופשת לידה חצי שנה מתוכם 4 חודשים בתשלום עקב אישפוז ממושך של הילדה. מחר אמורה לחזור

יש לי כמה שאלות

1. האם מגיעה לי שעת הנקה בתשלום איך זה עובד ועד איזה גיל זה? המשרה הנה תהיה מ8-15 וקודם לכן הייתה מ8-17

2. קיבלתי במהלך החופשת לידה מכתב על ביטול פוליסת פנסיה מכיוון ולא הופרשו לשם כספים יש לציין שבמאי במשכורת האחרונה לפני הלידה הפרשתי את כל הגמל בלידה

3. האם המעסיק יכול להעביר אותי תפקיד? האם זה נחשב להערת תנאים?

4. אם כדי ש"לא יעבור" על החוק יחליט להעביר אותי תפקיד לאחר 60 יום האם עדיין נחשב להרעת תנאים?
עורך דין
01/12/2016 10:47
שלום לי-אל

1. במידה ועבדת במסגרת משרה מלאה לפני חופשת הלידה מגיעה לך שעת הנקה לפי חוק.

2. עליך לפנות לסוכן הביטוח שלך בנושא זה.

3. לא. המעסיק צריך להחזיר אותך לאותו תפקיד בדיוק לאחר שובך מחופשת לידה.

4. יש לבחון את האפשרות הזאת לעומק בפגישה אישית עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה.

בהצלחה
אסתר
30/11/2016 15:57
הייי אני בהריון ואני בשבוע 37+5 ואני לא השתמשתי בכלל ב40 שעות שמגיעים לי בהריון בעבודה על בדיקות כי לא ידעתי .
רציתי לדעת אם אני יכולה לקחת אותם עכשיו לפני הלידה או שאני צריכה להביאי את האישורים על הבדיקות שהייתי בחופש מהעבודה וישלמו לי רקטרו אקטייבי .
עורך דין
01/12/2016 09:32
שלום אסתר

אם יש לך אישורים על בדיקות רפואיות העבירי אותם למעסיק והוא אמור לשלם לך עד 40 שעות כאמור.

בהצלחה ולידה קלה
נטלי
30/11/2016 22:26
שלום רב,
בעלי אמור לקבל החודש בונוס חד פעמי גבוה יותר מהשכר החודשי שלו - האם מדרגת המס שלו תעלה בגין הבונוס הזה? ואם כן האם עדיף לבקש לחלק אותו?
תודה
עורך דין
01/12/2016 09:31
שלום נטלי

בכל הנוגע לשיקולי מס יש לפנות להתייעצות עם רואה חשבון או יועץ מס שידעו לתת תשובה מדוייקת ולעזור במקרה שתיארת.

בהצלחה
אתי
01/12/2016 08:11
שאלת דיני עבודה (עבור חברה), החלה לפני כחודשיים לעבוד כסוכנת שטח, השכר הינו 6000 ש"ח פלוס 3 אחוז עמלות. את העובדת "זרקו" לשטח ללא חפיפה בנקודות המכירה כמעט (למעט שלוש נקודות), לפני כשבוע שלחו אותה רחוק ביחד עם עוד נציג החברה לנקודות חדשות ומתברר את העמלות מהנקודות הללו החליטו להוריד (סכום גבוה מאוד). האים זה חוקי? ומה ניתן לעשות בדרך הכי מקובלת כדי שלא תזיק לעצמה?

תודה רבה
עורך דין
01/12/2016 09:30
שלום אתי

המעסיק צריך לפעול ולשלם לעובדת בדיוק לפי מה שסוכם איתה בחוזה העבודה שלה. הפרה חד צדדית של חוזה העסקה מפרה את זכויותיה של העובדת.

בהצלחה
אנה
01/12/2016 09:18
שלום, אשמח לדעת כיצד מחושב השכר שלי בשבוע הנ"ל:
מקום העבודה שלי עובד 6 ימים בשבוע..
אני בדר"כ לוקחת יום חופש על מנת לעבוד 5 ימים בשבוע אך זה לא משהו מחייב.
בשבוע בו עבדתי 6 ימים..
ימי ראשון עד חמישי, 3 ימים עבדתי 8 שעות, יומיים עבדתי 11 שעות.
בנוסף הגעתי ביום שישי ל-4 שעות..
האם אני מקבלת שעות נוספות עבוד הימים בהם עבדתי 11 שעות ובנוסף יום שישי כולו נחשב לשעות נוספות ( שעתיים ראשונות 125% ואחר כך 150% או שאני אמורה לקבל רק מעל 43 שעות ( יוצא באותו שבוע 47.5 שעות נטו- האם מסתכלים על ברוטו?)
המון תודה על המענה!!
עורך דין
01/12/2016 09:28
שלום אנה

החישוב של שעות נוספות נעשה על בסיס יומי ולכן בכל יום שבו את עובדת שעות נוספות, מעבר ל-9 שעות, מגיע לך תשלום בהתאם.

יש באתר זה כתבה מפורטת בנושא חישוב שעות נוספות - מומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
דניאל
30/11/2016 13:03
אם בעבודתי הנוכחית עבדתי לפניי הלידה 8:00-16:00 וכשאחזור בקרוב זה יהיה משרת אם 8:00-15:00 אז עדיין מגיעה לי בנוסף שעת הנקה? או שעצם התקצרות המשמרת בעבודה זה אומר שקיבלתי שעת הנקה.?

שאלה נוספת. אם אני אבחר להתפטר מייד עם חזרתי לעבודה ולעבוד במקום עבודה חדש. האם מגיע לי במקום החדש שעת הנקה? אם כן, מה זה אומר? ועד מתי זה תקף?
ענבל
30/11/2016 13:01
אשמח להכוונה בנוגע לרישום תאריך תחילת שמירת הריון בטפסים.

אני בהריון עם תאומות (עכשיו שבוע 30+4).

ב-19/11, יום שבת לילה, אושפזתי (שבוע 29) עקב חשש להיפרדות שילייה ל-4 ימים ושוחררתי ביום רביעי ה-23/11 עם הנחיה (כתובה) למנוחה של שבוע ובמקביל ללכת לביקורת אצל הרופא המטפל.

הגעתי לרופא ב-28/11 שכמובן בישר לי שאני צריכה להיות במנוחה ושמירה, ביקש שאביא את הטפסים של ביטוח לאומי כדי שימלא ובינתיים רשם לי ימי מחלה.

השאלה שלי היא - ממתי נחשב שיצאתי לשמירה?
מיום האשפוז/מיום השחרור מבית החולים/מיום הביקורת אצל הרופא?
תודה מראש!
חל"ת
סיון
30/11/2016 12:40
האם מותר לי ללמוד לתואר 1 ןלעבוד בעבודה אחרת בשנת החל"ת שלי??
אשמח לקבל תשובה בהקדם... זה חשוב לי
תודה
עופר חדד
30/11/2016 11:33
האם על ימי חופשה שמעסיק משלם לי בתלוש שכר הוא צריך גם להפריש תגמולים ופיצויים לפי צו הרחבה במשק שהיום זה :
6% פיצויים
6.25% תגמולים 0ב-1 לינואר 2017 זה יהיה כבר 6.5%)
נריה
29/11/2016 23:15
חברה סיעודית, הוחלט (ביחד עם ביטוח לאומי כנראה) שכל העובדים של החברה שמטפלים בקשישים צריכים לעבור קורס כדי להמשיך לעבוד בחברה (הקורס כולל שיחות / הרצאות / סדנאות עם אנשי מקצוע שונים הרלוונטיים לעבודה).

החברה טוענת שהיא לא אמורה לשלם לעובדים על הזמן שהם בקורס-אדגיש שכל העובדים חייבים לעבור את הקורס על מנת להמשיך לעבוד.

חוקי/לא חוקי?

אפשר לקבל אסמכתא חוקית שאעביר אותה לחברה הסיעודית?
עדי
29/11/2016 22:50
אם עבדתי בחברת כח אדם, ואחרי 9 חודשים אי אפשר לעבוד דרכם אז הם הציעו לי שאביא ת"ז של מישהו אחר כדי שיהיה רשום עליו את העובדה, ולסופו של יום בסוף אישרו לי להמשיך לעבוד דרכם בתנאי שישלמו "שחור" כלומר: במזומן.

כרגע קיבלתי חוב מביטוח לאומי שלא עבדתי חצי שנה... האם אני יכולה להפיל זאת על חברת כח האדם או שבגלל "שהסכמתי לעבודה בשחור" אני נדפקת? בנוסף יש יום עבודה שלא שילמו לי....במידה ואני תובעת בנוסף האם זה יהיה בסדר?
שירלי י.
29/11/2016 22:49
ערב טוב

אני עובדת כשנה ושמונה חודשים בתור שיננית באיזה מכון (מרפאה) לפי החוזה שהחתימו אותי שעות העבודה שלי מתחילות מ-8:00 עד 14:00 או 14:00 עד 20:00.

על פי השיחה עם המנהלת שלי הגיענו להסכמה לעבודה משעה 10:30 עד השעה 19:30 שזה בדרך כלל סוף היום וסיום העבודה.

צריכה לציין שבניגוד לכל המרפאות השכר הולך לפי שעה ולא לפי הפציינטים מיום תחילת העבודה היה לי חצי שעה הפסקה(על חשבון העבודה) אך מלפני שלושה חודשים החליטו מהתנהלת הראשית לבטל את ההפסקה בטיעון שמידי פעם יש ביטולים ובזמן הבילויים יש זמן לאכילת ארוכת צהריים אך יש ימים שאין בכלל ביטולים שצריכה לעבוד ללא הרף ובשכר לא משמעותי.

בזמן אחרון חשבתי להתפטר או לעבוד עד השעה 14:00 או 15:00 ולא יותר מזה, אך הנושא שמפריע לי לוותר על הזכויות שלי.

השאלה במידה שאני אדבר עם המנהלת והיא לא תסכים להפחתת שעות העבודה האם אני יכולה לדרוש את הזכויות שלי על פי החוזה המחייבת אותי כ6 שעות עבודה ביום או אני צריכה לעזוב את העבודה ללא קבלת פיצויים (מציינת שעובדת שמה רק פעם בשבוע ולא יותר).

איזה דרך הם חייבים לשלם לי פצויים וכל הזכויות שמגיעות לעובדים

תודה על התשובה
א.א
29/11/2016 22:45
היי, כמה שאלות בעקבות ניסיון עם מעסיק איום בעולם המלצרות
רקע
לאחר תקופת עבודה של שבועיים המנהל התבטא בצורה מזלזלת והעובד הודיע בסוף יום העבודה שהוא מתפטר, המנהל טען כי עליו להודיע שבועיים מראש, לא הגיוני בעליל כי הוא רק עבד שם בקושי שבועיים, אחרי שהעובד אומר שהוא לא מחוייב לכך המעסיק אומר שהוא לא ישלם לו משכורת על תקופת
ההעסקה.
כלומר ממש אמר שהוא לא ישלם לו כסף...
האם באיזשהו מצב עולם מעסיק רשאי לא לשלם לפחות שכר מינימום להתלמדות?
האם לעשות שיימינג למעסיק הנוראי הזה ולבית העסק על התנהלות כזו עם עובדים נחשבת כהוצאת דיבה?
נדב
29/11/2016 22:43
אני עובד כשכיר בחברת כח אדם, שהחתימה אותי על חוזה די דרקוני (עליו חתמתי כי בשוק המוסיקאים יש הרבה תחרות)- בו הם "נותנים לי משמרות" כראות רצונם ולא חייבים לשלם לי כשאינני מוזמן למשמרות (גם אם זה היה חודש מלא בלי אף משמרת).

עם זאת לאחרונה הבנתי כי אם אני עובד שם מעל שלושה חודשים, ואם אני שכיר, מגיע לי שכר במידה והם מפסיקים את העבודה מרצונם, בתנאי שהיו לי משמרות סדירות יום לפני ויום אחרי החופש הכפוי- עקב חוקי המדינה למרות שבחוזה כתוב אחרת.

כך קיבלתי תוספת על ימי החג בהם לא עבדתי בחודש שעבר.

בחודש ספטמבר הם הפסיקו לי את העבודה לשבוע באמצע החודש בלי שביקשתי, ובשבוע הזה לא עבדתי. עבדתי ביום חמישי שלפני החופש ובראשון שאחריו. האם מבחינה חוקית יש לי יסוד לדרוש מהם תשלום כלשהו על הזמן הזה?

במידה וכן אני זקוק להוכחות, כיוון שביקשתי מהם וקיבלתי תשובה שלילית כי זה לא על פי החוזה שחתמתי עליו.
דניאל
29/11/2016 22:39
. מעסיק שלא הפריש פנסיה בזמן שהיה צריך להתחיל להפריש - הדבר נתגלה רק כעבור שנה וחצי וכעת לאחר בקשת העובדת להפריש את הפנסיה, המעסיק דורש גם את חלקה של העובדת בהפרשה, כלומר באופן רטרואקטיבי (משמעות הדבר שהמשכורת החודשים שלה לא תהיה אלא לטובת הפנסיה) - האם ישנה אלטרנטיבה מצד העובדת? או שמא ההפרשה חייבת להיות הדדית ומחייבת את תשלום העובדת על טעות של המעסיק? יש לציין בנוסף שהחלק שכן הופרש בחודשים האחרונים - מעולם לא הגיע לקופת הפנסיה.
איתן
29/11/2016 22:38
מעוניין להתפטר לאלתר מעבודת מלצרות שעבדתי בה במשך 7 ימי עבודה בשבוע וחצי האחרונים.

הייתה לי משמרת שביעית אתמול (יום שני), המשמרת הבאה שלי בסידור העבודה אמורה להיות ביום חמישי.
האם לפי החוק אני יכול להתפטר היום בהודעת ווצאפ בלי להצטרך להגיע לעבודה ביום חמישי?

אם לא, מה יקרה אם אכן אעשה את זה? יש סיכון שלא ישלמו לי משכורת או חלק מהמשכורת? (עבודה שאני ממש ממש לא רוצה להיות בה)
אבי
29/11/2016 22:36
אישתי חתמה על חוזה העסקה של 6 משמרות בשבוע ו186 שעות בחודש שלפי מיטב הבנתי זה 100% משרה אך היא כבר שנה מוגדרת בתלוש 72% משרה האם זה תקין?

כשהיא שאלה למה זה ככה אמרו לה שזה משתנה מחודש לחודש בהתאם לשעות (חשוב לציין שהיא לא עובדת פחות מ-186 שעות בחודש) ואמרו לה משהו על לקחת את השעות ולחלק ב-186 וזה אחוז המשרה האם היא יכולה לקבל רטרואקטיבית את ההפרשים של השנה החולפת?
אביטל
29/11/2016 22:29
אבא שלי עובד בבנק (לא אגיד איזה) מזה 28 שנה, אבא שלי נכה 100%, הוא עיוור באופן מלא בשתי עיניו. הוא היה נחשב תחת "תקן" אנשים נכים שעובדים בבנק.

אז ככה, המנהלת סניף וכנראה גם מעליה, החליטו שאבא שלי "מיותר" בסניף, הוציאו אותו לחופשה ע"ח הבנק, וכשהוא חזר הוא גילה שאת המחשב שלו שמיוחד לאנשים עיוורים ואת המרכזייה הורידו למחסן, והוא חזר למשרד ריק. בלי שאף אחד יגיד לו משהו, בלי כלום.

בהתחלה, לפני שכל זה קרה, העבירו אותו משרד בטענה שפותחים שם שירותי נכים, אחרי זה, אמרו לו שמעבירים אותו שוב מהמשרד הנוכחי למעין קוביה כזו, ליד ארון חשמל ותקשורת, שפניו מופנות כלפי הקיר, תנחשו למה כלפי הקיר...

ושוב, למען פתיחה של שירותי נכים. ומה הוא יעשה שם? כלום, ישב עם הפנים מול קיר כל היום מבלי שום מעש.

מאז עברו שבועיים והוא לא עושה כלום בבנק, מגיע בבוקר ועוזב בצהריים מבלי לעשות כלום, הבנק רוצה שהוא יתפטר ולא יקבל את הפיצויים שמגיעים לו. אבל אבא שלי לא רוצה להתפטר והוא אמר שהוא יישאר ככה עד שהם יוותרו.
אבא שלי בן 55, שחוץ מהבנק הוא לא רכש שום השכלה נוספת כמה וכמה בגלל הנכות שלו.

הבנק יודע שאם הוא יתפטר הוא לא ימצא עבודה, במיוחד בגילו ועוד יותר בגלל נכותו.

האם יש משהו לעשות עם זה?

כרגע הוא לא רוצה שאפנה לתקשורת ולעורך דין, אבל הנושא ממש בוער אצלי ולכן אני מבקשת התייעצות.
שירלי
29/11/2016 22:26
שלום רב

אני עובדת כשנה ושמונה חודשים בתור שיננית באיזה מכון(מרפאה) לפי החוזה שהחתימו אותי שעות העבודה שלי מתחילות מ8:00 עד 14:00 או 14:00 עד 20:00 על פי השיחה עם המנהלת שלי הגיענו להסכמה לעבודה משעה 10:30 עד השעה 19:30 שזה בדרך כלל סוף היום וסיום העבודה.

צריכה לציין שבניגוד לכל המרפאות השכר הולך לפי שעה ולא לפי הפציינטים מיום תחילת העבודה היה לי חצי שעה הפסקה(על חשבון העבודה) אך מלפני שלושה חודשים החליטו מהתנהלת הראשית לבטל את ההפסקה בטיעון שמידי פעם יש ביטולים ובזמן הבילויים יש זמן לאכילת ארוכת צהריים אך יש ימים שאין בכלל ביטולים שצריכה לעבוד ללא הרף ובשכר לא משמעותי
בזמן אחרון חשבתי להתפטר או לעבוד עד השעה 14:00 או 15:00 ולא יותר מזה
אך הנושא שמפריע לי לוותר על הזכויות שלי
השאלה במידה שאני אדבר עם המנהלת והיא לא תסכים להפחתת שעות העבודה האם אני יכולה לדרוש את הזכויות שלי על פי החוזה המחייבת אותי כ6 שעות עבודה ביום או אני צריכה לעזוב את העבודה ללא קבלת פצויים
(מציינת שעובדת שמה רק פעם בשבוע ולא יותר)
איזה דרך הם חייבים לשלם לי פצויים וכל הזכויות שמגיעות לעובדים

תודה על התשובה
תהילה
29/11/2016 21:15
חברה בהריון הודיעה למעסיק כי תצא לחופשת לידה עוד שבועיים (כשתהיה בשבוע 39) וביקשה שהימים שתעדר עד ללידה יחושבו כימי מחלה (כמובן שתביא אישור מרופא).

המעסיק אמר שעליה לקחת מס' ימי מחלה ואז מס' ימי חופשה בתשלום, אחרת חופשת הלידה תיספר לה מהיום שהפסיקה לעבוד ולא מהיום שילדה. נשמע לי לא הגיוני.

אותו מעסיק מחייב את העובדים לנצל את ימי החופש שלהם בכל שנה קלנדרית אחרת הם יתאפסו בסוף שנה.

זה חוקי?

אודה לעזרה של עורך דין מומחה לדיני עבודה.
יוליה
29/11/2016 21:08
אני צריכה עזרה ומידע בעניין העבודה, פיטורין ומה שמגיע לי ומה אני צריכה על שיהיה לי.
יש מישהו שניתן לדבר איתו בפרטי? כמה שאלות קצרות לא אעיק(:

אכתוב פה בקצרה:

אני עובדת בסטודיו כבר בערך שנה וחצי (התחלתי לעבוד באפריל, נסעתי לחול לחודשיים בדצמבר קודם וחזרתי לעבודה) בהתחלה עבדתי בחצי משרה בשלושה חודשים האחרונים עבדתי במשרה מלאה.

אשמח לדעת מה הפיצויים שמגיעים לי והאם אני צריכה מסמכים כלשהן על מנת לוודא שאכן אקבל את הפיצויים.
פז ח.
29/11/2016 21:03
1. התחלתי לעבוד באולם אירועים מסוף יולי ומאז, לא קיבלתי את ההתלמדות והנציג של כוח האדם שדרכו אני עובדת כל פעם מחדש מספר לי סיפור אחר. אני יודעת שצריך להיות מכתב שדורש את השכר שהולן האם הודעה נחשבת כמכתב?

2. בנוגע לסעיף הראשון, היום הודעתי לו שאני לא מכתוונת לעבוד עד שישלם לי את שכר ההתלמדות, ואם ב10 לחודש לא אקבל את המשכורת אני "לא אבקש יפה". האם אני מחויבת להגיע גם השבוע (למרות שלא נודע לי הימים בהם אני עובדת השבוע, וכבר תכננתי תוכניות)?

3. אם ידוע לי שבאופן גורף חסר כסף במשכורת שלי ושל עוד עובדים, אפשרי לעשות עם זה משהו?

4. אל העבודה אין שום הסדרי נסיעות וחזרה ממנה כוללת או הסעה או מונית, הבעיה שעד שההסעה/ מונית מגיעים יכולות לעבור גם שעתיים בהן אני נמצאת במקום ולא מקבלת שכר, האם יש משהו לעשות עם זה?

*חשוב לציין שאני תלמידה בת 17 וחצי בכיתה יב*
בתאל
29/11/2016 21:01
שלום אשמח לקבל תשובה מעורך דין לדיני עבודה.

אחותי עובדת 4 משמרות בשבוע. עובדת שעתית והיא שכירה. המנהל שלה טוען שלא מגיע לה לקבל כסף עבור 5 ימי חג שהיו בחודש אוקטובר.

מה באמת נכון? הוא חייב לשלם לה עבור חגים או שלמי שעובד שעתי לא מגיע תשלום??
אורית
29/11/2016 16:10
עובדת אצלי עוזרת בית 4 שעות בשבוע ומקבלת 180 שח ו 20 שח נסיעות. היא עובדת ממאי 2013. בעבר קבלה דמי הבראה וחופש. ברצוני לחשב דמי הבראה ולדעת כמה חופש מגיע לה על 2016. כאמור היא התחילה ב 5/2013. ונתתי לה יום חופש בתשלום בחגים.
ילנה
29/11/2016 14:25
אני אמא חת הורית לשלושה ילדים קטינים מקבלת הבתכת הכנסה הייתי רוצה לדעת כמה שעות מגיעה לי לעבוד בחודש בישביל שלא יורידו לי את הקיצבה
עדי
29/11/2016 11:36
שלום,
אשמח לדעת, בעת השלמת פיצויים לעובד שפוטר ולא היה חתום על סעיף 14, על איזה סכום משלימים? האם על הסכום כולל רווחים או על הסכום ללא רווחים.
בטפסי העזר של חברות הביטוח מופיעים לעיתים שני סכומים
תודה, עדי

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ