אני סטודנט שעובד במשך שנתיים כמעט במקום עבודה, לפי שעות. מאז התחלת עבודתי, עבדתי לפעמים יותר ולפעמים פחות, בהתאם למערכת השעות שלי ובתיאום והתחשבות הדדית ביני לבין מעסיקיי. במהלך הסמסטרים, מספר שעות בשבוע ובדרך כלל בחודשי הקיץ (בחופשות) הרבה יותר, עד כדיי
משרה מלאה לעיתים. ב-1 במרץ התחיל סמסטר חדש ולאחר שהייתי במקום העבודה שבוע לפניי כן התבקשתי על ידי מנהלי להכין לו לו"ז שבו אני מפרט את שעות העבודה למשך הסמסטר שבהן אני יכול לעבוד. עשיתי כן והוא הסביר לי כי הדרישה שלהם היא ל-10 שעות שבועיות באופן קבוע. מפאת מערכת השעות שלי, שמשתנה עקב קורסים חצי סמסטריאליים ידעתי כי אין ביכולתי להתחייב לשעות אלו, אך בראייה רחבה עם שבועות של חופשות הנחתי כי אוכל לעמוד בכמות השעות בסה"כ, בין אם שבוע אחרי או לפניי. הגשתי למעסיקי את לו"ז העבודה מתחילת מרץ ועד לסוף הסמסטר וחיכיתי שיקראו לי לעבודה או שיתנו לי יחס או תשובה לגביי הלו"ז. לאחר כשבוע שבו יצרתי קשר עם מעסיקיי, הודיע לי זה בטלפון שזה לא מספיק להם ושהנוהל הוא
שימוע. ניתקנו את השיחה ולאחר מכן שלחתי למעסיקי הודעה שאשמח לקבל את הזימון בקובץ מסודר במייל. קיבלתי שנית שיחת טלפון מהמעסיק, שמנסה להסביר לי שזה לא משהו מקצועי ושחבל לו שזה ככה ושאפשר לעשות "לאנץ' פרידה" ואני תמיד מוזמן "לחזור בקיץ" ככה שהבנתי שאין שום טעם לשימוע ושההחלטה קבועה מראש. השימוע התקיים לפניי 11 יום ובו שאלתי את מעסיקי מדוע מאז תחילת החודש ולמרות שיכולתי להגיע לעבודה ואפילו בכמות השעות שרצו- לא קוראים לי. כמו כן, שאלתי מדוע אם לא קיבלתי עדיין מכתב
פיטורים ואני טכנית עדיין עובד בחברה, למה לא קוראים לי? לא קיבלתי תשובה אמיתית לשאלתי וביקשתי שיודיעו לי בהקדם (למרות הרמיזה כי ההחלטה נקבעה כבר) לאן פניי מועדות, כי אני מרגישים שמשאירים אותי באוויר ואני זקוק לעבודה. מהשימוע ועד היום אף מנהל בחברה לא יצר איתי קשר, לא קרא לי לעבודה ולא הגיש לי מכתב פיטורים. אתמול יצאתי לחופשת
פסח ואני מחוסר עבודה וכבול לעבודה אחרת. אני כמובן שלא ארצה להישאר בחברה ומנסה למצוא עבודה, אך ברור לי שזה לא בסדר מה שעשו לי ושאני צריך לקבל כסף על הימים האלו שהפסדתי, על ימים ההודעה מראש שנלקחו ממני, פיטורי
פיצויים וכו'. אשמח לדעת מה החוק לגביי כן. כפי שכתבתי כבר, איני עובד בימים קבועים או בשעות קבועות. במהלך הסמסטר פחות ובמהלך הקיץ הרבה יותר. האם יש דרך חישוב מקובלת לשכר שעל
המעסיק לשלם לי ולפצות אותי בו בעקבות השעייתי ואי נתינת תשובה? (לדוגמה, על פי ממוצע של שעות עבודות בחודשים האחרונים או חישוב דומה אחר).
תודה רבה ושבוע טוב